Author Topic: Vaasan Imago  (Read 73057 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Re: Vaasan Imago
« Reply #120 on: 08. 04. 2009 14:02 »
Monille keskustelijoille tuottaa vaikeuksia hyväksyä - tarkoitushakuisesti - Vaasan ulkopuolelta tulleiden mielipiteitä Vaasan kaupungin tilasta. Vaikka itse olen syntyperäinen vaasalainen, arvostan muidenkin suomalaisten mielipiteet Vaasasta täysin yhtä korkealle kuin paikallisten paljasjalkaistenkin. Ulkopuolisen näkemys on usein homeperseitä objektiivisempi.
Olen hyvinkin vastaanottavainen Vaasan ulkopuolelta tulleiden mielipiteille, en kuitenkaan ennakkoluuloille. Olen elämäni varrella kovin usein törmännyt kummallisiin ennakkoluuloihin
ruotsinkielisyyttä kohtaan ja verrannut niitä omiin kokemuksiini. Ennakkoluulot eivät ole koskaan objektiivisia. Aika usein olen kuunnellut vaikkapa jonkun kyröläisen tai
laihialaisen mielipiteitä Vaasan hurreista - heidän tuntematta ainoatakaan. Samankaltaista ennakkoluuloa näyttää myös täällä keskustelussa esiintyvän. Kauempaa tulevilla, esim. opiskelijoilla, on huomattavasti vähemmän ennakkoluuloja.

Quote
En tiedä, koskeeko kielirajan yli naiminen Jorma K:ta, mutta jostain syystä saa vaikutelman, että suomenkielisen päästessä ruotsalaisiin naimisiin, tämä olettaa kertaheitolla kivunneensa bättre folkin leiriin!
Tuo minun pääsyni avioliiton kautta "bättre folkin" kertoo paljon enemmän sinusta kuin minusta. Ensinnäkään minä en pidä ruotsinkielisiä parempana väkenä. Koeta nyt tajuta, että on myös aivan tavallisia ruotsinkielisiä ja myös parempaa suomenkielistä väkeä. Toisekseen vaimoni ei edes ole paremmista piireistä. Kolmanneksi olen itse osittain ruotsalaista sukua, koska äitini äiti oli ruotsinkielinen ja Maalahdesta. Olen jopa itse syntynyt Maalahdessa, vaikka kolmen kuukauden ikäisestä asunutkin Vaasassa – siis aika kauan. En siis päässyt mihinkään viittaamaasi, kun jo olin myös ruotsinkielistä sukua. Kouluja käymätön ruotsinkielinen mummoni oli viisain ikinä tavanneeni ihminen. Tosin hänestä tuli aikaanaan kaksikielinen.

Quote
Vaasan imagoon palatakseni. RKP on onnistunut yli odotusten pitämään Vaasan väestönkasvun aisoissa! Ilman mamujen ja opiskelijoiden lisääntymistä, kasvu olisi todennäköisesti punaisella.
Vaasan imago on rakennettiu siten, että suomalaiset olettavat kaupungissa olevan ruotsinkielisen enemmistön. Suhtautuminen on samanlaista kuin suhtautuminen Pietarsaareen, jonka väkiluku tuskin pysyy entisellään mamujen avusta huolimatta. Jos satutte eksymään Sisä-Suomeen, kysykää niiltä.
 
Vaasan imago on turhan ruotsinkielinen muualla Suomessa - se on totta. Onko se
RKP: n tai ruotsinkielisten hyvyyttä vai suomenkielisten heikkoutta - mene ja
tiedä. Kaupungin keskustassa puhutaan paljon enemmän kuin tuo 24 %
ruotsinkieltä ja se johtunee ympäristökunnista. Tässä ainakin yksi syy, johon
olen törmännyt.
RKP poliitikkoineen on varmasti yksi syyllinen huonoon väestönkasvuun, muttei varmaankaan ainoa. Itse asiassa juuri tällaiset yksinkertaistukset ovat minulle täysin vieras tapa käsitellä asioita.

Quote
Vielä tuosta Jerpyyn tulevasta päiväkodista. Se ei tule olemaan kaksikielinen sanan varsinaisessa merkityksessä, osastot rakennetaan kumpaisellekin kielryhmälle erikseen.
Se, että se tulee GERBY SKOLAN viereen, herättää määrättyjä epäilyksiä ....., aika näyttää. Valitettavasti historia on opettanut, että epäilyksille on aihetta! Vasta lukion jälkeiseen koulutukseen ruotsinkieliset ovat hyväksyneet yhteisiä kaksikielisiä opinahjoja, tämä olisi virallisesti ensimmäinen laatuaan. 
Minusta on eteenpäinmenoa, jos nykyään mahdutaan edes samaan rakennukseen. Sehän on joka tapauksessa taloudellisesti järkevää rakentamista. En tiedä, onko edes tarvetta muuhun. Olet epäilyksinesi samanlainen kuin pahimmat RKP: läiset kielipoliitikot, jotka ovat aina samankaltaisine epäilyksineen halunneet rakentaa omia ankkalammikkojaan kielellisin perustein.


Laitetaan ihan erikseen vielä tämä:
Maalahdessa on suomenkielinen kylä Jurvan rajalla, joka ei koskaan ole halunnut liittyä Jurvaan, koska suomenkielistä vähemmistöä on kohdeltu siellä aina hyvin. Ilmeisesti sama tilanne on Vöyrin Petterinmäellä, vaikka se on huomattavasti lähempänä Ylihärmää kuin Vöyriä.
-  Eli eivät ruotsinkieliset aina ja automaattisesti sorra suomenkielisiä. Jossain muualla asiat saattavat toki olla toisin. Asioiden yleistäminen ja yksinkertaistaminen on joskus aika turhauttavaa.
« Last Edit: 08. 04. 2009 15:03 by Jorma Kivimäki »

belurisk

 • Guest
Re: Vaasan Imago
« Reply #121 on: 08. 04. 2009 23:11 »
Mikä on Vaasan imago?
"Merellinen menestyjä? " Miten se näkyy?
"Yli siisti Vaasa"-kampanja.  Miten on toteutunut?
"Art City Vaasa" - mitä se on?
"Kerää roska päivässä" - idea ja kampanja, kuinkahan se hoituu Vaasan kulttuurissa ?
Vaasalaisten asenteet, toimet, käytös ja sivistystaso paljastuvat jälleen selkeästi tähän vuodenaikaan.  Samoin tehottomuus ja puutteet kaupungin omassa toiminnassa sekä ostopalveluina  hankituissa aliurakoinnissa.  Kaupungin ostamat palvelut samoin kuin kiinteistöjen/as.yhtiöiden toteutetaan huitaisten noin 30-40 % tasolla, mutta tilaaja maksaa 100 % tilatusta ja ostetusta työstä.  Ei mitään järkeä hommassa.
Skarppaukseen olisi kaikilla tahoilla syytä.
Ympäristömme pilaaminen eri tavoin luulisi olevan kaikkien huolenaihe.  Se nimittäin tulee myös h-tin kalliiksi

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Vaasan Imago
« Reply #122 on: 09. 04. 2009 00:12 »
Mitä otsikon aiheeseen tulee niin Vaasa on ollut melkoisessa mediapyörityksessä viime päivinä Sportin menestyksen vuoksi. On tainnut jopa ylittyä yli 10 M€:n viime kesäisen imagoprojektin näkyvyys ja "mediaiskut"?

Vierailija

 • Guest
Re: Vaasan Imago
« Reply #123 on: 09. 04. 2009 05:05 »
Voidaanko Vaasan saamaa "imagohyötyä" mitata palstamillimetreillä jos kirjoitusten sisältö on pelkkaa spekulaatiota ja loihtimista.  Kaikki lukemani kirjoitukset ovat liikkuneet jääkiekon mielikuvitusmaassa tyyliin "täti olisi setä jos tädillä olisi munat".

Missään lukemassani kirjoituksessa ei ole ollut mitään oleellista perustietoa Vaasasta.  Sen sijaan juttujen keskiöön on spekulaation rinnalle nostettu joukkuevalmentajien keinotekoinen konflikti.

