Author Topic: Vaasan Asuntomessut  (Read 303567 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline sähköjänis

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #360 on: 10. 07. 2006 10:10 »
Olisi kiva kuulla, mitä me vaasalaiset ihan konkreettisesti häviämme jos Asuntomessut pidetäänkin toisessa paikassa toiseen aikaan.

Kannnattaako luetella asioita, et pidä niitä menetyksinä.

Mistä käy ilmi, että Ympäristöseura vastustaa esim. OK-talorakentamista kategorisesti? Mistä käy ilmi, että se vastustaa Gerbyyniemeen suunniteltuja Asuntomessuja 2012. Mistä käy ilmi että se vastustaa yhtenä merenläheisenä vaihtoehtona Suvilahden Asuntomessuille ollutta Sundomin itärantaa?

Uuden puheenjohtajan mukaan ”jos nyt annetaan periksi (=Suvilahti), kohta rakennetaan muillekin rannoille” . Asia oli Pohjalaisessa puheenjohtajan sanomana yleisöpalstalla. Vastustetaan siis kategorisesti. MOT
« Last Edit: 10. 07. 2006 11:11 by sähköjänis »

Offline Orvokki

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #361 on: 10. 07. 2006 10:10 »
Sen sijaan, että he toisivat esille todellisia tavoitteitaan - mitä ne sitten ovatkaan, halutaan kaava kuin kaava kaataa sillä perusteella, että se muka rikkoisi lakia. Siinä sitten esiinnytään hurskaasti laillisuuden puolestapuhujana ahneita ja epärehellisiä tahoja vastaan.

Et ole tainnut lukea kovin tarkkaan seuran hallituksen mielipidekirjoituksia. He ovat nimenomaan kerta kerran jälkeen tuoneet esiin todelliset perusteensa ja tavoitteensa. Sen sijaan esim. Pohjalaisen kirjoittamat jutut koko asuntomessuprojektin aikana ovat antaneet varsin väärää kuvaa koko hankkeesta ja ympäristöseurasta. Sille eivät kai seuran jäsenet voi mitään, että toimittajat kirjoittavat juuri niin kuin kirjoittavat (ja päätoimittaja vielä editoi jutut mieleisikseen) eivätkä aina osaa/ymmärrä kertoa olennaisia asioita.

Mikä on ympäristöseuran todellinen tavoite? Vaikuttaa siltä, että heidän agendan mukaan pientaloja ei tulisi rakentaa, mihinkään. 

Ympäristöseura on koko ajan painottanut Eteläisen Kaupunginselän rantojen säilyttämistä yleisessä käytössä. Tämän periaatteen mukaan alueella vaikuttavat yleiskaavatkin on laadittu. Nyt vain joku sai yhtäkkiä päähänsä, että hei, rakennetaanpas tuonne, kun siellä on vielä vapaata rantaa. Sitten hätäisesti vaan kaavan laadintaan... Ei asioita näin hoideta! Ei ainakaan missään muualla kuin Vaasassa! Tässä peräänkuulutan edelleen virkamiesvastuuta. Ympäristöseuran huoli vapaiden rantojen häviämisestä ei ole ollenkaan liioiteltu, kun vilkaisee tulevaa yleiskaavaluonnosta, joka toteutuessaan hävittäisi vapaat rannat lähes kaikkialta.

Ympäristöseura on myös moneen kertaan todennut, että kovaa maata ja tilaa rakentamiselle (myös pientaloille!!) löytyy kyllä Vaasasta ilman, että täytyy kauneimmat luonnonalueet ja tärkeimmät virkistysalueet uhrata. Ja sehän pitää paikkansa. Ne ovat taas sitten jotkin muut tahot (kaupungin omassa organisaatiossa?), jotka jarruttavat tällaisten alueiden kaavoitusta/rakentamista. 

Seuraa ei kiinnostaa löytyykö nykyisille tai tuleville kaupunkilaisille mieluisia asuntoja järkevältä etäisyydeltä työpaikkoihinsa nähden.

Et voi väittää tällaista, kun et tunne seuran jäseniä (vai tunnetko?). Järkevä yhdyskuntasuunnittelu kiinnostaa heitä varmasti. Ovathan he mm. raviradan rakentamisen puolesta. Saadaan asuntoja lähelle keskustaa ja työpaikkoja. Järkevään suunnitteluun kuuluu myös riittävä määrä virkistysalueita, puistoja ja luonnonmukaisempia alueita, myös kaupungissa (ja erityisesti siellä niiden merkitys vain korostuu). Yleiskaavat on laadittu nimenomaan siksi, että myös nämä alueet turvattaisiin ja kaikilla asuinalueilla olisi tällaisia alueita.

Quote
5 §
Alueiden käytön suunnittelun tavoitteet

Alueiden käytön suunnittelun tavoitteena on vuorovaikutteiseen suunnitteluun ja riittävään vaikutusten arviointiin perustuen edistää:

1) turvallisen, terveellisen, viihtyisän, sosiaalisesti toimivan ja eri väestöryhmien, kuten lasten, vanhusten ja vammaisten, tarpeet tyydyttävän elin- ja toimintaympäristön luomista;

2) yhdyskuntarakenteen ja alueiden käytön taloudellisuutta;

3) rakennetun ympäristön kauneutta ja kulttuuriarvojen vaalimista;

4) luonnon monimuotoisuuden ja muiden luonnonarvojen säilymistä;

5) ympäristönsuojelua ja ympäristöhaittojen ehkäisemistä;

6) luonnonvarojen säästeliästä käyttöä;

7) yhdyskuntien toimivuutta ja hyvää rakentamista;

8 ) yhdyskuntarakentamisen taloudellisuutta;

9) elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä;

10) palvelujen saatavuutta; sekä

11) liikenteen tarkoituksenmukaista järjestämistä sekä erityisesti joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen toimintaedellytyksiä.

Edellä 1 momentissa säädettyjä tavoitteita toteuttavista kaavojen sisältövaatimuksista säädetään kunkin kaavamuodon osalta jäljempänä tässä laissa.

Menepä siinä sitten suunnittelemaan sellainen kaava, joka ei kenenkään tai minkään seuran agendan mukaisesti noudata kaikkia edellämainittuja asioita. Jo pelkästään luontoarvojen puolesta säädettyjen pykälien mukaan rakentaminen ei periaatteessa voi olla mahdollista mihinkään mikäli jonkin mielestä kaavan alle tärvellään esim. paikallinen rusakkoperhe.

