Author Topic: Vasemmistolainen media  (Read 212612 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #680 on: 09. 01. 2013 19:07 »
Suomen historian musta-aika 1930-1944

Maassa olivat vasemmistolaiset järjestöt kiellettyjä ja vain oikeistodemarit olivat porvariston riktatuurin aikaan sallittuja. Ihmisiä vietiin mielipiteiden johdosta vankilaan ja jopa ammuttiin.
Työväenkirjapainoja tuhottiin ja porvariston väkivalta oli silmitöntä.

Ei siis ole ollenkaa ihme, että Suomi haki liittoutumista saksalaisten natsien kanssa ja sitten yhteiseen sotaan. Porvariston tavoitteena oli ryöstää maata Neuvostoliitosta ja sitä kautta SUURSUOMI.

Montako suomalaista lottaa heitettiin laivasta mereen, kun natsisotilaat lähtivät maasta 1944?
Pajonko niiltä jäi isättömiä lapsia Suomeen?

Vuoden 1944 jälkeen kaikki natsilaiset järjestöt suomessa kiellettiin rikollisina järjestöinä ja niiden jokossa oli myös Lottajärjestöt.

Offline Insinööri

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 122
 • Karl Marx työläistentyö on yhteiskunnan selkäranka
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #681 on: 11. 01. 2013 16:04 »
Vuosi 2013: talous ilman taloutta

”Vuodesta 2013 voi muodostua vielä yksi menetettyjen mahdollisuuksien ja hävittyjen pelien vuosi. Asiantuntijoitten kiistat ja politiikkojen keskustelut maailmantalouden tulevaisuudesta, pyörivät yhden ja saman kysymyksen ympärillä: mistä voidaan säästää? Vuosi 2012 osoitti, että hallitukset ovat valmiit säästämään väestön eduista. Euroopassa tehtiin paljon leikkauksia budjetin sosiaalimenojen alueella.”

Kun taas,Venäjä antoi Serbialle 800 miljoonan dollarin luoton viideksi vuodeksi

"Perjantaina Venäjä ja Serbia allekirjoittivat Moskovassa sopimuksen, jonka pohjalta Venäjä antaa 800 miljoonan dollarin luoton, joka käytetään Serbian rautateiden uudistamiseen.
Venäjän puolelta sopimuksen allekirjoitti, Venäjän finanssiministeri Anton Siluanov ja Serbian puolelta finanssiministeri Mladjan Dinkic.
Luoton kuoletusaika on viisi vuotta ja sen korko 4,1 prosenttia vuodessa.”

http://finnish.ruvr.ru/2013_01_11/Venaja-antoi-Serbialle-800-miljoonan-dollarin-luoton-viideksi-vuodeksi/
http://finnish.ruvr.ru/2013_01_02/2013-talous-ilman-taloutta/

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #682 on: 14. 01. 2013 18:06 »

.

Niin muuttuu maailma ei enää kahdeksantuntisia maratonpuheita aiheesta sosialismi tai kuolema

Kuuba höllentää matkustusrajoituksia

"Kuubalaiset voivat vuosikymmenien jälkeen matkustaa ulkomaille ilman erityislupia. Uusi matkustusrajoituksia purkanut laki tuli voimaan maanantaina.

Matkalle mielivät eivät tarvitse enää maastapoistumislupaa eivätkä ulkomaalaisten kutsua. Ainoa vaatimus on voimassaoleva passi.

Uutistoimisto AFP:n mukaan monet kuubalaiset kertoivatkin anovansa passia hetimmiten.

Kyse on yhdestä kauaskantoisimmista uudistuksista sen jälkeen, kun presidentti Raul Castro tuli valtaan veljensä Fidelin jälkeen helmikuussa 2008."

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/ulkomaat/kuuba-hollentaa-matkustusrajoituksia/1287926

.

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #683 on: 14. 01. 2013 20:08 »
Kuubassa on sallittu vapaa matkustaminen maasta

”Laki, joka poistaa matkustusviisumit, astui voimaan Kuubassa. Ensimmäisen kerran, vuoden 1961 jälkeen Kuubaan asukkaat, voivat matkustaa ulkomaille, ilman maan virkamiesten antamaa erityistä lupaa.
Lisäksi kuubalaiset voivat nyt olla ulkomailla kaksi vuotta, ilman että he menettävät oikeutensa, Kuubaan jääneeseen omaisuuteensa ja he säilyttävät myös oikeuden ilmaiseen terveydenhoitoon ja koulutukseen. Aiemmin tämä aikamäärä oli yksi vuosi.
Toisaalta, valtiolle tärkeiden ammattien edustajilta, kuten sotilashenkilöiden ja lääkärien, on entiseen tapaan vaikeaa matkustaa Kuubasta.”

Näin siis sosialismi menee eteenpäin nykyaikaisin välinein ja menetelmin. Kuubassa on myös huomioitu, että oleellista on se kuka maassa on isäntä. Myös taloudellista yritystoimintaa vapautetaan, kuten Kiinassa, Vietnamissa, Pohjois-Koreassa ja entisissä sosialistisissa maissa kuten Venäjällä. Valtiovalta ohjaa rahataloutta ja yritystoimintaa.

http://finnish.ruvr.ru/2013_01_14/Kuubassa-on-sallittu-vapaa-matkustaminen-maasta/

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #684 on: 14. 01. 2013 20:08 »
.

Ehkä yksi suurimmista tragedioista maailmassa - amerikansiirtolaisten muuttaminen Neuvostojen Valtioon, ilkeää olisi puhua höynäytetyistä mutta näinhän se asia on

Jo rajalla sai luovuttaa turkikset ja korut "Valtion yhteiseksi hyväksi" ja moni lopulta henkensäkin Stalinin vainoissaAmerikansuomalaisia värvättiin Yhdysvalloista Neuvosto-Karjalaan rakentamaan ihanneyhteiskuntaa, mutta myös vahvistamaan alueen suomalaisuutta ja karjalaisuutta.

Neuvostomaa näyttäytyi ihanteena

"Tunnettua on, että Euroopasta Pohjois-Amerikkaan muutti 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa valtavasti väkeä, Suomesta noin 350 000 leveämmän leivän ja paremman elämän toivossa, joku myös seikkailumielellä.

Mitä kauempana venäläisestä arjesta elettiin, sitä ihanteellisempana uusi maa mahdollisuuksineen näyttäytyi. Jo 1920-luvulla alkoi suomalaistenkin muutto Atlantin takaa Neuvosto-Venäjälle.

Värväys kohdistui ammattitaitoiseen työvoimaan. Lähtijän piti saada paikallisen työväenyhdistyksen suositus. Häneltä vaadittiin valmiutta sosialismin rakennustyöhön ja uskollisuutta neuvostovallalle.

Laivoihin kohti kirkasta tulevaisuutta noustiin Kansainvälisen soidessa. Siksi se soi myös näyttelyssä."

”Joka yö pelättiin”

Petroskoista Joensuuhun 1996 muuttanut Ruth Niskanen, 93, on elänyt elämän, mistä näyttely kertoo.

Niskanen syntyi 1919 siirtolaisperheeseen Minnesotassa.

Suuri pörssiromahdus vaikeutti elämää ja vanhemmat kiinnostuivat Neuvosto-Karjalasta työväenlehden värväysartikkelin perusteella: luvassa oli töitä ja lapsille ilmainen koulutus.

Ruth Niskanen ja hänen veljensä Raymond kävivät koulua Petroskoissa. Niskanen jatkoi myös Amerikassa alkanutta viulunsoiton opiskelua. Hän eteni niin, että pääsi sinfoniaorkesteriin. Kaksi vuotta kestänyt soittoura katkesi sotaan.

