Author Topic: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?  (Read 64936 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

VSAHKI

 • Guest
Re: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #200 on: 08. 09. 2008 13:01 »
...mollaamalla toisen mielipidettä takertumalla epäolennaiseen yksityiskohtaan...

Yksi ilmeisen varma ääni Klasulle Matti Meikäläiseltä näköjään jos on äänestysikäinen. Itse en tuosta Klasun viestistä pystynyt havaitsemaan mitään asiallista mielipidettä, vain suunpieksentää jossa eivät faktat olleet kohdallaan.

Offline Juha Tuomikoski

 • Omalla nimellä
 • Kokelas
 • *
 • Posts: 37
  • View Profile
  • Email
Re: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #201 on: 15. 09. 2008 20:08 »

Se on totta, että tuulimyllynäpertelystä ei ole Suomessa energiaongelmien ratkaisuksi. Taitaa olla niin, että voimayhtiöt ovat tuulivoimapuistoissa mukana lähinnä imagosyistä.


Kyösti aliarvioi nyt pahasti tuulivoimaa. Tänään kerrottiin lehdessä että Matti Vanhasen hallitus arvioi tuulivoiman tuotannon kasvavan Suomessa seuraavan kymmenen vuoden aikana 2000 megaa eli pyöreästi yhden ydinvoimalan verran. Ennuste on siis hallitukselta joka on suhtautunut tuulivoimaan systemaattisen vähättelevästi, eli se on painettu mahdollisimman alakanttiin (mistä tulikin jo ensimmäiset kritiikit).

Tuulivoima ei ole ollut näpertelyä enää ainakaan vuosikymmeneen, paitsi ehkä Suomessa. Keski-Euroopassa sen osuus on monessa maassa jo kaksinumeroisissa lukemissa sähköntuotannosta. Se on vielä kalliimpaa kuin esim. ydinvoima, mutta se on erittäin dynaamisessa vaiheessa olevaa teknologiaa - toisin sanoen sen hinta on erittäin nopeassa laskussa. Ja tietysti sen etu (tai jonkun mielestä haitta) ydinvoimaan verrattuna on se, että koko laskun maksaa sama sukupolvi joka voimalaa käyttää. Ydinvoima tuottaa tuhansien vuosien mittaisen jäteongelman, eli sitä rakentamalla jätetään piikki auki tulevien sukupolvien maksettavaksi...


Mielenkiintoista nähdä paljonko nostavat hintoja syyskuussa? Edellisestä parinkymmenen prosentin nostostahan on jo kulunut ainakin puoli vuotta. Ennustan että nostavat ainakin 15% ja pajunköyttä perään kuinka päästötkauppa ja lässyn lässyn muut siihen pakottaa.

Vastustan sitä vääryyttä että kaupungin omistama (siis korulauseissa veronmaksajien omistama) yhtiö kerää tuollaista voittoa. Sähkö on perustarve ja sitä pitäisi tuottaa kaupunkilaisille omakustannushintaan. ( 2,5 senttiä per kilowattitunti)En kannata sähkön tuottamista kaupunkilaisille omakustannushintaan, en ainakaan sen mukaan miten "omakustannus" nykyisin määritellään. Vaasan sähkön omien sivujen mukaan sen sähköstä 46,7 % peräisin fossiilisista polttoaineista. "Omakustannushinta" tarkoittaisi tässä sitä, että me saadaan halpaa sähköä ja meidän lapset kärsivät ilmastonmuutoksesta. (Itse asiassa se painaa päälle sen verta kovaa että ehdittäneen hyvin kärsiä siitä itsekin.)

32,7 % Vaasan sähkön tuotteesta on ydinvoimalla tuotettua. Myös siinä "omakustannushinta" tarkoittaa että me nautitaan halvasta sähköstä ja meidän insinöörit piirtää paperille suunnitelman siitä, miten jätteitä säilytetään seuraavat 50 000 vuotta. Suunnitelma on olemassa vain paperilla, sitä ei ole testattu oikeasti missään päin maailmaa, ja se on täynnä ennustamattomia teknologisia haasteita.

Kun sähköstämme neljä viidesosaa tuotetaan täten eettisesti kestämättömällä tavalla, sähköä ei pidä myydä halvalla. Sen pitää olla kallista, jotta sitä käytettäisiin järkevästi ja jotta kannustettaisiin eettisesti kestäviin sähköntuotantomenetelmiin (tuulivoiman lisäksi esim. maalämpö).

Asia erikseen kuka kerää voitot kalliista sähköstä ja mihin ne käytetään. Minun kantani on, että on hyvä kun voitot tulevat kaupungin omistamalle yhtiölle eikä jollekin kasvottomalle pörssiyhtiölle. Meillä on ainakin periaatteellinen mahdollisuus joko tulouttaa näitä voittoja kaikkien kaupunkilaisten hyväksi tai sitten ohjata niitä eettisesti kestävien tuotantomuotojen kehittämiseen.