Et ymmärtänyt tämän lain pykälän tarkoitusta. Olennaista siinä on tuolla alussa sanottu vuorovaikutteinen suunnittelu ja riittävä vaikutusten arviointi. Jotta kaavan vaikutukset voidaan arvioida, tulee sen perustua riittäviin selvityksiin, jotka täytyy olla kaikkien osallisten saatavilla riittävän aikaisessa vaiheessa. Tämä on sitä vuorovaikutteisuutta. Näin ei Suvilahden tapauksessa ole lainkaan toimittu. Silloin eivät myöskään osalliset voi arvioida kaavan vaikutuksia. Erityisesti tässä tapauksessa, kun laadittu asemakaava on täysin vastakkainen voimassa oleviin yleiskaavoihin nähden, olisi selvitykset tullut tehdä yleiskaavatasolla. Nyt alueelta on selvitetty lähinnä vain liito-orava ja muita ympäristöselvityksiä ei ole. Olisi myös mielenkiintoista tietää, miten tässä kyseisessä tapauksessa toteutuu esim. lain tarkoittama "yhdyskuntarakentamisen taloudellisuus", kun paikka on valittu mahdollisimman vaikeaksi ja tuottaisi tappiota vaasalaisille veronmaksajille ainakin sen 2.5 miljoonaa euroa... Tässä vain muutamia puutteita mainitakseni.

Täällä menee kaavoittamiseen liittyen asia kuin asia mönkään. Viimeisen 30 vuoden aikana tapahtuneet tai tapahtumatta jättäneet asiat vetävät mietteliääksi. Nykymeinkinki ei lupaa paljon enempää.

Ei menisi, jos hommat osattaisiin hoitaa oikein!


Tänne täytyy saada ihmisiä, jotka tekevät töitä ja viihtyvät siinä sivussa.

Virkistysalueet ovat yksi merkittävä viihtyvyystekijä...

Tämän porukan silmään ympäristöseura kusee kaikista eniten ja siten myös kaupungin talouden kirstuun.

Kaupungin talouden kirstuun kusevat kyllä aivan muut tahot kuin ympäristöseura! Herätys!! Kun sivusta katselee nykyisten poliitikkojemme rahojen tuhlausta niin ei voi kuin kauhistella! Kyllä asuntomessurahoilla olisi huomattavasti parempaakin käyttöä kuin rakentaa kalliisti taloja mutaan! Kaupungin yksi todellinen ja merkittävä imagotekijä on se, miten täällä toimivat esim. terveyden- ja sairaanhoito, opetus, vanhusten hoito jne. Nyt niitä ajetaan täällä alas niin että oksat pois. Toivoisin hieman järkeä tähän touhuun! Ja korostan, että uusille veronmaksajille kyllä löytyisi niitä pientalotontteja ilman, että tärkeimmät virkistysalueet täytyy uhrata.

Offline sähköjänis

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #362 on: 10. 07. 2006 11:11 »
Eteläisen Kaupunginselän rantojen säilyttämistä yleisessä käytössä ... tärkeimmät virkistysalueet uhrata.

Kukaan pöpelikköfani ei ole vastannut, vaikka useasti olen kysynyt: kuinka vanhukset, vammaiset, allergikot tai äidit lastenvaunuineen pääsevät alueelle? Eli piip-seuran viljelemä käsite "yleinen" on elitistinen.

Ei menisi, jos hommat osattaisiin hoitaa oikein!

Besser-wissers strikes again!

Offline luopio

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 225
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #363 on: 10. 07. 2006 11:11 »
Eteläisen Kaupunginselän rantojen säilyttämistä yleisessä käytössä ... tärkeimmät virkistysalueet uhrata.

Kukaan pöpelikköfani ei ole vastannut, vaikka useasti olen kysynyt: kuinka vanhukset, vammaiset, allergikot tai äidit lastenvaunuineen pääsevät alueelle? Eli piip-seuran viljelemä käsite "yleinen" on elitistinen.
Minua vastaan tulee päivällä paljon lastenavaunuja ja erittäin vanhoja sauvakävelijöitä. Myös talutettavia vanhuksia. Miksi allergikko välttäisi rantaa, ainakin minun kaikki allergikkotuttuni viihtyvät raikaassa meri-ilmassa?
Onko sähköjänis ehkä itse niin vammainen, ettei ole koskaan päässyt rantaan?Ja tästä syytä kateellinen siellä liikkujille? Tai sitten liikkuu vain autolla?  Muita selityksiä en keksi asiantuntemattomuudelle tähän hätään.


Muuten: muista kun erään suuren, varsin menestyvän ja laajenevan vaasalaisen vientiyrityksen toimitusjohtajaa siteerattiin kun hän lausui asiasta toivoen (tuleville ja nykyisille) työntekijöilleen viihtyisiä ulkoilumahdollisuuksia ja vapaita rantoja.

Offline Ozzy

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 187
 • Gender: Male
 • Muista aina lähdekritiikki!
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #364 on: 10. 07. 2006 12:12 »

Ei menisi, jos hommat osattaisiin hoitaa oikein!

Besser-wissers strikes again!

Ei tartte olla kaikentietävä. Esim. Oulun asuntomessujen 2005 kaavaa aloitettiin tehdä jo 1999 eli kuutisen vuotta ennen messuja (vrt. Vaasan  n. 3 v.). Messuja haettiin vasta kaavan teon aloittamisen jälkeen. Siellä homma osataan (ja kaupunki kasvaa!).
Demokratia on muutakin kuin enemmistöpäätös!

Offline sähköjänis

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #365 on: 10. 07. 2006 13:01 »
Minua vastaan tulee päivällä paljon lastenavaunuja ja erittäin vanhoja sauvakävelijöitä. Myös talutettavia vanhuksia. Miksi allergikko välttäisi rantaa, ainakin minun kaikki allergikkotuttuni viihtyvät raikaassa meri-ilmassa?
Onko sähköjänis ehkä itse niin vammainen, ettei ole koskaan päässyt rantaan?

Oletko ehkä itse taulapää. Tottakai pyörätiellä pystyy kulkemaan. Mutta eihän kukaan teistä sitä pyörätietä ole suojelemassa, vaan sitä pöheikköä tiestä rantaan. Vai oletko sitä mieltä, että valitus on tehty sen pyörätien säilyttämiseksi? O Sancta simplicitas, siitäkö luulet olleen puhe? Uudessa kaavassa on uusi kävely-pyörätieraitti myös.  Laita valot päälle joka kammariin.

Oulun asuntomessujen 2005 kaavaa aloitettiin tehdä jo 1999 eli kuutisen vuotta ennen messuja (vrt. Vaasan  n. 3 v.). Messuja haettiin vasta kaavan teon aloittamisen jälkeen. Siellä homma osataan (ja kaupunki kasvaa!).

Lainataan Vaasan jarruketjua sinne, loppuu sekin kasvu
« Last Edit: 10. 07. 2006 13:01 by sähköjänis »

Offline Ozzy

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 187
 • Gender: Male
 • Muista aina lähdekritiikki!
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #366 on: 10. 07. 2006 14:02 »
Oulun asuntomessujen 2005 kaavaa aloitettiin tehdä jo 1999 eli kuutisen vuotta ennen messuja (vrt. Vaasan  n. 3 v.). Messuja haettiin vasta kaavan teon aloittamisen jälkeen. Siellä homma osataan (ja kaupunki kasvaa!).

