Author Topic: Uskomuslääketiede kuriin  (Read 15793 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vapaudenpatsas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 575
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #40 on: 19. 04. 2009 17:05 »
>Joutuuko esimerkiksi luterilainen kirkko oikeuteen, kehottaessaan vakavasti sairasta ihmistä rukoilemaan ja jättämään asia yläkerran Herran hoidettavaksi? Hmm??? Joutuuko pastori/seurakunta oikeuteen?<

Luterilainen kirkko tuskin joutuu oikeuteen mutta lahkolaiset soisivat joutua.  Esimekiksi lappajärveläisen Sana ja Ylistys seurakunnan johtaja lienee sitä mieltä että pelkkä rukous riittää.

Entäpä jehovantodistajien oppi verensiirrosta tai Laestadiolaisten suhtautuminen aborttiin?

Näitä nyt löytyy vaikka millä mitalla.
Nyt on pakko kysyä, että miksi joku, tai jotkin lahkot, kuuluisivat oikeuteen, mutta Luterilainen kirkko ei?

Tässä tämän kysymyksen ydin taitaa piilläkin. Tarkoitan sitä että kun, ja jos, tämän keskustelun alainen laki tulee voimaan, niin joudutaan sellaiselle alueelle jota kutsutaan uskoksi. Ja samainen lainsäätäjä on erikseen määritellyt voimaan lain uskonvapaudesta. Nyt taitaa käydä niin, että nämä lait ovat ristiriidassa toisiinsa nähden.
Sanoin jo tuolla aiemmin, että luotan enemmän tutkittuun lääketieteeseen apukeinona sairausten hoitamisessa, mutta en sulje pois sitäkään mahdollisuutta, että joku saa apua vaivoihinsa muillakin tavoilla. Jos joku toimii, niin hyvä.

Offline qwer

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 209
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #41 on: 19. 04. 2009 17:05 »
Harvemmin nämä uskomushoidot tieteelliseen metodiin perustuvat. Ei pitäisi huonosti sopivalla terminologialla hämärtää ihmisten muutoinkin usein sangen hataria käsityksiä aiheesta.

Se, että tiede ei ymmärrä jonkin hoidon mekanismia, ei merkitse sitä, etteikö se olisi tieteellisesti selvitettävissä, ja jos se on tieteellisesti selitettävissä, se perustuu tieteeseen.

Aivan. Jos  jonkin hoidon "mekanismi" on tieteellisesti selvitettävissä, se selvitetään, ja jos tulos on, että jokin hoito toimii kuten sen väitetäänkin toimivan, niin silloinhan se ei olekaan mitään uskomushoitoa. Ongelmahan vaan on, että tällaisia mekanismeja harvemmin on pystytty uskomushoidoissa osoittamaan, ja usein (kuten vaikkapa tuossa korvakynttilä-touhussa) väitetyt mekanismit voidaan osoittaa suorastaan mahdottomiksi. Hoitojen tulokset taas ovat usein monella tapaa kiistanalaisia, ja perustuvatkin mitä ilmeisemmin plaseboon.

Quote
Tänään suuri osa lääkkeitä koskevasta, kuluttajille suunnatusta "tieteestä" syntyy lääketeollisuuden markkinointiosaston mainostoimittajien päässä, hallintoon ja mainontaan kuluukin rahaa yli kaksi kertaa niin paljon kuin uusien lääkkeiden kehittämiseen.

Anteeksi nyt vain, mutta minä en jaksa ottaa näitä sinut salaliittoteorioitasi vakavasti, joten sinun ei kannata tuhlata aikaasi kirjottelemalla minulle siitä aiheesta.

Tämä selvennyksesi näytti tulleen sillä välin kun vastasin joten otan senkin tähän.

Quote
hmmmm ... sanotaanpa, että hoidetaan esimerkiksi herpestä tuhansia vuosia vanhalla metodilla, valkosipulilla. Koska hoito perustuu kansantietoon ja kokemukseen, se ei perustu tieteeseen, eikö totta?

No, sanotaanpa, että ryhdymme tutkimaan lääketiedettä ja löydämme tieteellisen selityksen ja tarvittavat empiiriset todisteet sille mekansimille, jolla homma toimii, silloinhan hoito perustuukin tieteeseen.

Eli juuri kuten aiemmin sanoin. Sellainen hoitomuoto, jolle löytyy tieteelliset perusteet, ei ole mikään uskomushoito.

Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #42 on: 19. 04. 2009 17:05 »
Minulla ei ole mitään salaliittoteorioita, olen vain opiskellut vuosikausia tunnistamaan kaikkein räikeimmät tieteelliset väärennökset.

Mitäs sanot SSRI-lääkkeistä, niiden teholle ei löydy tieteellistä selitystä, eli ne ovat uskomushoitoa, joka perustuu lääketieteen auktoriteettiin. Silti niitä esitellään ja ne mielletään nimenomaan tieteeseen perustuvaksi.

Offline SonjaVii

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 134
  • View Profile
  • Email
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #43 on: 19. 04. 2009 19:07 »

Että ymmärtäisit, miten työskentelen, kerron miten nettitutkimus alkoi. Tein kokeen valkosipulilla vuonna 1996, käsittelin yli 10 vuotta, kuukausittain kukkineen herpesinfektion valkosipulista puristamallani mehulla. Muutaman vuoden kuluttua ryhdyin etsimään tietoa siitä, miksi ko. käsittely ehkäisee herpesihottuman vuosiksi. Luin ensin 1400 tutkimusta valkosipulista, sen jälkeen siirryin virologiaan ja sen jälkeen perehdyin perusteellisesti viruslääkeiden toimintamekanismeihin ja kävin läpi kaikki niitä koskevat kliiniset kaksoissokkotutkimukset. Tämän lisäksi perehdyin aihetta käsittelevään perinnetietoon, sekä potilaiden kertomuksiin herpeksestä ja lääkkeistä.  Lopputulemana on, että löysin tarvittavat tutkimusperäiset tiedot, jotka selittivät ja todistivat tieteellisesti miten valkosipulista saatava allisiini imeytyy ihon läpi hermokudokseen molekyylirakenteen muuttumatta ja tappaa virukset tuhoamalla ne mekaanisesti.


Ihmeellinen tutkimus. Mikähän herpeksen muoto mahtoi olla kyseessä? Oliko se Herpes simplex HSV1, (huuliherpes), Herpes Simplex HSV2, (sukupuoliherpes) Varicella Zoster, (Herpes-virus, aiheuttaa vesirokon ja vyöruusun), vai joku muu tunnetusta 8:sta herpes-viruksen muodosta? Tuskin sentään vauvarokko, joka on sekin herpes virus?

Vaikka iholla esiintyvä rakkula saattaa olla kiusallinen, se liennee vähäpätöisin osa Herpes viruksen aiheuttamista vaivoista. Kun rakkula esiintyy kuukausittain peräti 10 vuoden ajan, se on tuskin ”poistunut”, onpa vain lopettanut ”itsensä lisääntymisen” käymällä välillä iholla rakkulamuodossa tekemässä lisää viruksia, (herpes-virusten yksi lisääntymistapa),  ja sen voi kyllä jo katsoa eräänlaiseksi parantumiseksi, virus on rauhoittunut latentiksi. Virus hakee aktiivina ollessaan ”vahingoittuneita” paikkoja, joissa vastustuskyky on usein huonontunut, se on ovela.
Ehkäpä 10 vuoden ”rakkuloiminen” tapahtui aina samalla alueella?

95% väestöstä kantaa herpes-virusta, (vesirokko, HSV1). Useimmilla se on latentissa tilassa eikä aiheuta mitään vaivaa. Silloin/tällöin saattaa uusiutua, VZV vyöruusuna jos on jo vesirokon sairastanut, HSV1 huuliherpeksenä, palaten normaalihoidoissa jälleen latentiksi muistaakseni hermojuureen.

Pahempaa on, jos virus hiipielee aivojen alueelle, oletetaan sen kulkeutuvan sinne 5:ttä aivohermoa pitkin, muitakin kulkureittejä epäillään. HSV1, huuliherpes, kiusaa usein myös silmiä. Aivo- ja aivokalvon tulehdusta aiheuttavat sekä HSV1, että VZV. Rajuna tullessaan Meningo-enkefaliitti, (aivo- aivokalvon tulehdus) tappoi vielä 90-luvun alkupuoliskolla 84% sen saaneista, nykyisin lääkityksen ansiosta kuolleisuus on pienempi.
Toisaalta, KAIKKIVOIVAN KOULULÄÄKETIETEEN tulisi ottaa tämä virus HUOMIOON ennen sen iskemistä aivoihin, LÄÄKKEITÄ ON!
Myös ”suuren yleisön” tulisi huomioida, elikkä hoitaa vaikkapa apteekista saatavalla, iholle laitettavalla lääkkeellä viattomaksi luullut huuliherpekset pois HETI niiden ilmestyttyä, vyöruusunkaan kanssa ei pitäisi antaa yhdenkään lääkärin lähettää potilasta kotiin ilman lääkitystä – sairaus on pysäytettävä alkuunsa, LÄÄKKEITÄ ON!
Samoin pitäisi huomioida yleisesti, että rakkulat sisältävät aina virusta, ilmatie-tartunta on mahdollinen, (Vrt. yleinen tieto vesirokon tartunta-ajasta), rakkulat piiloon, vyöruusupotilaat odottakoot rakkuloittensa parantumisen kotonaan. Koululääketieteen velvollisuus olisi antaa valistusta.