Sportin mahdollinen voitto toki lisää jääkiekkofanien itsetuntoa mutta eipä sillä juuri muuta vaikutusta ole.  Hyvä tietysti näinkin.

Suuri paikallinen julkisuus taas johtuu pitkälle Pohjalaisen mainostulo- ja levikkivaikeuksista. Juttujen taustalla onkin pikälle levikkikampanja.

Toki toivon Sportille voittoa mutta mahdollinen voitto on asetetttava oikeisiin mittasuhteisiin.

Sen verran vielä imagohyödystä että varmasti porilaisissa karvalakkipaikoiissa iloitaan kovasti Vaasan voitosta ja ylistetään kaupungin  vientiteollisuuta joka tukee Sportia ja muistetaan myös Tikanojan taidekodin ja Kuntsin modernin taiteen upeat kokoelmat.


Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Vaasan Imago
« Reply #124 on: 09. 04. 2009 09:09 »
Voidaanko Vaasan saamaa "imagohyötyä" mitata palstamillimetreillä jos kirjoitusten sisältö on pelkkaa spekulaatiota ja loihtimista.  Kaikki lukemani kirjoitukset ovat liikkuneet jääkiekon mielikuvitusmaassa tyyliin "täti olisi setä jos tädillä olisi munat".
Frank Sinatra kuuluu joskus sanoneen, ettei ole väliä mitä lehdessä kirjotetaan kunhan nimi on oikein...

Asuntomessujen vajoamisongelmat eivät kai sinänsä olleet "positiiviinen" asia mutta kyllä nekin on ilolla "mediaiskuiksi" laskettu.

Kun jopa ei-urheilusta kiinnostuneet innolla puhuvat nyt Vaasan Sportista niin ei se voi huono asia. Urheiluviestintä on aina hyvin spekulatiivistä ja ei tiukkoihin faktoihin perustettua. Se pelaako joku hyvin tai ei on aika suhteellista, onko joku tuomio oikea vai väärä...

Sportilla on maan kalleimmat hallimaksut ja luistelua seuroissa harrastavat lapset joutuvat maksamaan kovia hallivuokria.

Siihen nähden on Vaasa saanut kovin "halpaa" imagomainontaa - verrattuna vaikkapa "imagotemppu" asuntomessuista.

Vierailija

 • Guest
Re: Vaasan Imago
« Reply #125 on: 09. 04. 2009 11:11 »
Sen kyllä uskon että J.J. Pitkämäki esikuntineen laskee negatiivisenkin kirjoittelun debetin puolelle.  Hiukan kyllä ihmettelen urheilutoimittajia.  Miksi he eivät kirjoita esimerkiksi kalleista hallivuokrista, wc-paperin ja pipareiden myynnistä, valkkujen suosikkijärjestelmisä, "kaikki ei missään tapauksessa pelaa meidän joukkueessa" järjestelmästä ja monista muista suuremmista epäkohdista.

Se antaisi Vaasasta hyvän kuvan  imagonkaupunkina missä uskallaetaan puuttua epäkohtiin. 

Joskus 30 vuotta sitten Vasabladetin  veteraanitoimittaja sanoi minulle että "On olemassa toimittajia ja sitten on urrheilutoimittajia"  Sapekas huomauatus tarkoitti ilmeissti oman lehden urheilutoimittajaa.

Sportin mahdollisesta voitosta on vain marginaalin en hyöty Vaasalle  vaikka PItkämäki saisi kilometrin lisää palstamillejä. 

Paljon suurempi hyöty on vaikkapa tiedosta että Vaasassa on tontteja, lasten päivähoiti on kunnossa, terrveyspalvelut toimivat, keskussairaalassa kaikki on hyvin, kaupungin virkamiehet ovat esimerkillisen rehellisia jne - tai siis olisi jos näin olisi.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Vaasan Imago
« Reply #126 on: 11. 04. 2009 08:08 »

-Tänne on muutenkin vaikea saada lääkäreitä. Olemme yrittäneet puhdistaa Vaasan mainetta vuosikausia. Tätä pidetään kaukaisena takapajulana ja täysin ruotsinkielisenä.
Näin sanoo kaupungin avoterveydenhuollon ylilääkäri (Pohjalainen 10.4.).
Terveyskeskusten arvotuksessa Vaasa näkyy kartalla miinusmerkkisenä punaisena pallona parin muun paikkakunnan ohella.

Kun TV-uutiset toistivat tuota, moni muisti Vaasassa juuri uhatun päiväkotilapsia (ei siis ole kyse kouluopetuksesta) kovenevin ottein, mikäli vielä julkeavat puhua suomea ruotsalaisissa hoitoloissa.
Kaikuja Tornionjokilaaksosta ja ajoilta, kun suomalaisia värvättiin työvoimaksi Ruotsiin. Monien lasten suomalainen identiteetti pyrittiin tuhoamaan aivopesun tavoin.

Täytyy vain onnitella RKP:tä, hyvin pystyvät vahvistamaan Vaasan imagoa ja pitämään suomen kieliset "maahanmuuttajat" poissa Vaasasta.
Täytyy kyllä muistuttaa, että myös ruotsinkielinen rahvas kärsii suomenkielisten tavoin mm. lääkäripulasta, eikö?

Puolueen johdolle on ensiarvoisen tärkeää oman asemansa säilyttääkseen ylläpitää ruotsinkielisyyden illuusiota Suomessa - edes sen pienessä osassa. Yhteistyö ja yhteinen hyvä tuntuvat olevan toisarvoisia tavoitteita. Puoluetta toki auttavat ne suomenkieliset poikkinaineet, jotka kokevat sivistystasonsa nousseen ruotsalaisen siipan myötä. Lapsensa tietenkin kasvatetaan suomenruotsalaisiksi - kuinkas muuten!
Poikkeuksia sääntöön on, kuten olemme huomanneet. Tsemppiä!       

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Vaasan Imago
« Reply #127 on: 11. 04. 2009 09:09 »

Sportin mahdollisesta voitosta on vain marginaalin en hyöty Vaasalle  vaikka PItkämäki saisi kilometrin lisää palstamillejä. 

Paljon suurempi hyöty on vaikkapa tiedosta että Vaasassa on tontteja, lasten päivähoiti on kunnossa, terrveyspalvelut toimivat, keskussairaalassa kaikki on hyvin, kaupungin virkamiehet ovat esimerkillisen rehellisia jne - tai siis olisi jos näin olisi.

Urheilumenestyksellä saa suurta julkisuutta. Vaasan tapauksessa se on tullut veronmaksajille "halvalla" sillä Vaasan kaupunki ei vertailukaupunkeihin (SM-Liiga- ja menestyneet Mestis-kaupungit) nähden ole paljon tukenut jääurheilua.

Vaasassa lienee maan korkeimmat jäähallimaksut sekä lapsille, että edustuskiekolle.

Joskus "Benkun aikaan" olimme kyllä otsikoissa esim. päivähoidon hyvästä tilasta mutta median luonteeseen kuuluu, että negatiiviisista asioista saadaan paljon helpommin otsikoita. Ja niitähän on Vaasassa riittänyt.

Kiva kun Kettunen uskalsi sanoa ääneen rekrytoinnin suuren ongelman: muualla Suomessa Vaasalla on todella ruotsinkielinen imago: "pärjääkö siellä suomella?"

Tuo rektytointiongelma ei koske pelkästään lääkäreitä vaan kaikkia osaajia, myös virkamiehiä.
(Suomenkielisessä Lääkärilehdessä hakee vshp lääkäreitä ruotsinkielisin ilmoituksin, joissa kerrotaan kielitaitovaatimuksista... Ilmoitus on kylläkin myös suomeksi ja siinä kyllä kerrotaan että erivapauksia kielitaidosta voi ANOA. Kyllähän tuo väkisin antaa muun kuvan kuin, että Vaasassa on alle neljännes ruotsinkielisiä. Tähän vshp:n ruotsalaisuusdominansssin yritän joitan keksiä uudessa luottamustoimessani)

En tiedä kuinka paljon RKP tähän asiaan oikeasti vaikuttaa  mutta epäilen kyllä että ainakin sen talibaanit paheksuisivat voimakasta suomalaisuuskampanjaa valtakunnan mediassa.

