Author Topic: Pohjalainen  (Read 173824 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tapio Parkkari

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 875
  • View Profile
Vs: Pohjalainen
« Reply #880 on: 19. 11. 2010 13:01 »
Arvoisat kirjoittajat
Yritin ensimmäisessä viestissäni sanoa, että hyvän journalistisen tavan mukaista on kertoa uutisen lähde. 

Piti Risto Helin tästä tai ei, niin, Risto ilmoitti minlle eilen että häntä oli haastateltu ja että hän sanoi kolmaeen eri kertaan toimittajalle että  kansalaisaloite on lähtenyt liikkeelle vaasalaisia.info kaupunkiblogin foorumikeskustelusta.

Lisäksi Helin sanoi minulle puhelimessa vastanneensa toimittajan epäilyyn jostakin ryhmästä, että kaikki kirjoittajat toimivat omiin nimiinsä, ja hän – Helin – ei tunne kuin muutaman kirjoittajan henkilkökohtaisesti.

Tämä paikallislaehden kirjoitus maahanmuuton kustannuksista tuntuu kovasti ohjeistetulta – eli ehkä kirjoittaneelle toimittajelle on annettu tarkat ohjeet siitä, mitä voi sanoa ja mitä ei. 

Kaupungin pohjalaiselle lähettämästä selvityksestä pitäisi selvitä, mistä on kysymys.  Jos se että lehti haastatteli Heliniä kertoo siitä että ko. lehden toimituksessa tiedetään tasan tarkkaan mistä on kysymys.

http://netikka.net/vaasalaisia/foorumiapu/Mamut.pdf

Haluan painottaa sitä että paikallisella medialla on erittäin paljon yhteisiä intresseja vaasalaisten asioiden edistämisessä, jos niitä vain halutaan käyttää.

Vaasalaisia.info on voittoa tuottamaton eläkeläisukon harrastuksekseen ylläpitämä blogi ja foorumi maustettuna kauppatorilla, kuvagallerialla, puffi-palvelululla, lyhyatviesteillä, kolumnipalvelulla, bambuser online-palvelulla, tinychat neukkarilla, Vaasapedia kaupunkisanakiarjalla, videotiimillä, mitä nyt heti tulee mieleeni.

Sivusto ei kilpaile kenenkään kanssa, vaan haluan vain täydentää vaasalaisten mahdollisuuksia  viestiä  virkamiehille,luottamusmiaeheille ja toisilleen.  Haluan tehdä päätöksistä ja niiden valmistelusta mahdollisimman läpinäkyvän. Haluan tarjota vaasalaisille avoimen kanavan tuoda esille pieniä ja suuria asioita.  Siinä kaikki.

Minun osaltani keskustelu tästä aiheesta päättyy tällä erää tähän. (Kunnes on taas syytä palata asiaan)
Auta foorumin tunnetuksi tekemisessä.  Lähetä tästä ketjusta tieto kavereillesi "Lähetä Aihe" nappulasta.  Nappula on heti pohjaviivan alapuolella.

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Pohjalainen
« Reply #881 on: 19. 11. 2010 13:01 »
Pohjalainen ja Matseman ei kumpikaan äänestä Präntööllä joten ihan sama mitä mieltä olette.

Miten voit odottaa, että jonkun pitäisi olla kiinnostunut siitä, mitä sinä sanot, jos sinulle itsellesi on sama mitä joku toinen sanoo?

Vaikka ei sen puoleen. Sano mitä haluat. Mulle on ihan sama.
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

eklu

 • Guest
Vs: Pohjalainen
« Reply #882 on: 19. 11. 2010 13:01 »
Ei todellakaan Pohjalaisen tai Matsemanin tarvitse olla kiinnostunut, Mamu Matsemanin kantahan on ihan selvä ja tässä hieman arvuutellaan mikä taho pitää Pohjalaisen hiljaisena. Pohjalainenhan oli aluksi ihan hiljaa pitsakeisarin romulaivasta ja vasta lopuksi sekin piti uutisoida, tosin aika vaatimattomasti vaikka asia kiinnosti hyvin monia Vaasalaisia. Nyt Vaasan pitäisi laittaa 150 mamu paikkaa lisää ja sekin oli ihan pieni lehtijuttu, kaikki tietää ettei meillä ole enään rahkeita lisätä näitä paikkoja ja ongelmaa pukkaa päälle jo nykyisillä määrillä. Ei maksa mitään kun valtio maksaa meidän rahoilla ja jonkun vuoden päästä notkujat putoaa syliimme, voi hitto että se maksaa ja paljon. Kohta meilläkin poltetaan autoja ja Matseman sanoo ettei se mitään täällä niitä on poltettu jo vuosia ilman ongelmia, palovakuutushan sen maksaa emmekä me.

Herää Matseman nyt unestasi, pian on kova kovaa vasten ja me emme häviä omassa maassamme.

Juuseppi

 • Guest
Vs: Pohjalainen
« Reply #883 on: 19. 11. 2010 14:02 »
Paras ja tehokkain tapa kritisoida Pohjalaisen journalistista linjaa on lopettaa lehden tilaus. Koska en ole tilannut lehteä enää vuosiin, niin en tiedä mitä lehti kirjoittaa maahanmuuttoasioista eikä se minua kiinnosta. Onneksi muualla päin yhä useampi lehtii kirjoittaa aiheesta avoimemmin. Esim. Tampereella ilmestyvä Aamulehti, joka muuten jaetaan Vaasassakin aamupostin mukana.

eklu

 • Guest
Vs: Pohjalainen
« Reply #884 on: 19. 11. 2010 14:02 »
Pitää ostaa muutama irtonumero että saa tutustua lehteen, vaihto tekisi kyllä hyvää ja ilman lehteäkin pärjäis jos ei olisi sitä tottumusta aamu kaffeen kanssa selata lehteä. Kaffikupin vois tietty tuoda tänne tietokoneelle jossa voi lukea ne uutiset jotka ovat huomisessa Pohjalaisessa ja monet muut uutiset. Viikonloppuna ostan kummatki iltapäivälehdet ja sunnuntaina jo pitää netistä katsoa mitä mailmalla tapahtuu.

Offline kamaroudari1

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 977
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Pohjalainen
« Reply #885 on: 19. 11. 2010 14:02 »
Kiinnitinhän minäkin ihmetellen huomioni Pohjalaisen maahanmuuttojutussa keskustelun lähtöpaikan unohduksen.
Tämän foorumin nonsaleeraamisella, ja yhteistyöstä piittaamattomuudella menettää lehti monta jutunjuurta.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Pohjalainen
« Reply #886 on: 19. 11. 2010 14:02 »
Jos nyt palataan tähän alkuperäiseen Pohjalainen asiaan, niin sehän on hyvä lehti.  Se on ainoa suomenkielinen lähinnä vaasalaisia palveleva sanomalehti.  Sen entinen nimi oli Vaasa.  Tämä foorumi ja Pohjalainen palvelevat hyvin toisiaan.  Tämä foorumi on myöskin ainoa todellinen vaasalaisten kansalaisfoorumi.

Eikö olisi hienoa jos Pohjalainen lisäisi kiinnostustaan ja jopa tilaajia jos se vain huomaisi, että juuri täällä keskustellaan reaaliajassa vaasalaisten asioista.  Pohjalaisen tulisi ehdottomasti lainata täältä aiheita joka päivä ja mainita lähde.  Täällä niitä piisaa.  Sitten ei tarvitsisi lukea,  "Kissa kuollut Lapualla" tai "mopo varastettu Kauhavalla" tai "Seinäjoella kahden auton kolari"  vaan saisimme lukea vaasalaisia kiinnostavia asioita.  Lähde pitää mainita.

Näin tavallinen lukija huomaisi asian ja lähteen.  Jos hän on enemmän kiinnstunut asiasta niin hän tulee lähdettä seuraten tänne foorumiin ja huomaa, että "peijakas, täällähän keskustellaan juuri minua kiinnostavista asioista."  Samalla hän huomaa, että hän pystyykin nyt vaikuttamaan täysin reaaliajassa koska foorumi on aina interaktiivinen.  (vuorovaikutteinen)

Näin vaalien alla foorumi on hyvä väline myös siihen tarkoitukseen.

Foorumi ei ole kilpailija lehdille eikä se haasta niiden kanssa riitaa.

Tällainen foorumi on kaikkien yhteinen etu ja siksi on tärkeätä, että mahdollisimman moni tietäisi tästä näin voitaisiin paneutua vaasalaisten ongelmiin.  Moni tuskailee kun kukaan ei kuuntele mutta täällä on aina joku joka kuuntelee.

Yksinkertaistettuna hyvä ja interaktiivinen lehden ja kansalaisten vuorovaikutus tulisi parhaiten käytetyksi kun Pohjalainen todella lainaisi täältä jonkun hyvän kirjoittajan, vaikka "eklun" mielipiteen ja sitten julkaisisi sen.  Sitten siitä voitaisiin keskustella täällä.  Ehdottoman tärkeätä on, että lehti mainitsee lähteen tai sitten Vaasalaisia info foorumilla olisi ihan oma palsta.

Pahinta on, että kaikista yrityksistä huolimatta, Pohjalainen ei löydä Vaasalaisia infoa mutta saattaa löytää mopokolarin Laihialla.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

eklu

 • Guest
Vs: Pohjalainen
« Reply #887 on: 19. 11. 2010 15:03 »
Vielä yksi asia eli mullahan ei ole ulko ovessa postiluukkua mutta aamulla 6.00 pitää koira kusettaa ja siltä lenkiltä tultaessa saa lehden sisälle, josei olisi koiraa niin ei viitsisi sen lehden takia pukeutua ja hakea sitä. Sitten jäätäisiin netin varaan, Pohjalainen voisi koiran omistajia muistaa lehdessään koska en varmasti ole ainut tässä tilanteessa oleva vaikka Matseman tietenki sanoo kuinka asia on. Matseman on ny nurkassa mutta niin on Pohjalainenki, ovat varmaan pitäneet hätä kriisi kokouksia miksi tilausmäärät putoaa.

Taas kun puhuu ihmisten kanssa niin monet meinaa ettei ole mitään kiinnostavaa luettavaa, ostetaan lehti kun jotain on tapahtunut. Pohjalaisen pitäisi olla semmoinen lehti jonka kokisimme omaksi eikä Ilkan halpis kopioksi, B.Virtasta lukuun ottamatta on sarjakuvatkin menneet ihan riman alle, joku sika elää naisen kanssa tuskin kiinnostaa ketään. Tekstaten palsta on sylkykuppi ja yleisön osasto ei julkaise mitään todellisia mielipiteitä jonkun transsun höpinöitä ja poliitikkojen selityksiä, tiedän että sinne on ennen esitetty todellisia asioitakin mut kun ei julkaista niin loppuuhan se.

Soitan kuolinkelloja tälle lehden irvikuvalle, en ole aikoihin sieltä löytänyt mitään uutta vaan kaiken olen jo tiennyt päivää ennen. Jos Vaasassa jotain tapahtuu niin se löytyy bladetista mut mulla ei taitu oikealta vasemmalle lukeminen väärän kielen takia. Vaihtoehdot on siis vähissä ja yksi olisi tilala hesarin sunnuntai numero josta riittäis koko viikon kaffitteluun lukemista.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Vs: Pohjalainen
« Reply #888 on: 15. 12. 2010 13:01 »
Tutkiva journalismi muuttuu Pohjalaisen tapauksessa lähinnä vaikenevaksi journalismiksi! Kiperistä asioista ollaan mieluummin hissunkissun, etteivät "erisorttiset tahot ota nokkiinsa". Lehden tilaajat kuitenkin ratkaisevat viimekädessä julkaisun kohtalon.

Hyvänä esimerkkinä edelläkerrotusta on maanantain kaupunginvaltuuston kokous. Pohjalainen ei ole noteerannut sanallakaan Harri Leppälän (PerusS) esiintuomaa järkevää vaatimusta selvittää juurta jaksain Vaasan käyttämät varat ulkomaalaisten hyväksi.
Valtio maksaa pääosin elätyskulut kolmen ensimmäisen vuoden ajalta, sen jälkeen kaupunki on velvoitettu (?) täyttämään kaikki (?) maahanmuuttajien toiveet. Harrin tekemät omat yksityiset selvitykset koskivat juuri noita kustannuksia. Ilmeisesti oli tuottanut ylivoimaisia vaikeuksia saada eriteltyjä lukuja erilaisista mamu-menoista, monista ylimääräisistä miljoonista on kuitenkin kyse.
Kaupunkilaiset peräävät selkeää tietoa, miten näitä hyödykkeitä, reilun rahallisen korvauksen lisäksi, jaetaan näille vaikeasti kotoutettaville maahanmuuttajille. Suurista summista ja vastuista on kysymys, museokähmäily on pipareita niihin verrattuna.

Kokouksessa Harri Leppälän perusteltu vaatimus sai valtuutetuilta vain vähäistä vastakaikua, ilmeisesti se iänikuinen leimautumisen pelko estää realistisen politiikan teon. Poliitikko toisensa jälkeen nousi vastustamaan aloitetta, muka työvoiman tarve on syy tuottaa kaupunkiin mamuja! Kuinka tyhminä ne oikein pitävätkään vaalikarjaa?

Viimeaikaiset väkivallanteot lisäävät kaupunkilaisten epäluuloa maahanmuuttajia kohtaan, kaupungin toimet salata kustannukset eivät takuulla lisää suosioillisuutta. Pohjalaisen vaikeneminen Leppälän valtuustoaloitteesta voidaan tietenkin katsoa yleiseksi peloksi Perussuomalaista puoluetta kohtaan, mitä lehti nyt sillä sitten aikoo voittaakaan?

Offline takaisin-vaasaan

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 210
 • Koulukadulla asunut
  • View Profile
Vs: Pohjalainen
« Reply #889 on: 20. 12. 2010 09:09 »
Mielenkiintoista lukea netti-Pohjalaista:
"Mies törmäsi valaisinpylvääseen Ilmajoella"

Naiset taitaa Pohjanmaalla katsella tarkemmin menoaan?

blank

 • Guest
Vs: Pohjalainen
« Reply #890 on: 16. 01. 2011 13:01 »
pisti tämä juttu silmään Pohjalaisen nettisivulla

http://www.pohjalainen.fi/Article.jsp?article=546876&Title=Rasva+voittaa+sokerin

Varsinkin tuo viimeinen lause.

En oo koskaan tilannu Pohjalaista enkä tule tilaamaan, hinta-laatu suhde enemmän ku huono. Töissä saa lukea ilmaseksi ja netistäpä nuo uutiset tulee nykyään luettua.

Offline Niiskutti

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1632
  • View Profile
Vs: Pohjalainen
« Reply #891 on: 16. 01. 2011 13:01 »
...Jotain rajaa copy-pasteuutisissakin :D

Olen ylläolevan kanssa täysin samaa mieltä... hinta-laatusuhde ei ole kohdallaan...

Offline Näin On

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 451
  • View Profile
Vs: Pohjalainen
« Reply #892 on: 16. 01. 2011 14:02 »
Lehden olisi oltava ärhäkkä rakkikoira, mutta Pohjalainen on Vaasan virkamiesten ja Vaasan kokoomuksen sylikoira.
Ilman muuta Ravirata ihmisasunnoiksi

Offline Nahikas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
 • Gender: Male
 • Joskus tökkii toisinaan sitten taas lipsuu
  • View Profile
Vs: Pohjalainen
« Reply #893 on: 17. 01. 2011 13:01 »
Tämä juttu olisi kai parermmin sopinut risuttaa osastolle. Minua risuttaa kun, ilmeisesti vanhuuttani, olen jotenkin pudonnut kelkasta urheilun suhteen.