Offline Klaus Berg

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1527
 • Gender: Male
 • Elämä on juoksukilpailu ajan kanssa
  • View Profile
  • Blogi
  • Email
Re: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #202 on: 04. 10. 2008 08:08 »
Nousua tulossa taas...

"Sähköenergian hinnat nousevat 1.1.2009 alkaen keskimäärin 11 %. Perusmaksut säilyvät ennallaan. "

Ennustin kylläkin että nostot tulisi jo syksyllä, mutta unohdin silloin että on kunnallisvaalit. Sen verran fiksuja poikia nuo on että eivät nosta hintoja näin vaalien alla.

Noh onhan tuossa tullut tietoa että kaupungin kassa on parikymmentä miljoonaa menossa pakkaselle. Hyvä nyt että piiloverotus pelastaa edes osan tuosta mokasta taas.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #203 on: 05. 10. 2008 15:03 »
Voikohan noita sähkön hinnankorotuksia enää piiloveroksi kutsuakaan? Niin julkean suorasukaisesti VS:n ylipääjohtaja Linnakin korotusasian esittää. Joidenkin, lähinnä kokoomuspoliitikkojen keralla Linna nauttii sähkömaksujen korotusten auttavan suoran verotuksen hillitsemisessä. Varmasti niin, mutta kenen voitoksi - tappioksi? Helppo vastata: suurituloisten voitoksi - pienituloisten ja eläkeläisten varmaksi tappioksi!

Liliuksen optioiden ja Fortumin pohjattoman ahneuden perässä ovat tulleet kaikki muutkin sähköyhtiöt iloisesti hintoja nostellen! Suuret voitot näyttävät sumentaneen yhtiöiden päättäjät ja omistajat - lisää lisää!
Yleinen välinpitämättömyys heikonpiosaisia kohtaan näkyy muutenkin jokapäiväisessä elämässä, "työn kannattavuuden" alttarille uhrataan vähäväkisten elintason rippeetkin! Luuleeko joku kansaneläkeläisen nauttivan, kun sähkön hinnankorotuksilla helpotetaan isotuloisten verotusta?
Valtiovarainministeri juhli, miten kansaneläkkeisiin saatiin historiallisen iso korotus - peräti kakskymppiä kuukaudessa lisää! Nykymuodin mukaisesti päättäjät eivät korvaansa lotkauta, vaikka joku sähkölaskun korotus (mökkiään sähköllä lämmittämään joutuvista puhumattakaan) jo yksistään vie lisäeurot mennessään - pääasia, että suurituloiset hyötyvät.
Työnteko kannattavaksi - mantrasta saa sen käsityksen, etteivät muut kuin suurituloiset työtä tekisikään.

Vaasan Sähkön ja muiden sähköyhtiöiden lusmuilusta taidamme Klausin kanssa olla samaa mieltä, tarkoitusperämme ehkä hiukan poikkeavat.
Lähiaikoina, täysin palvelleena tulen eläköitymään ja vasta nyt olen pysähtynyt ajattelemaan yleensä eläkeläisten kohtaloita - ei niissä kyllä useinkaan hurraamista ole, kateuden aiheista puhumattakaan.
Mistä apu, Vaasan Sähkössä päätöksiä tekee muun muassa vanha kommari, hallintopaikka lienee tärkeämpi kuin vähäväkisten etujen puolustaminen!

Sainpahan taas sanotuksi, vaikkei sanomisillani mitään merkitystä lienekään. Päätökset tehdään foorumeilla, joihin tuskin edes kaupunginvaltuutetuilla on mitään asiaa. Eteen pannaan semmoiset rätingit, ettei niihin tavallisilla tallukoilla tai valtuutetuilla ole mitään sanomista. Että soo!    

Jarno Hautala

 • Guest
Re: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #204 on: 02. 11. 2008 16:04 »
Nousua tulossa taas...


Noh onhan tuossa tullut tietoa että kaupungin kassa on parikymmentä miljoonaa menossa pakkaselle. Hyvä nyt että piiloverotus pelastaa edes osan tuosta mokasta taas.


Mielestäni tuo "piiloverotus" on loistava ajatus, koska voitosta reilusti yli puolet tulee Vaasan ulkopuolelta ja näinollen Vaasa pystyy "piiloverottamaan" esim. Mustasaarelaisia, Laihialaisia ja muiden kuntien asukkaita, joista osa käy Vaasassa töissä. Samalla VS kuitenkin tuottaa edullista sähköä Vaasalaisille.
« Last Edit: 02. 11. 2008 16:04 by Jarno Hautala »

AD

 • Guest
Re: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #205 on: 11. 01. 2009 17:05 »
Tässä puran mieltäni koskien Vaasan sähköä.
Se tolppa jonka Vaasan Sähkö rakennutti hemmetin kalliilla Palosaaren sillan pieleen,,,
Ja kaiken lisäksi rakennutti siihen varmaankin ilmaisen valosirkuksen,,,
Miksi?
Kuka moisen karmeuden päätti ja tilasi?
En näe mitään yhteensopivuutta tuolla mauttomuudella alueeseen, vaikka haluaisinkin, en millään, valitettavasti
Tuonkin tyhmyyden olisi voinut vaikkapa sijoittaa järkevämmin, ei huseeraten rahaa roskikseen.
Haluaisin saada tietää kyseisen tolpan perusteet sekä niiden päättäjien nimet jotka ovat tuon tolpanteon siunanneet.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #206 on: 05. 02. 2009 12:12 »
VAASAN SÄHKÖ OY lähetti sitten jälleen kerran korotetun sähkölaskun. Olis ihan kiva tietää, mihin perustuu jatkuvasti nouseva sähkön hinta - ei se ainakaan pörssisähköön perustu, jota aina aiemmin esitettiin korotusten syyksi. Ei myöskään kaupungin esittämiin tuottovaatimuksiin/-odotuksiin, jotka ovat jo kauan ylittyneet roimasti.

Siksipä esitänkin VAASAN SÄHKÖLLE SUURKIITOKSET kaikkien varakkaiden ja isotuloisten vaasalaisten puolesta. Piiloverotuksen ansiosta säästyneet ylimääräiset rahavarat voidaan sijoittaa pörssiosakkeisiin, joka luonnollisesti johtaa osakkeiden hintojen nousuun.
Heureka! Osingot tietenkin ovat hyvin lievästi verotettavaa tuloa, joten kierros on tuottanut toivotun tuloksen. Rikkaat rikastuvat - köyhät köyhtyvät, tylsä hokema on valitettavan totta.

Summa summerum : Tulonsiirto piiloverotuksen avulla on taas toiminut rupusakilta rikkaille - niinkuin on tarkoituskin. Vielä kerran kiitos. 

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #207 on: 19. 03. 2009 09:09 »
Vaasan Sähkön toimitusjohtajan ajatusten vuo saa uuden kukkasen Pohjalaisen etusivun lööpissä verrattaessa määräaikaisia sopimuksia toistaiseksi voimassaoleviin:
Toistaiseksi voimassa olevan sähkön hinnan avulla Vaasan Sähkö pystyy nopeimmin reagoimaan sähkön hinnan muutoksiin! Sanoo Heimo Linna, sanasta sanaan.
Voihan arma dagar, ihan tässä alkaa kielillä puhumaan. Kun markkinahinnat romahtivat, VS ehätti kunnioitettavan nopeasti nostamaan välittämänsä sähkön hintoja. Yhtiöllä taisivat plussat ja miinukset mennä sekaisin, jos seuraa toimitusjohtajan ajatustenjuoksua!
Optio-Fortum meni alentamaan hintojaan - huomasivat markkinahintojen laskeneen roimasti!

Onneksi kilpailutilanne seudulla näyttää valoa, kuluttajan on aika todellakin vaivautua kilpailuttamaan sähköyhtiöitä. Korkeista, osin keinotekoisista siirtohinnoista huolimatta! 
 

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #208 on: 19. 03. 2009 20:08 »
Sanon taas kerran Kaupungin tehtävä ei ole toimia sähkölaitos alalla. Käytännössä olisi kaikki kytkökset yhtiöön purettava ja pantava se myyntiin, nyt kun siitä vielä jotain saa.  Euroopassa tullaan näkemään merkittävä energia-alan rakennemuutos, jonka johdosta kaupungille tulee jäämään lopuksi vain velat muistoksi yhtiöstä.

Pitäis nyt vihdoinkin käsittää että olemme osa suurta globaalia taloujärjestelmää, joka toimii liberaalisten periaatteiden pohjalta.  Mahdollisimman vähän sääntelyä ja jäykkyyksiä.

On erittäin vaarallista ja jopa petollista vähävaraisia kaupunkilaisia kohtaan,  rakentaa sosiaalista perustaa kaupallisten omien yhtiöiden varaan. Puhumattakaan niistä kaupunkilaisista joilla on omia varoja. Lauma ei ole mikään turvapaikka näissä kuvioissa.

hartsa

 • Guest
Re: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #209 on: 19. 03. 2009 20:08 »
Se tolppa jonka Vaasan Sähkö rakennutti hemmetin kalliilla Palosaaren sillan pieleen,,,

Yhtä mieltä. Se on törkeän ruma tolppa. Käsittämätön viritys.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #210 on: 20. 03. 2009 08:08 »

Yhtä mieltä. Se on törkeän ruma tolppa. Käsittämätön viritys.

Täh?  Sehän on kaunis.  Taiteellinen.  Valaistuskin upea.  En ole varma onko
siihen edes uhrattu verorahoja vaan sähkölaitoksen omasta voitosta.
Kauneus on katsojan silmissä.Sähköaitos laski lehtijutun mukaan hintaa 7%.  Perustuen mm. öljytuotteiden
hinnan alentumiseen.  Missä ovat muut suoraan öljytuotteiden hinnasta
riippuvaiset hinnanalennukset?  Esim. liikennöintikustannusten hinnanalennukset?
Sähkö on sitäpaitsi öljyn kanssa kilpaileva energiamuoto.  Vaikka tuo
hinnanalennus kohdistui suoraan öljyyn eikä sähköön, niin se on jalo teko
alentaa sähkön hintaa. 

Vastauksena otsikon kysymykseen, voisi olla.  "Meidän hyväksi".

Kunhan sitä ei myydä.  Siis sähkölaitosta.

Kaupungin tehtävänä on toimittaa peruspalveluja kansalaisille ja sähköverkko
on yksi niitä.  Kaupungin tehtävä ei ole jakaa rahaa yksityiseen laivaliikenteeseen
tai toimia luotottajana satamamaksuissa. 

Kaupungin tehtävä ei myöskään ole tarjota luksusta pakolaisille vaan tämä
raha pitää tarjota heille peruskoulutukseen sekä erikoiskoulutukseen meidän
kulttuuriin sopeutumiseen. 

Myös internet kuuluu peruspelveluihin ja toki käytin sähkölaitoksen Nette
laajakaistaa.  Mutta menivät ja myivät oman liittymäni Anvialle.  Teko oli
ruma.  Olihan minulla aiemminkin mahdollisuus liittyä jo suoraan Anvialle
mutta valitsin sähkölaitoksen.  Tosin ihan hyvä liittymä se on mutta haluan
valita itse.  Anvialla on myös asiakaspalvelu kunnossa.  Toisaalta olihan minulla
jo VLP:n Netikkaliittymä kotona mutta myivät sen Anvialle.  Myivät koko
puhelinyhtiön.

Tällä menolla Vaasan sähkö on kohta Nikolain sähkö ja Vaasan kaupunki
jälleen Nikolainkaupunki.  Tämä ei ole aivan tuulesta temmattu sillä Suomen
sokeri on jo Dan sukker.  VLP=Anvia.  Suomen posti=Itella. VR Valtion
rautatiet on...niin...mikäs se on?  Strömberg=ABB.
« Last Edit: 29. 03. 2009 21:09 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Re: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #211 on: 20. 03. 2009 09:09 »
Euroopan Unionin alueella on yksityisellä kuluttajalla kaiketi ollut heinäkuun alusta 2007 alkaen mahdollista hankkia sähköä toisessa valtiossa sijaitsevasta sähköntuotantolaitoksesta.

"EU:n sähkömarkkinat avautuvat

Valtionrajat avautuivat sähkö- ja maakaasumarkkinoilla Euroopan Unionissa heinäkuun alussa. Muutos sallii yksityishenkilöiden tilata energiansa miltä tahansa EU:n alueella olevalta yhtiöltä.

Suomessa sähköntarjonnan kilpailutus on ollut kuitenkin sallittua vuodesta 1998 lähtien. "Meillä uudistus ei juuri vaikuta", Energiamarkkinaviraston Asta Silvonen-Punkka kommentoi tähän STT:lle.

Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Juha Naukkarinen puolestaan arvelee, että Keski-Euroopassa alkaa hidas mutta myönteinen kehitys. Esimerkiksi Ranskassa valtionyhtiöllä on tällä hetkellä monopoli. "Muutosvastarinta kuitenkin hidastaa prosessia", hän toteaa.

Fingridistä puolestaan arvioidaan, että EU:n alueella yhtenäiset sähkömarkkinat ovat käytännössä totta aikaisintaan kolmen vuoden päästä."

http://www.tekniikkatalous.fi/energia/article40527.ece

Offline pöh

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 283
  • View Profile
Re: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #212 on: 28. 03. 2009 09:09 »
Vaasan Sähkö Oy:n hallitus ehdottaa 1.4.2009 pidettävälle yhtiökokoukselle, että osinkoa jaettaisiin yli kymmenen miljoonaa ( 10.000.000,00 ) euroa. Hyvin hoidettu yhtiö!

