Author Topic: Mamu-uutiset  (Read 665518 times)

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Eikka

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2800 on: 02. 01. 2013 18:06 »
Lapsen terveydellä ja hengellä ei joidenkin mielestä ole niin väliä, kunhan somalikulttuuri säilyy vahvana. Onko tämä sitä paljon puhuttua kotiutumista?

Äiti tukehdutti tyynyllä vauvansa

Nuori maahanmuuttajataustainen nainen tukahdutti tyynyllä vauvansa kuoliaaksi.

Miehen mukaan hän pelkäsi, että totuuden paljastustuessa vaimo olisi joutunut mielisairaalaan ja lapsi olisi otettu huostaan.

Samalla kannalla olivat myös naisen omat vanhemmat. Nämä kertoivat nuorelleparille, että mikäli nämä paljastaisivat perheen vaikeudet viranomaisille, lapsi otettaisiin heiltä pois ja lapsen somalikulttuuri häviäisi
.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013010216493344_uu.shtml

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2801 on: 02. 01. 2013 19:07 »
Ekikka:
Quote
Lisäystä edelliseen. Etsin thllän sivuilta tietoa tautitapauksista ja löysin vaasan sairaanhoitop alueelta vain 9 tubia 2012. Mistähän tuo uutisen "kymmeniä" on saatu vai toimiiko tässäkin ns "positiivinen syrjintä" mamuja kohtaan vähättelemällä mamuista aiheutuvaa tautiriskiä? Toivottavasti virheellinen tieto tubin yleisyydestä vaasan alueella on lähtöisin toimittajalta, eikä asiantuntijalta...

Vast:
Eikka saattoi osua napakymppiin. Pari-kolme vuotta sitten kuulin, tosin vain yhden kertomana, että Vaasan keskussairaalassa olisi syntynyt sisäisen kohu maahanmuuttajataustaisten henkilöiden mukanaan tuomista sairauksista, viruksista yms. ja erityisestä näistä tiedottamisesta ja tilastoinnista.

Kertojan mukaan sairaalan johto puuttui kohuun kovin kourin ja se loppui.  Saman lähteenmukaan 1-2 lääkäriä irtisanoutui moraalisista ja eettisistä syistä,

Totta vai tarua?  Jos tiedät faktoja, kerro niistä Vaasan keskussairaalan touhut ihmetyttää ketjussa:

Liitän tämän ko. ketjuun:

http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=2935.msg23210#msg23210
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Eikka

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2802 on: 02. 01. 2013 22:10 »
Tässä hieman lisää aikaisempaan. Mun mielestä myös muiden asianosaisten päät kaipaavat tutkimista.


Vauva hengiltä Helsingissä - äidin mieli tutkitaan

Osa suvusta suhtautui kielteisesti lääkitykseen ja lääkäreihin. Naista yritettiin auttaa lukemalla seitsemän päivää Koraania tämän pään päällä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013010216509916_uu.shtml

Eikka

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2803 on: 16. 01. 2013 17:05 »
Jälleen yksi yrittävä mamu. Suomenkieli luonnistuu mutta yhteiskunnan sääntöjen noudattaminen on vielä vähän hakusessa. Kyllä se siitä, kukaan ei vain havainnut kertoa ettei noin saa tehdä.


Teini ryösti kaupan puukolla uhaten - näitkö häntä?

Poika ryösti asiakkaita täynnä olleen Siwan tiistaina kello 17.40 Helsingin Herttoniemessä osoitteessa Siilitie 6.

Poika odotteli hetken ennen tekoaan asiakkaiden vähenemistä kaupassa. Pian hän siirtyi kassalle, jossa otti esiin teräaseen ja vaati myyjää antamaan rahaa.

Poika sai saaliikseen vain melko vähäisen summan ja pakeni tämän jälkeen kaupasta Siilitien metroaseman suuntaan.

Tekijä oli pukeutunut tummiin housuihin ja tummaan hupulliseen talvitakkiin. Päässä hänellä oli tumma pipo, jossa oli selvästi erottuva keltainen tai vihreä raita. Jalassa pojalla oli tummat vapaa-ajankengät, joiden nauhat ja alaosa olivat valkoiset. Poika puhui suomea.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä ryöstönä, koska teon yhteydessä käytettiin teräasetta väkivallalla uhkaamiseen. Minimirangaistus on kaksi vuotta vankeutta.

Poliisi pyytää vihjeitä tekijän henkilöllisyydestä Helsingin poliisiin numeroon 040 594 0037 tai kello 16:n jälkeen numeroon 071 877 4080.Eikka

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2804 on: 18. 01. 2013 08:08 »
Mamuista löytyy ammattilaisia myös korualalta. Vaikka alunperin etninen vivahde tuntomerkeissä jätettiinkin positiivisen syrjinnän merkeissä uutisessa mainitsematta pääsi toimittajilta nyt lipsahdus:
Kaksi otettu kiinni Hyvinkään koruryöstöön liittyen

Perjantai 18.1.2013 klo 09.59

Poliisi on ottanut kiinni kaksi henkilöä eiliseen koruryöstöön liittyen.

Valkopipoinen ryöstäjäkolmikko iski eilen Hyvinkään Laatukoruun saaden saaliikseen koruja, joiden arvo ei ole vielä tiedossa. He pakenivat paikalta juosten Jussintorin suuntaan.

