Author Topic: Vaasan Asuntomessut  (Read 337858 times)

0 Members and 23 Guests are viewing this topic.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #160 on: 24. 05. 2006 12:12 »
Katsokaa ympäristöseuran nimissä valittaneiden nimilistaa! Onko se taas tuo määrätty taho, joka ei halua Vaasan kasvavan/kehittyvän?
Toivon hartaasti, ettei valituksessa ole kyse kielestä.

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #161 on: 24. 05. 2006 13:01 »
Lainaus  manteiro

Quote
Onko se taas tuo määrätty taho, joka ei halua Vaasan kasvavan/kehittyvän?
Toivon hartaasti, ettei valituksessa ole kyse kielestä.


Näinhä tuo menee.... sammutetuin lyhdyin,kyllä tämäkin asia selkiää kun pikkasen aikaa odotellaan.

Offline Orvokki

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #162 on: 24. 05. 2006 13:01 »

Toivon hartaasti, ettei valituksessa ole kyse kielestä.

Hetkinen, nyt vallan putosin kärryiltä! Mitä tekemistä tällä asialla on kielen kanssa?! Ei kyllä yhtikäs mitään!!

Offline korkokengät

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 65
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #163 on: 24. 05. 2006 14:02 »
Arvostan erittäin korkealle ympäristöseuran hallituksen neljän jäsenen oikeudenmukaisuuden tajuntaa!

Mitä valituksen tekemisellä ja oikeudenmukaisuudella on yhteistä tässä asiassa? Jos asia on arvo- ja mielipideasia, voiko oikeudenmukaisuus olla jonkun tietyn arvon puolella? Silloin oikeudenmukaisuuskin muuttuu arvoarvostelmaksi.

Kyllä voi!
 
Tarkoitan oikeudenmukaisuudella tässä yhteydessä nimenomaan toimimista lain määrittelemällä tavalla. Sitähän kaupunki ei ole tehnyt esim. tuossa kaavoitusprosessissa.

Oikeudenmukaisuuden peräänkuuluttaminen paistaa myöskin luonnon ja kulttuuriarvojen suojelemisvaatimuksen läpi mitä kirkkaimmin.  Jos et tätä näe, niin kyseisillä asioilla ei liene paikkaa Sinun arvomaailmassasi.

Oikeudenmukaisuuteen kuuluu myös kaupungin asukkaiden vaikutusmahdollisuus heitä laaja-alaisesti ja pitkäaikaisesti koskettavaan päätöksentekoon.
Tämä on sitä demokratiaa!

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #164 on: 24. 05. 2006 17:05 »
[quote author=Orvokki link=topic=230.msg8442#msg8442 date=1148474947
Ettei vaan valituksessa olisi kyse kieliasioista? Valittajien äidinkieli?
Hetkinen, nyt vallan putosin kärryiltä! Mitä tekemistä tällä asialla on kielen kanssa?! Ei kyllä yhtikäs mitään!!
Quote

Siis kielellä valituksen kanssa? Huomaan, että tyttö on viaton neitsyt, uskot ihmisistä pelkkää hyvää.

Politiikka on siinä suhteessa omituista, että puolueen etu tahtoo mennä kaiken muun edelle. Maalaisliitto oli aikoinaan vallassa ollessaan tunnettu kehitysjarru pelätessään teollisuuden vievän halvan maataloustyöväestön. Kuten tiedämme, nuo ajat ovat kaukana takana.
RKP on puolue, joka on pyrkinyt ja pyrkii estämään esimerkiksi Vaasan kasvun kaikin keinoin! Totuus on yksinkertainen; Vetovoimainen Vaasa lisää nimenomaan suomenkielisen väestön osuutta heikentäen siten RKP:n valtaa! Puolue on onnistunut siinäkin suhteessa aivan loistavasti, Vaasan väkiluku on noussut todella hitaasti muihin vastaaviin kaupunkeihin verrattuna!
Totuuden nimessä, onneksi RKP:ssä kaikki eivät ajattele tuolla tavoin.

Aasinsiltako? Ei vaan yksi mahdollisuus ajatella, epäillä joidenkin tahojen pyrkimystä estää kaikki myönteinen, mitä  Vaasa voi esittää muulle Suomelle. Monet ovat sitä mieltä, että Ruotsissa tunnetaan Vaasa paremmin, kuin Suomessa.
Otan ihan leikisti yhden esimerkin viime ajoilta: Saatiin Suomen suurin silta Replotin saareen, sähköistetty rautatie sensijaan antaa odottaa toteutumistaan.

Se niistä asuntomessuista osaltani! Toivottavasti ovat  toteutuessaan Vaasan upea ikkuna koko Suomeen!

« Last Edit: 24. 05. 2006 18:06 by manteiro »

Offline utopisti

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 12
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #165 on: 24. 05. 2006 18:06 »
Aasinsiltako? Ei vaan yksi mahdollisuus ajatella, epäillä joidenkin tahojen pyrkimystä estää kaikki myönteinen, mitä  Vaasa voi esittää muulle Suomelle.
Nyt en ymmärrä. Eihän niitä messuja kukaan vastusta vaan ainosastaan paikkaa johon ne sijoitetaan? Jos aikataulu on vaikea ja raknneuspaikka huono niin eikö olisi paras valita parempi paikka jota ei vastusteta? Mitä hyvää muut ajattelevat meistä jos pidämme Asuntomessut?

doctor

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #166 on: 24. 05. 2006 20:08 »
Nyt ei pidä kaivautua poteroihin, siirretään asuntomessuja vähän kauemmas niin saadaan hyvät suunnitelmat.
Tämä tuntuisi viisaalta ratkaisulta. Asiassa on kuitenkin herkkähipiäisten ns isojen poikien asiasta kyse. Heidän egonsa ei ehkä kestä virheen tunnustamista ja uudelleenarviointia. Jos olen oikein ymmärtänyt niin rahaa on tarkoitus laittaa peliin suuri määrä asuntoa kohden ja jossain toisaallla saataisiin moninkertainen määrä tontteja samalla rahalla?
Mutta ehkä rahaa ei tarvitse tässä tapauksessa käyttää järkevästi? Sosiaali, terveys, ja opetusmenot on eri asia. Siellä on säästettävä, jotta varoja riittää tällaisiin imagonkohottamisprojekteihin.

