Author Topic: Vasemmiston terrori meillä ja muualla.  (Read 3286 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Eikka

 • Guest
Vasemmiston terrori meillä ja muualla.
« on: 04. 02. 2013 11:11 »
Tasapuolisuuden nimissä tuodaanpa esiin tätäkin puolta:


Kuubassa äänestetään parlamentista

Kuubalaiset äänestävät sunnuntaina parlamenttivaaleissa.

Toisinajattelijoiden mukaan vaalit ovat tyhjänpäiväinen farssi. Vaaleissa on yhtä monta ehdokasta kuin kansalliskokouksessa edustajanpaikkoja.

Hallitseva kommunistinen puolue on ainoa sallittu puolue. Kampanjointi on kielletty.

Kansalliskokouksen tärkein tehtävä on presidentin nimittäminen kuun lopulla. Presidentti Raul Castron jatkokausi on varma.


http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288537288730.html

Eikka

 • Guest
Vs: Vasemmiston terrori meillä ja muualla.
« Reply #1 on: 04. 02. 2013 11:11 »
Turkin vasemmisto kunnostautuu:

Äärivasemmisto sanoi tehneensä Turkin lähetystöiskun

Äärivasemmistolainen ryhmä ilmoitti lauantaina tehneensä Turkin perjantaisen lähetystöiskun.
Yhdysvaltain viranomaiset ilmoittivat jo aiemmin pitävänsä marxilais-leniniläistä DHKP-C-ryhmää pääepäiltynä.

Räjähdyksessä Turkin pääkaupungissa Ankarassa sai surmansa itsemurhapommittaja sekä lähetystön turkkilainen vartija. Lisäksi kolme ihmistä haavoittui. Heistä yksi, turkkilainen journalisti, oli edelleen lauantaina kriittisessä tilassa.

Viranomaiset kertoivat tekijän olleen aivovauriosta kärsinyt entinen vanki. Hän räjäytti lähetystöllä käsikranaatin ja noin kuusi kiloa dynamiittia.

Turkin mukaan DHKP-C-ryhmä on tehnyt useita terrori-iskuja Turkissa 1970-luvulta lähtien. Myös Yhdysvallat ja EU pitävät ryhmää terroristijärjestönä.

Viime kuussa poliisi aloitti maanlaajuisen operaation ryhmää vastaan. Yli 80 ihmistä pidätettiin, joukossa asianajajia ja opettajia.

STT-AFP-Reuters


http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288537190425.html

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Vasemmiston terrori meillä ja muualla.
« Reply #2 on: 04. 02. 2013 11:11 »
Tasapuolisuuden nimissä en usko kovin monen vasemmistolaisen tai kommunismin tällä palstalla(kaan) puolustelevan näitä ääripään heimoveljiään. Tähän voidaan kysyä kommenttia vaikapa Urholta ja Hertalta. Olen siinä uskossa ja toivossa, että Suomessa kommunistit (ja vasemmisto) ymmärtävät, että tälläinen ei ole ratkaisu mihinkään.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Eikka

 • Guest
Vs: Vasemmiston terrori meillä ja muualla.
« Reply #3 on: 04. 02. 2013 13:01 »
Wikipediasta löytyy mielenkiintoinen artikkeli terrorismista. Ote sieltä:


Poliittinen terrorismi hyökkää yleensä vallitsevaa yhteiskuntajärjestystä vastaan, pyrkien korvaamaan sen oman näkemyksen mukaisella järjestelmällä. Poliittisista ryhmistä terrorismiin ovat syyllistyneet erityisesti vasemmistolaiset ryhmät. Vuosina 1962–2005 vasemmistolaisten ryhmien laskettiin tehneen 3 738 terrori-iskua, joissa kuoli 2 576 uhria. Samalla aikavälillä oikeistolaiset ryhmät tekivät 141 iskua, joissa kuoli 289 uhria.[6]

Useat vasemmistolaiset ryhmät ovat pyrkineet kaatamaan kapitalistisen hallituksen ja perustamaan kommunistisen tai sosialistisen järjestyksen. Esimerkkinä Saksan Punainen armeijakunta, Italian Punaiset prikaatit ja baskien ETA (katso myös yhdysvaltalainen The Weather Underground. Monessa maassa on tai on ollut useitakin kommunistisia terroristijärjestöjä, sekä marxilais-leniniläisiä että maolaisia.


