Author Topic: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat  (Read 68161 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Umpi Luuta

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #320 on: 30. 07. 2011 20:08 »
Nimellä tai nimimerkillä. Muuttuuko maailma paremmaksi siitä?

Offline opiskelija

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #321 on: 30. 07. 2011 20:08 »
Ehdotus nimimerkkien käytön rajoittamisesta jakaa verkkolehtiä. Isoista verkkosivustoista Uusi Suomi vaatii keskustelijoilta rekisteröitymistä jo nyt ja ainakin Helsingin Sanomat harkitsee asiaa.

http://www.ts.fi/online/kotimaa/243758.html

Eikö verkkolehtien ennustettu siirtyvän maksullisiksi? Tällöinhän henkilötiedot välittyvät maksutietojen mukana.

Offline opiskelija

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #322 on: 30. 07. 2011 20:08 »
Nimellä tai nimimerkillä. Muuttuuko maailma paremmaksi siitä?

Kirjoittiko ABB muuten omalla nimellään... ?

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #323 on: 31. 07. 2011 08:08 »
Nyt on aika päästä irti äärioikeistolaisuudesta ja natsismista

Tänään SDP:n kansanedustaja MiaPetra Kumpula-Natri kirjoitti Pohjalaisen mielipidepalstalla vihasta. Hän aluksi eläytyi kuten tuleekin suhtautua Norjalaisten valtavaan menetykseen ja suruun.

Kumpula toi myös esiin sen, että hän haluaa parantaa maailmaa. Mutta nykyistä koko maapallonkattavaa kapitalistista taloudellista ja poliitista riistoa ei saada loppumaan ilman, että ei vihattaisi tuota järjestelmää, joka aiheuttaa valtavaa tuskaa maailman kansoille. Vääryttä tulee aina vihata. Ihan niin kuin sotienjälkeen vihattiin fasismia ja Hitleriläistä politiikkaa Suomessakin.

Mutta Kumpulan kirjoituksen loppuosa oli nykyistä kaikki eduskuntapuolueet kattavaa populismia.

”Suomesta löytyy liikaa vihapuhetta, joka kohdistuu ryhmiin, etnisiin tai kulttuuurisiin. Tarkoituksenhakuiset yleistykset ovat epämiellyttävää luettavaa, niillä ruokitaan vihapuhetta.

Politikassa tulee miettiä paljonko pakolaisia tai turvapaikan hakijoita voimme Suomeen ottaa
, analysoida mahdollisuus heidän sopeuttamisestaan yhteiskuntaamme, työllistymisestä ja perheiden palveluista.
Emme voi sulkea silmiämme katuturvallisuuden, työttömyyden tai kansainvälisten ääriliikeiden verkostoilta. Lopuksi hän totesi, että tämä ei ole vihapuhetta eikä sen lietsomista.”

Kun nyt muistelee miten viime eduskuntavaalit menivät ja jo alussa SDP:n puhj.Urpilainen linjasi, että maassa pitää elää maantavalla. Maahanmuuttovastaisuus ja Vaasanseudulla kielipolitiikka näkyi kaikissa eduskuntapuolueissa.

Kumpulankin osalta tulee esiin se, että Suomessa ei ole olennaista eroa oikestopopulististen ja eduskuntapuolueiden välillä. Suomessa olisi otettu hallitukseen Perussuomalainen puolue, joka muissa Pohjoismaissa luokitellaan äärioikeistoon.

Erityisesti vasemmalla on muissa pohjoismaissa selvä linja äärioikeistonsuhteen. Suomessa on jo pitkään jatkunut  eduskunnassa oikeisto- ja vasemmisto puolueiden konsensus. Oikeisto on siis saanut koko työväenliikeen eliitin tekemään puolestaa likaista politiikkaa ja kansankusettamista.

Tietenkin Norjan kauhea tapahtuma on aiheuttanut konsensuksen repeämistä. Vaatihan SDP:n puoluesihteeri Perussuomalaisten kansanedustajan vetäytymistä eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta.


Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #324 on: 31. 07. 2011 08:08 »
Pohjalaisen päätoimittaja Kalle Heiskanen verkko kuin musta aukko

Kalle Heiskanen otti esiin ihmisten äärimmäiset teot yksilötasolla. Mutta myös luonto on ollut äärimmäisen kaunis mutta jo marraskuulla se on mustaakin mustempi kuvaili Heiskanen. Otti Heiskanen yhdellä sanalla myös äärioikeiston.

Lopuksi Heiskanen toi esiin rajattoman verkon, jota äärimmäisyysliikkeet käyttävät hyväkseen.

”Ei ole havaittu sitä suurta muutosta, joka kyti eripuolilla maata. Nyt se purkautui onneksi demokraattisesti. Aikoinaan mentiin silmät auki eurooppaan. On pidettävä silmät auki myös Suomessa.”

Heiskanen oli ilmiselvästi huolestunut maassa vallitsevan konsensuksen repeämisestä lisää Norjan kauhean tapahtuman johdosta.

Verkko on myös ja oikeastaan pääasiassa oikeiston ja suurenrahan käytössä jo sen omaavan poliittisenvallan ja valtavan rahapääoman tukemana. Vain pieni osa siitä on muiden käytössä.

Heiskanen ei myöskään ottanut esille niitä oikeistolaisia pimeitä voimia kuten vapaamuurareita, kauppakamareita, työnantajaliittoja ja muita rahavallan järjestöjä, jotka toimivat parlamentaarisen demokratian ulkopuolella. Nämä ovat niitä pimeitä voimia, jotka aikoinaan nostivat natsivallan suomeen.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #325 on: 31. 07. 2011 10:10 »

 Sitten, kun muutama kebabin vääntäjä päättää polttaa baarinsa Tampereella ja samalla vahingossa aiheuttavat muutaman ihmisen kuoleman, niin ainoita pahantekijöitä Suomessa ovat maahanmuuttajat.

Toivottavasti ne joiden pitääkin olla järjissään päättämässä ja suunnittelemassa tälläisten tapausten estämista, eivät takerru pelkästään sellaisiin seikkoihin kuin sattuneen tapauksen hoito ja mamut.

Mutta ainoat syyllisiksi epäillyt olivat tietääkseni mamuja? Sitä paitsi se ei ollut "vain" baarin poltto vaan murhapoltto koska kolme kuoli?