Suurten vainojen vuosina perhe oli siitä harvinainen, ettei yhtäkään heistä vangittu tai likvidoitu. Niskanen muistaa vieläkin jokaöisen pelon."

http://www.kansanuutiset.fi/kulttuuri/kulttuuriuutiset/2929539/tuhannet-suomalaiset-muuttivat-amerikan-kautta-neuvosto-venajalle

.

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #685 on: 15. 01. 2013 17:05 »
Lahtariliikettäkö jälleen ollaan perustamassa tähän maahan

Kodinturvajoukot kaduille, julisti kokoomuslainen Ilmari Ylä-Autio tänään paikallisessa kokoomuslaisessa Pohjalaisessa.

Nyt kun hallituksen säästö -ja leikkauspolitiikka on vienyt maamme julkiselta poliisitoimelta resursit ylläpitää poliisitointa. Poliisiylijohtaja Seppo Paatero sitten ehdotti kodinturvajoukkoja paikkaamaan poliisitoimen miespulaa. Mutta tästä meni vielä pitemmälle perussuomalaisten (äärioikeisto) Jussi Niinistö, joka esitti, että kodinturvajoukot liitetään osaksi puolustusvoimia.

Mahtaako tuo Niinistö olla niitä Suomen Sisun jäseniä, ne kun ovat näitä suomalaisia natseja?

Oikeistolaiset näköjään ovat palaamassa 1930 luvulle suojeluskuntien ja lottajärjestöjen aikaan. Mutta silloin oli maassa muitakin terrorijärjestöjä valvomassa porvariston ríktatuuria ja turvallisuutta tässä maassa.

Se seikkailu sitten päättyi vuonna 1944 täydelliseen katasrofiin ja kaikki ne porvariston turvajoukot todettiin rikollisiksi järjestöiksi ja kiellettiin. Korkeinjohto joutui vankilaan.

Lyhyt on siis muisti 1930 luvun tapahtumista oikeistopolitiikoilla, kun ehdottavat julkiseen ja viralliseen poliisitoimeen epämääräisiä turvajoukkoja.

Suomella on aina Venäjän Tsaarin vallan ajalta kokemuksia näistä turvajoukoista. Venäjän keisarin vallan aikaan rahanvalta Suomessa nautti tsaarinvallan poliisien turvaa. Mikä sitten jatkuin Venäjän lokakuun vallankumouksen asti. Kun sitten Tsaarinvalta kaatui menettivät sitä kautta porvarit turvansa. Porvarit perustivatkin sen jälkeen maahan suojeluskuntia ja muita turvajoukkojaan.

Eli historia onkin kovin synkää porvarien turvajoukoista, ne ei todellakaan toisi turvaa tavalliselle kansalle. Turvaa voi Suomen kansalle tuoda vain julkinen, virallinen ja lakienmukaan toimiva demokraattinen poliisitoimi.

Nykyisessä yhteiskunnallisessa tilanteessa kun yhteisöllisyys on kadoksissa ja sosiaalinen vastuu on muuttunut rahaksi. Tuloerot ovat maassa kasvaneet räjähdysmäisesti ja vastaavasti köyhyys ja sosiaalinen turvallisuus hukassa.

Hallituksen harjoittama kokoomuslainen uusliberalistinen politiikka, kun on sitä että jokainen olkoon omanonnensa nojassa. Poliisitoimenkin tilanne sitä hyvinkuvastaa, missä nyt maassa mennään. Mutta myös julkisensektorin palvelujen yksityistäminenkin ja palvelujen saatavuuden heikentäminen on sitä kokoomuslaista ihmisten omanonnensa nojaan jättämistä.

Sotien jälkeen maahan rakennettiin vasemmiston ja keskustanvoimin Hyvinvointivaltio. Se takasi koko maan asukkaille taloudellista ja sosiaalista turvallisuutta.

Eduskuntavasemmiston tulee kiireesti irtaantua kokoomuksen politiikasta, jolla tämä maa ja kansa ajetaan vastaavaan katasrofiin kuin 1944.
« Last Edit: 15. 01. 2013 18:06 by Urho »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #686 on: 15. 01. 2013 18:06 »

.

Putin testasi Ladan

Takaluukku ei aukea

Moottori ei käynnisty

<a href="http://www.youtube.com/v/spIXPgrckNE?autohide=1&amp;version=3" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/spIXPgrckNE?autohide=1&amp;version=3</a>

.

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #687 on: 18. 01. 2013 19:07 »
Mitä Ranska tekee Afrikassa?

"Ranskan armeija on aloittanut operaation terroristeja vastaan Malissa. Islamistit vetäytyivät torstaina Konan kaupungista. Mitä oikeasti Ranskan joukot tekevät muussa maassa? Ranska aloitti sotilaallisen operaation Malissa ennen kuin YK:n turvallisuusneuvosto teki asianmukaisen päätöksen. Turvallisuusneuvosto hyväksyi operaation, kun se oli jatkanut jo muutamaa päivää. 

Historialliset siirtomaa-isäntämaa-suhteet ovat säilyneet meidän päiviin asti, arvioi asiaintuntija Leonid Geveling.
- Siirtomaidensa itsenäistymisen jälkeen Ranska on pysynyt niiden kanssa tiivissä väleissä. Se on vaikuttanut sotilaspoliittiseen tilanteeseen. Ranskan nopean toiminnan joukkot ovat pysyneet tähän asti useammassa Afrikan maassa ja vaikuttaneet niiden sisäpolitiikkaan.
Siirtomaavallan päätyttyäkin Ranskalla on edelleen vaikutusvaltaa entisiin afrikkalaisiin siirtomaihinsa, sillä omi paikallinen viranomainen ja ölymystön edustaja on opiskellut Ranskassa. Ranska on aina valmis auttamaan liittolaisiaan.

Ranska puuttui aikanaan Norsunluurannikon konfliktiin. Käytännössä Ranskan erikoisjoukot auttoivat Norsunluurannikon istuvaa presidenttiä pääsemään valtaan. Ranskalaiset suututtivat tuaregeja osallistumalla operaatioon Gaddafia vastaan Libyassa. Nyt he maksavat siitä hintansa, sanoi asiaintuntija Jevgeni Korendjasov.
- Gaddafin syrjäyttäminen ja murha suututtivat tuaregeja, jotka taistelivat Gaddafin armeijan puolella ja pysyivät uskollisina everstille loppuun asti. Tuaregit taistelevat nyt Malin islamistien puolella.
Tilannetta vaikeuttaa myös se, että Afrikassa leimahtaa koko ajan uusia konflikteja. Ulkovallat kamppailevat vaikutusvallasta Afrikan maihin.”

http://finnish.ruvr.ru/2013_01_18/Mita-Ranska-tekee-Afrikassa/

Offline Insinööri

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 122
 • Karl Marx työläistentyö on yhteiskunnan selkäranka
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #688 on: 19. 01. 2013 11:11 »
Tutkijat keksivät uuden selityksen evoluutiolle

”Sää on ihmisen todellinen luoja, uskovat yhdysvaltalaiset tutkijat. He uskovat, että ilmastonmuutokset ovat nopeuttaneet evoluutiota. Venäläiset asiaintuntijat kertoivat mielipiteensä uudesta teoriasta.Amerikkalaiset tutkijat uskovat, että rajut ilmaston muutokset ovat nopeuttaneet ihmisen evoluutiota. Tutkijat vetoavat siihen, että ihmisten kantamuodot alkoivat valmistaa työkaluja ja apuvälineitä juuri silloin, kun uusi merkittävä ilmastonmuutos käynnistyi.