Molempien virusten osuutta tulevaan dementiaan epäillään vahvasti. Tässä olisi myös vahva syy KAIKKIVOIVALLE KOULULÄÄKETIETEELLE suhtautua vakavasti jokaiseen tapaukseen.
Huuliherpeksen, (Herpes simplex HSV1), yhteys dementiaan ja Alzheimeirin sairauteen on osoitettu nykyään jo monella yksittäiskokeella. Tietoa löytyy vaikkapa VK-GOOGLE:sta, tosin englanniksi.
Inhottava tosiasia on myös, että huuliherpes HSV1 ja Vesirokkoherpes, VZV, ovat ristikkäisiä viruksia; ne esiintyvät usein yhdessä. Siinä vasta hauska ja elinvoimainen sotku joka pitäisi kyetä hoitamaan ajoissa.

Nimim. Eräsmies epäilee sairastaneensa kofeiinin aiheuttamaa ”sosiaalista neliraajahalvautumista” – mitäpä jos se olikin Herpes-viruksen aiheuttamaa, lievää aivotulehdusta? Virus-aivotulehdus ei välttämättä tapa heti, saattaa kiusata vuosia mutta jopa laantua lopulta.
Aivotulehdus-potilaat kärsivät usein masennusta tulehduksen jälkitilana, tämän toteaa koululääketiede. Viruksen lisääntymisen estäminen jatkuvasti toistuvina rakkulaesiintymisinä ”kotikeinoin” on ollut hyvä asia mutta viruksen tappaminen koko kehosta on tuskin onnistunut. Tosin se ei onnistu lääketieteeltäkään.

Mitä on ”uskomuslääketiede”?
Kokeiluista, erehtymisistä, uskomuksista kulloinkin voimassa oleviin ”-ismeihin” ja tuhansien ihmisten hengenlähdöistä on muodostunut aikoinaan koululääketiede.
Eri kasveista sotketut, joskus hyvinkin tappavat, lääkeaineet ovat olleet alku nykyisille lääkkeille.

HUUHAA ja koululääketiede, miksi ne ovat vastakkain? Jos ei raha, ja lääkäreiden kaiken voittava vallanhalu olisi vaikuttimena, voisi tehdä niinkuin esim Tshekeissä: Kerran vuodessa kohdataan tapahtumassa jossa hoitoihin saa tutustua molemmin puolin, vapaaehtoisia hoidettuja mukana.

Useimmat lääketieteen erehdykset haudataan hiljaisuudessa. Pahimmassa tapauksissa lääkärille huolimattomuus, jossa ihminen menettää henkensä, maksaa 1000 euroa. Huuhaa- hoitajalle – ainoa kuolemantapaus josta olen uutisen nähnyt vuosia sitten – maksoi lähes 20 000 euroa, vaikuttimet ihmisen erheettömään hoitoon ovat vähän eri luokkaa.
 
Absoluuttinen määräys ihmiselle pitäytyä ainoastaan koululääketieteeseen on hävytön ja yksilön vapautta loukkaava.

Offline qwer

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 209
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #44 on: 19. 04. 2009 19:07 »
Minulla ei ole mitään salaliittoteorioita, olen vain opiskellut vuosikausia tunnistamaan kaikkein räikeimmät tieteelliset väärennökset.

Mitäs sanot SSRI-lääkkeistä, niiden teholle ei löydy tieteellistä selitystä, eli ne ovat uskomushoitoa, joka perustuu lääketieteen auktoriteettiin. Silti niitä esitellään ja ne mielletään nimenomaan tieteeseen perustuvaksi.

Tällaisella tavallisella keskustelupalstalla hyvin harvalla on kompetenssia saati kiinnostusta ryhtyä arvioimaan lukuisia lääketiedettä ja lääketeollisuutta koskevia väitteitäsi (tämähän ei ole mitenkään ainut väitteesi, vaan olet kirjoitellut varsin aktiivisesti myös kofeiiniin ja kannabikseen liittyvistä asioista), joten täällä nämä "tutkimuksesi" menevät käytännössä hukkaan. Suosittelen sinua kirjoittamaan ja tarjoamaan artikkeleita näistä lempiaiheistasi lehtiin. Ensisijaisesti tietenkin lääketieteellisiin julkaisuihin, jos se vain on mahdollista, mutta ihan päivälehdetkin ottavat kyllä varmaan päteväksi ja mielenkiintoiseksi arvioimaansa materiaalia, kun sopivasti kohdalle sattuu. Tavoittaisit varmaan laajemmin sellaisiakin lukijoita, joilla on kompetenssia ja kiinnostusta näihin aiheisiisi. Hyvässä lykyssä kirjoituksiasi lukisivat ja jopa kommentoisivat alan ammattilaiset, niin tästä vuosikymmenien omin päin asioiden tutkimisestasi saattaisi olla jotain konkreettista hyötyäkin näiden kuvaamiesi epäkohtien korjaamisessa.

Jos lehtiartikkelit eivät jostain syystä kiinnosta, niin sitten suosittelen kokeilemaan vaikkapa Tiede-lehden foorumia, siellä pyörii jonkin verran myös lääketieteen alan ihmisiä, joiden kanssa voisit päästä paljon syvällisempään dialogiin näissä aiheissa. Siellä kannattaa kyllä sitten varautua myös kritiikkiin.

Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #45 on: 19. 04. 2009 22:10 »
Et ole sitten tutustunut blogiini, ei mikään media suostu julkaisemaan näin suoraa kritiikkiä kun on kyseessä kaksi ainetta, joiden poliittinen asema on poliittisesti kuumin peruna globaalilla tasolla. Tiede-foorumilla liikkuu aivan samanlaista porukkaa kuin muuallakin, ei sieltäkään mitään syvällisempää tietoa tai käsityskykyä löydy. Ihmiset eivät tiedä asioista tarpeeksi, eikä heillä ole älliä sulatella näin laaja-alaisia ja paljon tietoa vaativia kokonaisuuksia.

Offline qwer

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 209
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #46 on: 19. 04. 2009 23:11 »
Et ole sitten tutustunut blogiini,

Kävin kyllä joskus kauan sitten vilkaisemassa muutaman kofeiinikirjoituksesi.

Quote
ei mikään media suostu julkaisemaan näin suoraa kritiikkiä kun on kyseessä kaksi ainetta, joiden poliittinen asema on poliittisesti kuumin peruna globaalilla tasolla.

Siis jonkinlainen median, kahvintuottajien, lääketeollisuuden ja ties keiden tahojen salaliitto?

Quote
Tiede-foorumilla liikkuu aivan samanlaista porukkaa kuin muuallakin, ei sieltäkään mitään syvällisempää tietoa tai käsityskykyä löydy. Ihmiset eivät tiedä asioista tarpeeksi, eikä heillä ole älliä sulatella näin laaja-alaisia ja paljon tietoa vaativia kokonaisuuksia.

Eikä useimmilla aikaa eikä halua ryhtyä vatvomaan loputtomiin väitteitä, joita he eivät pidä kovin/ ollenkaan uskottavina, saati välttämättä itselleen erikoisen kiinnostavina tai tärkeinäkään.

Varmaan voi olla Tiede-foorumillakin vaikea löytää hengenheimolaisia, jos väitteet ovat kovin radikaaleja. Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että alan asiantuntijat ovat ainoita, joilla on kompetenssia keskustella tasaveroisesti näistä asioista kanssasi, ja joiden kanssa keskustelulla voisi olla itsellesikin jotain annettavaa.

Oletko muuten aidosti pohtinut, että entäpä jos oletkin väitteinesi väärässä? Sinun teorioiltasihan itseopiskelleena puuttuu käsittääkseni kokonaan tieteentekoon oleellisesti kuuluva vertaisarviointi ja kritiikki. Olet voinut mennä metsään jo monesti, etkä edes huomaisi sitä, kun ei kukaan ole virheitäsi ja/ tai väärinkäsityksiäsi sinulle osoittanut.

Vierailija

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #47 on: 20. 04. 2009 05:05 »
Edit: Voit kirjoittaa tilapäisiä viesteja kirjautumalla k-tunnus: Vierailija ja s-sana: Vierailija. Nickia valvotaan erittäin tarkkaan.


Noin 1000 vaasalaista osallistuu vähintääkin viikottain pingviini-terapiaan.  Pingviini-terapia on synkreettinen hoitomuoto, misä yhdistyvät avantouinnin aiheuttama ”endorfiinishikki”, perinteisen suomalaisen saunan antama hyvänolontunne sekä kollektiivinen keskustelu- ja nauruterapia.