Eilen illalla poliisi otti Helsingissä kiinni kaksi tuntomerkkeihin sopivaa, ulkomaalaista henkilöä. Heidän osuuttaan tapahtumiin selvitetään.

Poliisi kaipaa kuitenkin yhä havaintoja ryöstäjistä ja heidän liikkeistään.

Vihjeet voi ilmoittaa Keski-Uudenmaan poliisille numeroon 050 456 3471.


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013011816573240_uu.shtml

Eikka

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2805 on: 18. 01. 2013 12:12 »
Länsimainen yhteiskunta ei sentään ole ihan täysin  mukautettu rikastajien kulttuurikäyttäytymiseen. Monessa muussa maassa kyseinen tyttö oltaisiin jo kivitetty.


Kolmekymppinen mies läpsi teinityttöä takapuolelle Vantaan Myyrmannissa

Kolmekymppinen mies käyttäytyi sopimattomasti Vantaan Myyrmannissa viime viikolla.
Mies oli lähennellyt 16-vuotiasta tyttöä pitämällä tätä kädestä kiinni, pussailemalla poskille ja läpsimällä tyttöä takapuolelle viime viikon tiistaina.

Tytölle entuudestaan tuntematon ulkomaalainen mies oli myös tivannut tytöltä vastausta kysymykseen, minkä takia tyttö ei ollut soittanut hänelle.

Kaupan henkilökuntaan kuuluva henkilö havaitsi tytön tukalan tilanteen ja käski miestä poistumaan paikalta. Mies ei totellut, joten vartijat saapuivat paikalle. Vartijat ilmoittivat asiasta poliisille.

Mies on nyt kuulusteltavana poliisiasemalla. Poliisi kirjasi tapauksen tiedotteessaan nimikkeellä kunnianloukkaus.


http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288533058712.html?pos=ok-nln

Eikka

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2806 on: 18. 01. 2013 12:12 »
Liekä tässä kyse maahan muuttaneista vaiko vain ohikulkumatkalla olevista? Ihailtavaa yritteliäisyyttä kuitenkin.


Poliisi varoittaa ulkomaalaisista rahanpyytäjistä - älä päästä sisään

Päijät-Hämeen poliisi sai torstaina useita ilmoituksia kerjääjistä, jotka soittavat ovikelloa ja pyytävät rahaa.
Poliisin mukaan kerjääjät ovat ulkomaalaisia. He valitsivat kohteiksi etenkin omakotitaloja.

Poliisin mukaan rahanpyytäjät eivät puhu suomea vaan esittävät asiansa suomeksi kirjoitetulla lapulla.

Ilmoituksia tuli ainakin Padasjoen, Asikkalan, Nastolan ja Pyhäntaan suunnilta.

Poliisi kieltää laskemasta kerjääjiä sisälle. Padasjoella huomattiin yhden vierailun jälkeen, että talosta katosi 400 euroa.

Epäilty rahanviejä on ulkomaalainen 30-vuotias nainen. Hän löytyi myöhemmin illalla ja on kiinniotettuna poliisiasemalla.

Poliisi varoittaa, että toimintaan saattaa liittyä myös tiedustelua ja tarkkailua, jonka perusteella voidaan myöhemmin tunkeutua tyhjillään oleviin asuntoihin.

Havainnot rahanpyytäjistä voi akuuteissa tapauksissa ilmoittaa hätäkeskukseen ja muutoin poliisin vihjepuhelimeen 0800-94775.


http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288533058545.html?pos=ok-nln

Offline Roy Rabb

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1289
  • View Profile
  • Music Mega
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2807 on: 18. 01. 2013 17:05 »
Tuli söpöliini nelijalkainen mamu, Meggi nimeltään, idän suunnalta. Ystävyys ja avunanto kukoistaa.

             

                 

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2808 on: 20. 01. 2013 08:08 »
Terroristijärjestön rantautumisesta ilmoitetaan ja sivusta seurataan kun ei voida asialle mitään tehdä, murehtiikohan viranomaiset liikaa ns. liivijengeistä ja näin todellla karmivat ilmiöt rantautuvat kuin vaivihkaa Suomeen. Turun Sanomat:Somalian ääri-islamilainen terroristijärjestö al-Shabaab on rantautumassa Suomeen, kertovat Turun Sanomat, Kaleva, Etelä-Suomen Sanomat ja Väli-Suomen sanomalehdet.

Suojelupoliisin (Supo) terrorismintorjunnan yksikön päällikkö Lasse Anttila vahvistaa lehdille, että Suomessa oleskelee henkilöitä, jotka ovat olleet yhteyksissä liikkeeseen.

Anttilan mukaan pelkona on se, että Suomesta Somaliaan lähetettäviä somalinuoria ajautuisi mukaan al-Shabaabin taistelutoimintaan tai terroristien koulutusleireille.

Terroristikoulutukseen osallistuminen ei ole Suomen lakien mukaan rikos, joten kovin voimallisesti ilmiöön ei voida toistaiseksi puuttua. Sisäministeri Anne Holmlund (kok.) on todennut, että terroristikoulutukseen osallistumisen kriminalisointi tulisi ottaa pohdittavaksi.
veritas odium parit.