Lainataan Vaasan jarruketjua sinne, loppuu sekin kasvu

Oululla on kyllä ihan oma "jarruketju" eli luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys. Ovat nettisivujensa mukaan antaneet lausunnon tuon messualueen kaavasta. Eikä ollut pelkästään positiivista luettavaa. Koska kaavan tekemiselle oli varattu tarpeeksi aikaa pystyttiin kaava tekemään huolella.

Muuten olen sitä mieltä, että sinun sähköjänis olisi hieman syytä miettiä myös sitä kuinka käyttäytyä keskustelussa. Luopion haukkuminen taulapääksi ja ehdotus valojen päälle laittamisesta alkavat olla jo aika huonoa netikettiä.
Demokratia on muutakin kuin enemmistöpäätös!

Offline Ligan

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 32
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #367 on: 10. 07. 2006 14:02 »

Onko sähköjänis ehkä itse niin vammainen, ettei ole koskaan päässyt rantaan?Ja tästä syytä kateellinen siellä liikkujille? Tai sitten liikkuu vain autolla?  Muita selityksiä en keksi asiantuntemattomuudelle tähän hätään.

Kertoo paljon luopion 'avarakatseisuudesta' yleistämällä kaikkia liikuntarajoitteisia ihmisiä katkeroituneiksi. Kannattaisi mennä peilin eteen , tai vaihtoehtoisesti Palosaarelle palvelutalolle ottamaan selvää tosielämästä.

Offline Maija M

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 6
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #368 on: 10. 07. 2006 17:05 »
kaupunki tarvitsee lisää nuoria - työssäkäyviä - lapsiperheitä. Tänne täytyy saada ihmisiä, jotka tekevät töitä ja viihtyvät siinä sivussa. Kaupungin ei saisi olla sellainen, josta nuoret aikuiset haluavat pääsääntöisesti pois, kuten monen kohdalla on. Ei täältä vanhat ihmiset mihinkään lähde, se on selvää. Työssäkäyvä, veroja maksava porukka - se on se, joka liikkuu.

Ihmisillä on unelmia ja taipumus pyrkiä toteuttamaan niitä tavalla tai toisella.  Monenkohan vaasalaisen unelma on asua merenrannalla omakotitalossa tai edes omakotitalossa? Moniko lähtee toteuttamaan unelmaansa muualle, kun Vaasasta ei sopivaa tonttia irtoa ?

Meidän perheen unelma on toteutunut: asumme merenrannalla. Nyt kynnys muuttaa Vaasasta on kasvanut paljon suuremmaksi, kuin mitä se oli sinä neljän vuoden aikana, kun odottelimme rakennuslupaa omalle tontillemme. Ennen tämä meidänkin tontti oli pöpelikköä, pajukkoa ja kaislikkoa, emme koskaan nähneet ketään ulkoilemassa tonttimme edustan rantapusikossa.
Nyt ranta on pistetty kuntoon ja siitä pääsee nauttimaan meidän nelihenkisen perheen lisäksi joukko ystäviä, tuttavia ja lapsien kavereita. Se, että olemme tyytyväisiä kotiimme ja sen sijaintiin, takaa, että jatkamme yrittäjinä Vaasassa ja sitä kautta tarjoamme monelle vaasalaiselle työpaikan.

Haluan esittää tämän "käyttäjä kokemuksia" kommentin siksi, että keskustelua rantarakentamisesta ja asumisesta voitaisiin miettiä myös siltä kantilta, että ketkä siellä rannalla oikeesti asuu ja haluaisi asua. Täällä meidän naapuristossa asuu lähinnä yrittäjä-lapsiperheitä. Olisi mielenkiintoista tietää, missä ja miten esim. ympäristöseuran jäsenet itse asuu ? Ja monellako on huvila saaressa ?

Usein olen miettinyt myös vaasalaista "huvila"kulttuuria. Lähisaaristo on täynnä lahoja merenpäällä makaavia mökkirumiluksia, joiden kaikki jätevedet yms. valuu suoraan luontoon ja mereen. Miksi tämä rannoilla asumisen muoto on niin sallittua kun taas kunnollisten omakotitalojen rakentaminen rannoille on joidenkin mielestä jotenkin epäsopivampaa.


Offline präntööläinen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #369 on: 10. 07. 2006 17:05 »
Uudessa kaavassa on uusi kävely-pyörätieraitti myös.  Laita valot päälle joka kammariin.
Sehän on asvaltoitu katu talojen välissä! Se mutasaarten yli menevä kapulasilta ei liene pyörille tarkoitettu ja valmistuisikokaan koskaan? Sieltähän rupusakki voisi tuijotella OK-talon pihalle!
Maija M:lle: ei paljon meitä veronmaksaja-yrittäjä-präntööläisiä lämmitä kuljeskeskella Viikintietä ja katsella merta talojen pihojen läpi. Se ranta on kyllä kaavassa yhteinen... Kumpiko on kaupungiksi kutsutussa taajamassa tärkeintä: tuhansien hyvinvointi vaiko vain muutaman? Åminnet, Oraviset, Maksamaat ja Vallgrundit ovat erikseen. Siellä on vain metsää rannan takana, ei tuhansia veronmaksajia.

Offline Orvokki

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #370 on: 10. 07. 2006 17:05 »
Ihmisillä on unelmia ja taipumus pyrkiä toteuttamaan niitä tavalla tai toisella.  Monenkohan vaasalaisen unelma on asua merenrannalla omakotitalossa tai edes omakotitalossa? Moniko lähtee toteuttamaan unelmaansa muualle, kun Vaasasta ei sopivaa tonttia irtoa ?

Mielestäni omakotitalot kaupungissa eivät kuulu merenrannalle. Kun ajatellaan kävelyetäisyydellä olevia kaupungin rantoja niin niitä on todella rajoitetusti ja ne tulisi ehdottomasti säilyttää kaikkien yhteisinä, ei joidenkin perheiden ja perheen tuttavapiiriin kuuluvien yksinoikeutena. Eteläisen Kaupunginselän rannat ovat todella vilkkaassa virkistyskäytössä, myös Suvilahden "pöpeliköt", joiksi joku täällä niitä kutsui. Siellä todellakin näkee kulkemassa niin nuoria kuin vanhojakin ja myös äitejä lastenvaunujen ja lapsien kanssa. Maan kohotessa rantapolku tulee todennäköisesti jossakin vaiheessa siirtymään rannemmaksi, mutta rantamaisema ja -metsä säilyy ja alueella voi nauttia luonnosta lähellä kaupunkia. Suvilahti-seurankin ainoa toive oli, että mahdollisimman paljon luontoa + kaikille vapaa rantapolku säilyisi. Asuntomessukaavassahan rantapolku ei säilyisi vaan kauemmas merelle olisi rakennettu ponttoonisilta kävelijöitä varten. Se ei ole mikään rantapolku, jossa voi nauttia luonnosta. Eteläisellä Kaupunginselällä eri vuodenajat näyttäytyvät todella upeina ja omaleimaisina. Siellä on todella suuri nautinto kävellä ja virkistää mieltä. Ei ole turhan montaa vastaavaa paikkaa kaupungissamme.