http://fi.wikipedia.org/wiki/Terrorismi

Eikka

 • Guest
Vs: Vasemmiston terrori meillä ja muualla.
« Reply #4 on: 05. 02. 2013 14:02 »
Vasemmistoterroria suomalaisessa kirjastossa.Jyväskylän kirjastokahakka: Uhri löi hyökkääjiä teleskooppipampulla

Poliisin mukaan Jyväskylän kirjastopuukotuksen uhri oli aseistautunut teleskooppipampulla ja teräaseella.
Poliisi pitää Jyväskylän kaupunginkirjaston viime keskiviikkoillan tapahtumien kulkua pääosin selvitettyinä. Yhtä tilaisuuteen sisälle pyrkineistä kolmen miehen seurueesta ei toistaiseksi ole tavoitettu.

Tapahtumien taustojen selvittäminen on sen sijaan edelleen kesken. Näiltä osin tutkintaa jatketaan lähiviikkojen kuluessa.

Kaupunginkirjaston Pieneen Luentosaliin oli kokoontunut vajaat 100 henkilöä Äärioikeisto Suomessa -kirjan esittelytilaisuuteen.

Tilaisuuden päävastuulliseksi järjestäjäksi oli ilmoittautunut Jyväskylän yhteiskunnallinen opisto -nimeä käyttävä ryhmä. Järjestäjät olivat varautuneet mahdolliseen häiriöön siten, että oven ulkopuolelle oli jäänyt henkilöitä seuraamaan tilaisuuteen pyrkijöitä.

Yhteenotto salin ovella

Heti tilaisuuden alettua paikalle oli tullut kolme miestä, jotka ovella ollut mies oli tunnistanut mahdollisiksi häiriön aiheuttajiksi. Yhdellä miehistä oli havaittu suojalasit, suojakäsineet ja luotiliivit. Kädessään miehellä oli ollut pussillinen pulloja.

Ovella seisonut mies ilmoitti salin olevan täynnä. Tällöin syntyi tilanne, jonka aikana yksi kolmesta sisään pyrkineestä miehestä pahoinpiteli ovella seisonutta miestä nyrkein ja pullokassilla lyöden.

Pullokassi osui tällöin myös toiseen ovella olleeseen mieheen. Miesten avuksi oli tässä vaiheessa tullut paikalla ollut kolmas mies, joka sai tilanteen aikana teräaseen iskun ylävartaloonsa.

Puukotuksen uhrin epäillään käyttäneen tilanteen aikana teleskooppipatukkaa.

Uhrilla epäillään olleen hallussaan myös teräase, jota hänen ei kuitenkaan tiedetä käyttäneen.

Pian puukotuksen jälkeen kolmikko pakeni paikalta.

Poliisi epäilee, että pakenevia miehiä lyötiin teleskooppipatukalla ja heitä kohti heitettiin tuoli.

Yksi vangittiin

Paikkakuntalainen mies vangittiin sunnuntaina epäiltynä poliittisten toimintavapauksien loukkaamisen yritykseen sekä törkeään pahoinpitelyyn ns. syytä epäillä -perusteella viikon ajaksi.

Poliisi esitti tiistaina Keski-Suomen käräjäoikeudelle myös toisen paikkakuntalaisen miehen vangitsemista samoin perustein esitutkinnan turvaamiseksi. Keski-Suomen käräjäoikeus ei kuitenkaan vanginnut miestä.

Seurueeseen kuuluneen kolmannen miehen henkilöllisyys on poliisin tiedossa, mutta häntä ei ole toistaiseksi tavoitettu.  Mies on etsintäkuulutettu.


http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288537895875.html?pos=ok-nln

Eikka

 • Guest
Vs: Vasemmiston terrori meillä ja muualla.
« Reply #5 on: 06. 02. 2013 20:08 »
Vihervasemmisto kunnostautuu suomen puolustusvoimien alasajossa. Vasemmistorintamasta varmasti löytyisi vapaaehtoisia porttivahteja esimerkiksi itärajalle?:
"Merirosvojahteihin kyllä ollaan osallistumassa" -
4 kuukauden asepalvelus?Oppositiopuolueet perussuomalaiset ja keskusta ovat näkyvästi huolissaan puolustusmäärärahojen riittävyydestä vuoden 2015 jälkeen.