Eikka

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2809 on: 31. 01. 2013 07:07 »
Kunnon postinjakaja toimittaa perille asti.Helsinkiläisnaisen järkytys: Eteisessä oli paljasjalkainen postinjakaja polvillaan!


Nuori nainen järkyttyi keskiviikkoaamuna, kun hän löysi eteisestään paljasjalkaisen postinkantajan Helsingin Kannelmäessä.
Keskiviikkona aamuyöllä hieman ennen kello viittä tunkeutui 27-vuotias afrikkalaistaustainen lehdenjakaja 20-vuotiaan naisen asuntoon toistaiseksi tuntemattomalla tavalla.

Nainen oli herännyt aamulla kello 4.45, kun hän kuuli asunnostaan koiransa ääntelyä eteisessä.

Hetken kuunneltuaan nainen kuuli asunnostaan hiljaisia askeleita. Nainen meni tarkistamaan tilannetta ja huomasi asunnon eteisessä lehdenjakajaksi tunnistamansa miehen. Mies seisoi eteisessä ilman kenkiä.

Mies selitti naiselle, että oli tullut sisälle estääkseen koiran pääsemisen ulos asunnosta. Nainen on varma, että ovi on ollut kunnolla kiinni, eikä mahdollisuutta koiran karkaamiseen ole ollut.

Nainen pyysi useita kertoja miestä poistumaan, mutta mies ei suostunut poistumaan asunnosta.

Mies olisi halunnut, että nainen olisi rukoillut hänen kanssaan ja polvistui asunnon lattialle.


http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288536479670.html

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2810 on: 02. 02. 2013 16:04 »

.

Sotaa käymätön ja naivismiin sortunut Ruotsi haluaa ottaa takapakkia takavuosien virheistä

Ruotsin kokoomus haluaa rajoittaa maahanmuuttoa

"Ruotsissa maahanmuuttajien määrä on nousemassa tärkeäksi kysymykseksi seuraavissa vaaleissa. Ruotsin kokoomus alkaa etsiä keinoja maahanmuuttajien ja pakolaisten määrän supistamiseen."

http://yle.fi/uutiset/ruotsin_kokoomus_haluaa_rajoittaa_maahanmuuttoa/6478096

.

Offline Lauri Karppi

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 448
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2811 on: 03. 02. 2013 08:08 »
Videota viime marraskuulta Helsingistä
http://www.liveleak.com/view?i=7f3_1359226921

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2812 on: 03. 02. 2013 10:10 »
Parempi olisi siirtää täältä poliisivoimat tuonne ja sakottaa reippaasti joka nokkaa, kun eivät sakkoja pysty maksamaan omalla rahalla, niin ei kun karkotus vaan. Tuollaiset elukat ei turvapaikkaa tarvitse.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2813 on: 04. 02. 2013 18:06 »
Maahanmuuttokanava vaasalaisia.infoon

 Vaasan kansalaisraati – maahanmuuttajien keskustelukanava

Julkaistu 3.2.2013 | Mirja Karlsson sivustolta http://tesso.fi/artikkeli/vaasan-kansalaisraati-–-maahanmuuttajien-keskustelukanava
http://tesso.fi/sites/default/files/field/image/TES1_node298_kansalaisraati.jpg

Suurin osa kirjoittajista on antirasisteja joten uskon, että vaasalaisia.info voisi olla hyvä
heidän haluamansa kanava.  Nyt on mahdollisuus avata oma kanava.  Se pitää vain saada heidän
tietoonsa sillä meillähän on valmis kanava.

Quote
Vaasan kansalaisraadissa paljastui, että maahanmuuttajat kaipaavat kanavaa, jossa saavat äänensä
kuuluviin ja mieluiten vielä niin, että kantaväestökin sen kuulee.


Kansalaisraatiin osallistuneet kenialainen Andrew Wambari, kiinalainen Yang Liu ja intialainen Ankita Gupta arvioivat, että maahanmuuttajilla on paljonkin
tietoa erilaisista asioista, muttei kanavaa kertoa kokemuksistaan. Sen vuoksi kaikki kolme kuvailivatkin kansalaisraatia virstanpylvääksi maahanmuuttajien
ja kantaväestön suhteissa.

Yang Liu arvioi, että työllistyminen on huomattavasti vaikeampaa maahanmuuttajille kuin suomalaisille.
– Jos ei löydetä riittävän kyvykästä suomalaista, sitten otetaan minut.
Hänellä itsellään kävi tuuri, sillä teknillinen yliopisto työllisti kaksi opiskelijaa, joista hän oli toinen. Yang Liusta olisi arvokkaampaa koko
yhteiskunnalle, jos korkeasti koulutetut maahanmuuttajat voisivat tehdä oman alansa töitä. 
Wambarista maahanmuuttajat eivät ole vain uhreja, vaan aktiivisia toimijoita, jotka pitäisi integroida suomalaiseen yhteiskuntaan maahanmuutto-ohjelmilla.
– Kansalaisraadin ehdottama neuvosto voisi korjata kuilun mahanmuuttajien ja kanta­väestön välillä. Jos maahanmuuttaja työllistyy, hän saavuttaa arvokkuuden
tunteen. Hän tarvitsee paikkaa, missä on kuin kotonaan ja missä voi tuntea olevansa arvostettu.