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #213 on: 28. 03. 2009 10:10 »
Jestas.  Juuri kun kerkesin iloitsemaan siitä, että Vaasan sähkö alensi hintaa,
niin sain luultavasti suurimman sähkölaskun.  Se oli 140,-  Eihän se ole
paljoa kun katsotaan, että sillä lämpenee koko talo ja sähköauto kulkee
500 km.  Mutta suurin se silti oli mitä luultavasti koskaan aiemmin.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

eklu

 • Guest
Re: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #214 on: 28. 03. 2009 13:01 »
Ainakin osaavat pitää kuluttajat varpaillaan, täällä Gerbyyssä ilmestyi lappu et sähkömittarir vaihdetaa 26-28.3 klo 07-21 välillä ja katko kestää 5-10min tai kaksi tuntia. Vielä ei ole vaihdettu ja epäilen vahvasti et aika menee umpeen ennen vaihtoa, vetävätkö sit vaan kylmästi virrat poikki vaikka sunnuntaina formuloiden aikaan.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #215 on: 20. 11. 2009 13:01 »
POHJALAINEN tänään: Yösähkön hinta kypsytti siirtymään maalämpöön.

Näinhän siinä tulee käymään. Kovista kustannuksista huolimatta Vaasan Sähkö "pakottaa" varaavalla yösähköllä talonsa lämmittävät siirtymään maasta ja ilmasta otettaviin lämmönlähteisiin.
Ilmeisen suositeltava ympäristöteko Sähköltä, kenellä nyt sitten onkaan varaa todella kalliisiin investointeihin. Niin tulee joka tapauksessa melko lyhyellä aikavälillä tapahtumaan, ellei Vaasan sähkö muuta nopeasti strategiaansa tasapuoliseksi kaikkia lämmitysmuotoja, myös varaavaa yösähköä kohtaan.
Uusiin taloihinhan sähkölämmityksiä ei enää asenneta. Sähköpattereilla lämmitävillä taloilla ainut järkevä säästökeino on hankkia ilmalämpöpumppu seinälle, hyvä niinkin - pieni investointi säästää rutosti energiaa.

Pyytäisin Vaasan Sähköltä reilua ulostuloa ja rehellistä ilmoitusta lähivuosien strategiasta ja lämmityssähkön tulevaisuudesta.
Sähkölämmityksen hiipuessa, Sähkölle asetetut tuottovaatimukset (lue piilovero) tarkoittavat käytännössä sitä, että kaukolämmön ja taloussähkön hintoja on lähitulevaisuudessa pakko korottaa myös mainitusta syystä. Samassa veneessä ollaan.   

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #216 on: 03. 04. 2010 05:05 »
Jos viestiin ei ole vastattu 300 vrk., se poistuu automaattisesti.  Tämä on ainoa tapa säilyttää tärkeä viestiketju.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #217 on: 16. 04. 2010 17:05 »
Laskeskelin tuossa noita uusia sähkön hintoja (yö/päivä). Täytyy nyt vaihteeksi antaa tunnustustakin Sähkölle, ettei ole suinkaan lisännyt liiaksi (yö)sähköllä lämmittäjien kuormaa uhkista huolimatta.

Siitä kiitos ja tunnustus - kämppä pysynee lämpöisenä tulevaisuudessakin sähköllä lämmitetyn patteriveden voimalla.

AD

 • Guest
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #218 on: 16. 04. 2010 20:08 »
Laskeskelin tuossa noita uusia sähkön hintoja (yö/päivä). Täytyy nyt vaihteeksi antaa tunnustustakin Sähkölle, ettei ole suinkaan lisännyt liiaksi (yö)sähköllä lämmittäjien kuormaa uhkista huolimatta.

Siitä kiitos ja tunnustus - kämppä pysynee lämpöisenä tulevaisuudessakin sähköllä lämmitetyn patteriveden voimalla.
No on Vaasan sähkössä monta hyvääkin asiaa, kuitenkin, kun kävin tulevaisuuteni sähköntoimittajan, Hiirikosken energian luona toiossapäivänä tuli jotenkin siellä parempi fiilis koskien sähköntoimitusta.
Sillä oli ihan oikeita ihmisiä vastapuolella, sellaisia jotka tuntuivat ajattelevan asiakastaankin.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #219 on: 17. 04. 2010 07:07 »
Laskeskelin tuossa noita uusia sähkön hintoja (yö/päivä). Täytyy nyt vaihteeksi antaa tunnustustakin Sähkölle, ettei ole suinkaan lisännyt liiaksi (yö)sähköllä lämmittäjien kuormaa uhkista huolimatta.

Siitä kiitos ja tunnustus - kämppä pysynee lämpöisenä tulevaisuudessakin sähköllä lämmitetyn patteriveden voimalla.
No on Vaasan sähkössä monta hyvääkin asiaa, kuitenkin, kun kävin tulevaisuuteni sähköntoimittajan, Hiirikosken energian luona toiossapäivänä tuli jotenkin siellä parempi fiilis koskien sähköntoimitusta.
Sillä oli ihan oikeita ihmisiä vastapuolella, sellaisia jotka tuntuivat ajattelevan asiakastaankin.

