Author Topic: Uskomuslääketiede kuriin  (Read 15751 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Uskomuslääketiede kuriin
« on: 17. 04. 2009 06:06 »
"-Tiedeyhteisön pitää topakasti nostaa keskustelun kohteeksi mystiikka, harhaopit ja henkiparantajat. Pitää myös toimia ponnekkaammin huuhaa-hoitojen leviämistä vastaan. Dosentti Myllykangas muistuttaa, että miljoonan syöpätapauksen joukosta löytyy aina yksi äkillinen, selittämättömältä tuntuva parantuminen, ilman että sen taustalla silti olisi mitään mystiikkaa tai hokkuspokkustemppuja."
Vuoden tieteentekijä Markku Myllykangas

Katso kolumnipalvelusta:
http://www.vaasalaisia.info/vaalit/?toiminto=esite&id=674
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #1 on: 17. 04. 2009 08:08 »
Googletus sanalla terapiat toi 30 500 osumaa.  Lähempi tarkastelu saa aikaan pyörryttävän tunteen.  Mistä kaikesta ihmiset ovat valmiita maksamaan:

”Fengshui-energiasisustus, aarrekarttatyöskentely, NLP, reiki-energiahoito, freeway-cer-terapia, ravintoterapia - kaikki nämä tukevat ja täydentävät toisiaan.  Jos koet, että tarvitset elämäsi jollakin osa-alueella muutomuutosta tai apua, ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan yhdessä sinulle sopivin keino parantaa elämäsi laatua”

Lainaus terapeutin sivulta

Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #2 on: 17. 04. 2009 09:09 »
Lääketiede on, nimensä mukaisesti, lääkkeitä ja lääkitsemistä käsittelevä tieteenhaara, joka edustaa kansainvälisen, lääkkeitä valmistavan kemianteollisuuden taloudellisia intressejä. Lääketiede edistää näitä intressejä pyrkimällä monopolisoimaan terveydenhuollon mahdollisimman täydellisesti omaan hallintaansa ja pyskimällä estämään synteettisten lääkkeiden kanssa kilpailevat lääkkeet ja menetelmät, jotka eivät tuota voittoa lääketeollisuudelle. Tämän takia kelakorvausta ei saa luontaislääkkeistä vaikka niiden tehosta olisi tieteellistä näyttöä.

Hyvin suuri osa lääketieteen tarjoamista kemikaaleista on itseasiassa uskomushoitoa, niiden vaikutusmekanismia ei tunneta, ja niiden myyntilupa perustuu usein pelkkiin teorioihin ja vääristeltyihin tutkimuksiin.

Vierailija

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #3 on: 17. 04. 2009 10:10 »
Eräsmiehen vastaus on loistava debattijäärän veto.  Vastauksessa on esillä kaikki vaihtoehtoisen lääketietteen vakiofraasit.  En yhtään  ihmettelisi vaikka Eräsmies itse edustaisi jonkinlaista terapiakoulukuntaa.  Nimimerkki viittaa selkeästi luontoon ja eläimiin.  Ehkäpä Eräsmies tarjoaa maksua vastaan majavaterapiaa.

Lääketiede on toki muutakin kuin lääketehtaiden juoni osakkeenomistajien lompakon lihottamiseksi. 

Wikipedian mukaan  ”Lääketiede tarkoittaa suppeassa merkityksessä terveyden ylläpitämiseen ja palauttamiseen sekä sairauksien ehkäisemiseen ja hoitoon kohdistuva tiedettä. Laajassa merkityksessä lääketiede sisältää myös näihin päämääriin tähtäävät käytännön toimet eli lääkinnän. Lääketieteessä pyritään ymmärtämään, kehittämään ja soveltamaan tapoja, joilla ihmisen tai eläimen terveyttä voidaan vaalia ja parantaa. ”

Tietysti tarvitsemme myös hippokrateita ja paracelsuksia, jotka tuulettavat luutuneita asenteita.  Tässäkin olisi toki syytä kuunnella Hippokratesta, (460-377 e.e.a), joka oli sitä mieltä että sairauksien syy on luonnollisen eikä kosmoksen ja jumalten aiheuttama, joka taas kurkistaa lähes kaikkien vaihtoehtoisten terapiamuotojen takaa.

Tavis, joka on usein yksin sairautensa tai ongelmansa kanssa tarttuu helposti mihin tahansa vieheeseen joka hänelle tarjoillaan kiinltäväpintaisella liitupaperille painetulla brochyyrillä tai ammattilaisen tekemältä nettisivulla.

Koululääketiede periytyy siis aina Hippokrateen ajalta kun monet nykyterapiat ovat tiimien keksimiä ja ne tarjoilaan rahaa  astaan heti kun nettisivu on valmis.

Kannattaa lukea Tapsa P:n kolumni.

Aatos Eilinen
« Last Edit: 17. 04. 2009 17:05 by Vierailija »

Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #4 on: 17. 04. 2009 11:11 »
Aivan oikein, noinhan sen pitäisi periaatteessa olla, mutta kun se ei ole. En edusta itse mitään koulukuntaa, puhun ainostaan omasta kokemuksesta ja lähes 40 vuoden asiaan perehtymisen taustaa vasten.

Koululääketiede periytyy kaukaa, luontaislääkitys, vielä kauempaa. Koululääketiede on vain kaapattu lääketeollisuuden käsikassaraksi hitaasti, ja vaikutukset näkyvät lainsäädännössä ja terveydenhuollon toiminnassa. Diagnostiikassa ja hoidon suunnittelussa sivuutetaan suruttomasti lääketieteellinen tutkimustieto ja käytetään erilaisia poliittisesti suunniteltuja menetelmiä. Väärät diagnoosit myyvät patenttilääkkeitä parantamatta potilaita. Näitä väärällä diagnoosilla liikkuvia on Suomessa pelkästään kofeiinin osalta jo noin 500 000.

Koska lääketiede välttää käyttämästä sellaista lääketieteellistä tietoa, joka on ristiriidassa eri eturyhmien poliittisten ja taloudellisten intressien kanssa, tappaa lääketiede hoitovirheiden ja lääkkeiden haittavaikutusten ansiosta enemmän ihmisiä kuin mikään muu yksittäinen tekijä.

