Author Topic: Joko Vaasassa kaikilla huoltamoilla saa 95 E10 ja 98 E5 -bensaa?  (Read 2535 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Teukka

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 11
  • View Profile
Eli ihan vaan mielenkiinnosta kysyn, kun ei ole tilanteesta mitään käsitystä.

Joko Vaasassa on kaikilla huoltamoilla ja kylmäasemilla nämä uudet 95 E10 ja 98 E5 -bensat tankeissa, vai saako edes molempia joka paikasta vai mikä on tilanne ?

Henry E klund

 • Guest
Eikö tuo 98 E5 ole myynnissä jopa 2013 asti, puhutaan ns. suojalaadusta. Mulla on 4 laitetta johon tuo uusi etanolisekoitus ei sovi erinäisistä syistä, kummatkin Hondat kyllä kestäisivät sen mutta ovat ns. kausi ajokkeja ja talven kestävän käyttämättömyyden takia sitä ei saa olla tankissa seisomassa puolta vuotta, yhteensä siis lähes 200l ja parvekkeelläkaan kymmenessä jerrykannussa ne ei säily ja lakikin kieltää moisen määrän säilyttämisen. Aja tankit tyhjäksi ja soita syksyn myrskyssä merivartiostoon ey nyt loppu ja tulkaa hinaamaan tai taluta 260kg painava moottoripyörä kotiin kun loppui, pilaa apumoottoripölkypyörän stefat ja ruostuta laakerit ja vm2000 malliseen Mazda 626 farmariin sitä ei saa laittaa. Kuulemma 98E5 on jo loppunut monenta huoltoasemalta kun kulutus on noussut 40%, mitä hyvää vihreät piipertäjät nyt saivat aikaan, oliko tämä hinta et jäivät hallitukseen kahden ydinvoimalala luvan takia. Säästöä ympäristölle ei tule vaan maapallon keuhkoja hakataan sileäksi jotta sokeriruokoa j aplmuja voidaan istuttaa, etanolin valmistus vie sitten paljon energiaa joten nyt mentiin ympäristön kannalta miinukselle.

Niin joo mähän voisin mennä gerbystä metrolla kaupunkiin tai saarimökille, niinhän ne muutkin vihreät tekee.

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Todellisesta ympäristön suojelusta ei ole enään tietoakaan. Se on todella harmillista. Vain ainoastaan tekninen kehitys olisi tuonut ympäristölle hyötyjä. Se tie on nyt kuitenkin suomalaisilta lopetettu. Kaikki verotuotot pumpataan ympäristöä rasittaviin hankkeisiin kuten tuulivoima, myöskin EU-tukipolitiikka alkaa syödä varoja,  jotka olisi tarvittu teknisen kehityksen varmistamiseen.

Hetken aikaa tuo lännen varallisuus riittää vanhojen rakenteiden ylläpitämiseen, kun niin sanotuissa kehittyvissä maissa tuotetaan huonoilla menetelmillä arjen tarpeisiin tuotteita. Kun todellista kilpailua sekä olosuhteiden pakkoa ei ole,  on kehitys pysähdyksissä ja ympäristö kärsii.

Henry E klund

 • Guest
Ensi kesänä jo nähdään diilereitä jotka myy sitä ns. ryssän punasta pensaa jossa jopa vielä lyijyäkin, hinta taitaa olla 200l tynnyrissä n. 270€ ja sisältää tynnyrin. Jawa ja muut motoristithän jo aikoja ajaneet sillä et koneet kestää ja mulla se käy kaikkeen muuhun kuin autoon ku siinä on katalysaattori ja päästöt mitataan katsastuksessa. Kyseinen pensa käy vanhalle HD-miehelle partaveseksikin ja suorat putket paukkuu niin kivasi eikä tarvi sitä taas kohta tulevaa venttiiliremppaa murehtia, vihreät räpyttelee silmiään mutta ei ne enään hallitukseen pääse niin huuto oppositiossa on melko vaimeaa salvetut suomen leijona rintanappien kiiltäessä erittäin vähälukuisina.