Kumpikin arvosteli keskiviikkona eduskunnassa, ettei määrärahoista mainita mitään valtioneuvoston turvallisuus- ja puolustuspoliittisessa selonteossa.

Vasemmistoliiton Annika Lapintielle selonteko kyllä sinänsä kelpasi. Hän olisi valmis siihen, että Puolustusvoimat säästää edelleen.

Lapintien mielestä tässä yhteydessä voitaisiin lyhin palvelusaika lyhentää neljään kuukauteen. Hän haluaisi myös, että lyhin siviilipalvelusaika olisi samanmittainen kuin lyhin asepalvelusaika.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei ideasta innostunut. Hän veisteli vasemmistoliiton ja vihreiden näyttävän haluavan, että asepalvelus hoidettaisiin telttaretkellä.

- Kaikenlaisiin merirosvojahteihin kyllä ollaan osallistumassa.

Vihreiden Pekka Haavisto näytti suorastaan tulistuvan tästä. Hän opasti, että meriturvallisuudesta huolehtiminen koskee myös suomalaisia.

Budjetti kiistakysymyksenä

Arvostelun aloitti perussuomalaisten puolustusasiantuntija Jussi Niinistö. Hän tuntui suhtautuvan myötämielellä moneen selonteon linjauksiin. Hän piti rimanalituksena, että selonteosta puuttuu tieto olennaisesta kysymyksestä eli puolustusmäärärahoista.

Hän muistutti, että Puolustusvoimien viesti on selvä: jos puolustusbudjetit jäävät vuoden 2015 tasolle sitä seuraavina vuosina, on edessä luopuminen puolustuksen peruspilareista.

Samalla arvostelulinjalla jatkoi keskustan Eero Reijonen. Hän päätteli, että vasemmistoliitto, vihreät ja sosiaalidemokraatit estivät kannanoton rahoituksesta ja kokoomus nyökytteli. Hänen mielestään hallituspuolueiden päättämättömyys vaikeuttaa Puolustusvoimien pitkäjänteistä suunnittelua.

Myös hallituspuolueiden sisältä kuului hieman arvostelua.

Myönteisimmän kannan esitti odotetusti kokoomuksen Ilkka Kanerva. Hänen mielestään puolustusmäärärahojen perustana tulisi olla noin 1,5 prosenttia bruttokansantuotteesta.


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013020616644199_uu.shtml

Eikka

 • Guest
Vs: Vasemmiston terrori meillä ja muualla.
« Reply #6 on: 10. 03. 2013 13:01 »
Vasemmiston terroristit häiritsevät jälleen rauhanomaista kokoontumista. No onneksi tällä kertaa paikalla on oikeat koulutuksen saaneet vahdit estämässä hirmutekoja. Tulisiko nuo yhteiskunnan varoja tuhlaavat vasemmistoterroristit tutkia teleskooppipamppujen ja teräaseiden varalta? Jyväskylän tapauksessa syytettiin oikeistolaisia poliittisten toimintavapauksien rajoittamisesta. Milläs nimellä tätä pitäisi kutsua?


Mielenosoittajat vastustavat Suomen Sisun suurkäräjiä

Sunnuntai 10.3.2013 klo 12.21

Paikalla on ollut noin 70 mielenosoittajaa.
Mielenosoituksella vastustettiin rasismia ja Suomen Sisua.

Suomen Sisu -yhdistyksen kevätsuurkäräjät ovat parhaillaan käynnissä Helsingin Kirjan talolla. Pääkaupunkiseudun antirasistien järjestämä mielenosoitus keräsi keskustaan noin 70 mielenosoittajaa. Mielenosoituksella on tarkoitus vastustaa rasismia ja Suomen Sisua.