.

He he

Tuossa on kysymysmerkki kirjoituksessasi. Odotatko minulta tuohon itsestäänselvään asiaan jotakin vastausta. No en sitä kuitenkaan anna.

Kuten kirjoitin, jätkien vilpitön tarkoitus oli ainoastaan poltaa baarinsa vakuutusrahojen toivossa ja lähtivat nimenomaan "vain" polttamaan baariansa. Minun saamien tietojen mukaan heillä ei ollut tarkoituksena surmata muita ihmisiä. Tarkoitus oli täysin eri kantasuomalaisten kouluampujien keskuudessa, mutta he eivät polttaneetkaan baaria.

Tähän tapaukseen liittyen siteeraan Halla-ahon blogista, kun tuota lukee voiko kukaan täysijärkinen olla eri mieltä kuin Halla-aho? Se että joku on terävä kynästään ei kyllä riitä perusteeksi minkäänasteiseen epädemokraattiseen kohteluun maassamme :

"Maahanmuuttokriittinen tulipalo Tampereella?"

"Harvinaisen kuvottavana voidaan pitää sitä, että heti, kun Tampereen epäillyt olivat paljastuneet maahanmuuttajiksi, alkoi pahantekijöiden valkopesu. Palossa kuolleet kolme syytöntä nuorta suomalaista ja heidän omaisensa unohtuivat kokonaan. Bibanin veljeksistä alettiin leipoa traagisen onnettomuuden uhreja, suoranaisia kultapoikia. Helsingin Sanomat 26.11.2010:

    Pizzerian nuorella omistajalla ja tämän veljellä ei ilmeisesti ole rikostaustaa.

    [...]

    Tampereen pizzeriapalo saattoi olla kauhealla tavalla pieleen mennyt petosyritys, jossa kolme nuorta aikuista kuoli tahallaan sytytetyn palon seurauksena.

    [...]

    Se on selvinnyt, että tuhoa on ollut tarkoitus aiheuttaa vain ja ainoastaan pizzerialle, ei koko rakennukselle ja sen useille muillekin yrityksille, ihmishengistä puhumattakaan.

Kyllä voi ihmispoloilla käydä huono tuuri.

    Kuolonuhreista epäillyt ovat olleet pahoillaan. Kallioniemi ei kerro, onko heidän vastauksensa epäilyyn kiistäminen vai myöntäminen.

    [...]

    [Omistajaa] on kuvailtu ystävälliseksi. Hän puhuu hyvää suomea ja on ainakin Facebook-päivitystensä perusteella sosiaalinen, huumorintajuinen, monen tuntema ja aktiivinen.

    [...]

    Päivityksistä huomaa myös, ettei mies aina pitänyt pitkiä työpäiviä ja -öitä vaativasta työstään Tampereella.

Kova tekemään töitäkin.

Myös veljesten omaisten hätä on noteerattu mediassa asiaankuuluvalla tavalla. Aamulehti 25.11.2010:

    Pidätettyjen veljesten sukulaiset ovat järkyttyneitä, kertoo yksi suvun jäsenistä.

    - Pojat eivät ole voineet ikinä tehdä mitään tuommoista. Ravintolan omistaja rakasti sitä paikkaa, hän sanoo.

    - Olen poikien vanhempien luona. Synkkyys on laskeutunut heidän päälleen.

Lisäksi kaikki ovat huolissaan siitä, että tapaus saattaisi lisätä rasismia. Tosin kenelläkään ei ole varsinaisia havaintoja siitä, että rasismi olisi jollakin tavalla lisääntynyt. Aamulehti:

    Perhettä ei hänen mukaansa ainakaan tähän mennessä ole uhkailtu, mutta huoli ja pelko ovat suuria.

    Tampereella kebab- ja pizzaravintolaa pitävä Murad Helmi on hänkin huolissaan. Hän ei tunne pidätettyjä henkilökohtaisesti, mutta pelkää tapauksen lisäävän rasismia.

    - Meillä on ollut pelko, että voi tulla suomalaisten kostoisku muita ulkomaalaisia vastaan. Tämä varmasti lisää rasismia, mutta en tiedä kuinka paljon.

    Murad Helmi kertoo kuitenkin, että ei ole itse saanut uhkauksia tai rumia puheita osakseen tuhopolton jälkeen.

Kuten huomaamme, tällaiset tragediat ovat suvaitsevaistolle win-win-tilanteita. Jos tekijä on suomalainen, on syytä marssia rasismia vastaan. Jos tekijä on maahanmuuttaja, on syytä marssia rasismia vastaan."

http://www.halla-aho.com/scripta/maahanmuuttokriittinen_tulipalo_tampereella.html

.

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #326 on: 31. 07. 2011 11:11 »
Aika lysti juttu muuten tuo kun putkiajattelijoiden kuningasta, havukka ahoa siteerataan niin usein. Varsinkin kun miehen ajatustenkierto perustuu niin yksinkertaiseen ajattelutapaan. Vai voisiko se olla niin, että hän onnistuu peräänkuuluttamaan näitä pikku havukka ahoja, täälläkin ja sitten istutaan mattorannassa puistonpenkillä ja jeesustellaan joukholla?

Esim. yllä oleva tapauskin saa hänet hereille. Onkohan äijä pannut merkille, että vakuutupetoksia on tehty kautta aikojen Suomessa? Lueskelin joskus aikoinaan Alibilehteä, siitä sai usein lukea vakuutuspetoksista ja tuhopoltto on perinteisesti yksi tehokas tapa Suomessa tehdä vakuutuspetos.
Meidän suvussammekin on tuikattu tuleen vakuutusrahojen toivossa. Ei onneksi ketään kuollut, mutta lähellä oli. Ja seliteltiin tietenkin suuntaan ja toiseen ja jeesusteltiin. Ei vain ollut ketään havukka ahoa johtamassa pikku havukka ahoja.

Näin yleisesti ottaen vakuutuspetosta ei nähdä niin vakavana rikoksena. Käsi sydämelle, kuinka moni on listannut rehellisesti vakuutuksen antajalle menetyksensä? Varastetuista talvirenkaista tulee usein melkein uudet, kolarin yhteydessa tulleet lisäkustannukset yritetään kyllä poimia pois ja vähän korkoa päälle, saisko jotain kivusta ja särystä? Kyllä tässä kivistää kovasti kun on korvauksista kysymys... Rahat pois niiltä saatanoilta...