----------

Parasta imagokampanjaa on huolehtia peruspalveluista hyvin.

Terveyspalvelut kai on heikoimmin hoidettu ja se on paha juttu se. Sekä "imagolle", että omalle väelle. Sille pitäisi tehdä jotain radikaalia.

Myös päivähoito ontuu juuri nyt (ja sitä yriteään korjata TALOUDELLISIN kriteerein järjesteyllä kilpailulla, jossa sijainnilla, kielellä tai suuntautuneisuudella ei juuri tainnut olla painoa).

Peruspalikat (verotulot, työllisyys, teollisuusyritysten menestyminen, koulutuspaikat) on suhteellisesti hyvässä kunnossa.

Tästä olisi taidolla tehtävä hyvän imagon omaava viihtyisä ja turvallinen paikka asua.

Tuntuu joskus siltä, että "isot pojat" kokevat pääsyyksi onnettomuuteemme kaupallisten palveluiden riittämättömyyden....on vaikea havaita jotain mutta trendiä visioissamme.

----
Onneksi tuulivoiman ja uusiutuvan energian vähättelijät ovat vähentyneet päättäjiemme joukossa ja viimeinkin on Pohjanmaalla vakavia satsauksia kestävään energiantuotantoon.
Tuossa voisi olla aineksia imagonrakenteluun, jossa samalla sekä luodaan työpaikkoja, että jarrutetaan ilmaston lämpenemistä.

(tahmea yritys suur-Vaasan yrittämiseksi ei kyllä imagoa paranna, eikä ole Vaasalle kovinkaan tärkeä eikä kiireellinen asia).
« Last Edit: 11. 04. 2009 10:10 by Tapio Osala »

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Re: Vaasan Imago
« Reply #128 on: 11. 04. 2009 16:04 »
Isäni äidin äiti oli ruotsinkielistä sukua. Isäni äidin isä oli saksalainen. Minä olen ajattelutavaltani ja kieleltäni täysin suomenkielinen suomalainen.

Jokaisella meistä on suvussa kaikkia mahdollisia vuosisatojen aikana Suomessa asuneita ulkomaiden edustajia. Tältä pohjalta puhdasoppiselle rasismille ei ole perustaa. Taustaltaan sekarotuiselta rasismi on älyllistä epärehellisyyttä.

Rasismikortin heiluttelu on liian helppo tie. Rasismin yhteydessä unohtuu kätevästi nylkyverotus, korkeat hinnat ja alhaiset palkat. Rasismi ei ole näihin ratkaisu vaan huomion vetämistä pois todellisista ongelmista.

Poliitikkojen enemmistö ei ole tosissaan tuohtuessaan rasisteille. Rasistithan palvelevat poliitikkojen etua vetäessään huomion pois asioista, jotka ovat poliitikolle keskeisiä eli verotus, palkat ja hinnat.

Verotus, palkat ja hinnat ovat se arjen kannalta keskeinen asia, josta kansalaiset ja poliitikot ajattelevat tasan eri suuntaisesti. Kansalaiset haluavat pienemmät verot ja hinnat ja korkeammat palkat ja poliitikko haluaa juuri päin vastoin korottaa verot ja hinnat ja alentaa palkat.

Jollei kukaan ole huomannut niin Perussuomalaiset eivät ole alentamassa verotusta ja hintoja ja korottamassa palkkoja. Pitäähän heidän varmistaa eduskunta- ja valtuustokelpoisuutensa virkamiesten silmissä.

Rasismi ei lisää ainakaan enemmistön uskottavuutta viisaaseen päätöksentekoon. Enemmistövallan pitää olla uskottava valta ja kykenevää päättämään asiat siinä missä valtuusto ja eduskunta.

Jos kuitenkin vedetään puhdasoppisen rasistinen linja.

Seuraavissa eduskuntavaalien jälkeisissä hallitusneuvotteluissa vaalit voittanut Pääministeri Kataisen johtama Kokoomus noudattaa kansalaisten enemmistön tahtoa ja jättää RKP:n oppositioon!

Ja sen jälkeen tehdään Suomesta yksikielinen valtio, jonka hallinnon kaikki asiakirjat ovat pelkästään suomeksi! 

Suomen tulee saattaa suomenruotsalaisten edut pikaisesti samalle tasolle kuin ruotsinsuomalaisten edut ovat Ruotsissa!

Ja sitten potkaistaan kaiken maailman somalit, mustalaiset ja islamistit valtiosta! 

Pehmoilua on yritetty vuosikymmeniä ja se ei toimi. Pehmoilu vain lisää röyhkeyttä ja vaatimuksia. Ruotsalaiset muistavat liian hyvin, että Suomi on heidän entinen alusmaansa. Somaleille, islamisteille ja mustalaisille valkolaiset ovat koiria ja naiset vapaata riistaa!

Kaikilta näiltä puuttuu se sodista saatu kokemus mikä venäläisillä ja saksalaisilla on Suomea kohtaan!

Suomenkielisten ja ruotsinkielisten suhteiden keskeinen perusta on etteivät Suomi ja Ruotsi ole ottaneet verisesti yhteen, kuten suomalaiset, venäläiset ja saksalaiset. Keskinäisten sotien puuttumisesta johtuen pelko ja kunnioitus suomenkielisiä kohtaan puuttuu ruotsinkielisiltä. Ruotsinkieliset eivät ole koskaan kokeneet, että suomalaiset vetävät isäntäkansan edustajia turpiin läjäpäin. Harmillista, että Suomi ei omin avuin potkaissut ruotsalaisia maasta vaan siihen tarvittiin Venäjä. Olisi varmaankin tullut perusteellisempaa jälkeä, jos suomalaiset olisivat omin avuin potkaisseet ruotsalaiset valtiosta!

Suomalaisten tulee pikimmiten julistaa sota Ruotsille, että päästään opettamaan niille kunnioitusta ja saadaan uskottavuutta ja voidaan lähettää loputkin ruotsinkieliset ja mutakuonot Ruotsiin!

Joskus sana ei vain tehoa vaikka kuinka monta kertaa sanoisi, että me olemme nyt Suomessa ja te teette niin kuin me sanomme. Ruotsalainen ja mutakuono ei kunnioita Suomea ennen kuin niitä on vedetty perusteellisesti turpiin!

Tämä oli sitten sarkasmia ja ironiaa. Merkitsin sarkasmin ja ironian varmuuden vuoksi huutomerkeillä.
« Last Edit: 11. 04. 2009 18:06 by Timo Rintamäki »

Vierailija

 • Guest
Re: Vaasan Imago
« Reply #129 on: 11. 04. 2009 18:06 »
Tiedän kaksi kansan suussa kulkevaa hokua, jotka liittyvät Poriin:

"Jos Vaasaa ei olisi olemassa, niin Pori olisi tylsin paikka maailmassa"
ja
"Tekniikka jyllää, sanoi porilainen kun saranan näki"

Sitten Timo Rintamäelle.

Minun isoäitini isän puoleta oli Valkealan romaneja tai puoliromaani. Äidin äitini taas oli syntynyt kristiinanseudulla tuntemattomaksi jääneen (ulkomaisen - ehkä baltin tai saksalaisen) aviottomana lapsena.

Minä tunnen itseni myös suomenmieliseksi suomalaiseksi ja oman arvioni mukaan ulkonäköni on kovin persjalkainen suomalainen.  Jokin viite geenien sekoitukseen on perinnöllisessä sairaudessa, joka ei ole kuolemaksi ja josta ei ole haittaa arkisessa elämässä.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Vaasan Imago
« Reply #130 on: 30. 04. 2009 10:10 »
Funtsailin tuossa, minkä otsikon alle asettaisin aiheen: Kaupunginhallituksen suunnittelujaoston enemmistöpäätös VÅTSKUNTIEN (Jerpyy) hyväksymisesta suomenkieliseksi nimeksi!
Mielestäni nimikikkailu koskee jälleen kerran nimenomaan VAASAN IMAGOA!