Poliisi kertoo, että mielenosoitus on sujunut toistaiseksi poliisin antamien ohjeiden mukaan. Poliisi keskitti päivällä osan resursseistaan keskusta-alueelle tapahtuman vuoksi.
Mielenosoitus sujui poliisin ohjeiden mukaisesti.

- Väkimäärä on nyt jonkin verran vähentynyt. Paikalla kuuluu ääntä ja iskulauseita, mutta ongelmia ei ole ollut, kertoo Lasse Jortikka Helsingin poliisista.

Suomen Sisu kuvailee itseään kansallismieliseksi yhteistyöjärjestöksi. Suurkäräjät-kokous on avoin ainoastaan yhdistyksen jäsenille. Juhlapuheen kokouksessa pitää perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen.

Kokous alkoi kello 13, jolloin mielenosoittajat poistuivat paikalta.


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013031016766185_uu.shtml

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7436
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmiston terrori meillä ja muualla.
« Reply #7 on: 10. 03. 2013 14:02 »

.

Onneksi mölisijät eivät liiemmälti haitanneet

"Poliisi kertoo kaiken sujuneen hyvin, eikä kärhämiä osapuolten välillä ole ollut.

- Ei ole ollut. Se on rajoittunut iskulauseiden huutamiseen ja yleiseen mölinään, kertoo komisario Lasse Jortikka Helsingin poliisista.

Poliisin mukaan marssijat eivät olleet tehneet mielenosoituksestaan asiaan kuuluvaa ilmoitusta.

- Tässä tapauksessa ilmoitusta ei tehty,  Jortikka jatkaa.

Suomen Sisun kokouksesta erillistä ilmoitusta ei tarvitse tehdä. Kokous järjestetään sisätiloissa ja se on siten yhdistyslain mukainen."

http://yle.fi/uutiset/marssijat_osoittivat_mieltaan_suomen_sisua_vastaan/6531575

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7436
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmiston terrori meillä ja muualla.
« Reply #8 on: 15. 03. 2013 14:02 »
.

C.C.C.P. -Vasemmisto aloitti terrorisoinnin itärajalla 1939 ja Suomen kimppuun hyökättiin

Nyt noita terroritapahtumia selitellään "rajakorjauksilla"

"Putin: Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen korjatakseen rajavirheitä

Uskon, että bolshevikit yrittivät korjata historiallisia virheitään, joita he tekivät vuonna 1917, Putin sanoi puheessaan sotahistorioitsijoille."

http://yle.fi/uutiset/putin_neuvostoliitto_hyokkasi_suomeen_korjatakseen_rajavirheita/6539646

.


Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Vasemmiston terrori meillä ja muualla.
« Reply #9 on: 15. 03. 2013 16:04 »
Olisi ollut kiva kuulla Putinin näkemys, kuinka suuresta rajavirheestä oli kysymys. Olisi Neuvostoliiton raja väärän valtion kanssa. Olisiko raja pitänyt olla Tornionjokilaaksossa ollakseen oikein?
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Eikka

 • Guest
Vs: Vasemmiston terrori meillä ja muualla.
« Reply #10 on: 15. 03. 2013 16:04 »
Toivottavasti en nyt saa kaikkien leijonapaitaisten vihoja niskaani, kun totean Putinin lausuman pitävän vähän paikkansakin. Suomi saksan liittolaisena alle tykinkantaman päässä Pietarista ei ole mikään paras mahdollinen asetelma. Pelkkä vilkaisu karttaan riittää asian ymmärtämiseksi. Voidaan tottakai kysyä mihin se raja ryssien mielestä sitten olisi pitänyt vetää. Tämähän ei tietenkään väheksy ryssien törkeitä tekoja suomen pientä kansaa vastaan. Suomalaisethan kun eivät syyllistyneet noissa sodassa mihinkään epäasialliseen käytökseen...

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7436
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmiston terrori meillä ja muualla.
« Reply #11 on: 15. 03. 2013 17:05 »

.

Putinin pitäisi ottaa oppia Suomesta ja Ruotsista joissa voi olla rajanaapurikaupungit ihan vierekkäin Tornio ja Haaparanta

Eikä ketään uhata pommituksilla

.