Asuntomessut on varmasti ihan hyvä julkisuusprojekti mutta entäpä jos epäillyttävä rakennuspaikka ja kova kiire aikaansaisi jonkun epäonnistumisen lopputuloksessa. Juuri valmistui uimahalli ja vikoja jo ilmeni...
Jos löytyisi sellainen paikka, joka muutenkin kaaavoitettaisiin asunnoille, niin silloinhan lisäkustannus messuista olisi kohtuullinen.

Doctor's order:

Ensiksi vaihtoehtoiset alueet pöytään. Sitten ympäristö-ja muut sidosryhmät neuvotteluihin. Sitten aluevalinta reunaehtoineen. Sitten kaikki selvitykset ja sitten kaava niiden perusteella avointa päätöksentekomenettelyä noudattaen.
Sitten tietysti lupa-anomukset vireille siitä päästä joka kauiten kestää valitustenkin jälkeen. Aikataulu sellaiseksi, että kiire ei tule.

Tällöin varmaan oikea vuosi voisi olla 2012 tms.
Eihän meillä mihinkän ole kiire. Messut 2008 tai 2012 on aivan sama. Parasta on kuitenkin tehdä ne huolella, eikä hutiloimalla.

doctor

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #167 on: 25. 05. 2006 08:08 »
En todellakaan ole mikään kaupunkisuunnittelija mutta kun ajelimme veneellämme vähän rantojamme silmäillen niin yhtä asiaa erityisesti jäimme  ihmettelemään.

Mikä on tarkoitus rantaveteen ajetuilla suunnattomilla kiviröykkiöillä Tropiclandian ja "Sundomin penkereen" välillä? Entäpä Moottoritehtaalla ja sen kyljessä olevan ruokottoman teollisuuskentän peltihökkelikylällä ja sekaisella traktori- rekkakentällä? Onko tuo himoitun rannan järkevää käyttöä?

Tuosta rannasta ei luonnontilaa löydy. Eikö messuihin varatuilla miljoonillaa saada tästä oivallinen uusi Messualue ja todella epäsiisti ranta kuntoon? Yksi tyhmä kysyy...

doctor

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #168 on: 25. 05. 2006 09:09 »
Täämähän alkaa käydä mielenkiintoiseksi. Pohjalisessa oli ympäristöseuran vastine lehden hyökkäykseen.
Quote
Pohjalaisen pääkirjoituksessa 19.5. Vaasan ympäristöseuraa moititaan, koska haluamme säilyttää Vaasan rannat rakentamattomina. Ihmettelemme kirjoituksen asiatonta tyyliä ja asiavirheitä.

Lehden kanta kirjoituksen mukaan on, että ympäristöseuran toiminnan perustana oleva luonnonsuojelu on hyvä asia, mutta "se ei sovi Vaasaan". Varsin outo ja valitettava käsitys.

Väittämässä "Suomi on erämaata täynnä ja 3/4 pinta-alasta silkkaa korpea" sekoitetaan talousmetsä ja erämaa. Nämä eroavat ekologisesti toisistaan ratkaisevasti. Suojeltua metsää Suomessa on vain noin neljä prosenttia, josta suurin osa Lapissa ja Kainuussa. Asialla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä Vaasan rantarakentamisen kanssa.

Toimittaja nimeää ympäristöseuran "ekoterroristisakiksi". Vakuutamme, että ympäristöseura on täysin rauhanomainen ja lakeja kunnioittava seura, jonka tavoitteena on laajamittainen rauha ja tasapaino sekä ihmisten välillä että ihmisen ja muun luonnon välillä.

Vastauksena kehotukseen "miettikääpä vielä kerran" ilmoitamme, että mietimme joka päivä maailman menoa ja yhteistä etua, laaja-alaisesti ja pitkällä tähtäimellä.

Väittämä, että ympäristöseura halveksisi kunnallisdemokratiaa, on väärä. Sen sijaan vaikuttaa kovin oudolta, että toimittaja itse pitää kansalaisten laillisia vaikutusmahdollisuuksia "yhteiskunnan heikkouksina".

Ympäristöseura peräänkuuluttaa nimenomaan kunnallisdemokratiaa ja lain mukaista kaavoitusprosessia. Näihin kuuluu asukkaiden ja järjestöjen todellinen vaikutusmahdollisuus. Tätä kaupunki ei ole tarjonnut lain vaatimalla tavalla. Kaavojen vaikutusselvitykset ovat myös olleet puutteelliset, niin esim. Mustikkamaan kuin nyt Suvilahdenkin osalta.

Kaupungin laittomuudet eivät kuitenkaan ole huomautustemme ja mahdollisten valitustemme ensisijainen peruste. Meillä on vakaammat ja pidemmälle menevät perustelut. Katsomme ympäristöseuran moraaliseksi velvollisuudeksi yrittää estää korvaamattomien luonto- ja kulttuuriarvojen tuho ja myötävaikuttaa hyvän asuinympäristön säilymiseen ja kehittämiseen. Ne ovat sääntöjemmekin määrittelemät tavoitteet.

Yksi Vaasan arvokkaimmista luontotyypeistä on rannat, jotka vielä ovat keskustan eteläpuolella rakentamattomat ja kaikkien vapaasti käytettävissä. Tämä on aarre, jonka arvo nousee vuosi vuodelta. Tämä oli aiemmin myös kaupunginvaltuuston näkemys, kun se hyväksyi Suvilahden alueelle osayleiskaavan, jossa alue on merkitty viheralueeksi. Jos nyt Suvilahdesta lähdetään rantoja rakentamaan, se ei lopu, ennen kuin rannat loppuvat.

Vain pitämällä rannat rakentamattomina, Vaasa on merellinen kaupunki kaikille. Muutkin jäljellä olevat luonnontilassa tai lähes luonnontilassa olevat alueet on syytä säilyttää. Rakennuskelpoista tonttimaata on ihan tarpeeksi ilman niitäkin.

