Author Topic: Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme  (Read 111112 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Tapio Parkkari

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 875
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #360 on: 09. 02. 2013 19:07 »
Maahanmuuttajaneuvosto ennakkoluulo vaasalaisia.infoa kohtaan juontaa vuoteen 2010, jolloin Miran ry: toiminnanjohtaja Harri Niskanen teki kantelun vaasalaisia.infosta.  Imeisesti kuluneet vuodet eivät ole muuttaneet maahanmuuttajanaeuvoston kantaa, mutta ovatko ne muuttaneet vaasalaisia.info foorumia?

Kantelu 12. 01. 2010

Kaupunkiblogin yksi tehtävä on olla poliitikoiden, virkamiesten ja asukkaiden välinen avoin keskustelufoorumi, jolla toteutetaan paikallisdemokratiaa. Nyt tällainen jalo tarkoitus vesittyy rasistisen kirjoittelun takia

Seura on saanut yksityisviestejä (mm. kaupunginvaltuutetulta) ja selviä signaaleja siitä, että Vaasalaisia.info ei enää houkuttele kirjoittamaan kuten ennen ja ettei enää kannata avittaa mielipiteillään keskustelupalstaa, jonka tunnuspiirteenä on rasismin edistäminen.

On huomioitava myös, että käytännön maahanmuuttajatyössä blogi olisi oivallinen instrumentti tiedonvälityksessä erityisesti kun blogiin voi kirjoittaa monella eri kielellä ja siksi olisi ehdottoman tärkeää, että myös Maahanmuuttajaneuvosto ilmaisee tahtotilansa kyseisessä asiassa.

Ehdotus Maahanmuuttajaneuvostolle:

Asiallisen kansalaisjournalismin jatkuvuuden turvaamiseksi Kv. kulttuuriseura Mira ehdottaa, että Maahanmuuttajaneuvosto ottaa kantaa asiassa ja suosittelee vaasalaisia.info-linkin poistamista Vaasan kaupungin kotisivuilta, jolla vauhditettaisiin blogin ylläpitäjän toimenpiteitä etnistä syrjintää ja muuta rasismia sisältävien tekstien poistamiseksi ja sellaisten julkaisemisen estämiseksi Vaasalaisia.info-blogin sivuilla.

Vaasassa, 12.1.2010
Harri Niskanen
Puheenjohtaja

Kansainvälinen kulttuuriseura Mira ry
Länsi-Suomen etnisten suhteiden alueellisen neuvottelukunnan jäsen

http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/1707-Mira-kanteli-vaasalaisia.infosta.html

Auta foorumin tunnetuksi tekemisessä.  Lähetä tästä ketjusta tieto kavereillesi "Lähetä Aihe" nappulasta.  Nappula on heti pohjaviivan alapuolella.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #361 on: 09. 02. 2013 19:07 »
Toivottavasti hän ei munannut tätä hanketta.

Mutta asiaan.

<a href="http://www.youtube.com/v/yzTVVaK4x8s#t=138s" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/yzTVVaK4x8s#t=138s</a>
Uutisissa pysytään kuitenkin asiassa ja kerrotaan, että maahanmuuttajille ei löydy töitä edes siinä tahdissa kuin kantaväestölle
eikä mainosteta, että tarvitaan ulkomaista työvoimaa.  Sehän olisi ristiriidassa.  Tosin kertovat sivuhuomautuksena, että työvoimapulaa olisi siivous- rakennus- ja kuljetusalalla.
Aloita kohdasta 2:18 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yzTVVaK4x8s#t=138s
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Eikka

 • Guest
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #362 on: 09. 02. 2013 20:08 »
työvoimapulaa olisi siivous- rakennus- ja kuljetusalalla.

Nämä tähän asti savimajoja käsin leiponeet sankaritko olisivat ratkaisu rakennus tai kuljetusalan työttömyyteen? Mutta maahanmuutto (lue -tuonti) -bisneksestä leipänsä ansaitsevan ryhmän mielestä kotiuttaminen on onnistunut kun maahan muuttanut on suomen sosiaalituen piirissä. Loppu toteutus onkin sitten kiinni rasistisen suomen asenteista?

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #363 on: 09. 02. 2013 20:08 »
Nyt löysin viimein linkin.


Maahanmuuttajien kansalaisraadin osallistujia. Kuva: Martina Uthardt sivustolta uva.fi/

Maahanmuuttajien kansalaisraadin loppuraportti suomeksi http://blog.uwasa.fi/midcom-serveattachmentguid-1e24393e1e54858439311e2a4e7cddb47ceed86ed86/liite_2_solid_voice_maahanmuuttajien_kansalaisraadin_loppuraportti_17_12_2012.pdf

Quote
Julkilausuma koostuu yhdestätoista konkreettisesta ehdotuksesta...
1. Maahanmuuttajien ääni tulee saada kuuluviin perustamalla olemassa olevaan palvelu- ja hallinnollisiin rakenteisiin integroitu vuorovaikutteinen kehittämisalusta maahanmuuttajille.
2. Maahanmuuttajataustainen väestö on osallistettava palveluja tuottavien keskusten ja järjestöjen työhön
3. Maahanmuuttajille suunnatun tiedottamisen valvonta
4. Tietoisuutta eri maahanmuuttajien oleskelulupaan perustuvista oikeuksista tulee vahvistaa (oikeus terveydenhuoltoon, julkisiin palveluihin, oikeudellisiin palveluihin, poliittiseen osallistumiseen jne.)
5. Työnantajia tulee kannustaa palkkaamaan maahanmuuttajia vahvistamalla koulujen, yritysten ja julkisen sektorin yhteistyötä (esim. harjoitteluohjelmat, vapaaehtoistyö) niin, että huomioidaan erityisesti syrjäytyneet ryhmät
6. Valtion on kannustettava maahanmuuttajien yrittäjyyttä
7. Luku- ja kirjoitustaidottomien maahanmuuttajien osaamisen kehittämistä tulee vahvistaa ammatillisen koulutuksen kautta osana heidän kotoutumissuunnitelmaa
8. Moninaisen yhteiskunnan tarpeisiin vastaamiseksi on varmistettava riittävä julkinen rahoitus monimuotoiseen ja joustavaan kielikoulutukseen. Tehostaa olemassa olevasta kielikoulutuksesta tiedottamista. Myös maksullista kurssitarjontaa tulee laajentaa kehittämällä erilaisia, joustavia maksukeinoja (esim. maksu työllistymisen jälkeen, työllistymisen jälkeisessä verotuksessa)
9. Kantaväestön ja maahanmuuttajien vuorovaikutuksen vahvistaminen edistämällä sosiaalista kanssakäymistä tulkevaa toimintaa, esim. ystäväperhetoiminnan, urheilu- ja vapaa-ajantapahtumien, sosiaalikeskuksien avoimien ovien päivien, sosiaalisten kerhojen taidenäyttelyiden ja kulttuuritapahtumien avulla.
10. Kantaväestölle tulee tarjota faktaan perustuvaa tietoa maahanmuutosta ja maahanmuuttajista, esimerkiksi maahanmuuttajien tulotasosta, maahanmuuttajien työpanoksen taloudellisesta merkityksestä, muuta tilastotietoa. Tietoisuuden lisäämisellä pyritään luomaan myönteisempää kuvaa maahanmuuttajista suomalaisessa yhteiskunnassa koulutuksen kautta
11. Suomalaisia vakuutusyhtiöitä tulee kannustaa tarjoamaan opiskelijan oleskeluluvan edellyttämää sairausvakuutusta vaasalaisille opiskelijoille

Raatilaiset
Liu Yang
Mei Sun-Simonen
Oyeyiola Francis Bamidele
Mranal Gupta
Andrew Wambari
Asmaa El-Azizi
Shaima Abdelmageed
Florica Kolaci
Dongbin Yang
Susana Eyram Adjei Simpson
John Kaye
Phillip Babatunde Oni
Anas Ashfaq
Tatiana Iovich
Ha Ta Hong
Hanchu Zhang
Paola Mercedes de Lampi
Ankita Gupta
Maissa Ftiti
Mehmet Serif Tas
Valeriya Paksyutova
Muhammad Farooq

Jokaiseen kohtaan löytyy perustelu ylläolevasta linkistä.

Kuka tahansa voi omalta osaltaan pyrkiä auttamaan maahanmuuttajia.  Itse keskityn tuon kansalaiskanavan luonnin
auttamiseen.

Paras ja yksinkertaisin ja helpoin tapa auttaa maahanmuuttajia on olemassaolevien voimavarojen keskittäminen olemassaoleville
maahanmuuttajille.  Eli vastustaa pakolaisten sisäänottoa Vaasaan.  Se on ainoa mitä kuka tahansa voi tehdä.  Näin mamujen määrä pysyy auttavan tahon hallinnassa.  Työperäistä maahanmuuttoa ei voi vastustaa eikä sille löydy perustetta.
« Last Edit: 09. 02. 2013 21:09 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #364 on: 10. 02. 2013 00:12 »
Mahdollisesta työvoimapulasta. On hienoa, jos näin ei olisi. Valitettavasti kaikki eivät halua tehdä kaikkia töitä, ja joillekin sallitaan sohvalla makuu ja nenän kaivuu. Se ei sinänsä haittaisi, mutta kun se tehdään muiden maksamalla verovaroilla. Kari, olet oikeassa siinä, että kyllä maahanmuuttajia töihin riittäisi. Ja kyllä työtä tekijälle riittää. Mutta nykyinen järjestelmä sallii siivellä elämisen.

Tulevaisuudessa tilanne ainakin vanhustenhuollossa tulee olemaan hyvä tai huono, riippuu miten sen ottaa. Jos osaamme laittaa järjestelmämme kuntoon,  niin tulemme tarvitsemaan työntekijöitä pitämään huolta vanhuksistamme, käytännössä siis maahamuuttajia. Jos emme osaa, niin silloin emme tarvitse. Tämä johtuu siitä, että rahat eivät riitä vanhustenhuoltoon. Hoitajia ei siis tarvita, kun vanhuksista ei pidetä huolta. Mielestäni tämä on se huonompi vaihtoehto. Jotkut tietysti voivat olla sitä mieltä, että maahanmuuttoa ei tarvita missään olosuhteissa, ja työntekijöitä kyllä riittää. Itse en usko siihen vaihtoehtoon. Itse kukin voi katsoa miltä väestörakenteemme näyttää esim. 20v päästä. On sula mahdottomuus, että työntekijöitä riittää nykyisen palvelutason ylläpitämiseen.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Eikka

 • Guest
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #365 on: 10. 02. 2013 07:07 »
Mahdollisesta työvoimapulasta. On hienoa, jos näin ei olisi. Valitettavasti kaikki eivät halua tehdä kaikkia töitä, ja joillekin sallitaan sohvalla makuu ja nenän kaivuu....tulemme tarvitsemaan työntekijöitä pitämään huolta vanhuksistamme, käytännössä siis maahamuuttajia.

Aikamoista skeidaa, tuo olisi hyvä ajatus jos kaikki maahanmuuttajat työllistyisivät tai haluaisivat tehdä työtä. Yhtä työtätekevää mamua kohti on liian monta sohvalla tai vapaudenpatsaalla makoilevaa mamua. Tarkista faktat unohda mutut.

Offline sivupersoona

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 86
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #366 on: 10. 02. 2013 08:08 »
Jos Vaasan vihreisiin on luottamista, niin Kari Lajusen ponnistelut ovat turhia.  Kaikki on Vaasassa hyvin?!

Lainaus:
”Lisäksi maahanmuuttajat olivat ratkaisevan tärkeä työvoimareservi Vaasan teollisuudelle nousukaudella 2007-08 : heitä palkattiin sadoittain lähinnä alihankkijaportaaseen. Yritystalouden yksi perustotuus on, että jos monikansallinen yritys (esim. ABB, Vacon tai Wärtsilä) kärsii työvoimapulasta jollain alueella (esim. Vaasassa), se siirtää toimintojaan toisille alueille (esim. Kiinaan tai Intiaan). Viimeisimmällä ja seuraavalla nousukaudella vaasalaisyritykset eivät voi perustella siirtojaan ainakaan työvoimapulalla, kiitos maahanmuuttajien.”

http://www.pohjanmaanvihreat.fi/?p=180

Offline Roy Rabb

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1289
  • View Profile
  • Music Mega
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #367 on: 10. 02. 2013 08:08 »
Tuosta maken kirjoittelusta olen samaa mieltä Eikan manssa; aikamoista hölynpölyä, ehkä ärsyttämään tarkoitettua. Ellei valtio ja työnantajat tarjoa muuta kuin palkatonta työtä tai kehitysmaissa vallitsevaa palkkaa, niin yhteiskunnan on taattava toimeentulo jossakin muodossa, silloinkin kun työtön makaa sohvalla. Yhteiskunta on kansalaisia varten.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #368 on: 10. 02. 2013 08:08 »
Maahanmuuttokeskustelu Vaasasa jatkuu ja sille ei ole näköpiirissä loppua.  Keskustelun yhdeksi primusmotoriksi on noussut perussuomalaisten Lauri Karppi. (Maahanmuuttokeskustelu Vaasan kaupunginvaltuustossa 21.01.2013)  Lue:

http://lkarppi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/131028-maahanmuuttokeskustelu-vaasan-kaupunginvaltuustossa-21012013
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline tavallinentaavi

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 33
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #369 on: 10. 02. 2013 09:09 »
Suomalainen kauppa ei ole vielä valmis maahanmuuttajien edustamien eri uskontojen tuomiin haasteisiin. Porsaanlihaa ei saisi käsitellä samoilla välineillä kuin nautaa, siipikarjaa tai lammasta. Possu pitää olla myös esillä mieluiten ihan eri paikassa kuin muu liha.

Yle
http://yle.fi/uutiset/possu_pitaa_eristaa__uskonto_haastaa_suomalaiset_kauppiaat_ja_lihamestarit/6486613

Vaasassakin on useita muslimien ylläpitämiä pizzerioita.  Nissä on useimmissa vain yksi uuni.  Paistetaanko siis niissä sekä kinkkupizzat, että kanapizzat islamilaisten helvettiin joutumisen uhallakin?

Vai syötetäänkö suomalaisille varmuuden vuoksi halai-lihaa sianlihana, jotta paratiisin portit pysyisivät auki? 

Suomalaisillehan kelpaa mikä tahansa mössö, jota sanotaan pizzaksi ja joka on halvempaa kuin Koti Pizzassa.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7431
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #370 on: 10. 02. 2013 09:09 »

.

Onko vaarana että joidenkin aavikkouskontojen advokaatit aloittavat syömälakon juuri näistä vakavista puutteista johtuen (joita kukaan ei ole huomannut pariin tuhanteen vuoteen?)

.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #371 on: 10. 02. 2013 09:09 »
Oho.  Selasin tuota kansalaisraadin nimilistaa tarkemmin ja vertasin kiinalaisen näköistä nimeä facebooystäviini.  Siellä oli toinenkin joten lähetin hänelle allaolevan ehdotuksen.

Quote
Hello.  I am Kari Lajunen.  As you know i am your friend in Facebook.  But i saw your name on a group wich like to have tha channel to peoples and foreign peples.  We have the allready channel.  Your group only need to find it.  It is the puplic blog and forum www.vaasalaisia.info and the area where we talk about this is http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=3470.msg118074#msg118074  Please take a contact and lets see if we can help you.

Hei.  Olen Kari Lajunen.  Kuten huoaat olen facebookystäväsi.  Mutta näin nimesi listalla jotka haluavat muodostaa kansalaiskanavan kantaväestön ja ulkomaalaisten kanssa.  Meillä on jo valmiiksi tällainen kanava.  Ryhmänne täytyy vain löytää se.  Se on kansalaisten blogi ja foorumi www.vaasalaisia info ja täälle me kekustelemme juuri tästä  http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=3470.msg118074#msg118074  ole ystävällinen ja ota yhteys ja katsotaan josko me voisimme auttaa teitä.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #372 on: 10. 02. 2013 11:11 »
Roy Rabb,
Yhteiskunta on kansalaisia varten, kyllä. Mutta kyllä kansalaisiltakin voidaan odottaa jotakin. Jos yhteiskunta tarjoaa jotakin, niin silloin on kansalaisillakin velvollisuuksia yhteiskuntaa kohtaan.
Minä en hyväksy ketään omasta tahdostaan siivellä eläjiä. Olivat ne sitten mamuja tai näitä sohvalla makailevia "patriootteja". Ja OW kiteyttänyt hyvin suomalaisen järjestelmän ongelmat useissa kirjoituksissaan. Ilman suurta muutosta olemme menossa kohti isoa tuhoa. Nykyinen vanhustenhuollon ja terveydenhuollon taso on siihen verrattuna luksusta. 10-20 vuoden päästä voidaan sitten katsella historiaan ja miettiä itse kukin minkälaista järjestelmää puolustitte viimeiseen asti.
Olisihan se kiva toivoa parasta ja laittaa pää pensaaseen. Naiivi optimismi antaa itse kullekin hyvän olon tunteen ja että voi syyttää muita omasta tilastaan, vaikkakin se on itse aiheutettua.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline jali

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 424
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #373 on: 10. 02. 2013 11:11 »
"Make"sitten jaksaa viljellä noita yksisilmäisiä totuuksiaan.
Tietyillä aloilla työttömyys on normaalia esimerkksi rakennuksilla ja on paikallaan että nämä kausivahtelut saa työttömyyskorvausta.
Helppo jostain norsunluutornista katsoa näitä asioita jos on turvallinen työpaikka valtiolla tai kunnalla.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #374 on: 10. 02. 2013 12:12 »
Pahimmassa tilanteessa tulevat olemaan juuri ne, jotka näitä julkisia palveluja eniten tarvitsevat. Terveydenhuolto, vanhustenhuolto, en viittaa mihinkään rakentamiseen, koska se on pääpiirteittäin kuitenkin yksityistä toimintaa.
Yksinkertaisesti ikäpyramidimme muoto eli huoltosuhteemme tulee tekemään sen, että ilman maahanmuuttoa meillä ei ole tarpeeksi terveydenhoitajia ja vanhustenhoitajia. Tai vaihtoehtona on tietysti:
Eläkeiän selvä nostaminen (ei riitä muutama vuosi) ja siivellä eläjät töihin.
Tai
Jätetään vanhukset omaisten hoidettavaksi tai muulla tavalla jätetään nykyistäkin enemmän heitteille.
Verojen nosto ei tule auttamaan, koska käsipareja ei tule lisää sen avulla. Itse toivoisin vanhuksille elämisen arvoisen vanhuuden, mutta se ei tule nykymenolle toteutumaan.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #375 on: 10. 02. 2013 12:12 »
Make meinaa että vain tohtori Parabellum 9mm on ainut apu vanhusten hoidossa, itse uskon kyseessä olevan kuntien tahto ja lopetetaan rahan haaskaaminen urheilu stadioihin joissa käy promille väestöstä.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #376 on: 10. 02. 2013 14:02 »
Tässä Kari Lajuselle hiukan taustaa:

Maahanmuuttajat ja työnantajat, me autamme mielellämme
21.01.2013

Welcome Office on neuvontakeskushanke, jonka tarkoitus on ohjata alueemme maahanmuuttajia ja heidän työnantajiaan monissa maahanmuuttoon liittyvissä asioissa. Kaksivuotisen hankkeen rahoittajana toimii 12 eri kuntaa sekä EU Pohjanmaan liiton kautta. Toimipisteet löytyvät Vaasasta, Pietarsaaresta sekä Närpiöstä.

Hanke tarjoaa palveluitaan myös kunnan eri toimijoille, alueen koulutusorganisaatioille ja kolmannelle sektorille.
Welcome Officen projektipäällikkö Pia Hägglund on erittäin tyytyväinen siihen, miten hanke on syksyn 2012 aikana lähtenyt käyntiin ja saanut näkyvyyttä koulujen ja opiskelijoiden parissa. Nyt Hägglund toivoo, että myös yritykset löytäisivät Welcome Officen tarjoamat palvelut.

- Yksi hankeen tärkeistä päämääristä on madaltaa yritysten kynnystä palkata maahanmuuttajataustainen henkilö, hän kertoo.

https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/maahanmuuttajat-ja-tyonantajat-me-autamme-mielellamme/
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #377 on: 10. 02. 2013 15:03 »
Henry,
Vielä nyt voidaan tietysti ottaa lisää velkaa lapsiemme nimiin ja velkaantumisen avulla saisimme vanhustenhuollon kuntoon. 10-15 vuoden päästä ikärakenne on vaan sitten sellainen, että se ei enää nykyisellä eläköitymispolitiikalla ole millään mahdollista. Vaikka ottaisimme velkaa lapsillemme velkavankeuden verran. Maahanmuuttajia tullaan silloin tarvitsemaan.

Tähän mennessä nuoremmat ikäluokat ovat olleet jatkuvasti suurempia ja siten työntekijöitä on löytynyt. Nyt on Suomessa tässä ikäpyramidissa tapahtunut muutos. Japanissa ja Kiinassa on samankaltaiset ongelmat, mutta siellä ikääntyminen tapahtuu arvokkaasti. Siellä ei vanhuksia sysätä koneiston vastuulle, jossa aika ei riitä inhimilliseen huolenpitoon. Siellä perhe pysyy kasassa "loppuun" asti ja nuoremmat sukupolvet huolehtivat omista vanhemmista. Tämä on Suomessa ulkoistettu valtiolle. Poissa näkyvistä, ei ongelmia, niinhän se menee.

Aikaisempiin kommentteihin liittyen. Minä en syyllistä työttömiä itsessään. Järjestelmä on tehnyt Suomelle suuren karhunpalveluksen. Verotus tekee sen, että työttömät ovat joko liian kalliita ottaa töihin tai työttömälle on rahallisesti järkevämpää olla kotona tyhjän panttina. Kumpikin asia on älyttömäksi paisuneen verotuksen ja julkisen sektorin syytä.
« Last Edit: 10. 02. 2013 16:04 by make »
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #378 on: 10. 02. 2013 16:04 »
nm make kirjoittaa selkeästi,  kuinka asiat ovat. Uskon että aika iso osa päättäjistäkin tietää tämän. On vain niin vaikeaa ryhtyä toimeen,  kun on tullut luvattua muuta. 
Suosittelisin kuitenkin kaikille päättäjille että parempi tehdä,  kun olla tekemättä. Vaikka vanhat kotoiset bolshevikit kiroaisivat teidät,  niin jälkipolvet nostavat teidät kunniaan.

Tämä on tosiasia. Nouskaa siihen asemaan mikä teillä on,  älkääkä jääkö jälkipolvien kiroamaksi, sillä sitä jatkuu aina kolmanteen ja neljänteen polveen saakka.

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #379 on: 10. 02. 2013 16:04 »
Makelle tiedoksi etten ole ulkomaalaisia vastaan mutta Somaliasta ei saada työtätekeviä, mulla olis nyt talonmiesvuoro niin ihan musta mies pluukaa pihaa ja puhuu suomea, on käynyt meidän armeijan ja vain 6v asunut täälä. On paljon minua lukeneempi ja kysyy eikö selkä yhtään helpota, en voi olla rasisti vaikka on syytetty. Se että Karin kanssa puljaamme kiinalaisten kanssa johtuu siitä että he ovat niin fiksuja ja kiva viedä heitä ratsastamaan, ampumaan ja kotikäynnille. Kiva harjoitella huonoa kielitaitoa ja keskustella kaikista asioista kuten se että voi näyttää jotain mitä eivät ole koskaan nähneet, olen saanut halejakin ihan vaimon nähdessä. Että tämmönen rasisti, naapuri on muslimi ja jouluvalot oli ja vaimolla ei huivia koska kunnioittaa meidän tapoja vaikkei syö possua ja makkara on kuulemma pahaa.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #380 on: 10. 02. 2013 17:05 »
Maahanmuuttajia saadaan integroitua yhteiskuntaan, jos vain halua löytyy. Sekä yhteiskunnalta että maahanmuuttajilta. Halu oppia tätä meidän niin helppoa kieltämme on yksi tärkeä asia. Toinen on hyväksyä lakimme ja säännöksemme. Joissakin kulttuureissa voi olla vaikea ymmärtää tasa-arvoa, mielipiteen vapautta, toisen ihmisen koskemattomuutta jne. Samanlaisia ongelmia on ihan joissakin meidän suomalaisissa alakulttuureissakin, itse asiassa aika monessakin, ainakin jos haluaa yleistää.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #381 on: 11. 02. 2013 09:09 »
Olen saanut pari yksityisviestiä, joissa ihmetellään, että miksi opetan miten internetistä voi kaivella vaikeasti saatavissa olevia tietoja. 

Vastaus: internet edustaa kansalaisvapauksia, joita aikaisemmin ei ole ollut.  Tätä vapautta ei saa kahlita. Demokaratia voi kasvaa vain sananvapauden ilmapiirissä.

Tähän vapauteen ei tietenkään kuulu nimittely, kiihoittaminen ja väärien tietojen levittäminen.  Esimerkiksi
googlehakujen jalostaminen operattoreilla kuuluu mielestäni kansalaistaitoihin, jotka jokaisen olisi osattava.

Sivustoon, joka kerää ääriliikkeiden kannattajien nimiä ja kuvia suhtaudun niin, että nimien ja kuvien neutraali julkaiseminen omassa yhteydessään on täysin hyväksyttävää, mutta henkilöiden  leimaaminen tai kehottaiminean toimiin heitä vastaan on rikollista.

 
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #382 on: 11. 02. 2013 14:02 »
Sain viimein vastauksen Aila Kurtilta.

Hänen mielestään oli ajateltu olevan jonkinlainen neuvosto, joka kokoontuu säännöllisesti ja ottaa kantaa sekä tekee esityksiä mm. kaupungille ja muille toimijoille maahanmuuttajia koskevista asioista ja palveluista. Se mikä ajatus raadilta tuli oli enemmänkin tuo kuin varsinainen yleinen keskustelufoorumi.  Toki hän piti keskustelufoorumiakin tarpeellisena.

No hyvä niin sillä nyt jo kaksi tekijää näyttäisivät tuhoavan koko hankkeen joten se siitä. 
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #383 on: 11. 02. 2013 15:03 »
Kari kun koittaa olla kiltti ja hyvä niin käynäin, mennään syöttämään hevosia ja ampuilemaan. Mulla on lupa eli ihankuin hepat ja piha olis mun. Ratsastaminen liian vaarallista näin liukkaalla mutta jos rohkeus riittää niin veräjä auki ja kunnolla heppoja katsomaan ja vaikka harjata josta tykkäävät niinkuin kissa silityksestä, eivät tee ihmisille mitään kuten on jo todettu. Kahden jälkeen siskon voi herättää ja aitauksessa voi nousta pienemmän selkään, hirnahtelee eli tykkää ja sisko vahtii.

Se olis niinkuin intiaani ratsastusta ilman satulaa, ja nyt olis Winsesterikin tölkkiammuntaan joka on hevosmiesten se ainoa oikea ase. Sitten pernyyn peseen kädet ja syömään jotain, viiminen maksaa.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #384 on: 11. 02. 2013 15:03 »
Kari, kannattaa viedä asiaa eteenpäin. Tuntematon pelottaa aina tietämätöntä. Maahanmuuttajien viesti on hyvä saada kuuluviin. Parasta olisi, että maahanmuuttajien viesti tulisi sensuroimattomana kuuluviin. Tällöin viesti olisi samalla luotettavampi kuin että se tulee välikäsien kautta.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #385 on: 11. 02. 2013 15:03 »
Kari,mikä on se toinen tekijä, joka aikoo tuhota ideasi.  Ei suinkaan  se, että haluan varmuuden sille, että ko. kategoria käynnistyy hyvin?
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #386 on: 11. 02. 2013 15:03 »
Mutta Make josme Karin kanssa järjestetään jotain mukavaa ja ennen kokematonto niin luulen että puhuvat ja luottamus meihin lisääntyy, vähintänsä saan taas kuulla että tätä päivää he eivät koskaan unohda. Miljoona kuvaa kuten heillä on tapana ja mun ja Karin luville kysytään lupa.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #387 on: 11. 02. 2013 16:04 »
Kari,mikä on se toinen tekijä, joka aikoo tuhota ideasi.  Ei suinkaan  se, että haluan varmuuden sille, että ko. kategoria käynnistyy hyvin?

Noh voihan asian noinkin ilmaista.  Itse ilmaisisin sen siten, että haluat niin korkean aloituskynnyksen, että en näe asialle enää jatkomahdollisuuksia.   Turha uhrata voimavaroja tuhoon tuomitulle hankkeelle.   Eli näen, että haluat varmuuden sille, että ko. kategoria käynnistyy huonosti.  Tällaiseen hankkeeseen en osallistu.

Aivan niinkuin et olisi oppinut mitään edellisestä kerrasta.  Mehän emme aloita tätä ensimmäistä kertaa.  Viime kerta kompastui
liian korkeaan aloituskynnykseen.  Nyt se olisi vielä korkeampi.

Quote
Ennen maahanmuuttajille tarkoitetun kansalaiskanavan avaamista, on varmistettava että ainakin käynnistysvaiheessa sillä on käyttäjiä n. 6-10, jotka sitoutuvat vaikka 2 viikon koejaksoon.

Alahan sitten etsiä näitä 6-10, jotka sitoutuvat..... niin voidaan jatkaa.

Minun idea oli, että kanava itse houkuttelisi käyttäjänsä.  Ethän sinä millään löydä näitä 6-10 jotka sitoutuvat ....plaaplaa.
Minulle se ainakin olisi ylivoimainen tehtävä.

Tunnen yli sata ulkomaalaista ja kokemus on osoittanut, että vain varovainen, helppo ja turvallinen kanssakäymistapa toimii.  Mutta kun se sitten toimii niin se toimii hyvin.

Kun ensimmäisen kerran tapaan uusia ulkomaalaisia niin kerron ensimmäisenä, "Minun kanssani teidän ei koskaan tarvitse tehdä mitään sellaista mitä ette halua tehdä.  Kaikki tapahtuu teidän ehdoilla.  En pahastu jos vastaatte kutsuihini kieltävästi sillä juurihan lupasin, ettei tarvitse tehdä kanssani mitään, mitä ei halua."
 
« Last Edit: 11. 02. 2013 17:05 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #388 on: 11. 02. 2013 16:04 »
Kari kun koittaa olla kiltti ja hyvä niin käynäin, mennään syöttämään hevosia ja ampuilemaan. Mulla on lupa eli ihankuin hepat ja piha olis mun. Ratsastaminen liian vaarallista näin liukkaalla mutta jos rohkeus riittää niin veräjä auki ja kunnolla heppoja katsomaan ja vaikka harjata josta tykkäävät niinkuin kissa silityksestä, eivät tee ihmisille mitään kuten on jo todettu. Kahden jälkeen siskon voi herättää ja aitauksessa voi nousta pienemmän selkään, hirnahtelee eli tykkää ja sisko vahtii.

Se olis niinkuin intiaani ratsastusta ilman satulaa, ja nyt olis Winsesterikin tölkkiammuntaan joka on hevosmiesten se ainoa oikea ase. Sitten pernyyn peseen kädet ja syömään jotain, viiminen maksaa.

Kiitos Henry.  Pidetään tämä mielessä.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #389 on: 11. 02. 2013 16:04 »
Kari, vuosien ystävyydellä.  Miten Sinä haluat aloittaa maahanmuuttajaketjun? Tehdään  juuri niin kuin Sinä haluat. Mikä kategoria poistetaan ja minkä niminean tilalle.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #390 on: 11. 02. 2013 17:05 »
Kerran oli kolme tyttöä ja yksi ei ollut edes nähnyt elävää hevosta ja sanoi ettei ratsasta, kun näki miten se sujuu nostimme kauhusta jäykän satulaan ja hyvinhän se meni. Ensin pelkäsivät syöttää leipää tai porkkanoita ja näytin ettei hevosen isot hampaat edes hipaise, pienin askelin ja siskon 80Kg koiro pyöri ympärillä mutta olivat jo oppineet luottaan meillä Dopperin kanssa. Varmaan kertovat kavereilleen niin meidän osuus on tehty.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #391 on: 11. 02. 2013 18:06 »
Kari, vuosien ystävyydellä.  Miten Sinä haluat aloittaa maahanmuuttajaketjun? Tehdään  juuri niin kuin Sinä haluat. Mikä kategoria poistetaan ja minkä niminean tilalle.


Mitään ei poisteta eikä lisätä sillä mainostamme linkkiä emme valikkosivua.  Kirjoittajat totutetaan seuraamaan aluksi vain yhtä linkkiä joka olisi aloittamani vitja http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=3820.msg118118#msg118118.  Tämä siksi, että yhtä linkkiä on helpompi seurata.  Sekava etuvalikkosivu vain harhauttaisi eksymään sivulle joiden kieli olisi ymmärtämätöntä, eli Suomea.

Kun ollaan tekemisissä ulkomaalaisten kanssa niin pitää ymmärtää se, että he eivät yleensä ymmärrä Suomen kieltä.  Antamieni ohjeiden mukaan suomenkieliset voivat seurata ja ottaa kantaa.  Samaten heidän kirjoituksensa olisi suomenkielisten luettavissa.

Seuraava vaihe olisi mainostaa linkkiä Facebookissa VAMK:n ja YO:n, NOVIA:n SILVERIAN ja muiden kansainvälisten koulujen sivuilla.

Tulisi myös avata anonyyminikki jonka salasanan saa pyydettäessä minulta.  Tämä siksi, että ohitetaan rekisteröitymisen kynnys.

Ajatus
Quote
Ennen maahanmuuttajille tarkoitetun kansalaiskanavan avaamista, on varmistettava että ainakin käynnistysvaiheessa sillä on käyttäjiä n. 6-10, jotka sitoutuvat vaikka 2 viikon koejaksoon.
pitäis unohtaa mahdottomana sillä vapaaehtoisesti oikealla mainostuksella asia toimii paremmin. 

Meillä on jo kokemusta virheistä juuri tässä asiassa.  Otetaan niistä oppia.
« Last Edit: 11. 02. 2013 18:06 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #392 on: 11. 02. 2013 19:07 »
Yksi asia on aina yli muiden. Pitää olla helppokäyttöinen. Tämän jälkeen hyvänä kakkosena tulee jatkuva sisällön uudistuminen. Ilman kahta edellistä loppuu ennenkuin alkaakaan. Sitoutumista sinällänsä ei tarvita, mutta jostain pitäisi saada ainakin yksi uusi viesti tai lisäys per päivä. Siinä mielessä vaikkapa pyyntö, että nämä kansalaisraadin jäsenet kirjoittaisivat itse kukin viestin tai kaksi viikossa.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #393 on: 11. 02. 2013 19:07 »
Aivan totta.

Ensiksi pitäisi siivota hyvin aloittamani sivu ja poistaa häirikköviesti joka ei täytä antamiani ohjeita.  http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=3820.msg118120#msg118120
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #394 on: 11. 02. 2013 20:08 »
Kyllä ne Make osaa ja kysytään jotain nätisti niin vastaavat, mun ainaki pitää harjotella ulkomaan kieliä ku musta tulee isoeno ja lapshan voi sit puhua ulkomaan kieltä ku kumpiki vanhemmista osaa. Kait vähän on geeneistä kiinni, valkoiset Vaasalaiset vanhemmat mutta varaudun. Kun ollaan ystävällisiä niin kaikki sujuu.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #395 on: 11. 02. 2013 21:09 »
Tiedon levittäminen on tärkeää. Helposti minäkin voisin kuvitella, että nämä Aasian tytöt pääsevät helpommalla kuin esim. mustat miehet Afrikasta. Valitettavasti erityisesti pääkaupunkiseudulla saavat kuulla kadulla huorittelua suomalaisilta miehiltä. Eli täälläkin kun on linkkejä ulkomaalaistaustaisten käyttäytymiseen vaikkapa jossain Pariisissa, niin voitaisiin mieluummin pyrkiä muuttamaan ensin KAIKKI epäasiallisesti käyttäytyminen Suomesta. Ja siihen auttaa mahdollisimman paljon neutraalin tiedon saanti itse maahanmuuttajilta, olivat ne sitten minkä värisiä, ikäisiä tai mitä sukupuolta tahansa.
Teillä on hyvä tapa saada ainakin yksi näistä ulkomaalaistaustaisista ryhmistä ymmärtämään suomalaisia. Se on myös tärkeä osa sitä, että he eivät tunne itseänsä vihatuksi Suomessa. Aidon tiedon levittäminen kumpaankin suuntaan on erittäin tärkeätä.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #396 on: 13. 02. 2013 05:05 »
Hyvät suomalaiset, vähät minunkaltaisista muualta tulleista pölpöttäjistä, mutta oletteko oikeasti kovin onnellisia? Mitä teitä oikein vaivaa ja kuinka usein mietitte perinpohjaisesti ja avoimesti omaa yhteiskuntaa, maanne arvoja ja uhkia?, kirjoittaa Farzad Moghaddam pou

Lue lisää blogissa:
http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/3384-Mikae-jaeytaeae-Suomen-yhteiskuntaa-Farzad-Moghaddam-pour-vaasalaisia.info.html
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Lauri Karppi

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 448
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #397 on: 13. 02. 2013 10:10 »
Farzadilta tulee vissiin vähintään pari blogia viikossa? En kyllä itse pärjää jos volyymissä mitataan. Laatu onkin ilmeisesti sitten uhrattu jotta määrä nousee, sillä kirjoitus oli aika rankkaa yleistystä. Koko suomi sitä ja kaikki suomalaiset tätä. Jos suomalainen kirjoittaisi samaan sävyyn maahanmuuttajista, niin siitä ei hyvä heiluisi.

Quote
En kuitenkaan yleistä, mutta rehellisesti sanottuna olette niin julmia toisillenne usein, että minä ulkomaalaisena unohdan kokonaan omia murheitani ja alan itkeä teidän takianne!

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #398 on: 13. 02. 2013 11:11 »
Farzad kirjoittelee usein ajatelmiaan blogiin hyvä niin, taitaa meillä Vaasassa olla nyt uudenajan Havukka-ahon ajattelija. Monasti ihmetellään kun meillä on monia Suomalaisten aiheuttamia ongelmia, minun mielestä se on aivan päivänselvää  olemmehan Suomessa. Maahanmuuttajien mukana on rantautunut meille uskomattoman paljon ongelmia joiden kanssa esim. Poliisi on vielä ymmällään ja katselee vielä silmät pyöreänä sivusta suuren maailman tuulahduksia. Meidän sos.turva on todella hyvin tunnettua maailmalla ja sen vuoksi tännepäin imua onkin, luulisi vain kotouttamisen sujuvan yhtä luonnikkaasti kun mitä oppivat nämä ketkuilut etuuksien kanssa.
veritas odium parit.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #399 on: 13. 02. 2013 11:11 »
Olihan siinä yleistystä. Ja kyllä monen maahanmuuttokriittisenkin teksti pursuaa myös rutkasti yleistyksiä.
Mutta valitettavasti tekstissä oli paljon totuuden siementäkin. Itsemurha-, murha- ja pahoinpitelytilastoissa suomalaiset ovat kauan olleet maailman kärkeä. Pahimmillaan syrjäytyminen näkyy perhemurhina, koulusurmina jne.. Se, että maahanmuuttaja ottaa kantaa tähän, ei poista tätä meidän murheellista kulttuuria. Yhteisöllisyys vähenee entisestään ja lähimmäisestä ei välitetä, vanhukset sysätään koneiston hoidettavaksi. Kyllä jossakin on vikaa, eikä siinä auta osoittaa sormella viestin tuojaa.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist