Author Topic: Imperialismi  (Read 6560 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Imperialismi
« on: 28. 11. 2010 19:07 »
Imperialismi jyllää nyt myös euroopassa

Finassipääoma on selättänyt tuotannollisen pääoman.Yksi syvimmistä viime vuosikymmenten muutoksista imperialismin toimintaympäristössä on finassipääoman suunnaton vahvistuminen suhteessa tuotannolliseen pääomaan. Maailmanpörsseissä kiertävät pääomamassat ovat juuri spekulatiivista, reaalitaloudesta irrallaan olevaa pääomaa.

Finassipääomaa on virrannut Irlantiin, juuri alhaisen pääomanverotuksen osalta. Kaikki mitä nyt tapahtuu Irlannissakin on osa imperialismia ja toimet sen mukaisia. Euroopan kansat pakotetaan maksamaan finassipääoman aiheuttamat taloudelliset tappiot.

Nykyinen imperialismin ideologia nojaa vahvasti sotaan ja asevarusteluun. Onko toisaalta kovinkaan paljon eroa vanhaan kolonialismiin kun uskonnollinen hurmos ja poliittinen äärioikeistolaisuus sitoutuvat yhdeksi.

Elämme jälleen aikaa, jolloin ”ne” vihaavat vapautta ja vapaata maailmaa, jolloin ”ne”uhkaavat sivistyneitä kansakuntia ja jolloin ”niiden” tuhoaminen on välttämätöntä, jotta imperialismin voimaa ei voitaisi vastustaa tai uhata.

Näin ollen tarvitaan sotaa, että asevarustelua. Sota toki on tarpeen myös imperialististen maiden talouden elvyttäjänä. Asevarustelun nostaminen uudelle tasolle liittyy sekin mitä suuremmassa määrin imperialismin taloudellisiin lakeihin.

Imperialismi siis elää ja voi hyvin! Vaarana nyt, kuten aiemminkin, on että askel avoimeen fasismiin ja rautakorkojen uuteen kopinaan on nykytilanteessa kuin veteen piirretty viiva.


Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Imperialismi
« Reply #1 on: 28. 11. 2010 19:07 »
Imperialismin vastavoimat näkyy maailmalla

Mutta toisaalta imperialismi synnyttää myös vastavoimat, kuten nyt on euroopassakin jo nähty.
Mutta suomessa vielä kovin vähän.
Kommunististen puolueiden ja muiden kapitalisminvastaisten vasemmistovoimien uudelleen kehittyvällä kansainvälisellä yhteistyöllä on ollut ja on tässä keskeinen merkitys.

Parlamentaarisen politiikan tasolla on kuitenkin puuttunut voimaa, joka olisi tuonut yhteiskunnallisten liikkeiden muutosvaatimukset myös päätöksenteon kohteeksi. Poliittisen eliitin ja yhteiskunnallisten liikkeiden välisen kuilun syvenemisestä kertoo parlamenttivaalien jatkuva äänestysaktiivisuuden aleneminen.

Suomen Paavo Lipposen kaltaisten sosaalidemokraattisten johtajien päättyminen USA:n imperialismin tukijoiksi, EU:n militarisoijiksi, julkisen sektorin yksityistäjiksi ja rikkaiden rikastumisen puolestapuhujiksi. Se kuvaa tähän parlamentaarisen demoktratian kriisiytymiseen liittyvää sosiaalidemokraattisen ”kolmannen tien”oppien vararikkoa.

Puheet globalisaation hallinnasta ja hyvinvointivaltiosta jäävät tyhjiksi korulauseiksi, jos ne eivät liity kamppailuun finansipääoman valtaa ja imperialismia vastaan.

Palkkatyöntekijät, työttömät ja muut vähävaraiset eivät voi puolustaa etujaan, jos he alistuvat työnantajapiirien toiveiden mukaisesti kilpailemaan siitä, kuka tekee työt halvimmalla ja unohtavat sen, että kaikkien maiden työläisten tulee liittyä yhteen.

 

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Imperialismi
« Reply #2 on: 31. 03. 2012 16:04 »
Yhteistoiminnan sovittaminen turvallisuuden takaamiseksi

”Venäjän ja Kiinan merivoimat järjestävät vuoden 2012 huhtikuun ja toukokuun vaihteessa yhteiset sotaharjoitukset Japaninmerellä ja Keltaisella merellä. Kiinan puolustushallinnon mukaan, yhteisten sotaharjoitusten järjestämisestä sovittiin, kun Kiinan merivoimien pääesikunnan komentaja Chen Bingde vieraili Moskovassa vuoden 2011 elokuun 4. päivänä.
Harjoitusten päämääränä on kahden maan yhteistoiminnan sovittaminen, turvallisuuden takaamisessa Aasian Tyynenmeren alueella ja muilla merialueilla. Harjoitusten järjestämisen tarkoista päivämääräristiä ei kerrottu.”

Maailman johtavat talousmahdit järjestävät yhdessä sotaharjoitukset.
Militaristiselle imperialismille on viimein löytymässä rauhanomainen vastavoima. Tämä myös antaa vastavoimaa Syyrian, Libyan kaltaisille imperialistisille sotaretkille.

http://finnish.ruvr.ru/2012_03_30/70159101/

Globbari

 • Guest
Vs: Imperialismi
« Reply #3 on: 01. 04. 2012 18:06 »
USA organisoi Syyrian valtion oppositiota ja toimittaa heille laitteita harjoittaa terroritoimintaa
”Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton esiintyi sunnuntaina Istanbulissa Syyrian ystävät -ryhmän konferenssissa. Hän vetosi Syyrian viranomaisiin siviilien vastaisten sotaoperaatioiden lopettamiseksi sanomalla, että muuten Damaskos on vaarassa kohdata ”vakavia seuraamuksia”.
Clinton on myös kehottanut Syyrian oppositiota kehittämään poliittisen suunnitelman maan tilanteen rauhoittamiseksi. Hänen sanojensa mukaan USA antaa Syyrian siviiliopposition käyttöön viestintälaitteita.
Yhdysvaltain ulkoministeri totesi, että Syyrian hallitus on mitä todennäköisemmin rikkonut sopimuksen, joka pohjautui YK:n ja Arabivaltioiden liiton erityislähettilään Kofi Annanin laatimaan suunnitelmaan maan kriisin selvittelemiseksi.”

Tässä USA:n ulkoministeri ihan julkisesti meni Syyrian terrorismia harjoittavaa oppositiota
tukemaan ja näin puuttuu itsenäisen valtion sisäisiin asioihin.

http://finnish.ruvr.ru/2012_04_01/70295195/

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2012/04/clinton_syyrian_johtajille_lopettakaa_tappaminen_3376889.html

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Imperialismi
« Reply #4 on: 05. 04. 2012 14:02 »
”Venäjä kehotti Libyan konfliktin osapuolia lopettamaan väkivallan ja aloittamaan vuoropuhelu, lausui Venäjän ulkoministeriö Libyan eteläosassa tapahtuneiden eri heimojen välisten yhteenottojen yhteydessä. Virallisten tietojen mukaan vain viime päivinä siellä kuoli noin 150 ihmistä ja 400 ihmistä loukkaantui.
Tummaihoisten ja arabien välinen konflikti on laajenemassa. Tubu uhkasi pyytävänsä apua Nigerissa ja Tsadissa asuvilta heimon jäseniltä. Lisäksi heimolaiset aikovat räjäyttää öljyputkia, mikä saattaa johtaa kansainväliseen konfliktiin, koska länsimaat tarvitsevat libyalaista öljyä. Ne auttoivat oppositiota syrjäyttämään Muammar Gaddafin  päästäkseen Libyan öljyvarantojen kimppuun. Nykyisessä tilantessa öljyesiintymät ovat yhden heimon käsissä, öljy kuljetetaan toisen heimon alueen kautta ja vientiasema sijaitsee kolmannen heimon hallinnassa olevalla alueella, sanoi Lähi-idän tutkimuslaitoksen johtaja Jevgeni Satanovksi.
- Libya on nyt heimojen, rikollisryhmien ja Gaddafin syrjäyttäneiden terroristien vallassa. He jakavat maan alueita keskenään samalla tavalla, kuin se tapahtui aikoinaan Sudanissa ja Somaliassa. Libyan suurista öljyvarannoista käydään vielä sotia, samoin kuin Somalian uraanimalmeista ja Sudanissa ja Etelä-Sudanissa, jotka jakoivat keskenään esiintymät ja putket.
Tuaregit ja arabit myös taistelevat öljy- ja kaasurahoista Libyan ja Algerian raja-alueella. Tuaregit ja tubut pelkäävät menettävänsä öljykoron, jota öljytuotantoalueiden kansallisvähemmistöt olivat saaneet Muammar Gaddafin aikana.”

