Author Topic: Vasemmistolainen media  (Read 156213 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #320 on: 04. 08. 2011 23:11 »

Vain Perussuomalaiset vastustavat sekä puheessa että teoissa tätä kurjistamispolitiikkaa. Vai onko se niin, että vain Perussuomalaiset eivät ymmärrä, ettei työttömyys ole suinkaan sama asia, kuin se että työvoimaa on tarjolla joka alalla sankoin joukoin? 

Jotenkin tuntuu siltä, etteivät työmarkkinat ole niin tuttu asia Roy Rabbille. Miten paljon olet moista harrastanut ja milloin viimeksi?
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #321 on: 05. 08. 2011 17:05 »

Kenellä sitten on mandaattia?

Ay-liikkeellä sekä poliittisella työväenliikkeellä sdp, vasemmistoliitto ja kommunistinen liike.

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #322 on: 05. 08. 2011 18:06 »
Vaihtoehtona alistuminen osakkenomistajien voitontavoitteluun

Tänään jälleen saimme kokea miten tämä osakkeenomistajien yhteiskunta tänään toimii.
Osakkeiden kurssit syöksyivät laskuun koko kapitalistisessa taloudessa ympärimaapalloa.

Nyt on sitten kansalaisten tämänjohdosta kiristettävä vyötään. On alennettava palkkoja, tehtävä enemmän työtä ja mentävä vanhempana eläkkeelle. Nämä toimet sitten nostaisivat osakkeiden omistajien osakkeiden arvoja.

Kansojen on siis alistuttava osakkeenomistajien tahtoon vaihtoehtoja kun ei ole.
Näin myös poliittinen eliitti ja virkakoneisto ainakin yläpäässä ajattelee, kuten Suomen pankissa.

Eikö tämä jo ole taloudellista fasismia?

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #323 on: 07. 08. 2011 10:10 »
Länsimaisen demokratian rappio tarjoaa tilaa natsismille

”Britannian pääkaupungissa Lontoossa puhkesi lauantai-iltana raju mellakka. Tilanne sai alkunsa noin 300 ihmisen mielenosoituksesta poliisiaseman edustalla Pohjois-Lontoon Tottenhamissa. Protesti järjestettiin, koska mies sai surmansa poliisin luodista torstaina samalla seudulla.
Silminnäkijät ovat kuvailleet tilannetta täydelliseksi kaaokseksi ja alueet olivat muistuttaneet yöllä sotatannerta. Suurilla kasseilla ja ostoskärryillä varustautuneet ihmiset ryöstelivät kaupoista muun muassa vaatteita ja kodintekniikkaa.”

Köyhyys, taloudellinen eriarvoisuus ja sosiaalinen turvattomuus purkautuu väivaltaisuuten kun köyhyydestä kärsivät ihmist eivät saa apua eikä tukea. Samaan aikaan yhteiskunta ja poliitikot tarjoavat apua pankeille, osakkeenomistajille ja suurelle rahalle.

Köyhille tarjotaan vain lisää säästöjä- ja leikkauksia sosiaalisiin tukiin mm.
Kapitalismin kurjuus ja demokratia on ympärieurooppaa surkeassa tilassa. Tämä tarjoaa äärioikeistolle tilaa käyttää ihmisten hätää valtansa kasvattamiseen.
Vasemmistolainen vaihtoehto tarvitaan nyt kapitalismin kurjuuden ja oskkeenomistajien vallan tilalle.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/08/lontoossa_raju_mellakka_-_poliisiautoja_ja_kauppoja_poltettu_2773272.html

Akseli

 • Guest
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #324 on: 07. 08. 2011 10:10 »
Oskkeenomistajien ja uusoikestolaisen politiikan vastaisuus jatkuu edelleen Israelissa

”Israelissa jopa 250 000 ihmistä on osoittanut mieltään maan hallitusta ja pääministeri Benjamin Netanjahua vastaan. Mielenosoittajat vaativat poliittisten olojen täydellistä muutosta, jotta tavallisten ihmisten elinkustannuksia saataisiin laskettua.

Suurin mielenosoitus oli Tel Avivissa, missä kaduille kokoontui noin 200 000 ihmistä. He osoittivat mieltään hallintorakennusten edessä. 
Israelissa laajat kansanjoukot ovat jo kuukausien ajan olleet tyytymättömiä hintojen nousuun ja esimerkiksi asuntojen kalleuteen. Mielenosoituksessa vaadittiin sosiaalista oikeudenmukaisuutta.

Protestoijien piirissä näkyi paljon työväenliikkeen punaista väriä.

Israelin oikeistolainen hallitus ei ole hyväksynyt mielenosoittajien vaatimuksia sosiaalietujen kohentamisesta. Hallituksen mukaan ne tulisivat aivan liian kalliiksi.
Mielenosoittajat uskovat, että hallituksen vastainen kampanja kestää kauan ja tulee lähiaikoina vain kiihtymään. Mielenosoittajat vertaavat toimintaansa arabimaiden kansannosuun.

Mielenosoittajien johtajiin kuuluva Uri Metuki sanoo uutistoimisto AFP:lle, että kansan haluaa muuttaa vallitsevan järjestelmän, joka suosii yksityisiä yhteisen hyvän kustannuksella.”

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/08/israelissa_suuria_mielenosoituksia_hallitusta_vastaan_2773169.html

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #325 on: 08. 08. 2011 20:08 »
Yksi konsensuskauden sankari poissa

”Presidentti Mauno Koiviston mukaan Harri Holkeri auttoi murtamaan maamme oikeiston ja vasemmiston välisiä rajoja. Koiviston mukaan on osin Holkerin ansiota, että kaikki puolueet voivat nykyaikana tehdä keskenään yhteistyötä.
Harri Holkeri oli Suomen pääministeri vuosina 1987 - 1991. Hän oli tuolloin presidentti Koiviston luottomies. Koiviston mukaan yhteistyö perustui luottamukseen, joka miesten välille oli rakentunut pitkän ystävyyden myötä.
- Hän oli periaatteen mies, suorapuheinen ja pystyi ottamaan vastaan muiden neuvoja. Luulen, että me tunsimme toisemme niin hyvin, että olisimme pystyneet ennustamaan toistemme käyttäytymistä, Koivisto muistelee.
Konsensus aika sai aikaan sen, että kaikki puolueet ovat nykyään työväenpuolueita ja presidentit työväenpresidenttejä, tosin perussuomalainen puolue ilman sosialismia.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/08/koivisto_holkerilla_oli_tarkea_rooli_suomen_sisaisessa_yhtenaistymisessa_2776758.html

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #326 on: 09. 08. 2011 17:05 »
Uusliberalistinen oikeistopolitiikka on jättänyt kansan Britaniassa ongelmineen yksin

 ”Mellakoissa ei ole kyse anarkistijärjestön toimista vaan lähinnä pahoinvoivista nuorista, sanoo ohjelmajohtaja Mika Aaltola Ulkopoliittisesta instituutista. Mellakointi ja normien rikkominen kertovat väestönosan syvemmistä ongelmista.
Lontoossa riehuvat mellakat kertovat omalta osaltaan virkavallan ja nuorten jännittyneistä suhteista. Nuoret näkevät yhteiskunnan tapahtumat epäoikeudenmukaisina.
- Virkavallan ja syrjäytyneiden nuorten välillä käydään päivittäistä kamppailua yhteiskunnassa, ja yleinen pahoinvointi leviää toisinaan mellakoinniksi, sanoo Globaali turvallisuus -tutkimusohjelman johtaja Mika Aaltola Ulkopoliittisesta instituutista.
Samoilla linjoilla on Tampereen yliopiston yhteiskuntatutkimuksen instituutin johtaja Risto Heiskala. Hänen mukaansa poliisin ja väestön huono suhde on luonut edellytykset sille, että poliisin mahdollisesti tekemä virhe on laukaissut tyytymättömyyden.
- Osaltaan mellakointiin varmasti vaikuttavat eettiset ristiriidat, ja taloudellisesti huono-osaiset alueet reagoivat ristiriitoihin herkemmin, pohtii professori Risto Heiskala.
Toisin kuin Suomessa Britanniassa on perinteisesti vallinnut vahva mellakoinnin kulttuuri ja toiminta nähdään yhtenä kansalaisen vaikutuskanavana.
Mellakointi on myös tarttuva ilmiö, joka leviää keskeiseltä paikalta kohti syrjäisempää seutua. Nykyinen tietotekniikka mahdollistaa myös toiminnan nopean leviämisen.
Lontoossa mellakointi on jatkunut jo kolme yötä, ja se on levinnyt jo kaupungin ulkopuolelle Birminghamiin, Bristoliin ja Liverpooliin. Väkivaltaisuudet alkoivat, kun ihmisjoukko kerääntyi osoittamaan mieltään Tottenhamissa Pohjois-Lontoossa poliisin luotiin kuolleen 29-vuotiaan miehen vuoksi.”