Ankita Gupta on joukon nuorin Suomi-tulokas. Hän on löytänyt tiensä suomen kielen kursseille, joiden kaivaminen esiin netistä tai muualta tuntuu monista
maahanmuuttajista todella vaikealta.

– Olen kielikursseilla, mutta suuri osa yrityksistä ja yhteiskunnasta ei vaadi suomen kielen taitoa. Keskittyminen kielikursseihin ei pelkästään riitä, hän arvioi.
Aito vuorovaikutus ykköstoiveena

Vaasan kaupungin maahanmuuttotyön johtaja Aira Kurtti arvioi, että kansalaisraadin ehdottama neuvosto voisi toimia pysyvästi ja antaa palautetta maahanmuuttajia
koskevista asioista. Monet heistä ovat asuneet Suomessa jo vuosia, eikä heillä kaikilla ole aina perustietoa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista.

Palvelut sivuroolissa

Kansalaisraadin keskeisimmät tavoitteet olivat maahanmuuttajista ja suomalaisista koostuvan neuvoston perustaminen ja aito vuorovaikutus molempien ryhmien kesken.
– Palvelut eivät olleet raatilaisten mielestä se tärkein asia. Heille esiteltiin kuitenkin myös sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kotouttamislain mukaisia
palveluita. Maahanmuuttajat saivat näin tietoa palveluista ja antoivat myös suoraa palautetta niistä, hän sanoo.
Vaasan kaupunki tekee vuoden 2013 aikana uuden kotouttamisohjelman ja siinä hyödynnetään kansalaisraadista saatua palautetta. Raati pohti maahanmuuttajien
hyvinvoinnin ja työllisyyden edistämistä Vaasassa. Teemoina olivat kotoutumis-, sosiaali- ja terveyspalvelut sekä kieli ja työllisyys. Tulokseksi tuli
julkilausuma, jossa on 11 konkreettista ehdotusta ja ideaa siitä, miten maahanmuuttajien hyvinvointia ja työllisyyttä voitaisiin edistää. Maahanmuuttajat
tuovat julkilausumassa esille myös halunsa osallistua kotoutumista edistävään työhön.

Aira Kurtti yllättyi itse yrittäjyyden voimakkaasta esiinnoususta kansalaisraadissa. Pieniä yrityksiä täynnä oleva Pohjanmaa lienee antanut virikkeitä
myös maahanmuuttajille, koska hekin janoavat yrityksen perustamis- ja rahoitustietoa.

– Tiedottaminen nousi myös tärkeäksi asiaksi niin yrityksen perustamis- kuin muistakin asioista.Osallisuus THL:n teemana
– Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on mukana kansalaisraadissa nimenomaan siksi, että tiedettäisiin, miten sosiaali- ja terveyspalveluja pitää kehittää,
jotta ne tavoittaisivat myös maahanmuuttajat, kertoo erikoissuunnittelija Ritva Mertaniemi THL:n Vaasan alueyksiköstä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma Kaste korostaa osallisuuden vahvistamista. Kansalaisraati on yksi keino saada asiakkaan ääni
kuuluviin. THL selvittää myös, millaista uudenlaista osaamista kansalaisten huomioon ottaminen vaatii sosiaali- ja terveydenhuollolta.

– Osallisuuteen liittyy koulutus sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille siitä, mitä se tarkoittaa eri hallinnon tasoilla. Levitämme hyviä käytäntöjä, j
oita kansalaisraadeista on saatu Pohjoismaissa. Meillä on jo useita seminaareja suunnitteilla aiheesta ensi vuonna, hän toteaa.

 

Miksi Vaasassa?

Suomen ensimmäinen maahanmuuttajien kansalaisraati lokakuussa 2012
 toiseksi eniten maahanmuuttajia pääkaupunkiseudun jälkeen
 vieraskielisten osuus väestöstä lähes 7 prosenttia vuonna 2011
 järjestäjänä Euroopan kotouttamisrahaston Solid Voice -hanke, joka on Vaasan kaupungin, THL:n, Vaasan yliopiston, Pohjanmaan hyvinvoinnin tutkimuksen ja
osaamisen keskittymän sekä Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskuksen yhteishanke.

RITVA MERTANIEMI
 erikoissuunnittelija
THL

 

AIRA KURTTI
 maahanmuuttotyön johtaja
 Vaasan kaupunki
« Last Edit: 04. 02. 2013 18:06 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2814 on: 04. 02. 2013 18:06 »
Maahanmuuttajille voidaan avata kanava.  Miten tästä tulisi jatkaa?  Onko Sinulla Kari mahdollisuus haastatella keskeisiä toimijoita?  Minäkin voin ottaa pari.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2815 on: 04. 02. 2013 19:07 »
Meidän tulee ottaa yhteys Aira Kurttiin.

Vaikka tunnen 90% Vaasassa olevista kiinalaisista, on tämä kuvan kinuskipoika täysin tuntematon.
« Last Edit: 04. 02. 2013 20:08 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2816 on: 04. 02. 2013 21:09 »
Oho.   En huomannut, että kiinalaismieshän on Facebookystävissäni. 
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Eikka

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2817 on: 04. 02. 2013 21:09 »
Oho

Toisinaan sattumukset tuottavat minulle suurta iloa...