Tuhopolttokin menee usein olkapäitä kohauttaen ja todeten, että taisi äijä nollata firman ja kuitata rahat...
Mutta nyt kun asiaan liittyy maahanmuuttajia, niin havukka aho ja pikku havukka ahot heräävät. Sellaisia ne ovat saatanat. Meinaan nuo maahanmuuttajat:-)
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Jazzbo

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 44
  • View Profile
  • Email
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #327 on: 31. 07. 2011 15:03 »
Vihapuhetta on uhkailu, panettelu, väkivaltaan yllyttäminen, ihmisryhmän tai ihmisen alentaminen, halveksuminen ja  nimittely.

Kritiikki ja mielipiteenvaihto ei ole vihapuhetta. Ei myöskään henkilöön menevä  kiperäkin arvostelu jos kyse on julkisuuden henkilöstä niin kauan kun se on perusteltua.  Julkisuuden henkilön katsotaan itse saattaneen itsensä julkisuuteen ja siten vapaaehtoisesti kiritiikille alttiiksi.

Maahanmuuttokritiikki  tai mikä muu tahansa  - esim. hallintoa, poliittista puoluetta, ideologiaa, uskonnollisia käsityksiä tai virkamiehiä tai käytettyjä meneteltmiä koskeva arvostelu ei ole vihapuhetta.  
Jos arviointiin liittyy alentaminen tai uhkaaminen väkivallalla tai kuolemalla, on kysymys vihapuheesta ja rikoksesta.

Sitten pieni vertailu normaallin puheeseen:

Lannoitesäkillisella ammoniumnitraattia hajoittaisi kerrostalon
http://www.kemia-lehti.fi/pdf/kemia_kemira.pdf

Virallinen OVA-ohje ammoniumnitraatista (vihapuhetta?)
http://www.ttl.fi/ova/ammonnit.html

« Last Edit: 31. 07. 2011 15:03 by Jazzbo »

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #328 on: 31. 07. 2011 16:04 »
Media on keksinyt loputtoman uutislähteen: päivän breivikit. Breivik on suuri julkkis, jonka sanomiset päätyvät lehteen. Joukkomurha kannatti.

Seuraavalla kerralla joukkomurhaaja pitää ampua niin estetään hänen julkisuushyödyt. Median toiminnan luonne on se, että joukkomurhaajaa ei voi jättää henkiin tai media tekee hänestä loputtomiin otsikoissa olevan julkkiksen.

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #329 on: 31. 07. 2011 16:04 »
Sitä voi miettiä mitä itse olisi tehnyt Utöyan saarella ammuskelijan riehuessa ympäriinsä. Uimaan en olisi lähtenyt. Olisin piiloutunut. Voi miettiä olisinko yrittänyt osua ampujaa nyrkin kokoisella kivellä päähän. Olisi pitänyt varautua heittämään monta kiveä, ettei ampuja ehdi väistelyltä ampua tarkasti. Saarelaisia olisi pitänyt olla monta yrittämässä osua Breivikiä kivellä päähän. Yksikin osuma niin ampuminen olisi loppunut siihen. Tuska suorasta pääosumasta kivellä olisi niin kova. Sen jälkeen olisi voinut viimeistellä murskaamalla Breivikin pää isolla kivellä, että media olisi jäänyt ilman joukkomurhaajajulkkista, jonka lausuntoja julkistella.
« Last Edit: 31. 07. 2011 16:04 by Timo Rintamäki »

Offline Klaus Berg

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1527
 • Gender: Male
 • Elämä on juoksukilpailu ajan kanssa
  • View Profile
  • Blogi
  • Email
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #330 on: 31. 07. 2011 16:04 »
Sitä voi miettiä mitä itse olisi tehnyt Utöyan saarella ammuskelijan riehuessa ympäriinsä. Uimaan en olisi lähtenyt. Olisin piiloutunut. Voi miettiä olisinko yrittänyt osua ampujaa nyrkin kokoisella kivellä päähän. Olisi pitänyt varautua heittämään monta kiveä, ettei ampuja ehdi väistelyltä ampua tarkasti. Saarelaisia olisi pitänyt olla monta yrittämässä osua Breivikiä kivellä päähän. Yksikin osuma niin ampuminen olisi loppunut siihen. Tuska suorasta pääosumasta kivellä olisi niin kova. Sen jälkeen olisi voinut viimeistellä murskaamalla Breivikin pää isolla kivellä, että media olisi jäänyt ilman joukkomurhaajajulkkista, jonka lausuntoja julkistella.
Timo vastaan rynnäkkökivääri, missä otetaan vetoja vastaan ?

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #331 on: 31. 07. 2011 16:04 »
Timo vastaan rynnäkkökivääri, missä otetaan vetoja vastaan ?

En lähde tähän spekulaatioon koska en tosiaan tiedä miten oikeasti toimisin.

Breivikin tila oli huumeista ja anabolisista steroideista sekava. Breivik saattoi ampua useasti ohi ja osui vain lähietäisyydeltä. Hänen huomiokykynsä oli sumea ja reaktionopeus varmaankin alhainen. Ehkä vastus ei olisi ollut niin kova kuin paniikissa olevista saarelaisista näytti.

Utöyan saaren tapauksessa vastarintaan nousemalla saarelaiset olisivat voineet muuttaa tapahtumien kulkua ja nujertaa Breivikin. Saarelaisia oli kuitenkin 560 ja Brevikiä yksi. Jos edes muutama kymmenen saarelaista olisivat saaneet sovittua, että Breivikiin yritetään osua kivellä niin olisivat todennäköisesti osuneetkin.

Olen heittänyt ihmistä kivellä päähän. Se tosin ei ollut tarkoitus. Nakkasin vuosikymmeniä sitten lapsena kiven näköalan peittävän aidan takaa metsikköön, jossa olikin ihmisiä ja yhtä osui päähän.

Testinä osumistarkkuudestaan voi piirtää miehen pään korkeudella olevan ympyrän kiveen tai puunrunkoon ja testata osumistarkkuus. Tosin heittämistä varten pitää tosiaan nousta pystyyn mahdollisesta piilostaan. Se on valtava riski, jos yksin yrittää aseistettua vastaan. Siinä tarvittaisiin isompi joukko kivittämään eri suunnista aseellista miestä tehokkaan kokoisilla kivillä.