Minun, vanhan liiton penkkiurheilijan arvomaailmassa, sunnuntain merkittävin suomalaissuoritus oli Kaisa Mäkäräisen palkintopallipaikka mainion takaa ajon jälkeen ampumahiihdon maailman cupissa. Päivän Pohjalaisessa oli urheilua neljä kokonaista sivullista.  Kaisan suoritukselle oli uhrattu kuvaton pikkuilmoitus kun taas esimerkiksi  jonkun ulkomaalaisen potkupalloseuran kannattajista pitkä tarina ja ISO värikuva. Jossain peräkylillä ajetusta rallista oli myös melkoisen komea juttu. Lehteä kiinnosti myös värikuvin valistaa lukijoitansa merten takana koipeaan potevan jääkiekkoilijan näkymistä jne.

Ei näemmä paina paljon Pohjalaisen puntarissa perinteikäs suomalaislaji. Ihmettelen kun kuitenkin tässä ajassa niin perinteisen lajin kuin pesäpallo läpilyöntiä arvostetaan suuresti, samoin kuin suunnistaja Kauppia, ei hänelläkään suuren maailman populaarilaji.

Senverran kehujakin lehdelle että uhraa paljon tilaa paikallisille urheilusuorituksille mikä on mielestäni aivan oikein.
Saattaa olla että vain luulottelen mutta parempi se kuin tuppisuuna

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Pohjalainen
« Reply #894 on: 17. 01. 2011 15:03 »

 Nyt Vaasan pitäisi laittaa 150 mamu paikkaa lisää ja sekin oli ihan pieni lehtijuttu, kaikki tietää ettei meillä ole enään rahkeita lisätä näitä paikkoja ja ongelmaa pukkaa päälle jo nykyisillä määrillä. Ei maksa mitään kun valtio maksaa meidän rahoilla ja jonkun vuoden päästä notkujat putoaa syliimme, voi hitto että se maksaa ja paljon. Kohta meilläkin poltetaan autoja ja Matseman sanoo ettei se mitään täällä niitä on poltettu jo vuosia ilman ongelmia, palovakuutushan sen maksaa emmekä me.


Eikä se palovakuutus kaikkea korvaa, joku saattaa näissä tulevissa paloissa menettää tunnearvokasta omaisuutta  jota mikään rahallinen korvaus ei korvaa

.


Henry E klund

 • Guest
Vs: Pohjalainen
« Reply #895 on: 17. 01. 2011 21:09 »
Mun auto on menossa aika isoon korjaukseen jopa kalliiseen eli sen kyllä sais nyt polttaa pois, jäisin ehkä voitolle tai ainakin saisin omat pois.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Vs: Pohjalainen
« Reply #896 on: 01. 02. 2011 14:02 »
Pohjalainen klo 12.10 "Lumiolle potkut".
Nyt on uutinen hävitetty ja tehty Lumiolle mukavampi uutinen "Lumio irtisanoutui..."


Lumio:
Quote
"-Mielestäni en ole tehnyt mitään väärää,"

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Pohjalainen
« Reply #897 on: 01. 02. 2011 14:02 »
.

Mitähän kaikkia vaiheita siellä ehti tapahtua ennen eroilmoitusta?

"Vaasan kaupunginjohtaja Markku Lumio (Kok.) jättää eroanomuksensa tällä viikolla. Hän ilmoitti asiasta tiistaina puolilta päivin kaupunginhallituksen tiedotustilaisuudessa. Kaupunginhallitus oli aikeissa ryhtyä valmistelemaan kaupunginjohtajan irtisanomista."

http://www.yle.fi/alueet/pohjanmaa/2011/02/vaasan_kaupunginjohtaja_lumio_eroaa_2331841.html

EDIT :

Täällä jossakin cachen hämärissä.

« Last Edit: 01. 02. 2011 14:02 by herkkoo »

Offline Niiskutti

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1632
  • View Profile
Vs: Pohjalainen
« Reply #898 on: 09. 02. 2011 08:08 »
Näköislehdet maksuttomia Sanomalehtiviikon ajan

Päivitetty 07.02.2011 22:50 Julkaistu: 07.02.2011 12:12

Ilkan ja Pohjalaisen näköislehdet ovat maksutta kaikkien luettavissa Sanomalehtiviikon ajan. Myös paikallislehtiä voi selailla verkossa ilmaiseksi.

Näköislehdet vaativat kirjautmisen. Pääset lukemaan lehteä käyttäjätunnuksella koulu. Myös salasana on koulu. Tunnukset toimivat Ilkan, Pohjalaisen, Jurvan Sanomien, Järviseudun, Komiat-lehden, Suupohjan Sanomien ja Viiskunnan näköislehdissä.

Mukavia lukuhetkiä!

Tämänpäivän Pohjalaisessa oli hyviä mielipiteitä nuorilta...

mm. Rewelliin lisää penkkejä, Ei ole kiva myöhästyä aamuisin koulusta kun bussit ovat myöhässä ja iltapäivisin ne ovat täynnä ihmisiä. Toivotaan myös enemmän musiikkitapahtumia, pelihallia (sähly, pingis, tennis, futsal, biljardi, konsolipelit) ja Öjbergetin laskettelukeskuksen parannusta.

No, lukekaa itse loput...

Offline Pertti Salo

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 140
  • View Profile
Vs: Pohjalainen
« Reply #899 on: 14. 02. 2011 13:01 »
Ei voi olla totta; Vaasassa ilmestyvässä Pohjalaisessa ei näy tietoa, että tulevana kesänä suuret purjelaivat nähdään Turussa!

Totta sitävastoin on, että Ilkka, josta meri on kaukana Vaasassa ilmoittaa värikuvan kera asian tosrtaina 10.2.!

Offline kamaroudari1

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 977
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Pohjalainen
« Reply #900 on: 14. 02. 2011 14:02 »
Pertille pettymys kun Pohjalainen ei noteeraa purjelaivoja. Minua ilahdutti nuorten vaatimus Öjbergetin laskettelukeskuksen parantamisesta.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Vs: Pohjalainen
« Reply #901 on: 16. 02. 2011 09:09 »
Olavi Antilan mielestä (päivän aviisin mielipidesivu) Pohjalainen on luisumassa Ilkan syliin. Yllekirjoittaneen mielestä pikemminkin Vasabladetin syliin.
Antilan mielestä mielipidepalstoja hallitsevat eteläpohjalaisten edustajat vaasalaisten kustanuksella. Tarkoittaako se, että esimerkiksi Antilan on vaikea saada juttujaan Pohjalaiseen?

Valitettava tosiasia on kuitenkin se, että nykyisen päätoimittajan aikana (ansiosta?) linja on muuttunut rajusti Rkp:tä suosivaksi. Ei tarvitse muuta kuin seurata kaupungin tulevasta johdosta käytävää keskustelua, niin huomaa ainakin rivien välistä lehden tavoitteet. Lyhytsanaisesti ollaan tyytyväisiä ruotsinkielisten noususta Vaasan pomoiksi - esimerkiski todella
pätevä hallintomies Veli-Matti Laitinen ohitetaan olan kohautuksella!
Eihän media toki virkamiehiä valitse, mutta sen mielipidevaikutus on todella merkittävä, laittaisitte nyt lehteen edes se, että Laitisen kaltainen suomea taitava mies on olemassa!

Toimittajakunnastakin huokuu jonkinlainen henkinen lama, omia mielipiteitä ei ole lupa (ei uskalla) esittää.
Onko niin, ettäPohjalainen on sitoutunut Rkp:n nuoleskelijaksi - tavoitteena se kulunut aihe Mustasaari-liitoksesta?


Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Vs: Pohjalainen
« Reply #902 on: 20. 02. 2011 10:10 »
Mieli voi muuttua, mutta tuo Laitisen "unohtaminen" ihmetyttää edelleen. Olis kiva nähdä esimerkiksi Osalan tai Lamminmäen mielipiteet Laitisesta, eikö miestä ehkä edes kiinnosta yleneminen - ammattitaitoa ja tietoa varmasti mieheltä löytyy - vaikka kaupunginjohtajaksi. Ja suomi sujuu.

Käyn harvoin silmäilemässä "nettikeskusteluja" niiden kovin äkkiväärien viestien takia, nyt kuitenkin silmiin osui jonkun spämmäilijän arvailu svenska kulturfondenin osuudesta Pohjalaisen julkaisutoimintaan, ehkä maksettuihin artikkeleihin.
Olen aina arvostanut Strandin erinomaisuutta hehkuttanutta toimittajarouvaa - nyt kyllä meni vähän överiksi. Kokoomuksen puolesta (ja vähän demarien)  lehti on luonnollisesti  aina juttunsa määritellyt, nyt on äkkiä (nykyisen pt:n ansiosta?) RKP noussut arvoon arvaamattomaan.
Vai mitä sanotte, kuka onkaan tuo (otsikko) NUORI, TAITAVA JA EDUSTUSKELPOINEN eduskuntaehdokas (päivän aviisi, sivu 3)? No kas kummaa, RKP:n listoilla oleva ruotsinkielinen! Nordmanille halutaan seuraaja, silloin tarvitaan myös suomenkielisiä äänestäjiä - vaalikarjaa. Mainos on valttia ja mieluummin tietenkin semmonen, joka ei vaikuta maksetulta.

En tiedä miehen kyvyistä, mutta odottaisi kuitenkin suomenkielisen lukijakuntansa varassa elävän lehden keskittyvän suomenkielisiin ehdokkaisiin. Vastaavaa suomalaiseen ehdokkaaseen kodistuvaa hymistelyä lehti ei vielä ole kuitenkaan julkaissut. 

Offline Oksanen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
 • "Lisää painetta", sanoi putkimies.
  • View Profile
  • Email
Vs: Pohjalainen
« Reply #903 on: 20. 02. 2011 10:10 »
Hallintojohtaja Veli-Matti Laitinen osaa toki rutiinit, mistä nostaa palkkansa.  Minusta ongelmallisinta Laitisen kohdalla on että hän on palvellut usempia kaupunginjohtajia kuin ehkä kukaan muu hallinnon keskeisistä työntekijöistä, lojaalin avutajan tavoin.

Laitinen tietää tasan tarkkaan kaikkien edellisten kaupunginjohtajien heikkoucdet ja mahdolliset rötkset, kuin myös muun hallinnon rötöstelyt.

Tätltä pohjalta en voi hyväksyä Laitista. Kaupunkiin tarvitaan johtajaksi mahdollisimman vähän rämettynyt ja nälkäinen uusi kasvo.

Laitisen en tiedä sotkeentuneen mihinkään hämärähommiin.