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2818 on: 05. 02. 2013 05:05 »
Asiaa kannattaa harkita tarkkaan.  Vieraskielisen kategorian perustaminen saattaisi häiritä foorumin muita kirjoittajia, ja sen toteutumin en on epävarmaa. 

Täällähän oli kokeilu englanninkielisestä kategoriasta, mutta se ei tuottanut kuin muutaman kirjoituksen.

Itse näkisin, että suomenkielellä, vaikka vähän avuttomallakin, kirjoittajille voi avata oman kanavan, jos heitä vain löytyy.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2819 on: 05. 02. 2013 05:05 »
Joo ilman muuta suomenkielellä.  Se on ikäänkuin kädenojennus kanavaan mitä haetaan.   Muun maan kielellä suoritettuna se ei vastaisi kanavaa mitä he toivovat sillä kansalaiset Suomessa eivät sitä ymmärtäisi.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2820 on: 05. 02. 2013 06:06 »
Koska kiinalaismies kuului Facebook ystäviini, lähetin hänelle seuraavan viestin Facebookissa

Quote
Kari Lajunen

Näin kuvasi Tesso Fi julkaisussa. Meidän tulisi tutustua sillä aion avata haluamanne kansalaiskanvan sillä se on jo olemassa. Sitä ei vain ole osattu yhdistää. Katso sivustomme http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=3137.msg117852#msg117852 sillä otan yhteyttä Aira Kurttiin mutta sitä ennen meidän tulisi tavata. Sopisiko se sinulle?

Sain häneltä pikavastauksen.  Tässä näkee heti, että kiinalaisten kanssa ei yleensä koskaan tule ymmärrysogelmia.  Ei edes tässä tapauksessa vaikka mies ei osaa Suomea.  Hän vastasi seuraavasti.

Quote
Yang Liu

Sorry my Finnish is not so good, but I roughly got what you mean. I never know we have already this kind of channel in Vaasa before. I would be glad to do what I can. By the way I really appreciate your activities to bridge friendships with Chinese students in Vaasa.

Vastauksessaan hän kertoo englanninkielellä, ettei hallitse Suomea mutta ymmärtää  sanomani ja kertoo, ettei sellaista kanavaa Vaasassa ole olemassa.  Hän olisi iloinen jos voisi tehdä jotain asian hyväksi.  Lopuksi hän myös kiittää minua ystävällisyydestäni kiinalaisia opiskelijoita kohtaan.
« Last Edit: 05. 02. 2013 06:06 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2821 on: 05. 02. 2013 09:09 »
Tästä voi kuitenkin päätellä, että kieli voi muodostaa ongelman.

Pitäisikö silti harkita konekääntäjän hyväksymistä?  Siinä voi silloin tulla pahoja väärinkäsityksia sillä kääntäjä on kiinankielestä kääntäessään ihan kuutamolla.  Asiat voivat saada täysin päinvastaisen luonteen tai sitten täysin käsittämättömän.

Mutta ongelma ratkeaisi sillä jos vaaditaan englanninkieli ja se konekäännetään.  Se on jotenkuten ymmärrettävissä.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2822 on: 05. 02. 2013 10:10 »
Asia on edelleenkin harkitsemisen arvoinen jos tällaiselle kanavalle riittää käyttäjiä.  Se että kirjoitetaan englanniksi ja samassa yhteyteydessä on suomenkielinen käännös tai konekäännös, on oikeastaan edellytys koko asialle.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2823 on: 05. 02. 2013 11:11 »
Rekisteröityminen voisi olla nimimerkillä mutta kansallisuus saisi näkyä esim. Mubutu Sierra Leone
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2824 on: 05. 02. 2013 11:11 »
Kansallisuus ilman muuta.  Mutta miksi ei myös oma, oikea kuva.  Vierasmaalaisen rohkaiseminen kirjoittamaan on aivan eri juttu kuin suomalaisen.  Kirjoittelu paikallisesa foorumissa hälventäisi varmasti monia asioita, puolin jos toisinkin.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2825 on: 05. 02. 2013 11:11 »
Kansallisuus ilman muuta.  Mutta miksi ei myös oma, oikea kuva.  Vierasmaalaisen rohkaiseminen kirjoittamaan on aivan eri juttu kuin suomalaisen.  Kirjoittelu paikallisesa foorumissa hälventäisi varmasti monia asioita, puolin jos toisinkin.

Sehän olisi hienoa.  Vielä en ole saanut vastausta kyselyyni mutta odotellaan.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2826 on: 06. 02. 2013 18:06 »
.

Meidän on jatkuvasti ymmärrettävä muita kulttuureja (jotka ovat aina kantasuomalaisia parempia) että esim. huutelu kadulla on uutta kulttuuria jota ilman Suomi ei voi tulevaisuudessa enää pärjätä

"Sexism on the streets of Brussels"

<a href="http://www.youtube.com/v/tIyccXJ8ehg?autohide=1&amp;version=3" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/tIyccXJ8ehg?autohide=1&amp;version=3</a>

.

Eikka

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2827 on: 06. 02. 2013 18:06 »
.

Ihanan rikasta. Lajunen voisi tehdä samanlaisen videon vaasassa. Olisiko Pohjanmaalla sellaiseen edellytyksiä? Vaikkapa torin ympäristössä kesäiltana?

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2828 on: 06. 02. 2013 22:10 »
.