Breivik sai yliotteen saarella olleista nuorista tappamalla heitä. Nuoret eivät varmaankaan ikinä olleet nähneet kuollutta saatikka ihmisten kuolevan kasoihin ampumalla. Ehkä ihmisten pitäisi löytää itsestään se pieni psykopaatti, joka tappaa ihmisen kuin lätkäisisi hyttysen tuntematta yhtään mitään sen kummempaa mielenliikutusta, tällöin kovassakaan paineessa ei mene toimintakyvyttömäksi vaan säilyttää kylmän harkinnan.
« Last Edit: 31. 07. 2011 17:05 by Timo Rintamäki »

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #332 on: 31. 07. 2011 16:04 »
Breivik on Paskahousu. Se miehekäs tapa tehdä joukkomurha on tietenkin lopettaa homma ampumalla itseään päähän. Breivik istuu nyt kaltereiden takana, todennäköisesti lopun elämänsä, mutta mistä mies on eniten huolissaan? Joo, etteivät vaan tarjoa hänelle ruokaa, joka teurastettu halal-metodein. Siis: tuli tapettua melkein sata ihmistä ja pamautettua kunnon pommikin, mut hei onks kellään ketsuppia?!? Tän äijän tarkoitusperiä ei tule liittää mihinkään, vaan ottaa hänet juuri sellaisena sekopäänä kuin hän on.
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Näin On

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 451
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #333 on: 31. 07. 2011 16:04 »
Selvitin tänään miten helposti saa ohjeita vaarallisen pommin rakentamiseksi ja lopputulos oli että huolella laaditulla ostoslistalla lähimpään Prismaan pääsee jo aika pitkälle.

Ei tosin vielä kerrostalon tuhoamiseen mutta pienen kaksion tuhoamiseen asukkaineen kyllä.

Peruskysymys on että johtaako googlettamisen helppous häiriytyneitä kokeilemaan kun isonkin tuhon aikaansaamiseen tarvitaan vain hiukan aikaa ja viitseliäisyyttä.  Ongelmallisinta on että näitä ohjeita ei kukaan pysty enää siivoamaan.

Löysin myös muutaman keskustelupalstan, joilla kädestäpitäen opetetaan miten esim. kalkki eroitetaan ammoniumnitraatista ja mitä epäpitauksia siihen tulee sekoittaa. 

Vaikka olen mielestäni  demokraatti ja kannatan sananvapautta, niin kannatan myös vastuuta siitä, mitä sanoo ja kirjoittaa.  Tämä voisi tarkoittaa sitä että ainakin ns. höpötysfoorumeilla aiheeseen liittyvät linkit poistetaan.

Mistä muuten Breivik sai tietonsa kuin netistä?
Ilman muuta Ravirata ihmisasunnoiksi

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #334 on: 31. 07. 2011 17:05 »
Pähkähullu aihe.

Ihmiset voisivat yrittää asettautua psykopaatin ajatteluun päättämällä, että kynnyksen tällä puolella on normaalius, kynnyksen toisella puolella olen psykopaatti ja sitten vain astuvat kynnyksen yli ja löytävät itsestään sen sumeilematta mitä uskomattomimpia hirveyksiä kylmiksi toimintasuunnitelmiksi laativan psykopaatin.

Edit: poistin lauseista sanan järkevästi.

Breivik on ihan v***n hullu.
« Last Edit: 31. 07. 2011 18:06 by Timo Rintamäki »

belurisk

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #335 on: 31. 07. 2011 17:05 »
”Verkko on myös ja oikeastaan pääasiassa oikeiston ja suurenrahan käytössä jo sen omaavan poliittisenvallan ja valtavan rahapääoman tukemana. Vain pieni osa siitä on muiden käytössä.

Heiskanen ei myöskään ottanut esille niitä oikeistolaisia pimeitä voimia kuten vapaamuurareita, kauppakamareita, työnantajaliittoja ja muita rahavallan järjestöjä, jotka toimivat parlamentaarisen demokratian ulkopuolella. Nämä ovat niitä pimeitä voimia, jotka aikoinaan nostivat natsivallan suomeen.
Hertalla on jälleen salaista tietoa, mitä meillä muilla ei ole.
Totalitaarisuus ja suljettu sekä kontrolloitu yhteiskunta on ihanne ja Herttakin luonnollisesti olisi sillä määrävällä puolella.
Hertta manaa esiin pimeitä voimia.
Natsivallasta Suomessa Hertta voisi yrittää laatia väitöskirjan Suomessa ja yrittää sen hyväksymistä (vaikka ulkomaillakin). Ei taitaisi mennä läpi.

belurisk

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #336 on: 31. 07. 2011 18:06 »
Urhon ja Hertan kirjoituksista kuvastuu asenteellinen äärimmäinen ylivertaisuus tietämyksessä ja päätelmien tekemisessä.  Noilla avuilla olisi kannattanut asettua ehdokkaksi jo useammissa vaaleissa.
He haluavat esiintyä myös ainoina ja aitoina Norjan tragedian surijoina.

belurisk

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #337 on: 31. 07. 2011 18:06 »
Herkkoolle ja Timo Rintamäelle
Ei nyt tuoda tämän otsikon alle tihutöitä (Treen tuhopoltto)  ja spekulatiivisia puolustautumiskeinoja, kuten kivillä heittämisellä puolustautumista.

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #338 on: 31. 07. 2011 18:06 »
Saarella oli nuorten kesäleiri. 99,9 % saarella olleista ei ollut saanut sotilaallista koulutusta.

Breivik huomioi kohteen puolustuskyvyttömyyden valitessaan yhden hengen hyökkäyksensä kohteeksi valtaosin teinien kansoittaman nuorisojärjestön kesäleirin. Aikuisissa olisi ollut enemmän sotilaallista koulutusta saaneita yksilöitä, joista olisi saattanut koitua harmia.
« Last Edit: 31. 07. 2011 18:06 by Timo Rintamäki »

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #339 on: 31. 07. 2011 19:07 »
Herkkoolle ja Timo Rintamäelle
Ei nyt tuoda tämän otsikon alle tihutöitä (Treen tuhopoltto)  ja spekulatiivisia puolustautumiskeinoja, kuten kivillä heittämisellä puolustautumista.