Mitäs nyt Natomaat ja muut liittolaiset tekevät, kun heidän terroristit ovat vallassa Libyassa?
Mutta myös Suomenkin valtionjohto oli ainakin poliittisesti tukemassa Gaddaffin kaataneita terroristeja. Nyt siis koko Libyan valtio on sekaisin ja kaaoksessa. Se ei näköjään näytä huolestuttavan Natomaita.

http://finnish.ruvr.ru/2012_04_03/70544031/
« Last Edit: 05. 04. 2012 15:03 by Urho »

Akseli

 • Guest
Vs: Imperialismi
« Reply #5 on: 05. 04. 2012 19:07 »
Venäjä toimii nyt tehokkaasti rauhan aikaasaamiseksi Syyriaan

”Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov keskusteli YK:n ja Arabiliiton lähettilään kanssa Syyrian tilanteen selvittämisen ongelmista.
Ulkoministeriön ilmoituksen mukaan, puhelinkeskustelussa erityistä huomiota kiinnitettiin Annanin kuuden kohdan ohjelmaan. Joista tärkeimmät ovat sotatoimien lopettaminen, siviiliväestön avustaminen ja poliittisen vuoropuhelun aikaansaaminen konfliktin osapuolien välille. Lavrov korosti, ettei ainoastaan Syyrian johdon, vaan myös opposition voimien on edesautettava rauhansuunnitelman toteuttamisessa.
Puhelinkeskustelu tapahtui Kofi Annanin aloitteesta.”

Nyt enää vain Natomaiden on lopetettava Syyrian valtiota terrorisoivan opposition tuki ja saatava heidät lopettamaan sotatoimet.

http://finnish.ruvr.ru/2012_04_05/70772862/

Akseli

 • Guest
Vs: Imperialismi
« Reply #6 on: 08. 04. 2012 19:07 »
”Syyrian aseistautunut oppositio, huolimatta väkivallan lopettamisen lupauksistaan, on jatkanut aktiivisia aseellisia toimia.
Kolmentoista ihmisen ruumiit löydettiin lauantaina Syyrian Homsin kaupungin eräästä korttelista. Kaikki uhrit olivat nuoria miehiä, jotka murhattiin ampumalla päähän. Kapinallisen kaupungin kaduilla ammuskelevat koulutetut ja aseistautuneet opposition taistelijat.
Samalla tuhannet ihmiset ilmaisivat lauantaina ehdottoman tukensa Syyrian hallinnolle ja presidentti Assadille. He kokoontuivat Damaskoksen keskusaukiolle hallitsevan puolueen perustamisen 65-vuotispäivän merkeissä. ”Yhtenäisyys, vapaus ja sosialismi!” – luki jättimäisellä julistenauhalla, jolla tori oli koristettu.”

Suomen media on taas päinvastoin eli opposition puolella Syyrian valtiovaltaa vastaan.
Tukee siis imperialistista terroritoimintaa.

http://finnish.ruvr.ru/2012_04_08/71031489/

Globbari

 • Guest
Vs: Imperialismi
« Reply #7 on: 09. 04. 2012 12:12 »
Suomen media toistaa myönteisiä uutisia Syyrian valtion vastaisista sotilasjoukoista
”Syyrian armeijan sotilaat ovat tulittaneet Turkin puolella olevaa pakolaisleiriä. Tiedot uhrien määrästä vaihtelevat.
Joidenkin tietojen mukaan ammuskelussa olisi kuollut kaksi ihmistä.
Yhteenosoton jälkeen Turkin ulkoministeriö on ollut yhteydessä Syyrian asiainhoitajaan Ankarassa.
Turkkiin on paennut yli 24 000 syyrialaista.
Väkivalta on jatkunut sunnuntaina Syyriassa. Kapinallisten tekemässä iskussa kerrotaan kuolleen 12 sotilasta Aleppon maakunnassa.”

Tällähetkellä on vaikeaa saada luotettavaa tietoa Syyrian tapahtumista. Länsimaiset mediat uutisoivat sotatapahtumia opposition näkökulmasta.

http://yle.fi/uutiset/teemat/kansannousut/2012/04/syyrian_sotilaat_ampuivat_turkin_puolella_olevaa_pakolaisleiria_3393375.html

Syyrian ulkoministeri Moskovassa
”Syyrian ulkoministeri Aalid al-Moallem saapuu tänään Moskovaan, neuvottelemaan siitä, miten Syyria täyttää YK:n ja Arabiliiton lähettilään Kofi Annanin rauhansuunnitelmaa. Hän tapaa huhtikuun 10. päivänä, Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin ja samana päivän umpeutuu aikamäärä, kun Syyrian hallituksen on vedettävä asutuskeskuksista joukot ja raskas aseistus.
Annanin suunnitelman mukaan, kahden vuorokauden kuluttua tästä, huhtikuun 12. päivänä, konfliktin osapuolien on lopetettava kaikki väkivaltaisuudet maassa. Valmiudesta sotatoimien lopettamiseen, huhtikuun 10. päivään mennessä, on ilmoittanut opposition joukkojen johto.”

http://finnish.ruvr.ru/2012_04_09/71112918/

Globbari

 • Guest
Vs: Imperialismi
« Reply #8 on: 10. 04. 2012 18:06 »
Lavrov: Syyria ei ole velvoitettu vetämään joukkoja huhtikuun 10. päivänä

”Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ilmoitti, ettei YK:n turvallisuusneuvosto ole kehottanut vetämään Syyriaa kokonaan joukkojaan kaupungeista huhtikuun 10. päivänä, vaan ainoastaan aloittamaan tämän prosessin.
Lopullinen, pysyvä ja täydellinen tulitauko, YK:n turvallisuusneuvoston hyväksymän, Kofi Annanin suunnitelman mukaan koittaa, kun kaikki osapuolet ovat täyttäneet sopimuksen, kansainvälisten tarkkailijoiden valvonnassa, ilmoitti Lavrov, tiistaina pitämässään lehdistötapaamisessa.”

http://finnish.ruvr.ru/2012_04_10/71287866/

Näin asian uutisoi yle

”YK:n ja Arabiliiton Syyria-lähettilään Kofi Annanin mukaan rauhansuunnitelma on yhä voimassa, vaikka taistelut ovat jatkuneet tiistainakin. Aktivistien mukaan yli 50 ihmistä on kuollut taisteluissa ja uhreista noin 30 olisi siviilejä.
Syyrian hyväksymän rauhansuunnitelman mukaan sen pitäisi vetää sotilaat pois kaupungeista tiistain aikana.
Näin ei ole kuitenkaan tapahtunut, vaan armeija on jatkanut sotatoimia. Sotilaita on vedetty pois joiltain alueille, mutta vastaavasti siirretty toisiin kohteisiin.
Väkivallan jatkumisesta huolimatta rauhansuunnitelma on toistaiseksi voimassa, Kofi Annan sanoo. Hänen mukaansa rauhansuunnitelman onnistuminen ei ole vielä liian myöhäistä.
Annan vetoaa sekä Syyrian johtoon että kapinallisiin väkivallan lopettamiseksi.
YK:n turvallisuusneuvostolle lähettämässään kirjeessä Annan toteaa, että muutoksia on tapahduttava seuraavan kohden vuorokauden kuluessa.
Rauhansuunnitelman toinen takaraja on torstaina, jolloin taistelut suunnitelman mukaan loppuisivat.
Yhdysvallat sanoo, että YK:n turvallisuusneuvoston on pohdittava jatkotoimia, jos presidentti Bashar al-Assadin hallinto rikkoo antamansa lupaukset.
Aikaisemmin Britannian ulkoministeri William Hague totesi, ettei ei ole mitään todisteita siitä, että Syyria toteuttaisi rauhansuunnitelmaa.
Ranskan ulkoministeriön tiedottaja Bernard Valero kutsui Syyrian väitteitä rauhanohjelman etenemisestä räikeiksi valheiksi.”

