Author Topic: SUOMIKO TIETOLIIKENNE YHTEISKUNTA ?  (Read 8025 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline PELIMIES

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 80
 • Gender: Male
  • View Profile
SUOMIKO TIETOLIIKENNE YHTEISKUNTA ?
« on: 26. 11. 2009 16:04 »
Kauppalehti tiistai 24.11.2009

F-Securen toimistujohtaja R.Siilasmaa lataa Suomen tietoliikenne yhteiskunnan hyvän maineen olevan potaskaa. Tai maine voi olla kova mutta todellisuus on karmea.

Olen sen itse saanut kokea aivan lähikuukausina...Suomen eri virastojen ( Valtion ) tietojärjestelmät eivät kommunikoi keskenään mutta VIELÄ PAHEMPAA vaikka ne eivät kommunikoi keskenään niin heillä ei ole edes minkäänlaista alkeellista yhteistyötä. Jokaisella virastolla on omat lomakkeet ja samaankin asiaan liittyen pitää käydä neljässä virastossa ja kahteen kertaan. Voi olla että tämä järjestlemä on luotu tahallaan näin, mutta MIKSI voi miksi ? Siis ylläpidetäänkö tällä järjestelmällä työpaikkoja vai pelotetta vai mitä sillä tehdään ? Onneksi M.Kiviniemi totesi mennä viikolla että Suomen valtion ja kuntien tulee tehostaa organisaatioitaan vähintään 25%:a ja minä sanon että vähintään 50 %:a

Minäkin ( vaikka ei ollut mun asia ) olisin saanut hoidettua yhden valtion virkamiehen kanssa koko asian jos valtion tietojärjestelmät kommunikoisivat keskenään tai jos olisi ollut edes 8 lomaketta samassa osoitteessa ja siellä olisi lukenut, täyttäkää nämä kahdeksan lomaketta ja jättäkää ne virkailijalle X. Eri virastot lähettävät sen jälkeen postia kukin tahoiltaan. Eli olisin saanut lomautettua kolme virkamiestä.

No ei ole ihme että Suomessa pitää kerätä veroja näin paljon ja jatkossa vielä enemmän...kun eläkejärjestelmätkin alkavat pettämään. Eläkeyhtiöiden omaisuudesta on sulanut jo puolet tässä taantuman tilanteessa...tarttis tehdä jotain.

Offline PELIMIES

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 80
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: SUOMIKO TIETOLIIKENNE YHTEISKUNTA ?
« Reply #1 on: 26. 11. 2009 16:04 »
Oho...mun otsikko huutaa..mutta tämä asia on pakko huutaa kansalle jotta se herää todellisuuteen...veronmaksajia viedään kuin kuoriämpäriä mustanmeren rannalla.

Offline Jore

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 75
  • View Profile
Re: SUOMIKO TIETOLIIKENNE YHTEISKUNTA ?
« Reply #2 on: 26. 11. 2009 17:05 »
Kauppalehti tiistai 24.11.2009 .Suomen eri virastojen ( Valtion ) tietojärjestelmät eivät kommunikoi keskenään 

Tämähän on hyvä asia.  Virukset eivät voi levitä virastosta toiseen.

VIELÄ PAHEMPAA vaikka ne eivät kommunikoi keskenään niin heillä ei ole edes minkäänlaista alkeellista yhteistyötä.

Onko tuossa jotain uutta? 

Jokaisella virastolla on omat lomakkeet ja samaankin asiaan liittyen pitää käydä neljässä virastossa ja kahteen kertaan.

Onko tässä jotain uutta?

Voi olla että tämä järjestlemä on luotu tahallaan näin, mutta MIKSI voi miksi ?

Tätä on kyselty varmaan sata vuotta.  Onko tuossa jotain uutta?

 
Jore on Jore vaikka keitettäis,
taikka yli laidan hetettäis.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: SUOMIKO TIETOLIIKENNE YHTEISKUNTA ?
« Reply #3 on: 26. 05. 2010 05:05 »
Kauppalehti tiistai 24.11.2009

F-Securen toimistujohtaja R.Siilasmaa lataa Suomen tietoliikenne yhteiskunnan hyvän maineen olevan potaskaa. Tai maine voi olla kova mutta todellisuus on karmea.

Olen sen itse saanut kokea aivan lähikuukausina...Suomen eri virastojen ( Valtion ) tietojärjestelmät eivät kommunikoi keskenään mutta VIELÄ PAHEMPAA vaikka ne eivät kommunikoi keskenään niin heillä ei ole edes minkäänlaista alkeellista yhteistyötä.


Ainakin potilastiedot tulevat sairaanhoitopiiri riippumattomiksi ja se on hyvä asia

Potilastiedot tulevat sähköisiksi vuoteen 2011 mennessä

"Suomi siirtyy sähköisen reseptin ja keskitetyn potilasarkiston käyttöön vuoteen 2011 mennessä. Sitä varten rakennetaan sosiaali- ja terveysministeriön johdolla valtakunnallinen terveydenhuollon sähköinen kansallinen potilasarkisto ja reseptikeskus. Näin yhtenäistä ja kattavaa järjestelmää ei tiettävästi ole käytössä vielä missään muualla.