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Vasemmiston terrori meillä ja muualla.
« Reply #12 on: 15. 03. 2013 18:06 »
Venäjä voi sanoa mitä huvittaa, totuushan on, että Venäjä on Suomen puskurivaltio. Venäjän on parasta muistaa suomettuneisuuden periaatteet ja pitää kieli keskellä suuta.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7436
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmiston terrori meillä ja muualla.
« Reply #13 on: 16. 03. 2013 05:05 »

.

Sitä paitsi Suomi ei edes osallistunut Leningradin piiritykseen vaikka se olisi ollut mahdollista

Siinäkin Putinin puheet mahdollisesta uhasta ovat pelkkää pötyä, tuli siinä todistettua

.

Offline R B Rintamäki

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 71
  • View Profile
Vs: Vasemmiston terrori meillä ja muualla.
« Reply #14 on: 03. 04. 2013 14:02 »
Amerikkalaiset toimittivat leningradiin ruokatarvikkeita jäämeren kautta, joita kyllä löytyi myös venäläisiltä sotilailtakin. Suomi olisi voinut jos olisi halunnut katkaista muurmannin rata, jolloin Leningradissa olisi ollut tukalat paikat, tosin Amerikasta tuli uhkauksia julistaa sota Suomea vastaan, jos rata katkaistaan.Tihutöitähän kyllä tehtiin. Oletettavasti Mannerheimin käsky oli, että rataa ei katkaista pysyvästi, joka olisi ollut kyllä mahdollista, mutta viisaana taktikkona hän lunasti itselleen menolipun Sveitsiin mm. Juuri ,antamalla ruokakuljetuksen toimia, sekä olla osallistumatta Leningradin piiritykseen.Suomalaisten olisi pitänyt vaihtaa Leningradin lähellä olevat alueet ylemmäs pohjoiseen . En tiedä , olisiko se ollut mahdollista siinä tilanteessa ennen sotaa.

Eikka

 • Guest
Vs: Vasemmiston terrori meillä ja muualla.
« Reply #15 on: 15. 04. 2013 11:11 »
Sikoja kuvanneet ja kansalaisten elinkeinoja tuhoavat ekoterroristit kuluttavat lisää yhteiskunnan varoja.Sikoja kuvanneet aktivistit jälleen oikeuteen

15.04.2013 11:09

Oikeutta eläimille -yhdistyksen vuonna 2009 Sikatehtaat-sivuilla julkaisemat kuvat ja videot suomalaisilta sikatiloilta veivät neljä aktivistia käräjäoikeuteen, missä yksi heistä tuomittiin

ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Asian käsittely jatkuu 16.-17. huhtikuuta 2013 Turun hovioikeudessa.

Kahdelle aktivistille vaaditaan vankeusrangaistuksia ja yli sadantuhannen euron vahingonkorvauksia julkisrauhan häirinnästä ja törkeästä kunnianloukkauksesta. Lisäksi kaksi muuta Oikeutta eläimille -yhdistyksen jäsentä on syytettyinä, koska järjestön nettisivuilla on kampanjasivustolle.

Oikeutta eläimille on myös aloittanut tukikampanjan, jossa kerätään ihmisten kuvia tukikylttien kanssa Facebookiin. Oikeutta eläimille ilmoittaa järjestävänsä tukitempauksen oikeustalon edessä tiistaina ennen oikeudenkäyntiä.


http://www.pohjalainen.fi/uutiset/poliisiuutiset/sikoja-kuvanneet-aktivistit-jalleen-oikeuteen-1.1372371

Eikka

 • Guest
Vs: Vasemmiston terrori meillä ja muualla.
« Reply #16 on: 07. 05. 2013 20:08 »
Minkälaisia aatteellisia idiootteja eduskuntaan päästetäänkään. Joko historia ei ole opettanut mitään, tai sitten kyseessä on maanpetoksellinen toiminta. Mahtuupa aivopierujen agitointiin persujen mollauskin, kuten viimeaikojen kunnon (?) politikointiin kuuluukin.Vasemmisto supistaisi asevoimia: "Puna-armeija ei uhkaa"

Vasemmistoliitto väläyttää asevoimien supistamista.

Vasemmistoliiton ryhmäpuheen pitänyt Annika Lapintie päivitteli "perussuomalaisten ja muun äärioikeiston kaivamia talvisodan aikaisia poteroita".