Ihanan rikasta. Lajunen voisi tehdä samanlaisen videon vaasassa. Olisiko Pohjanmaalla sellaiseen edellytyksiä? Vaikkapa torin ympäristössä kesäiltana?

Kannatan täällä olevien maahanmuuttajien tai ulkomaalaisten olojen parantamista.  Vastustan
pakolaisten ottamista juuri Vaasaan, ettei syntyisi rasismia ja heidän olonsa huononisi.
Kannatan pakolaisten määrän lisäämistä esim. Venäjälle.

En tee videota mainostamalla ulkomaalaisten omituisuuksia mutta pidän selvänä, ettei haittapuolia
kuten rikoksia tule peitellä.Pidän Juri Kadarin kohtelua lähes rasistisena ja ihmettelen kun lähes joka nurkasta löytyy
rasismikortin heiluttelijoita mutta kun on tosi kysymyksessä niin he piileksivät.  Yksikään
rasismikortin heiluttaja ei näytä panneen "tikkua ristiin" Jurin kohtelun suhteen.

Olen saanut lyhytviestipalautteita noin 30.  Suurin osa niistä aiheutuu mamukeskusteluista, että
voimavaroja kyllä löytyisi mutta uskallusta ei.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2829 on: 07. 02. 2013 10:10 »
Varsinaisesti tämä on "Turisti-uutinen" mutta meillä ei ole sellaista osiota.  Uskokaa tai älkää.

Jotkut venäläisturistit seisovat vc-pöntön reunalla liaten istuimen käyttömöahdollisuuden seuraavalta.

Lainaus http://yle.fi/uutiset/lansi-savo_abc-asema_kielsi_venalaisten_tavan_kayda_wc-istuimella/6446411

Quote
Venäläisturistien wc-kulttuuri on herättänyt keskustelua Etelä-Savossa. Länsi-Savo-lehden mukaan Juvan ABC-huoltamon wc-tiloihin on päätetty laittaa opasteet venäläisturisteja varten, koska heidän tavastaan käyttää tiloja on tullut niin paljon asiakaspalautetta.

Opasteissa kerrotaan venäjän kielellä ja kuvan kera, että wc-pöntöllä on istuttava, eikä siinä saa seistä.

– Turistit usein seisovat pöntöillä venäläiseen tapaan. Tahdoimme opastaa heitä, jotta saamme wc-tilat pysymään siistinä. Rinkulalle on ikävä istahtaa, kun siinä on töppösten jäljet, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon ABC-toimialajohtaja Minna Rasa lehdelle.

Seurauksena joitakin wc-pönttöjä on rikkoutunut. Hänen mukaansa ongelma ei ole suuri, vaan kyse on kulttuurieroista. Länsi-Savon mukaan vastaavia ohjeita on laadittu tai ollaan laatimassa muillakin asemilla ja yrityksissä itärajan tuntumassa.

Tähän ovat kiinalaiset keksineet jo ratkaisun.  Tosin sitä ei keksitty jälkikäteen vaan se on vanhaa perua.  Lattiassa on
istumakammoa poteville oma viemärinreikä johon voi pyllistää.  Se on edullisempikin eikä hajoa muuten kuin tukkeutumalla.

Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2830 on: 07. 02. 2013 13:01 »
Pohjalaisessa tänään

Quote
Pohjanmaa yrittää houkutella hollantilaisia maahanmuuttajia

Tulevana viikonloppuna Hollannin Utrechtissa järjestetään Euroopan suurimmat maastamuuttomessut, Emigration Expo 2013. Paikalle odotetaan noin 10 000 kävijää. Esittäytymässä näille Hollannista poismuuttoa harkitseville on myös Pohjanmaan maakunta. Pohjanmaan osastoa isännöivät Pohjanmaan liitto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto ja eurooppalainen työnvälitysverkosto EURES, Yritystalo Dynamo sekä Kristiinankaupunki.

– Edustamme luonnollisesti paikan päällä koko maakuntaa ja kaikkia sen seutuja, kertoo viestintäkoordinaattori Mikaela Jussila Pohjanmaan liitosta. – Aiomme kertoa maakunnan ainutlaatuisesta luonnosta, hyvästä työllisyystilanteesta, energiakeskittymästä, elämänlaadusta ja tietenkin myös yleisemmin Suomesta.

Pohjanmaa esittäytyi kyseisillä messuilla myös viime vuonna.

Hollannista muuttaa vuosittain n. 133 000 henkilöä ulkomaille ja määrä on kasvussa. Yksi syy suureen muuttohalukkuuteen on toive paremmasta elämänlaadusta: hollantilaiset haluavat hidastaa tahtia, saada lisää tilaa ympärilleen ja asua lähellä luontoa. – He haluavat juuri sitä, mitä me pidämme täällä Pohjanmaalla lähes itsestäänselvyytenä.

Hyvästä työllisyystilanteesta?  Sehän on katastrofaalinen.  99% täällä olevista ulkomaalaisista opiskelijoista joutuu lähtemään sinne mistä tulikin kun ei ole työpaikkaa. 

Mitä järkeä tässä on?

Onko tämä merkki, että heille olisi jotain töitä?