Vaasan ympäristöseura - Vasa Miljöförening ry

Offline utopisti

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 12
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #169 on: 25. 05. 2006 10:10 »
Viisaalta tuntuu Vakiluodon törkyrannan käyttö Asuntomessuihin. Ympäristöseura on oikealla asialla.

foliohattu

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #170 on: 25. 05. 2006 12:12 »
Quote
Ympäristöseura on oikealla asialla.

Ympäristöseura on ympäristöseuran asialla. Onko se Vaasan tai vaasalaisten asialla? Mielestäni ei. Jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä.

hartsa

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #171 on: 25. 05. 2006 14:02 »
Quote
Pohjalaisen pääkirjoituksessa 19.5. Vaasan ympäristöseuraa moititaan, koska haluamme säilyttää Vaasan rannat rakentamattomina. Ihmettelemme kirjoituksen asiatonta tyyliä ja asiavirheitä.

Tuossa olen seuran sihteerin kanssa tismalleen yhtä mieltä. Matti Kuparin jäätyä eläkkeelle Pohjalaisen pääkirjoituksista katosi kaikki asiallisuus. Kupari oli älykäs ja tyylitajuinen mies, joka ymmärsi ettei vihoittelulla ja nimittelyllä taatusti voida edistää mitään. Kun arvostettu sanomalehti nimittelee ihmisryhmiä ja lankeaa alatyyliin, nimittelyn kohteet vain jumivat puolustusasemiin ja muu yleisö kallistuu hiukan entistä enemmän nimiteltyjen puolelle.

On täysin käsittämätöntä että sanomalehden pääkirjoituksessa nimitetään Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenyhdistyksen jäseniä "ekoterroristeiksi", 2000-luvulla. Luonnonsuojeluliitto on hyvin maltillinen ja puhtaasti asiaperustein toimiva organisiaatio. Vaikkapa Kanadassa ja Yhdysvaltain pohjoisissa osavaltioissa on ihan oikeitakin ekoterroristeja, joiden arsenaaliin kuuluvat yleisönosastokirjoitusten sijasta putkipommit ja polttopullot. Suomen Luonnonsuojeluliitto ja sen jäsenyhdistys Vaasan ympäristöseura ovat ihan jotain muuta ja ansaitsivat alueen suomenkieliseltä päälehdeltä asiallista keskustelua, eivät nimittelyä.

Ensimmäisen kerran epäasiallinen tyyli näyttäytyi oikein kunnolla talvella kun Pohjalainen pääkirjoitti SDP:n naiskansanedustajat "sosiaalitantoiksi". En ollut oikeastaan uskoa silmiäni kun näin sen - miten ihmeessä moista alatyyliä voi nähdä sanomalehden pääkirjoituksessa? Miten toimituksen johto sallii sellaisen ja miksei toisaalta lehden kustannusjohto tee mitään päätoimittajalle joka sallii sellaisen? Lehti on osa ympäröivää yhteiskuntaa ja sen tärkein tiedonvälittäjä, ja sen pitää kyetä toimimaan yhteistyössä yhteiskunnan kaikkien jäsenten kanssa, olivat ne sitten henkilöitä tai yhteisöjä. Avoimen vihamielinen suhtautuminen osaan yhteiskunnan toimijoista ei yksinkertaisesti kuulu sanomalehteen. Teekkarien vappulehdelle moinen voidaan sallia, eii sanomalehdelle, jolla on satavuotinen historia.

Pohjalaisen pääkirjoitusten viime syksystä jatkunut avoin Kokoomuksen puffaaminen on myös yksi Pohjalaisen arvostusta vähentävä tekijä. Lehti on 80-luvulta lähtien ilmoittanut olevansa sitoutumaton, mutta uuden pääkirjoittajan aikana se ei enää näytä pitävän paikkaansa. Pikemminkin lehden vinjetissä voisi jälleen lukea "Kokoomuksen äänenkannattaja". Voimallinen panostus kokoomulaisen asian edistämiseen kun näkyy jo uutistoiminnassakin - esimerkiksi Petri Salon ehdolleasettumisesta oli iso uutinen kuvan kanssa, ja juhlakalu oli kuvassa ison ruusukimpun kera. Miapetra Kumpulan (SDP) ehdokkuuspuhe kuitattiin kymmenen sentin yhden palstan uutisella maakuntasivun oikeassa alakulmassa.

Oikeastaan kyse on tyylitajusta, sen näkemisestä ja vaistoamisesta minkä tyylinen viestintä mihinkin sopii. Lehteä näyttäisi pääkirjoittavan henkilö jolla sitä ei ole. Verratkaapa joskus kirjastossa vanhoihin Pohjalaisiin, tai vaikkapa Turun Sanomiin tai HS:ään. Kuparin pääkirjoitukset 30 vuoden ajalta nostivat lehden valtakunnalliseksi keskustelijaksi. Se asema on nykytyylilllä hyvin pian menetetty.

Offline luopio

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 225
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #172 on: 25. 05. 2006 16:04 »
Onko journalistisesti oikein lehdeltä nimettömän toimittajan kynällä herjata/solvata nimeltä mainittuja henkilöitä? Minusta tuli nyt mielipideterroristi Pohjalaisen vihollinen.

Offline Orvokki

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #173 on: 25. 05. 2006 17:05 »
Onko journalistisesti oikein lehdeltä nimettömän toimittajan kynällä herjata/solvata nimeltä mainittuja henkilöitä? Minusta tuli nyt mielipideterroristi Pohjalaisen vihollinen.

Mielestäni Pohjalainen toimi tässä journalistisen etiikan vastaisesti. Tuon voisi joku jo ottaa kunnianloukkauksena! Muutenkaan en pidä siitä muutoksesta, että lehdessä pääkirjoitukset alkoivat ilmestyä ilman kirjoittajan nimeä. Tosin usein ei ole kyllä vaikeaa arvata, kuka on tekstin takana (kuten ei kai ole epäilystä kirjoittajasta tässäkään tapauksessa)... Lehden tyyli (aivan eritoten pääkirjoitusten osalta) on muuttunut suorastaan ala-arvoiseksi. Lehti on selkeästi kokoomuksen äänitorvi, mikä on valitettavaa. Lehti on kaikkea muuta kuin sitoutumaton. Harvoin näkee päivää, jolloin pääkirjoituksessa ei otettaisi vahvasti kantaa oikealle, oli kyseessä sitten Nato, ydinvoima, poliitikot/presidentti, talouskasvu, luonnon jauhaminen rahaksi... Tätä menoa lehti kyllä menettää viimeisetkin uskottavuuden rippeet, mitä sillä on ehkä joskus ollut!