Päivän Pohjalaisesta saa käsityksen, että katujen nimeäminen on jätetty KIELENKÄÄNTÄJIEN vastuulle! Voiko pitää paikkansa? Jos näin on, tapauksessa ei taas päde yhtään mikään yhtään mihinkään. Vaasalaisille on kerrottava suoraan, kenen aivokopassa nimet syntyvät. Suomalaisen nimistön kannalta ehdoton vaatimus on, että nimiehdotukset tekee äidinkieleltään suomalainen henkilö/-t.
Vanhan hyväksytyn periaatteen mukaan suomalaista kadun nimeä ei saa määritellä vain vägenin kääntämisellä  tieksi. Eihän se mitään kielenkäännöstä edusta.

Suunnittelujaostosta ainakaan Marjatta Vehkaoja ja Harri Moisio eivät hyväksyneet ehdotettua nimiväännöstä.
Kaavaa vastaan oli jotain myös Swanljungilla ja Wivan Nygård-jne! Tuskin viimemainittu ainakaan Våtskatietä vastusti.
Våtskintien nimen hyväksyivät mukisematta seuraavat jäsenet:
Raimo Rauhala SDP
Lars-E. Wägar RKP
Anna-L. Ahlnäs RKP
Salla Rundgren KOK
Ari Mäkynen KOK
Kari Pastuhov KESK
Juha Häkkinen KOK
Jos jotakuta edellä mainituista edustivat varamiehet, vedän moitteeni takaisin.

Sinänsä ei ole mitään uutta siinä, että RKP tekee kielipolitiikkaa näillä kaupunginosien ja katujen ruotsinkielisyyksillä. Turha kuitenkaan yrittää vakuuttaa suurta yleisöä jollain ihmeen vanhoilla perinnenimillä, eiväthän ne ruotsalaisina suomalaisille mitään merkitse! Eikä noita ruotsalaisnimiä niiltä sitäpaitsi kukaan ole pois ottamassa!
Tajuaisitte jo vähitellen, suomenkieliset päättäjät, ettei Vaasa pitkälle pötki RKP:n mielistelyllä. Käy pian kuten Pietarsaaressa, josta suomenkielinen väki muuttaa suomalaismaisemiin. (Vielä tästä puuttuu "Uumajan malli", etten tuu ja sano!)


JK: Jos joku väittää meikäläistä ruotsinkielen/-kielisten vihaajaksi, syytän sitä saman kaavan mukaan suomenkielen/-kielisten vihaajaksi. RKP:n kielipolitiikan vastustaja tunnustan olevani.
 

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Vaasan visiot
« Reply #131 on: 11. 05. 2009 19:07 »
Olin tänään Vaasan Future-foorumissa. Siellä kolme eri luennoitsijaa siteerasi samaa tutkijaa Richard Floridaa ja esitti hänen teesiensä pohjalta Vaasan uudeksi imagoksi monikuttuurista, kansainvälistä ja suvaitsevaista Vaasaa


R. Floridasta Wikipiediassa;
Quote
Hänet tunnetaan erityisesti luomastaan käsitteestä luova luokka (engl. creative class) sekä kehittämästään nk. gay-indeksista. Florida on tutkimuksissaan löytänyt vahvan korrelaation luovan talouden sekä homoseksuaalien alakulttuurien kukoistavuuden välillä: hänen mukaansa alueilla, joilla homoseksuaaleja on paljon, voivat hyvin myös luovan talouden osa-alueet. Hän on myös pyrkinyt osoittamaan runsaasti kulttuurisia tekijöitä, jotka kannustavat innovatiivisuuteen ja luovuuteen,
.

Quote
He is best known for his work in developing his concept of the creative class, and its ramifications in urban regeneration. This research was expressed in Florida's bestselling books The Rise of the Creative Class, Cities and the Creative Class, and The Flight of the Creative Class. A new book, focusing on the issues surrounding urban renewal and talent migration, titled Who's Your City?, was recently published.

Prof. Florida's theory asserts that metropolitan regions with high concentrations of high-tech workers, artists, musicians, lesbians and gay men, and a group he describes as "high bohemians", correlate with a higher level of economic development. Florida posits the theory that the creative class fosters an open, dynamic, personal and professional environment. This environment, in turn, attracts more creative people, as well as businesses and capital. He suggests that attracting and retaining high-quality talent, versus a singular focus on infrastructure projects such as sports stadiums, iconic buildings, and shopping centers, would be a better primary use of a city's regeneration resources for long-term prosperity.

He has devised his own ranking systems that rate cities by a "Bohemian index," a "Gay index," a "diversity index" and similar criteria.

Florida's earlier work focused on innovation by manufacturers, including the continuous improvement systems implemented by automakers like Toyota.

Tuossa on mamuhin ja homoiseksuualeihin karsaasti suhtautuvilla ihmettelemistä....

Ettäkö Vaasasta Suomen San Francisco? Joku letkautti että maalataan Raippaluodon silta punaiseksi (?) niin saadaan siitä Golden Gate...


Yksi näistä Floridaa esiintuovista oli muistakseni esiintymisdebyttinsä Vaasassa tehnyt Arno Ahosniemi, Pohjalaisen uusi päätoimittaja.
« Last Edit: 11. 05. 2009 19:07 by Tapio Osala »

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Re: Vaasan visiot
« Reply #132 on: 11. 05. 2009 19:07 »
Tokihan Vaasan uudeksi imagoksi voidaan laittaa monikulttuurinen, kansainvälinen ja suvaitsevainen Suomen aurinkoisin merellinen menestyjä.

Offline Klaus Berg

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1527
 • Gender: Male
 • Elämä on juoksukilpailu ajan kanssa
  • View Profile
  • Blogi
  • Email
Re: Vaasan visiot
« Reply #133 on: 11. 05. 2009 19:07 »
Kysyä voi; tuoko se paljon uusia työpaikkoja jos sillat maalataan pinkkiin ?

NO leikki leikkinä, tunnettua on että alakulttuurissa elää luovuus ja banaalisuus vahvempana. Sehän on selviö. Suomalaiseen katukuvaan ei ole kuulunut kovin paljon boheemia näkyvyyttä. Miksi ei ? Vaasa voisi ollakin Suomen San Francisco. Kaupunginjohtajamme etunenässä, ilotalo kokemuksillaan, vetreänä neuvonantajana.


Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Re: Vaasan visiot
« Reply #134 on: 11. 05. 2009 19:07 »
Eikös siihen San Francisco henkeen kuullut myös vapaa seksi ja huumeet siihen varmaan saataisiin vetoapua idästä, kun kerran ruvetaan leikkimään suvaitsevaisuutta niin ei olla lälläreitä.
veritas odium parit.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Vaasan visiot
« Reply #135 on: 11. 05. 2009 22:10 »
Tokihan Vaasan uudeksi imagoksi voidaan laittaa monikulttuurinen, kansainvälinen ja suvaitsevainen Suomen aurinkoisin merellinen menestyjä.

Ongelmaksi muodostuu se, etää imagon on myös vastattava totuutta. Muten menee imagoeurot hukkaan.Meillä (ainakin suomenkielisessä maakunnassa) päin kaikki vahoillisuutta osoittavat indikaattorit (esim. naispappeus, suhtautuminen seksuaaalisein vähemmistöihin, ulkomaalaisiin) korkealla.

Näin muuten tänään kaksi oikein nättiä ja viimeisen päälle "laitettua" nuorta tyttöä hellästi pitämässä toisiaan kädestä tuossa Ritzin edessä. Söpöä.
Ei taida Kyrönmaan raiteilla tuollaista nähdä.

Vierailija

 • Guest
Re: Vaasan Imago
« Reply #136 on: 12. 05. 2009 05:05 »
Mainosslogani ”Merellinen menestyjä” kertoo paljon Vaasasta.   Slogani ei sano mitään.  Myöskin ”Valkoinen kaupunki” on aikansa elänyt.  En myöskään usko että ”monikulttuurisuuus” on asia, joka tekee Vaasasta vetovoimaisen.  En kyllä myöskään usko Sportin ja Vepsun taikaan.