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #5 on: 17. 04. 2009 11:11 »
Kuinka paljon vääriä diagnooseja tapahtuu uskomuslääketieteen. luontaisterapian, vaihtoehtoisen lääketieteen jne, jne toimesta.

Ei taravitse kovin paljoa muistella kun mieleen nousee iso joukko vääriä, jopa kuolemaan johtaneita diagnooseja, joita nämä omatekoiset terapeutit ovat tehneet.

Meillä on Vaasassakin valitettavasti "terapeutteja", joiden ainoa motiivi on elättää itsensä syöttämällä ihmisille pajunköyttä oikeiden  lääkkeiden asemasta.

Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #6 on: 17. 04. 2009 11:11 »
Montako kuolemantapausta löydät näiden "terapeuttien" jäljiltä, montako tuhatta koululääketieteen jäljiltä? Hyvin suuri osa lääketieteen tappamista ihmisistä kirjataan muiden tekijöiden piikkiin, koska kuolemantapauksia ei tutkita kunnolla, eikä lääkkeiden haittoja tunneta tai myönnetä.

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #7 on: 17. 04. 2009 12:12 »
Hyvä on
Yritetään tehdä tästä keskustelusta järkevä.  Mikä siis on koululääketieteen ja vaihtoehtoisen lääketieteen kohtuullinen harmonia?

Onko näitä mahdollista sovittaa yhteen tai rinnakkain.  Koska aina on kysymys rahasta niin miten yhteiskunnan osuus tulisi määritellä.

Missä kulkee raja?  Onko kaikki puuhastelu vaikka marsujen kanssa terapiaa, josta voi ottaa maksun? 

Miten on selkärangan alapäässä asustelevan violetin liekin tai feng-suin kanssa?

Oletko koskaa todella tutkinut miten monta terapiavaihtoehtoa saa Suomessa rahalla ja ketkä niitä tarjoavat.

Onko antroposofinen lääketiede tiedettä vai hömppää?

Vai ono niin että "kaikki mikä ei ole kuolemaksi - vahvistaa"k

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #8 on: 17. 04. 2009 13:01 »
Kun ihminen tekee kuolemaa hän tarttuu mihin tahansa oljenkorteen riippumatta siitä mistä apu tulee.

Suurin hankaluus on siinä että luontaistuote lääkkeitä ei ole tutkittu tarpeeksi ja niiden yhteisvaikutus synteettisiin lääkkeisiin on tutkimatta.

Usko siihen että jokin parantaa vaikka ilman lääkkeitä on monasti auttanut, ei kuitenkaan kaikkia.

Jokaisella on oikeus valita lääkärinsä ja hoitonsa kuten haluaa sitä kenekään asettamatta kyseenalaiseksi.

CopyPaste

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #9 on: 17. 04. 2009 14:02 »
Huuhaaterapiat adressi

Yhteiskunnan varoja ei tule kuluttaa tippaakaan tieteenvastaisten käsitysten tutkimiseen, huuhaaterapiat pitää pyrkiä ehdottomasti kieltämään ja uskomuslääkintää käyttävien puoskareiden toiminnalle tulee saada stoppi! Näin ollen haluamme, että yhteiskunta ei kiinnitä minkäänlaista huomiota hörhöjen vaatimuksiin uskomushoitojen lisäämiseksi, huuhaan tutkimiseksi tai muunkaan asiansa puolesta.

Yhteiskunnan tulee myös tehdä aktiivisia toimenpiteitä huuhaan vastustamiseksi ja siksipä huuhaatilaisuuksien järjestäjät tulee myös mielestämme karkoittaa kaikista julkishallinnollisista tiloista, varsinkin yliopistoista. Veroveroin tuettu huuhaa tulee jatkossa avoimesti tuomita ja lopettaa esimerkiksi kansanopistojen huuhaakurssit.

Moniarvoista uskonnonopetusta lukuunottamatta huuhaa ei kuulu peruskouluun, sen sijaan peruskoulussa pitää tehdä tarvittaessa työtä oppilaiden vieroittamiseksi irrationaalisista ajatuksista. Haluamme kaikin keinoin lisätä järjenkäytön arvostusta ja huuhaan halveksuntaa yhteiskunnassamme.

Tämänkaltaiset adressit ovat näin ollen mielestämme kaiken pahan alku ja juuri:

http://www.adressit.com/luontaishoito
http://www.adressit.com/paratutkimus

Osoittakaamme siis yhdessä haiseva vastalauseemme kaikkia huuhaahörhöpuoskareita vastaan, kertokaamme huuhaata tukeville päättäjille eriävä mielipiteemme, pysykäämme tiukasti yhteisessä rintamassa pseudotieteiden tulvaa vastaan!

http://www.adressit.com/huuhaa

Vierailija

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #10 on: 17. 04. 2009 15:03 »
Kun puhutaan vaihtoehtoisesta lääkinnästä ja koululääketieteestä kumpi on tavikselle helpompi ymmärtää:

DNA
Deoksiribonukleiinihappo eli DNA on nukleiinihappo, joka sisältää kaikkien eliöiden solujen ja joidenkin virusten geneettisen materriaalin.  Eliö lisääntyessä geneettinen materiaali kopioituu ja välittyy jälkeläisille.

Eukaryooteissa DNA kromosomeaissa solun tumassaa. Prokaryooteissa DNA on rengasmaisena molekyylinä solun sisällä ilman tumaa nukleoidiksi kutsutulla alueella.

Eläin- ja kasvisolujen mitokondriot sekä kasvisolujen kloroplastit sisältävät oman rengasmaisen DNA:nsa kuten bakteereissa.

Violetti Liekki
Violetti Liekki puhdistaa ja harmonisoi epätasapainoiset energiat ja auttaa täten harjoittajaansa kulkemaan omaa tietään niin kuin on tarkoitettu.

Itsensä lisäksi Violetilla Liekillä voi hoitaa toisia sekä lähi- että kaukohoitona, tai hoitaa vaikkapa maapalloa, kaupunkeja, lemmikkejään, luontoa....

Hoitoa voidaan käyttää sekä henkisten että fyysisten ongelmien käsittelyyn. Violetti Liekin energiaa voidaan käyttää hoidoissa myös yhdessä muiden energiamuotojen kuten perinteisen Reikin kanssa.

Aatos Elinen

Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #11 on: 17. 04. 2009 15:03 »
Kun Prozac (fluoksetiini) keksittiin, se sai USA:ssa myyntiluvan seuraavanlaisilla vääristelyillä.

- FDA:lta salattiin aiemmissa tutkimuksissa vaikuttavaa ainetta saaneiden koehenkilöiden itsemurhat.
- Niille vaikuttavaa ainetta saaneille kohenkilöille, jotka osoittivat aggressiivisuuden merrkejä, annettiin lisäksi rauhoittavia, että haittavaikutuksia ei tulisi liikaa.
- itsetuhoiset koehenkilöt siirrettiin plaseboryhmään.
- Itsemurhan tehneiden papereita siirrettiin jälkikäteen plaseboryhmään.
- Usean potilaan paperit katosivat mystisesti.
- Lääketehdas salasi sisäisen muistion, jonka mukaan aineen tiedettiin aiheuttavan psykoosia 6% käyttäjistä.

Nämä tiedot tulivat esille oikeuden määräyksellä kun puitiin murhajuttua, jossa tekijä oli joutunut psykoosiin lääkkeestä.  Sen jälkeen näitä juttuja on tullut lisää satoja. Tyypillinen SSRI-lääkkeen laukaisema surmatyö on perhesurmat, jossa murhataan puoliso, lapset, vanhemmat tai muita läheisiä perheenjäsenia. Toinen tyypillinen laji on koulu- tai työpaikka-ammuskelu, näitäkin meillä on jo sattunut muutama.

SSRI-lääkkeiden kliinisiä kaksoissokkotutkimuksia on tutkittu ja niistä käy ilmi, että 57% tutkimuksesta ei osoita aineille yhtään enempää tehoa kuin inaktiivinen plasebo. Vasta kun tutkimusmenetelmä väärennettiin, saatiin tulos, jonka mukaan SSRI-lääkkeet ovat noin 20% kalkkitablettia tehokkaampia. Tapa, jolla tuloksia saatiin oli plasebopesu. Kaikille koehenkilöille annetaan ensin plaseboa ja ne, jotka reagoivat plaseboon positiivisesti, suljetaan kokeeesta. Vasta tämän jälkeen koehenkilöt jaetaan kahteen ryhmään, joista toinen saa inaktiivista plaseboa, toinen vaikuttavaa ainetta.  Jos tällainen tutkimus tehtäisiin tieteellisillä metodeilla, plasebopesua ei tehtäisi ja inaktiivisen plasebon sijasta käytettäisiin aktiivista, joka aiheuttaa epämiellyttävää oloa "sivuvaikutuksena", tällä menetelmällä poistetaan "plasebovaikutus", joka muuten antaa virheellisen tuloksen. Jos koehenkilö saa ikäviä oireita, hän luulee saavansa aitoa lääkettä ja tämä jo voi aiheuttaa oireiden vähenemistä, ellei aine tunnu yhtään missään, hän arvelee saavansa plaseboa.

Tällainenko on sitä tiedettä?

Offline qwer

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 209
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #12 on: 17. 04. 2009 16:04 »

En edusta itse mitään koulukuntaa, puhun ainostaan omasta kokemuksesta ja lähes 40 vuoden asiaan perehtymisen taustaa vasten.
 

Itse iäisyysväittelyyn nyt ainakaan tässä vaiheessa sen enempää puuttumatta, kiinnostaisi tietää, että onko sinulla lääketieteellinen koulutus ja 40-vuotinen alan työ- ja/tai tutkimuskokemus, vai mitä tarkoitat lähes 40 vuoden asiaan perehtymisellä?

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #13 on: 17. 04. 2009 16:04 »
Eräsmies
Toki lääketieteen historiassa on myös huijauksia ja rikollisuutta ja pimeitä sivuja,  Mutta kokonaisuudessaan lääketieteen historia Hippokrateesta uusimpaan lääketieteelliseen innovaatioon, myös humanismin historiaa.

Ajattele vaikka vain eliniän pidentymistä, vaarallisten epidemioiden lähes täydellistä poistumista jne.

Sinulla on jokin fixaatio.

Hippokrateen vala
http://www.laakariliitto.fi/etiikka/hippokrates.html

Kuvauksia lääketieteen historiasta
http://www.saunalahti.fi/arnoldus/haklaa.html

Sodankäynti ja lääketieteen historiasta
http://www.saunalahti.fi/arnoldus/sothist.html

Akuutti
http://yle.fi/akuutti/arkisto2004/021104_b.htm


Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #14 on: 17. 04. 2009 16:04 »
Olen valmistunut kansalaiseksi Onkilahden Kansalaiskoulusta 1970. Muutaman vuoden kuluttua kiinnostuin aivotutkimuksesta ja psykosomatiikasta kliinisen psykologian ja filosofian näkökulmasta ja olen lukenut noista aihepiireistä aikani kuluksi pelkästään sen vuoksi, että aihe on uskomattoman monimutkainen ja kiinnostava.

Kofeiiniriippuvuuden aiheuttama krooninen myrkytys toi vaikean masennuksen, ahdistuneisuuden ja paniikkihäiriön, joiden vuoksi olen ollut sosiaalisesti neliraajahalvaantunut 2000-2008, jona aikana istuskelin kotona ja tutkin netitse lääketiedettä ymmärtääkseni miksi olen sairas ja mitä voin tehdä asian hyväksi. Nyt olen terve.

Että ymmärtäisit, miten työskentelen, kerron miten nettitutkimus alkoi. Tein kokeen valkosipulilla vuonna 1996, käsittelin yli 10 vuotta, kuukausittain kukkineen herpesinfektion valkosipulista puristamallani mehulla. Muutaman vuoden kuluttua ryhdyin etsimään tietoa siitä, miksi ko. käsittely ehkäisee herpesihottuman vuosiksi. Luin ensin 1400 tutkimusta valkosipulista, sen jälkeen siirryin virologiaan ja sen jälkeen perehdyin perusteellisesti viruslääkeiden toimintamekanismeihin ja kävin läpi kaikki niitä koskevat kliiniset kaksoissokkotutkimukset. Tämän lisäksi perehdyin aihetta käsittelevään perinnetietoon, sekä potilaiden kertomuksiin herpeksestä ja lääkkeistä.  Lopputulemana on, että löysin tarvittavat tutkimusperäiset tiedot, jotka selittivät ja todistivat tieteellisesti miten valkosipulista saatava allisiini imeytyy ihon läpi hermokudokseen molekyylirakenteen muuttumatta ja tappaa virukset tuhoamalla ne mekaanisesti.

Samaa metodia olen käyttänyt SSRI-lääkkeitä ja kofeiinia tutkiessani.

Bonus.

Tiesitkö, että kipulääke Vioxx ehti tappaa 150 000 - 200 000 ihmistä maailmanlaajuisesti 4 vuodessa ennen kuin se saatiin vedettyä pois markkinoilta. Vaihtoehtolääketiede saa paiskia töitä olan takaa ennen kuin pääsee vastaaviin lukuihin yhdellä tuotteella.
« Last Edit: 17. 04. 2009 17:05 by Eräsmies »

Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #15 on: 17. 04. 2009 16:04 »
Eräsmies
Toki lääketieteen historiassa on myös huijauksia ja rikollisuutta ja pimeitä sivuja,  Mutta kokonaisuudessaan lääketieteen historia Hippokrateesta uusimpaan lääketieteelliseen innovaatioon, myös humanismin historiaa.

Ajattele vaikka vain eliniän pidentymistä, vaarallisten epidemioiden lähes täydellistä poistumista jne.

Sinulla on jokin fixaatio.

Lääketiede ei ole kokonaan mätä, mutta se on kaikista tieteenhaaroista korruptoitunein ja tappaa enemmän ihmisiä kuin mikään muu tekijä. Minulla on fiksaatio totuuteen, olen perehtynyt lääketieteeseen ja lääketeollisuuden toimintametodeihin sen verran, että tiedän tasan mistä puhun.

Offline qwer

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 209
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #16 on: 17. 04. 2009 17:05 »
Olen valmistunut kansalaiseksi Onkilahden Kansalaiskoulusta 1970. Muutaman vuoden kuluttua kiinnostuin aivotutkimuksesta ja psykosomatiikasta kliinisen psykologian ja filosofian näkökulmasta ja olen lukenut noista aihepiireistä aikani kuluksi pelkästään sen vuoksi, että aihe on uskomattoman monimutkainen ja kiinnostava.

Kiitos vastauksestasi. Näin vähän arvelinkin.


Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #17 on: 17. 04. 2009 17:05 »
Hyvä on
Myös aseteollisuus on tappanut enemmän ihmisiä kuin lääketeollisuus mutta epäilemättä myös säästänyt enemmän ihmisiä kuin lääketeollisuus.

Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #18 on: 17. 04. 2009 17:05 »
Kukaan ei pyydä meitä luottamaan aseteollisuuteen, mutta koululääketieteen puoskareihin meidän on pakko luottaa, koska terveydenhuolto on monopolisoitu heidän kauttaan kansainvälisen lääketeollisuuden rahasammoksi ja uhriksi voi joutua kuka tahansa, minä tiedän joutuneeni, enkä halua muille samaa, en ainakaan omille jälkeläisilleni.

Aseteollisuus ei säästä ihmisiä, se vain tappaa.

Vierailija

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #19 on: 17. 04. 2009 17:05 »
Jotenkin ymmärrän Sinun asenteesi. Mutta korruptoinut ei ole vain lääketeollisuus vaan myös suurin osa lääkärikunnasta. 

Lisäksi tämän päivän käytäntöihin liittyy koko perinteisen lääkärijärjselmän romuttaminen ja sen korvaaminen pelkästään taloudelliseen tulokseen perustavalla omistajajärjestelmällä.

Käytännössä tämä merkitsee omistajuuden siirtymistä Suomesta ulkomaiseen omistukseen.  Tätä kehitystä on Suomessa ajanut mm. Sitra Esko Ahon johdolla.

Tähän kokonaisuuteen liittyy mm. rongtenkuvausten tulkitseminen Intiassa ja koko etälääketiede, joka on valtava bisnes.

Muita yksityiskohtia on satoja.  Näistä mielenkiintoisin on ehkä suomalaisten henkilökohtgaisten sairaskertomusten kauppaaminen.  Tällä on arvaamattomat seuraukset.

Aivan pienenä detaljina on tanskalaisen pääoman tunkeutuminen Selkämeren sairaalan kauppaan.  Tarjouksen takana on EU Invest A/S niminen yritys, jonka rahoitustausta ei ole niin selkeä kuin saattaisi kuvitella.

Suomen EU Invest toimii läheisessä yhteistyössä mm. Kyösti Kakkosen ja Toivo Sukarin kanssa.  EU Invest on myös tekemisessä vaihtoehtoisen lääketieteen kanssa antroposofisen lääketieteen kautta. Eli kysymys on kiinteistökaupoista.

Antroposofien takana taas on valtava talousmahti, jota voidaan nimittää yhteisellä nimikkelela ekologiseksi- tai eettiseksi sijoittamiseksi.  Joka on tietysti pelkkää fuulaa.

Joten ei olisi kovin suuri yllätys  vaikka Selkämerren sairaala muuttuisi antroposofista hoitoa antavaksi laitokseksi.

Tässä nyt vain muutama hajanainen huomio.

Aatos Eilinen

Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #20 on: 17. 04. 2009 17:05 »
Minulla ei ole asennetta, tai jos on, niin asenteeni on tieteellisen metodin seuraaminen ja kansallinen etu. Suomen pitäisi eriyttää kansallinen lääketieteen instituutio palvelemaan Suomen kansaa. Toiminnan pitäisi perustua tieteellisen kritiikin kestäviin tutkimuksiin ja tietoihin. Tämä on tosin vaikeaa, koska koululääketiede on maailmanlaajuinen vitsaus, jossa noudatetaan samoja diagnostiikkametodeja ja käyvän hoidon suosituksia, joita tehtailevat lähinnä amerikkalaisen lääketeollisuuden omistamat lääkärit.

Jos suomalainen lääketiede pyrkisi ehkäisemään sairauksia, se painostaisi poliittisen johdon kieltämään kansanterveydelle vaaralliset aineet, kuten esimerkiksi kofeiinin. Se käyttäisi diagnostiikassa tieteellisiä menetelmiä ja lääkevalinnan perusteena, Hippokrateen valan mukaisesti, potilaalle sopivinta, ei instituution lääkepolitiikan mukaista lääkettä. Se ei rajoittuisi pelkästään synteettisiin lääkkeisiin, vaan suosisi ensisijaisesti haitattomampia luontaislääkkeitä ja elintavan muutoksia ym terveelle järjelle ja tieteelle perustuvia lähestymistapoja.

Nykyisessä muodossaan koululääketiede ei ole tiedettä, vaan pelkkä tieteen irvikuva.

Vierailija

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #21 on: 19. 04. 2009 08:08 »
Kusivex-terapia

Jouduin pakkolomalle runsas viikko sitten ja nyt on ollut hyvää aikaa miettiä tulevaisuutta.   Jos työt eivät jatku niin ryhdyn terapeutiksi.  Mitään koulutusta minulla ei alalle ole putkimiehen koulutusta lukuun ottamatta, mutta sehän riittää.  Vedestä tiedän kaiken tarpeellisen.

Terapian nimeksi ajattelin kusivex-terapia.  Idea perustuu sille että ”vesi vanhin voitehista” ja että juomalla energisoitua  vettä tarkan ohjeen mukaan voi parantua masennuksesta, kevätväsymyksestä, tylsyydestä ja samalla laihtua ja saada uuttaa eliksiirienergiaa.

Veden poistumisen myötä elimistöstä poistuvat kaikki haitta-aineet veden energia-tasoa lukuun ottamatta. Siitä nimi kusivex-terapia.

Ydin on energisoidun veden nauttiminen.  Vettä tulee nauttia n. 3 litraa päivässä 10 kertaa päivässä tietyn rituaalin mukaan, joka on vielä kehitteillä.  Myös veden energisoiminen on vielä haussa mutta keksin sen kyllä.

Hoitokerrran maksuksi ajattelin 60 euroa.

Offline Nahikas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
 • Gender: Male
 • Joskus tökkii toisinaan sitten taas lipsuu
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #22 on: 19. 04. 2009 08:08 »
Olipas hyvä juttu Vierailijalta,  sen lukeminen saattoi hyvälle mielelle.
Kaikella ystävyydelllä sanon että jos vesivex terapia ei lyö leiville Sinussa on ainesta matkasaarnaajaksi tai veijarikirjojen kirjoiittajaksi. Markkinnarakoakin olisi kun Huovinen on käynyt vanhaksi ja Paasilinna muuten vain ehynyt.
Saattaa olla että vain luulottelen mutta parempi se kuin tuppisuuna

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #23 on: 19. 04. 2009 09:09 »
Googletin allaolevia sanoja googleoperattori - lainausamerkit sana asterriski, mukaan niin kuin täällä on opetettu.   Tässä poiminta tuloksista:

eli ”energiavärähtely *”

Kokeile näitä niin saat monta makeaa naurua
energiavärähtely
energiataso
energiasilta
energiataso

”Jokaisella teistä on ainutlaatuinen energiavärähtely, joka lisää iloista taajuutta. Siirrytte ilon yli autuuteen ja henkeä haukkovaan hurmioon. ... ”

”Itse olen käyttänyt Nikkeniä ja vaikutukset perustuvat välittömästi solujen oman magneettikentän  (7,83 hertsiä) palauttamiseen magneetin avulla, jolloin ihmisen oma energiavärähtely pysyy samalla taajuudella maan kanssa. Kehon energiatasapainon ylläpitoon auttavat myös Innerlightin viherjuoma- ja savituotteet. Tulossa myös tietoa merilevätuotteista. ”

”Ei huolta. Tunnistat meidät aivan varmasti. Meissä on se jokin "energiavärähtely" koko poppoossa. Me tunnutaan sun ihmisiltä. ”

”Ihmisen kyky ajatella ja tehdä valintoja on ainutlaatuinen. Ja mielen eri tasojen yhdentyminen saattaa teidät pian tilanteeseen jossa mahdollisuus konkretisoida ajatuksen muodostamia asioita ja esineitä ja tilanteita on mahdollista. Uusien avattujen energiasiltojen ja -tornien myötä planeettanne energiavärähtely muuntuu niin, että teidän on mahdollista nähdä värien taajuuksia toistenne ympärillä ja kun tämä tapahtuu olette jo saaneet tietoa värien merkityksestä ja niiden mahdollisuuksista. ”

HOITAVAT KIVET
”Jokainen kivi värähtelee tietyllä energiataajuudella. Tämä tekee jokaiseen kivilaatuun sen omat hoitavat ominaisuudet. Kivet hoitavat fyysistä kehoa sekä henkistä olemustamme. Kivissä oleva energiavärähtely laajentaa ihmisen tietoisuutta, sekä hoitaa hänen energiakenttäänsä. ”

”Violetin värin energiavärähtely on kaikkein hienoin ja on erittäin rauhoittava ja lisäksi väreistä mielletään henkisimmäksi. ”

”Meillä on erillinen tunnekeho, jonka energiavärähtely on nopeampaa kuin fyysisen kehon. Tämän takia emme yleensä näe tunnekehoa. ”

”Tällä viikolla viestimme on lyhyt, koska haluamme teidän keskittyvän sielunne ääneen, energiaamme ja valaistumiseen ympärillänne, edessänne olevien sanojen sijasta. Luottakaa niihin ääniin, kuviin ja oivalluksiin, joita saatte, ja yhdistykää kanssamme syvemmällä tasolla, jotta voimme auttaa teitä henkisen kasvuprosessinne nopeuttamisessa ja antaa rakkauden ja rauhan lahjojamme maailmalle.