Mitä se maksaisi muuta kuin oman hengen, jos yrittää osua ampujaa tehokkaan kokoisella kivellä päähän.

Pahin uhka poliittista järjestelmää kohtaan on joukkomurhaajien aikaansaama tunne kansassa, että olemmeko jotain lampaita. Joukkomurhaajat opettavat kansalle heidän olevan lampaita aivan äärimmäisellä tavalla, joka aivan varmasti saa kansalaiset miettimään itsepuolustustaktiikoita ja harjoittelemaan ja aseistautumaan.

Jos on aseen edessä ja niin ei varmaankaan toivo, että muut piilossa olevat pitävät ampujan kivellä heittämistä spekulatiivisena. Aseen edessä on paha tehdä enään mitään. Silloin on muiden varassa, joiden pitäisi toimia. Nakata vaikka kivellä. Aseellista vastaan pitää taistella yllätystaktiikoilla niiden, joita aseellinen ei ole vielä huomannut.

Missään Utöyan saaren tapahtumia koskevassa silminnäkijäkertomuksessa ei ole mitään viitettä siitä, että nuoret olisivat ryhtyneet taisteluun.

Entäs, jos saarella piilossa olleet olisivat sopineet, että ryhtyvät vaanimaan Breivikiä kivittämällä häiritäkseen tämän toimintaa oman henkensä uhalla. Breivikin toiminta olisi keskeytynyt ja hänen olisi pitänyt suojautua itsekin. Saarelaiset olisivat alkaneet sotaan. Joka suunnalta olisi lentänyt kaikkia mahdollisia heittovälineitä. Saarella olisi käyty taistelua, jossa Breivik olisi joutunut suojautumaan ylimielisen teloitellen astelun sijasta.

Jos kymmenen saarella ollutta olisi osunut Breivikiin tehokkaan kokoisilla kivillä yhtä aikaa niin Breivik olisi tippunut tuskissaan siihen. Ääri-islamin piirissä ihmisiä surmataankin kivittämällä. Laumana kivityshyökkäys on tehokas menetelmä yhtä henkilöä vastaan.

Meillä on ympäristö täynnä heittoaseita, joiden käyttäminen riippuu vain joukon taktisesta älystä ja henkilökohtaisesta voimasta ja tarkkuudesta. Pitäisi oppia ilmaveiviajattelu. Pitää soveltaa yllättäviä keinoja, jolla tilanne muutetaan. Baarin tikanheittäjä olisi varmaankin vaarallinen vastus. Tikalla ottaan.

Useimmissa viimeaikaisissa joukkomurhatilanteissa ampujia on ollut yksi, joka kohdistaa ampumisen suureen joukkoon. Yleensä joukko pakenee suin päin paikalta, joka pitääkin tehdä, jos joukon pakenemista ei mikään estä. Utöyan saarelta ei paettukaan niin vain ja ruumiita tuli joka minuutti. Siinä tilanteessa Breivik olisi pitänyt pysäyttää keinolla millä hyvänsä, vaikka itsensä uhraten.

Tärkeintä on saattaa ammuskelija mahdollisimman pian toimintakyvyttömäksi. Epätoivoisin keino on joukkohyökkäys, jossa osa kuolee ja haavoittuu, mutta suurin osa pääsee karkaamaan ampujan kimppuun. Olisi onnekasta, jos joukkohyökkäyksen kohteena oleva ampuja joutuu lataamaan uutta lipasta, jota toimintaa voi kivellä heittämällä häiritä. Osa voi tietentahtoen uhrata itsensä saadakseen ampujan aseen lippaan tyhjäksi joukkohyökkäyksen etulinjassa rynnäten. Kyse on vain siitä, että toiminta saadaan aikaan, että porukka ei mene täyteen hysteriaan. Utöyan saaren tapahtumat kestivät 90 minuuttia. Siinä ajassa olisi koonnut isonkin joukon vastahyökkäykseen. Saarelaiset olivat olleet saarella päiväkausia yhdessä ja tunsivat toisensa. Porukka kuitenkin hajosi hysteerisenä kuin akanat tuuleen. Johtajuus puuttui. Siinä olisi tarvittu yksilöitä.
« Last Edit: 31. 07. 2011 20:08 by Timo Rintamäki »

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #340 on: 31. 07. 2011 19:07 »
Sosiaalinen media järjesti rauhanmarsseja

”Helsingissä yli tuhat ihmistä oli osallistunut rauhanomaiseen mielenilmaukseen Norjan tragedian muistoksi. Sosiaalisen median kautta koolle kutsutulla tapahtumalla haluttiin osoittaa tukea norjalaisuhrien omaisille ja muistuttaa rauhasta ääriryhmien vihaa ja väkivaltaa vastaan. Marssiin osallistuneita huolestutti myös lisääntynyt vihapuheen määrä Suomessa.

Muualla Suomessa marsseja järjestettiin ainakin Närpiössä ja Pieksämäellä.”

Joukkovoimalla voidaan tehokkaasti ja rauhanomaisesti vastustaa poliitista väkivaltaa ja se antaa myös uskoa siitä, että asioihin voidaan vielä vaikuttaa. Toisaalta äänestämällä ei juurikaan voi tämä ajan  politiikkaan vaikuttaa. Sen ovat vaalit toisensa jälkeen osoittaneet Suomessakin. Sama oikeistolainen hyvinvointivaltion murentaminen vain jatkuu ja yleinen sosiaalinen turvattomuus.

Uusihallituskin jatkaa kokoomuksen johdolla hyvinvointipalvelujen heikentämistä. Leikkauslistat odottavat uusia kansanedustajia lomiensa jälkeen. Sen sijaan EU:n kautta tuetaan pankkien rosvoamista.
Demokratia on hiljakseen muuttunut diktatuuriksi yhden ainoa politiikan ja vaihtoehdottomuuden ohjelmaksi.

Suomessa eduskuntapuolueet nukkuvat ruususen unta, siitä poliitisesta väkivallasta mitä maailmalla tapahtuu.

http://yle.fi/uutiset/teemat/Norjan_tragedia/2011/07/helsingissa_yli_tuhat_marssi_norjan_tragedian_muistoksi_2758599.html

Offline takaisin-vaasaan

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 210
 • Koulukadulla asunut
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #341 on: 31. 07. 2011 20:08 »
Ottamatta kantaa itse aiheesen, palstan "maahanmuuttokriittinen" hallinnointi pistää liiaksi silmään.