E-reseptin käyttöönotot aloitetaan ensi syksynä Kotkassa ja Turussa, minkä jälkeen käyttö laajenee alueittain koko maahan.

Myös kansallisen potilastietoarkiston rakentaminen on jo käynnissä. Ensimmäisen vaiheen valmistuminen tapahtuu vuoden 2009 alkupuolella Kuopiossa. Siitä käyttö laajenee koko maahan.

Kansaneläkelaitos vastaa reseptikeskuksen ja potilasarkiston toteutuksesta. Terveydenhuollon oikeusturvakeskus varmentaa järjestelmiä käyttävät ammattihenkilöt. Stakes vastaa tietojärjestelmissä käytettävistä koodistoista. Kelan osuus koko hankkeesta on 23 miljoonaa euroa.

Fujitsu Service Oy:n johtama konsortio voitti Kelan tarjouskilpailun tietojärjestelmien toteutuksesta."

http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/article128396.ece

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: SUOMIKO TIETOLIIKENNE YHTEISKUNTA ?
« Reply #4 on: 12. 12. 2010 07:07 »

.

Virosta mallia sähköiseen asiointiin

"Viron eTerveys-säätiö järjesti 13.–15.10 Tallinnassa kansainvälisen kongressin sähköisistä potilaskertomus ja reseptihankkeistaan (e-Health in Estonia: Nationwide Approach).

Suomen organisaatiolähtöisen tarkastelun sijaan Virossa terveystiedot on integroitu valtakunnallisesti asiakaskohtaisesti. Näin potilaan tiedot ovat kokonaisvaltaisesti saatavilla sekä potilaille että terveydenhuollon ammattilaisille. Tehokkaan tiedonvälityksen lisäksi Viro hyödyntää Suomen Duodecimin kehittämää päätöksentukijärjestelmää. Sähköinen tietojärjestelmä ei Virossakaan ole koko laajuudessaan vielä käytössä, mutta hyötyjä on jo alettu ulosmitata. Esimerkiksi lääkemääräyksistä 77 % välitetään sähköisessä muodossa.

Viron politiikassa terveyttä ylläpidetään tiiviissä yhteistyössä kansalaisten kanssa, joita pitää kuulla ja informoida luottamuksellisesti. Kokonaisvaltaisessa hoidossa asiakkaiden terveystiedot ovat yhtä tärkeitä kuin sairaustiedot. Kansalaisten tuottamat omat terveyteen liittyvät havainnot ja mittaustulokset pitääkin pystyä liittämään osaksi hänen terveystietojaan. Näin edistetään terveyttä ja sairaudet pystytään havainnoimaan varhaisemmassa vaiheessa.

Viro on erittäin hyvin sähköistynyt yhteiskunta: 92 % veroilmoituksista täytetään sähköisesti sekä valtio- ja kunnallisvaalien äänestys on toteutunut 16 % internetin kautta.

 Lähes kaikilla virolaisilla on sähköinen henkilökortti, jota käytetään lähes kaikessa asioinnissa julkisissa ja yksityisissä palveluissa, kuten poliisiasiat, verotus, sosiaali- ja terveydenhuolto, vakuutukset sekä kaupassa asiointi. Jatkossa sähköiseen henkilökorttiin aiotaan integroida mahdollisesti myös pankkikortti, sekä erilaisia jäsenkorteja. Henkilökortissa on kaksi PIN-koodia: toista käytetään tunnistamiseen kirjauduttaessa sähköisiin palveluihin ja toista käytetään sähköiseen allekirjoitukseen."

http://www.kuntatieto.net/k_perussivu.asp?path=1;29;60;108920;158214;165355;165750

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: SUOMIKO TIETOLIIKENNE YHTEISKUNTA ?
« Reply #5 on: 24. 02. 2011 18:06 »

.

Tietotekniikka auttoi autoilijaa :::

"Autoilija välttyi sakoilta älypuhelimensa avulla"

"Poliisi pysäytti tien sivuun autoilijan tarjotakseen tälle sakkoja ylinopeudesta. Poliisin mittarin mukaan mies oli kaahannut neljänkympin alueella 65 kilometrin tuntivauhtia.

Hätäännyttyään poliisikäsittelystä kuski otti sakkolappusen mukisematta vastaan, vaikka oli omasta mielestään noudattanut nopeusrajoitusta.

Vasta myöhemmin mies tajusi tallentaneensa todistusaineiston lain noudattamisesta matkapuhelimeensa, Skattertech-sivusto kertoo.

Ennen rapsuja ansainnutta ajelua mies oli nimittäin ladannut Android-käyttöjärjestelmän älypuhelimeensa sovelluksen, joka tallentaa käyttäjän liikkeet ja nopeudet GPS-tekniikan avulla.

Mies saikin kumottua tuomion jälkikäteen todennettuaan, ettei auto kiihdyttänyt missään ajon vaiheessa yli sakkoihin velvoittavan nopeuden."

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2011/02/1278756/autoilija-valttyi-sakoilta-alypuhelimensa-avulla

http://skattertech.com/2011/02/how-my-smart-phone-got-me-out-of-a-speeding-ticket-in-traffic-court/

.