Täydentävinä hoitomuotoina ovat pingviiniterapian omaksuneiden käyttäjien mukanaan tuomat omega3 ja Aloe Vera-terapiat, joiden kokemuksista voi kuulla ja hankkia käyttöönsä pingviini-terrapian hoitolaitoksen  pukuhuoneissa (erikseen miehille ja naisille)

Jotkut pingviiniterapiahoidon piirissä olevat  vaasalaiset täydentävät hoitoa vielä reippaalla kävyterapialle hoitolaitokseen ja takaisin.

Pingviiniterapian panostus- ja hyötysuhde on erittäin korkea yhteiskunnan kannalta.  Terapiasta saadun hyödyn maksaa lähes 100 prosenttisisti hyödyn saaja itse.

« Last Edit: 20. 04. 2009 05:05 by vaasalainen »

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #48 on: 20. 04. 2009 09:09 »
Ihminen on riippuvainen monesta asiasta.  Mm. vedestä.  Siis siitä jota
suurin osa kahvista on kun se on nautittavassa muodossa.

Mikä siis tekee yhdestä lisäaineesta vedessä, siis siitä josta jo muutenkin olemme
riippuvaisia, jotenkin omituisen? 

Pahoittelen jos asia on jo selvitetty aiemmin mutta en ole lukenut ehkä
aiempaa.

Tiedän olevani riippuvainen kahhvista mutta mitä sitten.  Kun olen juonut
aamukahvin niin se saatta riittää koko päiväksi.  Mutta aamu tuntuu siltä, että
jotain puuttuu jos ei juo aamukahvia.  Sitten juon ja sitten ei tunnu.

Olen ollut joskus kolmekin päivää ilman kahvia ja silloinhan se vasta hyvältä maistuu.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #49 on: 20. 04. 2009 09:09 »
Edit: Voit kirjoittaa tilapäisiä viesteja kirjautumalla k-tunnus: Vierailija ja s-sana: Vierailija. Nickia valvotaan erittäin tarkkaan.


Noin 1000 vaasalaista osallistuu vähintääkin viikottain pingviini-terapiaan.  Pingviini-terapia on synkreettinen hoitomuoto, misä yhdistyvät avantouinnin aiheuttama ”endorfiinishikki”, perinteisen suomalaisen saunan antama hyvänolontunne sekä kollektiivinen keskustelu- ja nauruterapia.

Täydentävinä hoitomuotoina ovat pingviiniterapian omaksuneiden käyttäjien mukanaan tuomat omega3 ja Aloe Vera-terapiat, joiden kokemuksista voi kuulla ja hankkia käyttöönsä pingviini-terrapian hoitolaitoksen  pukuhuoneissa (erikseen miehille ja naisille)

Jotkut pingviiniterapiahoidon piirissä olevat  vaasalaiset täydentävät hoitoa vielä reippaalla kävyterapialle hoitolaitokseen ja takaisin.

Pingviiniterapian panostus- ja hyötysuhde on erittäin korkea yhteiskunnan kannalta.  Terapiasta saadun hyödyn maksaa lähes 100 prosenttisisti hyödyn saaja itse.


Tieteellistä näyttöä ei ole Pingviinterapian hyödyllisyydestä kuten ei ehkä hieronnasta tai vaikkapa akupunktiosta.

Kun saan lääkärivaimoni hartiakivut hellittämään itse oppimallani akupuntiotaidoilla niin ei siinä tieteellistä näyttöä tarvita.

On paljon asioita jotka TUNTUVAT hyviltä ja siksi niitä kannattaa käyttää.

Avantouinti TUNTUU niin autuaalta ja helppaa vaikkapa lihaskramppeihinkin. Joku varmaan menee mieluummin apteekkiin ostamaan lihasreleksantteja lääkärin lähetteellä. Niistä kun saattaa olla jopa "tieteellistä" näyttöä ja lääkebusiness voi hyvin.

On kai niinkin, että särkylääkkeiden placebo-vaikutus on reippasti yli 50%. Se tarkoittaa sitä, että kaksoissokkotesteissä kalkkitabletit auttavat yhtä hyvin yli 50% tapauksissa "oikeaan" lääkkeeseen verrattuna. (Onpa tästä ihan omakohtainenkin kokemus 70-luvun alusta Hutskilla mielisairaanhoitajan sijaisena ollessani. Eräs hyvin vakavissa säryissä piehtaroinut parani hetkessä sokerikuorrutetulla värikkäällä kalkkitabletilla. Juoneen kuului se, että edes minä joka "lääkkeen" annoin en tiennyt, että se oli kalkkitabletti.)

Olemme siis tahtomattamme auttamattomasti "uskomuslääketieteen" uhreja. Jos uskot, että lääke auttaa niin se auttaa! Muuten ei oikein tepsi.

"Tieteellä" on vielä paljon selittelemistä ihmisenkin toiminnoissa. Missä esim. tietoisuutemme luuraa?
« Last Edit: 20. 04. 2009 09:09 by Tapio Osala »

Offline qwer

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 209
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #50 on: 20. 04. 2009 11:11 »

Olemme siis tahtomattamme auttamattomasti "uskomuslääketieteen" uhreja. Jos uskot, että lääke auttaa niin se auttaa! Muuten ei oikein tepsi.


Ei nyt ihan näinkään. Kyllä esim. antibiootit tappavat bakteereita ihan riippumatta siitä, mitä ihminen uskoo tai ei usko - ei hänen tarvitse edes tietää saavansa niitä.

Offline Toope

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 467
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #51 on: 20. 04. 2009 12:12 »
Ihmiskunta on kautta aikojen harrastanut itsehoitoa ohi lääkäreiden.  Tuossa aikaisemmin mainittiin Omega 3 ja Aloe Vera.  Ne ovatkin ehkä tämänpäivän muotituotteita. 

Muutama vuosi taaksepäin niin niiden paikalla olivat antioksidantit, tiikerisalva ja kukonhelttauute.

Siitä taaksepäin itsehoitolääkkkeitä olivat sooda, hokmannintipat, mustanparrantipat ja valeriaana.

Vielä taaksepäin niin verenseisauttaja, parantaja ja loitsut.  Ei saa myöskään unohtaa muita apuvälineitä kuten saamelaisten taikarumpu tai intiaanien unisieppari.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #52 on: 20. 04. 2009 20:08 »
Ihmiskunta on kautta aikojen harrastanut itsehoitoa ohi lääkäreiden. 
Lääkäreitä ei kaikkialla ole lainkaan ja meilläkin on kova lääkäripula. Aika suuri osa lääkkeistä, niin antibiootitikin, ovat peräisin alunperin luontaistuotteista. Nyt medibusiness tekee niitä vain useimmiten synteettisesti mutta paljon vielä otetaan luonnostakin suoraan. Esim. erään ravun sinistä verta käytetään...

Onko siis luonnosta otettu lääke uskomuslääketiedettä kunnes "tiede" keksii miksi se vaikuttaa?

Miksi niksauttaja ja naprapaatti auttaa, hieronnasta puhumattakaan? Ei niitä ole tiede vielä "todistanut" mutta "fysioterapian" nimellä kulkevaa hierontaa korvaa Kelakin.

Ihminen kaipaa läheisyyttä, koskettelua ja kuuntelua, kohtaamista. Sitä ei virallinen lääktiede tehokkusajatteluineen ja lääkäripulineen pysty tarjoamaan. Siksi aromaterapiat, reikihoidot sun muut AUTTAVAT ja ovat tärkeitä, "tieteestä" riippumatta.

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #53 on: 20. 04. 2009 23:11 »
Nykyisestä järjestelmästä en tiedä paljon mitään. Tiedän vain, että haluan enemmistövallan, jotta saan valtaa itsekin.

Suomessa on lääkäreitä enemmän kuin koskaan. Ei kunnissa lääkäripulaa ole. Kunnissa on huonosti organisoitu hoito-organisaatio. Valtakunnallisesti hoitoalojen tietojärjestelmät eivät sovi yhteen. Lääkärit käyttävät tolkuttomasti potilaiden tapaamisesta poissa olevaa aikaa tietojärjestelmien kanssa puuhailuun, joka on kyllä tärkeätä, mutta rajansa silläkin kuinka paljon lääkäriksi koulututetun henkilön pitää hoitaa sihteerin hommia.

Lääkärille varaa ajan niin se siirtyy viikkojen päähän suurimmaksi osaksi siksi, että organisaatio ei toimi. Organisaatio pitäisi toteuttaa niin, että lääkäreillä on aikaa potilaille ja sittenkään jonotusajat eivät ole kohtuuttomia. Nykyisellä lääkärimäärällä sen pitäisi onnistua. Kyse on vain tahdosta ja hyvästä organisoinnista.

Touhua symbolisoi, se että pääterveysaseman alakerrassa on melkein aina ruuhkaa samaan aikaan, kun toisen kerroksen vastaanotto on tyhjillään.

Julkisella sektorilla on liikaa henkilöstöä olemattomalla työmäärällä ja sittenkin saadaan asiakkaista aikaan jonoa ja ruuhkaa.

Kunnan julkisella sektorilla on liikaakin henkilöstöä. Sen huomaa, kun kuntaliitosten yhteydessä ongelmaksi tulee ylimääräinen henkilöstö, joka pitäisi eläkejärjestelyjä käyttäen vähentää.