Uusoikeistolainen poltiikkaa jättää kansalaiset vaille yhteiskunnallista turvaa. Sosiaaliturvaa on  leikattu maailmanlaajuisesti ja ihmiset on jätetty yksityisten bisnespalvelujen varaan, jos on rahaa niitä käyttää,  muuten ovat omanonnensa varassa.

Kapitalismi on järjestelmä, joka turvaa rahavallan tarpeita, rikastua aina vain enemmän.

Kapitalismin kurjuus rehottaa nyt ympärimaapalloa. Se on positiviista, että kansa alkaa näkemään sen kuka ja mikä heitä kusettaa. Vain Suomessa jatkuu hiljaisuus, jota turvaa kokoomuksen ja vasemmiston yhteinen luokkasovunhallitus.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/08/tutkijat_lontoon_mellakat_syrjaytyneiden_protesti_poliisia_vastaan_2777596.html

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #327 on: 09. 08. 2011 20:08 »
Venäjä suojassa kapitalistisen maailman velka ja rahakriisistä

”Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) on tavannut Venäjän pääministerin Vladimir Putinin Sotshissa Venäjällä. Pääministerit keskustelivat muun muassa kansainvälisestä taloustilanteesta. He olivat yhtä mieltä siitä, että kriisistä selvitään vain tiukalla taloudenpidolla.

Putinin mukaan talouskriisillä on kuitenkin suorastaan peloteltu, mikä hänen mielestään ei ole viisasta. Katainen myönsi, että ylipessimismiä on vaikea välttää, kun samalla pitää puhua totta. Tällöin vaarana on, että kuluttajat kunkin maan kotimarkkinoilla ryhtyvät liian varovaisiksi eli säästäväisiksi. 

Putin arvioi Venäjän olevan melko hyvin suojassa talouskriisin vaikutuksilta, koska maa on varautunut siihen kasvattamalla valuutta- ja kultavarantoja
.

Katainen ja Putin käsittelivät myös Suomen ja Venäjän välisen kaupan kasvua ja suomalaisten kasvaneita investointeja Venäjälle. Maiden suhteet todettiin hyviksi.”

Valtiovallan ohjaus ja valvonta suojaa Venäjän valtiontaloutta finassimaailman ongelmilta.
 
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/08/maailmantalous_puhutti_kataisen_ja_putinin_tapaamisessa_2779387.html

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #328 on: 10. 08. 2011 20:08 »
Köyhyys kapitalismin yleinen sairaus, josta koko kansa kärsii

”Lontoon mellakoitsijat näyttäisivät pääosin olevan alemmista sosioekonomisista ryhmistä tulevia nuoria, arvioi Ylen Aamu-tv:n vieraana ollut yhteiskuntatieteilijä Antti Karjalainen. Hänen mukaansa osa mellakoitsijoista voi olla syrjäytyneitä jo toisessa tai peräti kolmannessa sukupolvessa. Taustalla kytevät muun muassa tuloeroista johtuvat ongelmat.”

Rikkaita hyysätään ja köyhiä kuritetaan, kun eivät hyväksy kohtaloaan olla koko yhteiskunnasta syrjään työnnettyjä. Mutta missä on vasemmisto, jonka tulisi olla köyhien puolustaja?

Suomessakin vasemmisto eliitti kaveeraa hallitustasolla rahavallan puolueen kokoomuksen kanssa!

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/08/tutkija_lontoon_mellakoiden_taustalla_tuloeroihin_liittyvia_ongelmia_2779977.html

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #329 on: 10. 08. 2011 21:09 »
Euron ulkopuolella olevalla Ruotsilla menee hyvin ja Kiina pitää kapitalismin mallimaata USA:ta jaloillaan

”Euroalueen velkakriisin jatkuessa euroalueeseen kuulumattoman Ruotsin valtionlainojen korot rikkovat myös ennätyksiä - tosin päinvastaisia kuin euroalueella. Tiistaina Ruotsin valtionlainojen korko painui matalimmalle tasolle 50 vuoteen.
Uutistoimisto Reutersin tilastojen mukaan Ruotsin 10-vuotisten velkapapereiden korko saavutti tiistaina matalimman tason sitten vuoden 1960, jolloin Reuters aloitti korkokehityksen seurannan.
Tiistaina Ruotsin velkapapereiden korko oli 2,196 prosenttia.
Vertailun vuoksi esimerkiksi Italian ja Espanjan 10-vuotisten lainojen korko oli tiistaina viiden prosentin tuntumassa. Raskaasti velkaantuneet Kreikan korko on ollut korkeimmillaan jopa 17 prosentissa.”

Kommunistinen Kiina on noussut koko maailman talouden veturiksi. USA:n suurin velkoja on Kiina. Myöskään Venäjän talous ei ole riippuvainen kapitalistisen maailman talouden velkaongelmista.
Kunnon porvarilla on nyt hikinen paikka, kun kommunistinen valtio ohjaa koko kapitalistista maaílmaa.

http://yle.fi/uutiset/teemat/velkakriisi/2011/08/ruotsin_lainapapereiden_korko_historiallisen_matalalla_2778044.html

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #330 on: 13. 08. 2011 13:01 »
Suomessa ei ole edelleenkään ainakaan ay-eliitin osalta vastarintaa uusoikeistolaiselle politiikalle

”SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn mielestä yhdessä tekemisen pitäisi korostua nykyisen talouskriisin oloissa. Yhteistyö korostuu, koska valtiovallan mahdollisuudet elvytystoimiin ovat hyvin rajalliset.
- Suomessa maailmanlaajuiseen talouskriisiin pitäisi puuttua niillä välineillä, jotka meillä itsellämme on käytettävissä. Valtiovallan ja työmarkkinajärjestöjen järkevällä yhteistyöllä me voisimme aikaan saada talouteemme ennustettavuutta, kasvua, työllisyyttä, ostovoimaa ja kilpailukykyä, Lyly sanoi lauantaina SAK:laisen Veturimiesten liiton kesäpäivillä Tampereella.
Lyly kiittelee uutta hallitusta ja sen ohjelmaa tavoitteista, jotka tähtäävät yhteistyön tiivistämiseen työmarkkinoilla. Hän kuitenkin epäilee, saavatko tavoitteet taakseen kannatusta.
Lyly vetoaa kaikkiin työmarkkinaosapuoliin yhteisen talous- ja työmarkkinapolitiikan puolesta.”

Lyly jatkaa SAK:n puheenjohtajana demarieliitin uusoikeistolaisen politiikan tukemista. Muualla euroopassa on syntynyt vastavoimaa uusoikeistolaiselle säästö- ja leikkauspoliitkalle ja viimeksi Israelissa.
Kreikassa, Espanjassa, Italiassa, Portugalissa, Britaniassa, Ranskassa, Saksassa mm. ay-liike vastustaa ja järjestää toimintaa vaihtoehdoksi uusoikeistolaiselle politiikalle.
Mutta Suomessa jopa  eduskunta vasemmisto on hallituksessa asti toteuttamassa tätä poliitikkaa yhdessä rahavalla pääpuolueen kokoomuksen kanssa.
Suomessa tarvitaan nyt vastaavaa organisointia kuin Arabimaissa ja osassa euroopan maitakin eli
vastavoima uusoikeistolaiselle politiikalle pitää organisoida uusmedian kautta.

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen usuttaa työmarkkinoita tupoon


"Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) vetoaa tulopoliittisen kokonaisratkaisun uudelleensynnyttämiseksi. Hallitus toivoo tuposta talouden vakauttajaa.
— Nyt tarvitaan vakautta ja ennakoitavuutta, mikä toteutuu parhaiten kokoavan tuloratkaisun kautta, Urpilainen sanoo.
Urpilainen kertoo hallituksen tavoitteena olevan eri alojen yhteinen maltillinen palkkaratkaisu. Neuvotteluja työmarkkinaosapuolten kanssa on käyty, ja neuvottelut jatkuvat ensi viikolla.
Urpilaisen mukaan valmiuden ja yhteisen sävelen löytyminen on työmarkkinatoimijoiden käsissä.
— Toivon, että työnantajien ja työntekijöiden puolelta löytyy nyt ymmärrystä. Tarvitaan ratkaisu, joka turvaa Suomen kilpailukyvyn ja palkansaajien ostovoiman.
Elinkeinoelämän keskusjärjestö ei lämpene tulopoliittiselle kokonaisratkaisulle. EK on tiukasti palkkaraameja vastaan.
Palkansaajapuolen toimihenkilökeskusjärjestö STTK on puolestaan vahvasti yhteisen palkkaratkaisun puolella. Ammattiliittojen SAK:lla on myös halukkuutta palkkaraameihin."