Saattaa olla että Vaasassa ei ole mahdollisuutta saavuttaa tuollaista asiakaskokemusta?

Maksava asiakas ei ole vihollinen vaan tuo leivän myyjän käyttötilille, onko tämä mahdollista sisäistää myös Vaasassa?

.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #220 on: 03. 08. 2010 11:11 »
Talteen.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #221 on: 01. 02. 2011 09:09 »
Yllekirjoittaneen ego ei ole sitä luokkaa, että kuvittelisin kirjoitusteni vaikuttaneen Vaasan Sähkön toimintaan tai erityisesti sähkön hinnoitteluun. Tyydytyksellä täytyy kuitenkin (kuluttajan kannalta) todeta, ettei se ainakaan tilannetta pahentanut ole.

Maltillinen hintapolitiikka takaa asiakastyytyväisyyden lisäksi kaupungille tuhdit tuloutukset.
Tässä voi aivan ilmeisesti ryhtyä eläköitymään luottaen siihen, että voi tulevaisuudessakin asua kohtuullisin lämmityskustannuksin omakotitalossa. Sähkölaskun maksamisen jälkeen jää toivottavasti vähän leipäänkin.

Valtakunnan tasolla poliitikkojen kaupankäynti voi kuitenkin vesittää moiset haaveet. Rikkaiden hyväksi tapahtuva verokehitys on niin helppo siirtää esimerkiksi sähköveroihin maan hiljaisten maksettaviksi. Epäkohdat, kuten eläkeläisten suhteettoman korkea kokonaisvero, ei hetkauta politiikan suuria kauppamiehiä tippaakaan.
Sähköä kuluu Suomessa, tahdot tai et. Sille ei Heimo Linnakaan voi mitään, vaikka omalta osaltaan pyrkiikin toimimaan vaasalaisen kuluttajan hyväksi.
Uusimmat tiedot Vaasan Sähkön hinnoittelusta tuntuvat lohdullisilta.   

Offline Klaus Berg

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1527
 • Gender: Male
 • Elämä on juoksukilpailu ajan kanssa
  • View Profile
  • Blogi
  • Email
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #222 on: 01. 02. 2011 12:12 »
Kyllä asioiden tuominen esille aina kannattaa ja pistää ainakin päättäjät varpailleen. Jos ei kukaan älähdä hinnoista niin sehän antaa ian väärän signaalin.

Totuus on kuitenkin se että suomalaisilla ei ole kanttia vaihtaa sähköntoimittajaa. Kokemusta asiasta kertyi aika lailla.

Alkuperäinen tarkoitusperä miksi kaupunki oli perustajana, kun laitosta aikanaan tähänkin kylään tuotiin oli turvata kaupungin asukkaiden sähkön saanti. Ei riistää. Ja sitähän se vähän on ollut jo monet vuodet.

Mutta hyvältä näyttää VS hinnoittelussa on nyt kohtuus ja jopa minä alan tyytyväisenä pian jopa taputtamaan karvaisia käsiäni.

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #223 on: 01. 02. 2011 19:07 »
Kaupungin omistamana,  se kuitenkin antaa väärää turvallisuuden tunnetta, aiheuttaa samalla tuhlailevaisuutta ym. Joka sitten todellisen markkinavoiman paineessa alkaa näyttää sen karmeamman puolen,  jolloin "lihoiksi" laittaminen tulee ainoaksi ulospääsy mahdollisuudeksi. Tällöin vahingot realisoituvat paljon laajemmin,  kuin jos myytäisiin koko yhtiö illalla markkinoille.

Paksu mies

 • Guest
Vs: Re: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #224 on: 08. 02. 2011 15:03 »

Yhtä mieltä. Se on törkeän ruma tolppa. Käsittämätön viritys.

Täh?  Sehän on kaunis.  Taiteellinen.  Valaistuskin upea.  En ole varma onko
siihen edes uhrattu verorahoja vaan sähkölaitoksen omasta voitosta.
Kauneus on katsojan silmissä.Verorahoja ne ovat joka sentti keräystavasta riippumatta.

Hienoa kuitenkin, että tolppa rakennettiin, se on täydellinen ajankuva ja muistomerkki Vaasan kaupungista Lumion johtamana. Vain tolpan virallinen nimi valittiin pieleen, tarkoituksella varmaankin, mutta vaasalaiset toki tietävät totuuden: Umpikiero.

Henry E klund

 • Guest
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #225 on: 08. 02. 2011 19:07 »
Eikös kunnon lakimiehen tunnista siittä et on niin kiero että laitaa hatun ruuvaamalla päähä.