Haluan esittää tämän "käyttäjä kokemuksia" kommentin siksi, että keskustelua rantarakentamisesta ja asumisesta voitaisiin miettiä myös siltä kantilta, että ketkä siellä rannalla oikeesti asuu ja haluaisi asua. Täällä meidän naapuristossa asuu lähinnä yrittäjä-lapsiperheitä. Olisi mielenkiintoista tietää, missä ja miten esim. ympäristöseuran jäsenet itse asuu ? Ja monellako on huvila saaressa ?

Voitaisiin myös ajatella siltä kantilta, että ketkä rantoja nyt käyttävät ja miksi. Tämä joukko on huomattavasti suurempi kuin se joukko, joka rannalle muuttaisi.

Olen ympäristöseuran jäsen ja asun kerrostalossa. Minulla ei ole huvilaa saaressa (tai missään muuallakaan). Ympäristöseuran jäsenet ovat ihan tavallisia ihmisiä, jotka vain toivovat, että tulevatkin sukupolvet saisivat nauttia näistä upeista vapaista rannoistamme, joista itsekin olemme saaneet nauttia jo 150 vuotta. Ne ovat ehdottomasti sitä upeinta Vaasaa ja aivan omaleimaista Suomen kaupunkien joukossa.

Offline Maija M

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 6
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #371 on: 10. 07. 2006 18:06 »

Mielestäni omakotitalot kaupungissa eivät kuulu merenrannalle.

Tarkoittaako kaupunki tässä siis koko Vaasaa vai kaupungin keskustan rantoja ? Entä miten luonto ja kaupungin keskusta sitten kohtaavat ? Miksi asua kaupungissa, jos haluaa olla luonnossa on vähän vastaava kysymys kuin miksi asuu kaupungissa, jos haluaa asua omakotitalossa. Sehän on vain se tietty ihannekuva omasta asuinympäristöstämme mikä on mielessämme. Kun on tyytyväinen omaan oloonsa sen ei halua muuttuvan, sehän on aivan ymmärrettävä. Omista saavutuista eduista ei haluta luopua.

Voitaisiin myös ajatella siltä kantilta, että ketkä rantoja nyt käyttävät ja miksi. Tämä joukko on huomattavasti suurempi kuin se joukko, joka rannalle muuttaisi. 

Vaikka omistaisikin talon rannalla, niin ei se sitä tarkoita, että pyöräilisi ja lenkkeilisi omassa pihassaan. Jos puhuu ranta-rakentamisen puolesta, niin puntarissa on toki myös omat virkistäytymispaikat.

Olen ympäristöseuran jäsen ja asun kerrostalossa.

Ilmeisesti keskustassa lähellä rantoja. Tuskin kukaan Ristinummelainen äiti lapsineen kovin usein viitsii lähteä virkistäytymään kaupungin keskustan luontoon. Jos asuisin vielä keskustassa, varmasti käyttäisin rantaraittia ulkoiluun, vaikkakin se on hyvällä ilmalla liian ruuhkainen ja tuulisella ilmalla liian tuulinen. Kummasti olen kaupungin rantaraitin jälkeen sopeutunut muihinkin virkistäytymisreitteihin muuttojen myötä, vaikka se meri ei usein näykkään muualla kuin kotipihassa.

Minulla ei ole huvilaa saaressa (tai missään muuallakaan). Ympäristöseuran jäsenet ovat ihan tavallisia ihmisiä, jotka vain toivovat, että tulevatkin sukupolvet saisivat nauttia näistä upeista vapaista rannoistamme, joista itsekin olemme saaneet nauttia jo 150 vuotta.

Oho, minkäs ikäistä sakkia siellä ympäristöseurassa oikein on :-D

Offline präntööläinen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #372 on: 10. 07. 2006 21:09 »

Mielestäni omakotitalot kaupungissa eivät kuulu merenrannalle.

Tarkoittaako kaupunki tässä siis koko Vaasaa vai kaupungin keskustan rantoja ? Entä miten luonto ja kaupungin keskusta sitten kohtaavat ? Miksi asua kaupungissa, jos haluaa olla luonnossa on vähän vastaava kysymys kuin miksi asuu kaupungissa, jos haluaa asua omakotitalossa. Sehän on vain se tietty ihannekuva omasta asuinympäristöstämme mikä on mielessämme. Kun on tyytyväinen omaan oloonsa sen ei halua muuttuvan, sehän on aivan ymmärrettävä. Omista saavutuista eduista ei haluta luopua.
Olen ympäristöseuran jäsen ja asun kerrostalossa.

Ilmeisesti keskustassa lähellä rantoja. Tuskin kukaan Ristinummelainen äiti lapsineen kovin usein viitsii lähteä virkistäytymään kaupungin keskustan luontoon. Jos asuisin vielä keskustassa, varmasti käyttäisin rantaraittia ulkoiluun, vaikkakin se on hyvällä ilmalla liian ruuhkainen ja tuulisella ilmalla liian tuulinen. Kummasti olen kaupungin rantaraitin jälkeen sopeutunut muihinkin virkistäytymisreitteihin muuttojen myötä, vaikka se meri ei usein näykkään muualla kuin kotipihassa.
Minä kyllä Präntöön perukoilta asti aina lähden lenkille juuri tuolle keskustan rantaraitlille ja käyn Suvilahden rantapolun päässä kääntymässä- siinä jossa se ärsyttävästi tulee kerrostalon viereen ja alkaa asvaltti. Miksi ihmessä se polku ei mene Patteriniemeen saakka (ja sieltä kanavan vartta, katskin reunaa Risöhön...)?
Tänne tuon kaikki muulta tulevat vieraanikin. Kyllä ihastelevat!
Miksi en lähde vaikka Västervikiin päin? No kun rantaan ei pääse kuin piipahtamaan siellä täällä. Kyllä Viikinganrannasta aina Strömsöhän asti oleva raitti on kai tavalliselta veronmaksajalta menetetty? No, jos on rahaa niin löytyyhän sieltä taloja ja aina niitä joskus on myynnissäkin. Eikö tuo nuosukkaille riitä? Ne on sentään rakennettu vain"suhteilla" mutta ei verorahoilla sentään (kuten mutatalot pitkälti tulisivat?) Mutta tuo kilometrien yhteisöltä yksityisille annettu ranta on kai nyt vain hyväksyttävä. Elämme egoistista aikaa. Olisi perin onnetonta jos Keskustan rantaraittikin mentettäisiin. Hyvin, hyvin onnetonta. Onneksi meillä sentään on suoraselkäinen Ympäristöseura meitä tavallisia vaasalaisia puolustamassa.
(On muuten minulla tuttu Vanhassa Vaasassa joka myös käy keskustan rantaraitilla säännöllisesti. Myös hän kyyditsee sinne kaukaiset vieraansa)
P.S Rannoilla Gustavsborgissa ja Ahvensaaressa meneen lähellä vesilinjaa jo uusia polkuja.Uuden raitin voisi viedä jo lähemmäs vettä niin ei pusikot vaivaisi hienohelmoja. Kaislameri on upea!