Näin siis toimivat työväenliikkeen petturit Suomessa.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/08/sakn_lyly_talouskriisi_kannustaa_yhteistyohon_2788588.html
« Last Edit: 13. 08. 2011 14:02 by Urho »

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #331 on: 14. 08. 2011 15:03 »
Italiassakin ay-liike uusoikeistolaista politiikkaa vastaan

”Italian suurin ammattijärjestö CGIL vaatii maahan yleislakkoa vastalauseena Italian hallituksen perjantaina ilmoittamille uusille säästötoimille. Järjestö aikoo kutsua lakkoon mukaan myös muita ammattijärjestöjä.
- En voi nähdä mitään muuta keinoa vastustaa säästöohjelman epäoikeudenmukaisuutta, CGIL:n johtaja Susanna Camusso perustelee yleislakkoaikeita.

CGIL pitää ensi viikolla ylimääräisen kokouksen, jossa on tarkoitus päättää yleislakolle alkamispäivämäärä. Tämän jälkeen muita ammattijärjestöjä kutsutaan liittymään lakkoon.
Italian hallitus hyväksyi perjantaina uudet 45 miljardin euron säästötoimenpiteet valtion budjetin tasapainoon saattamiseksi. Säästöt tietävät muun muassa veronkorotuksia ja eläkeiän nostoja.”

Suomessa ay-liike, sdp ja vasemmistoliitto juuri päivastaisella linjalla kuin Italiassakin.
Kokoomusjohtoisessa hallituksessa suomalainen vasemmisto eliitti ajaa sitä politiikkaa mitä muualla euroopassa työväenliike vastustaa jyrkästi.

Suomalaisen vasemmistoeliitin sitoutuminen oikeistolaiseen politiikkaan on aivan käsittämätöntä.
Tämä jos mikä kasvattaa edelleen oikeistopopulismia ja äärioikeistoa Suomessa.

http://yle.fi/uutiset/teemat/velkakriisi/2011/08/italiassa_suunnitellaan_yleislakkoa_2789810.html
« Last Edit: 14. 08. 2011 15:03 by Urho »

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #332 on: 15. 08. 2011 19:07 »
Ovatko nykyiset hallituksessa istuvat SDP:n pomot noin hölmöjä kuin he teoillaan näyttävät

”Valtiovarainministeri, SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen haluaa pitkäaikaisen tuloratkaisun. Hän sanoi, että hallitus on omalta osaltaan valmis tasoittamaan tietä tällaiseen kokonaisuuteen esimerkiksi elinkeinoelämän kilpailukykyä varmistavilla veroratkaisuilla. Urpilainen kysyi, miksi tupo ei käy järjestöille.”

Elämme todella merkittävää aikaa nyt Suomessa, kun sdp:n puheenjohtaja hoitelee rahamaailman etuja. Kokoomus taustalla antaa vielä ilmeisesti lisää potkua likaisentyöntekijöilleen hallituksessa.

Kyllä nyt rahavallalla ja pankkiherroilla pyyhkii hyvin. Jo toinen hallitus missä kokoomus puolue hoitelee suomalaisen rahavallan etuja ja vielä EU:ssa.


http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/08/urpilainen_haluaa_pitkaaikaisen_tuloratkaisun_2791461.html

http://www.flamman.se/folket-far-betala-priset-for-alla-kriserna
« Last Edit: 15. 08. 2011 19:07 by Urho »

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #333 on: 17. 08. 2011 20:08 »
SDP puheenjohtaja patistaa säästöihin

”Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) moittii ministeriöitä liiasta toiveikkuudesta budjettivalmistelussa. Urpilaisen mukaan ministeriöt ovat esityksissään lykänneet säästötoimia vaalikauden lopulle. Hän sanoi, että suuri osa hallitusohjelmaan kirjatuista sopeutustoimista tullaan toteuttamaan jo ensi vuonna.”

SDP:n puheenjohtaja menee, jopa Lipposen edelle säästö-ja leikkauspolitiikassaan heti ensimmäisen budjettin teossa.
Eilen SDP:n puheenjohtaja patisti työmarkinakenttää hallituksen linjalle ja mataliin palknakorotuksiin. Erityisesti Tupo on SDP:n eliitille ja
luokkasopuleille pakkomielle. Kyllä nyt taas kokoomuksen ja rahavallan kelpaa kuunnella kun apurit hoitelevat heidän politiikkaa.

SDP:n pomo taitaa jo päästä kokoomuksen Iido Viinasen tasolle.

Uusoikeistolainen uusliberalismi on se kyytipoika, jolla hallituspolitiikkaa nyt viedään edelleen.
Mutta muualla euroopassa on uusoikeistolainen politiikka saanut rajua vastustamista.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/08/urpilainen_suu,ri_osa_saastoista_ja_veromuutoksista_ensi_vuonna_2797576.html

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #334 on: 18. 08. 2011 21:09 »
Kenen asialla SAK:n demarieliitti

”Valtiovarainministeriön esitys valtiontalouden etupainotteisesta vakauttamisesta on perusteltua, SAK toteaa kannanotossaan. SAK:n mukaan epävarmassa taloustilanteessa ei pidä kiirehtiä veronalennuksia. Myöskään talouskasvua ja työllisyyttä heikentäviä hätiköityjä leikkauksia ei SAK:n mukaan pidä tehdä.”

Tässä ei voi muuta sanoa, että sama kaiku on askelten kokoomusjohtoisella hallituksella ja SAK:n johdolla. SAK on puhtaasti ay-kentässä ylätason organisaatio, joka paimentaa ay-ja puoluekentää pysymään oikeiston kahleissa.
SAK on ollut ihan alusta alkaen ylätason politiikan vallan väline. Sen tehtävänä on ollut sitoa tupojen kautta vasemmisto kulloinkin vallitsevaan hallituspolitiikkaan ja sitä kautta työrauhan ylläpitämiseen työpaikoilla.

SAK on myös ollut konsensuksen ylläpitämisessä oikeiston ja vasemmiston välillä pääasiallinen väline. Vasemmistopuolueet ovat erkaantuneet sitä kautta jäsenistöstään ja äänestäjistään.

Konsensusvankien nykyinen tilanne, kuvaa hyvin tältä osin historiaa. Toisaalta SDP:n parkuminen tupojen perään kuvaa myös sitä, että he eivät ymmärrä tilaansa.

SAK:n jäseniä eivät ole työpaikkojen työläiset, vaan ammattiliitot ja niiden elitistinen johto.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/08/sak_vakaustoimet_ovat_oikeansuuntaisia_2802109.html

« Last Edit: 18. 08. 2011 21:09 by Hertta »

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #335 on: 20. 08. 2011 08:08 »
Kapitalismin taloudellinen, poliittinen kriisisyvenee ja militarismi voimistuu

”Lentosotakoulun alokkaasta tuli lentosotamies perjantaina. Valat vannottiin Laihian kirkossa ja juhlallisuudet jatkuivat Monitoimitalolla. Valatilaisuutta oli juhlistamassa noin 500 ihmistä.”

Pohjalainen lehti otti esiin tänään näyttävästi ja isojen kuvien kanssa Kauhavan lentosotamiesten valatilaisuuden Laihian kirkossa. Jutussa ei painotettu kuten tavallisesti puolustusvoimia vaan sotalaitosta ja sotamiehiä. Talouden kiristyminen näkyy myös militaristisuuden nousuna.

Onhan se historianvalossakin nähtyä esimerkiksi viimeiset sodat euroopassa, kun saksalainen fasismi nousi kapitalistien rahavaltaa turvaamaan.
Mutta nyt EU:ssa suunnitellaan euroalueen hallitusta, jonka valta menisi yli kansallisten valtioiden. Eli tuossa tilanteessa jo oltaisiin ainakin talouden osalta lähellä fasismia.

Pohjalaisen kirjoituksen sisältö oli hyvin militaristinen ja ilmeisesti ihan tarkoituksella lietsoa kansaan militaristista henkeä jo ennakoivasti. Tutkijat ovat viime aikoina puhuneetkin fasismin tulosta esiin kapitalistisen talouden ainavain kiristyessä. Diktatuurisilla välineillä voitaisiin pakottaa euroopan kansat rahanvaltaan edelleen. Toiseksi pitää vallankumoukselliset kansojen liikkeet, joita on syntynyt eripuolilla eurooppaa uusoikeistolaista politiikkaa vastaan kurissa.