Ilmastonmuutosteoria jakoi tutkijoiden mielipiteet. Sosiaaliantropologi Aleksandr Kazakov tukee ilmastonmuutosteoriaa.
- Homo sapiens kehittyi juuri näin. Se on tosiasia. Paleoklimatologit tutkivat menneitä ilmastoja ja vertaavat tuloksia arkeologisiin löytöihin. Tutkimuksissa osoittautui, että ilmaston vaihtelu oli aina antanut evoluutiolle voimakkaan sysäyksen.
Asiaintuntija uskoo, että juuri ilmastonmuutos pakotti ensimmäisiä ihmisiä asuttamaan ensin Afikkaa, jota moni tutkija pitää ihmiskunnan kehtona, ja muuttamaan myöhemmin muille mantereille.

Ilmastonmuutosteorilla on vastustajansakin. Paleoantropologi Aleksandr Belov pitää ilmastoa tärkeänä evoluution tekijänä, muttei kuitenkaan ratkaisevana. Viime aikana tehdyt arkeologiset löydöt eivät tue yhtään evoluutioteoriaa. Ihmisen evoluution historiaa on vielä mahdotonta elvyttää.
- Homo sapiens-lajin ihmisillä, jotka elivät 130-200 tuhatta vuotta sitten Afrikassa, on vähän yhteistä Cro-Magnonin ihmisten kanssa, joka eli 54-50 tuhatta vuotta sitten Afrikassa, Euroopassa, Aasiassa ja Australiassa.

Tutkijan mukaan uuden arkeologiset löydöt ssavat tutkijoita muuttamaan mieltään ihmisen evoluution suhteen. Yksikään teorioista ei voi selittää kaikki löytöjä, arvioi Aleksandr Belov. Ilmeisesti tiede tarvitsee uutta filosofista perustaa, hän sanoi.
- Tarvitsemme uutta teoriaa. Darvinismi on pääpiirteiltään ideologia. Kreationismi perustuu uskontoon, ei faktoihin. Tarvitsemme uutta ideaa, joka selittäisi uusi faktoja ja löytöjä.
Yhä useampi erkeologinen löytö kaipaa selitystä. Toivottavasti eräänä päivänä tutkijat onnistuvat löytämään totuuden nykyihmisen kehityksen historiasta.”

http://finnish.ruvr.ru/2013_01_14/Tutkijat-keksivat-uuden-selityksen-evoluutiolle/

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #689 on: 19. 01. 2013 15:03 »
Vasemmisto on tohkeissaan maalannut uhkakuvia äärioikeistosta ja on tehnyt sitä niin ponnekkaasti , että minun mielestäni on kysymys kiihottamisesta. Mutta kuinka ollakkaan tällä on heitetty savuverhoa todellisten uhkien jyllätessä, kaikilla on vielä hyvässä muistissa kuinka Eurooppaa terrorisoi akoinaan punaiset armeijakunnat ym. vasemmistoterroristit. Sama kaiku on askelten nyt meillä Suomessa , Iltalehti : Kuukauden sisällä on tehty kaksi iskua poliisiasemia vastaan, Helsingin Sanomat kertoo.
TAUSTA

IL 7.11.11: Keravan poliisiasemalle iskettiin polttopulloilla

Marraskuun alussa jotkut heittivät polttopulloja Keravan poliisiaseman oveen. Viime viikolla Kirkkonummen poliisiaseman edessä sytytettiin tuleen kaksi polttoainekanisteria.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan keskusrikospoliisin ja Supon yhteinen ryhmä tutkii suomalaisten anarkistien yhteyttä tuhopolttoihin.

Anarkistien suosimalla takku.net-internet-sivustolla on julkaistu molempien iskujen jälkeen teksti, jonka kirjoittajat ovat ilmoittautuneet niiden tekijöiksi.

Supon ja KRP:n edustajat eivät vahvista eivätkä kiistä lehden tietoja.

Helsingin Sanomien haastattelema tutkijatohtori Leena Malkki kertoo, että Euroopassa äärivasemmisto on jo muuttunut väkivaltaiseksi. Jos uudet iskut ovat anarkistien tekosia, se on Malkin mielestä osoitus siitä, että äärivasemmiston toimintatavat ovat radikalisoituneet myös Suomessa.
veritas odium parit.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #690 on: 19. 01. 2013 20:08 »
Mielestäni on liian yksinkertaista jaotella ääriliikkeitä vasemmistoon ja oikeistoon. Vasemmisto ja oikeisto suomalaisessa kontekstissa on suhde yksityiseen omistukseen. Kommunismi on äärivasemmistoa ja liberalismi äärioikestoa ... taloudellisessa mielessä.

Natsiliikkeet ovat taloudellisessa mielessä usein enemmän vasemmistoa kuin oikeistoa. Ja moni esim. perussuomalainen ja perussuomalaisten kannattaja on enemmän vasemmistolainen kuin oikeistolainen. Natsiliikettä, Venäjän kommunisteja ja perussuomalaisia yhdistää kova kansallistunne, joka kahdessa ensimmäisessä purkautui kansanmurhana. Samanlaista tekstiä on kuultavissa työttömyyden kasvaessa Kreikassa ja joiltakin suomalaisilta poliitikoilta, jopa tällä palstalla. Tämä kärjistäminen, mitä Urhokin välillä harrastaa, ei tule viemään tätä maata parempaan. Oli kärjistys sitten kohdistettu ulkomaalaisiin, pakolaisiin, rikkaisiin, yrittäjiin, ruotsinkielisiin, tai eri puolueisiin tai niiden kannattajiin.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Globbari

 • Guest
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #691 on: 20. 01. 2013 15:03 »
Vuodelta 1918 valkoisenvallan teesi toimii edelleen

Eli porvariston ideolgiana on hoitaa valtiovaltaa siten, että puoluevalta ei sinne asti ylety. Näin julisti 1918 jälkeen myös porvariston sotamies Mannerheim, kun piti puhetta säätytalolla Helsingissä.

Kuten nytkin kokoomuksenjohdolla toimiva hallitus. Sama toimii myös kuntatsolla, vaalien jälkeen on vain kuntapuolueita. Erityisesti kokoomuksen nousu poliittiseen valtaan maassa sitä hyvin myös kuvastaa.
Jos täällä nostettaisiinkin puolueet politiikan tekijöiksi vaihtuisi valta työväenliikeelle ja vasemmalle. Tämän oikeisto hyvin tietää, mutta ei näköjään eduskuntavasemmisto.

Rahanvalta voi siten edelleen harjoittaa diktatuuriaan ilman ”väkivaltaa”, pelottelulla ja rahalla.

Kapitalismi ei ole mihinkään hävinnyt, sitä ei vain kutsuta oikealla nimellä, vaan puhutaan markkinataloudesta. Silloin voidaankin puhua kapitalismista laajemmin.

Mutta sitä, että pääoman riistonäkyy nykyäänkin, joka päivä irtisanomisina ja mielettömillä teoilla
rahanhimossaan ei voida kansalta pimittää.

Mutta nyt vain puuttuu se poliittinen valta vasemmalta, joka voisi laittaa joukot liikkeelle.