Vielä mitä tulee ympäristöseuraan... en tiedä kuinka moni kävi Mahdollisuuksien torilla lauantaina, mutta ympäristöseuralla oli siellä oma ständi, jossa he keskustelivat avoimesti ihmisten kanssa. Taisi olla miltei koko hallitus paikalla. Heillä oli pöydässään oikein kehotus ihmisille tulla keskustelemaan. Toivottavasti moni käytti tilaisuutta hyväkseen, sillä kuten olemme huomanneet, lehtien palstoilla ei aina saa oikeaa kuvaa asioista.

tsailor

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #174 on: 25. 05. 2006 17:05 »
Oikein Orvokki! Pohjalainen (ent. Vaasa) ON Kokoomuksen äänenkannattaja ja on aina ollut. On aivan oikein kritisoida ympäristöseuran hihhulismia. Maailma ei vain toimi niin, että kaikki olisi yhteistä.
On aivan oikeutettua, että rahalla täytyy voida ostaa vaikkapa omakotitalo rannalla. Me emme elä kommunistvaltiossa. Täydellistä tasa-arvoa ei tule eikä saakaan tulla. Ne jotka tekevät enemmän työtä, ottavat enemmän riskejä, opiskelevat enemmän, satsaavat enemmän. Heiillä täytyy olla mahdollisuus toteuttaa unelmiaan. Olipa se unelma sitten vaikka rannalla asuminen. Me emme voi elää luusereiden ehdoilla.

Arne-seppä

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #175 on: 25. 05. 2006 19:07 »
Pa...t.  Jos on kerran rahaa ostaa rannalta talo, niin miksi sitä sitten ostaisi "näyttelykolhoosista" ja vielä näin epävarmasta paikasta. Todellinen riski, jossa unelma voi osoittautua harhakuvaksi, sanoo seppä, joka ymmärtää ja kannustaa ympäristönsuojelijoita.
Onneksi tämä sivusto tarjoaa mahdollisuuden vaihtoetoiseksi mediaksi suhteessa yksipuoliselle Pohjalaiselle...

CGURU

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #176 on: 25. 05. 2006 19:07 »
Oikein Orvokki! Pohjalainen (ent. Vaasa) ON Kokoomuksen äänenkannattaja ja on aina ollut. On aivan oikein kritisoida ympäristöseuran hihhulismia. Maailma ei vain toimi niin, että kaikki olisi yhteistä.
On aivan oikeutettua, että rahalla täytyy voida ostaa vaikkapa omakotitalo rannalla. Me emme elä kommunistvaltiossa. Täydellistä tasa-arvoa ei tule eikä saakaan tulla. Ne jotka tekevät enemmän työtä, ottavat enemmän riskejä, opiskelevat enemmän, satsaavat enemmän. Heiillä täytyy olla mahdollisuus toteuttaa unelmiaan. Olipa se unelma sitten vaikka rannalla asuminen. Me emme voi elää luusereiden ehdoilla.

- Ette ehkä voi elää "luusereiden" ehdoilla, mutta kylläkin rahoilla, sekä kustanteilla.

- Jotkut teidän aateveljistänne myös käyttävät tuota kyseenalaista, yleistävää elämänarvoanne,
  päättämällä toisten tulevaisuudesta, jopa perustoimeentuloa leikaten,
  sekä ansaitut sairaseläkkeet hyläten.

- Vaikka itse kuulunkin nk. hyvin toimeentuleviin ja kohtuupalkattuihin duunareihin
  ja olen lähitulevaisuudessa myös hankkimassa omaa asuntoa, omin kriteerein,
  ei tulisi mieleenkään hommata sitä muualta, kuin sieltä mistä nk. "rahamiehet" sen hankkivat.

- Todellisuudessa te änkyröivät, sekä tunteenomaisesti omaa omistusta vaativat yksilöt,
  jotka tuskin omaatte Vaasalaisia juuria, olette vain perinteisiä ääritapauksia,
  jotka lasten lailla tinttailevat sijoituksensa vastoinkäymistä.

- Ihmetellä vain täytyy, miksi tuo yksi ja ainut kohde olisi se "kehityksen" portti,
  jonka vahdinhommat kuuluisivat vain teille, muiden etuja leikaten.

- Kun alkaa vertaamaan kommunismia, sekä kunnan yhteistä omaisuutta ja sen käyttöä
  kehityksen nimeen, oman edun ohella, niin kannattaa tutustua hieman paremmin
  kyseisen ja sukupuuttoon kuolleen aatesuunnan periaatteisiin sivuhaaroineen,
  todellisen tilanteen hahmottamiseksi.

- Entinen Vaasan lääni on hienoja alueita täynnä, sitä jo jatkuvasti kasvavat välitys yrityksetkin
  tukevat. Häätö sieltä myrkkylahden poukamasta tulevaisuudessa saattaa tulla kuitenkin,
  kun totuus massiivisesta saastemäärästä valkenee kansalle.
 
 
 

risto helin

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #177 on: 25. 05. 2006 20:08 »
Jos on ottanut enemmän riskejä, tehnyt enemman työtä, opiskellut enemmän niin kuka estää ostamasta taloa rannalta.

CGURU

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #178 on: 25. 05. 2006 20:08 »
Jos on ottanut enemmän riskejä, tehnyt enemman työtä, opiskellut enemmän niin kuka estää ostamasta taloa rannalta.

- Rahalla ei yleensä saa aina kaikkea, vaikka karkkipäivä olisi kuinka ansaittu,
  kokeilla voi  vaikka pienemmässä mittakaavassa, puhelin operaattorin vaihtoa kytkykaupassa,
  lompsaa pöytään hakaten.

- Tässä fleimissähän kuitenkin perus pointti on visioidun "nekun" veto suusta, vaikka viikonloppu
  on vielä kaukana. Nyt vain pitäisi jonkun osata korvata tinttailun kohde jollain vastaavalla,
  johon ylläolevalla viittaa.