AD

 • Guest
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #226 on: 09. 04. 2011 07:07 »
Tässä tuli mieleen että jos Vaasa ja Vähäkyrö yhdistyvät ja siinä paketissa Vaasan sähkö ryöstää itselleen Hiirikosken energian ja siitä syntyvä kauppahinta käytetään Vähänkyrön kehiittämiseen , mitä vähäkyröläiset saavat toimesta oikeasti?
Mielestäni vähäkyröläiset menettävät hyvän, toimivan sähköyhtiön, sellaisen joka tuottaa sähkönsä edullisesti, isellaisen jonka työvoimamiehitys on suhteutettu työtehoon oikealla mittakaavalla.
Ei myöskään Hiirikosken energian toimitiloja voi moittia liiasta pröystäilystä, eikä sen edustalle ole ainakaan vielä rakennettu turhia, rumia valotorneja.
Miiksi Hiirikosken energia tulisi muuttaa Vaasan sähköksi?

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #227 on: 09. 04. 2011 07:07 »
Eikös kunnon lakimiehen tunnista siittä et on niin kiero että laitaa hatun ruuvaamalla päähä.

Toinen hyvä tunnistuskonsti on huomata kiero lakimies sillä tosikiero nukkuu aina kulmasohvalla.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #228 on: 09. 04. 2011 08:08 »

Tässä tuli mieleen että jos Vaasa ja Vähäkyrö yhdistyvät ja siinä paketissa Vaasan sähkö ryöstää itselleen Hiirikosken energian ja siitä syntyvä kauppahinta käytetään Vähänkyrön kehiittämiseen , mitä vähäkyröläiset saavat toimesta oikeasti?

Mielestäni vähäkyröläiset menettävät hyvän, toimivan sähköyhtiön, sellaisen joka tuottaa sähkönsä edullisesti, isellaisen jonka työvoimamiehitys on suhteutettu työtehoon oikealla mittakaavalla.


Terävä huomio AD:ltä

Eikö se ole fiksumpaa myydä itse omaa omaisuuttaan ja käyttää sitä taatusti oman kunnan kehittämiseen, ei siihen mitään kuntaliitoksia tarvita

.


Offline peili

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 309
  • View Profile
  • Email
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #229 on: 09. 04. 2011 17:05 »
Menkääpä Herkkoo ja AD vähänkyrön ja Vaasan sivuille vertailkaapa sieltä minkälaisia suhteellisia osuuksia kuntien sähkölaitokset jakelee omistajilleen, ei Vaasan osuus ainakaan ole huonompi eikä Vähäkyrö ainakaan häviä liitoksessa vaikka vie mennessään omistuksensa Vaasaan, asukaslukuun suhteutettuna Vähänkyröläiset pääsevät hyvinkin plussalle sähköyhtiöiden omistuksillaan yhdistyessään vaasassan kanssa. Ja vielä siirtohinnat Vaasan sähköllä on niin paljon pienempi että sähköstä maksettu hinta laskee Vähänkyrön alueen kuluttajilla.

AD

 • Guest
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #230 on: 09. 04. 2011 17:05 »
Hieno kun asia kiinnostaa, kuitenkin se perusasia, näyttää unohtuvan, ei tuossa kaupassa mielestäni Vähäkyrö saa mitään, se vain hävittää omaisuuttaan.
Vaasan sähkö varmaankin jakaa omistajalleen rahaa enemmän, koen kuitenkin Hiirikosken järkevämmäksi yhtiöksi vertaillen yritysten kokoa, niiden toimintatehoa sekä asiakasystävällisyyttä.
En ole tutkinut yritysten sähkön myyntihintoja, kuitenkin Vaasassa asuessani olivat Vaasan sähkölaskut suurempia pienemmällä kulutuksella kuin nykyään ollessani Hiirikosken energian asiakas.

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #231 on: 17. 04. 2011 11:11 »
Vaasan sähkön hinta kumminki tasolla ettei hirveää hinkua ole vaihtaa josei lähde näihin vuoden tarjous soppareihin mukaan. Loppujen lopuksi meillä on hyvä yhtiö ja rannan vanhat miehet ei halua maksaa pankissa ylimääräistä eikä ole nettiä niin ne käy suoraan yhtiön kassalla maksamassa, ei varmaan joka yhtiössä onnistu.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Offline Klaus Berg

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1527
 • Gender: Male
 • Elämä on juoksukilpailu ajan kanssa
  • View Profile
  • Blogi
  • Email
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #232 on: 23. 07. 2011 08:08 »
Vaasan Sähkö nostaa hintojaan keskimäärin 12%  !

Nostamisen selitykset on kyllä hauskaa luettavaa.
Paras on toivomus ettei kansa sorru herjauksiin niin kuin viime kerralla.
Piti oikein asentaa PAKSU ovi konttorille suojelemaan työntekijöitä... hahahahha

Tosi korkean tason yritysjohtamista meillä on tuossa konttorissa.