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #342 on: 01. 08. 2011 22:10 »
Entäs, jos suomalaiset vastajihadistit lähtisivät väkivaltaiseen vallankumoukseen syrjäyttääkseen Suomen hallituksen ja erottaakseen Suomen Euroopan Unionista ja palauttaakseen markan ja puhtaan Suomen.

Miten he taistelisivat.

Samalla tavalla kuin Talebanit Afganistanissa. Vastajihadistit perustaisivat pommi-iskuosastoja, jotka vaanisivat hallituksen kohteita. Vastajihadistit tekisivät pomminsa lannoitekemikaaleista ja muista helposti saatavilla olevista aineosista. Vastajihadistien suuri johtaja ja taistelusuunnitelmien tekijä olisi Anders Behring Breivik, jonka suomalaiset vastajihadistit olisivat vapauttaneet väkivaltaisella iskulla norjalaisesta vankilasta.

Suomessa syttyisi sisällissota, vastajihadistit vastaan Suomen hallituksen joukot. Sisällissodan voittaisi lopulta Suomen hallitus. Breivik pakenisi ja piilottelisi vuosia, kunnes hänet yhtäkkiä löydettäisiin suomalaisesta varuskuntakaupungista suoraan kenraaleiden nenän alta asumasta. Erikoisjoukot surmaisivat Breivikin iskemällä juuri Breivikin ollessa paskalla.

Todellisuus on tietysti toista. Eihän tuollaista todellisessa maailmassa tapahdu, eihän.
« Last Edit: 01. 08. 2011 22:10 by Timo Rintamäki »

belurisk

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #343 on: 02. 08. 2011 08:08 »
Breivik jatkaa vaatimustensa listaa. Nyt hän esittää, että hänen tulisi saada japanilaisen psykiatrin arvio itsestään.
Vaatimukset kuvastavat selkeästi henkilön persoonaa ja mielestäni myös sitä, että haluaisi niillä (mikäli niihin suostuttaisiin) osoittaa viranomaiset ja oikeuslaitoksen pelleiksi.

Offline Klaus Berg

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1527
 • Gender: Male
 • Elämä on juoksukilpailu ajan kanssa
  • View Profile
  • Blogi
  • Email
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #344 on: 02. 08. 2011 11:11 »
Aika tekee sen mihin terrorismi ei kyennyt.

Parikymmentä vuotta eteenpäin ja meillä on islamilainen EU maa jossakin Euroopassa.
Kantaväestön syntyvyys on laskenut alle 1 lapsen keskiarvon monessa maassa. Kun maahanmuuttajien syntyvyys on yli 8 lasta.

Ei tarvitse olla neropatti laskiessa kuinka monta sukupolvea tarvitaan ennen kuin maahanmuuttajien jälkipolvi määrää äänienemmistöllään.

belurisk

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #345 on: 02. 08. 2011 11:11 »
Menee hieman off topicin.
Kuten Berg edellä kirjoitti, niin näin nämä väestökäppyrät menevät.
Eurooppalainen ja pohjoismaalainen kantaväestö lisääntyy ja jatkaa sukuaan heikosti.
Tämäkin suuntaus lisää suurella todennäköisyydellä erilaisia jännitteitä.
Aikoinaan valloituksiin käytettiin armeijoita.
Oli myös 30- ja 100-vuotisia sotia.
Euroopankin alueella pystytään edelleen ylläpitämään ja lietsomaan vihaa ja ennakkoluuloja tuhatvuotisilla tapahtumilla taaksepäin!

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #346 on: 02. 08. 2011 12:12 »
Toisaalta taas, miten nollata 1.5 miljardia Islamin nimeen vannovaa ja heihin lasketaan kait samoissa maissakin kaikki asuvat...

Taitaa olla hieman kuin naisten sorto, vaikka he edustavat 50 prosenttia maapallon asukkaista.

Laskutoimitus on suuntaa antava. Naiset pohjolassa - ja varsinkin Euroopassa - harrastavat aivan eri asioita, kuin lasten tekoa. Lapsia syntyy sellaiset 1-2 per pariskunta. Tavallisimmat siirtolaisryhmä tekevät taas normaalisti sellaiset 5-6 lasta, eikä tämä ole tietenkään mikään ala-raja.

Jos me haluamme olla mukana väkiluvun kasvussa muutenkin, kuin sivustakatsojan roolissa, niin meillä tulisi keskittyä enemmän lapsiperheiden elinehtojen parantamiseen, sen sijaan että jeesustellaan siirtolaisryhmien kapasiteettia lapsenteossa...

Kysymys on tietenkin elämänarvoistakin. Meidän naisemme eivät oikein tahdo enää suostua elämään pullanpaistajina. Rahanaiset jopa käyvät ostamassa itselleen lapsia Afrikasta....

Huoli on kuitenkin osittain aiheeton. Muslimit pystyvät elämään hyvinkin eurooppalaisittain, huolimatta uskostaan. Luulisi jokaisen tietävän, tai tuntevan muslimiperheitä, jotka elävät aivan samalla tavalla kuin mekin. Noh, jos he nyt eroavat uskontunnustuksesta puhuttaessa, tai ruokailuhetkellä, mutta so not!
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #347 on: 02. 08. 2011 12:12 »


Tekohan oli törkeä ja kannatan hisasta hirttämistä tuomioksi,Mistä häntä oikeastaan pitäisi rangaista? Kuka siitä hyötyy? "Oppiiko" hän siitä jotain?

Jos kyse on tervejärkisestä niin hän osaa laskea mikä kannattaa ja mikä ei. 

Aivan. Breivik teki jotain, joka ei kannattanut hänelle. Hän siis ei ole tervejärkinen. Kannattaako silloin puhua rankaisemisesta? Rangaistuksissa on itua vain silloin kun ne ovat kohdistettu tervejärkisiin. Sillä ei sitten ole väliä, puhutaanko ennaltaehkäisevästi, vai teosta rankaisemisesta.
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Niilo Aro

 • Omalla nimellä
 • Aktiivi vaikuttaja
 • *
 • Posts: 270
  • View Profile
  • Email
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #348 on: 02. 08. 2011 13:01 »
Onko sheikki  MUHAMMED SALIH AL-MUNAJJIDIN puhe vihapuhetta länsimaista yhteiskuntaa kohtaan?