Näyttää siltä, että Syyrian rauhansopimus on kovapaikka länsimedialle. Ilmeisesti ne olisivatkin halunneet aloittaa sota kuten Libyassa. Nato onkin aseistanut ja tukenut Syyrian oppositiota.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2012/04/aika_kay_vahiin__annan_vetoaa_taas_lopettamaan_tappamisen_syyriassa_3396243.html

Globbari

 • Guest
Vs: Imperialismi
« Reply #9 on: 11. 04. 2012 17:05 »
Torstaiaamuna Syyrian armeija lopettaa kaikki erikoisoperaatiot

”Syyrian armeija lopettaa kaikki erikoisoperaatiot torstaiaamuna. Tästä ilmoitettiin Syyrian puolustusministeriöstä. Samalla ilmoituksessa korostetaan, että maan asevoimat ovat taisteluvalmiudessa, jotta voitaisiin vastata kaikkiin terroristiryhmien taholta mahdollisesti tuleviin iskuihin.
YK:n ja Arabiliiton lähettilään Kofi Annanin suunnitelman mukaan, Syyrian piti lopettaa sotilaalliset operaatiot huhtikuun 10. päivänä ja opposition 48 tunnin kuluttua tästä. Syyrian oppositio ilmoitti, että lopettaa tulitoimet, jos hallituksen joukot poistuvat torstaihin mennessä kaupungeista.”

Toivottavasti nyt sitten länsimaidentukemat oppositioterroristit eivät jatkasotatoimiaan.

http://finnish.ruvr.ru/2012_04_11/71422501/

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Imperialismi
« Reply #10 on: 11. 04. 2012 19:07 »
USA:n oikeistolaiset ovat valmiit lisäämään aseellista tukea Syyrian valtionoppositiolle

”Samanaikaisesti, kun YK:n ja Arabiliiton lähettiläs Kofi Annan toimii Syyrian tilanteen rauhanomaisen ratkaisun puolesta, USA:n senaattorit avoimesti protestoivat hänen toimintaansa.
Johon McCain ja Joseph Lieberman, tekivät yllätysmatkan Turkin ja Syyrian väliselle rajalle ja tapasivat siellä Syyrian vapautusarmeijan komentajia.
Yhdysvaltalaiset poliitikot kehottivat aloittamaan opposition aseistamisen, jotta voitaisiin muutta sotilaallista tasapainoa paikan päällä. He haluavat käyttää mm. ulkomaalaista sotilaallista voimaa opposition tukikohtien suojeluun.”

Militarismi on nykyisessä kapitalismin talouskriisissä keino tilapäisesti parantaa rahavallan taloutta.
Samalla sotimisella haetaan jatkoaikaa kapitalismille.

http://finnish.ruvr.ru/2012_04_11/71341939/

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Imperialismi
« Reply #11 on: 14. 04. 2012 20:08 »
Imperialismi koki tyrmäyksen militarisminsa viemisessä Syyriaan

”YK:n turvallisuusneuvosto on yksimielisesti hyväksynyt tarkkailijoiden etujoukon lähettämisen Syyriaan valvomaan tulitaukoa. Ensi vaiheessa Syyriaan on tarkoitus lähettää 30 aseetonta tarkkailijaa.

Tuoreessa päätöslauselmassaan turvallisuusneuvosto vaatii Syyrian osapuolia noudattamaan kaikkia tulitaukosopimuksen ehtoja, kuten lopettamaan kaiken aseellisen väkivallan ja vetämään armeijan joukot asutuskeskuksista. Päätöslauselmassa myös tuomitaan ihmisoikeusloukkaukset.

Lisäksi Syyrian hallitusta vaaditaan takaamaan tarkkailijajoukon turvallisuus ja vapaa liikkuminen.
Päätöslauselmaa kannattivat myös Venäjä ja Kiina, jotka ovat aiemmin kaataneet turvallisuusneuvostossa yritykset päästä sopuun Syyriaa koskevasta päätöslauselmasta.
Venäjän YK-lähettiläs Vitali Tshurkin kuitenkin varoitti, että on olemassa selvät rajat sille, millaista YK-toimintaa Venäjä tukisi.
Yhdysvaltain YK-lähettiläs Susan Rice puolestaan sanoi turvaneuvoston äänestyksen jälkeen, että tuoreet väkivaltaisuudet herättävät epäilyjä Syyrian hallituksen sitoutumisesta tulitaukoon.”

YK.n päätös Syyrian osalta oli hyvä, eikä Syyriasta tullut toisintoa Libyasta.

http://yle.fi/uutiset/teemat/kansannousut/2012/04/yk_hyvaksyi_syyria-tarkkailijat_3406120.html

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Imperialismi
« Reply #12 on: 18. 04. 2012 20:08 »
”Venäjä tukee Syyrian tulitaukoa ja vastustaa sotilaallista puuttumista maan tilanteeseen, sanoi Venäjän liittovaltion neuvoston kansainvälisten asioiden komitean johtaja Mihail Margelov tapaamisessa Syyrian opposition edustajien kanssa. Syyrian oppositio arvostaa puolestaan korkealle Venäjän roolia kriisin ratkaisemisessa.
Moskovassa järjestetään säännöllisesti neuvottelut Syyrian edustajien kanssa. Syyrian ulkoministeri oli vierailulla Moskovassa viime viikolla. Opposition valtuuskunta saapui Moskovaan jo viidettä kertaa.
Tällä kertaa valtuuskunta on koostunut Demokraattisten uudistusten kansallisen koordinointikomitean edustajista. Valtuuskunnan jäsen Haisam Mana kiitti Venäjän hallitusta avusta krisiin ratkaisemisessa.
- Uskomme, että Venäjän hallitus pystyy suostuttelemaan Syyrian hallitusta lopettamaan väkivaltaisuudet. Pidämme mahdollisena, että Venäjän hallitus ja Kansallisen koordinointikomitea pääsevät sovintoon tietyistä asioista. Sillä sekä me, että Venäjä vastustamme ulkomaiden sotilaallista puuttumista Syyrian asioihin ja uskomme, että Syyrian demokratisoitumista pitää nopeuttaa.
Maailma seuraa nyt YK:n entinen pääsihteeri Kofi Annanin rauhansuunnitelman toteuttamista. Syyrian hallitus on jo julistanut maahan tulitauko ja kutsui kansainävälisiä tarkkailijoita. Tarkkailijaryhmässä on Venäjän edustaja. Yhteensä maahan saapuu noin 250 tarkkailijaa. Mutta useissa maan osissa tulitauko ei pitänyt. Asiaintuntijoiden mukaan yhden Bashar Assadin tahto ei riitä konfliktin ratkaisemiseen. YK:n pitää saada oppositiolle aseita toimittavien järjestöjen ja maiden johto lopettamaan toimitukset. Vain siinä tapauksessa rauhansuunnitelma on toteutettavissa, sanoi venäläinen orientalisti Boris Dolgov.
- Syyrian opposition aseitamisen lopettaminen on tärkeämpää kuin erillisten terroristiryhmien hajottaminen. Syyriaan saapuu USA:n, Persianlahden valtioiden ja länsimaiden tukemia terroristeja. Se on tärkein epävakautta aiheuttava tekijä.
Opposition sisäiset erimielisyydet myös aiheuttavat ongelmia. Oppositiosta ei niiden takia ole todelliseksi vaihtoehdoksi hallitukselle. Siksi konfliktin ratkaiseminen on vasta alussa.”

http://finnish.ruvr.ru/2012_04_18/72145694/ 

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Imperialismi
« Reply #13 on: 27. 04. 2012 19:07 »
Syyrian opposition puolella taistelee palkkasotureita kuten oli Libyassakin

”Syyrialaiset rajavartijat torjuivat aseellisten taistelijoiden hyökkäyksen, Irakin alueen puolelta, El Mahsuran alueella, kertoi riippumaton syyrialainen Al Watan lehti. Sen tietojen mukaan taistelijoiden ryhmät koostuvat palkkasotilaista, joita ovat ostaneet Saudi Arabia ja Qatar ja ne yrittävät voimakeinoin vaikuttaa Syyrian tilanteeseen.
Kohdatessaan vastarintaa, pakkasotilaat perääntyivät Irakin Niiniven maakunnan alueelle. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun aseelliset ryhmittymät yrittävät tunkeutua Syyrian alueelle. Länsimaiden diplomaatit ovat ilmoittaneet islamilaisryhmien tunkeutumisesta Syyriaan, Irakista ja muista naapurimaista.”