Suomen kansan tulee nyt pitää huoli siitä, että hallitus ja eduskunta eivät mene hyväksymään maamme perustuslakiin euroalueen diktatuuri hallitusta.

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/kauhavan-lentosotakoulun-varusmiehet-vannoivat-valan-laihialla-1.1053173?localLinksEnabled=false
« Last Edit: 20. 08. 2011 08:08 by Urho »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7381
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #336 on: 20. 08. 2011 20:08 »
Kapitalismin taloudellinen, poliittinen kriisisyvenee ja militarismi voimistuu

”Lentosotakoulun alokkaasta tuli lentosotamies perjantaina. Valat vannottiin Laihian kirkossa ja juhlallisuudet jatkuivat Monitoimitalolla. Valatilaisuutta oli juhlistamassa noin 500 ihmistä.”

Pohjalainen lehti otti esiin tänään näyttävästi ja isojen kuvien kanssa Kauhavan lentosotamiesten valatilaisuuden Laihian kirkossa. Jutussa ei painotettu kuten tavallisesti puolustusvoimia vaan sotalaitosta ja sotamiehiä. Talouden kiristyminen näkyy myös militaristisuuden nousuna.

Pohjalaisen kirjoituksen sisältö oli hyvin militaristinen ja ilmeisesti ihan tarkoituksella lietsoa kansaan militaristista henkeä jo ennakoivasti. Tutkijat ovat viime aikoina puhuneetkin fasismin tulosta esiin kapitalistisen talouden ainavain kiristyessä.

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/kauhavan-lentosotakoulun-varusmiehet-vannoivat-valan-laihialla-1.1053173?localLinksEnabled=false


Joo on se niin kaameeta se militaristisuus

Meikältä meinasi jäädä se Hawk-ylilentokin näkemättä kun tuli niin erikoisesta suunnasta

.

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #337 on: 25. 08. 2011 19:07 »
Vasemmistoliitto jatkaa likaisentyöntekijänä uusoikeistolaisessa hallituksessa ja uhkuu tyytyväisyyyttä säästö- ja leikkauspolitiikalle

”Keskustelu hallituksen yhteistyökyvystä jatkuu. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on täysin yksimielisesti hallituksessa pysymisen kannalla. Vasemmistoliiton ryhmäjohtajan Annika Lapintien mielestä kesäkuussa tiukkojen neuvottelujen tuloksena syntynyt hallitusohjelma on hyvä, sen sijaan valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) budjettiesitys ei sellaisenaan kelpaa.”

Tilanne on nyt kuvainnollisesti, kuin silloin kun maamme oli yhteistyössä saksalaisten natsien kanssa. Se yhteistoiminta kelpasi silloinkin vasemmistolle, jota johti Tanneri SDP.

Muissa Pohjoismaissa ei tule kuuloonkaan, että vasemmisto lähtisi oikeistolaista hallituspolitiikkaa toteuttamaan. Suomessa puolueet ovat yhtä ja samaa, eikä ole väliä mikä puolue muodostaa hallituksen. Kyllä suomessakin tarvitaan nyt Pohjois-Afrikan kansojen mallia nousta vallankumoukselliseen toimintaan uusliberalistista politiikkaa vastaan.

Tammikuun kihlausta esitetään uudelleen

”Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n ehdottaa yhteistä työmarkkinasopimusta, joka turvaisi palkkamaltin. EK:n mukaan vientiteollisuuden sopimus voisi ohjata muiden alojen palkkasopimuksia. STTK:n puheenjohtaja Mikko Mänepää on pettynyt EK:n avaukseen.”.

On ilmeistä, että poliittinen vasemmisto tuon orjasopimuksen tulee hyväksymään. EK näyttää ottavan mallia historiasta. Silloin vasemmisto vedettiin sopimuksella sotaa Natsisaksan kanssa Neuvostoliittoa vastaan. EK siis yrittää vanhanaikaista lyöntiä vasemmalle!

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/08/vasemmistoliitto_vannoo_hallitusyhteistyon_nimiin_2818896.html

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/08/ek_esittaa_kilpailukykysopimusta_2819510.html

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7381
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #338 on: 26. 08. 2011 11:11 »
.

Vasemmistoliitto lopullisesti hajonnut hallitukseen

SK: Mustajärvi ja Yrttiaho omaan ryhmään

"Kansanedustaja Markus Mustajärvi aikoo perustaa uuden eduskuntaryhmän toisen Vasemmistoliiton ryhmästä erotetun kansanedustajan, Jyrki Yrttiahon kanssa, kertoo Suomen Kuvalehti. Uusi eduskuntaryhmä on määrä perustaa eduskunnan syysistuntokauden alussa.

Yrttiaho kertoo Suomen Kuvalehdessä, että ryhmän nimeksi saattaa tulla vasemmistoryhmä"

http://www.yle.fi/alueet/lappi/2011/08/sk_mustajarvi_ja_yrttiaho_omaan_ryhmaan_2821169.html

.

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #339 on: 28. 08. 2011 19:07 »
”Ranskan sosialistisen puolueen johtaja Martine Aubry tuomitsee Suomen hallituksen vakuusvaatimukset Kreikan tuelle. Hän muistuttaa Suomen voineen luottaa muiden solidaarisuuteen, mutta asettaa nyt ehtoja Kreikan tukemiselle.”
”Ranskan oikeistohallitus sen sijaan on pysynyt euromaiden välisestä Kreikka-kinastelusta etäällä. Presidentti Nicolas Sarkozy ei ole kertonut julkisuudessa kantaansa asiaan. Myöskään YLE Uutisten esittämiin useisiin lausuntopyyntöihin ei ole vastattu.”

Ranskan Demarit ajavat vielä jopa Suomen Demarien ohitse oikealta. Pankkien tukemisesta on tullut kapitalismia reformoivien demaripuolueiden pyhäasia ja jopa kiistelevät siitä.

Hyvin samalinja on suomen oikeistolla kuin Ranskan, koska SDP tekee hallituksen likaiset työt ja kokoomus on taustalla. Ranskan demarit ilmeisesti haluavat tukea EU:n yksityisiä pankkeja ja ilman minkäänlaisia vakuuksia.

Mutta myös SDP:n presidenttiehdokas Lipponen julisti tänään EU-maiden tukea nykyiselle uusliberalistiselle säästö-ja leikkauspolitiikalle ja yksityistämiselle EU:ssa.

http://yle.fi/uutiset/teemat/velkakriisi/2011/08/ranskan_sosialistijohtaja_tuomitsee_kreikka-vakuudet_2824982.html

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #340 on: 02. 09. 2011 16:04 »
”Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) pitää mahdollisena, että Suomi voisi osallistua poliisioperaatioon Libyan olojen vakauttamiseksi. EU:n ulkoministerit pohtivat parhaillaan vakauttamiskeinoja kaksipäiväisessä, epävirallisessa kokouksessa Puolan Sopotissa.
Suomi olisi halunnut osallistua myös Pariisissa eilen järjestettyyn laajaan Libyan tukikokoukseen. Ulkoministeri Tuomioja arvioi, että kutsua Pariisiin ei tullut, koska siellä oli vanha kutsupohja niin sanotusta Libyan kontaktiryhmästä.”

Natomaat aloittivat humaanisen avustamisen

Ensin pommitetaan maa katasrofaaliseen tilaan ja hajotetaan koko valtion hallinto. Libyan kansalaisia on joutunut pakenemaan omasta maastaan muihin maihin.

Tämän jälkeen sitten niin sanotut ”Libyan ystävät” alkavat humanitaarisen Libyan avustamisen.

Natomaiden avustamiseen liittyy vielä se, että nämä Libyan ystävät alkavat jakaa maan taloudellisia resursseja ja öljyä keskenään.

USA:n keskustiedustelupalvelu CIA oli palkannut yli 1500 miestä Mazar-e- Shariista taistelemaan Muammad Gaddafin joukkoja vastaan Libyassa. Suurin osa näistä miehistä on palkattu Afganistanista. CIA on lahjoittanut Libyan kapinallisille rahaa ja aseita.

al-Qaida yhdistää Libya-rintamalla

Mutta huomion arvoista on myös se, että Iran on kutsunut Libyan kapinallisjohtajan, al-Qaida-veteraanin Mustafa Abdel Jalilin Teheraniin. Iranin ulkoministeri Ali Akbar Salehi on myös ilmoittanut kiinnostuksensa syventää kahdenvälisiä suhteita kapinallishallintoon. Salehin on myös onnitellut Jalilia ryhmänsä voitosta ja kutsunut tämän vierailulle Iraniin.