- Hyvin tienanneen duunarin logiikalla näyttää perinteisesti olevan aina, vain yksi suunta
  ja se on tuo "minä haluan".

- Kyllä korvikkeita löytyy pilvin pimein ja täytyisi myös tajuta, että joskus oven kiinniveto
  voi tarkoittaa myös uuden avaamista ehkä vielä parempaan.

doctor

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #179 on: 25. 05. 2006 20:08 »
Rannoilta on moni Vaasassa ostanut talon, ihan omalla rahalla Niitä näkee esimerkiksi kun ajelee veneellä Isolahden, Gerbyn kautta Västervikiin. Kävin tänään katsomassa. Ei ole olleet varmaan halpoja.

Ne eivät muuten koskaan ole olleet virkistysaluetta, vaan aikoinaan kesämökkejä.

Kunnan tukeman Messuasuntotontin onnekkas saaja vastaanottaa kaikilta vaasalaisilta lahjana melkoisen tukun rahaa. Ja tämä alue taitaa olla kaavalla vahvistettua virkistysaluetta. Siinä on vissi ero. En aivan mukisemmatta tät hyväksyisi. On vaarana, että jos tämä onnistuu niin se ei jää tähän, aivan kuin Ympäristöseura sanoo. Kun antaa pahalle pikkusormen...

CGURU

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #180 on: 25. 05. 2006 21:09 »
- Ja näihin nk. vapaiden markkinoiden tontteihin, sekä taloihin liittyy myös etuja rahamiehelle,
  jotka jo ostovaiheessa kilpaillessa ovat tuttuja molemminpuolisten etujen merkeissä.

- Homma on hyvin tuttua Vaasassa, kuin muuallakin, joten tämä hyvin tienaavien duunareiden
  kullankaivuu yritys jokamiehen valtauksella, jonkun visioidun kehityksen nimeen kommareiksi
  haukkuen, on vain henkilökohtaisen edun vaatimista "luuserien" avittamina ja tulevaisuudessa
  portit sulkien.

- Itse tämän kaupungin läpikotaisin tuntevana, harkitsisin kyseistä paikkaa jo moneen kertaan,
  raha säkkini päällä istuen. Tulevaisuudessa kuitenkin olisimme edelleen velvoitettuja
  putsaamaan paikat, niiden "omistajille" viihtyisän asumisen varmistamiseksi.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #181 on: 29. 05. 2006 14:02 »
Nyt en ymmärrä. Eihän niitä messuja kukaan vastusta vaan ainosastaan paikkaa johon ne sijoitetaan? Jos aikataulu on vaikea ja raknneuspaikka huono niin eikö olisi paras valita parempi paikka jota ei vastusteta? Mitä hyvää muut ajattelevat meistä jos pidämme Asuntomessut?

Ellei ymmärrä, kanattaa kysyä sellaisilta, jotka ymmärtävät! Mitä vikaa messujen ehdotetussa pitopaikassa on? Vastaan: ei mitään. Paikka on mitä hienoin ja upea ikkuna muualtakin tueville. Aina joku on vastustamassa kaikkea, pitää kuitenkin huomioida demokratia ja enemmistön kanta.
Vaasa on aivan liian vähän esillä Suomeen päin. Kuva on suomalaisten silmissä negatiivisen ynseä ruotsalaisine imagoineen. Ikävä kyllä, FAKTA! Asuntomessut ovat yksi tapa esitellä  kaupunkia positiivisessa valossa.

Huomasin joidenkin tekstien arvostelevan Pohjalaista asian tiimoilta. Olen kuitenkin itse sitä mieltä, että lehden linja on selkiytynyt hienosti viime aikoina. Pohjalaisessa asiat otetaan asioina ja kaikkeen uskalletaan nykyään puuttua. Lehden linja poikkeaa esimerkiksi Vasabladetin sensaationhakuisesta, vahvasti kielipolitiikkaan keskittyvästä journalismista.
Pohjalainen on tasapuolisesti koko levikkialueensa etua ajava media (toivottavasti).

Rantojen suojelusta vielä: Kukaan ei puutu sanallakaan Isolahden rantoja Viikingan ja Isolahden puolella valtaavien tontinomistajien toimiin. Toivottavasti maksavat edes vuokraa kaupungille tonttiensa ulkopuolisista alueista!   

Muutoin olen siinä käsityksessä, että asuntomessujen kaavan vastustajien (nimien perusteella) jäljet johtavat sylttytehtaalle. Sylttytehtaan oven päällä lukee SFP.

PS. Tänään valtuusto käsitellee kokouksessaan asuntomessujen asemakaavaehdotusta.
 

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #182 on: 30. 05. 2006 06:06 »
Muutoin olen siinä käsityksessä, että asuntomessujen kaavan vastustajien (nimien perusteella) jäljet johtavat sylttytehtaalle. Sylttytehtaan oven päällä lukee SFP.

Eilisen valtuuston kokouksen perusteella voisi mieluummin päätellä, että sylttytehdas on jossain ihan muualla...

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #183 on: 30. 05. 2006 06:06 »
Rantojen suojelusta vielä: Kukaan ei puutu sanallakaan Isolahden rantoja Viikingan ja Isolahden puolella valtaavien tontinomistajien toimiin. Toivottavasti maksavat edes vuokraa kaupungille tonttiensa ulkopuolisista alueista!   

Minun mielestäni on ihan hienoa, että rannanomistajat raivaavat rantalepikot ja kaislikot nätimmiksi. Onhan koskematon rantaluonto sinänsä arvo, mutta ei sitä tarvitse joka paikassa olla. Varsinkaan kaupunkialueella.

Siinä olen samaa mieltä, että ennen kuin rupeaa laajentamaan elinpiiriään, tulee vesijätön vuokraamisesta tai lunastamisesta sopia kaupungin tai jakokunnan kanssa.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #184 on: 31. 05. 2006 07:07 »
Pohjalaisen päätoimittaja Markku Mantila suomii tänään 31.05. 2006 Pohjalaisen pääkirjoituksessa suorasukaisesti vihreiden kunnanvaltuutettu Tapio Osalaa.  Mantila kirjoittaa: ”

”Ainoa sooloilija oli vihreidenTapio Osala, joka esitti kaavan hylkäämistä.  Kukaan muu ei Osalan esitystä ymmärtänyt eikä sitä kannattanut.  Osala teki epätoivoisen yrityksen vain periaatteen vuoksi, varmasti hän tiesi jäävänsä mielipiteineen yksin. Osalan änkyröinti on hyvin kiusallista Vaasan vihreille.”