Näyttää siltä, että osa julkisen hallinnon virkamiehistä suorastaan valehtelee organisaationsa ja virastonsa henkilöstön työmäärän puolustautuakseen vähentämispäätöksiä vastaan ja saadakseen lisää henkilöstöä ja määrärahoja. Tuollaisia valeita suoltavat virkamiehet pitäisi erottaa koska he tuottavat rahaa jaettaessa suurta haittaa olennaisille palveluille ja niiden mahdollisuuksille saada määrärahoja ja henkilöstöä.

Sitten kunnan- ja valtiontalouden perusta.

Tällä hetkellä

3,4 miljoonasta työikäisestä vain 1,3 miljoonaa maksaa veroja eli on yksityisellä sektorilla. Maailman kahdeksas ihme, että valtiolla ja kunnilla riittää sittenkin verotuloja henkilöstön palkkoihin vaikka puoluelaitos tekee raivokkaassa vihassaan parhaansa aivopestäkseen kaikki istumaan kivirekeen tuottamasta verotuloja. Puoluelaitos on kuin vanha rahiseva gramofoni, jolla ei ole enään mitään uutta sanottavaa internet-aikakaudella.

"Gramofonin levylautasta pyörittää kammella viritettävä jousikoneisto, ja äänen vahvistaa äänirasia, jonka neula on terästä. Äänirasiassa syntyvä ääni vahvistetaan siihen liitetyllä torvella, joka on yleensä puuta tai peltiä."

Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #54 on: 22. 04. 2009 11:11 »
Jos lehtiartikkelit eivät jostain syystä kiinnosta, niin sitten suosittelen kokeilemaan vaikkapa Tiede-lehden foorumia, siellä pyörii jonkin verran myös lääketieteen alan ihmisiä, joiden kanssa voisit päästä paljon syvällisempään dialogiin näissä aiheissa. Siellä kannattaa kyllä sitten varautua myös kritiikkiin.

Tein kuten neuvoit ja lähetin Vasabladetiin tämän meilin.

Hei,

Vetoan teidän yhteiskunnalliseen velvollisuuteenne, yleisen inhimillisyyden lisäksi, joten lukekaa tämä huolellisesti.

Kofeiini on juridisesti päihde, lääkeaineopillisesti se on riippuvuutta aiheuttava psykoaktiivinen aine. Se aiheuttaa riippuvuuden jo muutamassa päivässä hyvin pienellä annoksella, siksi kofeiinin päivittäiskäyttö on lääketieteen kannalta päihderiippuvuus, ja sitä tulisi myös kohdella sellaisena terveydenhuollossa diagnostiikkatilanteessa.

Kofeiiniriippuvuudessa syntyy osalle käyttäjistä krooninen kofeiinimyrkytys, kofeinismi, joka aiheuttaa oireina masennusta, ahdistuneisuutta ja paniikkihäiriötä. Oireita syntyy noin 10-20% käyttäjistä, ja tämä tarkoittaa Suomessa noin 500 000 ihmistä. Kun tällainen kofeinisti menee oireittensa vuoksi lääkärille, kofeinismia ei diagnosoida lainkaan, vaan hoidetaan pelkästään oireita lääkityksellä. Erotusdiagnoosia on vaadittu otettavaksi käyttöön USA:ssa jo 70-luvulla, mutta siinä yhteiskunnassa se ei ole mahdollista.

Meillä on siis käsissämme päihdeongelma, jota terveydenhuolto ei tunnista siitä huolimatta, että asia on erittäin hyvin lääketieteen tuntema. Koska ette ilmeisesti usko minua, liitän alle kopion Duodecimissä julkaistusta artikkelista, joka vahvistaa väittämäni, kunhan tutustutte siihen huolellisesti.

Se, että jatkan tämän asian julkituomista näin sinnikkäästi, johtuu siitä, että olen itse tämän politiikan uhri. Minun kofeiiniriippuvuuteni aiheuttamat oireet diagnosoitiin mielenterveydellisiksi oireiksi, ja vasta yli 20 vuoden jälkeen huomasin sattumalta kofeiinin olleen niiden aiheuttaja. Tiedän siis millaisessa helvetissä vähintään 300 000 suomalaista elää tänä päivänä kofeiiniriippuvuuden vuoksi.

Jonkun on nostettava tämä asia yleiseen keskusteluun.

Liitin meiliin artikkelin Duodecimistä, voitte käydä lukemassa sen täällä.

http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku&p_p_action=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku__spage=%2Fportlet_action%2Fdlehtihakuartikkeli%2Fviewarticle%2Faction&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_tunnus=duo70047&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_p_auth=#1

Nyt jäämme jännityksestä täristen odottamaan, miten Vasabladet kokee yhteiskunnallisen ja inhimillisen vastuuntunnon käsitteen ja ryhtyy julkistamaan 500 000 väärän diagnoosin taustoja ja miten tilanne korjataan. Älkää nyt kuitenkaan pidätelkö hengitystänne odottaessa :D
« Last Edit: 22. 04. 2009 13:01 by Eräsmies »

Offline qwer

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 209
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #55 on: 22. 04. 2009 14:02 »
Okei, hienoa, että neuvoni kelpasi. Mutta asian paremman käytännön hoitumisen kannalta tekstissäsi saattaisi olla vielä pientä fiilaamista - vaikka jos tosiaan jo lähetit tuon, niin ei tämä tietenkään enää tähän auta, mutta ehkä seuraavaan kertaan, kenties samassa, kenties jossain toisessa lehdessä.

Eli voisi olla huomattavasti helpompi saada läpi valmis artikkeli kuin antaa asia ikäänkuin juttuaineistona lehden toimitukselle (kuten mielestäni tässä tapauksessa enemmänkin näyttäisi olevan). Kaikkein helpointa saada mielipiteensä läpi olisi varmaankin lehden yleisönosasto tai sen tapainen, jonne periaatteessa kuka tahansa voi kirjoittaa. Mitä enemmän artikkeli sisältää omia henkilökohtaisia kokemuksiasi ja niistä tekemiäsi johtopäätöksiä, sitä varmemmin artikkeli ei mene läpi muualla kuin kokeintaan ylöisönosastossa.

Tämä nyt lähettämäsi juttu alkaa ihan hyvin, ja siinä olisi mielestäni aineksia artikkelin pohjaksi, mutta viimeistään tuosta "koska ette ilmeisesti usko minua" -kohdasta eteenpäin se muuttuu käytännössä pelkäksi saatekirjeeksi. Tuosta voisi muokata ainakin minun silmääni julkaisukelpoisemman artikkelin kertomalla vaikka hiukan tarkemmin noista tutkimuksista joihin viittaat, samoin joissain keskeisissä väitteissä, elleivät ne ole yleisesti hyväksyttyä tietoa, saattaisi olla paikallaan lähdeviite tai muu maininta, mistä tieto on peräisin.

Eli tuskin ne ainakaan tavallisessa päivälehdessä rupeavat juttuja aiheesta pelkästään saatekirjeen ja jonkun tutkimuslinkin perusteella itse kirjoittelemaan, ei ainakaan, ellei asia ole jotenkin erityisen ajankohtainen. Mutta valmis artikkeli, jossa perustelet mahdollisimman objektiivisesti asiasi, ja miksi se on sinusta yhteiskunnallisesti tärkeä ja kiireellinen puututtava, saattaisi jopa mennäkin läpi, jos vain toimitus katsoisi artikkelin tiedot ja johtopäätökset vähääkään uskottaviksi, ja itse aiheen lukijoidensa kannalta kiinnostavaksi. Ehkä kannattaisi tiedustella ensin eri lehtien toimituksista heidän mahdollista kiinnostustaan tämän tyyppisten artikkelien julkaisemiseen. Valmiin artikkelinhan voi lähettää toimituksen arvioitavaksi saatekirjeen kera. Jos sinulla ei ole artikkelistasi palkkiotoiveita, niin siitä kannattaa varmaan saatekirjeessä mainita, sillä sekin saattaa vaikuttaa julkaisupäätökseen.

Onnea vaan artikkelikirjoittamiseen. Kirjoittaminenhan sinulta sujuu, joten ainakaan sen puoleen ei ole ongelmia.

Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #56 on: 22. 04. 2009 15:03 »
Olen lähetellyt valmiita juttuja 29.9.08 alkaen kymmenittäin Vasabladetiin ja kaikkiin suurimpiin lehtiin sekä televisioon. Kun ne eivät ole kelvanneet, ajattelin että talon oma senttari saisi valita lähestymistavan. Kaiken kaikkiaan tästä on lähtenyt tuhansia meilejä poliitikoille, medialle, terveysviranomaisille, lääkärijärjestöille ja -julkaisuille jne. Pohjalaisessahan sanottiin "Jos ei asia kiinnosta viranomaisia, ei se kiinnosta Pohjalaistakaan." sen jälkeen siitä firmasta tuli luuri korvaan heti kun sanon nimeni.

Hyvä lähestymistapa voisi olla "500 000 väärää diagnoosia kofeiiniriippuvuuden takia, väittää itseoppinut lääketieteen tutkija."