”Kansainvälinen yhteisö ei voi selvittää Syyrian kriisiä ilman Venäjän ja Kiinan asenteen ottamista huomioon, ilmoitti perjantaina ulkoministeri Sergei Lavrov.
Mielestäni viime aikoina on syntynyt ymmärrys siitä, että jos jätettään huomioimatta Venäjän ja Kiinan näkemykset, ei tätä kriisiä voida selvittä, sanoi Lavrov.”

http://finnish.ruvr.ru/2012_04_25/72935286/

Globbari

 • Guest
Vs: Imperialismi
« Reply #14 on: 28. 04. 2012 19:07 »
”Libanonissa on pysäytetty Syyriaan matkalla ollut aselasti. Libanonin laivasto pysäytti Sierra Leonen lipun alla purjehtineen aluksen, jossa oli kolme konttia aseita Syyrian kapinallisille. Niiden joukossa oli muun muassa konetuliaseita, raketteja ja raketinheittimiä.
Laiva oli lähtenyt Libyasta ja pysähtynyt Egyptissä. Se on viety Libanonin pääkaupungin Beirutin liepeille tarkastettavaksi.
Syyrian viranomaiset ovat useaan otteeseen väittäneet, että aseita salakuljetetaan maahan Libanonin kautta. Ne ovat syyttäneet myös Turkkia niin aseiden kuin rahoituksen välittämisestä Syyrian kapinallisille.”

Tämä osoittaa, että samat imperialistiset asevirrat virtaavat aseita Syyrian terroristeille kuin Libyaankin. Enää puuttuu Nato sekä Länsimaiden ja EU:n osallistuminen opposition joukkoihin.

http://yle.fi/uutiset/libanon_pysaytti_syyrian_kapinallisten_aselastin/6075712#
« Last Edit: 28. 04. 2012 20:08 by Globbari »

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Imperialismi
« Reply #15 on: 18. 05. 2012 20:08 »
”Chicagossa kasvavat protestimielialat tulevaa Naton huippukokousta vastaan. Kaupunkiin on matkustamassa satoja Occupy-liikeen aktivisteja.
Ensimmäisenä Chicagoon saapui liikkeen aktivisteja New Yorkista. He aikovat järjestää kaupungissa suurmielenosoituksen huippukokouksen aikana, joka pidetään toukokuun 20. ja 21. päivänä. Odotetaan mielenosoittajien saapumista myös muista USA:n kaupungeista, kertoo NBC-kanava. Kaikkiaan odotetaan 1 000 ihmistä.
Chicagoon on saapumassa myös muiden järjestöjen edustajia. Omaa mielenosoitustaan valmistelevat ns. Naton, G8:n sekä köyhyyden ja sodan vastainen koalitio.”

Myös ”kokoomuksen” presidentti Sauli Niinistö matkustaa Naton kokoukseen. Hän oli ennen presidentiksi valintaa Naton salarakas ja ilmeisesti on sitä yhä.

http://finnish.ruvr.ru/2012_05_18/75128974/

Akseli

 • Guest
Vs: Imperialismi
« Reply #16 on: 21. 06. 2012 21:09 »
”USA:n tiedustelupalvelu CIA toimittaa aseita ja muuta sotakalustoa Syyrian oppositolle, uutisoi The New York Times-lehti korkeisiin viranomaisiin viitaten.
Lehden mukaan CIA:n työntekijöiden ryhmä on muutamia viikkoa työskennellyt Turkin etelä-alueilla, missä se ottaa yhteyttä sotatarvikkeiden saajiin ja auttaa kuljettamaan ne rajan yli. Muslimiveljekset-liike auttaa toimittamaan aseita Syyriaan.”

Tämä on ulkomailla tiedossa, mutta Suomessa ei tästä puhuta. Maan valtaeliitti kun on nyt rakastunut Natoon. Tilanne muistuttaa vuotta 1940, kun eliitti oli rakastunut Hitleriin.

http://finnish.ruvr.ru/2012_06_21/78863343/

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Imperialismi
« Reply #17 on: 25. 06. 2012 19:07 »
Syntyykö Syyrian alas ampumasta hävittäjästä oikea sota?

”Syyrian tilanne on jännittynyt entisestään. Syyrian ohjuspuolustusvoimat ampuivat perjantaina alas Turkin tiedustelulentokoneen. Syyria on pyytänyt anteeksi, mutta Turkki torjui ne ja pyysi Natoon kuuluvia maita neuvottelemaan selkkauksesta. Nato ilmoitti pitävänsä neuvottelut 26. kesäkuuta.
Länsi kumppaneineen tavoittelee Bashar Assadin syrjäyttämistä ja tarvitsee vakavaa syytä sotilaallisen operaation aloittamiseksi. Venäjän ja Kiina sen sijaan puolustavat Syyrian kansan oikeutta ratkaista maansa kohtaloa. Natoon kuuluvan maan hävittäjän ampuminen alas on Syyrian vastaisen liittouman eduksi, uskoo politologi Stanislav Tarasov.”

Natomaat hakevat nyt vimmatusti syytä millä aloittaa sota Syyriaa vastaan ja muutta nukkehallinto kuten Libyaankin.

http://finnish.ruvr.ru/2012_06_25/79278175/

belurisk

 • Guest
Vs: Imperialismi
« Reply #18 on: 25. 06. 2012 21:09 »
Siis Veäjälläkö ei ole imperialistisia tavoitteita ja politikkaa? Muilla on.
Venäjä on rauhaarakastava, muut eivät.
Muilla on uhkaavia aseita, ei Venäjällä - vain ystävällismielisiä ja puolustavia?!
Urho ja knit elelevät omsissa maailmoissaan ja utopioissaan.

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Imperialismi
« Reply #19 on: 26. 06. 2012 20:08 »
”Yhdysvaltojen ulkoministeri Hillary Clinton saapuu tänään illalla Suomeen.
Clinton ja hänet vierailulle kutsunut ulkoministeri Erkki Tuomioja (SDP) aikovat keskustella muun muassa naisten aseman edistämisestä, Afganistanista ja Syyriasta. He myös allekirjoittavat Suomen ja Yhdysvaltojen välisen tietoturvallisuussopimuksen, joka koskee turvallisuusluokiteltujen tietojen vaihdon luottamuksellisuutta.
Clinton aikoo tavata vierailunsa aikana myös presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Jyrki Kataisen.”