- Itärajan takaa ei ole vyörymässä Suomeen punatähtisiä armeijoita eikä myöskään pelättyjä kymmentuhantisia susilaumoja, sanoi Lapintie eduskunnassa tiistaina.

Lapintie väläytti armeijan pienentämistä.

- En ymmärrä, miksi Suomi pitäisi kiinni massa-armeijasta viimeisenä Euroopassa - aina ja tästä ikuisuuteen?

Lapintie liputti lyhyempää, vain neljän kuukauden asepalvelusta.

- Tulevaisuudessa neljän kuukauden asepalvelusta vastaisi neljän kuukauden sivari. Siviilipalveluksen lyhentämistä kohti keskimääräistä asepalvelusaikaa tukee myös tänään julkaistu puolustusministeriön raportti.


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013050716989817_uu.shtml

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7436
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmiston terrori meillä ja muualla.
« Reply #17 on: 07. 05. 2013 21:09 »

.

Bolseviikit aiheuttivat jälleen järjestyshäiriöitä eli häiritsivät  rauhaa

http://yle.fi/uutiset/kataisen_ja_van_rompuyn_tilaisuus_keskeytyi_mielenilmaukseen/6631447

.

Eikka

 • Guest
Vs: Vasemmiston terrori meillä ja muualla.
« Reply #18 on: 09. 05. 2013 05:05 »
Kurdien työväenpuolueen PKK:n  n. 2000 aseistettua kapinallista rakastavat rauhaa ja alkavat 30 vuoden jälkeen vetäytyä Turkista jättäen jälkeensä 40 000 kuollutta.Kurdish PKK rebels 'begin leaving Turkey' after truce

Kurdish rebel fighters have begun leaving south-eastern Turkey for their safe havens in Iraq under a ceasefire, Kurdish sources say.

"We know that they have started moving," Selahattin Demirtas, a pro-Kurdish politician involved in the peace process, told AFP news agency.

The Kurdistan Workers' Party (PKK) announced last month a phased withdrawal to start early in May.

More than 40,000 people have died in their 30-year fight against Turkey.

There was no immediate official confirmation of the move from Turkey but an unnamed security source told Reuters news agency: "We have observed movement among [PKK] group members, but have not been able to establish whether this is regrouping or preparation for a withdrawal."

The PKK is believed to have up to 2,000 fighters inside Turkey and their full withdrawal may take up to four months.

They are expected to cross the border on foot, heading for their bases in the Qandil Mountains of Iraq.

Abdullah Ocalan, the veteran PKK leader in prison in Turkey, ordered the withdrawal in March as part of peace negotiations with Ankara.

Gultan Kisinak, who co-chairs the Peace and Democracy Party (BDP) along with Mr Demirtas, told the Associated Press news agency that a first group of fighters had started to move toward the border with northern Iraq.

A PKK spokesman, Bakhtiyar Dogan, told the Kurdish newspaper Hawlati that between 200 and 500 fighters would withdraw on Wednesday.

They would, he said, leave from the Semdinli and Sirnak areas of Turkey "on three fronts".

According to AFP, PKK fighters complained on the eve of the withdrawal that the Turkish state had increased its forces in the border area and was carrying out surveillance flights.

Such actions, they said, were "delaying the peace process" and paving the way for "provocations and clashes".

The Turkish army did not confirm any extra measures but said their "fight against any terrorism" continued.

Turkish Deputy Prime Minister Bulent Arinc was quoted as saying by AP: "We are following the issue. It's the results that are important for us. We feel that we are close to getting results."

The PKK's acting leader, Murat Karayilan, warned in April that the fighters would strike back and the withdrawal would halt "immediately" if they were attacked.

"We have no doubt about the state but fear provocation from dark forces," Mr Demirtas said.

During a 1999 withdrawal, the Turkish military attacked the rebels, killing some 500.

Prime Minister Recep Tayyip Erdogan has repeatedly pledged the army will not attack any PKK fighters who withdrew.

On Tuesday, he said that "laying down weapons" should be the group's top priority in order for the peace process to succeed.


http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22448118