Offline sähköjänis

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #373 on: 11. 07. 2006 08:08 »
Se mutasaarten yli menevä kapulasilta ei liene pyörille tarkoitettu ja valmistuisikokaan koskaan? Sieltähän rupusakki voisi tuijotella OK-talon pihalle!
.... tuhansien hyvinvointi vaiko vain muutaman?

Onko se kuitenkin se kuuluisa kateus, mikä sieltä läpi vahingossa paistaa, harmin paikka. Minua itseäni on aina ihmetyttänyt, että miten jonkun toisen menestys ja onni on toisilta pois, sehän on päinvastoin! Taasen kysymys tuhansien vs muutaman hyvinvoinnista ei ole näin yksinkertainen. Sinnehän hyvällä säkällä muuttaa vaikapa yrittäjä, jonka yritys työllistää, sanotaan 50 henkilöä. Ja kaikki kasvupiristeet tähän kaupunkiin näkyvät sinunkin elämässäsi. Toivommehan että meidän kaikkien terveyspalvelut toimivat vielä vuosikymmenten päästäkin. Verovaroilla subventoitua on lähes kaikki rakentaminen kaupungissa; jos ei muuta kaupungin toimesta, niin ainakin infrastruktuuri.

Onneksi meillä sentään on suoraselkäinen Ympäristöseura meitä tavallisia vaasalaisia puolustamassa.

Erehdyt pahasti, jos luulet, että heidän motiivinaan on "tavallisten" vaasalaisten puolustaminen. Sehän olisi kuin vasemmistopuolueen puolueohjelmasta tällainen teesi. Heille luonto on arvo sinänsä, sen arvo ei ole ihmisen virkistysalueena, koska silloin luonto kärsii ("mitä vähemmän ihmisiä, sen parempi luonnolle", Pentti Linkola).
« Last Edit: 11. 07. 2006 08:08 by sähköjänis »

Offline Orvokki

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #374 on: 11. 07. 2006 08:08 »
Sähköjänis: mielestäni on ikävää, että lauot jatkuvasti meistä ympäristöseuran jäsenistä paikkansapitämättömiä kommentteja. Kirjoittelustasi paistaa läpi se, että et vähimmässäkään määrin tunne ympäristöseuraa etkä sen jäseniä. Suosittelen sinulle, että otat yhteyttä seuran aktiiveihin ja keskustelet heidän kanssaan (ja he varmasti keskustelisivat sinunkin kanssasi mielellään!). Voisit muuttaa ennakkokäsityksiäsi. Toivoisin, että nämä keskustelut tästä aiheesta täällä blogillakin pysyisivät asiallisina ja että koitettaisiin todellakin pysyä itse asiassa. Silloin on huomattavasti mukavampi kirjoittaa tänne ja perustella näkemyksiänsä. Silloin voidaan saada myös rakentavampaa keskustelua aikaiseksi. Kiitos.

Offline präntööläinen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #375 on: 11. 07. 2006 10:10 »
Se mutasaarten yli menevä kapulasilta ei liene pyörille tarkoitettu ja valmistuisikokaan koskaan? Sieltähän rupusakki voisi tuijotella OK-talon pihalle!
.... tuhansien hyvinvointi vaiko vain muutaman?

Onko se kuitenkin se kuuluisa kateus, mikä sieltä läpi vahingossa paistaa, harmin paikka. Minua itseäni on aina ihmetyttänyt, että miten jonkun toisen menestys ja onni on toisilta pois, sehän on päinvastoin! Taasen kysymys tuhansien vs muutaman hyvinvoinnista ei ole näin yksinkertainen. Sinnehän hyvällä säkällä muuttaa vaikapa yrittäjä, jonka yritys työllistää, sanotaan 50 henkilöä.
Tuossa esimerkissä se kateus olisi ollut niiden onnekkaiden OK-tonttien omistajien, jotka ehkä olisivat estäneet (valituksilla?)kapulasillan ihmisineen tulemasta pilaamaan merinäköalaa. Jos esimerkiksi Hietasaari myytäsiiin Rabbelle OK-tontiksi niin olisiko se sähköjäniksen mielestä kateutta jos sitä  vastustaisi?

Luuletko todella, että tämä esimerkkiyrittäjä ei löydä Vaasasta sopivaa asuntoa ja näin jättää työllistämättä?! Muttaa peräti työllsitämään muualle? Kyllä varakkaille löytyy parempiakin asuntoja ja niitä on kovasti koko ajan myynnissäkin. Hyvät yrittäjät ovat enemmän kiinnostuineita työntekijöiden hyvinvoinnista kuin omastaan. Ja työntekijät taas tykkäävät ulkoilla...Näinhän se yksi vähän isomman yrityksen omistaja sanoikin.

Offline sähköjänis

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #376 on: 11. 07. 2006 13:01 »
Voi hyvät hyssykät, kun joku uskaltaa olla kanssanne eri mieltä. Älämölö nousee kun kritisoi periaatteitanne. Osa väittämistänne on mutu-väittämiä, osalla ei ole kaislamerta suurempaa näköalaa tästä kaupungista ja sen kehittymisestä, osa vastustaa kaikkea uutta, toiset taas eivät pääse sentimentaalisesta suhtautumisestaan wanhaan hywään aikaan, jotta näkisivät hyvää myös tulevassa.

Eikö teistä ketään yhtään mietitytä se seikka, että muita valituksen tekijöitä ei ole, vaikka vesiluvasta ja oletettavasti kaavastakin on keskusteltu niissä valtion virastoissa, jotka huomautuksen jättivät ja muuallakin? Esimerkiksi Länsi-Suomen Ympäristövirasto tiedetään suhteellisen tiukaksi kommenteissaan, samoin Museovirasto on tällainen.

Ja lienee sanomatta selvää, että eivät kaikki ko seuran jäsenet kuulu mainitsemiini. Sitä joka kokee tulleensa hyökkäyksen kohteeksi kehotan lukemaan ketjua uudestaan, ei ole ollu yksipuolista tämäkään. Käsityksemme maailman menosta ja tämän kaupungin tulevaisuudesta ovat niin erilaiset, että tämä sapelien kalistelu on suhteellisen turhaa.