Nyt on siis samanmielisillä oikeistolaisilla tilaisuus puhua Natosta ihan keskenään ja salarakkauden hengessä.
Mutta varmaankin myös Syyriaoperaatiosta, joka ei nyt ihan ole mennyt kuin Libya.

http://yle.fi/uutiset/yhdysvaltain_ulkoministeri_ensi_kertaa_suomeen_yli_kymmeneen_vuoteen/6195212

http://www.stopwar.org.uk/index.php/news-a-comment/syria

Akseli

 • Guest
Vs: Imperialismi
« Reply #20 on: 28. 06. 2012 20:08 »
Naton kenraali tekee bisnestä Kosovossa

”Joukkoja operaatio Allied Forcessa Kosovon konfliktissa komentanut kenraali Wesley Clark aikoo sijoittaa Kosovoon yli 5,5 miljardia dollaria.
Wesley Clark on läheisten ihmisensä mukaan suuri strategikko. Hän julkaisi vuonna 2001 Winning Modern Wars-teoksen, jossa hän mainitsee maita, johin USA:n ulkoministeriö oli suunnitellut vallankumousta. Ehdokkaina olivat Irak, Iran, Syyria, Libanon, Libya ja Somalia. Jugoslaviaa hallinut Miloshevic voitettiin jo siihen mennessä pommituksilla.
Kosovon operaation jälkeen kenraali Clark jäi eläkkeelle ja aloitti pankkibisneksen. Weslwy Clarkin omistama yhtiö Envidity on kääntynyt Kosovon hallituksen puoleen pyytäen lupaa aloittaa maassa hiilen tuotanto.
Ryöstely on tavallisesti seuraava vaihe valloittamisen jälkeen. Ilmeisesti ihmiset, jotka auttoivat vuonna 1999 albaniterroristiryhmiä pääsemään valtaan, ovat todellakin suuria strategikkoja. Media oli aikoinaan kertonut, että USA:n Kosovon suurlähettiläs omistaa kosovolaisen kaivoslaitoksen Trepcassa. Median mukaan hän oli investoinut myös Albania-Kosovo-valtatien rakentamiseen. USA:n entinen ulkoministeri Madelein Albright omistaa Kosovon puhelinyhdistyksen osakepaketin.
Clark on aina ollut hyvissä väleissä Kosovon hallituksen ja sen pääministeri Hashim Tachinin kanssa. Pristinassa on jopa Wesley Clarkin katu. Ilmeisesti ystävyys on tuonut myös taloudellisia etuja, sanoi serbialainen toimittaja Nikola Vrzic.
-Nyt jo on aivan selvä, että pommituksen tarkoitus oli kaapata Serbian eteläprovinssin suuret luonnonvarat. Kosovossa on suuria hiiliesiintymiä. Geologien mukaan siellä on muitakin mineraaleja.
Tapahtumat kehittyivät niin, kuin USA:n puolustusministeriö suunnittelikin: Irak, Somalia, Libya. Vain tapaus Syyriassa suunnitelma meni pilalle. Syyrian hallitus haluaa kehittää demokratiaa ilman länsimaiden apua. Irankin aiheuttaa vaikeuksia. Mutta taloudelliset strategikot ovat kärsiväisiä. Kenraalit ovat aina valmiita investoimaan valloittamiinsa maihin.”

http://finnish.ruvr.ru/2012_06_28/79646459/

Offline Risto Jalonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2012
  • View Profile
  • Email
Vs: Imperialismi
« Reply #21 on: 28. 06. 2012 22:10 »
Tällä hetkellä minulla ei tule imperealismista muuta mieleen
kuin EURO ja sen kriisi ja että köyhän kansan kustannuksella
Suomen poliitikot ja päällepäsmärit osallistuvat tähän
entisten imperialististen maidenkin kriisisponsaamiseen, kuten
esimerkiksi Espanjan, joka nyt on seuraavaksi kierroksessa.
Ei jumatsukka kaivakoot nämä imperialistit aikoinaan
itselleen varastamansa kulta- sun muut aarteet holveistaan
ja pankoot ne ensitöikseen myyntiin pankkiensa pelastamiseksi,
sikäli mikäli he ne pelastaa haluavat.
Sitten toinen juttu, että voivathan nämä EUROKRIISIMAAT myydä
maaomaisuuttaan ulkomaille esim. Suomelle, niin saadaan sieltä
sitten Suomen valtion omistamaa tilaa, missä voivat suomalaiset
turvallisemmin mielin pääsääntöisesti lomailemassa käydä.
Joo, tämä hienoa, kun sitten saataisiin Suomalainen lomabisiness
rantautumaan Etelä-Euroopan maihin aivan kokonaisvaltaisesti
ja näillä Suomen loma-alueilla sitten luonnollisesti suomalaisia
palveluja suomenkielellä tarjottaisiin eli työllistävää vaikutustakin
olisi.
Jeps ja esim. Kreikasta heti monta Suomelle soveltuvaa
kohdetta mieleen.
Että järkikäteen eikä munattomiin EUROTASKUIHIN
rakkaat poliitikot ja päättäjät sun muut talouspoliittiset isoherrat.

Juolahtipa muuten mieleen sekin, että kuinka helvatan paljon Suomen
maaperää on jo esim. Venäläisille myyty ja vertailukohtana tähän
kummallisuuteen Islannin sisäministeriön peliin puuttuminen, kun
kiinalainen miljardööri sikäläistä maata havitteli.
Suomen hallitus on sisäpoliittisesti ruvella, ja ulkopolitiikka on lähes
pelkkää EUROPERSEEN nuolentaa, eikä se nuolemalla puhtaaksi tule,
vaan siinä koko Suomen edustuskööri ennemmin tai myöhemmin
tukehtuu paskaan. 

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Imperialismi
« Reply #22 on: 20. 07. 2012 17:05 »
USA tukee omia terroristejaan

”Tilanne YK:n turvallisuusneuvostossa kiristyi sen jälkeen, kun Venäjä ja Kiina käyttivät veto-oikeuttaan Britannian päätöslauselmaluonnosta kohtaan. Siihen sisältyi sekä YK:n tarkkailijoiden valtuuksien jatkaminen sekä aloite käyttää Syyriaa vastaan pakotteita ja myös sotilaallista voimaa, ellei se täytä vaatimusta, jonka mukaan joukot ja raskas aseistus on vedettävä pois kaupungeista. Venäjän ja Kiinan veto-oikeuden käyttö nosti esille kysymyksen tarkkailijoiden valtuuksien jatkamisen mahdollisuudesta. Tosin, heti äänestyksen jälkeen Kiinan ja Venäjän YK:n lähettiläät, Lee Baodun ja Vitali Tshurkin ilmoittivat, että äänestävät tarkkailijoiden valtuuksien jatkamisen puolesta. USA puolestaan ilmoitti, että tukee valtuuksien jatkamista ainoastaan siinä tapauksessa, jos hyväksytään tiukka Syyrian vastainen päätöslauselma. Eli päätöslauselma Bashar al-Assadin hallinnon syrjäyttämisestä. Tässä tilanteessa YK:n operaatiosta on tullut käytännössä USA:n suunnitelmien pelinappula Syyriassa.
Huomiota herättää myös USA:n asenne Damaskoksessa tehtyyn terrori-iskuun, jossa kuoli kolme kenraalia, mukaan lukien maan puolustusministeri ja Syyrian sisäministeri. USA ei tuominnut millään tavalla tämän iskun järjestäjiä, vaan päinvastoin, Obama käytännössä syytti siitä Bashar al-Assadia, sanoen että hänen ministeriensä murhat olivat hänen harjoittamansa politiikan tulosta.
Toisaalta, heti, israelilaisten turistien bussin räjäyttämisen jälkeen Bulgariassa, Obama tuomitsi tämän terrori-iskun, koska se vaikutti suoraan Israelin kansainväliseen kuvaan. Välittömästi seurasi myös hänen ilmoituksensa päättäväisestä tuesta USA:n Lähi-idän liittolaiselle. Tässä tuli esille yhdysvaltalaisten tapa soveltaa kaksoisstandardia – tuetaan omia terrorismin vastaisessa taistelussa ja suljetaan silmät terrorilta, jos se on suunnattu vieraita vastaan.”

Näyttää nyt pahasti siltä Syyriassa, että poliittinen ratkaisu ei käy USA:lle eikä muille Natomaille.

http://finnish.ruvr.ru/2012_07_20/82247229/

Globbari

 • Guest
Vs: Imperialismi
« Reply #23 on: 27. 07. 2012 17:05 »
”Länsimaiset mediat kertovat jokaisesta oppositioon siirtyneestä Syyrian korkeasta viranomaisesta, mutta opposition jättäneet ihmiset jätetään vaille huomiota. Hallituksen puolelle siirtynyt Syyrian vapaan armeijan entinen sotilas Jusuf Naami antoi Venäjän Äänelle yksinoikeushaastattelun.
Jusef Naami on 27 vuotta vanha, hän on taistellut hallitusta vastaan Haman alueella, jolla opposition asema on vahvimmillaan. Hän kertoi olleensa naiivi liittyessään oppositioon.
- Eräs seikki Aiman al-Halid oli suosittu kotialueeni nuorten keskuudessa. Hän puhui meille, sanoi, että meidän täytyy taistella uskontomme ja kotimaamme puolesta. Meidän piti taistella vallassa olevia syntisiä ihmisiä vastaan. Puhuttuamme al-Halidille päätimme, että meidän pitää protestoida, että pitää järjestää mielenosoituksen ja kertoa kaikille ihmisille, että maamme on pelastettava, ettemme tarvitse sellaista hallitusta. Luulimme niin ja uskoimme siihen vilpittömästi.
Seikki Aiman tutustutti nuoret erääseen ihmiseen, joka lupasi heille kaksi tuhatta liiraa jokaisesta osallistumisesta mielenosoitukseen. Se on hieman enemmän kuin 30 dollaria. Mies ei pitänyt lupaustaan. Nuoret eivät saaneet rahaa tai saivat sovittua vähemmän. He olivat tyytymättömiä tilanteeseen. Myöhemmin heidät ostettiin toista kertaa. Nuorten miesten piti ampua poliiseja ja sotilaita palkkioita vastaan. Opetus järjestettiin eräässä tukikohdassa. Opetuksen jälkeen miehet osallistuivat yhteenottoihin armeijan kanssa ja sieppasivat ihmisiä, joita väitettiin olleen hallituksen kannattajia. Palkkioksi luvattiin 10000 liiraa eli 160 dollaria. Mutta todellisuudessa he eivät saaneet mitään.
Miksi Jusef Naami teki pesäeron menneeseensä?
- Ystäväni jäi kiinni erään operaation aikana. Hänen kännykkänsä muistissa oli numeroni ja minulle soitti mies, jonka nimeä en muista. Hän kertoi edustavansa Syyrian nuorisoliittoa ja sanoi halunneensa vain keskustella. Hän kysyi minulta: ”Miksi teette näin, tehän olette nuoria, teidänhän pitää rakentaa tämän maan paremmaksi”. Aluksi löin luurin hänen korvilleen. Mutta soitot tulivat päivittäin ja aloin pohtia kuulemaani. Eräänä päivänä sovimme tapaamisen Hamaan. Tapasin siellä Syyrian nuorisoliiton porukkaa ja liiton puheenjohtaja Mohammad al-Deria. Keskustelimme pitkään, esitimme toisillemme kysymyksiä, jokainen kertoi jotakin. Sen jälkeen en enää halunnut ollat oppositiossa. Palasin Hamaan ja puhuin kaverilleni. Päätimme antautua yhdessä.
Miehen mukaan presidentti Bashar Assad lupasi armahduksen vapaaehtoisesti antautuneille. Hallitus piti lupauksensa ja poisti miehet mustalta listalta vuorokauden sisällä.
Jusef Naami kertoi tuntevansa itseään vastasyntyneeksi. Paikallishallitus järjesti hänelle työpaikan. Hän työskentelee vesihuoltoyhtiössä. Muutama hänen kavereistaan on myös saanut hyvän työpaikan.”

http://finnish.ruvr.ru/2012_07_27/83130809/

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Imperialismi
« Reply #24 on: 27. 07. 2012 18:06 »
Eikö ole erikoista että voidaan ampua miljoonia maksavia raketteja ja saada kaksi vietonta tapettua, kuka maksaa ne raketit/ohjukset. No ne maat jotka haluavat testata niitä jä missäs ne on. Pelkkää harjoittelua ja aseiden kehittämistä mutta mihin. Isompaan sotaan tietty, ihminen ei opi.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Globbari

 • Guest
Vs: Imperialismi
« Reply #25 on: 28. 07. 2012 21:09 »
Natomaiden militarismi ei tule kaatamaan Syyriaa

”Venäjän lipun alla purjehtiviin laivoihin ei päästetä asetarkastajia, vaikka EU vaatisi. EU tiukensi Syyrian-vastaisia pakotteitaan viime viikolla.
Venäjä ei aijo noudattaa EU:n uusia pakotteita Syyriaa vastaan. Venäjä ei salli laivojensa tarkastuksia.
Eikä Venäjä ota osaa mihinkään EU:n Syyrian-vastaisiin päätöksiin.
- Emme harkitse pyyntöjä emmekää anna lupaa Venäjän lipun alla purjehtivien laivojen tarkastuksiin emmekä muihinkaan rajoittaviin toimenpiteisiin, sanoi ulkoministeriön tiedottaja Aleksandr Lukashevitsh lausunnossa.
Aiemmin tällä viikolla EU tiukensi pakotteita presidentti Bashar al-Assadin hallintoa vastaan. Muun muassa asesaartoa tiukennettiin säädöksellä, jonka mukaan aselastissa epäilyjen mukaan olevat laivat ja lentokoneet tarkastetaan.
Venäjä tuomitsi pakotteet jo keskiviikkona. Venäjän mukaan pakotteet johtavat täydelliseen ilma- ja merisaartoon.”

Natomaiden imperialismi on kokemassa pahan takaiskun Syyriassa, jos vertaa Libyaan.
Heidän harjoittama militaristinen politiikka tulee vetämään nyt vesiperän Syyriassa.

http://yle.fi/uutiset/venaja_ei_suostu_syyria-laivojensa_tarkastuksiin/6233951

Globbari

 • Guest
Vs: Imperialismi
« Reply #26 on: 01. 08. 2012 16:04 »
Syyrian kohtalo ratkeaa armeijan taistelussa kapinallisia vastaan

”Syyrian presidentti Bashar Assad ilmoitti keskiviikkona, että maan kohtalo ratkeaa armejan taistelussa aseistettuja kapinallisia vastaan. Asevoimien päivänä tekemässään lausumassa Assad arvosti korkealle terroristeja ja rikollisia vastaan taistelevien sotilaiden urotekoa.
Hallituksen vastaisia mellakoita on jatkunut Syyriassa yli vuoden. Hallituksen mukaan hyvin aseistetut kapinalliset saavat rahoitusta ulkomailta. YK:n mukaan Syyrian sisällissodassa on kuollut yli 16 tuhatta ihmistä.”

”Länsi on ryhtynyt mediasotaan Syyrian hallitusta vastaan. Samoin se teki aikoinaa Libyassa. Itävallan suurin lehti Die Kronen Zeitung on tullut mukaan siihen sotaan. Se käsitteli Syyria-kuvia Photoshopissa.
Bloggaajat havaitsivat Die Kronen Zeitungin valheen ensimmäisimä. Lehti oli julkaissut kuvan pakolaisperheesta raunioidussa Aleppon kaupungissa. Vauvaa kantava mies ja niqabiin pukeutunut nainen kävelevät sodan tuhoaman kaupungin katua pitkin. Kuvan alla luki teksti: Assadin armeija käyttää panssarivaunuja Aleppoa hallitsevaa oppositiota vastaan. European pressphoto agencyn (EPA) tekemä kuva paljasti valheen- EPA:n tekemässä kuvassa sama perhe poseerasi tavallista kaupunkimaisemaa vastaan, joka muutettiin raunioiksi kuvankäsittelyohjelman avulla.

Aleppon asukas Anfuan ash-Shakhabi sanoi Venäjän Äänelle antamassaan haastattelussa, että Länsi levittää tarkoituksella väärää tietoa Aleppon tilanteesta.
- Aleppon tilanne on kaikkea muuta kuin rauhallista, mutta silti siedettävää. Hallitukselle uskolliset joukot ovat vapauttamassa kaupunkia terroristeilta. Monet terroristit antautuvat vapaaehtoisesti. Aleppon tietyissä kaupunginosissa tapahtuu välillä yhteenottoja terroristien kanssa, mutta kaupungissa on hyvin rauhallista.

Länsi kuvailee oppositiota kaikkien syyrialaisten edustajina, jotka taiselevat Bashar Assadin hallintoa vastaan. Mutta Venäjän Äänelle antamassaan yksinoikeushaastattelussa Hamassa taistellut Syyrian vapaan armeijan sotilas Jusef Naami kertoi, että opposition puolella taistelee paljon ammattiterroristeja, jotka ulkomailta saamillaan rahalla värväävät nuoria poikia riveihinsä.
- Meille luvattiin rahaa osallistumisesta mielenosoituksiin ja yhteenotoista poliisin ja sotilaiden kanssa. Se sopi meille. Meidän kuljettettiin harjoitusalueelle, missä meille opetettiin ampumista. Opetuksen jälkeen osallistuimme yhteenottoihin armeijan kanssa ja sieppasimme ihmisiä. Ihmisiä on tullut joskus surmattuakin.
USA, Eurooppa ja jotkut Persianlahden maat haluavat päästä Bashar Assadista eroon pettämänsä nuorten käsillä. Vallansiirrostakin on jo päätetty. USA: puolustusministeri Leon Panetta ilmoitti tukevansa Syyrian valtionkoneiston säilyttämistä entisellään Bashar Assadin syrjäyttämisen jälkeen maan vakauden ylläpitämiseksi.”

http://finnish.ruvr.ru/2012_07_31/83572299/

Globbari

 • Guest
Vs: Imperialismi
« Reply #27 on: 07. 08. 2012 18:06 »
”Syyriasta on tullut ulkomaisten palkkasotilaiden reviiri. Syyrian media uutisoi maanantaina, että hallitukselle uskolliset joukot saivat kiinni Aleppossa ryhmän turkkilaisia ja saudiarabialaisia upseereita. Aleppo on Syyrian taloudellinen keskus. Armeija jatkaa operaatiota Syyrian vapaan armeijan terroristeja vastaan.
Palkkasotilaat kaappaavat kyliä ja kaupunkikortteleita ja luovuttavat ne Syyrian vapaalle armeijalle. Aiemmin länsimaiset mediat kertoivat, että sotilaallista tukea annetaan oppositiolle Adanin tukikohdasta Etelä-Turkissa. Turkin, Saudi Arabian ja Qatarin perustama tukikohta sijaitsee USA:n ilmavoimille kuuluvan Incirlikin tukikohdan läheisyydessä.

Venäjän Äänelle antamassaan haastattelussa asiaintuntija Vitali Naumkin kommentoi palkkasotilaiden kiinnisaamista.
- Turkki ja muut arabimaat toimittavat aseita ns. Syyrian vapaalle armeijalle ja kouluttavat opposition sotilaita. Siksi en ollut yllättynyt turkkilaisten ja saudiarabialaisten upseerien osallistumisesta hallituksen vastaisiin operaatioihin. He saattavat toimia valmentajina tai sotilaina. Mutta heidän kiinnisaamisellaan ei kuitenkaan ole vaikutusta tilanteeseen. Kyseiset maat tukevat avoimesti Syyrian oppositiota.
Lähde Barack Obaman hallinnossa, joka ei halunnut nimeänsä lehtiin, kertoi maanantaina, että presidentti on muka allekirjoittanut määräyksen, joka sallii CIA:lle ja muille palveluille avunannon Syyrian oppositiolle. Washington Post-lehden mukaan arvovaltaiset republikaanisenaattorit vaativat, että USA:n hallitus aloittaisi sotilaallisen operaation Syyriassa. Aloitteentekijöiden mukaan USA:n haluttomuus puuttua Syyrian konfliktiin saattaa johtaa siihen, että konfliktista tulee pitkä ja verinen.

Kansainväliset tv-kanavat tekivät äskettäin lähetyksiä opposition kaappaamasta Alepposta. Lähetyksissä näki, että oppositio käyttää Al-Qaedan lippua. Terroristit kertoivat, että Syyriassa taistelee Bashar Assadia vastaan vapaaehtoisia Algeriasta, Saudi Arabiasta, Egyptistä ja Tunisiasta. Siinä yhteydessä saudiarabialainen lehti Al-Sharq kertoi Jordanian tiedustelupalveluun viitaten, että Syyrian opposition puolella taistelee yhteensä liki 6000 Al-Qaeda-terroristia. Heidän määrä on viime aikana moninkertaistunut.”

http://finnish.ruvr.ru/2012_08_07/84282581/

Offline Roy Rabb

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1289
  • View Profile
  • Music Mega
Vs: Imperialismi
« Reply #28 on: 10. 08. 2012 18:06 »
     

On aikoihin eletty kun Ruotsikin nykyään leikkii maailmanpoliisia ja katsoo oikeudekseen sekaantua muiden maiden sisäisiin asioihin, vain koska johtajan ulkonäkö ei miellytä. Uutisbulletiineista myös:

"Ruotsi ja Valko-Venäjä ovat ajautuneet diplomaattikriisiin, jonka vuoksi maiden suurlähetystöt suljetaan Tukholmassa ja Minskissä. Episodi sai alkunsa, kun ruotsalainen mainostoimisto pudotti yhteistyössä valkovenäläisen ihmisoikeusjärjestön kanssa pehmonalleja maan pääkaupungin alueelle. Pehmoleluissa oli viestejä, joissa vaadittiin kohennusta ihmisoikeuksiin ja sananvapauteen.
Kuten olettaa sopii, Valko-Venäjän kovan linjan presidentti Aleksander Lukashenko raivostui. Ruotsalaiskone oli luvatta Valko-Venäjän ilmatilassa. Kaksi kenraalia sai potkut. Ruotsalaisaktivistien vuokraisäntä pidätettiin."

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Imperialismi
« Reply #29 on: 10. 08. 2012 21:09 »
Siis miten Ruotsin hallitus nyt tähän liittyy ? Eikös tämä ollut ihan sen mainostoimiston jippo. Kyseinen toimisto on järjestänyt vastaavia jippoja aiemminkin... Sitä sopii ihmetellä miksi Valkovenäjä tälläisen tempun jälkeen lähtee tällä tavalla ylireagoimaan. Taisi pilkka osua omaan nilkkaan... Hieno juttu.

Globbari

 • Guest
Vs: Imperialismi
« Reply #30 on: 10. 08. 2012 21:09 »
Siis miten Ruotsin hallitus nyt tähän liittyy ? Eikös tämä ollut ihan sen mainostoimiston jippo. Kyseinen toimisto on järjestänyt vastaavia jippoja aiemminkin... Sitä sopii ihmetellä miksi Valkovenäjä tälläisen tempun jälkeen lähtee tällä tavalla ylireagoimaan. Taisi pilkka osua omaan nilkkaan... Hieno juttu.

Pahaksi ovat menneet kapitalismin talousongelmat ja syypäitä nyt haetaan vaikka mistä!