Suomessa on siis oppositiossa äärioikeisto ja keskustaoikeisto. Vaihtoehtoa ei siis ole oikeistovallalle, kun edustakuntavasemmisto istuu kokoomuksen junassa.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #692 on: 20. 01. 2013 16:04 »
Globbarin ja muiden vastaavien tavoitteita siirtää esim. omistus kansalliseksi ja muita yhtä älyttömiä tavoitteita kansallisessa tasolla johtaisi yhtä nopeasti kuin tavoitteet saavutettaisiin koko yhteiskunnan täydelliseen romahdukseen. Zimbabwessa omistuksen kansallistaminen on näytöksissään pahimmasta päästä.
Missään ei ole olemassa toimivaa yhteiskuntaa, jossa järkevästi taloudellisesta riskinotosta onnistuessaan ei palkittaisi. Kiinalainen yhteiskunta on kehittynyt roimasti, mutta missä on sananvapaus, missä on työläisten oikeudet, ei Kiinassa ole sosiaaliturvaa, eikä Venäjällä tai Pohjois-Koreassa. Maat missä työntekoon ei kannusteta ovat kaatuneet tai tulevat kaatumaan omaan mahdottomuuteensa. Tai vaihtoehtoisesti siirtyvät piilokapitalismin ja harvainvallan symbioosiin, kuten Kiinassa ja Venäjällä.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #693 on: 22. 01. 2013 18:06 »
SAK: "Tällaisenaan esitys toisi verohelpotuksia ainoastaan työnantajille"

”Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ampuu alas EK:n esityksen koulutusvapaista.
SAK:n edunvalvontajohtaja Nikolas Elomaa sanoo, että EK:n johtajan Lasse Laatusen ehdotuksessa taso on painettu niin alas suhteessa aiemmin esillä olleeseen neuvottelutulokseen ja raamisopimukseen nähden, ettei se tarjoa mahdollisuuksia ratkaisuun.
- Mallissa on muun muassa leikattu koulutuspäivien määrää ja korvausten taso on puolitettu, SAK:n Elomaa sanoo.
SAK arvostelee myös sitä, että EK:n esitys ei sisällä mitään velvoitteita työnantajille kehittää työntekijöiden osaamista. Lisäksi yli 55-vuotiaiden työhyvinvointiin tähtäävät toimet puuttuvat sen mukaan esityksestä kokonaan.
- Tällaisenaan esitys toisi verohelpotuksia ainoastaan työnantajille ilman todellista velvoitetta kouluttaa työntekijöitä, Elomaa sanoo.”

Köyhyys jatkaa kasvuaan ja rikkaat rikastuvat työläiskansaa riistämällä

Missä maailmoissa elää SAK:n edunvalvonta johto? Samaan aikaan työttömyys ja köyhyys maassa kasvaa hurjaa vauhtia. SAK ”taistelee” koulutusvapaista, jotka eivät milläänlailla vaikuta työläisten elämään. Koko koulutusvapaa on yhtä ylätason keskinäistä ”peliä”, jolla lakaistaan matonalle todelliset toimet työttömyyden ja työläisten taloudellisen turvallisuuden parantamiseksi.
Samoin valtaeliitti huijaa koulutusvapaillaan koko kansaa ja muokkaa yleistäjulkisuutta harhauttavasti, nykyisestä karmeasta yhteiskunnallisesta tilanteesta.

Euroopassa koko vasemmistolainen ay -ja työväenliike taistelee nykyistä säästö -ja leikkauspolitiikkaa vastaan, kun taas Suomessa koulutusvapaista.

Palkakorotustavoitteista on jo aikoja sitten SAK:n demarijohto luopunut ja totetuttaa nyt EK:n ja kokoomusvetoisen hallituksen linjaa. Vielä sen lisäksi SAK:n entinen puheenjohtaja Ihalainen on saanut tehtäväksi hoitaa kurjistamispolitiikan ”papinroolin” puhumalla työttömille, irtisanotuille ja köyhille lohtua elämänsä tilanteeseen.
Aikoinaan papit kehottivat köyhiä menemään kirkkoon säkin kanssa ja rukoilemaan jauhoja jumalalta. Demari Ihalainen on siis saanut saman tehtävän.
Elämme todella hurjassa yhteiskunnallisessa tilanteessa tässä maassa. Nykyistä menoa siis vastustaa vain äärioikeisto ja keskustaoikeisto.

http://yle.fi/uutiset/sak_tallaisenaan_esitys_toisi_verohelpotuksia_ainoastaan_tyonantajille/6462191
« Last Edit: 22. 01. 2013 18:06 by Urho »

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #694 on: 22. 01. 2013 18:06 »
SAK:n pitäisi keskittyä nostamaan työllisyyttä. Eikä mitään tempputyöllistämistä. Mutta kun SAK kuten Urho mainitsee keskittyy vain ajamaan työelämässä olevien etuja, niin kärsijöinä ovat työttömät ja koko yhteiskunta. Nyt pitäisi kaikki työttömät ja tempputyöllistetyt saada tuottaviin töihin, mutta jostain syystä se ei SAK:lle käy.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #695 on: 26. 01. 2013 14:02 »
Jytkymaakarien uudet avaukset rasismista uusliberalismiin

“Eduskuntavaalien jytkystä on aikaa jo kohta kaksi vuotta ja vaikka perussuomalaisten kannatus kuntavaaleissa jo notkahtikin ymmärrettävämpiin lukuihin, on puolue kuitenkin gallupeissa noussut uudelleen hätyyttämään suurempien puolueiden kannatuslukuja. Tällä ei edelleenkään ole juuri mitään tekemistä sen kanssa, mitä persut itse ovat tehneet tai mitä edustavat, mutta sitäkin enemmän sen kanssa, mitä muut puolueet ovat tai eivät ole tehneet. Juuri nyt persuille vuotavat kannatustaan erityisesti sosialidemokraatit, joilta kansalaiset edelleen odottavat ihmetekoja aina kun markkinakapitalismi pettää.

Oppositiossa persujen kannatuksen nostamiseksi riittää hyvin Soinin juoheva iskulausepopulism
i.
On kuitenkin syytä katsoa tarkemmin mitä puolueessa tapahtuu. Kolmenkymmenenyhdeksän kansanedustajan puolue on jo niin suuri, ettei kaikkea enää voi piiloitella puheenjohtajan leveän selän taakse. Puheenjohtajan aiempi tiukka kontrolli sen suhteen, mitä puolueessa tapahtuu on myös pahasti lipsunut eikä hän enää ole puolueensa suvereeni hallitsija.

Henki, jonka Soini opportunistisuudessaan päästi pullosta hyväksyessään Suomen sisun ääriainekset ehdokaslistoilleen, on kohta pysyvästi tahrannut puolueen yhteistyökelpoisuuden muiden silmissä ja voi pian uhata jopa Soinin asemaa puolueen johdossa.

Kun perussuomalaiset vielä viime vaaleissa saattoivat luontevasti esiintyä vennamolaisen keskustapopulismin jatkeena, on puolue nyt selvästi oikeistolaistunut ja antanut tilaa jopa uusliberalistislle talouspolitiikan linjauksille.
Puolueen linjasta on tietysti vielä vaikea puhua, kun sellaista ei yhteisesti sovittuna ole. Vaikka monet persut ovat jo kiirehtineet irtisanoutumaan meppinsä Sampo Terhon mm. Matti Putkosen kanssa valmistelemasta "pelastusohjelmasta", on se jo oireenakin merkillepantava.

Kehitysyhteistyön alasajo on siinä tuttua persu-kamaa, mutta ruuan ja lääkkeiden alvin korotus, korkeakoulujen lukukausimaksut, ja työttömyysturvan heikentäminen ovat uusia avauksia. Tällaisten näkemysten yleistyminen puolueessa tuhoaa sen pohjan – eriarvoisuuden kasvun vastustamisen – johon puolueen nykyinen menestys edelleenkin pääosin perustuu.”

Tuomiojan linjaukset osuvat jytkyn ytimeen!

http://www.tuomioja.org/

Globbari

 • Guest
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #696 on: 27. 01. 2013 19:07 »
Suomen työväen vallankumous

On jälleen aika muistella sitä, kun poliittinen työväenliike nousi vallankumoukseen porvariston riktatuuria vastaan.

Tammikuun 26 päivänä 1918 klo 24.00 alkoi Suomen Työväen vallankumous.
Työväenjärjestö kaarti ja Punainen kaarti liittyivät yhteen ja ottivat nimekseen Punainen kaarti.

Kun tsaarinvalta kukistui Venäjällä, jatkui silti suomessa porvariston valta ja riktatuuri.