Iran on myös luvannut hunmanitaarista apua kapinallisille. Kapinallisten johto on myös pyytäneet Irania palauttamaan suurlähettilään Libyaan.

Natomaat ovat varmaankin ihmeissään Iranin veljeilystä Libyan kapinallisten johdon kanssa.

Vai olisiko niin, että Iran lepyttää USA:ta, koska se on suunnitellut hyökkäystä seuraavaksi Syyriaan ja sitten Iraniin?

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/09/tuomioja_valayttaa_poliisioperaatiota_libyassa_2841392.htmlbelurisk

 • Guest
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #341 on: 02. 09. 2011 17:05 »
Urhon logiikka ja retoriikka on kapeudessaan lähes mielenkiintoinen - siis lähes.
Urholla vaikuttaa olevan myös omat aivan erityisen "luotettavat" tietolähteet.

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #342 on: 03. 09. 2011 17:05 »
”Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on kutsunut Libyan väliaikaishallinnon edustajat Moskovaan keskustelemaan maiden välisistä energiasopimuksista. Lavrovin mukaan aloite tapaamiseen on tullut Libyan kapinallisilta.
Venäjän suurimmat öljy- ja kaasuyhtiöt sijoittivat Muammar Gaddafin hallinnon aikana valtavia summia rahaa öljynetsintään Libyassa. 
Venäjä tunnusti Libyan väliaikaishallinnon maan viralliseksi edustajaksi viime viikolla, kolme kuukautta ensimmäisten länsimaiden jälkeen.”

Venäjä ei ollut pomittamassa Libyan hallintoa ja vesijohtoverkostoa kuten Natomaat, joten toiminta on aitoa Libyan kansan auttamista pommitusten jättämien valtavien vaurioiden korjaamisessa.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/09/venaja_keskusteluihin_libyan_oljysta_2842704.html

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #343 on: 04. 09. 2011 21:09 »
”Satasen korotus työmarkkinatukeen hyödyttää varmemmin kuntia kuin työmarkkinatuen varassa eläviä työttömiä.
Korotus vähennetään toimeentulotuesta, joten monille sen vaikutus on plus miinus nolla. Rahapulassa painiskelevat kunnat sen sijaan näyttäisivät hyötyvän korotuksesta.
Sosiaali- ja terveysministeriön laskelmien mukaan kunnille syntyy säästöä jopa neljäkymmentä miljoonaa euroa.
Korotuksesta hyötyvät myös ne työttömät, jotka eivät saa toimeentulotukea.
Suuri osa putoaa toimeentuloluukulta
Toimeentulotuen saajia on kuitenkin jo liki neljäsataa tuhatta, näistä suurin osa yksineläviä työttömiä. Heidän keskimääräinen toimeentulotukensa on alle satasen kuussa, joten suuri osa heistä putoaa kokonaan ensi vuonna pois luukulta.
Eri arvioiden mukaan toimeentulotukiluukulta lähtee väkeä kymmeniä tuhansia. Tämä on kuntien mielestä oikea suunta.
Ensi vuonna myös toimeentulotuki nousee, tämä korotus tuo kaikille asiakkaille lisää muutaman kympin kuussa.”

Uutisen luulisi olevan nöyryyttävää vasemmistolaisille ministerisosialisteille! Paikallinen SDP:n  kansanedustaja MiaPetra Kumpula -Natri kirjoitti ilouutisena 100 euron korotuksesta Pohjalaisen mielipidepalstalla. He kun ovat julistaneet 100 euron korotusta isona hallituksen uudistuksena vuosiin, joka parantaa kansalaisten elämää.
Kokoomukselle se on taas ilouutinen kun syntyy säästöjä.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/09/1384341/satasen-korotus-osalle-tyottomista-plus-miinus-nolla-kunnille-40-miljoonaa,

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #344 on: 09. 09. 2011 17:05 »
Eduskuntaan syntyi Vasenryhmä

Nyt todellakin tarvitaan vasemmistovoimmien yhteistyötä. Eletäänhän maassa luonnotonta oikeiston ja vasemmiston yhteishallituksen aikaa. ”Orjat ja orjanomistajat” yhteisessä hallituksessa ja vielä tekevät yhteistäpolitiikkaa.

Mitä mahtaisivatkaan sanoa työväeliikeen perustajat ja veteraanit tähän luonnottomaan poliittiseen tilanteeseen Suomessa?

”Mitä ne mahtoivat oudolle linnulle, mitä ne mahtoivat Suomen porvarit, oopperamurhaajat, pienet Hitlerit, mitä ne tekivät oudolle linnulle, kunnian  työmihelle konssensusporvarit.”

Rahavallan puolue kokoomus vie senkun kehtaa koko nykyistä eduskunta vasemmistoa omien poliittisten tavoitteiden mukaisesti.
SDP:n puheenjohtaja sen kun vain nauraa ja toteaa että hyvin menee!

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #345 on: 09. 09. 2011 19:07 »

Nyt todellakin tarvitaan vasemmistovoimmien yhteistyötä.

Jotenkin koomista, kun täysin yhteistyöhön kykenemättömän SKP: n edustaja esittää vasemmiston yhteistyötä. Ettehän te kommunistit pysty edes keskenänne yhteistyöhön, kun pitää olla kolme erilaista minipuoluetta.

Ei yhteistyötä edistä myöskään se, että pidetään uskottavia vasemmistopuolueita, kuten SDP ja Vasemmistoliito, käytännössä jokaisessa kirjoituksessa päävihollisena. Yllä olevassakin piti SDP: n puheenjohtaja vetää mukaan vailla pienintäkään totuuden siementä. Hävetkää !

Quote
Rahavallan puolue kokoomus vie senkun kehtaa koko nykyistä eduskunta vasemmistoa omien poliittisten tavoitteiden mukaisesti.

Tuon kerroitte jo ennen hallitusohjelman valistumista ja täysin riippumatta siitä minkälaista politiikkaa hallitus harjoittaa. Olisi joskus kiva kuulla edes yksi konkreettinen esimerkki siitä, missä asiassa kokoomus vie vasemmistoa. No turha odottaa mitään, ei multipersoona ole ennenkään argumentoinut väitteitään.

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #346 on: 09. 09. 2011 19:07 »
Eurooppalainen kapitalismin vastainen vasemmisto Tampereella

”Lauantaina 17. syyskuuta järjestettävä Tiedonantaja-festivaali kutsuu poliittista ja yhteiskunnallista muutosta vaativia radikaaleja Tampereelle. Tapahtuma nostaa esille aloitteita radikaalin vasemmiston vastarinnasta ja yhteistyöstä, eurokuriin alistumattomuudesta, rauhankulttuurista, perusturvasta ja osallistavasta demokratiasta.

Mukana keskusteluissa ovat muun muassa Vasenryhmän kansanedustaja Jyrki Yrttiaho, SKP:n Tampereen kaupunginvaltuutettu Jari Heinonen, SKP:n puheenjohtaja Yrjö Hakanen, Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson, Taprin tutkimusjohtaja Tuomo Melasuo, kirjailija Jani Salminen, Attacin puheenjohtaja Anita Kelles-Viitanen, Vasemmistofoorumin järjestösihteeri Johanna Perkiö, Pandin puheenjohtaja JP Väisänen, YTK Antti Ronkainen ja Lenin-museon johtaja Aimo Minkkinen.
Kansainvälisyyttä festivaaliin tuovat muun muassa Venäjän federaation kommunistisen puolueen edustaja Artem Prokofiev, Kreikan Synaspismos-vasemmistopuolueen Nikos Pappas ja Kuuban suurlähettiläs Sergio Gonzales.”

Suomalaisenkin vasemmiston piirissä odottaisi hallituskysymysten arvioimista yksittäisten asioiden ohella myös poliittisen muutoksen strategian valossa. Mitään tällaisia perusteluja ei kokoomuksen johtamaan hallitukseen osallistumiselle ole vielä eduskuntavasemmistolta esitetty. Joidenkin puheenvuorojen perusteella voisi päätellä, ettei mitään strategiaa tarvitakaan, koska vain hallituksessa voi vaikuttaa.