EDIT: Se joka pitää minua jonain luonnon vihollisena, erehtyy. Minusta vain kaupunkiin eivät ryteiköt kuulu, vaan hoidetut puistot. Ja jos suojelisitte samalla tarmolla kaupunkimme vanhoja puutaloja, olisin kanssanne samassa rintamassa.

Peace
« Last Edit: 11. 07. 2006 13:01 by sähköjänis »

Offline präntööläinen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #377 on: 11. 07. 2006 14:02 »
Eikö teistä ketään yhtään mietitytä se seikka, että muita valituksen tekijöitä ei ole, vaikka vesiluvasta ja oletettavasti kaavastakin on keskusteltu niissä valtion virastoissa, jotka huomautuksen jättivät ja muuallakin? Esimerkiksi Länsi-Suomen Ympäristövirasto tiedetään suhteellisen tiukaksi kommenteissaan, samoin Museovirasto on tällainen.

Se muistutushan on edellytys valitukselle vesilupa-asiassa. Me emme vielä tiedä valittavatko he vai eivät. Valituksen voi vasta tehdä kun lupa on tullut. Jos heidän muistuttamiinsa asioihin ei tule korjausta niin silloin heidän on pakko valittaa - sillä edellytyksellä, että lupa yleensä tulee. Sitä kylläkin kovasti asiantuntijapiireissä epäillään.

starman

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #378 on: 11. 07. 2006 15:03 »
Jos asuntomessuja ei päästä rakentamaan, niin mitkä ovat vaihtoehdot? Peruuntuvatko koko messut, vai voidaanko ne muka järjestää jossain muussa kunnassa näinkin nopealla varoitusajalla?

Offline präntööläinen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #379 on: 11. 07. 2006 17:05 »
Eikös ne muutenkin jäädä meinannut väliin. Ei löytynyt halukasta kuntaa vuodelle 2008. Vaasa lähti yltiöpäiseen yritykseen tekn. apul. kaup. joht Longan vastustuksesta huolimatta. Saapa hän nyt sanoa, että mitä minä sanoin... Onko tässä syy tumpulointiin vesilupa-asiassa? Miksipä muuten anomus noin vuoden kestävään prosessiin saatiin lähtemään (muistutuksista päätellen varsin puutteellisena) vasta toukokuussa 2006?
« Last Edit: 11. 07. 2006 19:07 by präntööläinen »

doctor

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #380 on: 14. 07. 2006 07:07 »
Kuka vastaa siitä jos kaikki nyt jo Asuntomessuihin käytetyt  rahat menevätkin hukkaan? Nythän vaikuttaa siltä, että ajat sitten olisi jo pitänyt nähdä, ettei hommasta voi mitään tulla. Kenen on vastuu?

Petri

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #381 on: 14. 07. 2006 07:07 »
Vastuu on poliittisilla päättäjillä, jotka hyväksyivät hankkeen toteuttamisen. He kuitenkin tekevät päätökset siitä mitä hankkeita virkamiehet lähtevät toteuttamaan.

Vaasan kaupungilla on muuten oma osastonsa tänään alkavilla Espoon asuntomessuilla. Messuosastolla kaupunkia esittelevät Vaasan kaupungin oma henkilökunta sekä Asuntomessutoimiston henkilökunta

foliohattu

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #382 on: 15. 07. 2006 11:11 »
Onko kenellään tietoa koska kaupunki voi varmuudella ilmoittaa, että asuntomessut toteutuvat?

Koska voidaan alkaa juhlia Pyrrhoksen voittoa tai alkaa odottelemaan uuden asuinalueen valmistumista?

doctor

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #383 on: 15. 07. 2006 19:07 »
Virallisesti on messupällikkö Ullakko ilmoittanut, että syksyllä (siis tämän vuoden!) päästään aloittamaan. Vesiluvasta on on kuitenkin moni taho jättänyt tiukkoja selvityksiä vaativia muistutuksia viime kuussa. Jotkut ovat väittäneet että lupa-asian ratkaisu viipyy ainankin ensi vuoden puolelle. Asemakaavasta on lisäksi tehty asiantunteva valitus.
Mikäli vesilupa myönnettäisiin, eikä siitä kukaan valittaisi, voisi siis aikaisin aloitushetki olla ensi kevät, elllei myöskään kaavavalitus johda kaavan kumoamiseen. Mutta voidaanko messut toetuttaa kunnialla tuollaisella alueella vuodessa? Sitä en varsin puutteellisella rakennusteknisellä asiantuntemuksellani pysty arvoimaan.

Jos taas kaavavalitus mene läpi niin messuja emme näe. Jos vesilupaa ei myönnetä, tai jos se myönnetään ja siitä joku taho valittaa, emme myöskään messuja näe (valituksen käsittely vie vuoden).

Mikäli "asioista tavallisesti perillä oleva" lähteeni on taas oikeassa, niin messujen totetutuminen on erittäin epätodennäköistä. Sen asian voisivat vastuulliset virkamiehet tarkistaa lupaviranomaisilta ja oikeuslaitoksilta, jos halauaisivat.


Offline luopio

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 225
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #384 on: 16. 07. 2006 20:08 »
Melkein kaikista asioista saa nykyään jossain netissä lyödä vetoa. Tässä olisi jännä vedonlyöntikohde.
Miikähän olisi kerroin Messut 2008 puolesta? 1-20 ?

Offline lammaspaimen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 230
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #385 on: 17. 07. 2006 18:06 »
Melkein kaikista asioista saa nykyään jossain netissä lyödä vetoa. Tässä olisi jännä vedonlyöntikohde.
Miikähän olisi kerroin Messut 2008 puolesta? 1-20 ?

Pyydä joltain toimistolta kerroin. Usein pyydetyt kertoimet vaan ovat näissä paljon perehtymistä ja vähäisiä vetoja keräävissä kohteissa sen verran alakanttiin laskettuja, ettei vedonlyönti kannata.
"Tällaisen päätöksen jälkeen minun on aika vaikea puhua eduskunnassa Vaasan liikenneyhteyksien puolesta" Håkan Nordman 6.11. Pohjalaisessa

Arne-seppä

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #386 on: 17. 07. 2006 20:08 »
Olen takonut mielessäni ajatuksen poikasta, kun keskustelua on näinkin pitkään jo jatkunut, että josko joku palstalaisista osaisi tehdä asiasta jonkinlaisen äänestysehdotuksen?? Saatais vähän säpinää kesään..