Ilman porvariston saamaa ulkovaltojen apua olisikin työväenvallakumous onnistunut.
Venäjän kommunistit katsoivat tuolloin, että suomen työväenliikkeen tulee itse ottaa valta  porvaristolta.

Mutta myös työväenliikkeessä oli jo tuolloin oikeisto sosiaalidemokraatteja, jotka olivat pettämässä työväeliikettä.

Myöskin tänään on eduskuntavasemmisto väärällä puolella rintamaa toteuttamassa rahavallan politiikkaa kokoomuksen kanssa.

Oikeistososiaalidemokraatit ovatkin vuoden 1918 jälkeen olleet osa oikeistolaista poliittista liikettä.
Rahanvalta onkin tukenut sekä poliittisesti, että taloudellisesti liittolaistaan. Vain oikeiston natsien liittolaiseksi mukaan meno ja katasrofiin päättynyt sota 1944 saivat oikeistodemarit tekemään hajuraon oikeistoon, aina 1990 luvun alkuun asti.

Mutta nyt siis jälleen ollaan yhdessä! Mihin sitten meno pättyy ei vielä ole näkyvissä. Maassa on toisaalta työläiskansan tyytymättömyys kasvanut ja vain vähänyli puolet kansasta äänestääkin vaaleissa.

Suomessakin on äärioikeisto kerännyt kansanäänet ja tytymättömyyden nykypolitiikaan, aivan kuin Saksassa 1930, jossa Hitleri sai kansantuen, kun kapitalismi oli syvässä talouskriisissä.

Maasta siis jälleen puuttuu todellinen vasemmistolainen työväenliike.
« Last Edit: 27. 01. 2013 19:07 by Globbari »

Globbari

 • Guest
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #697 on: 28. 01. 2013 19:07 »
Kiina testasi torjuntaohjusta

”Kiina testasi torjuntaohjusta, joka on tarkoitettu keskipitkän matkan ballististen ohjusten tuhoamiseen, niiden lentoradan keskivaiheessa. Ohjusta testattiin sunnuntaina ja se onnistui hyvin.
Kiinan puolustusministeriö korosti erityisesti, että tehty laukaisu oli luonteeltaan puolustuksellinen, eikä se ollut suunnattu muita valtioita vastaan. Kiina on toinen valtio USA:n jälkeen, jolla on käytössä teknologia, jonka avulla ballistinen ohjus voidaan tuhota, sen lentoradan keskivaiheessa.”

Mutta myös Venäjä sai uutta ohjuskalustoa

”Venäjän ilmavoimat sai aseistukseensa uuden, lyhyen matkan, ilmasta ilmaan laukaistavan X-38 ohjuksen. Vaikka ohjus on tarkoitettu viidennen sukupolven T-50 lentokoneelle, sillä voidaan aseistaa, myös nykyisin käytössä olevat pommikoneet ja hävittäjät, kuten Su-34 ja MiG-29 SMT lentokoneet. Uutta asetta testattiin koko vuoden 2012 ajan, täysin salaisissa olosuhteissa ja joulukuun lopulla se otettiin ilmavoimien aseistukseen.”

http://finnish.ruvr.ru/2013_01_28/Kiina-testasi-torjuntaohjusta/
http://finnish.ruvr.ru/2013_01_17/Venajan-ilmavoimat-sai-uuden-huipputarkan-ohjuksen/

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #698 on: 29. 01. 2013 20:08 »
.

Kuva Pohjois-Koreasta, tuosta massiivisesta ihmisvankileiristä tarkentuu tarkentumistaan :

Internet-yhtiö Google kertoo parantaneensa hyvin puutteellista Pohjois-Korean kartastoaan kaikille avoimessa Google Maps -palvelussa.


"– Pohjois-Korea on pitkään ollut yksi isoimmista rajatun kartaston alueista. Mutta tänään me muutamme asian lisäämällä maasta yksityiskohtaisempia karttoja, Googlen Jayanth Mysore kirjoittaa.

Tarkennuksia on tullut esimerkiksi tiestöihin ja kaupunkeihin. Pääkaupunki Pjongjangin asemakaava esimerkiksi hahmottuu nyt selvästi.

Samalla paljastuvat Pohjois-Korean synkät salaisuudet. Vankileirit erottuvat tummempina alueina kartastolla. Jotkut leirit ovat halkaisijaltaan jopa 20 kilometriä tai enemmänkin, mikäli ne on karttaan oikein merkitty."

http://www.digitoday.fi/data/2013/01/29/google-tarkensi-pohjois-korean-karttaa--mukana-vankileireja/20131580/66?rss=6

.
« Last Edit: 29. 01. 2013 20:08 by herkkoo »

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #699 on: 30. 01. 2013 19:07 »
Puukotus äärioikeistoa käsittelevässä tilaisuudessa – vammoista ei tietoa

”Jyväskylän kaupunginkirjastossa on tapahtunut puukotus iltakuuden aikoihin. Välikohtaus tapahtui Äärioikeisto Suomessa -kirjan esittelytilaisuudessa
Jyväskylän kaupunginkirjastossa on puukotettu yhtä henkilöä, joka on viety hoidettavaksi. Silminnäkijöiden mukaan puukotettu käveli itse ambulanssiin, mutta vammojen vakavuudesta ei ole enempää tietoa.
Joukko patriooteiksi itseään kutsuvia nuoria miehiä aloitti tappelun sen jälkeen, kun heiltä evättiin pääsy suomalaista äärioikeistoa käsittelevään tilaisuuteen. Aseina tappelussa käytettiin myös pulloja.
Silminnäköiden mukaan tekijät pääsivät karkuun. Poliisi tutkii asiaa törkeänä pahoinpitelynä.
Kaupunginkirjastossa oli meneillään tilaisuus, jossa esiteltiin Li Anderssonin, Mikael Brunilan ja Dan Koivulaakson kirjaa Äärioikeisto Suomessa. Tilaisuus jatkui välikohtauksen jälkeen.”

Äärioikeistoa käsittelevä kirja oli liikaa suomalaisille natseille. Olen itse lukenut äärioikeistoa käsittelevän kirja ja suosittelen sitä kaikille. Oikeistopopulismi on jo valtapuolueidenkin sisällä.

Jopa presidentimmekin populistisesti alentaisi palkkaansa. 

Euroopassa ja erityisesti Unkarissa äärioikeisto jo käyttää poliittista valtaa aina hallituksessa asti. Suomessa äärioikeisto ja Suomen sisu, joka on natsien järjestö ovat jo vahvoilla Perussuomalainen puolueessa.
Eduskuntavasemmiston tulisikin nyt sanoutua irti kokoomuksen talutusnuorasta ja omanonnensa politiikasta. Työväenliikkeellä on Suomessa vahva organisaatio ja myös taloudellisesti voimaa itsenäiseen poliittiseen toimintaan. Se oli myös lääke natsismille.

http://yle.fi/uutiset/puukotus_aarioikeistoa_kasittelevassa_tilaisuudessa__vammoista_ei_tietoa/6473456 

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #700 on: 30. 01. 2013 19:07 »
Mielenkiintoista populismia vasemmistolaiselta ex-presidentiltä. Viime töikseen tämä naishenkilö nosti omaa palkkaansa. Nyt kun nykyinen presidentti tätä laskee, älähtää tästä tämä vasemmistolainen ex-presidentti. Luulisi vasemmistolaisen olevan iloinen, kun korkeita palkkoja ja palkkioita lasketaan.