Mutta kuka kantaa huolta nyt siitä, miten padotaan äänestäjien virtaa Perussuomalaisiin ja heikennetään oikeistoa? Tai miten vahvistetaan ihmisten luottamusta mahdollisuuksiinsa vaikuttaa maan politiikkaan? Miten kasvatetaan ay- ja kansalaisliikkeiden muutosvoimaa ja estetään sopeutuminen nykyiseen uusoikeistolaiseen politiikkaan.
Tai miten suomalainen vasemmisto on mukana eurooppalaisessa ja kansainvälisessä kapitalisminvastaisessa kamppailussa?

Nämäkin asiat tulevat esiin Tampereella.

http://www.skp.fi/2011-9-9/tiedonantaja-festivaali-kokoaa-vasemmistovoimia-

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #347 on: 10. 09. 2011 10:10 »
Kokoomus ja SDP ovat ilmisesti sopineet yhteisenlinjan kapinetissa, miten kunnista tehdään isompia kuntakonserneja

Nyt siis Kokooomus ja demarit seuraavat sivusta sopimustaan, että kuntien sulattaminen yhteen toteutuu. Kokoomus ja demarit ajavat työssäkäyntialueisiin perustuvia kunnallisia kuntakonserneja. Eli jatketaan yksityisestä yritysmaailmasta tuotuja taloudellisia ajattelumalleja, jossa talous on ensisijainen ja sen jälkeen tulevat ihmisten palvelut. Palveluista tulee siis tuote, jota myydään ja ostetaan palvelumarkkinoilla.

Uusliberalistiseen ideologiaan perustuvaa ajatusta, että jokainen kunta on niin iso, että se ei tarvitse tukea valtiolta on siinä punainen lanka. Tässä siis kokonaan laitetaan se suomalainen hyvinvointivaltion malli nurin päin. Sotien jälkeen alettiin tähän maahan rakentaa alueellista ja kunnallista mallia, jolla turvattiin tasaisesti koko maan alueen asukkaille palvelut.

Kokoomuksen ja SDP propagandassa käytetään työssäkäyntialueita kyyttipoikana kuntien saneeraamisessa palveluiden ostajaksi. Mutta myös kuntien asukkaat, joutuvat ostamaan palvelunsa.

Työssäkäynti ismissä on ihmisten tunnepuolikin mukana, sillä kanavoidaan ihmisten itsekkyys ja kateus välineeksi asukkaiden huijaamisessa.

SDP on nyt uusoikeiston likaisentyöntekijä kuntien oman palvelutuotannon alasajossa ja palveluiden tuottamisen yksityistämisessä, kun keskusta jäi sivuun raskaan eduskuntavaalitappionsa jälkeen.
SDP nykyinen johto ajautuu ja petaa mukana olemalla kokoomuksen yksityistämispolitiikassa itselleen vastaavaa tappiota, kuin keskustakin.

On todella merkillistä, että vasemmisto ei kykene yhteisesti puolustamaan ja kehittämään kunnallista hyväksi koettua palvelujen tuotantoa ja järjestämistä.

Maamme eduskuntavasemmisto poikkeaa muusta euroopan vasemmistosta jyrkästi.
Erityisesti yhteistoiminta kokoomuksen kanssa on siitä merkittävä asia euroopan vasemmistoon nähden. Toisaalta se myös kuvastaa reformistisen vasemmiston konkurssi tilaa ja kyvyttömyyttä tehdä kannattajiensa etujen mukaista politiikkaa.
Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #348 on: 10. 09. 2011 12:12 »
Kokoomus ja SDP ovat ilmisesti sopineet yhteisenlinjan kapinetissa, miten kunnista tehdään isompia kuntakonserneja


Miten niin, kokoomus ja SDP ovat sopineet. Sopimus on syntynyt hallitusneuvotteluissa ja siihen ovat sitoutuneet kaikki hallituspuolueet: Kokoomus, SDP, vasemmistoliitto, Vihreät, RKP ja kristilliset. Keskusta vastustaa tunnetuista syistä kaikkea, joka edistää mahdollisia kuntaliitoksia ja persujen kanta on vielä hieman epäselvä.

Kuntauudistuksen tavoitteena on turvata kuntalaisten palvelut. Vahva peruskunta muodostuu luonnollisista työssäkäyntialueista.

Hallitus määrittelee kuntauudistuksen tarkemmat kriteerit ja etenemisen vuoden 2011 loppuun mennessä. Uudistusta ohjaavassa lainsäädännössä otetaan käyttöön kuntauudistusta edistäviä välineitä. Tavoitteena on mm. poistaa lainsäädännöstä sekä kuntatalouden rahoitusjärjestelmistä kuntaliitoksia vaikeuttavat tekijät

Tuolta voi lukea sivulta 75 lukien.

http://www.valtioneuvosto.fi/tiedostot/julkinen/hallitusneuvottelut-2011/neuvottelutulos/fi.pdf

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #349 on: 10. 09. 2011 15:03 »
Tanskan siirtolaisvastainen puolue oppositioon

”Tanskan siirtolaisvastainen kansanpuolue on mielipidekyselyjen perusteella menettämässä määräävä asemansa Tanskan politiikassa. Ensi viikon vaalien mielipidekyselyt ennakoivat Tanskalle sosiaalidemokraattien johtamaa hallitusta, jossa kansanpuolueella ei olisi sijaa.
Tanskan kansanpuolue on kymmenen vuoden ajan pystynyt vaikuttamaan ratkaisevasti muun muassa maansa ulkomaalaispolitiikkaan. Se onkin nykyisin Euroopan tiukimpia.
Viime aikoina Tanskassa on kuitenkin kuultu yhä enemmän mielipiteitä, joiden mukaan puolue käyttää liian kärkevää kieltä islaminuskoisista maahanmuuttajista. Mielipidekyselyiden mukaan puolueelta on myös menossa parlamenttipaikkoja. Sillä on nykyisin 24 paikkaa 179-paikkaisilla kansankäräjillä.
Kyselyt ennustavatkin, että nykyinen oikeistohallitus menettää enemmistönsä vasemmisto-oppositiolle. Berlingske Tidende -lehden tuoreimmassa kyselyssä vasemmistopuolueiden ja vihreiden yhteinen ääniosuus on runsaat 52 prosenttia.”

Tässä jälleen mallia yhdeltä pohjoismaalta eduskunnan vasemmistopuolueille, jotka ovat oikeiston kanssa samassa hallituksessa ja joille olisi kelvannut myös äärioikeistolaiseksi luokiteltu Perussuomalainen puolue. Hävetkää petturit!

Suunta on vaaleissa selvä, Norjan äärioikeistolaisen joukkomurhan jälkeen. Miten menevät tulevat Norjan vaalit? Siellä myös on vasemmistopuolueet vahvoilla tulevissa vaaleissa.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/09/tanskan_siirtolaisvastainen_puolue_joutunee_oppositioon_2861375.html
« Last Edit: 10. 09. 2011 15:03 by Hertta »

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #350 on: 13. 09. 2011 18:06 »
Hallituksen edustaja käväisihiostamassa kuntien päättäjiä

Miapetra Kumpula-Natri
(SDP) oli tuonut oikestohallituksen terveiset Vaasan seudun yhteistyöneuvottelukunnalle. Kumpula-Natri oli vakuuttanut, että kuntia kunnellaan ja saavat sanoa sanansa hallituksen uudesta tai toisesta ”kuntauudistuksesta”. Hallitus uudistaa myös poistamalla  kiinteistöveron verotulojen valtionosuuksien tasauksesta.

Tämäkin on uusoikeistolainen uudistus, joka rokottaa pieniä kuntia rajusti ja vastaavasti kasvattaa isotuloisten kuntien tuloja entisestään. Tämä myös poistaa solidaarisuutta syrjäseutujen kuntien osalta.

Oikeistohallitus ajaa sitä linjaa, että jokainen kunta on omanonnensa seppä.

Kumpula-Natri olikin saanut mojovan vastalauseen Mustasaaren, Isokyrön kunnanjohtajilta.

Hallituksen kuntien kuuleminen on kuin yksityisten yritysten, kun ne irtisanovat henkilökuntaa.

YT-laki velvoittaa työnantajaa kuulemaan ja tiedottamaan irtisanomisista henkilöstöryhmien edustajia. Kuulemisen jälkeen voi sitten työantaja irtisanoa siten kuin on suunnitellutkin, siihen ei henkilöstön kuuleminen mitenkään vaikuta. Sama kaava näyttää olevan nykyisellä oikeistohallituksellakin, kun se edelleen jatkaa kuntien sulauttamista isommiksi yksiköiksi.

Nyt todellakin tarvitaan kapinamieltä hallituksen hyökkäyksen torjumiseksi kuntien kimppuun.


Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #351 on: 14. 09. 2011 18:06 »
Kokoomus jatkaa kannatuksen kasvattamistaan eduskunnan vasemmistopuolueiden kustannuksella

”Kokoomus on noussut taas suosituimmaksi puolueeksi ohi perussuomalaisten. YLE Uutisten elo-syyskuun puoluekannatusmittauksessa kokoomus saa nyt 23,7 ja perussuomalaiset 21,2 prosentin kannatuksen.

Keskustalle mitattiin taas uudet pohjalukemat. Koko kesän jatkunut keskustan kannatuksen alamäki päätyi nyt 12,6 prosentin lukemiin. Kuukaudessa pudotusta tuli 0,6 prosenttiyksikköä.
Ennen huhtikuun eduskuntavaaleja keskustalle mitattiin vielä yli 18 prosentin kannatuslukemia, ja eduskuntavaaleissa keskustaa äänesti 15,8 prosenttia.
SDP:n kannatus putosi
Uusimmassa mittauksessa eniten putosi SDP:n kannatus. Kreikka-vakuuksista käydyn kiivaan keskustelun aikana SDP:lle mitattiin 18,6 prosentin kannatus. Laskua kuukauden aikana kertyi 1,2 prosenttiyksikköä.”

Eduskunnnan vasemmistopuolueet tekevät kokoomukselle töitä sen kannatuksen kasvattamiseksi, nyt kun keskustapuolue kyntää edelleen syvällä suossa, tehtyään oman kannattajankuntansa vastaista politiikkaa. Eduskunnan vasemmistolpuolueet jatkavat nyt sitten kannattajiensa vastaista rahavallan poliitikkaa, jota kokoomus viimeisen päälle edustaa.

SDP:n pomo, jopa julistaa, että nyt pitää leikata -ja säästää julkisensektorin menoja heti eikä vasta vaalikauden lopussa. Eduskunnan vasemmistopuolueiden tyhmyys on tapissa!

Suomessa on todella erikoinen tilanne kun rahavallan pääpuolue ja äärioikeisto ovat kanantusluvuissa kärjessä. Tilanne on kohta pahempi kuin 1930 luvulla, jolloin maassa elettiin porvariston riktatuurissa.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/09/kokoomus_harppasi_ykkoseksi_2870087.html
« Last Edit: 14. 09. 2011 18:06 by Urho »

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #352 on: 15. 09. 2011 14:02 »
Tulipa vain mieleeni , että onkohan Moisio jo lunastanut sen yhden lupauksensa, joka liittyi persujen vaalivoittoon.
veritas odium parit.

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #353 on: 22. 09. 2011 18:06 »
Kuntien yhtiöt kuriin

Kokoomuksen kunta ja hallintoministeri Henna Virkkunen on yksityisen pääoman asialla
kuntien yhdistämisessä isommiksi kokonaisuuksiksi. Virkkunen julistaa YrittäjäSanomissa kuntaliitoksista uutta dynamiikkaa elinkeinopolitiikkaan.

Ministeri luo valoisaa tulevaisuutta yksityiselle pääomalle julkisensektorin supistamisen kautta, työstä ei ole edes tilastojen valossa pulaa. Kuntien palvelutuotannosta vapautuu noin 40 000 käsiparia. Näiksi käsipariksi Vrkkunen tarjoaa yksityistä palvelubisnestä. Nyt sitten lailla pakotetaan kunnalliset liikelaitokset ja osakeyhtiöt samalle viivalle yksityisen palvelubisneksen kanssa.
Virkkusen mukaan energianhankinnasta, ravitsemuspalveluista sekä bussiliikenteestä yksityinen bisnes tulee samaan uusia liiketoimintoja.

Ilmeisesti myö eduskunta vasemmistokin on hyväksynyt nämä kokoomus ministerin linjaukset julisensektorin palvelutuotannon alasajosta.
Onhan SDP ja vasemmistoliitto osa nykyistä oikeistovetoista hallitusta. Uusliberalismi sen kuin vain jatkuu Suomessa. Muissa EU-maissa AY-liikkeen johdolla ollaan barrikaadeilla.

Lähde; YrittäjäSanomat /06

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #354 on: 24. 09. 2011 09:09 »
Vihapuhetta kokoomuslaisittain Pohjalaisessa

Tänään media vaikuttajan Pohjalaisen toimittaja Matti Peltokangas piti vihapuheen lehdessään. Hän kysyi alussa, että mitä tehdä kun viha puheet ovat yleistyneet? Totesi vain, että kyllä se siitä ohi menee, käyttäen sanontaan, jota Koivisto käytti presidenttinä ollessaan.

Peltokangas antaa ymmärtää, että politiikka perustuu huomion kalasteluun, jonka hän otti yhdeksi perusteluksi vihapuheille.
Mutta samaan vetoon hän leimaa myös vihapuheiden torjunnan samaan argumentiin. Yleisen oikeistopopulismin, äärioikeistolaisuuden, natsismin laajenemisen euroopassa ja pohjoismaissa hän leimaa ylireagoinniksi. Olikohan myös Norjan työläisnuorten joukkomurhaan suhtautuminen myös ylireagointia? Tai muiden pohjoismaiden vasemmiston tekemä selvä ero äärioikeistoon  eli eivät ole missään tekemisissä näiden natsimielisten puolueiden kanssa.

Toisaalta maassammekin on pientä alkua tässä suhteen konsensuksen repeämisestä äärioikeistoon. Tästä osoituksena SDP:n kansanedustajien poikotoiminen äärioikeistolaista Halla-ahoa vastaan, hän on perussuomalainen puolueen kansanedustaja.
Toimittaja siis näkee vihapuheet vain sanoina, jotka kuuluvat hyviin tapoihin ja eikä kansanedustajia tarvitse myöskään alkaa opettamaan kuin pieniä lapsia.

Kansalaisten vihalle nykymenon suhteen vankat perusteet

Viha on todellakin tärkeää juuri äärioikeistolaisuuden ja natsismia suhteen jollaista oli 1930 -1945 välisenä aikana suomessakin, tuolloin maassamme vallitsi oikeistoriktatuuri. Samoin suomalaisen valtaeliitin liittoutuminen saksalaisen fasismin kanssa. Tämä on se iso poliittinen asia torjua äärioikeistolaisuus ennen kuin se on sillä tasolla kuin se oli 1930-1944.

Mutta toinen vihan kohde on sitten nykyinen uusoikeistolainen säästö-ja leikkauspolitiikka, josta nyt koko euroopan kansat kärsii. On vihattava sellaista politiikkaa, joka ajaa kansaa köyhyyteen ja vastaavasti sitten huolehtii rahavallasta ja sen jatkuvasta voittojen kasvattamisesta, jopa yhteiskunnallisilla verovaroilla.

Työttömyys, köyhyys sekä taloudellinen ja sosiaalinen turvattomuus on joka päiväinen huoli kansalla nykyisen uusoikeistolaisen politiikan aikana.

Kansan vihaan nykyistä riistopolitiikaan vastaan, tarjoaa äärioikeisto panssarivaunuja, kuten Hitlerikin ja Saksalaiset natsit 1930-1944.

Suomessa vannottiin 1945 jälkeen, että ei koskaan enää saa äärioikeistolaisuus ja natsismi päästä maassamme valtaan. Siitä huolehti Urho Kekkonen ansiokkaalla tavalla aina kuolemaansa asti.

Tuolloin olikin parlamentarismissa hyvä meno ja kansan ääni kuului ja toteutettiin politiikassa.

Tästä Kekkosen viitoittamasta tiestä on nyt sitten lipsuttu niin pitkälle, että jopa äärioikeistokin otettaisiin mukaan valtaeliitin konsensukseen tai ”mafiaan”.
Kokoomus puolue on nyt sitten vallankahvassa ja äärioikeistolainen Perussuomalainen puolue sen oikeistolaisen politiikan oppositiossa olevana tukena. Eli ei voi pahemmin olla asiat Suomessa.

Nykymeno todellakin antaa aihetta nykyisen laajan konsensus valtaeliitin vihalle Suomessa, jotka viime kädessä ovat vastuussa nykyisestä työttömyydestä ja köyhyydestä.

Toisaalta itsenäistä vasemmistolaista politiikkaa tekevä vasemmisto vain voin olla todellinen vaihtoehto nykymenolle.