Osala vastaa tuoreeltaan omalla nettisivullaan.
http://netti.nic.fi/~tapioo/vaalit2004.htm
« Last Edit: 31. 05. 2006 07:07 by vaasalainen »
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline sähköjänis

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #185 on: 31. 05. 2006 07:07 »
Osala kirjoittaa ko. saitillaan kaikelle kansalle vapaana olevista rannoista ja katkeamattomista rantaraiteista.

Eihän rantaraitti katkea, onhan ollut tarkoitus tehdä pyörä- ja kävelytie tekosaaren kautta. Ja niiden lentävien oravien takia talot tulevat rantaan.

Mikään ei ole hyvä, ei voi rakentaa metsään, kun siellä on paskapapanoita eikä voi rakentaa rantaan kun menee rantaraitti. Niin kuin Tauno Rewell Pohjalaisessa tänään (31.5) kirjoittaa, on Vaasassa 409 km rantaviivaa. Eikö stana nyt edes osan tästä pöheiköstä voisi käyttää myös asumiseen? Painukaa valituksinenne sinne, mihin ei aurinko paista.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #186 on: 31. 05. 2006 12:12 »
Eihän rantaraitti katkea, onhan ollut tarkoitus tehdä pyörä- ja kävelytie tekosaaren kautta.

Eikö stana nyt edes osan tästä pöheiköstä voisi käyttää myös asumiseen?

Painukaa valituksinenne sinne, mihin ei aurinko paista.

On tosiaan suunnitelmissa ja mutapengersaarien päälle tulevista pitkospuista ja kävelysilloista (joiden alta päässee veneellä. Koskahan ne valmistuisivat? Kuinka moni siltä koukkaisi?

Suvilahtiseura esitti, että omarantaisista OK-taloista (9-10 kpl) luovuttaisiin site, että rantaan jätettäisiin pyörä-kävelyraitti. Siihen ei suostuttu.

Vaasassa on melkoisen haluttua merenläheistä asumista esim. Rantakadulla vaikka pyörä-kävelyraitti rannassa kulkeekin.

Sähköjänis: kuka on valittanut?

Asuntomessutoimikuntaan kuuluu: Markku Lumio, Håkan Nordman, Heikki Kouhi, Heikki Lonka,    Jorma J. Pitkämäki,  Raimo Rauhala  sekä Asuntomessut Oy:n nimeäminä: Teuvo Ijäs, Pasi Heiskanen. Voi siis hyvin ymmärtää miksi poikkeuksellista ryhmäpäätöstä asiassa käytetään ja miksi tietyt valtaan samaistuvat tahotkin ovat tunteen palolla asian takana. Tämä on "isojen poikien" hanke, jossa toisinajattelua ei suvaita.

Valtuustossa kj Lumio antoi meille väärä tietoa. Hän kertoi kysyttäessä, että Asuntomessusopimus voidaan perua viimeistään 30.6.2007 ilman sanktioita. Oikea päivämäärä on 30.6.2006NETTIPÄIVÄKIRJANI
.
31.5
Vbl 30.5 "Redan på förhand hade åtminstone sdp och samlingspartiet gruppbeslut på att godkänna planerna."
  Muut ryhmät pakottivat kaikki ryhmänsä jäsenet olemaan asuntomessukaavasta samaa mieltä. Vihreillä ei tällaisia pakkokeinoja ole vaan kukin äänestää omantuntonsa mukaan. On mukavampi tulla itsensä kanssa toimeen kun saa olla vapaasti omaa mieltään.
  Syyksi Suvilahden rantarakentamiselle on ilmoitettu uusien veronmaksajien saaminen naapurikunnista. Kuten päivittäin lehdistä saame lukea (esim. Pohjalainen 31.5. s.3) niin Vaasassa lujasti uskotaan, että naapurikuntalaisista tulee pian vaasalaisia, ilman että tarvitsee muuttaa yhtään mihinkään. Nämä uudetkin vaasalaiset pääsevät siis pian ylpeillen esittelemään uuden kuntansa ihania merenrantaraitteja.  Väkiluku siis on kasvamassa ehkä jopa 100 000:een. Sellainen määrä kuntalaisia tarvitsee hyvät liikuntaraitit ja kun monet uudet vaasalaiset tulevat sisämaasta, on merenranta heillekin varmasti mieleen.
  Pääasiallinen syy vapaan, kaikkien käytössä olevan merenrannan uhraamiselle ja rakennusteknisesti mahdollisimman huonoon paikan valinnalta siis poistuu.
  Olen itse saanut kulkea koko ikäni näitä vapaita rantoja. Minusta minun sukupolveni tulee jättää seuraaville sukupolville vähintään yhtä hyvät puitteet elämälle. On itsekästä ajatella vain tämän hetken mahdollista lyhytaikaista etua (parin viikon mediamylläkkä!).