Sillä kun kohotatte energiavärähtelyänne, Maaäidin energiavärähtely kohoaa kanssanne. Teidän tehtävänne on ryhtyä toimeen nyt. ”

jne, jne
Offline Vapaudenpatsas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 575
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #24 on: 19. 04. 2009 11:11 »
Yksi asia on ihmetyttänyt minua jo vuosia - miksi länsimainen lääketiede nähdään yleisesti jonkinlaisena, vähintäänkin puolihuijauksena, mutta toisaalta nk. luonnonmukainen lääketiede olisi jotenkin parempaa ja oikeammin toimivaa? Tai siis jotkut näkevät, ei ehkä yleisesti.
Eikö se ole hiukan yksisilmäistä? Kun länsimainenkin lääketiede perustuu kaikelta osiltaan lääkinnän perinteisiin ja sairauksista oppimiseen, ja länsimaiset lääkkeetkin perustuvat hyvin pitkälle luonnon tarjoamiin ratkaisuihin.
Ja kun katsoo sitä tosiasiaa, että länsimaissa harvemmin esiintyy vakavia epidemioita, ja jos esiintyy, niin ne on saatu kuriin varsin hyvällä tuloksella kun taas näissä yhteiskunnissa, joissa eletään enemmän "luonnon" ehdoilla ihmiset sairastavat ja kokevat useammin vakavia epidemioita.
Tietysti myös hygienian tasolla on merkityksensä, mutta kuitenkin.

Uskomuslääketiede sanana on hieman kummallinen. Ainakin minulle.
Mitä sillä tarkoitetaan?
Luulisin, että mikä tahansa asia, joka auttaa jollain lailla sairasta ihmistä hädässä, on lääketiedettä. Tai lääkintää, tai parantamista.
Mutta yleispätevää siitä tulee vasta kattavan kokemuksen, testauksen ja yleisesti hyväksytyn dokumentaation pohjalta.

Eräsmiehen kirjoitukset laittavat minut hieman ymmälleni, sillä toisaalta hän näyttää ottavan kannan, jonka mukaan länsimäinen lääketiede lääkkeineen on huijausta, mutta toisaalta hän kertoo samaisen länsimaisen lääketieteen muokkaaman kannabiksen olevan ihan huippuratkaisu syöpäsairauden hoitamisessa.
Jonkinlainen ristiriita tässä logiikassa on. Ainakin minun mielestä.

Vierailija

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #25 on: 19. 04. 2009 11:11 »
Edit: Voit kirjoittaa tilapäisiä viesteja kirjautumalla k-tunnus: Vierailija ja s-sana: Vierailija. Nickia valvotaan erittäin tarkkaan.


>Ydin on energisoidun veden nauttiminen.  Vettä tulee nauttia n. 3 litraa päivässä 10 kertaa päivässä tietyn rituaalin mukaan, joka on vielä kehitteillä.  Myös veden energisoiminen on vielä haussa mutta keksin sen kyllä. >

Juu
Tuo juomaveden energisointi on kieltämättä yksi Kusivex-terapian kiperämpiä kysymyksiä.  Mieleeni tuli kaksi mahdollisuutta:  kuutioon kraanavettä sekoitetaan mikroskooppinen siru multaa Aino Kassisen haudalta. Tämä energisoi veden takuuvarmasti.

Toinen hyvä keino saattaisi olla lausua seitsemän kertaa peräkkäin puolenyön ja täysikuun aikana Reniats Flodur eli Rudolf Stainer väärinpäin.  Näin veteen saataisiin antroposofisen hengentieteen homeopaattinen aspekti.

Asiaa kannattaa varmaan kysyä vaasalaiselta Veikko Vuoriselta.

Aatos Eilinen
« Last Edit: 20. 04. 2009 05:05 by vaasalainen »

Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #26 on: 19. 04. 2009 12:12 »
Kannabiksen teho syöpälääkkeenä saattaa olla parhaimmillaan jos löydetään lajike, jossa syöpäsoluihin vaikuttavia aineita on oikeassa keskinäisessä suhteessa. Lääketeollisuuden kiinnostus kannabikseen johtuu pelkästä voitontavoittelusta. Poliitikkojen ja poliittisesti kontrolloidun lääketieteen tehtävä on estää lainsäädännöllisesti ihmisiä kasvattamasta itse omat lääkkeensä, koska se kilpailee synteettisten lääkkeiden kanssa. Puheet kannabikseen perustuvista synteettisistä valmisteista ovat pelkkää kusetusta, kasvi sinänsä on tehokas ja, oikein käytettynä, täysin turvallinen lääke, kannabisuutteet olivat yleisimmin käytettyjä apteekkilääkkeitä ennen USA:n käynnistämää globaalia kieltolakia. Itse en sekaantuisi noihin synteettisiin sotkuihin, niillä ei ole kovin kummoista tehoa raportoitu.

Uskomuslääketieteellä tarkoitetaan esimerkiksi valmistetta, johon liittyvät odotukset käynnistävät sellaisia reaktioita, että oireet paranevat, vaikka lääkkeellä ei olisi mitään lääkinnällistä vaikutusta. Esimerkiksi mielialalääkkeet toimivat osalla käyttäjistä tämän vuoksi, osalle ne aiheuttavat aivojen kemialliseen tilaan sellaisia muutoksia, jotka vähentävät oireilua poistamatta niiden varsinaista aiheuttajaa. Oireet pysyvät poissa jos syö lääkettä loppuikänsä, tähän lääketeollisuus pyrkii.

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #27 on: 19. 04. 2009 12:12 »
Perehdyttyäni asiaan perusteellisemmin, mitään veden energisointiongelmaa ei ole olemassa.  Se on ratkaistu.  Tätä tehtävää varten on olemassa oikein firmakin:

”Energiavesi myy ja markkinoi Grander-veden energisointilaitteita kotitalouksille ja ammattikäyttöön. Suunnittelemme oikean laitekoon ja määritämme laitetyypin sekä suunnittelemme asennuksen.

Veden energisointi on informaation siirtoteknologiaa, luonnon oman, korkeimman asteen informaation siirtoa. Prosessissa veteen ei lisätä mitään, eikä siitä poisteta mitään. Energisointi vaikuttaa veden rakenteeseen ja vaikutukset huomaa mm. veden alentuneessa pintajännityksessä. ”

http://www.energiavesi.com/

Jos tämä tuntuu liian rationaaliselta niin kusivex-veteen voi aina pudottaa energisoidun kiven , joka hoitaa saman asian.

Energisoitu kiv i

CopyPaste

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #28 on: 19. 04. 2009 13:01 »
Kansalais- ja työväenopistot ympäri Suomea tarjoavat tänäkin vuonna reiki-energian kurssia, joka lupaa hoitaa ja tasapainottaa kaikkia elämänalueita, parantaa sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia.
 
Jatkokurssilla tietämys syvenee, opitaan muun muassa ”kaukohoidon menetelmät”, ”hoitaminen läpi ajan ja paikan” sekä ”tulihoidon tekeminen”.
Samaan aikaan, kun julkinen terveydenhoito kärvistelee kroonisessa rahapulassa, julkisin varoin ylläpidetyt kansalais- ja työväenopistot tarjoavat uskomushoitokursseja, jotka ovat silkkaa huuhaata.

http://www.vihrealanka.fi/node/1778

Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #29 on: 19. 04. 2009 13:01 »
Se, että et ymmärrä miten ne toimivat, ei välttämättä merkitse sitä, että ne olisivat huuhaata.

Offline Oksanen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
 • "Lisää painetta", sanoi putkimies.
  • View Profile
  • Email
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #30 on: 19. 04. 2009 14:02 »
Kiviterapeutit, aromaterrapeutit, meediot, kaukoparantajat, kaukonäkijät, horoskoopin laatijat, mitä kaikkia heitä onkaan, ovat sillkaa huuhaata.

Oletko kuullut jutun miehestä, joka meni tapaamaan kaukonäkijää?

Mies koputti kohteliaasti oveen, jonka takaa kuului "Kuka siellä".
Mies poistui pettyneenä paikalta.

Offline Vapaudenpatsas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 575
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #31 on: 19. 04. 2009 14:02 »
Kiviterapeutit, aromaterrapeutit, meediot, kaukoparantajat, kaukonäkijät, horoskoopin laatijat, mitä kaikkia heitä onkaan, ovat sillkaa huuhaata.
Olen aika pitkälle samaa mieltä, mutta varmaankin jotkut ihmiset ovat saaneet mainitsemiltasi "parantajilta" apua vaivoihinsa, tai helpotusta ahdinkoonsa. Joskus jonkinlaiseksi avuksi riittää pelkästään se, että joku kuuntelee.
Ja taas toisaalta, jokaisella(?) meistä lienee kokemuksia siitä, kun terveyskeskuksessa muutaman tunnin istuttuaan pääsee lääkärin puheille, joka tuskin katsoo potilastaan ja määrää jotain antibioottia johonkin vaivaan, tutkimatta tarvitaanko sitä. Tiedä sitten kumpi on parempi tai pahempi?
Minä olen aika avoin ihminen näille asioille, tosin jonkin verran enemmän uskon länsimaisen lääketieteen kehittämiin lääkkeisiin, silloin kun on kysymys vakavista sairauksista.
Mutta kuten sanoin, joskus saa enemmän apua joltain sellaiselta, joka jaksaa edes hiukan aikaa kuunnella.

Offline T.Tyly

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 488
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #32 on: 19. 04. 2009 14:02 »
Lähes kaikissa vaihtoehtoisissa hoitomuodoissa toistuu sana energia eri muodoissa.  Energia on peräisin kosmoksesta Jumalta/lilta, kansakunnan myyttisestä historiasta, profeetalta tms.

Perusajatus on että energiavirrat on saatava tasapainoon ihmisessä.  Tämä onnistuu syömällä, juomalla, tekemällä erilaisia venyksiä, toistamalla mantroja, hokuja ja mietelauseita - mitä tahansa näppärä liikemies- tai nainen nyt keksiikään.

Hoitotapahtumassa vakuutetaan hoidosta maksaneelle että hoidon jälkeen hänen tietoisuutensa on noussut korkeammalle tasolle ja hänen tulee noudattaa omaa kutsumustaan.

Jos mitään ei tunnu tapahtuneen niin aina voi ottaa toisen erän.  Se on yleensä ensimmäistä halvempi.

Uhrina on aina henkilö joka on ajautunut kriisiin, eikä tunne saavansa apua järjestyneestä terveydehoidosta.  Monta kertaa apu tuleekin, sillä sairauksilla on tapana parantua.

Vaatimukset vaihtoehtoisen ja uskomushoitojen kuriin saattamiseksi ovat enemmän kuin tervetulleita.  Tosin uskon että tämä tulee olemaan erittäin vaikeata.  Ihmisen on helpompi uskoa yksinkertaista selitystä kuin perehtyä genetiikan saloihin tai vaikkapa vain verenkierrtoon tai vatsan toimintaan.

Erilaiset terapiamuodot, menestysteologiat, hurmosliikkeet, ihmeparantajat ja kaikki muut näillä sameillä vesillä kalastelevat  voivat hyvin jatkossakin, sanoi EU direktiivi mitä tahansa.

Kalevalaiset energiat
Klikkaa myös kohtaa Hoidot
http://www.kalevalaisetenergiat.fi/

Luettelo energiahoidoista reikifoorumilta:
Reikifoorumi
« Last Edit: 19. 04. 2009 15:03 by T.Tyly »
Minäkin olen sitä mieltä, että ravirata on kaavoitettava asunnoille!

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #33 on: 19. 04. 2009 15:03 »Henkilöt jotka eivät itse ole kokeneet vakavaa sairastumista voisivat olla hiukan pidättyväisiä arvostellussaan, koska eivät tiedä mitä se on kun hetki jäljellä elämästä...arvostelkaa sitten kun tiedätte omakohtaisesti.

Offline Vapaudenpatsas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 575
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #34 on: 19. 04. 2009 15:03 »
Semmoinen ajatus tässä tuli mieleen, että kun tätä uskomuslääketiedeasiaa sorvaillaan nyt mitä ilmeisimmin laiksi asti, niin miten se suhtautuu vaikkapa kirkollisiin/uskonnollisiin juttuihin tässä yhteydessä?
Joutuuko esimerkiksi luterilainen kirkko oikeuteen, kehottaessaan vakavasti sairasta ihmistä rukoilemaan ja jättämään asia yläkerran Herran hoidettavaksi? Hmm???
Joutuuko pastori/seurakunta oikeuteen?

Offline qwer

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 209
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #35 on: 19. 04. 2009 16:04 »
Minusta ketjun otsikon termi "uskomuslääketiede" on omiaan aiheuttamaan sekaannusta. Yleensähän puhutaan uskomushoidoista, uskomuslääkinnästä tai vaihtoehtolääkinnästä.

Harvemmin nämä uskomushoidot tieteelliseen metodiin perustuvat. Ei pitäisi huonosti sopivalla terminologialla hämärtää ihmisten muutoinkin usein sangen hataria käsityksiä aiheesta.

Muutamia aiheeseen liittyviä info-pläjäyksiä ja artikkeleita.

Uskomuslääkintä - Wikipedia

Ihmeellinen maailma: Uskomuslääkintä

Vaihtoehtolääkintä :: Terveyskirjasto

Miksi ihmeessä käytämme uskomushoitoja?

Uskomushoitojen energiakäsitteet hataralla pohjalla

Tehoaako homeopatia ja onko se lääketiedettä?

Kynttilä korvassa

Miten erottaa tiede pseudotieteestä?

Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #36 on: 19. 04. 2009 16:04 »
Harvemmin nämä uskomushoidot tieteelliseen metodiin perustuvat. Ei pitäisi huonosti sopivalla terminologialla hämärtää ihmisten muutoinkin usein sangen hataria käsityksiä aiheesta.

Se, että tiede ei ymmärrä jonkin hoidon mekanismia, ei merkitse sitä, etteikö se olisi tieteellisesti selvitettävissä, ja jos se on tieteellisesti selitettävissä, se perustuu tieteeseen.

Hyvin suuri osa koululääketieteen käyttämistä lääkkeistä perustuu satunnaisiin huomioihin ja pelkkiin todistamattomiin tai vääriksi todistettuihin teorioihin. Hyvänä esimerkkinä tällaisesta ovat SSRI-lääkkeet.

Koska serotoniinitason kohottaminen helpottaa masennusoireita jonkin verran osalla potilaista, johtuu masennus alentuneesta serotoniinitasosta. Yhtä hyvin voi sanoa masennuksen aiheutuvan aivojen alentuneesta alkoholipitoisuudesta sen takia, että alkoholi lievittää masennusoireita.

Tieteessä tiedetään, että serotoniinitasoa laskemalla ei saada aikaan masennusoireita ja, että serotoniinin poistumista solujen välisestä tilasta nopeuttavat lääkkeet vaikuttavat masennusoireisiin lähes identtisesti SSRI-lääkkeiden kanssa, vaikka toimivat täysin päinvastoin. Tästä huolimatta lääkärit höpisevät edelleen serotoniinisatua, koska se on pirun nokkela markkinointislogan.

Tänään suuri osa lääkkeitä koskevasta, kuluttajille suunnatusta "tieteestä" syntyy lääketeollisuuden markkinointiosaston mainostoimittajien päässä, hallintoon ja mainontaan kuluukin rahaa yli kaksi kertaa niin paljon kuin uusien lääkkeiden kehittämiseen.

Offline Vapaudenpatsas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 575
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #37 on: 19. 04. 2009 17:05 »
Se, että tiede ei ymmärrä jonkin hoidon mekanismia, ei merkitse sitä, etteikö se olisi tieteellisesti selvitettävissä, ja jos se on tieteellisesti selitettävissä, se perustuu tieteeseen.
Voi olla etten ihan ymmärtänyt tätä, ja varmaankin jos kuvittelin ymmärtäväni jotain, niin ymmärsin väärin.

 

Offline T.Tyly

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 488
  • View Profile
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #38 on: 19. 04. 2009 17:05 »
>Joutuuko esimerkiksi luterilainen kirkko oikeuteen, kehottaessaan vakavasti sairasta ihmistä rukoilemaan ja jättämään asia yläkerran Herran hoidettavaksi? Hmm??? Joutuuko pastori/seurakunta oikeuteen?<

Luterilainen kirkko tuskin joutuu oikeuteen mutta lahkolaiset soisivat joutua.  Esimekiksi lappajärveläisen Sana ja Ylistys seurakunnan johtaja lienee sitä mieltä että pelkkä rukous riittää.

Entäpä jehovantodistajien oppi verensiirrosta tai Laestadiolaisten suhtautuminen aborttiin?

Näitä nyt löytyy vaikka millä mitalla.
Minäkin olen sitä mieltä, että ravirata on kaavoitettava asunnoille!

Eräsmies

 • Guest
Re: Uskomuslääketiede kuriin
« Reply #39 on: 19. 04. 2009 17:05 »
hmmmm ... sanotaanpa, että hoidetaan esimerkiksi herpestä tuhansia vuosia vanhalla metodilla, valkosipulilla. Koska hoito perustuu kansantietoon ja kokemukseen, se ei perustu tieteeseen, eikö totta?

No, sanotaanpa, että ryhdymme tutkimaan lääketiedettä ja löydämme tieteellisen selityksen ja tarvittavat empiiriset todisteet sille mekansimille, jolla homma toimii, silloinhan hoito perustuukin tieteeseen.

Ensin on havainto, valkosipuli ehkäisee herpesvesikulaarit vuosiksi kun sitä sivellään vesikulaarien esiintymisalueelle 2-6 kertaa vuorokaudessa viikon tai pari.

Teoria; Valkosipulissa on jokin aine, joka tappaa viruksiä. Koska hoito estää oireet vuosiksi, tämä aine tunkeutuu ihmisen kudoksiin molekyylirakenteen muuttumatta ja tappaa virukset syvällä elimistössä.

Todisteet; Valkosipulista saatava allisiini tappaa herpesviruksen, in vitro.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1470664?dopt=Abstract

Allisiini tunkeutuu kudokseen molekyylirakenteen muuttumatta.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10631291?dopt=AbstractPlus

Menetelmää on kokeiltu laboratorio-olosuhteissa siten, että koe voidaan toistaa ja saatu tulos on sama.

http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsrchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=4,795,636.PN.&OS=PN/4,795,636&RS=PN/4,795,636

Kappas vain, nyt tuo perinnetiedolle perustuva hoitomuoto saikin tieteelliset perusteet, eli se perustuu nyt tieteellekin.
« Last Edit: 19. 04. 2009 17:05 by Eräsmies »