Avioliitto islamissa
Jälkeläisten saannin takaamiseksi ja islamin yhteisön voimistamiseksi avioliitto on jokaisen muslimin velvollisuus.

SHEIKKI MUHAMMED SALIH AL-MUNAJJIDIN ONLINE-FATWA

Eräs avioliiton tarkoituksista islamissa on lasten saaminen ja islamin yhteisön (umman) kasvattaminen. [...] Allahin Sanansaattaja sanoi: "Menkää naimisiin sellaisen kanssa, joka on rakastava ja hedelmällinen, sillä tulen olemaan ylpeä suuresta lukumäärästänne muiden kansojen edessä.

http://euroopan-tulevaisuus-islam.blogspot.com/2006/02/avioliitto-islamissa.html


belurisk

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #349 on: 02. 08. 2011 13:01 »
Niilo Aro tulkitsee negatiivisesti.
Sheikin julistus on ystävällismielistä ja hedelmällistä.

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #350 on: 02. 08. 2011 16:04 »
Onko sheikki  MUHAMMED SALIH AL-MUNAJJIDIN puhe vihapuhetta länsimaista yhteiskuntaa kohtaan?

Avioliitto islamissa
Jälkeläisten saannin takaamiseksi ja islamin yhteisön voimistamiseksi avioliitto on jokaisen muslimin velvollisuus.

SHEIKKI MUHAMMED SALIH AL-MUNAJJIDIN ONLINE-FATWA

Eräs avioliiton tarkoituksista islamissa on lasten saaminen ja islamin yhteisön (umman) kasvattaminen. [...] Allahin Sanansaattaja sanoi: "Menkää naimisiin sellaisen kanssa, joka on rakastava ja hedelmällinen, sillä tulen olemaan ylpeä suuresta lukumäärästänne muiden kansojen edessä.

http://euroopan-tulevaisuus-islam.blogspot.com/2006/02/avioliitto-islamissa.htmlTaisi se meidänkin jumala haluta tehdä meistä suuren kansan...
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Ali Bey

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #351 on: 02. 08. 2011 18:06 »
Tässä väläys islamin oppeja.
Jos avioliitossa nainen tekee huorin, niin kunnon pelote saa muut vaimot noudattamaan siveyttä. Tämä ei siis ole suoraaaan koraanista vaan koraania tulkitsevan uskonoppineet fatwa.

Fatwa on uskonnollinen tulkinta. Kuka tahansa muslimi voi esittää mieltään askarruttavan kysymyksen uskonoppineelle eli muftille, joka antaa siihen parhaan mahdollisen uskoa ja lakia mukailevan vastauksen.

SHEIKKI MUHAMMED SALIH AL-MUNAJJIDIN ONLINE-FATWA

On hyvin tärkeää kivittää naimisissa oleva huorintekijä kuoliaaksi Sanansaattajan sunnan (esimerkillisen elämän) mukaisesti.

Kivitystä ei ole sallittua korvata mestauksella tai ampumisella, sillä kivitys on ankarampi rangaistus ja tehokkaampi pelote uskottomuuden syntiä vastaan.

Ensin kivitystuomion saanut kääritään lakanaan ja haudataan vyötäröönsä asti. Sitten ympärille kerääntynyt muslimijoukko kivittää hänet kuoliaaksi huutaen Allahu-akbar! 'Allah on suuri!'.

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #352 on: 02. 08. 2011 19:07 »
Kokoomuksen pomon mielestä Halla-aho asia ei ole poliittinen

”Jussi Halla-ahon (peruss.) asema eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajana on perussuomalaisten eduskuntaryhmän sisäinen asia, kertoo pääministeri Jyrki Katainen (kok.).
SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner on toivonut Halla-ahon vaihtamista. Pääministeri Jyrki Katainen kuitenkin toppuuttelee.
- Tässä kannattaa ihan lain mukaan edetä. Eli perussuomalaiset päättää, kuka heitä edustaa kunkin valiokunnan johdossa, Katainen toteaa.
Kataisen mielestä jatkossa pitää olla entistä tarkempi vihapuheista, jotka kohdistuvat ihmisyyteen. Hänen mukaansa täysin toinen kysymys on se, mitä mieltä ihmiset ovat politiikan eri osa-alueista. Esimerkkinä Katainen mainitsee maahanmuuttopolitiikan yksityiskohdat.”

Oikeisto löysi äärioikestolaisuudessakin toisensa ja mikä ettei sama kaiku on askelten. Historia kertoo yhteisestä poliittisesta terrorismista vasemmistolaisuutta vastaan 1930 luvun Suomesta.
Mutta myös paikallinen Pohjalainen on nostanut mediassa hakattuja äärioikeistolaisia sivuilleen viime aikoina. Äärioikeistolaisuus paljastaa kansalle sen mikä vaara piilee oikeistossa. Tässä suhteen ymmärtää oikeistonsalailun omasta ideologiastaan.

Kokoomuksen linja on juuri tuo epäpoliittisuus ja muka asiallisuus millä se ratsastaa. Toisaalta sen ymmärtää, jos kansa tiedostaisi mikä puolue on kokoomus, maan poliittinen ilmasto muuttuisi täysin. Presidentti Urho Kekkonen oli tässäkin suhteen viisas, hän piti siitä huolen, että kokoomus pysyi poisssa poliittisesta vallasta.

Presidentti Halonen asia, on poliittinen ja eduskunnan on siitä päätettävä syksyyn mennessä


”Halonen vastasi, ettei hänellä ole lisättävää siihen, mitä on sanottu kansanedustajan käyttäytymisohjeissa.
- Mutta haluaisin painottaa, että se on koko eduskunnan asia. Toivon, että kun syksy koittaa nämä keskustelut ovat menneet perille, presidentti linjasi.”