Laitisen palvelemat kj:t:

3.   Lauri Järventaka      1953-1979
4.   Eilo Eriksson       1979-1984
5.   Martti Ursin                1984-1989
6.   Juhani Turunen             1990-1996
7.   Seppo Sanaksenaho    1997-2001
8.   Markku Lumio           2001-2011

   

belurisk

 • Guest
Vs: Pohjalainen
« Reply #904 on: 20. 02. 2011 10:10 »
ja nälkäinen uusi kasvo.

   

Jaa, että nälkäinen??!!
Kyllähän tuo nälkä tuli jo nähdyksi.
Uskottavuus ja luotettavuus ovat kaksi eri asiaa.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Pohjalainen
« Reply #905 on: 20. 02. 2011 16:04 »

Valitettava tosiasia on kuitenkin se, että nykyisen päätoimittajan aikana (ansiosta?) linja on muuttunut rajusti Rkp:tä suosivaksi. Ei tarvitse muuta kuin seurata kaupungin tulevasta johdosta käytävää keskustelua, niin huomaa ainakin rivien välistä lehden tavoitteet. Lyhytsanaisesti ollaan tyytyväisiä ruotsinkielisten noususta Vaasan pomoiksi - esimerkiski todella
pätevä hallintomies Veli-Matti Laitinen ohitetaan olan kohautuksella!
Eihän media toki virkamiehiä valitse, mutta sen mielipidevaikutus on todella merkittävä, laittaisitte nyt lehteen edes se, että Laitisen kaltainen suomea taitava mies on olemassa!


No ärkkopeen perinteinen taktiikkahan lienee lähettää yhdistetty halaus- ja päänkääntämislähetystö aina ns. uuden tärkeän vaikuttajan pakeillle - "jotta ymmärräthän olla "fiksu" ja kirjoittaa oikeaa asiaa?" Monet ovat helpolla vietävissä, valitettavasti

.


Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Pohjalainen
« Reply #906 on: 22. 02. 2011 16:04 »
Nyt täytyy antaa tunnustusta Pohjalaiselle.  Tämän päivän pääkirjoitus on edennyt tasolle,  joka lupaa hyvää tulevaisuuden suhteen.  Nyt voin suositella lukemaan.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Vs: Pohjalainen
« Reply #907 on: 24. 02. 2011 17:05 »
Kymmenet vuodet Vaasan/Pohjalaisen lukijana/tilaajana seuraan mitä "omassa" aviisissani tapahtuu, lehti kuuluu jokaiseen päivääni. Siksi yllekirjoittaneelle ei ole ihan samantekevää, miten Pohjalainen reagoi lähimmän ympäristön tapahtumiin ja muuhun yhteiskuntaan. Kokoomuslaiseksi mielletyn lehden sopuisa linja ei ole aiemmin häirinnyt, vasta nyt alkanut tendenssi on nostellut niskahaivenia silloin tällöin. Asioiden käsittely on selkeasti muuttunut tarkoitushakuiseksi - maksetun makuiseksi.
Otsikot ovat liian usein valmiita totuuksia, jotka antavat ainakin nopealle lukijalle  harhaanjohtavan kuvan - tavoitteellistako? Esimerkistä käyköön eilisen Pohjalaisen etusivulta löytyvä otsikko:
"Soinin kiire hämmästyttää pohjalaisia" .."Soini on gallupien innoittamana ... valmis seuraavaksi pääministeriksi", etc. Sivulla 9 eri puolueiden pohjalaisehdokkaille annetaan sitten reilusti palstatilaa naureskella moista "mielikuvitusta", varsinkin RKP:n edustajaa naurattaa. Uffe hyvä, onkohan jokin muu puolue jo ilmoittanut hallitusohjelmansa? Tuskin, miksi sitä vaadit PS:ltä?

Jos galluppien (PS - jopa 24%) äänirohmupuolueen pomo kieltäytyisi ottamasta vastuuta, vaikkapa pääministeriksi asti, mitä äänestäjät siitä ajattelisivat? Mediahan tuota tietoa vaatii joka käänteessä!Turha sellaista puouetta olisi äänestää, joka pakoilisi vastuutaan jo etukäteen, eikö niin.
Perussuomalaisten kokemattomuutta myös irvaillaan, unohdetaan (tahallaan) että ministeri antaa poliittisin perustein suuntaviivat - ammattitaitoiset virkamiehet laskevat ja toteuttavat tavoitteet. Eräs Adolf luuli itseään kaikkitietäväksi - kuinkas siinä kävikään. Vaarallisimpia ovat demokratiaa pilkkaavat itsevaltaisat kaikentietävät pikkuhitlerit ja moosekset.
Niettä, pulinat pois ja asiat asioina - perussuomalaisille on tilaus!
JK. Pohjalainen se jaksaa vääntää sivuillaan edelleen Laihianjoen Tuovilanjoeksi. Tietämättömyyttä vai tahallisuutta? Molempi pahempi!

Offline Nahikas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
 • Gender: Male
 • Joskus tökkii toisinaan sitten taas lipsuu
  • View Profile
Vs: Pohjalainen
« Reply #908 on: 01. 03. 2011 06:06 »
Gästgivars päivän Pohjalaisessa kertoi ihmisten ihmettelevän miksi hän vaarantaa menestyksensä eduskuntavaaleissa olemalla Vaasa-ystävällinen.
Noinkohan mies ajattelee vai laskeeko luikuria. Kyllä mielestäni saldo Vaasa-ystävällisyydestä jää selkeästi plussan puolelle. Ei kansa yksin tunteen varassa äänestä, paljon antaa viisaudessaan arvoa myös arkijärkisyydelle.
Selvähän se, kuten G korostaa, että mustasaarelaisten keskuudessa kuntaliitokseen suhtaudutaan tunteella, tosin sielläkin vain osa ihmisistä.
Toisesta, synkemmästä,  syystä miksi Mustasaaressa ollaan liitosta vastaan ei G uskalla sanoa mitään, ehkä vaalimenestystään turvatakseen on hiljaa.
Mustasaari on iso ja Vaasan ansiosta hyvinvoiva kunta mikä tarkoittaa että maukkaita päättäjän ja virkamiehen paikkoja on lukuisasti tarjolla. Jos yhteen mennään on tilanne toinen, kuka nyt omaa oksaansa sahaisi. Kaikki tämän tietävät mutta harva uskaltaa puheeksi ottaa, näin on maailman raadollinen meno.
Saattaa olla että vain luulottelen mutta parempi se kuin tuppisuuna

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Pohjalainen
« Reply #909 on: 01. 03. 2011 07:07 »
Lars Gästgivars:

Monet ovat kysyneet miksi vaarannan mahdollisuuteni eduskuntavaaleissa olemalla niin Vaasa-ystävällinen.

Vastaus on yksinkertainen. Minulla ei ole mitään vaasalaisia vastaan yhtä vähän kuin minulla on mitään vöyriläisiä, vähäkyröläisiä, laihialaisia, maalahtelaisia, korsnäsilaisia tai kristiinalaisiakaan vastaan. Kaikki me olemme pohjalaisia, joten meidän tulee vetää yhtä köyttä.

Yhden kaupungin tai kunnan tai niiden asukkaiden tuomitseminen vain siksi, että niissä sattuu asumaan yksi tai useampi poliitikko, joita en hyväksy, ei sovi minulle.


Tässä linkki Gästgivarsin mielipiteeseen:
http://www.pohjalainen.fi/Article.jsp?article=556079
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Pohjalainen
« Reply #910 on: 01. 03. 2011 10:10 »

.

Eikö tässä vähän viitata rivien välistä myös tähän perusvaasalaiseen suvaitsemattomuuteen eli jos et ole syntyperäinen vaasalainen et ole oikeestaan edes ihminen

.

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Vs: Pohjalainen
« Reply #911 on: 01. 03. 2011 10:10 »
Kyllä jokaisen pikku eeronki pitää huomata mistä syystä kansanedustajaehdokkaat myyvät vaikka isoäitinsä äänisaalista, tietäen Vaasan kaupungin asukasluvun ja heidän tunneperäisen äänestystavan.

Vanha totuus  - politiikkaa tehdään tunteella, pitää edelleen paikkansa.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Vs: Pohjalainen
« Reply #912 on: 06. 03. 2011 19:07 »
Pohjalainen on monien mielestä alueen ehkä tärkein suomenkielinen vaikuttaja. Siksi niin mielelläni retostelen tuon aviisin kannanottoja, nyt ajankohdan mukaisesti tulevista vaaleista.
Aluksi pt. Heiskasen selkeistä mielipiteiden suunnista, päivän pääkirjoituksen tekstin mukaan tällä kerralla Kokoomusta mukaillen Perussuomalaisia vastaan. Onko se nyt sitten Kok, jota PS eniten uhkaa, mene ja tiedä!
Heiskanen (kokr) PS:n vaaliohjelmasta Kataisen (kok) sanoja lainaten: Ps ei hallitse edes perusasioita. Pahin esimerkki on PS:n vaatimus Ylen ruotsinkielisten peruspalvelujen (?) leikkaamisesta. Ylen toimintaa ei rahoiteta budjetista, Katainen näpäytti Heiskanen peesasi! - Haloo haloo, nyt käydään vaaleihin ja Yle on tai sen pitäisi olla poliitikkojen demokraattisesti johtama instituutio.
Heiskanen hakee apuun vielä kepunkin : Puoluesihteeri Laaninen on epäillyt, mahtaako PS:lle löytyä kavereita vaatimaan Suomen eroa EU:sta tai markan palauttamisesta. - Haloo haloo, Soini on alusta asti ollut EU-kriittinen, myös monet suomalaiset ovat saksalaisten tavoin alkaneet haikailla markan perään, Ruotsin viisautta kehuen. Suomalaiset ovat kai edelleen EU-myönteisiä, vaikka perusteita EU-vastaisuudelle löytyykin vaikka millä mitalla. Yleensä ja erikseen, mikään puolue ei lähde vaaleihin tai hallitusneuvotteluihin ehdottomin vaatimuksin - hallituohjelmat ovat aina kompromisseja - kyllähän Kataisen ja Heiskasenkin pitäisi tuo tajuta.

Vielä suuri ihmetyksen aihe: Vaalipaneeli 2011 Pohjalaisen suojissa pidetään tiistaista lähtien - ei kait lehti niin härski voi olla, että jättää persut kutsumatta tiloihinsa? Muut puolueet ovat edustettuina, sakissa jopa parit ärrät ja vasurit! Eihän se noin voi mennä, eihän Pohjalainen? Onhan PS:n edustajakin kutsuttu, onhan, jokin tässä nyt mättää. Noh, puuttuuhan sieltä keskustankin edustaja.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Pohjalainen
« Reply #913 on: 06. 03. 2011 19:07 »
.

Wanhentuneet Puolueet yrittää aina vaientaa keskustelun ja saattavat onnistuakin jos ei ole kotiläksyt tehtynä

Yleisradion hallintoneuvosto

"Eduskunta valvoo Yleisradio Oy:n toimintaa ja nimittää hallintoneuvoston."

http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/toimielimet/toimielin-yleh01/index.htx?subpage=kokousajat&te=yleh01

"Hallintoneuvosto"

"Yleisradion ylin päättävä elin on hallintoneuvosto. Sen 21 jäsentä valitsee eduskunta vaalikauden ensimmäisillä valtiopäivillä. Jäseniksi valitaan tiedettä, taidetta, sivistystyötä ja elinkeino- ja talouselämää tuntevia sekä eri yhteiskunta- ja kieliryhmiä edustavia henkilöitä (ks. Laki Yleisradio Oy:stä, 5 §). Yhtiön henkilöstöllä on hallintoneuvostossa kaksi edustajaa, joilla on kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ei äänioikeutta.

Hallintoneuvosto kokoontuu 4-6 kertaa vuodessa. Kokouksissa yhtiön toimitusjohtaja esittelee käsiteltävät asiat.

Tehtävät

Hallintoneuvoston tehtävistä säädetään Laissa Yleisradio Oy:stä (6 §) sekä yhtiöjärjestyksessä. Niitä ovat esimerkiksi

    * hallituksen jäsenten nimittäminen
    * päättää asioista, jotka koskevat toiminnan huomattavaa supistamista tai laajentamista tai yhtiön organisaation olennaista muuttamista
    * huolehtia, että YLE-laissa määritellyt julkisen palvelun yleisradiotoiminnan mukaiset tehtävät tulevat suoritetuksi
    * antaa yhtiön toiminnasta kertomus eduskunnalle joka toinen vuosi
    * päättää talouden ja toiminnan suuntaviivoista
    * tarkastaa ja hyväksyä hallituksen vuosikertomus
    * valvoa yhtiön hallintoa"

http://avoinyle.fi/www/fi/organisaatiotietoa/hallintoneuvosto.php

.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Vs: Pohjalainen
« Reply #914 on: 10. 03. 2011 14:02 »
Manteiro tässä taas, hei!
Peruutan aikeeni irtisanoa POHJALAISEN säästötilaukseni. Syy: Mikko Kallionpään artikkeli päivän aviisin pääkirjoitussivulla.

On melkoinen häpeä, että Vaasan (3/4 osa suom.) kaupunginosien ja katujen nimet ovat suurelta osin säilytetty vain ruotsinkielisinä. Koskee myös uusia kaupungiosia, joille ei jostain syystä ole annettu myös suomenkielistä nimeä.
Epäkohtaan ei ole puuttunut edes kaupungin nimitoimikunta, jonka anti on melkoisen pitkästä toiminta-ajasta huolimatta osoittautunut ala-arvoisen saamattomaksi, suorastaan munattomaksi.

Myös Pohjalainen on vaiennut Vaasan imagon ruotsalaisuutta korostavasta nimipolitiikasta. Nyt näkyy tässäkin asiassa valoa tunnelin päässä, hyvä!
 

Offline Klaus Berg

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1527
 • Gender: Male
 • Elämä on juoksukilpailu ajan kanssa
  • View Profile
  • Blogi
  • Email
Vs: Pohjalainen
« Reply #915 on: 10. 03. 2011 14:02 »
Pohjalainen puuttuu suuriin epäköhtiin tässä kaupungissa aina hyvin rivakasti.
Onhan se kauheaa, kun suomenkieliset ei osaa sanoa kotiosoitettaan taksille.

Anoppi kait löytää perille nimestä huolimatta ?

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Vs: Pohjalainen
« Reply #916 on: 10. 03. 2011 14:02 »
Vasabladet on onneksi alkanut pengastaa psykiatrian katastrofaalista tilaa Pohjalaisen vaietessa. Koskee myös suomenkielisiä potilaita...

Canis Satrapis

 • Guest
Vs: Pohjalainen
« Reply #917 on: 10. 03. 2011 15:03 »
Ei sille mitään voi että ruotsinkieliset paikannimet vanhvistavat muualla Suomessa käsitysstä Vaasasta ruotsinkielisenä paikkana.  Jopa ruotsinkielisen etu- ja sukunimen omaavat, kuten Klaus Berg, vahvistavat samaa käsitystä.  

Klaus voi itse olla sitä mieltä että nimi on saksalaisperäinen mutta sitä ei pihtiputaalainen ymmärrä.

Muutoin olen Klasun kanssa samaa mieltä pohjallisen  huippujutuista.  "Pieniä on silakat joulukalaksi".

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Vs: Pohjalainen
« Reply #918 on: 10. 03. 2011 15:03 »
Vasabladet on onneksi alkanut pengastaa psykiatrian katastrofaalista tilaa Pohjalaisen vaietessa. Koskee myös suomenkielisiä potilaita...

Otan osaa, Tapio.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Vs: Pohjalainen
« Reply #919 on: 13. 03. 2011 08:08 »
"Epäisänmaaallinen" (kannnattaa siis energiamuotoa, jonka menestyminen heikentää Vaasan teollisuuden menestymistä) Pohjalainen otsikoi "Japanilaisen ydinreaktorin suojarakennus kesti räjähdyksen"
Minusta tuo Pohjalaisen otsikko on valhe. Kuvista näin kun suojarakennus lenti taivaan tuuliin.
Miksi valehdella?