Offline lammaspaimen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 230
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #387 on: 25. 07. 2006 22:10 »
Olen takonut mielessäni ajatuksen poikasta, kun keskustelua on näinkin pitkään jo jatkunut, että josko joku palstalaisista osaisi tehdä asiasta jonkinlaisen äänestysehdotuksen?? Saatais vähän säpinää kesään..

Ehdotan äänestykseksi veikkausta siitä, kuinka monessa Vaasan asuntomessuja käsittelevässä viestissään nimim. "sähköjänis" on selittänyt jotain kateudesta. Porvariretoriikassa "kateus" on melkoinen hitler-kortti, joka vedetään esille aina silloin, kun muita argumentteja ei ole ja ollaan selvästi alakynnessä. Joidenkin mielestä se on aina...
"Tällaisen päätöksen jälkeen minun on aika vaikea puhua eduskunnassa Vaasan liikenneyhteyksien puolesta" Håkan Nordman 6.11. Pohjalaisessa

doctor

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #388 on: 27. 07. 2006 10:10 »
Kateus on tosiaan aika raukkamainen argumentti. Kun minulta, siis vaasalaiselta veronmaksajalta, ja periaatteessa kymmeniltä tuhansilta, ja myös tulevilta sukupolvilta, otetaan pois jotain jota meillä on "aina" ollut, ja annetaataan jollekin yksityiselle, on kyse vähän muusta kuin kateudesta.
On kyse vähän samasta kun (voitetussa) sodassa piirretään rajat uusiksi kun saadaan uusia alueita.

Kun ottaa toiselta ja kärsinyt osapuoli vastustaa, niin eihän se ole kateutta vaan lähinnä oikeuden vaatimista.

Offline sähköjänis

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #389 on: 27. 07. 2006 11:11 »
Yritä jo http://www.sheepshagger.com/  päättää, olenko oikealla vai vasemmalla. Kuntaliitosasioissa olen mielestäsi vasemmistolainen. Näin kommentoit kirjoitustani:

Onko tuo joku demarien vakiosetti, joka esitetään aina, kun joku ottaa puheeksi valtion tai kuntien tarjoamien palvelujen tehostamisen?

ja tässä asiassa porvari, jopa kovin oikealla

Porvariretoriikassa "kateus" on melkoinen hitler-kortti, joka vedetään esille aina silloin, kun muita argumentteja ei ole ja ollaan selvästi alakynnessä. Joidenkin mielestä se on aina...

fking naurattaa.
« Last Edit: 28. 07. 2006 06:06 by sähköjänis »

Pölhökustaa

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #390 on: 27. 07. 2006 15:03 »
Pitää sivuuttaa nyt kaikki löpinä ja palata itse asiaan.Vaasan asuntomessualueeseen. Suomalaiset ovat osanneet perinteisesti rakentaaa viisaasti sinne missä viisasta on. Mutta.

Offline mattijateppo

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 18
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #391 on: 27. 07. 2006 20:08 »
Ovatkohan tämän palstan kirjoittajat jo käyneet tutustumassa vuoden 2006 asuntomessuihin Espoossa? Siellä käyneenä voin vaan todeta, että jos messut Suvilahteen saadaan, on se aikamoinen lottovoitto Suvilahtelaisille. Paikat kuntoon kerralla viimeisen päälle! Messut poikivat aluelle mm. Suvilahden lähiliikuntaprojektin, jossa suunnitteilla on alueelle uusia valaistuja lenkkipolkuja ja melontakeskus! Olisiko tälläinen mahdollista ilman messuja? Ei todellakaan. Tämän palstan keskustelu näyttää polkevan paikallaan noissa muutamassa rantaan tulevassa omakotitalossa, vaikka ne ovat vain pieni osa rakennettavasta asuntotuotannosta.

Offline lammaspaimen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 230
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #392 on: 29. 07. 2006 23:11 »
Yritä jo http://www.sheepshagger.com/  päättää, olenko oikealla vai vasemmalla.

Eihän tuossa ole mitään ristiriitaa. Tosi-demarit ovat nykyisin sielultaan wannabe-porvareita, mutta he nuoleskelevat historiallisista syistä johtuen ensisijassa työväkeä. Oma etu on merenrantatontti ja sellainen pitäisi saada äänestäjäkunnan, pienituloisten sosiaalityöntekijöiden, siunauksella. Siksi kansalaispalkasta ja sosiaalitoimen alasajosta puhuminen on demarin mielestä tuomittavaa. Toisaalta kateudesta puhutaan, jotta työväki ei tajuaisi kusetusta, vaan potisi sen sijaan omantunnontuskia. Demarius sen sijaan on, kuten edellisestä käy ilmi, hyvinkin ristiriitaista. Homma toimii ja merenrantatontteihin on saumat niin kauan kun valta säilyy. Ongelma on se, että valta säilyy parhaiten ja varmiten työväen tuella. Toisin sanoen puolueen ja yhteiskunnallisesti aktiivisten demareiden arvot ovat kaukana suuren ja yhteiskunnallisesti passiivisen äänestäjäkunnan arvoista, mutta vuodesta toiseen äänet on saatava. Jotenkin näin. En ole ihan vähän päissäni.

Lopuksi kerron teille lyhyesti harrastuksestani (ja myös nimimerkkini alkuperästä, kun se näyttää ainakin yhtä nimimerkkiä häiritsevän):

Mutta sulle taitaa olla turha selittää mitään itseironiasta; keskustelukumppaneiden nimimerkkien pilkkaamisen näytät jo osaavan; ehkä tämän jälkeen tajuat, että osuu osumatta; tai osuu kymppiin, mutta minun tauluun.

-keltsi
lampaan selusta, karsina, Vaasa, Suomi ja FF-ääriliike.

ps. moderaattoreille tiedoksi, että voin poistaa kuvan, tai te voitte sen poistaa, jos se osoittaa teidän mielestänne huonoa makua. Mm. Jatkoaika.comin keskustelupalstalla näin todettiin ja pelikieltoa rapsahti. 
"Tällaisen päätöksen jälkeen minun on aika vaikea puhua eduskunnassa Vaasan liikenneyhteyksien puolesta" Håkan Nordman 6.11. Pohjalaisessa

foliohattu

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #393 on: 31. 07. 2006 11:11 »
Quote
Ovatkohan tämän palstan kirjoittajat jo käyneet tutustumassa vuoden 2006 asuntomessuihin Espoossa? Siellä käyneenä voin vaan todeta, että jos messut Suvilahteen saadaan, on se aikamoinen lottovoitto Suvilahtelaisille. Paikat kuntoon kerralla viimeisen päälle! Messut poikivat aluelle mm. Suvilahden lähiliikuntaprojektin, jossa suunnitteilla on alueelle uusia valaistuja lenkkipolkuja ja melontakeskus! Olisiko tälläinen mahdollista ilman messuja? Ei todellakaan. Tämän palstan keskustelu näyttää polkevan paikallaan noissa muutamassa rantaan tulevassa omakotitalossa, vaikka ne ovat vain pieni osa rakennettavasta asuntotuotannosta.