Vaasa voi sen sijaan profiloaitua kesäkaupunkina, koulukaupunkina ja kaupunkina missä on työpaikkoja, missä on vapaa-ajan viettomahdollisuuksia, urheilumahdollisuuksia, missä lasten päivähoiatoasia on kunnossa jne.

Kiusallisin asia Vaasassa on maine ruotsinkielisenä kaupunkina mille ei mitään voi.

Don Giovanni

 • Guest
Re: Vaasan Imago
« Reply #137 on: 12. 05. 2009 06:06 »
Minulla ei ole oikeastaa mitään mielikuvaa suurimmasta osasta Suomen kaupunkeja.  Nekin mielikuvat joita minulla on, ovat suurimaksi osaksi ennakkoluuuloja.

Helsingin, Turun ja Tampereen tunnen hyvin.  Eli minulla on näissä kaupungeissa henkilökohtaisia tuttuja ja tunnen jonkin verran kaupunkien  paikkoja ja historiaa.  Muista kaupungeista on vain ennakkoluuloja, joista suurin osa liittyy junttiuteen.  Tällaisia kaupunkeja ovat mm. Mikeli, Oulu ja Kotka.  (anteeksi mikkeli-, oulu- ja kotkalaiset)

Minusta yksi tärkeimmistä mielikuvaa luovista tekijöistä ovat storyt.  Tänä päivä näitä storyja kantavat lähinnä laulut, tv:n sarjaohjelmat, leffat ja jossakin määrin kuvataide. Onko Vaasasta siis tämänpäivän storyja.  En osaa heti nimetä ensimmäistäkään storyä, joka tunnettaisiin valtakunnallisesti.

Vahempi ikäpolvi saattaa muistaa Jorma Ojaharjun Valkoinen kaupunki triologian ja Venny Kontturin Viiran.  Mutta siinä ne ovat.  Tunnistaisitko Sinä Vaasan näistä.

Kansan kolleaktiivisessa tajunnassa saattaa olla tieto Palosaaresta Vaasan Pispalana tai Rööperinä, muutama urheilusankari ja urheilullinen menestys lähinnä 50-luvulta mutta siinä se.

Minusta Vaasan imagoa suunnittelevien tulisi muistaa storyt.

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Re: Vaasan Imago
« Reply #138 on: 13. 05. 2009 02:02 »
Vaasan tunnetuimpia imagolähettiläitä on vuonna 1998 perustettu vaasalainen yhtye Klamydia, joka ei turhia kursaile luodessaan imagoa Vaasalle. Vuonna 2001 Vaasan kaupunki myönsi Klamydialle kulttuuripalkinnon.

Klamydia - Vaasalaiset on

Kun Vaasa jotain järjestää.
Niin tulee varmasti pettymään.
Ei sinne ketään tuu.
Himassa ne vain istuu.
Vaasalaiset on homeperseitä.

On tosi turhaa valittaa.
Jos ei kukaan mitään aikaan saa.
Vika löytyy kenestä.
Kattomme itteämme peilistä.
Vaasalaiset on homeperseitä.

Ykköskamat niskaan vaan.
Ja Threepartnaittiin istumaan.
Eikä sitä takapuolta irti penkistä saa.
Muuta kuin uutta paukkua hakemaan.
No joo, joo. Istutaan kotona.
Ja kattotaan Dallasta.
Vaasalaiset on homeperseitä.

http://lirama.net/song/71362
« Last Edit: 13. 05. 2009 03:03 by Timo Rintamäki »

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Re: Vaasan Imago
« Reply #139 on: 13. 05. 2009 06:06 »
Klamydia on kyllä kymmenen vuotta vanhempi, eli perustettu 1988.

Muuten olen samaa mieltä Timon kanssa Klamydian tunnettavuudesta. Mietin jo edellisen Don Giovannin viestin täydentämistä samalla lisäyksellä. Siksi usein Klamydiaan törmää, kun muualla päin puhuu Vaasasta.

Oma suosikkini  on EVVK (Ei vois vähempää kiinnostaa) ilman muuta, kun Ristikanraittikin kulkee lähes kotinurkalla.  Lyhennys EVVK on levinnyt ihan valtakunnalliseenkin käyttöön.

Aivan valtava Vaasan yön elämä
taas energisyydessään eteeni aukeaa
pari sammunutta, pari uupunutta
ja tossa vapauden patsaan edessä tapellaan

aamulla krapula ja kisälli kirsi ja remontti-reiska
telkkarissa paskahuusia rakentaa
on niin saatanan tylsää, että ihan sama vaikka
pitäis nousta höylällä itsaria pakertaa

ja töistä nyt ei oo hajuakaan,
mikä se on? tuskin muistankaan
samat liemet sotketaan
mihin ne kaverit painelikaan

mä vaan tallaan ristikan raittia
kossu pulloon sekotan spraittia
yks vitun hailee mikä ottaa
ei vois vähempää kiinnostaa

mä vaan tallaan ristikan raittia
kossu pulloon sekotan spraittia
yks vitun hailee mikä ottaa
ei vois vähempää kiinnostaa

Ne kuuluisat väärin kuunnellut biisit: Olen aina itse kuullut, että pitäis juustohöylällä itsaria pakertaa :-)
« Last Edit: 13. 05. 2009 06:06 by Jorma Kivimäki »

Offline Toope

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 467
  • View Profile
Re: Vaasan Imago
« Reply #140 on: 13. 05. 2009 06:06 »
Tämä kertoo vain siitä, miten tärkeätä olisi että saisimme Vaasaan oman junnuvainion, joka sanoittaisi Vaasan samalla herkällä ja oivaltavalla tavalla.  Nyt laululyriikan Vaasa on täynnä juoppoja ja homeperseitä.

Mieti lauluja Kotkan pojistas ilman siipii, Albatrossin herkkyttä, Salakuljettaja Laitista tai riemua millä Kotkan futisjoukkueen fanit palaavat kotikaupunkiinsa.  Yksi ammattisanoittajan mieto Vaasan valssi ei mitenkään riitä.

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Vaasan Imago
« Reply #141 on: 13. 05. 2009 07:07 »
Voi hyvät Vaasalaiset!  Esitän, että lopetatte perään kuuluttamisen jonkun "messiaan" noususta pelastamaan Vaasan maine ja luomaan sädekehää, sekä Vaasan tunnettavuutta edistämään maailmalle.

Miettikää mitä voitte itse tehdä ja valjastakaa itsenne imagonrakantajiksi.  Jokainen meistä voi olla Vaasanseppä ja aurinkoisen Vaasan tunnetuksitekijä.  Vaikka vain omilla kotinurkillaan kulkiessaan.

Hymyä huuleen ja rakentamaan yhteistä Vaasaa!

Yhteistyöllä tämäkin onnistuu!

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Re: Vaasan Imago
« Reply #142 on: 13. 05. 2009 07:07 »
Tämä kertoo vain siitä, miten tärkeätä olisi että saisimme Vaasaan oman junnuvainion, joka sanoittaisi Vaasan samalla herkällä ja oivaltavalla tavalla.  Nyt laululyriikan Vaasa on täynnä juoppoja ja homeperseitä.

Mieti lauluja Kotkan pojistas ilman siipii, Albatrossin herkkyttä, Salakuljettaja Laitista tai riemua millä Kotkan futisjoukkueen fanit palaavat kotikaupunkiinsa.  Yksi ammattisanoittajan mieto Vaasan valssi ei mitenkään riitä.

Kovin eri tyylilajissa taaplaavat Junnu Vainio ja Klamydia.
Klamydia kun edustaa kantaaottavaa rockia, tyylisuunnaksi voisi sanoa lähinnä punkrock. Totta kai myös Klamydia on ennen kaikkea huumoribändi. Arvostan ehdottomasti Juha Vainion sanoituksia, mutten lähtisi aliarvioimaan Klamydiankaan lyriikoita.

Muutama vuosi sitten Vesku teki isoisänsä, joka oli sotaveteraani, muistolle kappaleen Suomi on sun. Kannattaa kuunnella, siinä on jo herkkääkin sanomaa, tosin raskailla kitarasoundeilla höystettynä. Vaikka Klamydian sanoitukset ovat joskus krouveja, eivät nämä edelliset kaksi biisiä ihan koko kuvaa kerro.