Offline qwer

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 209
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #57 on: 22. 04. 2009 16:04 »
Olen lähetellyt valmiita juttuja 29.9.08 alkaen kymmenittäin Vasabladetiin ja kaikkiin suurimpiin lehtiin sekä televisioon. Kun ne eivät ole kelvanneet, ajattelin että talon oma senttari saisi valita lähestymistavan. Kaiken kaikkiaan tästä on lähtenyt tuhansia meilejä poliitikoille, medialle, terveysviranomaisille, lääkärijärjestöille ja -julkaisuille jne. Pohjalaisessahan sanottiin "Jos ei asia kiinnosta viranomaisia, ei se kiinnosta Pohjalaistakaan." sen jälkeen siitä firmasta tuli luuri korvaan heti kun sanon nimeni.

Hyvä lähestymistapa voisi olla "500 000 väärää diagnoosia kofeiiniriippuvuuden takia, väittää itseoppinut lääketieteen tutkija."

Saattaa tosiaan olla vaikeaa saada tämän tyyppisiä juttuja läpi, etenkin kun sinulta ei löydy sitä koulutuksen ja ammattilaisuuden tuomaa uskottavuutta ja arvovaltaa. Sitten ei taida jäädä oikein muita vaihtoehtoja kuin jo harrastamasi boggailu ja ehkä satunnaiset yleisönosastotyyppiset kirjoitukset, joilla voisi sitten ehkä saada lukijoita tutustumaan myös blogiisi. Bloggailua tiedon ja mielipiteiden levitäjänä ei kyllä sovi tänä päivänä lainkaan väheksyä, joten jos asia on sinulle edelleen tärkeä, kuten varmaan on, niin kannattaa sitten vain yrittää jotenkin saada lukijoita kiinnostumaan siitä blogistasi. Media taas saattaisi kiinnostua aiheesta vähintäänkin ilmiönä, jos blogisi joskus oikein "breikkaisi", ja mielipiteesi alkaisivat levitä blogisi lukijoiden välityksellä laajamminkin. Viimeistään tässä vaiheessa luulisi myös ammattilaisten kiinnostuvan kommentoimaan väitteitäsi.

Saatathan tosin olla yksinkertaisesti vain väärässä, tai metodisi ja johtopäätöksesi eivät mitä ilmeisimmin ainakaan vakuuta asiantuntijoita. Tämä uskottavuusongelma sitten ilmenee luonnollisesti myös median suhteen.

Vierailija

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #58 on: 22. 04. 2009 16:04 »
gwer on oikeassa

Meidän järjestelmämme on rakentunut auktoriteettien ja spesialistien tiedon tai mielipiteiden varaan.. Kansan mielipiteet ovat madialle vain täytettä.

Näin varsinkin kahvin suhteen, joka ei ole suomalaisille vain cofeniinia, vaan siihen liittyy tai ne jotka kuulevat "radiolähetyksiä". paljon muutakin. 

Aivan yhtä huonossa asemassa kuin Eräsmies ovat nyt  vaikkapa sähköyiherkät "hattiwatit" tai ne jotka kuulevat päässään radiolähetyksiä.


Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #59 on: 22. 04. 2009 16:04 »
En usko, että poliitikot, media ja terveysviranomaiset koskevat tähän juttuun, ellei heitä pakoteta siihen. Ette taida käsittää miten isoista asioista on kysymys jos tämä tulee Suomessa kovan keskustelun alle julkisuuteen. Jos Suomessa esim otettaisiin käyttöön vaatimani erotusdiagnostiikka, se laskisi kofeiinin kulutusta ja kaikki seikat huomioiden, voisi johtaa kofeiinin kieltämispaineisiin. Tämä taas panee poliitikot vaikeaan asemaan, koska Suomessa ei voida kieltää tuollaista ainetta, joka on kaikkialla muualla sallittua.

Jos kofeiini tutkittaisiin vaatimusteni mukaisesti ja paljastuisi, että se todella aiheuttaa ~75% mielenterveyden ongelmista, Suomessa voisi ½miljoonaa ihmistä lopettaa lyhyellä aikavälillä tarpeettomat lääkitykset ja kun soveltaa vastaavaa suhdetta globaalilla tasolla, arvaat, että kofeiini- ja lääketeollisuus panisivat kaiken peliin estääkseen sen.

Homma olisi myös lääketieteen historian isoin munaus, kaikki tarvittava tieto on ollut olemassa vuosikymmeniä, se on vain sivuutettu teollisuuden taloudellisten intressien vuoksi ja ihmiset kärsivät. Havainto dementoisi myös huomattavan joukon lääketieteellisiä tutkimuksia joissa kofeiinin terveysvaikutuksia ei ole huomioitu.

Offline T.Tyly

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 488
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #60 on: 22. 04. 2009 17:05 »
Eräsmies

Onko tämä S inun blogisi?
http://qmies.blogit.fi/
Minäkin olen sitä mieltä, että ravirata on kaavoitettava asunnoille!

Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #61 on: 22. 04. 2009 17:05 »
Se se on, siellä on aika pirusti lukemista.

Offline T.Tyly

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 488
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #62 on: 22. 04. 2009 17:05 »
Mitä sanot tästä?
Kahvi.Net
http://www.kahvi.net/terveys/index.php?k=9963

By The Way

Minua todella hämmästyttää että keskustelu täällä on tyrehtynyt.   Esimerkiksi veden energisointi ja informaation siirto veteen kaupallisella laitteelle ei ole aiheuttanut ainuttakaan kommenttia?

Myös violetilla liekillä liekitetyt eivät ole aiheuttaneet ainuttakaan kommenttia, ei myöskään kolumnipalstan mainio kolumni rukousmyllyistä ja esirukouksista.

Mikä piru ihmisiä riivaa.  Kokoontuuko täällä vain horoskooppiuskovaiset, terapiauskovaiset, esirukoususkovaiset, violetilla liekillä liekitetyt ja muut hörhöt?????« Last Edit: 22. 04. 2009 17:05 by T.Tyly »
Minäkin olen sitä mieltä, että ravirata on kaavoitettava asunnoille!

Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #63 on: 22. 04. 2009 18:06 »
Minä en noista kahviteollisuuden jutuista oikein perusta, ihan sama jos kysyisi heroiinikauppiaalta, onko se heroiini hyväksi terveydelle.

Kullakin on omat intressinsä, ei siinä sen kummempaa.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #64 on: 22. 04. 2009 19:07 »


Minua todella hämmästyttää että keskustelu täällä on tyrehtynyt.   Esimerkiksi veden energisointi ja informaation siirto veteen kaupallisella laitteelle ei ole aiheuttanut ainuttakaan kommenttia?

Mikä piru ihmisiä riivaa.  Kokoontuuko täällä vain horoskooppiuskovaiset, terapiauskovaiset, esirukoususkovaiset, violetilla liekillä liekitetyt ja muut hörhöt?????

Meitä ihmisiä höynäytetään niin monella tavalla. Houkutellaan maksamaan vaikkapa sisäänpääsymaksu messuille, jossa on tarkoitus luoda uusia kulutustarpeita. Aika moni sinne ryntää raha kourassa. Myydään ryppyvoiteita ja terveysvaikutteisia elintarvikkeita...

Asiiat, joista Tyly on huolestunut, eivät siis ole vakavimmasta ja kalleimmasta päästä....eivätkä varmaan aiheuta vaarallisia sivuoireita..... placebovuikutus kun on TIETEELLISESTI todistettu ja sitä niillä varmasti kuitenkin on ainakin saman verran kuin kalkkitableteilla, joka on psykiatrisen sairaalan paras lääke.
« Last Edit: 22. 04. 2009 20:08 by Tapio Osala »

Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #65 on: 23. 04. 2009 08:08 »
Psykiatrisen sairaalan paras lääke (heidän omasta mielestään) on kyllä jokin neurolepti, yleensä Levozin tai Zyprexa, joita annetaan kutakunkin automaattisesti, oli niille tarvetta tai ei. Neurolepteillä on runsaasti haittavaikutuksia, joista pahin, maksa ja sydänvaurioita lukuunottamatta, on tardiivinen dyskinesia, joka ilmenee useimmiten orofasiaalisena dyskinesiana, eli suun ja kasvolihasten pakkoliikkeinä. Ilmiö aiheutuu pysyvästä aivovauriosta, joita nämä lääkkeet aiheuttavat jokaiselle tarpeeksi pitkän käytön jälkeen. Vanhukset ovat erityisen herkkiä näille aivovaurioille, ja neuroleptit ovat standardilääke myös vanhusten hoidossa, niitä käytetään parkinsonismilääkkeiden aiheuttamiin hallusinaatioihin ja levottomuuteen ja muihin psykoottisluonteisiin haittavaikutuksiin.

Lääkkeillä ei ole muuten sivuvaikutuksia, joka on lääketeollisuuden markkinointiosaston keksimä eufemismi haittavaikutukselle. Lääkkeen vaikutukset ovat joko hyödyllisiä, neutraaleja tai haitallisia. Ei ole olemassa sellaista laatukriteeriä kuin sivu. Samantapaista eufemismia käytetään kuvaamaan uusimpien muotilääkkeiden, mielialalääkkeiden vieroitusoireita, niitä kutsutaan lopetusoireiksi.