Mutta tässä tuleekin homman juju. Laskemalla nykyisiä palkkoja, vaikuttaa se alentavasti myös tämän ex-presidentin eläkkeeseen. Aikamoista kaksinaismoralismia, sanoisin. Vielä kehtaa syyttä populismistä nykyistä presidenttiä. Hävetköön! Taitaa olla muuten ainoa näistä presidenteistä tämä ex-presidentti, joka ei ole alentanut palkkaansa tai edes antanut hyväntekeväisyyteen.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline peili

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 309
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #701 on: 30. 01. 2013 20:08 »
Eikös edellisen presidentin eläke lasketa ansaitun palkan mukaan joten ei siihen pitäisi vaikuttaa jos seuraajan ansiota lasketaan. Niinistön palkkion kavailema  alennushan on sen verran mitä hänelle nostettiin palkkiota toimikauden alkaessa.Eli samalle tasolle kun edellisellä presidentillä oli palkkio.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #702 on: 30. 01. 2013 20:08 »
Noston päätöksestä teki edellinen presidentti (tai eduskunta) ja 100%:n varma en ole, mutta eräällä keskustelupalstalla keskustelun mukaan oli aika selvää, että presidentin eläke ei määräydy normaalien työsopimusten kaltaisesti, vaan juurikin voimassaolevan palkkion perusteella. Saa korjata, jos tieto on väärä.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #703 on: 31. 01. 2013 05:05 »
.

Pikkurahoista en olisi niinkään huolissani vaan sitä että ex-presidentti heikensi ratkaisevasti ja huom. yksipuolisesti Suomen puolustusta

Pitäisi olla transaktio-nappula joka peruuttaa kaikki edellisen tekemät haitalliset toimenpiteet

.
« Last Edit: 31. 01. 2013 05:05 by herkkoo »

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #704 on: 31. 01. 2013 06:06 »
Valtion kannalta rahana ei ole suuri, mutta nykyisen presidentin arvosteleminen mediassa saa aivan uuden merkityksen lähinnä oman edun turvaamisena ja solidaarisuudesta vähät välittävänä "minulle kaikki ja nyt" populistina.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #705 on: 31. 01. 2013 12:12 »
"Äärioikeistolle" on laitettava stoppi. Hieman itseäni ärsyttää nimitys äärioikeistosta, koska taloudellisessa mielessä ovat suurimmaksi osaksi vasemmistoa. Äärinationalistista sellaista. Ero äärivasemmistoon on hiuksenhieno, ainoana suurena erona voimakas nationalistisuus siinä missä aito vasemmistolainen "haluaisi" ottaa kaikkien kansojen ja ihmisten rahat yhteiseen kassaan ja jakaa siitä kaikille, kun taas äärioikeisto haluasi ottaa kaikkien kansojen rahat ja jakaa ne vain "omalle rodulleen" ja samanmielisille.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Eikka

 • Guest
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #706 on: 31. 01. 2013 14:02 »
"Äärioikeistolle" on laitettava stoppi. Hieman itseäni ärsyttää nimitys äärioikeistosta, koska taloudellisessa mielessä ovat suurimmaksi osaksi vasemmistoa. Äärinationalistista sellaista. Ero äärivasemmistoon on hiuksenhieno, ainoana suurena erona voimakas nationalistisuus siinä missä aito vasemmistolainen "haluaisi" ottaa kaikkien kansojen ja ihmisten rahat yhteiseen kassaan ja jakaa siitä kaikille, kun taas äärioikeisto haluasi ottaa kaikkien kansojen rahat ja jakaa ne vain "omalle rodulleen" ja samanmielisille.

Eiköhän äärivasemmisto ole näistä kahdesta saanut enemmän pahaa aikaan kun maailmanhistoriaa tarkastellaan. Onneksi äärivasemmisto ei ole suomessa päässyt ihan niin vakavasti vallan kahvaan kuin muualla maailmassa. Siksi kai tänne suomenmaahan mahtuukin yhä tälläisiä maken kaltaisia punainen kiimatippa nenänpäässä yhteishyvästä lässyttäviä agitaattoreita. Pari omaista siperiaan ja pieni nälänhätä saisi monen suikkapään kääntymään. Mistä näitä pöyröjä aina vaan sikiää?

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #707 on: 31. 01. 2013 15:03 »
Äärioikeisto Suomessa 5.2. klo 17.00 tapahtuma Seinäjoella
seuraa facebookia, niin tiedät paikan tarkemmin.

”Suomalainen äärioikeisto on nousussa. Se on hyökännyt Jyväskylässä rauhanomaisten keskustelijoiden kimppuun, ja sitä ennen samanlaiseen keskusteluun Oulussa. Koska äärioikeiston tarkoitus on selvästi hiljentää keskustelu ja hyökätä keskustelijoiden kimppuun, kutsumme Seinäjokelaisia vastustamaan äärioikeiston väkivaltaa kokoontumalla keskustelemaan äärioikeistosta Suomessa. Käsittelemme suomalaista äärioikeistoa yleensä, äskettäin ilmestynyttä "Äärioikeisto Suomessa"-kirjaa, ja pohdimme onko äärioikeisto uhka, ja mitä sille pitäisi tehdä.”

Mukana mm. Jyväskylän hyökkäyksessä paikalla ollut Dimi Laine. Muista mahdollisista alustajista tietoa myöhemmin.

http://www.facebook.com/events/244106512391233/

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #708 on: 31. 01. 2013 15:03 »
.

Kyllä tasapuolisuuden vuoksi kaikille rähinöitsijöille on laitettava stoppi, myös äärikeskustalaisille

Poliisikoirat purivat viittä

"MTK:n suurmielenosoitus pääsi irti järjestäjien hallinnasta, kun osa joukosta ei pysynyt poliisin aitaamalla alueella. Poliisi joutui ensin perääntymään seuraavalle aidalle, sitten tuomaan paikalle lisämiehiä ja koiria. Poliisikoirat purivat viittä mielenosoittajaa, joista yksi joutui käymään sairaalassa. Hänen vammansa eivät kuitenkaan olleet vakavia. Hälinän aikana kirjoitettiin yksi sakko, joka tuli niskoittelusta.

Poliisin eri arvioiden mukaan rähinöitsijöiden ydinjoukko oli 50-100 hengen suuruinen. Huippukokouksen pitopaikan Messukeskuksen viereisellä kentällä pidettyyn massaprotestiin osallistui noin 5000 henkeä.

Mielenosoittajilla oli mukanaan runsaasti terä- ja lyömäaseita, kuten kirveitä. Osa tyytyi puisiin leikkikirveisiin, mutta oikeitakin oli joukossa. Poliisin mukaan mielenosoituksessa oli ilmeisesti mukana myös yksi ampuma-ase, joka oli kivääri tai haulikko.

Ministeriön liput tuleen"MTK:n mielenosoituksesta rikosilmoituksia

.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #709 on: 31. 01. 2013 15:03 »
"Äärioikeisto" ja "äärivasemmisto
Käytännössä samaa hullua soppaa, eli vasemmistoa hieman eri muotissa. Enemmänkin pitäisi puhua
Äärinationalistivasemmistosta ja ääri... vasemmistosta. Eri sortin fasisteja kummatkin.

http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/kolmen_sortin_sosialisteja.htm
« Last Edit: 31. 01. 2013 16:04 by make »
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #710 on: 31. 01. 2013 18:06 »
.