Olen tässä asiassa tyytyväinen Halosen toimintaan. Hän on muiden Pohjoismaiden kanssa samoilla linjoilla äärioikeiston suhteen, jotain nyt pitäisi jo tehdä myös Suomessa.
Hissuttelemalla ja epäpoliittisesti mentiin yhteiseen liittoon aikoinaan Hitlerin joukkojen kanssa.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/08/halonen_puheiden_suitsiminen_on_koko_eduskunnan_asia_2763426.html?autoplay=true

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/08/katainen_halla-ahon_asema_on_omiensa_kasissa_2762709.html
« Last Edit: 02. 08. 2011 19:07 by Hertta »

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #353 on: 02. 08. 2011 19:07 »
Kuulkaahan nyt! Norjassa on maan suru.  Omaisilla on melkoinen ahdinko ja ahdistus tapahtuneista. Eikö teillä ole mitään myötätuntoa surevia kohtaan. Tuntuu niin raskaalta lukea  noita päättömiä juttujanne. Kun niillä ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Suorastaan ihaillaan ja herkutellaan murhaajan teoista. Osoittakaa jotain kunnioitusta surevia kohtaan. Ja tuo tyhjänpäiväinen  politikointi alkaa oksettamaan.

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #354 on: 02. 08. 2011 19:07 »
Tässä pitää kohta alkaa kyselemään taas , että mikä noita ruotsalaisnuoria oikein vaivaa ja kuka tän pöpin nupin on saanut sekaisin. Yle: Ruotsalaismies on jäänyt kiinni yritettyään rakentaa ydinreaktorin kotonaan, kertoo Helsingborgs Dagbladet. 31-vuotias mies rakensi reaktoria asunnossaan Ängelholmissa Etelä-Ruotsissa. Radioaktiivisia aineita mies tilasi ulkomailta. Toivotaan ettei ollut kyseessä nokituksen yritys.
veritas odium parit.

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #355 on: 02. 08. 2011 19:07 »
Kuulkaahan nyt! Norjassa on maan suru.  Omaisilla on melkoinen ahdinko ja ahdistus tapahtuneista. Eikö teillä ole mitään myötätuntoa surevia kohtaan. Tuntuu niin raskaalta lukea  noita päättömiä juttujanne. Kun niillä ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Suorastaan ihaillaan ja herkutellaan murhaajan teoista. Osoittakaa jotain kunnioitusta surevia kohtaan. Ja tuo tyhjänpäiväinen  politikointi alkaa oksettamaan.

Ei sitä aikoinaan fasismin hirmutekoja ehditty pitkään suremaan, niitä kaameita tapahtumia mitä keskitysleideillä ja sodassa tapahtui.
Helsingissäkin oli tuolloin kun sota päättyi valtavajoukkotapahtuma, jonka pääasia oli, että ei koskaan enää sotaa maahamme. Näin on myös nyt jatkettava äärioikeistolaisuuden suhteen.

Tätä presidentti Tarja Halonenkin painotti Ylelle. Ne nuoret ihmiset, jotka Norjan joukkomurhassa kuolivat eivät voi enää mitään tehdä kohtalollensa. Vaan nyt meidän jäjellä olevien on huolehdittava, että äärioikeistolaisuus ei voi jatkaa poliittista terroria euroopassa.
« Last Edit: 02. 08. 2011 19:07 by Hertta »

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #356 on: 03. 08. 2011 12:12 »
Täsä yksi näkemys vihapuheesta:

"Tietääkö kukaan mikä on vihapuhetta? Miten määritellään vihapuhe? Kuka päättä mikä on vihapuhetta? Mietitäänpä asiaa hetki tavallisten suomalaisten ihmisten oikeuksien kannalta. Niiden ihmisten jotka haluavat ilmaista mielipiteensä. Niiden ihmisten kannalta joita ei vielä suomalaisessa yhteiskunnassa ole vaiennettu pelottelulla."
---
"Vihapuheiden kieltämisen taustalla on pyrkimys tukahduttaa kriittinen ja vapaa keskustelu. Norjan tilannetta käytetään nyt surutta hyväksi. Suomalaiset poliitikot tanssivat Norjalaisten uhrien haudoilla. Kaikki keskustelu joka suuntautuu yleistä poliittisesti hyväksyttyä linjaa vastaan tai ei ole moraalisen enemmistön mielipiteen mukaisia voidaan tulkita vihapuheeksi tai kun joku vähemmistön edustaja loukkaantuu jonkun toisen mielipiteestä, kyse on taas vihapuheesta."

http://blogivirta.fi/blogit/288236-vihapuhetta?show=1
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline jali

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 424
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #357 on: 03. 08. 2011 19:07 »
suomeenkin kohdistuu konkreettinen uhka kansainvälisen terrorismin taholta,niin kauan kun suomalaisia joukkoja on Afganistanissa.
Parempi olisi jos ei osallistuttaisi tuommoisiin operaatioihin missä ollaan sotaa käyvä osapuoli.

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #358 on: 03. 08. 2011 21:09 »
Täsä yksi näkemys vihapuheesta:

---
"Vihapuheiden kieltämisen taustalla on pyrkimys tukahduttaa kriittinen ja vapaa keskustelu. Norjan tilannetta käytetään nyt surutta hyväksi.


Hah!

Valitettavasti Norjan tapauksen seurauksena olevan keskustelun johdosta esille tulee vaikka mitä skeidaa. Jokainen tervejärkinen ymmärtää, ettei kyseessä ole suinkaan vapaan keskustelun tukahduttaminen. Ei myöskään kriittisen sellaisen, vaan terve mielipide pitää luonnollisena sitä, että keskustellaan siitä, mitä väärä vihakeskustelu voi saada aikaan.

Norjan tilannetta ei käytetä hyväksi, vaan keskustelu menee ihan samalla tavalla kuin koulusurmissa, pyritään keskustelemaan siitä, miten estää tällaiset tapaukset tulevaisuudessa. Vihan lietsominen eri foorumeissa on silloin ihan käypä aihe - josta pitää saada keskustella myös vapaasti ja kriittisesti!
- Vai tarkoittikohan tuon jutun kirjoittaja, että vihanlietsominen pitäisi sallia ihan rajattomasti, sananvapauden merkeissä?
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #359 on: 03. 08. 2011 21:09 »
Muuten olen kyllä sitä mieltä, että terrorismiä ja uhkaa liioitellaan Suomessa. Ei Suomessa ole mitään terrorismia, tuleeko edes koskaan olemaan? Täälläkin on jo vuositolkulla maalattu piruja seinille, mutta mitään ei ole tapahtunut. Pappien pelottelua!
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas