Author Topic: Sidonnaisuudet  (Read 4791 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tapio Osala

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 3634
    • View Profile
    • http://TapioOsala.com
Sidonnaisuudet
« on: 28. 02. 2011 21:09 »
Kun nyt on toivoa saada kääntää uusi lehti hallintomme avoimuudessa niin harkitsen tällaisen aloitteen tekoa:
Quote
Luottamushenkilöiden ja johtavien viranhaltijoiden sidonnaisuuksien julkistaminen kaupungin verkkosivuilla

Valtuustoaloite

Kuntalain uudistustarpeita valmistelemaan on asetettu virkamiestyöryhmä ja uuden kuntalain odotetaan valmistuvan siten, että se voisi tulla voimaan vuonna 2017. 

Luottamushenkilöiden sidonnaisuudet ja niiden julkistaminen on yksi asia, johon lain valmistelussa joudutaan ottamaan kantaa.

Päätöksenteon läpinäkyvyyden parantamiseksi on ehdotettu, että kunnallisissa luottamustoimissa toimivat ja niihin pyrkivät henkilöt julkistaisivat omat yhteiskunnalliset ja taloudelliset sidoksensa.

Kuntaliitto on evästänyt kuntia erilaisista malleista, joilla kuntapäättäjien sidonnaisuuksia voisi ilmoittaa ja julkistaa. Ilmoitustauluna voisivat toimia kunnan omat verkkosivut.

Luottamushenkilöiden sidonnaisuuksien ilmoittaminen kaupungin nettisivuilla lisäisi poliittisen päätöksenteon avoimuutta, kun kytkökset olisivat julkisesti kaikkien arvioitavina. Asia on laajasti tiedostettu, mutta tiettävästi sidonnaisuuksia ei vielä ole systemaattisesti kerätty ja julkaistu missään kunnassa. Vaasa voisi olla se ensimmäinen.

Me allekirjoittaneet esitämme, että Vaasa toimii edelläkävijänä selvittämällä mahdollisuuden julkaista luottamushenkilöiden ja johtavien viranhaltijoiden sidonnaisuudet kaupungin verkkosivuilla.

Tapio Osala