Eipä olleet yle-ärkkopeen kuvausryhmät kärppänä paikalla kun seuraavia toimenpiteitä suoritettiin eräissäkin ns. vasemmistolaisissa republiikeissä

"Karkotettaviksi luokiteltiin:

1. kaikki lakkautettujen porvarillisten puolueiden, taloudellisten ja kulttuuriliittojen jäsenet;

2. kaikki edellisen hallituksen virkamiehet, tuomarit, upseerit ja poliisit;

3. vuosina 1918 - 1920 Vapaussodassa bolshevikkien vastaan sotineet;

4. entiset kommunistisen puolueen jäsenet, jotka olivat eronneet puolueesta tai erotettu siitä

5. pakolaiset ja maahanmuuttajat

6. ulkomaisten lähetystöjen palveluksessa olleet ja ulkomaisten firmojen entiset edustajat

7. ulkomaalaisten kanssa kirjeenvaihdossa olleet ihmiset, esimerkiksi esperantistit ja filatelistit

8. poliittisten pakolaisten sukulaiset

9. pastorit ja uskonnollisten järjestöjen aktiiviset jäsenet

10. aristokraatit (baltiansaksalaisen aateliston lähdön jälkeen niitä ei ollut), maanomistajat, liikemiehet, pankkiirit ja ravintoloitsijat

11. Viljelijät, jonka luona oli työskennellyt (vaikka vain väliaikaisesti) perheeseen kuulumattomia ulkopuolisia ihmisiä

Tämä lista ei ole läheskään täydellinen. Usein siihen joutui yksinkertaisesti listaan kuulumattomia ihmisiä, jotka pidätettiin, jotta tarvittava määrä tulisi täyteen, väärän ilmiannon seurauksena tai jostakin muusta syystä. Lisättäköön, että luetteloon ei kuulunut yhtäkään rikollista. He eivät kommunisteja kiinnostaneet, kun olivat tavallaan virkaveljiä."Kansanvihollinen (5 vuotta?) lähdössä Siperiaan

http://heinar7.webs.com/punathdenvarjossa2.htm

.

Offline Lauri Karppi

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 448
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #711 on: 31. 01. 2013 19:07 »
Vasemmisto pöyristyi ymmärrettyään Stubbin viserryksen väärin :D

stubbin viserrys:
https://twitter.com/alexstubb/status/296895901925007362

uutinen pöyristymisestä:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/56753-stubbin-twitter-viesti-suututti-vasemmistoa-poyristyttavaa

Suomalainen äärivasemmisto veti herneen nenään, koska heidän väkivaltaisuuksiaan ei ole kovasti suomessa vielä uutisoitu. Tässä niitä on lueteltu. Lisäksi Stubb tarkoitti koko Eurooppaa, ei vain Suomea.

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #712 on: 31. 01. 2013 19:07 »
Mitähän mahtavat olla porvarien ääriliikkeet

Kokoomuksen pomo Katainenkin otti kantaa äärioikeistolaisten väkivaltatekoihin Jyväskylässä.
Mutta ei tietenkään ottanut esiin äärioikeistoa tai natsismia, vaan ääriliikettä, joka on terminä kovin epämääräinen ja voi pitää sisällään mitä vain. Ääriliike termillä  pestää puhtoiseksi äärioikeistoa. Toisaalta on tietenkin hyvä, että oikeisto ei rohkene (ainakaan vielä) toimia kuten tuo poliittinenliike toimi 1930 luvulla aina natsisotaan asti.

Kokoomus oli 1930 luvulla johtavana puolueena mukana suojeluskunnissa, lottajärjestöissä ja muissa äärioikeistolaisissa järjestöissä. Ja niitä järjestöjä olikin maassa runsaasti aina vuoteen 1944, jolloin ne kaikki todettiin laittomiksi, rikollisiksi järjestöiksi ja niiden toiminta kiellettiin lain nojalla.
Mutta myös 1930 luvulla kommunistinen puolue oli kielletty ja osa jäsenistöä oli vankilassa.
Mutta myös muut vasemmistolaiset olivat vainottuja kansalaisia, jos he eivät hyväksyneet suojeluskuntia ja muita vastaavia järjestöjä.

Eduskuntavasemmiston veljeily kuin 1930 luvulla oikeiston kanssa tekee tilaa äärioikeistolaisuudelle.

Tässä yhteydessä pitää muistaa, että oikeistodemarit saivat toimia vapaasti, kun maassa vallitsi oikeistoriktatuuri 1930 luvulla. Kun taas vasemmistolaista työväenliikettä vainottiin ja jopa lakeja säädettiin niiden toiminnan estämiseksi.

Mitä siis pitäisi nyt ottaa opiksi nykyisestä poliittisesta tilanteesta tässä maassa?
« Last Edit: 31. 01. 2013 19:07 by Urho »

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #713 on: 01. 02. 2013 18:06 »
On tämä mielenkiintoinen maa tämä meidän naapurimme. Mukava tehdä kauppaa siihen suuntaan, kun Suomesta ja suomalaisista järjestelmällisesti jaettava informaatio on ... sitä mitä se on. Valtavat mahdollisuudet, mutta itsellä ei varmasti psyyke kestäisi vaikka kieltä osaisinkin.

http://yle.fi/uutiset/venajan_verkossa_kaapattujen_kaksosten_tapaus/6475487

“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #714 on: 01. 02. 2013 20:08 »
Pohjalainen otsikoi tänään turvattomuus lisääntyy

Mutta ei ollut ollenkaan huolissaan poliitisesta rikollisuudesta, kuin yhden sanan verran. Äärioikeistoa käsittelevän kirjanosalta, joka on hyvä analyysi kuinka laajasti on äärioikeistolaisuus levinnyt. Kirjan sisältö tulisi saataa yleiseen tietoon ja siinä voisi Pohjalainenkin tehdä todellisia tekoja poliittista väkivalta rikollisuutta vastaan.

Ei ole pitkä aika 1930 luvulle kun tässä maassa harjoitettiin poliittista väkivaltaa juuri äärioikeiston taholta. Oli Lapuanliikettä, Suojeluskuntia ja IKL mm. Poliittinen väkivalta oli tuohonaikaan työväenliikettä kohtaan jyrkkää ja jopa ihmisiä tapettiin ja vietiin vankilaan.

Vaasassa Lapualiike hajotti Työväen kirjapainon. Työväen kokoontumisia seurattiin ja häirittiin poliisivoimin ja tietenkin siinä väkivaltaisessa toiminnassa olivat suojeluskunnat sun muut äärioikeistolaiset mukana.

Poliisiylijohtaja Paatero on esittänyt tämän ajan "suojeluskuntia" poliisien avuksi. Mutta poliisiylijohtaja näyttää olevan huolissaan vain materiaalisista arvoista ja tavanomaisesta rikollisuudesta. Ei siis poliittisesta väkivallasta,  joka nyt on kasvanut ympäri eurooppaa.

Kun oikeistolla on poliitinen valtauhattuna ja talousjärjetelmä yskii se turvautuu yleensä väkivaltaa työväestöä vastaan valtansa säilyttämiseksi.

Punaisen Ristin mukaan on Euroopan maista tulossa katasrofialueita. Työttömänä on esimerkiksi Kreikassa ja Espanjassa jo yli puolet nuorista ja koko väestöstä 40 prosenttia elää köyhyydessä.

Mihin ovat unohtuneet 1930 luvun opetukset suurtyöttömyyden ja sosiaaliturvan romuttamisen myötä nousseesta fasismista?

Vasemmiston on nyt otettava opiksi, ettei äärioikeisto koskaan ole ”voitetu kanta”, vaan sen nousun estämiseksi on tehtävä aktiivisesti työtä monella tasolla. Nyt tulee siis viedä siltä kasvualusta: työttömyys, köyhyys, syrjäytyminen, epätoivo ja pelko.


Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #715 on: 01. 02. 2013 20:08 »
"Vasemmiston on nyt otettava opiksi, ettei äärioikeisto koskaan ole ”voitetu kanta”, vaan sen nousun estämiseksi on tehtävä aktiivisesti työtä monella tasolla. Nyt tulee siis viedä siltä kasvualusta: työttömyys, köyhyys, syrjäytyminen, epätoivo ja pelko."