Globbari

 • Guest
Vs: Imperialismi
« Reply #31 on: 10. 08. 2012 21:09 »
USA:n ja Naton imperialismin vastavoimat yhdistyvät

”Iran vastustaa sotilaallista puuttumista Syyrian asioihin ja tukee YK:n yrityksiä ratkaista kriisi diplomatian keinoin, sanoi Iranin ulkoministeri Ali Akbar Saleh kansainvälisessä Syyria-kokouksessa, joka avasi torstaina Teheranissa. Kokoukseen osallistuu noin 30 diplomaattia mm. Venäjältä, Irakista, Afganistanista ja Pakistanista. Aiemmin Iran ilmoitti valmiudestaan toimia sovittelijana Bashar Assadin ja opposition konfliktissa.
Bashar Assad nimitti tänään hallituksensa uuden pääministerin. Syyrian uusi pääministeri on entinen terveysministeri Vael al-Kahlq.

http://finnish.ruvr.ru/2012_08_10/84572095/


Globbari

 • Guest
Vs: Imperialismi
« Reply #32 on: 11. 08. 2012 21:09 »
”Oppositio on kokonaan vetäytynyt Aleppon Salah ad-Dinin kaupunginosasta, joka on pitkään ollut kapinallisten tukikohtana Pohjois-Syyriassa, uutisoi perjantaina libanonilainen Al-Mayadeen-kanava. Hallitukselle uskolliset joukot ottivat sen täydelliseen hallintaansa.
Aleppon taisteluissa suuri määrä kapinallisia oli surmattu tai haavoitettu, kertoi Syyrian valtiollinen uutistoimisto SANA.
Itsenäinen syyrialainen lehti Al-Watan kertoi, että moni kapinallinen on joutunut vangiksi. Sotavankien joukossa on Afganistanin, Saudi Arabian ja Jemenin kansalaisia.”
 
http://finnish.ruvr.ru/2012_08_10/84658265/

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Imperialismi
« Reply #33 on: 12. 08. 2012 20:08 »
”Syyrian sisällissota on lisännyt syyrialaispakolaisten virtaa Ruotsiin. Ruotsin television SVT:n mukaan yli 200 syyrialaista saapuu Ruotsiin joka viikko.  SVT:n mukaan viikossa saapuvien syyrialaisten määrä on yhtä paljon kuin aiemmin koko vuoden aikana.
Syyrialaisten turvapaikanhakijoiden määrä kasvaa koko ajan. Ruotsin maahanmuuttoviraston mukaan tänä vuonna noin 6 000 syyrialaista on hakenut turvapaikkaa. Viime vuonna määrä oli 11 000.
Kesäkuussa Ruotsi päätti, että kaikki syyrialaiset saavat tilapäisen oleskeluluvan kolmeksi vuodeksi.
Kaiken kaikkiaan Ruotsi enteilee turvapaikanhakijoiden määrän kasvua. Tänä vuonna jo noin 38 000 ihmistä on hakenut turvapaikkaa Ruotsista. Ensi vuonna odotetaan jopa 41 000 turvapaikanhakijaa.”

http://yle.fi/uutiset/syyrian-pakolaisia_virtaa_ruotsiin/6253136

Globbari

 • Guest
Vs: Imperialismi
« Reply #34 on: 17. 08. 2012 20:08 »
Länsimaiden tukema oppositio liittyy AL-Qaidaan

”Syyrian aseistautunut oppositio varoitti, että voi yhdistyä terroristisen Al-Qaidan kanssa taistelussa Syyrian nykyistä hallintoa vastaan.
Emme halua, että Al-Qaida olisi täällä, mutta jos kukaan muu ei auta, niin liittoudumme sen kanssa, ilmoitti kapinallisten komentaja Abu Ammar. Hän myönsi, että Syyrian vapautusarmeijan on vaikeaa seistä Syyrian armeijaa vastaan, ilman ulkoa tulevaa apua, eikä se pysty syrjäyttämään presidentti Bashar al-Assadin hallintoa.”

http://finnish.ruvr.ru/2012_08_16/85274589/

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Imperialismi
« Reply #35 on: 01. 09. 2012 17:05 »
”Libanonissa on pysäytetty Syyriaan matkalla ollut aselasti. Libanonin laivasto pysäytti Sierra Leonen lipun alla purjehtineen aluksen, jossa oli kolme konttia aseita Syyrian kapinallisille. Niiden joukossa oli muun muassa konetuliaseita, raketteja ja raketinheittimiä.
Laiva oli lähtenyt Libyasta ja pysähtynyt Egyptissä. Se on viety Libanonin pääkaupungin Beirutin liepeille tarkastettavaksi. 
Syyrian viranomaiset ovat useaan otteeseen väittäneet, että aseita salakuljetetaan maahan Libanonin kautta. Ne ovat syyttäneet myös Turkkia niin aseiden kuin rahoituksen välittämisestä Syyrian kapinallisille.

Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin mukaan on lapsellista uskoa, että Syyrian presidentti Bashar al-Assad vetäisi ensin joukkonsa syyrialaiskaupungeista ja jäisi odottamaan opposition seuraavan perässä.
Lavrovin mielestä lännellä tai arabimailla ei ole oikeutta vaatia hallitusta "antautumaan" tällä tavalla. Suunnitelma on hänen mukaansa täysin toimimaton. Tällaista vaativat ihmiset ovat joko lapsellisia tai kyse on jonkinlaisesta provokaatiosta, sanoi moskovalaisille opiskelijoille puhunut Lavrov.
Lavrov korosti Venäjän perustavan arvionsa Syyrian tämänhetkiseen tilanteeseen, eikä al-Assadin tai hänen hallituksensa tukemiseen.
Nykyisessä taistelutilanteessa olisi Lavrovin mukaan täysin epärealistista ajatella, että Syyrian ongelmat ratkeaisivat sillä, että toinen osapuoli ilmoittaisi yksipuolisesta antautumisesta.
Lavrov myönsi Venäjän näkemysten Syyrian tilanteesta poikkeavan suuresti muiden kansainvälisten toimijoiden näkemyksistä.
Venäjä on kaatanut vetollaan kolme YK:n turvallisuusneuvoston päätöstä, joissa olisi tuomittu al-Assadin hallinnon toimet.”

http://yle.fi/uutiset/libanon_pysaytti_syyrian_kapinallisten_aselastin/6075712#
http://yle.fi/uutiset/lavrov_syyrian_armeija_ei_voi_vetaytya_ensimmaisena/6278439

Globbari

 • Guest
Vs: Imperialismi
« Reply #36 on: 20. 01. 2013 17:05 »
Joukkotiedotusvälineet: Terroristit kertoivat Algerian sieppauksen tavoitteista

”Algerian turvallisuusviranomaisten erityisoperaatiossa eloon jääneet kaksi terroristia kertoivat sieppaajajoukon koostumuksesta ja In Amenas kaasuntuotantolaitoksen valtaamisen tavoitteista, tiedottaa algerialainen Ash-Shuruk uutisportaali.
Terroristit kertoivat, että ryhmään kuuluneet ihmiset olivat Tunisiasta. Egyptistä, Malista, Algeriasta, Kanadasta, Nigeristä ja Mauritaniasta.
Rikollisten mukaan tärkeimpänä tavoitteena oli siepata mahdollisimman paljon ulkomaalaisia ja siirtää heidät Malin alueelle. Myöhemmin heitä olisi käytetty neuvotteluissa islamisteja vastaan suunnatun kansainvälisen sotilasoperaation lopettamisesta kyseisessä maassa.”

Imperialismi on nyt sotajalla Afrikassa ja terrorismi on väline millä se edelleen hakee sotatoimilleen tukea maailmalta. Terroristit kun ilmeisesti ovat heidän kouluttamia. Sotimalla nyt pidetään yllä kapitalismia, kun talous on syöksykierteessä.
Tilanne on nyt sekava Afrikassa ja siitä ei varmaankaan saa selvää itse pirukaan.

http://finnish.ruvr.ru/2013_01_20/Joukkotiedotusvalineet-Terroristit-kertoivat-Algerian-sieppauksen-tavoitteista/

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Imperialismi
« Reply #37 on: 15. 03. 2013 22:10 »
Imperiumin luomisen A, B, C ja D.

A ) Aluksi imperiumiksi havittelevan pitää päättää ollaanko diktatuuri, teokratia vai demokratia.

B ) Sitten luodaan sotilaallinen voima, jonka suojiin pienempi diktatuuri, teokratia tai demokratia voi hakeutua.

C ) Imperiumit jakavat maailman tyyliin sinulle ja minulle viis siitä mitä järjestelmää jaettavat valtiot toteuttavat. Tässä suhteessa voi tulla vastaiskuja tyyliin Neuvostoliitto ei pystynyt valtaamaan Suomea koska Suomi ei halua Neuvostoliiton imperiumiin vaan Yhdysvaltojen.

D ) Peli käy monimutkaiseksi.