Minulla olisi heti 50 ulkomaalaista jo heti paikanpäällä joita ei tarvitsisi houkutella mistään.   He ottaisivat vuoden siirtymällä
työpaikkoja jos niitä vain olisi.  Joukosta löytyy iso liuta esim.  Maistereita. 

 Tällainen älytön rekrytointi vaikeuttaa entisestään heidän lähes mahdottomalta vaikuttavaa työnsaantia.

Siis mitä järkeä tällaisessa rekrytoinnissa on?

Jos he jostain syystä sitten päätyisivät tänne.  Meillä ei ole tarjota muuta kuin "notkumista."  Sitten ihmetellään kun
rikostilastot nousevat.
« Last Edit: 07. 02. 2013 13:01 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2831 on: 07. 02. 2013 13:01 »
Ei mitään järkeä ja millaista ainetta valmiit notkujat olisivat, tuskin Hollanti parhaita meille lähettäisi. Jokainen noista mun tapaamasta Kiinalaisesta jo osaa suomea mutta arastelevat sen puhumista, oppisivat äärettömän nopeasti ja mehän tehdään Kiinan kanssa kauppaa niin kielitaito olis jo valmiina ja ahkeria/rehellisiä työntekijöitä. Käsittämätöntä, odotan käyntiäsi kun tarvisin kiinankielen osaajaa ja palkkakin on ostettuna.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2832 on: 07. 02. 2013 13:01 »
Kiinalaisten rekrytoinnista saattaa olla pelko "Japani" ilmiöstä. En tiedä tarkemmin, mutta tämä voi olla yksi iso pelko rekrytoida sieltä päin. On jo todistettu, että sekä japanilaiset että kiinalaiset ovat todella hyviä kopioimaan. Erityisesti isoissa firmoissa on osaamista, jota ei haluta leviävän muualle.

Lisäksi on selvää, että Kiinan valtion selkeänä strategisella tavoitteena on entistä voimakkaampi maailmanhallinta. Eurooppalaiset yritykset ovat jo resurssikilpailussa jäljessä kiinalaisista yrityksistä Afrikan mantereella. Ja kiinalaisten kilpailumenetelmät eivät ole kovinkaan tasapuoliset. Euroopassa yritykset joutuvat tälläisellä toiminnalla nykyään oikeuteen.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2833 on: 07. 02. 2013 13:01 »
Kiinalaisten rekrytoinnista saattaa olla pelko "Japani" ilmiöstä. En tiedä tarkemmin, mutta tämä voi olla yksi iso pelko rekrytoida sieltä päin. On jo todistettu, että sekä japanilaiset että kiinalaiset ovat todella hyviä kopioimaan. Erityisesti isoissa firmoissa on osaamista, jota ei haluta leviävän muualle.

Lisäksi on selvää, että Kiinan valtion selkeänä strategisella tavoitteena on entistä voimakkaampi maailmanhallinta. Eurooppalaiset yritykset ovat jo resurssikilpailussa jäljessä kiinalaisista yrityksistä Afrikan mantereella. Ja kiinalaisten kilpailumenetelmät eivät ole kovinkaan tasapuoliset. Euroopassa yritykset joutuvat tälläisellä toiminnalla nykyään oikeuteen.


Voihan se niinkin olla mutta sen jälkeen meillä olisi vielä 99 muuta kansallisuutta olevia ja he kaikki pelkästään Olympiakorttelissa.

Ei meiltä ulkomaalainen työvoima lopu.  Sitä on varaa jakaa sataan eri kuntaan ja jokaiseen eri kansallisuutta.  Löytyykö muualta vastaavaa?
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2834 on: 07. 02. 2013 14:02 »
Hyvätuloiset ja kohtalaisen varakkaat hollantilaisety ovat jo n. 10 vuoden ajan muuttaneet joukottain Pohjois-Ruotsiin, lähinnä kauniin ja rauhallisen luonnon vuoksi. 

He eivät ole taloudeölinen rasite, vaan aivan päin vastoin.  He ovat monelle Pohjois-Ruotsin pienelle kunnalle jopa tulon lähde.

He maksavat veroja ja tuovat oman lisäntä kuluttamalla - siis ostamalla paikallista yrityksistä mitä tarvitsevat.

Tarina hollantilaisten kiinnostuksesta  Pohjois-Ruotsia kohtaan on melko uskomaton.  Se alkoi muutamasta kauniista valokuvasta, jotka esittivät tunturikoivuja ja kasvoi valtavaksi innostukseksi pojoista luotoa kohtaan ja sitten muuttoliikkeeksi.

Ehkä kerron tarinan joskus. Parhaiten tarinan käänteet tietää, itsekin Hollannissa syntynyt,  vanha hyvä tuttuni, arkkitehti Eeku Strahl Seinäjoelta.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2835 on: 07. 02. 2013 14:02 »
Ja nuo kansallisuudet.... Valitettavasti yrityksissä on aivan liikaa rasismia. Eli tietyt kansallisuudet johtuen ennakkoluuloista ovat heti alusta alkaen huonommassa asemassa kuin toiset kansallisuudet. Näinhän ei saisi olla. Samantasoisista hakijoista esim. Keski-eurooppalainen on aivan eri asemassa hakutilanteessa kuin vaikkapa afrikkalainen hakija, vaikka paperit olisivat aivan yhtä hyvät. Saattaakin jopa olla niin, että vaikka tarvetta työntekijälle olisi, niin työpaikkaa ei täytetä. Rasismia. Kyllä.
Onko se sitten ratkaisu, että haetaan sitten "sopivia" työntekijöitä? Yritysten kannalta on tärkeätä saada osaavaa työvoimaa, koko alueen ja mamujen kannalta surullista ja huonoa on, että täällä jo asuvien osaamista ei hyödynnetä. Kysymys kuuluukin millä tavoin voitaisiin aidosti päästä testaamaan näiden täällä jo asuvien osaamista yrityselämässä. Lyhyitä, ilmaisia työssäolojaksoja ehkäpä? Ammattiliitot taitaisivat vastustaa.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2836 on: 07. 02. 2013 15:03 »

.