Olet oikeassa. Ihmisillä pitää olla aina usko parempaan ja työttömyys on suurin ääriliikkeitä nostattava voima. Viha kohdistuu väärän värisiin, vääräuskoisiin, vääräkielisiin ja vääränmielisiin. Kaikkiin ääriliikkeisiin on suhtauduttava vakavasti. Taloudellisessa mielessä äärioikeistoa ei ole. Viitannet äärioikeistolla näihin tietyn tyyppisiin uusnatseihin. Urho viittaa mielellään rahan valtaan. Kuitenkin kaikki yritykset sosiaalistaa kaikki työ ihmisten kesken ovat epäonnistuneet. Viimeisin karmaiseva esimerkki on Zimbabvesta puhumattakaan Pohjois-Koreasta.
Ihminen tarvitsee aina mahdollisuuden vaikuttaa omaan elämäänsä, jos tämä mahdollisuus häneltä viedään, on turhautuminen vieläkin pahempaa kuin työttömyyden vallitessa. Ihmisille on sallittava tietty oman onnen tavoittelu, se ei ole mahdollista täysin vasemmistolaisessa maailmassa. Nykyajan Suomessa kaikki oma ajattelu on ulkoistettu valtiolle ja hyvinvointiyhteiskunnalle, jopa omista vanhemmista huolehtiminen. Vasemmiston tavoite on tässä mielessä onnistunut, mutta samalla toisista aidosti välittäminen on kadonnut. Tämä näkyy omien etujen ajamisessa. Mielenkiintoista, että kun presidentti Niinistö laskee palkkaansa, niin vasemmistolainen ex-presidentti pitää tätä mediapelinä ja on jostain syystä katkera, että taloudellisesti oikeistolainen presidentti ajaa köyhien ja syrjäytyvien asemaa paremmin kuin vasemmistolainen.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #716 on: 02. 02. 2013 06:06 »
Mitäs kummaa , no parempi ettei päästetä käärmeitä paratiisiin. MTV3: Pohjoismaiden neuvosto tuomitsee jyrkästi Venäjälle kaavaillun homovastaisen lain. Neuvoston norjalaisen varapresidentin mukaan uusi laki merkitsee paluuta synkkään menneisyyteen.
veritas odium parit.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #717 on: 02. 02. 2013 10:10 »
SDP, vasemmistoliitto ja Perussuomalaiset ovat jatkuvasti tukkanuottasilla. Eikä olekkaan ihme. Kysymyksessä on kolme vasemmistopuoluetta, joista yksi on lähellä kommunismia, toinen korporativismia ja kolmas nationalismia.

http://www.talouselama.fi/uutiset/timo+soini+menisi+hyvaosaisten+kukkarolle/a2166652
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #718 on: 02. 02. 2013 12:12 »
Nimimerkki Urhon pitäisi tutustua Lapuan liikkeen historiaan tarkemmin, eikä vain yksipuolisesti huidella tarkoitushakuisella historialla. Syyt lapuan liikkeen syntymiseen olivat molemmin puoliset.
1920-luvulla kommunistit harjoittivat väkivaltaa ja propagoivat Neuvosto-Suomesta ja aseellisesta vallankumouksesta. Tämä on tosiasia, siitä on hyvinkin uudempaa tutkittua tietoa
Kommunistinen puolue alkoi aseistaa joukkojaan salaisesti. SKP:n Vaasan piirillä oli erityinen
sotilasjaosto jota johti faktori Eino Nieminen ja Urho Harjunpää. Vuonna 1930 löydettiin nykyisen kaupungintalon kellarista n. 50 kivääriä. Työn Ääni niminen sanomalehti oli kommunistien hallussa kuten oli  nyk. kaupunginteatteri.

Ketkä lapuan liikkeen perustivat? Tämä voi olla hieman yllätyksellistä. Sen perustivat maalaisliitto nyk. keskustapuolue. Lapuan kokouksen puheenjohtajana toimi maalaisliiton kansanedustaja ja Ilkka-lehden päätoimittaja Artturi Leinonen. Vihtori Kosola oli vielä tuolloin 1930 maalisliittolainen
mutta jyrkensi myöhemmin  itsensä äärioikeistoon.

Lapuanliikkeen johdossa 7 maalaisliittolaista ja yksi kokoomukselainen. Lapuan liike vaati kommunistien poistamista eduskunnasta ja kommunistisia järjestöjä lopettavaksi. Tilanne alkoi kärjistyä molemmin puolin ja työn Äänen kirjapainon moukarointi oli asia joka jakoi Lapuanliikkeen ja maalaisliittolaiset vähin äänin poistuivat johdosta ja tilalle tulivat oikeistoradikaalit.
Alkoivat systemaattiset kyyditykset koko maassa, jota johti Lapuan päämaja. Tapahtui talonpoikaismarssi joka piti olla alkujaan kansalaismarssi mutta se supistui talonpoikiin.
Talonpojilla oli erityinen pelko kommunisteista että he tulisivat sosialisoimaan maat.

Se oli hirmuista aikaa jolloin yritettiin ulkoparlamenttaarista oikeistovallankumousta. ja huudettiin Mannerheimiä Suomen diktaattoriksi.

Asiaa on tänään tutkittava tieteellisesti ja maltillisesti. Tunnustettava tosiasiat. En pidä asiasta propagandisesta huitelemista. Lapuan liike lopetettiin 1932, mutta eihän se Lapuan henki kuollut. Vielä minun lapsuuden aikana kodissasi eli  yhä Lapuan henki.

Se oli niin hirmuista aikaa, että vielä tänäpäivänä en hyväksy mitään ääriilmiöitä ei oikealla eikä vasemmalla.

Pentti Suksi

Offline Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1396
 • Gender: Male
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • View Profile
  • reino kolmonen
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #719 on: 03. 02. 2013 15:03 »
Taistelu, joka muutti maailman

”Venäjällä vietetään Stalingradin taistelussa saavutetun voiton 70-vuotispäivää. Helmikuun 2. päivää 1943 pidetään käännekohtana Suuren Isänmaallisen sodan kulussa. Nimenomaan Stalingradin edustalla murskattiin natsi-Saksan armeija. Volgan rannoilta alkoi Punaisen armeijan voittokulku ja sekä Euroopan että koko maailman vapauttaminen natsismilta.
Stalingrad on edelleen synonyymi valtavalle urheudelle, neuvostoliittolaisten sotilaiden sitkeydelle ja natsien murskaamiselle. Voitto on ikuistettu katujen ja aukioiden nimissä Pariisissa, Brysselissä, Milanossa ja muissa Euroopan kaupungeissa. Tämä taistelu on muuttanut maailman. Kuten historioitsijat sanovat, Stalingradin edustalla tapahtui henkinen käänne sodassa.
Tämä voitto kannusti Hitlerin vastaisia voimia lännessä eikä päästänyt sotaa itään.”

Tuossä taistelussa Suomi oli väärällä puolella rintamaa ja siinä onkin opittavaa porvaristolla.

Tänään Pohjalaisessa puolustusministeri Garl Haglund (RKP). RKP on oikeistolainen puolue.
Ministeri tulkitsi kansa vastustusta Natoon ristiriitaisena, vaikka kokevat sen taas turvaksi mahdollisessa sodassa.
Haglundi tulkitsee kansan ajatuksia, että länsimainen yhteisö tai Nato auttaisi meitä, jos kriisi tulisi.
Haglund ei myöskään vastusta NATO jäsenyyttä.
Hän jatkaa, että pitää olla vahva oma kyky puolustaa itseämme ja on lisättävä rahaa materiaalihankintoihin.

Haglundin tulkinnasta näkyy edelleen se mistä uhka tulee eli idästä ja Venäjältä. Tämä on oikeistolaisten ajatus ollut varmaankin aina vuodesta 1918 asti, vaikka olivatkin hiljaa pitkään 1944 tappioon pättyneen sotaseikkailun jälkeen.


http://finnish.ruvr.ru/2013_02_03/Taistelu-joka-muutti-maailman/
« Last Edit: 03. 02. 2013 16:04 by Reino Kolmonen »