Vaikka on olemassa tutkimuksia, joissa selkeästi osoitetaan kofeiinittomuuden vähentävän psykiatrisen sairaalan potilaiden aggressiivisuutta ja psykoottisuutta, tarjoillaan sairaaloissa kahvia tai teetä aina ruokailun yhteydessä. Tämä pitää oireet koholla ja useiden arvioiden mukaan noin 50% potilaista tarvitsee sairaalahoitoa vain kofeiininkäytön vuoksi, ilman kofeiinia he todennäköisesti tulisivat toimeen avohoidossa. Osa ei tarvitsisi edes avohoitoa, sillä kofeiini saattaa olla ainoa aiheuttaja, jos yksilölliset perinnölliset tekijät tekevät sille herkäksi.

Plasebovaikutusta ei muuten voi todistaa tieteellisesti, vaan se todistuu oireiden subjektiivisella tarkkailulla ja tilastoilla. Tieteellinen todistus pitäisi perustua laboratoriokokeilla selvitettyyn kemialliseen tai muuhun vakutukseen. Plasebovaikutus todetaan ryhmässä aina subjektiivisella tarkkailulla ja tilastolla, ei empiirisin menetelmin.
« Last Edit: 23. 04. 2009 08:08 by Eräsmies »

Offline qwer

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 209
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #66 on: 23. 04. 2009 15:03 »
Minua todella hämmästyttää että keskustelu täällä on tyrehtynyt.   Esimerkiksi veden energisointi ja informaation siirto veteen kaupallisella laitteelle ei ole aiheuttanut ainuttakaan kommenttia?

Myös violetilla liekillä liekitetyt eivät ole aiheuttaneet ainuttakaan kommenttia, ei myöskään kolumnipalstan mainio kolumni rukousmyllyistä ja esirukouksista.

Mikä piru ihmisiä riivaa.  Kokoontuuko täällä vain horoskooppiuskovaiset, terapiauskovaiset, esirukoususkovaiset, violetilla liekillä liekitetyt ja muut hörhöt?????

Luulen vaisun keskustelun johtuvan pitkälti siitä, että monikaan ei jaksa enää miljoonatta kertaa vääntää ikuisuuskysymyksistä, jotka ovat sukua uskonnoille. Ei syvään juurtuneita uskomuksia - usein kokonaista maailmankuvaa ja persoonallisuuden oleellista elementtiä - järkeen ja tietoon perustuvin argumentein juurikaan horjuteta, vaan se on sitä ikuista ohilukemista ja kognitiivista dissonanssia. Jotkut sitten pitävät kaikenlaisten selvien huuhaa-juttujen tiimoilta keskustelua liian typeränä edes tuhlata aikaansa, toiset taas eivät ole koskaan perehtyneetkään aiheeseen, eivätkä niin ollen välttämättä myöskään ole oikein mitään mieltä asioista. Ja osan mielestä koko asiassa ei tietenkään ole mitään keskustelemistakaan, koska maailmankuvaansa kuuluvat kaikenlaiset uskomukset täysin luonnollisena elementtinä. Tämä nyt tällaisena pika-analyysinä ihan muiltakin foorumeilta kerätyn pitkän kokemuksen perusteella.

Offline T.Tyly

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 488
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #67 on: 23. 04. 2009 17:05 »
En voi sille mitää että käynnistyn hyvin nopeasti kun joku väittää pystyvänsä siirtämään kosmista energiaa vaikka tomaattiin tai tomaatista sarastuneeseen ihmiseen.

Meediot, henkiparantajat ja kaltaiset, ovat minun mielestäni huijareita, siitä riippumatta vaikka itse uskoisivat siihen mitä sanovat.

Olin hyvin nuorena poikna mukana tilaisuudessa Korsholmanpuistikon varrella olevassa kellariasunnossa, missä runoilija Leif Färding (pax) istui sänkyllä ja  otti yhteyrttä Himalajalle.

Leif oli keskittyneen näköinen monta minuuttia ja äkkiä nosti vasemman kätensä, teki pari siroa liikettä ja sanoi jotain sellaista kuin umm pum mumm.

Asunnossa vallitse pyhä hiljaisuus ja varsinkin tytöt olivat jopa järkyttyneitä.

Kun Lefalta sitten kysyttiin saiko hän yhteyden, oli  vastaus tietysti kyllä ja seurasi pitkä luento, jonka päähenkilöiksi nousivat Gurdjeff ja Krisnamurti.

Lefa vyöritti kaiken sillä  viikolla lukemansa nöyrien kuuntelijoiden niskaan.

Minä näin Lefassa vain finninaamaisen koulupojan joka halusi vain korostaa erinomaisuuttaan muiden kustannuksella mutta en hennonnut rikkoa pyhää tunnelmaa.

Tämän ja monien muiden kokemusten perusteella minusta on tullut skeptikko ja agnostikko.

Täsä muuten aivan erinomainen linkki, paras mitä olen vuosiin lukenut:
http://www.vihrearouva.net/usko/luento1.html

Kun olaet lukenut, niin poista loppu aina net sanaan saakka ja jatka lukemista.
Minäkin olen sitä mieltä, että ravirata on kaavoitettava asunnoille!

Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #68 on: 23. 04. 2009 18:06 »
Kaksi esimerkkiä uskomushoidosta.

Jooga auttaa ahdistuneisuuteen ja paniikkihäiriöön.

Tämä oli uskomushoitoa, kunnes asia tutkittiin funktionaalisen magneettiresonanssikuvannuksella ja havaittiin, että 45 min. joogasessio kohottaa erään rauhoittavan välittäjäaineen, gammabutyyrivoihapon tasoa aivoissa 27%. Näihin oireisiin käytetty lääkitys, bentsodiatsepiinit, korvaavat alentunutta GABA-aktiviteettia.

Mielialalääkkeet auttavat masennukseen kohottamalla serotoniinitasoa.

Tämä perustuu teoriaan, jonka tiede on osoittanut pätemättömäksi. Kukaan ei tiedä miksi nuo lääkkeet vaikuttavat masennusoireisiin osalla potilaista, niiden käyttö ei siis perustu lääketieteeseen, ne ovat uskomushoitoa.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #69 on: 23. 04. 2009 21:09 »
En voi sille mitää että käynnistyn hyvin nopeasti kun joku väittää pystyvänsä siirtämään kosmista energiaa vaikka tomaattiin tai tomaatista sarastuneeseen ihmiseen.

Meediot, henkiparantajat ja kaltaiset, ovat minun mielestäni huijareita, siitä riippumatta vaikka itse uskoisivat siihen mitä sanovat.


Ymmärrän kyllä mutta itse pidän noita harmittomina kun vertaa siihen mitä kaikkea pimitystä ja vääryyttä yhteiskunnassa tehdään, jotka ihan oikeasti vaikuttavat ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin.

Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #70 on: 23. 04. 2009 22:10 »
Huuhaaparantajien jutut ovat todella pieni kala, kofeiinikin aiheuttaa Suomelle miljardiluokan tappiot ja siitä ei kukaan puhu mitään... minua lukuunottamatta, siis.

Offline T.Tyly

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 488
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #71 on: 24. 04. 2009 05:05 »
Toivon Sinulle jaksamista taistelussasi.  Itse tosin uskon olevani kahvin kohtuukäyttäjä.  Juon n. 2 kupillista päivässä.

Ymmärrän toki huolesi jos vaikka puoletkin tutkimuksistasi ja havainnoistasi on totta.

Tapio O. on oikeassa siinä että maailmassa on "isompiakin huijauksia" kuin energian siirtäminen juomaveteen ja vastaavat.

Minulle sopii kuitenkin parhaiten päivitellä ihmisten uskoa kaikkeen epärationaaliseen.

Omaan ajatteljuuni on vaikuttanut mm. Robert G. Ingerssollin kirjat (kukaan tapaamistani ihmisista ei ole hänestä mitään kuullut) ja  vaikkapa Mark Twainin "Matkakirjeitä maasta".
Minäkin olen sitä mieltä, että ravirata on kaavoitettava asunnoille!

Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #72 on: 24. 04. 2009 15:03 »
Ingersoll ei ole tuttu minullekaan, mutta Twainilta olen lukenut kaiken, minkä olen saanut käsiini. "Matkakirjeitä maasta" on kulunut minun käsissäni jo 70-luvulta ja lapseni ovat myös lukeneet sen useampaan kertaan. Löysin taannoin alesta erään Mark Twainin novellikokoelman, jossa on hänen viimeisimpiä, ennen kuolemaa kirjoitettuja novelleja, mutta en muista nimeä ja kirja on jossain remonttisotkun keskellä, se oli filosofian kannalta mielenkiintoisin lukukokemus.

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #73 on: 24. 04. 2009 17:05 »
Robert  G. Ingersoll oli 1800-luvun tunnetuin vapaa-ajattelija.   Hän kirjoitti useita kirjoija, joista tärkeimmät on käännetty myös suomeaksi.  Tässä yksi Ingaersollin tunnetuimmista sitaateista.  Siinä on kiteytetty koko hänen filosofinen ajattelunsa:

"Minä en halua taivasta, jonka edessä minun täytyy luopua järjestäni, en onnea vapauttani vastaan, enkä kuolemattomuutta, joka vaatii minun luopumaan itsenäisyydestäni.