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #233 on: 23. 07. 2011 08:08 »
Vaasan Sähkö nostaa hintojaan keskimäärin 12%  !

Nostamisen selitykset on kyllä hauskaa luettavaa.


Minä taas näen selitykset ihan normaaleina. Kaikki nousee, miksei siis myös sähkö? Niin ikävää kuin se onkin.
Sähkön tuotanto maksaa jo investointeina niin paljon, että on pakko nostaa tasaisin välein. Ja kuten tunnettua, raaka-aineiden hinnat eivät yleensä laske. Ja jos laskevat, ne nousevat nopeasti takaisin ja vähän päällekin. Ja kuka maksaa viime kädessä? Sähkön ostaja tietenkin.


Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Umpi Luuta

 • Guest
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #234 on: 23. 07. 2011 09:09 »
Mielenosoitus !

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #235 on: 23. 07. 2011 11:11 »

Mielenosoitus !


Tätähän se aina tarkoittaa kun toimijoita poistetaan kentältä (esim. Vähäkyrön sähköyhtiö oli suora kilpailija tähän asti) niin hinnat nousee automaattisesti kuten muutenkin näissä yhdistämisissä tuppaa tapahtumaan

.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #236 on: 13. 10. 2011 15:03 »
Alkuperäinen tarkoitusperä miksi kaupunki oli perustajana, kun laitosta aikanaan tähänkin kylään tuotiin oli turvata kaupungin asukkaiden sähkön saanti. Ei riistää. Ja sitähän se vähän on ollut jo monet vuodet.
Valitettavasti ei pitäisi mennä kovin kerkeästi kehumaan päättäjiä, ovat nuo poliitikot köyhien puolestapuhujapuolue vasureista lähtien innolla nostamassa sähkön hintaa samaan aikaan, kun kerrotaan muiden laitosten laskevan hintoja. Erityisesti (yö)sähköllä lämmittäjien laskua hivutetaan salakavalasti vähän kerrallaan ylöspäin.

Joskus käy sääliksi Heimo Linnaa, joka joutuu selittelemään hinnankorotuksia - sanois vaan suoraan, että Vaasan Sähkön kohoavat maksut ovat poliittinen keino piiloverotukselle. Kaupungin laitosten tuottovaatimukset ovat tasaveroa, jota puolueet farisealaisesti juhlapuheissaan vastustavat, mutta päätökset ovat kuitenkin aivan jotain muuta.      

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #237 on: 18. 05. 2012 17:05 »

.

Lainsäätäjien pitää alkaa kehitellä lakia jolla riistäjä sähkönsiirtofirmasta pääsee viaton kuluttaja eroon

Sähköyhtiöt alentavat sähkön hintaa kilpailijoiden paineessa

"Vaasan Sähkön asiakkaille heinäkuun alusta nousee kuitenkin sähkön siirtohinta."

http://yle.fi/uutiset/sahkoyhtiot_alentavat_sahkon_hintaa_kilpailijoiden_paineessa/6101193

-

AD

 • Guest
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #238 on: 18. 05. 2012 18:06 »

.

Lainsäätäjien pitää alkaa kehitellä lakia jolla riistäjä sähkönsiirtofirmasta pääsee viaton kuluttaja eroon

Sähköyhtiöt alentavat sähkön hintaa kilpailijoiden paineessa

"Vaasan Sähkön asiakkaille heinäkuun alusta nousee kuitenkin sähkön siirtohinta."

http://yle.fi/uutiset/sahkoyhtiot_alentavat_sahkon_hintaa_kilpailijoiden_paineessa/6101193

-
Kuinkahan tulee käymään kun Hiirikosken energia siirtyy Vaasan sähkölle.
Itse en henkilökohtaisesti mitenkään haluaisi olla Vaasan sähkön asiakas, sinne olen monta vuotta rahaa syytänyt, tuo Hiirikoski joka nykyään on ollut sähköntuottajani on paljon mukavampi, henkilökohtaisempi sekä edullisempi.
Vaasan sähkö sekä sen jäykkäniskaisuus sekä diktatuurimeininki jäi itselleni pahoin hampaankoloon.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Vs: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« Reply #239 on: 19. 05. 2012 09:09 »
Valitettavasti tähän kohtaan on vedettävä puoluepolitiikka mukaan! On muistettava, että ylipääjohtaja Linna on vain toimeenpaneva taho.

Vaasan Sähkön hallitukseen on saatava tavallisen tallajan suojaksi yksi Perussuomalainen! Muuten kuppaus tulee jatkumaan - uurnilla tavataan tuossa syssymmällä.

Siirtomaksujen korotuksen tarkoitus on vain estää energian hintakilpailu!