Klamydia myös edustaa sitä paljon puhuttua suomenkielistä vaasalaisuutta. Muutamissa sanoituksissa se erityisesti myös korostuu.

Vierailija

 • Guest
Re: Vaasan Imago
« Reply #143 on: 13. 05. 2009 14:02 »


Oma suosikkini  on EVVK (Ei vois vähempää kiinnostaa) ilman muuta, kun Ristikanraittikin kulkee lähes kotinurkalla.  Lyhennys EVVK on levinnyt ihan valtakunnalliseenkin käyttöön.


E.V.V.K on ollut tunnettu lyhenne jo albumin esiintymisvuonna 1995 ja jo muutamaa vuotta aiemminkin olen tuohon lyhenteeseen törmännyt. Lyhenne oli käytössä ainakin puolustusvoimissa jo 90 luvun alussa. Eli kyllä Vesku on tehnyt biisin tunnetusta lyhenteestä eikä toisinpäin.

Offline Vapaudenpatsas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 575
  • View Profile
Re: Vaasan Imago
« Reply #144 on: 14. 05. 2009 06:06 »


Oma suosikkini  on EVVK (Ei vois vähempää kiinnostaa) ilman muuta, kun Ristikanraittikin kulkee lähes kotinurkalla.  Lyhennys EVVK on levinnyt ihan valtakunnalliseenkin käyttöön.


E.V.V.K on ollut tunnettu lyhenne jo albumin esiintymisvuonna 1995 ja jo muutamaa vuotta aiemminkin olen tuohon lyhenteeseen törmännyt. Lyhenne oli käytössä ainakin puolustusvoimissa jo 90 luvun alussa. Eli kyllä Vesku on tehnyt biisin tunnetusta lyhenteestä eikä toisinpäin.
Eikös se ollut Lapinlahden Linnut, jotka omassa sketsiohjelmassaan käyttivät tätä EVVK:ta, muun muassa.

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Re: Vaasan Imago
« Reply #145 on: 14. 05. 2009 07:07 »
E.V.V.K on ollut tunnettu lyhenne jo albumin esiintymisvuonna 1995 ja jo muutamaa vuotta aiemminkin olen tuohon lyhenteeseen törmännyt. Lyhenne oli käytössä ainakin puolustusvoimissa jo 90 luvun alussa. Eli kyllä Vesku on tehnyt biisin tunnetusta lyhenteestä eikä toisinpäin.
Eikös se ollut Lapinlahden Linnut, jotka omassa sketsiohjelmassaan käyttivät tätä EVVK:ta, muun muassa.
Varmaan totta, ettei lyhenne ole Veskun keksimä ja ainakin Wikipedian mukaan alun perin juuri Lapinlahden Lintujen alkuperää.
Olen kuitenkin useissa yhteyksissä törmännyt väitteeseen, että Klamydia olisi lyhenteen tunnetuksi tekijä. Muistan, että jopa Iltalehden 10 kysymystä sarjassa kysyttiin kerran Klamydia yhtyeen tunnetuksi tekemän lyhenteen EVVK merkitystä.
-  Enpä siis sanoisi, että Vesku on tehnyt biisin tunnetusta lyhenteestä, vaan paremminkin että tehnyt lyhenteestä todella tunnetun (ainakin entistä tunnetumman) biisillään.

Offline Toope

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 467
  • View Profile
Re: Vaasan Imago
« Reply #146 on: 14. 05. 2009 07:07 »
Tuota, tuota
Kyllä minun on vaikeata sijoittaa Veskua merkittävien lyyrikoiden joukkoon.  Tällä en sano sitä etteikö Klamydia olisi energinen ja tunnettu bändi. 

En myöskään oikein jaksa uskoa että bändin ”vaasalyriikka” olisi kovin hyvää mainosta tälle kaupungille.  Pelkkä sanojen  heittely peräkkäin ei vielä tee tekstistä runoa. Tietenkään Klamydian imagolle ei sovi kaunis ja herkkä biisi tästä kaupungista. Sehän ei olisi kapinaa, eihän?  Jollekin muulle bändille se saaattaisi jopa sopia.

Tuli tuosta toisesta kirjastoketjusta mieleen että Vaasahan profiloitui muutama vuosi sitten sillä että kaupunki halusi tallentaa sosiaaliavustusta hakevien sormenjäljet. 

Jos tällainen kontrollimafia toimii täällä, ei ole mikään ihme että kaupunki rankataan  vetoivoimaisuudessaan alimpaan kastiin.

Kokeile muuten googlettaa sanoilla vaasa sormenjäljet tai vaasa lahjukset tai Markku Lumio tai lumio tonttikaupat niin saat jonkinlaisen käsityksen tämän kaupungin netti-imagosta
.
« Last Edit: 14. 05. 2009 08:08 by Toope »

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Re: Vaasan Imago
« Reply #147 on: 14. 05. 2009 08:08 »
Jos haluaa hakea negatiivista imagoa, parhaiten se onnistuu tietenkin täältä:
http://hiki.pedia.ws/wiki/Vaasa

Offline Toope

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 467
  • View Profile
Re: Vaasan Imago
« Reply #148 on: 14. 05. 2009 08:08 »
Näitähän riittää:
Mikä on vastaanottokeskus.info
http://vastaanottokeskusinfo.wikidot.com/vaasa

Octaviuksen ajatuksia Vaasasta
http://octavius1.wordpress.com/2009/02/02/demokratiaa-vaasan-malliin/
« Last Edit: 14. 05. 2009 15:03 by Toope »

Offline Näin On

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 451
  • View Profile
Re: Vaasan Imago
« Reply #149 on: 14. 05. 2009 16:04 »
Tämä on muistaakseni tehty kerran aikaisemmin mutta tehdään uudeelleen.  Hakufraasina on ”vaasa on *” ja hakuun on  otettu Googlessa 10 ensimmäistä sivua.  Ehdottomasti suosituin fraasi on ”Vaasa on Suomen autinkoisin kaupunki”,  vaikka se ei edes pidä paikkaansa

Hakufraasi vaasa on

Vaasa on Suomen aurinkoisin kaupunki.
Vaasa on Suomen energiapääkaupunki
Vaasa on Suomen länsirannikolla sijaitseva vajaan 60 000 asukkaan kaupunki,
Vaasa on Suomen grindpääkaupunki,
Vaasa on Suomen avokätisin kulttuurikaupunk
Vaasa on Suomen venetihein paikkakunta.
Vaasa on Suomen persereikä,
Vaasa on Suomen tärkeimpiä pääteitä
Vaasa on Suomen yhdeksänneksi suurin taajama
Vaasa on Suomen kaikkien aikojen menestynein ampuja olympiatasolla
Vaasa on Suomen viidenneksi vilkkain lentoasema
Vaasa on Suomen tärkeimpiä satamakaupunkeja
Vaasa on Suomen puolella maankohoamisen keskus
vaasa on suomen kebab mekka!!!
Vaasa on Suomen aurinkokaupunki.
Vaasa on yksi Suomen merkittävimmistä opiskelukaupungeista
Vaasa on yksi Suomen kansainvälisimpiä kaupunkeja
Vaasa on yksi Suomen pienimpiä kihlakuntia
Vaasa on ollut Suomen pääkaupunki, perkele.
Vaasa on itseoikeutettu Suomen Vapaudenpatsaan kotipaikka
Vaasa on Suomen kaunein kaupunki.
Vaasa on Suomen kattavimpia koulutustarjontakaupunkeja
Vaasa on ollut Suomen pääkaupunki joskus aikoinaan. ...
Vaasa on suomen väkivaltaisin kaupunki
Vaasa on yksi Suomen ruotsinkielisimmistä kaupungeista.
Vaasa on Suomen kaksikielisin kaupunki
Vaasa on nykyään Suomen kilpailukykyisim- piä kaupunkeja,
Vaasa on Suomen kolmanneksitoista suurin kaupunki
Vaasa on palkittu Suomen parhaasta keskustauudistuksesta
Vaasa on läntisen Suomen koulutus-, kulttuuri-, matkailu- ja palvelukeskus
Vaasa on monipuolinen teollisuuskaupunki
Vaasa on Suomen välkyin kaupunki pimeinä lumettomina talviöinä.
Vaasa on Suomen paras paikka harrastaa boulderointia
Vaasa on yksi Suomen merkittävimmistä korkeakoulukaupungeista
Vaasa on yksi Suomen merkittävimmistä opiskelijakaupungeista
Vaasa on se Suomen kaupunki, jossa aurinko paistaa kesäisin eniten.

Vaasa on taas Suomen mittapuulla arvioiden esimerkkinä pieni paikkakunta niin hyvässä kuin huonossa.

Vaasa on Suomen länsirannikolla sijaitseva vajaan 60 000 asukkaan kaupunki, jonka kirjoitettu historia alkoi Ruotsin vallan aikaa

Vaasa on ainoa Suomen suurista kaupungeista, joka aidosti toimii molemmilla kotimaisilla kielillä


Ilman muuta Ravirata ihmisasunnoiksi

Offline Toope

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 467
  • View Profile
Re: Vaasan Imago
« Reply #150 on: 14. 05. 2009 17:05 »
Vaasassa ei ole

Kiiton vinkistä.  Kun Googlettaa fraasilla ”Vaasassa ei ole *”, saa mm. seuraavia tuloksia:

Vaasassa ei ole kunnon vierassatamaa!
VAASASSA EI OLE NYKYÄÄN MITÄÄN "SLUMMIALUEITA". TÄÄ ON FAKTA.
Vaasassa ei ole mitään turhaa, mikä ei ole vain huono asia
Vaasassa ei ole tähystysten tekijöitä terveyskeskuksessa.
Vaasassa ei ole uusia säästötoimenpiteitä suunnitteilla.
Vaasassa ei ole omakotitalotontteja, mutta ei tunnu olevan yritystonttejakaan.
Vaasassa ei ole yhtään missään yhtään mitään, millä voisi istua keskustassa.
Vaasassa ei ole saamelaisia.
Vaasassa) ei ole koskaan pelannut yhtään Laaksosen tasoista kiekkoilijaa. ..
vaasassa ei ole käytännössä metsästysalueita (mikäli saaristoa ei lasketa).
Vaasassa ei ole vielä käytössä weboodin kurssille ilmoittautumisjärjestelmää
Vaasassa ei ole taiteilijoita?
Vaasassa ei ole tarpeeksi suuri vastaamaan SM-liigan tarpeita.
Vaasassa ei ole vapaarahoitteisia tai vuokrasenioritaloja
Vaasassa ei ole suomenkielisille opettajille aineenopettajan pätevöitymismahdollisuutta
Vaasassa ei ole vieläkään konserttisalia.
Vaasassa ei ole nyrkkeilty aivan kaupungin keskustassa,
Vaasassa ei ole vielä toimivaa airsoft-yhdistystä
Vaasassa ei ole tarjolla kesätöitä läheskään kaikille kaupungissa oleville opiskelijoille
Vaasassa ei ole tarvetta omille ohjeille, koska Kuntaliiton ohjeis-tus on riittävä.
Vaasassa ei ole kovin paljoa raskaan musiikin toimintaa
VAASASSA ei ole kunnollista leffateatteria
Vaasassa ei ole muista poiketen hammaslääkäripulaa
Vaasassa hallinto ei ole ylikuumentunut samoin kuin pääkaupunkiseudulla
Vaasassa ei ole kunnon tanssipaikkaa, eivätkä tanssibändit tänne tule.
Vaasassa ei ole ollut vuosiin yhtään langia.
Vaasassa ei ole mitään enää. 

Vaasassa ei ole tällä haavaa mitään uutuuksia alepuolella, joten sinne on turha noiden elokuvien perässä liihottaa.

Vaasassa ei ole vain yleinen pula talousrikostutkijoista vaan siellä pitäisi saada rekrytoitua nimenomaan ruotsinkielentaitoisia talousrikostutkijoita. .

Vaasassa ei ole tällä hetkellä riittäviä mahdollisuuksia tarjota koulutusta vastaavaa työtä läheskään kaikille täältä valmistuville. .

Vaasassa ei ole kunnallista julkista liikennettä vaan joukkoliikenteen hoitaa yksityiset yritykset.

Vaasassa ei ole erillistä sotilassarjaa, mutta tapahtumaan osallistuu sotilaspukuista henkilöstöä usein etenkin Saksasta , Itävallasta ja tietenkin

Vaasassa ei ole nähty yli 30 vuoteen liigakiekkoa, joten se otettaisiin täällä varmasti hyvin vastaan

Vaasassa ei ole tullut käytyä aikusiässä koskaan, lapsena ohimennen ja siitä ei muistikuvia ole lainkaan.

Vaasassa ei ole elämää kun näin paljon vaasalaisia on muropaketissa, varmaan puolet koko kaupungista!
 
Vaasassa ei ole esillä mitä tahansa kenkiä, vaan kuuluisien suunnittelijoiden huikeita luomuksia 50-luvulta saakka.

Vaasassa ei ole syntynyt erityistä kritiikkiä kehitysyhteistyötoiminnassa mukana olemisesta.

Vaasassa ei ole yksinäisiä vanhuksia,kumma juttu kun niistä vain lehdessä kirjoitellaan.

Vaasassa ei ole (luonnollisesti) paljoakaan maa- ja metsätalouden työpaikkoja.

Vaasassa ei ole kukaan tullut hätistelemään vaikka ihan laitamainosten takaa kuvaakin.

Vaasassa ei ole onneksi juurtuneita perinteitä jatkuvista hallitusten kaatamisista

Vaasassa ei ole tyttöjunioreita ollut ollenkaan muutaman menneen vuoden aikana (pesäpallo)

Arne-seppä

 • Guest
Re: Vaasan Imago
« Reply #151 on: 14. 05. 2009 17:05 »

Offline sähköjänis

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
  • View Profile
Re: Vaasan Imago
« Reply #152 on: 18. 05. 2009 11:11 »
Kaupungin uudistetuilla nettisivuilla se on, jota olen kauan kaivannut: Vaasa, Suomen aurinkoisin kaupunki.

Tämä jos joku oli aikoinaan todella hyvä mainoslause, sen muistaa ja tietää muukin kuin allakka.

Offline marko

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 36
  • View Profile
  • Email
Re: Vaasan Imago
« Reply #153 on: 19. 05. 2009 07:07 »
Moni tuttavani, jotka asuvat siis vaasan ulkopuolella, kyselee jatkuvasti että miksi siellä vaasassa ei osata tehdä asioita oikein koskaan. Ja tätä kun on sitten alettu ruotia niin esille nousee asioita:

-rakensitte liian pienen jäähallin, miksi ette heti tehny kunnollista.
- futis"stadion" on naurettavassa kunnossa.
- Uimahallista naljailivat ties kuinka kauan. tämä asia on onneksi korjaantunut
- Kielikysymykset, menee energiaa ja rahaa kun kieliasiasta riidellään ja ollaan kateellisia. jos suomalaiset saa koulun tarvii ruotsinkielistenkin saada. eli kaikki pitää tehdä aina kahdesti.
- vapaa ajanviettosta kuitenkin kaikkein eniten tulee juttelua...

Eivät koe vaasaa siis mitenkään mukavana paikkana. yllä nyt muutama esimerkki, mutta jos vaasan imago on parantunut joidenkin mielestä on se myös laskenut. Vapaa-ajan vietto on yksi mikä täällä on ulkopaikkakuntalaisten mielestä huonoa. Kulttuuria on mutta sitä on huonosti nuorilleaikuisille, jos ei urheilu tai teatteri kiinnosta.

Vaasan "imagon" muotoili yksi tuttavani aikoinaan näin "harmaa teollisuus kaupunki jossa mitään ei koskaan tapahdu". Hänen vinkkelistä asia on toki hyvinkin ymmärrettävä. Kaupungissa jossa hän asuu tapahtuu jatkuvasti jotain joka häntä kiinnostaa, täällä sitä ei ole tai on liian harvoin.

Offline kamaroudari1

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 977
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Vaasan Imago
« Reply #154 on: 19. 05. 2009 15:03 »
Marko vast #153

Missähän kaukana jotkut ystäväsi asuvat? Kovin suppealta alalta ovat asiansa katsoneet.
Kokemukseni mukaan, Vaasassa tapahtuu päivittäin monipuolisesti "jotain".
Osallistu.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Vaasan Imago
« Reply #155 on: 20. 05. 2009 10:10 »
Imago on aivan eri asia kuin todellisuus.

Jack

 • Guest
Re: Vaasan Imago
« Reply #156 on: 20. 05. 2009 20:08 »
Moni tuttavani, jotka asuvat siis vaasan ulkopuolella, kyselee jatkuvasti että miksi siellä vaasassa ei osata tehdä asioita oikein koskaan. Ja tätä kun on sitten alettu ruotia niin esille nousee asioita:

Ei tuo vielä mitään.  Tuollaista nyt sattuu joka paikassa mutta eikö tuttavasi
muka ole kuullut emämokasta, eli Suvilahden asuntomessuista?
Missä pimennossa se elää?  Onko sillä teeveetä?

Kun hän seuraavan kerran pyöräilee Vaasaan niin kerro, että Jupiterista
saa ihan hyvän käytetyn teeveen ihan halvalla.  Siitä näkee ihan oikeat
uutiset.

Offline marko

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 36
  • View Profile
  • Email
Re: Vaasan Imago
« Reply #157 on: 21. 05. 2009 14:02 »
asuntomessuista ihme kyllä ei ole irvailtu. Mutta eiköhän siitäkin alkaa irvailu joskus.

Noi oli heittoja joihin olen itse törmännyt. Hyvinhän vaasa on kehittymässä ja menossa eteenpäin. Ja tietenkin mulla on erään asian takia tietynlaiset ja väritteiset lasit silmillä joiden läpi katson. Eli elävä musiikki. Vuosien jälkeen siihenkin on tullut isoja satsauksia joka on ollut aivan mahtavaa, ja osaltaan antanut kaupungille tietynlaista synninpäästöä, koska moni musiikin harrastaja koki että ovat kaupungin tukien ulottumattomissa. Nyt rockwerstaan remontti tekee tälle imagolle vaasan sisällä paljon, ja siitä olemme toki kiitollisia. Tuon rahallisen satsauksen jälkeen ei ihan heti kehtaa mitään suurta pyytää, mutta silti nostan asiaa esille. Meillä on surkea tilanne sen suhteen mihin voidaan vaasaan tuoda bändejä ja miten auttaa/mahdollistaa uusien vaasalaisten bändien esiintuloa.

Koko homma on enemmän tai vähemmän nyt yökerhojen niskassa. Ja sinne ei ihan aloittelevat bändit pääse koska eivät houkuttele yleisöä paikalle. Korkeintaan lämppärinä on mahdollista, mutta siihenkin pestiin vaaditaan nykyään jo aika kovaa osaamista. Lyhyt matka on seinäjoelle katsomaan bändejä, ja tottapuhuen siellä käy todella paljon vaasalaisia. Tampere ja helsinki vetää myös aika mukavasti vaasalaisia. ehkä ajan kanssa saadaan vaasaan oma vastaavanlainen tila kuin esim nosturi, rytmikorjaamo jne on. Club25 kun vaan tuosta haudataan pois lopullisesti, ennenkuin se sortuu kasaan voisi asiaa alkaa laittamaan eteenpäin.

Tämä on vain yksi pieni osa koko imago pakettia. Vaasan sport teki todella hyvää vaasan näkyvyydelle kuluneen kauden aikana. Iltapäivälehtien, television ja muiden medioiden kautta vaasa näkyi ja kuului.
Musiikkitapahtumien suhteen vaasa on miltein musta-aukko. Toki paranemaan päin. Rockwerstas on historiallinen, taitaa olla suomen vanhin vastaavanlaisessa toiminnassa ollut tila. Club25 on oma legendansa(toki ollut liian pieni iät ja ajat). Moni artisti sinne vielä haluaisi soittamaan. Tila on vaan niin pieni että kannattavaa toimintaa siellä on vaikea saada aikaan.

Kulttuuri muuutoin kukoistaa vaasassa. mm kolme teatteria, museoita ja monia muita tahoja löytyy jotka tekevät kulttuurin eteen töitä ja kasvattaa tarjontaa. Tuohan se imagoa lisää kun töiden jälkeen voi mennä virkistäytymään. On se sitten taidenäyttely tai rokkikonsertti, tuo se asukkaalle lisäarvoa kun sen voi tehdä omassa kaupungissa.

Vaasan imago on tosiaan ihan eriasia kuin todellisuus. Joidenkin asioiden kohdalla se on huonompi kuin todellisuus ja taas joissain asioissa toisinpäin.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Vaasan Imago
« Reply #158 on: 16. 06. 2009 18:06 »
Pohjalaisenkin palstoilla on käyty välillä kiivastakin keskustelua ruotsinkielisten kaupunginosien ja katujen suomenkielisistä versioista. On todettu nimistön vaikutus kaupungin imagoon.

Viimeisimmässä episodissa kh:n suunnittelujaosto hyväksyi - vastoin monien kaupunkilaisten kantaa - Gerbyssä uuden kadun suomenkieliseksi nimeksi VÅTSKONTIEN!

Kaupunginvaltuuston kokouksessa (15.6) nimiasia nousi esiin Gerbyn viimeisimmän kaavan hyväksymiskäsittelyn yhteydessä. Kari Pastuhov esitti pätevin argumentein tuon suomenkielisille kovin epämääräisen nimen voivan jopa johtaa harhaan mahdollisissa hälytystapauksissa.
Pastuhovilla olikin erinomainen vaihtoehto suomenkieliseksi nimeksi, tienpätkä on vanhan kadun jatkeella, joten nimikin olisi jo valmiina.
Myös suuri/suurin osa valtuutetuista, ainakin kannatushuutojen perusteella, oli valmis hyväksymään ehdotetun korjauksen. Anna ja Tapio monien muiden mukana - hyvä!
Eihän suomenkielinen nimi kaikille tietenkään kelvannut - mm. Miapetra Kumpula-Natri puolusti ruotsinkielistä Våtskovägenia suoraksi pohjaksi suomenkieliselle nimelle. Kadulla on vain neljä tonttia, joten Miapetran mielestä onnettomuuksia, kuten tulipaloja ei voi sattua.
Miapetran mielipiteiden taustalta löytyy SVENSKA.NU-organisaation jäsenyys. (Svenska.nu toimii Paavo Lipposen johdolla ja on perustettu muutamia vuosia sitten ruotsalaisuuden vahvistamiseksi Suomessa.) 

Taitavasti ja vikkelästi Håkan Nordman ohjasi orastavan keskustelun aiheesta esittämällä Våtskon saattamista uuteen "harkintaan" suunnittelujaostossa. Gerbyn kaava tuli toisin sanoen hyväksytyksi sellaisenaan. On se kätsä aijä tuo Håkan!

Mainittu nimiasia on kipupisteytyksessä Vaasan pienin, kuvastaa kuitenkin joidenkin tahojen pyrkimystä ottaa huomioon viimeistä pilkkua myöden kaupungin ruotsalainen imago. Pitää ainakin turhat suomalaiset "maahanmuuttajat" loitolla!     

Offline massi

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 501
 • Gender: Male
 • ja eikun lapioimaan...
  • View Profile
Re: Vaasan Imago
« Reply #159 on: 16. 06. 2009 19:07 »
Power Parkin lipunrepijä kysyi että mistäpäin tulette ja kun kerrottiin Vaasasta niin kysyi äidinkieltämme-

kerrottiin että Suomi niin mies totesi- kiva että Vaasassakin on äidinkieleltään suomalaisiakin vaikka

ruotsinkieliset onkin enemmistössä.

Että varmaankin aika ruotsinkielinen on imago...
Muutos on tahtotila