Parempi muuttua mullaksi ikkunattomassa haudassa, johon ei ole muuta ovea kuin madon punainen suu, kuin kantaa vaikkapa jumalankin jalokivillä koristettua kaularengasta."

Robert Ingersoll

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #74 on: 24. 04. 2009 17:05 »
Onko hypnoosi huijausta? Onko se tieteellisesti todistettu? Kuinka se toimii?

Yritin kerran hieman lukea kvanttifysiikan popularisoituja ongelmia ja ihmeellisyyksiä. Jäi mieleen kvanttien ilmiselvä kommunikointi, jota ei ole osattu selittää. Ennenkuin tuomitsee jyrkästi oman vahvan nykytietämyksensä (joka perustuu toisilta saatuun tietoon) mukaisesti jotain itselle selittämätöntä,  kannattaa muistella aikaa, jolloin maailma oli vielä litteä...

Kouluissa opetaan historiasta merkillisiä "totuuksia", myös Suomessa. Aikojen kuluessa nuo "totuudet" muuttuvat merkillisesti.  Siis: se mikä on yleisesti hyväksytty tosiasia tänään, ei välttämättä ole sitä enää huomenna.

Avaruustutkimus suoltaa koko ajan uutta tietoa ja näkemystä mustista aukoista, aurinkotuulista sun muista kosmisista säteilyistä...

Kyllä  aikadilaatiokin on minulle enemmän uskon asia kun ei sitä oikein voi ymmärtää, että aika kuluu eri tavalla eri vauhdissa ollessa (no kyllä se baarissakin voi aika pikkutunneille helposti lipsahtaa...se on vielä ymmärrettävää). Olikos se niin, että kuna avaruushielillä on tarkka rannekello joka ei jätätä, niin silti se on maahan palatessa jäljessä.
« Last Edit: 24. 04. 2009 18:06 by Tapio Osala »

Vierailija

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #75 on: 24. 04. 2009 17:05 »
Amerikan kreationistit - siis siellä Bible Belt vyöhykkeellä - ovat kai vieläkin sitä mieltä että maapallo on litteä.  Tuli tässä mieleeni Daytonoin Apinajuttu:

Tiede väittää, että maapallon ikä olisi 4,6 mrd vuotta, mutta etenkin Amerikan kreationistit ovat vankasti luomisteorian kannalla. Jumalaa ei ole saatu oikeuteen haastetuksi asiaa todistamaan, mutta oikeutta asiasta kuitenkin on käyty.

Daytonissa Darwinin apinajuttua puitiin vuonna 1925 ja lännen lokari Hiski Salomaa, Hiskias Möttö, teki tapausta tunnetuksi esittämällä toisen amerikansuomalaisen kupletistin, Antti Syrjäniemen vuonna 1929 julkaiseman kappaleen Daytonin apinajuttu.

Tenneseen Daytonissa käytiin oikeutta joka koski kehitysopin opettamista koulussa. Vuonna 1925 säädetyssä osavaltion laissa todettiin: Valtion rahoittamissa kouluissa tai yliopistoissa on laitonta opettaa teoriaa, joka poikkeaa Raamatussa esitetystä luomiskertomuksesta, ja esittää ihmisen polveutuvan alemmista elämänmuodoista.

Samana vuonna maailmanlaajuista huomiota saaneessa oikeudenkäynnissä oli syytettynä opettaja John Thomas Skopes, häntä puolusti Clarence Darrow ja syyttäjänä toimi William Jennigs Bryan. Oikeudenkäynti päättyi Skopesille tuomittuun 100$ sakkoon, joka kuitenkin kumoutui myöhemmässä valitusoikeudenkäynnissä korkeammassa oikeusasteessa lakiteknisen seikan perusteella.

Muutamia päiviä oikeudenkäynnin jälkeen syyttäjä Bryan kuoli, jolloin oikeudenkäyntiä seurannut lehtimies H. L.Mencken totesi: ”Jumala lienee yrittänyt osua salamalla Darrowiin, mutta osuikin Bryaniin.”

jatka lukemista:

Apinajuttu
http://knoa.blogit.fi/011-daytonin-apinajuttu/

Daytonin  Apinajuttu (Antti Syrjöniaemi, laulu)
http://www.youtube.com/watch?v=1nBEiCvqlGE

Sanat
http://lirama.net/song/236080

Monkeyman


CopyPaste

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #76 on: 24. 04. 2009 18:06 »
Mistä tahansa asiasta voi vääntää mitä tahansa:  Tässä T. Osalalle viihdettä viikonlopuksi (ja muille)

Googleta sanoilla uskolla parantaaminen ja ihmaeparannukset

Heta Häyryn havaintoja vaihtoehtoisesta parantamisesta

Vaihtoehtolääkinnän oikeutettu työsarka löytyykin juuri vaivojen parantamisesta silloin, kun virallinen lääketiede on voimaton taudin edessä. Vaihtoehtoiset teoriat terveydestä, sairaudesta, hoidon vaikutustavoista ja muista asiaan liittyvistä seikoista ovat tosin tieteellisesti tarkasteltuina suureksi osaksi virheellisiä, mutta sillä ei ole merkitystä parantamisen kannalta. Niin kauan kuin ihmiset saavat joihinkin vaivoihinsa apua vain nikamanniksauttajilta, kuppareilta, luontaislääkitsijöiltä ja henkiparantajilta, olisi epäinhimillistä estää heitä käyttämästä näitä palveluita hyväkseen vain sillä perusteella, ettei niiden takana ole tieteellisesti testattuja ajatusmalleja.
http://www.skepsis.fi/jutut/paholaisen_asianajaja/luku8.html

Mesmerismiä
http://www.kristitynfoorumi.fi/mesmer.htm

Humpuukki terapeutit
http://suomenpo.blogit.uusisuomi.fi/2009/04/17/humpuukki-terapeutit/

Parantaako Benny Hinn
http://www.kristitynfoorumi.fi/hinnpaljastus1.htm

Uskolla parantaminen
http://www.kolumbus.fi/petteri.haipola/loppu/ihmeet.htm

Vaihtoehtoisista hoidoista
Vaihtoehtoisen hoidon onnistumista selittääkin paljolti se, että suuri osa ihmisten vaivoista ja taudeista on ajan myötä itsekseen paranevia tai lievittyviä, olipa hoito mikä tahansa. Monessa vaivassa pahinta onkin epätietoisuudesta aiheutuva psyykkinen huoli ja tuska, joiden kesto ja voimakkuus riippuvat ratkaisevasti potilaan suhtautumisesta ja uskosta. Vaihtoehtoinen hoito on usein ihmiselle psyykkistä apua vaivojen aiheuttamassa tuskassa.
http://www.saunalahti.fi/arnoldus/vaihtoeh.html

Energiahoitoa Praanalla
http://www.skepsis.fi/jutut/paholaisen_asianajaja/luku8.html
« Last Edit: 25. 04. 2009 12:12 by CopyPaste »

Offline SonjaVii

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 134
  • View Profile
  • Email
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #77 on: 25. 04. 2009 16:04 »
Vaihtoehtohoidot, uskomuslääketiede, terapiat, huuhaat, kummallisuushoidot.

Niitä toteuttamaan saa kuka tahansa perustaa esim. oman vastaanottonsa lainsäädäntömme mukaan. Pätevyysvaatimuksia ei ole. Ihminen saa harjoittaa elinkeinoa elääkseen.

Aikoinaan laserin käyttökoulutusta toteuttaessani, kursseja pitäessäni, jouduin tekemään valtavan työn hankkiakseni tietoa ensin muutaman yksittäisen lääkärin kokeilusta, muutaman kirjoitetun kirjan ja muutaman lääketieteellisen kokeilun tuloksista. Sen jälkeen kokeilin hoitoja itselläni ensin, ennen ”uskoa”.

Vaikka en ole sairaanhoitaja, olen lukenut saman kirjan, (suppeampana), kuin sairaanhoitaja, ihmisen anatomiasta.
Lymfaterapeuttina tietoa ihmisen soluaineenvaihdunnasta minulla on enemmän kuin monella muulla. Ihon toiminnasta on jokunen ”tavallinen” lääkäri työskentelyaikanani kieltäytynyt edes keskustelemasta kanssani koska on käsittänyt että tiedän asian paremmin kuin mitä hän on lääkärikoulutuksessaan saanut oppia.
Omilla kursseillani oli opettajia, Hollannista akupunktio-homeopaatti-opettaja, Suomesta luennoi keräämälleni joukolle patologian apulaisprofessori – siis koululääketieteen alalta sellainen henkilö, joka sanoo viimeisen sanan siitä, mikä oli ihmisen terveys/sairaus/kuolinsyy/ym. patologiassa tutkittavat/ esille tulevat asiat. Taitaa sama patologi tutkia nykyään kansanperinnettä, hm, huuhaa-hoitojen osalta. Avarakatseisuutta, sanoisin.

Lääkintöhallituksessa pyydettiin tuolloin aikoinaan allekirjoittanutta perustamaan yhdistys, jonka jokaisen jäsenen saavan opin takaisin olevan samaa tasoa kuin itselläni; silloin he virallistaisivat yhdistyksen ja samalla ammatin edustamiini hoitoihin.
Alan liittoja he eivät aikoneet koskaan virallistaa, tietotaito oli liian kirjavaa.

Yritimme yhdistystä, perustimmekin sen. Kohta olivat kaikki kimpussa; joukkomme oli pieni joukko yrittäjiä joilta ei aika riittänyt tappeluun kaikkien mahdollisten ammattiryhmien kanssa. Jopa alan koneita valmistavat SÄHKÖINSINÖÖRIT kävivät kimppuun. Arvovaltaiset, viralliset liittomme muuttuivat kiusaa tekeviksi, haukkuviksi ja huutaviksi älykääpiöiden joukoksi…
Tietoa ei haluttu, ymmärrystä ei haluttu, joukkomme oli liian pieni. Kitkerästi sai esim. yksi maan johtavista kauneus- ja terveyshoitoloista todeta hoitaneensa ihmisiä laserin sijasta vuosikaudet tavallisella led-lampulla – silloisen liittomme puheenjohtajan neuvoa kuunnellen.
Olisiko tullut avuksemme asialliselle tielle? Ei toki, tilasi kalliin laserin ulkomailta mutta ei kommentoinut kirjettäni – jossa todistin heidän koneensa toimivan led-lampulla – mitenkään. Kirjeen vastaanottaja oli laitoksen lääkäri, joka puhui usein laserin avuista lehdissä, työntekijöiden käyttäessä led-valoa hoidoissa…

Lymfaterapiassa Meilahdessa toimiva lääkäri kehotti meitä terapeutteja viemään tietoa terapian vaikutuksista suurelle yleisölle; lymfasuonistossa voi olla vikoja ja tukoksia joille lääketiede ei voi tehdä mitään; silkinohuita tukkosuonia oli lääkäri yrittänyt leikata esim. jaloissa mutta tulos oli ainoastaan karmaisevaa jälkeä tuottava, aineenvaihdunta ei parantunut vaan leikkauskohdat tekivät yhä pahempia ”paukamia” kun eivät suonet toimineet senkään vertaa katkaistujen kohtien vuoksi.
No, lymfasta on jo vähitellen tieto kelvannut, Vaasassa olin ensimmäinen lymfaterapeutti, jota jopa vieressä istuessaan kollegat haukkuivat, nykyäänhän heitä jo on.

Ammattini ansiosta pääsin aikoinaan myös lääkärien akupunktiokonferenssiin joka pidettiin Kööpenhaminassa. Eräästä maasta kunnianarvoisa lääkäriryhmä piti luentoa vedestä, joka kulloiseenkin vaivaan nähden ”varustettiin vaivaelimeen kuluvalla taajuudella” – ja jota nauttimalla elimen taajuuden pitäisi palautua normaaliksi. Siinä vaiheessa allekirjoittanut kyllä antoi periksi ja menin helskutan kalliiseen hotellihuoneeseeni ottamaan tuppluurit, uskoa ei löytynyt tarpeeksi.
Kuitenkin hapetetulla vedellä teimme kokeen kerran yhden lääkärin kanssa; join päivittäin litran hapetettua vettä, (huom! Ei kaupan valmisvettä vaan happilaitteella ennen juontia hapetettua), ja 5,3:ssa oleva kokonaiskolesterolini laski 4,3:een kuukaudessa. Uskoa ei ollut, mutta parantumista kolesterolissa tapahtui.

Tapasin ja keskustelin myös Englannin silloisen akupunktioyhdistyksen puheenjohtaja-lääkärin kanssa - yli 80-vuotias henkilö jota ei kuunaan olisi uskonut 50 vuotta vanhemmaksi - toteutti kiinalaista, (ei länsimaista), akupunktiota itseensä. Vaikea uskoa ettei akuilu olisi ollut osavaikuttaja…
Suomen ensimmäinen, ilman normaaleja puudutus/nukutusaineita tehty kilpirauhasleikkaus tehtiin akupunktiopuudutuksella. Yli 70-vuotias potilas oli pirteä ja hyvävointinen heti leikkauksen jälkeen. Äidilleni, joka oli ollut mm. saman lääkärin leikattavana ja joka joutui Helsingissä käydessään Meilahden sairaalaan sydämensä vuoksi, sateli ivallisia huomautuksia ja kyselyjä useamman lääkärin taholta ”akulääkärin” toimista, eivät päässeet muuta kuin toteamaan että on ihmeen hyvä kirurgi kun on saanut jopa silloisella tavalla tehdyn sappileikkauksen haavankin hiuksenhienoksi ja hyvän näköiseksi…

70-luvulla, ja osittain vielä tänäänkin, pidetään ”humpuukina” iholle levitettävien aineiden kykyä imeytyä ihoon. Kuitenkin monet lääkkeet ovat tänään muotoa laastari/voide, tienneekö se iho milloin aine on koululääketieteen määräämä, milloin kemikalion myymä, hahhaa, tyhmyyttä on aina löytynyt molemmilla puolilla.

Tärkeimpänä vaihtoehtohoitojen tiedoista ja taidoista olisi aina maallikon pidettävä sitä, että osaa vetää rajan siihen, milloin ”huuhaa”-hoitoa voi tehdä, milloin on ymmärrettävä taitonsa/tietonsa ja vastuunsa joutuvan liian kovalle koetukselle, on ymmärrettävä pysyä rajoittuneiden kykyjensä sisällä. Näin ei aina valitettavasti ole. Virallistamattomia ammatteja ei voi myöskään valvoa, vasta aiheutetut vahingot antavat oikeuden puuttua elinkeinoon.

Summa summarum, asia on monipiippuinen, eikä taatusti aina ”psyykepohjainen”. Tiedon lisääminen MOLEMMILLA PUOLILLA olisi hyväksi.

Kehitys kehittyy kyllä siitä vähitellen, mutta keskustelun taso tässä vaikuttaa kyllä siltä kuin mykät huutaisivat kuuroille…eikä kukaan tule hullua hurskaammaksi ilman todellista tietoa.

Krapula kuitenkin parantuu sillä millä se on hankittukin, vähän homeopaattiseen tyyliin…eikö totta?

« Last Edit: 25. 04. 2009 18:06 by SonjaVii »

Offline T.Tyly

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 488
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #78 on: 25. 04. 2009 18:06 »
Haku: "kosminen energia *"

Kokeile ylläolevaa hakua, niin huomaat miten pieni maailmankaikeutesi on ollut.

Esimerkiksi näin:

Kiviterapia lyhyesti:
Kiviterapia perustuu samoin kuin väriterapiakin siihen tosiasiaan, että kehosi tarvitsee spektrin seitsemää perusväriä ylläpitääkseen energiatasapainoaan. Kosmisen säteilyn puute tai liiallisuus saa aikaan häiriöitä energiatasapainossa ja ihminen reagoi siihen usealla eri tavalla. Jokainen jalokivi vastaa yhtä perusväriä.
Nämä värit vastaavat myös keskeisten planeettojen värejä. Kivien kanavoima värähtely tai energia kohdistetaan ulkoisesti avustamaan kehon tai ympäristön häiriötiloja. Kiviterapialla on tarkoitus vaikuttaa kehon energiatasoon, eetterikehoon ja sen pinnalla oleviin energiakeskuksiin sekä niiden kautta myös henkilön fyysiseen kehoon.
http://www.finnishspectrolite.com/kiviterapia.html

Tai tällaista:

Seitsemän sädettä
Seitsemän sädettä ovat peräisin auringosta, tarkemmin sanottuna subjektiivisesta auringosta eli auringon sydämestä. Maan päälle niiden energiat virtaavat jonkin pyhän planeetan kautta, jotka ovat seitsemän säteen erityisiä asuinsijoja ja kanavia.

Tietyn planeetan logos, ts. ilmentyvä henkinen entiteetti, joka on vastuussa kyseisen planeetan elämänmuotojen kehityksestä, on itse asiassa yksi suuri säde. Esoteerisessa filosofiassa ns. pyhän planeetan kohdalla säde ja planeettalogos tarkoittavat kutakuinkin samaa.
http://www.elisanet.fi/tviital1/opetukset/esoteerinenfilosofia1.html
Minäkin olen sitä mieltä, että ravirata on kaavoitettava asunnoille!

Offline SonjaVii

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 134
  • View Profile
  • Email
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #79 on: 25. 04. 2009 18:06 »
Ei riitä uskoni tällaiseen, eivät taida siis auttaa viruksen aiheuttamaan päänsärkyyni...

Jotakuinkin kauhuissani olin kerran myös erään ulkomaisen hierontaopettajan hypähdykselle sivuun kun hieroja veti hierottavan jalkoja pitkin kätensä opettajan suuntaan; hypähti pois tieltä ettei se "paha energia" hypähdä häneen...

Meitä on moneksi.