30.5.2006
  Koko ikäni Vaasassa asuneena on minulla  käsitys että ns. "hiljainen enemmistö" ainakin syntyperäisistä vaasalaisista kannattaa ikimuistoista periaatetta kaikelle kansalle vapaana olevista rannoista.
Suvilahteen asti ulottuvaa rantaraittia koko ikäni aktiivisesti käyttäneenä olen havainnut, että se lienee suosituin ulkoilureitti täällä. Olen sinne vienyt ylpeillen kaikki ulkomaan ja muutkin vieraani. Ihastus on ollut taattu.
 Mikäli se katkeaisi, Vaasa menettäisi paljon. Mikäli pala rantaa näin saataisiin yksityistettyä ja pois virkistyskäytöstä, niin jatkoa varmasti seuraisi.
Vaasan Asuntomessut on puolestani OK, mutta paikka on valittava siten, että päästään rakentamaan kovalle maalle ja että varsinaiseen rantaanjää ulkoilureitti kaikille (aivan kuten Suvilahti-seurakin esitti tässä Suvilahti-tapauksessa, saamatta kuitenkaan ainoaa toivomustaan läpi).
  Hyviä alueita löytyy esim. Sundomin lahden toiselta puolelta - Ulappatien louhospenkereen tuntumasta ja sitten Gerbynniemeltä.
  Koska virkamiehet ovat viivytelleet pahasti messujen vesilupa-anomuksessa, ei aikataulu tule mahdollistamaan Asuntomessuja vuokeksi 2008. Ei sitten millään. Ilman minkäänlaista valitustakaan.
Vesilupa-anomus on vasta toukokuussa saatu ympäristölupavirastoon sellaiseen kuntoon, että  anomus on voitu panna  nähtäville lausuntoja varten. Sen jälkeen alkaa vasta itse luvan käsittely, joka kestää vuoden. On hyvinkin mahdollista, että lupaa ei myönnetä.
  Asemakaavan mahdollinen vahvistuminen ei riitä rakentamisen aloittamiseen ja aika tulee ajamaan näiden messujen ohitse. Kaupungin oman maanrakennusasiantuntijan (A.Pälvimaa) mukaan olisi maansiirtotöiden tullut alkaa jo vuoden 2005 syksyllä.

Kyllä nämä asiat ovat tiedossa mutta nyt haetaan vahvaa "yhdessä epäonnistumisen kokemusta" ála Sepänkylän ohitustie ja syntipukkeja omalle tyrimiselle haetaan muualta.
---------------------
(kiitos kaikille rohkaisevaa palautetta minulle antaneille)


« Last Edit: 31. 05. 2006 13:01 by Tapio Osala »

Offline Sandviken

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
 • Gender: Female
 • Hietalahti - Vaasan helmi
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #187 on: 01. 06. 2006 07:07 »
"Hietalahden Villan puiston ranta katoaa ja tilalle tulee pengerretty korkea muta-allas." Muutaman ranta-asunnon takia? Onko totta? Miksi tästä ei ole puhuttu?

CGURU

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #188 on: 01. 06. 2006 08:08 »
- Olisi mielenkiintoista nähdä äänestys koko Vaasan asukkaita koskien, eli moniko
  todellisuudessa on kyseiseen paikkaan rakentamista puolesta, tahi vastaan.

- Mielestäni vasta siinä vaiheessa meidän tulisi myöntää enemmistön tahto asian suhteen
  ja sen jälkeen hakea osoiteltavia nk. jarrumiesten suhteen.

- Aivan samoin olisi realistisessa asukasdemokratiassa meneteltävä myös varsinaisten
  järkevin syin perustelluin hankkeiden valmistamisten kannalta, joissa kylläkin
  tunnepuoli on määräävä piirre kunnassamme, puolin ja toisin juurista, tai juurettomuudesta
  riippuen. 

- Henkilökohtaisesti pahin vaikutus nk. demokratiaan, sekä uskottavuuteen jatkossa
  asukkaiden edustajien, sekä päättäjien osalta, on ainakin omalta osaltani
  näissä takkia kääntävissä, uudelleen harkitsevissa ja selän taakse piiloutuvissa,
  julkisuuden henkilöissä, joiden ainut tosiasiallinen motiivi on suojautuminen
  mahd. epätoivotuilta seurauksilta.

- Herra Osalaa saitin kautta osin tuntemaan oppineena, annan suuren arvon hänen
  näkemykselle, perustein pidettyyn kantaansa, oli se sitten puolesta, tai vastaan,
  sekä ehkä kuitenkin vielä enemmän sen vuoksi, että rohkeutta riittää vähemmistössä
  vielä jopa vastaan.

- Tähän ei moni "kovempana" pidetty edustajamme yksinään pysty.

  Sata pointsia Tapsalle ja jos muiden tavoin nyt käännät kelkan, en usko enää edes itseeni.
 

foliohattu

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #189 on: 01. 06. 2006 13:01 »
Quote
- Olisi mielenkiintoista nähdä äänestys koko Vaasan asukkaita koskien, eli moniko
  todellisuudessa on kyseiseen paikkaan rakentamista puolesta, tahi vastaan.

- Mielestäni vasta siinä vaiheessa meidän tulisi myöntää enemmistön tahto asian suhteen
  ja sen jälkeen hakea osoiteltavia nk. jarrumiesten suhteen.

- Aivan samoin olisi realistisessa asukasdemokratiassa meneteltävä myös varsinaisten
  järkevin syin perustelluin hankkeiden valmistamisten kannalta, joissa kylläkin
  tunnepuoli on määräävä piirre kunnassamme, puolin ja toisin juurista, tai juurettomuudesta
  riippuen. 

Kunnallisdemokratia toimii siten, että valtuustokaudelle valitaan vaaleilla edustajat. Näiden edustajien pitäisi kaiken järjen mukaan edustaa äänestäjiensä kantaa ja heillä pitäisi olla mandaatti tehdä päätöksiä heidän puolestaan. Sen takiahan he ovat siellä valtuustossa meitä kaikkia edustamassa.

Vaaleilla valituilla edustajilla pitäisi olla paras kokonaisnäkemys kaupungista, sen kehittämisestä ja tehtävien päätösten perusteista sekä niiden seurauksista. Tästä syystä on heidän vastuullaan tehdä päätös puolesta tai vastaan esim. asuntomessujen järjestämisestä. Näin on hyt tehty, varsin yksimielisesti.

Mikäli kaikki asiat päätettäisiin kansanäänestyksellä, koskisi erittäin suuri osa äänistä jotain aivan muuta kuin itse asiaa. Esimerkiksi asuntumessuasiassa moni menisi varmasti ennemminkin äänestämään sen tai tämän asian puolesta, jonka uskoisi totetuvan asuntomessujen kaatuessa. Kun on oma koti alla, saattaa esim. lasten/vanhustenhoito, terveydenhuolto tms asiat kiinnostaa paljon enemmän. Tuskinpa monikaan äänestäjä ajattee kaupungin asioita makrotasolla. Uskon, että ajattelu ja siten myös äänestyskäyttäytyminen olisi enemmän tämä tai tuo -tasolla. Ajatellaan, että kyllä tälle asialle on ei omalle asialle - oli kunkin oma asia sitten mikä tahansa.