Tuli käytyä Espoon asuntomessuilla. Alueesta voisi kokonaisuutena sanoa, että wau. OKT-tonttien pienuus tosin ihmetytti. Nykyarkkitehtuuri tuppaa sisältämään melko suuria ikkunoita, joten asukkaat voivat täysin vapaasti seurata mitä naapurin keittiössä syödään tai koska talon emäntä on suihkussa tai tulossa saunasta. On siis sanalla sanoen yhteisöllistä asumista. ;) Elleivät tulevat asukkaat verhoa suurinta osaa ikkunoista umpeen, on varsinkin pimeinä vuodenaikoina asunnot olemattomine pihoineen kuin näyteikkunoita kaduilta ja kujilta katseltuna.

Kokonaisuutena alue oli kuitenkin todella upea. Kadut, puistot, maisemasuunnittelu, alueen arkkitehtuuri kokonaisuutena jne… upean näköistä. Siellä taisi messujen tulo aiheuttaa ”hieman” enemmän innostusta kuin vastustustusta vaasalaisiin verrattuna.

Offline serafim

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 156
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #394 on: 04. 08. 2006 14:02 »
Kävin taas läpi rantaraittimme vieraidemme kanssa. Kyllä ihmettelivät. Ihmettelivät kovasti myöskin Asuntomessujen sijainnin valintaa sekä säälittelivät kivan ulkoilualueen pirstoitumista. Niin...Onkohan kukaan ympäristä/ulkoiluihminen ajatellut laittaa sinne raitin varteen adressia mussupaikan siirron puolesta?

Muuten: jos Emännänlahden (Ämmänlahden) kaltainen tulevaisuus odottaa Asuntomessujen ranta-asujia niin kyllä mahdollinen kadehtiminen muuttuu sääliksi. Käykääpä katselemassa Bragen viereisen lahden tilaa...

Offline mattijateppo

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 18
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #395 on: 05. 08. 2006 19:07 »
Serafim, tutustu vieraittesi kanssa http://asuntomessut.vaasa.fi/ -sivustoon ja erityisesti messualueen havainnekuviin. Uskoisin, että mielesi muuttuu. Messujen jälkeen voit viedä vieraasi vaikka melomaan uudesta melontakeskuksesta tai kävelylle saarten poikki. Oletko todella sitä mieltä, että ulkoilumahdollisuudet näin huononevat tai että ulkoilureitti pirstoutuu? Rohkenen olla eri mieltä. Adressien aika taitaa olla pikkuisen liian myöhäistä... Ja jätetäänpä insinöörityö alan ammattilaisten haasteeksi/työksi, siitähän he palkkansa saavat.

doctor

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #396 on: 06. 08. 2006 20:08 »
Messujen jälkeen voit viedä vieraasi vaikka melomaan uudesta melontakeskuksesta tai kävelylle saarten poikki. Oletko todella sitä mieltä, että ulkoilumahdollisuudet näin huononevat tai että ulkoilureitti pirstoutuu? Rohkenen olla eri mieltä.

Käväin katselemassa havainnekuvia enkä toivoisi minun verorahojani tuollaiseen ympäristön heikennykseen uhrattavan. Paljonko on panostus per OK-talo?
Raviradalle voitaisiin hyvin tehdä tuollaista urbaanimpaa puistolauetta ja vaikka uudelleen kaivaa lampi, sellainen siellä oli ainakin 60-luvulla.

Onko messuista vastaavan kaupunginjohtaja Longan lähdöllä Vaasasta ja Asuntomessujen aikatauluongelmilla joku yhteys?

Offline Ozzy

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 187
 • Gender: Male
 • Muista aina lähdekritiikki!
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #397 on: 08. 08. 2006 19:07 »
Kävin ympäristölupaviraston sivuilla tarkastamassa rakennusmessualueen vesiluvan tilannetta mutta siellä ei ole tehty mitään sitten 19.7. Ovat varmasti lomalla koko porukka. Mutta siinä vireilläolevien asioiden taulukkoa lueskellessani näin, että kaupunki on hakenut toistakin lupaa. Sitä tosin ei ole vielä kuulutettu vireille tulleeksi eli taitaa olla keskeneräinen hakemus. Selitysosa vain oli mielenkiintoa herättävä.

Lainaus sivuilta:
Quote
Vesialueen täyttäminen ja louhospenkereen rakentaminen Kaupunginselälle

Tietäisikö joku mitä lupahakemus oikeasti koskee? Onko kyseessä jo yleiskaavaluonnokseen merkityn tekosaaren lupahakemus vai mitä asia koskee?
Demokratia on muutakin kuin enemmistöpäätös!

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #398 on: 09. 08. 2006 09:09 »
Kävin ympäristölupaviraston sivuilla tarkastamassa rakennusmessualueen vesiluvan tilannetta mutta siellä ei ole tehty mitään sitten 19.7. Ovat varmasti lomalla koko porukka. Mutta siinä vireilläolevien asioiden taulukkoa lueskellessani näin, että kaupunki on hakenut toistakin lupaa. Sitä tosin ei ole vielä kuulutettu vireille tulleeksi eli taitaa olla keskeneräinen hakemus. Selitysosa vain oli mielenkiintoa herättävä.

Lainaus sivuilta:
Quote
Vesialueen täyttäminen ja louhospenkereen rakentaminen Kaupunginselälle

Tietäisikö joku mitä lupahakemus oikeasti koskee? Onko kyseessä jo yleiskaavaluonnokseen merkityn tekosaaren lupahakemus vai mitä asia koskee?
Yleensä näiden vesilupa-asioiden käsittely vie noin vuoden. Messulupa tuli vireille vasta 27.4.2006.

Tuo toinen lupa-anomus on luullakseni suunnitelma tehdä Sundominlahdelle iso kerrostalosaari. Saattaa olla, että viimetalvisten kairausten jälkeen (mutaa yli 30 m!) suunnitelmat ovat muuttuneet, eikä kaupunki ole täydentänyt hakemustaan?

Kolmas samaa lahteamme koskeva katastrofaalinen vesilupahanke on tämä: Rensning av Toby ås och Solfås nedre lopp genom muddring i Vasa stad och Korsholms kommun samt fastställande av vattenståndsregleringsbolagets stadgar, jolla aiotaan ohjata Laihianjoen lietteet esteettä esim. Asuntomessulaueen rantaan...

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #399 on: 09. 08. 2006 09:09 »
Mikä mahtaa olla Vaasan asuntomessujen lopullinen euromää joka veronmaksajilla maksatetaan? Espoossa on satsattu 14 miljoonaa euroa ja tulos on miinusmerkkinen, sen verran vähän on yleisöä käynyt messuilla.

Heikki Lamminmäki