Elämme eri todellisuuksissa

Mamutuksesta elantonsa saaville on iskostettu päihin mamukoulutuksessa että maassamme on karjuva työvoimapula

Yrityksissä taas ei työvoima "pulalla" ole mitään prioriteettiastetta vaan ainoastaan se että saadaan hyviä ja osaavia työntekijöitä joita ei tarvitse kuukausikaupalla kädestä pitäen opettaa joka ikistä yksityiskohtaa vaan oma-aloitteisuuttakin löytyy

.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2837 on: 07. 02. 2013 15:03 »
Tässähän on kyse myös siitä, että kysyntä ja tarjonta ei vastaa. Vielä suuremmalti ongelma on Suomen sisäinen. Töitä löytyisi siivoojina, kaupan kassoina, myyjinä eteläisestä Suomesta, mutta ollaan kouluttautudu väärille aloille ja asutaan väärällä alueella, eikä haluta/jakseta kouluttautua uudestaan ja mahdollisesti muuttaa. Tai jostain muusta syystä.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2838 on: 09. 02. 2013 08:08 »

Kuva Facebook
Tänään on kiinalainen uusi vuosi.  Opiskelijat eivät silloin unohda vanhempiaan.  Opiskelijat viettävät sen videochattaillen perheidensä kanssa.  Tätä kirjoittaessani luultavasti joka toinen kiinalaisopiskelija istuu päätteensä ääressä ja kertoilee kuulumisiaan Suomesta.

Se ei ole lyhyt chatti vaan jo tänä aamuna klo . 9:ään mennessä tämä Vaasassa opiskeleva kiinalainen poika oli chattailun aikana veistellyt omenasta tällaisen.  Luultavasti hän oli ajatellut syödä sen chattailun aikana, mutta lukuisat kysymykset ja niihin vastaamiset eivät ilmeisesti suoneet sitä mahdollisuutta.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2839 on: 09. 02. 2013 08:08 »
Tässähän on kyse myös siitä, että kysyntä ja tarjonta ei vastaa. Vielä suuremmalti ongelma on Suomen sisäinen. Töitä löytyisi siivoojina, kaupan kassoina, myyjinä eteläisestä Suomesta, mutta ollaan kouluttautudu väärille aloille ja asutaan väärällä alueella, eikä haluta/jakseta kouluttautua uudestaan ja mahdollisesti muuttaa. Tai jostain muusta syystä.

Vapaista töistä suuri osa on osa-aikatöitä ja kyllä niitä ahkerasti käytetään.  Tätäkin kirjoittaessani, allaolevan kuvan tuleva maisteri, josta saamme vielä kuulla sillä hän tulee tapaamaan valtuutettu Häkkisen valtuuston käytävällä, on tämänkin päivän aamuyöstä  klo.5:20 alkaen pedannut hotellin petejä ja tehnyt hotellisiivoojan töitä tänään jo monta tuntia.  Hän on tehnyt sitä jo kahden vuoden ajan.

Osa-aikatyön varaan ei voi elämäänsä rakentaa.  Kassoille he pyrkivät silloin tällöin mutta hakijoita on aina useita kymmeniä niin
se ei ole tuonut tulosta.


Kuva Eklund
Kuvassa tuleva Maisteri yhdessä foorumikirjoittaja Henry Eklundin ja minun kanssa.  Mietimme
miten meillä olisi mahdollisuus auttaa sekä ratkaista ristiriita sille, että koko ajan toitotetaan,
että tarvitaan ulkomaista työvoimaa" mutta toisaalta meillä on ulkomaista työvoimaa samalla aikaa
yli tarpeen.

Joku on väittänyt, että olisin populisti ja kirjoitan ajatuksia tästä ristiriidasta vain työpöytä
tietolähteenä.  Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa.  Olen tässä foorumikirjoittaja Henryn kanssa
miettineet asiaa ja olemme aivan ulkomaisen työvoiman alkulähteillä.  Se ei siitä miksikään muutu,
että työtilanne on katastrofaalinen.

Opiskelijoiden onneksi heistä yksikään ei suunnitellut jäädä tänne, mutta täällä heille kerrotaan,
että "Suomen väki ikääntyy ja täällä olisi tulossa suuret määrät vapaita työpaikkoja."  Jotkut heistä
ihan oikeasti alkavat uskoa tuollaiseen puppuun ja pettyvät raskaasti kun se oli vale.

Tuomme lukijoiden ja valtuutettujen silmien eteen tämän asian aivan käsin kosketeltavaksi.
« Last Edit: 09. 02. 2013 09:09 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.