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #355 on: 24. 09. 2011 20:08 »
Venäjän juna kulkee kuin neuvostoaikaan

”Venäjän presidentti Dmitri Medvedev kannattaa pääministeri Vladimir Putinin asettamista ehdokkaaksi Venäjän ensi vuoden presidentinvaaleissa. Putin on hyväksynyt ehdotuksen. Hänen mukaansa Medvedev voisi olla Venäjän seuraava pääministeri.
Putin ehdottaa, että Medvedev johtaisi Yhtenäinen Venäjä -puolueen listaa joulukuun parlamenttivaaleissa.
Medvedev on vastannut olevansa valmis työskentekemään hallituksessa.
Pian 59 vuotta täyttävä Putin on ollut pääministerinä vuodesta 2008. Tätä aikaisemmin hän oli kaksi neljän vuoden kautta presidenttinä.
Venäjän silloisen perustuslain mukaan hän ei voinut pyrkiä kolmannelle perättäiselle kaudelle.
Perustuslain muutoksen jälkeen presidentin virkakausi on Venäjällä ensi vuoden vaalien jälkeen kuuden vuoden pituinen.
Medvedev ja Putin ilmoittivat asiasta puoluekokouksessa Moskovassa.
Venäjällä on pitkään pohdittu, kumpi heistä pyrkii presidentiksi.”

Venäjän politiikka on vakaata, eikä sitä horjuta kapitalististen maiden talouksien ongelmat.
Venäjän valtio hoitaa ja valvoo pankkisektorin toimintaa, näin ollen sitä ei yksityinen keinottelutalous pääse  horjuttamaan. Venäjän poliittinen toiminta on yhtä vakaata, kuin Kiinan.
Venäjä ja Kiina haastaakin nyt yksityisen markkinatalouden kansalaisten palvelujen tuottajana ja turvaajana. Tähän ei yksityinen markkinatalous kykene vastaamaan.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/09/medvedev_ja_putin_vaihtamassa_paikkoja_2897736.ht

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #356 on: 25. 09. 2011 08:08 »
Lipposlainen oikeistodemari julisti uusliberalismin ilosanomaa

SDP:n paikallinen kansanedusta Miapetra Kumpula-Natri julistaa tämän päivän  Pohjalaisen mielipide sivulla, että hyvin menee ja hallitus panee vieläparemmaksi. Köyhiä eikä sairaita ole ja kaikki kansalaiset ovat tyytyväisiä. Hän vielä toteaa, että hallitusohjelmassa lähdetään siitä, että hyvinvointivaltion perusrakenteet ovat kunnossa.

Meinasi mennä aamukahvit ohi suun kun luki tämän uusthatcherilaisen hyvin menee julistusta. Aivan uskomaton juttu nykyiseltä säästö -ja leikkauspolitikkaa tekevältä oikeistovetoisen hallituksen edustajalta. Voi jo sanoa, että suoraa valehtelua!

Suomessa juuri kukaan ei tunnustaudu uusliberalistiksi ei myöskään Miapetra Kumpula-Natri. Silti Suomea on jo pian parikymmentä vuotta uudistettu Ronald Reaganin ja Margaret Thatcherin oppien mukaisesti. Ja nyt sitten alkaa jälleen jatkumo kokoomuksen ja SDP:n johdolla.

Uusliberalismin ideaali levittäytyy kiihtyvällä tahdilla, josta ikävimpinä uutisina viime aikoina on nykyisen ”uuden” hallituksen jatkotoimet ja suuunnitelmat. Tästä oli kokoomuksen hallinto ja kuntaministerin haastattelu YrittäjäSanomissa 6/11, siitä miten julkisensektorin palvelutuotanto tuotteistetaan ja yksityistetään. Kuntaliitoksien kautta synnytetään isot palvelumarkkinat, joilta kuntalaiset sitten ostavat näitä tuotteistettuja palveluja rahalla tai sitten palveluseteleillä.

Rikkaat rahalla ja köyhät palveluseteleillä. Näin siis tulee toimimaan suomalainen hyvinvointivaltio
uusliberalistisessa yhteiskunnassa.

http://patomaki.fi/?p=431#more-431
”Juuri kun Kataisen kortit näyttivät pelatuilta, koottiin ”six pack” uudelleen yhteen. Väkisin kokoon rutistetun hallitusohjelman perusvire on se, että uusliberalisaatiota edelleen syvennetään Suomessa ja Euroopassa, vaikkakin ehkä joissakin suhteissa pehmennetyssä ja monin tavoin ristiriitaisessa muodossa. Yleisenä lähtökohtana on julkistalouden alasajon, yksityistämisen ja hyödykkeistämisen jatkaminen, mutta siten, että eriarvoistumista ei enää ainakaan syvennettäisi nykytilanteesta. Ohjelman tosiasiallinen vaikutus riippuu olennaisesti talouden ja Euroopan kriisin kehityksestä.”

« Last Edit: 25. 09. 2011 08:08 by Urho »

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #357 on: 25. 09. 2011 19:07 »
Ranskan vasemmistolle enemmistön senaattiin

”Ranskan vasemmisto sanoo voittaneensa ensi kertaa nykyhistoriassa enemmistön parlamentin ylähuoneen senaatin paikoista, uutistoimisto AFP kertoo. Sunnuntaina valittiin noin puolet senaatin 348 edustajasta.
Vaalitulos ei vielä ole selvillä, mutta sosialistinen puolue sanoo saaneensa yhdessä kommunistien ja vihreiden kanssa tarpeeksi paikkoja, jotta heillä on enemmistö senaatissa.
Oikeistopuolueet ovat hallinneet senaattia Ranskan viidennen tasavallan perustamisesta eli vuodesta 1958 lähtien.
Vasemmiston voittoa pidetään takaiskuna Ranskan presidentille Nicolas Sarkozylle. Maassa pidetään presidentinvaalit ensi vuonna.”

Oikeistolaiselle säästö -ja leikkauspolitiikalle vasemmistolainen vaihtoehto Ranskaan.
Suomessa oikeisto ja vasemmisto luonnottomassa konsensuksessa ajamassa maan rahavallan asiaa.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/09/ranskan_vasemmisto_sanoo_saaneensa_enemmiston_senaattiin_2899552.html

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #358 on: 30. 09. 2011 05:05 »
Tapa jolla yksityistämistä suunnitellaan on virheellinen, mutta yksityistäminen on kuitenkin tehtävä.
Paras tapa olisi luopua työn verottamisesta ja elinkeinotoiminnan helpotamisesta, vähentämällä sen sääntelyä.

Palvelujen käyttäjä taas täytyy nostaa ykkösasemaan,  kun palveluja ostetaan, tätyy olla vapaus valita edullisin,  hinta-laatu suhteeltaan. Sopivin myöskin oman henkilökohtaisen sijaintinsa suhteen. Näin ollen,  jokapaikassa voidaan ostaa ja tarjota palveluja,  kilpaillen asiakkaista.

Alkuvaiheessa voidaan ylimenokaudella käyttää palveluseteleitä,  tai jotain muuta mallia. Kun järjestelmä toimii,  on tarpetonta julkisen vallan sekaantua arjen palvelutuotannon koordinointiin.

Näin julkinen valta voi supistua hyvin pieneksi, joidenkin ydintoimintojen ylläpitäjäksi. Yhteiskunnan tehtäviksi voisi jäädä järjestyksenpidon lisäksi jonkinasteisen (ei kannustavan) sosiaalisen turvaverkon ylläpito.


Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #359 on: 02. 10. 2011 16:04 »
Tanskaan vasemmistolainen hallitus

”Tanskan sosiaalidemokraatit, sosiaaliliberaalinen Radikale Venstre ja sosialistinen kansanpuolue ovat sopineet hallituksen muodostamisesta. Hallitusohjelma ja ministerilista julkistetaan maanantaina. 
Tanska saa ensimmäisen keskusta-vasemmistolaisen hallituksensa kymmeneen vuoteen. Thorning-Schmidt sanoo, että sen ohjelma on Tanskalle suureksi eduksi.
Tanskan tiedotusvälineiden saamien ennakkotietojen mukaan ohjelmassa on muun muassa suunnanmuutos edellisen hallituksen siirtolaispolitiikkaan. Oikeistopopulistisen kansanpuolueen vuoksi se oli Euroopan tiukimpia. Puolue sai läpi monia vaatimuksiaan ehtona tuelleen oikeistohallitukselle.
Ohjelmassa on tiettävästi myös veronalennuksia ja lisäyksiä julkisiin investointeihin”.

Näin siis Tanskassa mutta Suomessa eduskuntavasemmisto yhdessä oikeistonkanssa samassa hallituksessa toteuttamassa uusliberalistista oikeistolaista säästö -ja leikkauspolitiikkaa. Julkisensektorin palvelutuotannon yksityistäminen, kuntien yhdistämisen kautta on oikeistolaisen hallituksen päätavoite.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/10/tanskassa_sovittiin_hallituspohjasta_2917034.html