Vaikka asuntomessuasuntojen hinnat todennäköisesti menevät täysin meikäläisen maksukyvyn ulottumattomiin, toivon silti erittäin hartaasti, että messut tänne saataisiin. Uusi ja hieno asuinalue on varmasti komistus Vaasan muihin asuinalueisiin verrattuna. Ehkä messualueen rakentaminen toisi myös kipinää muiden alueiden rakentamisen aloittamiselle? Ehkä yhä suurempi määrä ihmisiä kiinnostuu Vaasassa asumisesta ja lukuisia kertoja valituksiin kaatuneita kaavoja saataisiin sittenkin takaisin piirrustupöydälle...

Toivoisin, että kaikki vaasalaiset uskoisivat siihen, että Vaasan kasvaminen ja kehittyminen ei ole keneltäkään pois. Vaasa voisi osittain näiden messujen avulla ehkä päästä siihen vauhtiin kehityksessään, jota on tässä viimeiset 30 vuotta odoteltu.

Kasvaako Vaasa uusilla lapsiperheillä vai muuttuuko tämä mummujen reservaatiksi?

Kyse on valtuutettujen ja kaupunkilaisten valinnoista, joita teemme joka päivä. Yhden sun toisen pitäisi vaan omaksua hieman positiivisempi ja optimistisempi asenne näiden asioiden suhteen. On jotenkin perin kummallista, että parhaaksi vaihtoehdoksi koetaan, by default, estäminen tai myöhemmäksi siirtäminen.

Offline Vapaudenpatsas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 575
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #190 on: 01. 06. 2006 14:02 »
Fiksu puheenvuoro foliohatulta.
On niin helppoa olla kaikissa asioissa kyynikko ja pessimisti, koska he eivät koskaan joudu vastaamaan sanomisistaan.
Heidän on helppo sanoa kaikista asioista etteivät ne onnistu, ja jos niin käy ettei joku juttu menekään toivotusti, he ovat huutamassa mielipidettään -mitä minä sanoin!-
Ja jos joku asia, hankaluuksista ja epäuskosta huolimatta onnistuukin, ei heillä ole mitään vaikeutta paistatella saavutuksen vieressä.

Offline serafim

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 156
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #191 on: 01. 06. 2006 15:03 »
Kunnallisdemokratia toimii siten, että valtuustokaudelle valitaan vaaleilla edustajat. Näiden edustajien pitäisi kaiken järjen mukaan edustaa äänestäjiensä kantaa ja heillä pitäisi olla mandaatti tehdä päätöksiä heidän puolestaan. Sen takiahan he ovat siellä valtuustossa meitä kaikkia edustamassa.

Vaaleilla valituilla edustajilla pitäisi olla paras kokonaisnäkemys kaupungista, sen kehittämisestä ja tehtävien päätösten perusteista sekä niiden seurauksista. Tästä syystä on heidän vastuullaan tehdä päätös puolesta tai vastaan esim. asuntomessujen järjestämisestä. Näin on hyt tehty, varsin yksimielisesti.
Quote
  Muut ryhmät pakottivat kaikki ryhmänsä jäsenet olemaan asuntomessukaavasta samaa mieltä.

Olen pettynyt omaan "edustajaani". Hän oli kyllä antanut ymmärtää vastustavansa. Minusta sotii demokratiaa vastaan tuollaiset ryhmäpäätökset.

Offline Sandviken

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
 • Gender: Female
 • Hietalahti - Vaasan helmi
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #192 on: 01. 06. 2006 17:05 »
Minunkin valtuutettuni petti minut. En pidä siitä että hänet pakotettiin tuohon.

doctor

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #193 on: 01. 06. 2006 20:08 »
Valtuuston kanta ei heijasta minun tuttavieni kantoja asiasta. Eikä omaani. Mutta me olemmekin rantaraitin suurkuluttajia ja ulkoilmaa rakastavia. Erittäin paljon suremme Villan puiston rannan näkymiä messujen toteutessa. Onko Vaasassa kauniipaa paikkaa? Mikä on "kehityksen" hinta? Muutaman OK-talon takia?

hartsa

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #194 on: 01. 06. 2006 20:08 »
Minunkin valtuutettuni petti minut. En pidä siitä että hänet pakotettiin tuohon.

Enpä tiedä toimiiko ryhmäpakko valtuustotasolla, jos asia on valtuutetulle oikeasti tärkeä.

Täytyy sanoa että asuntomessupuuhastelu on todella lyhytnäköistä. Ja ikävintä on että niin monet ihmiset sokkona seuraavat sitä myönteisyyttä jota poliittiset johtajat ja johtava virkamiehistö näyttää asiassa osoittavan. Asia nyt vain on niin että kaupungin rantojen rakentaminen ja varaaminen yksityiskäyttöön on melkoisen hölmöä ja lyhytnäköistä. Luonnonmukaisuuden hävittäminen rannoilta tästä meidän kaikkien läheltä on vielä hölmömpää.

Harmillisinta on se että kun niin kovin monet ihmiset muodostavat käsityksensä asiasta mielikuviin, viitsimättä perehtyä faktoihin, mielikuvaksi tästä asiasta voi hyvinkin jäädä se että "ympäristöseura" kaatoi messut, vaikka oikea syypää on vikapaikkaan messuja ajava poliittinen- ja virkaestablishent.

Sivumennen muuten eilinen pääkirjoitus ei varmaan ollut päätoimittajan, vaan pääkirjoitustoimittajan. Tyyli on juuri sellainen jyrkän syyttelevä ja sinne tänne perusteettomasti huiteleva. Mantila kyllä osaa kirjoittaa eli ensin miettii faktansa ja sitten tekee niistä johtopäätöksiä, eikä mene suoraan johtopäätöksiin.


--
Luonnonsuojelu on kannatettavaa, se ei vain sovi Vaasaan.
- Pohjalaisen pääkirjoitus 19.5.06

Osala vastusti asuntomessuja
- Pohjalaisen otsikko 30.5.06 Osalan esitettyä MESSUALUEEN KAAVAN hylkäämistä.Offline Sandviken

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
 • Gender: Female
 • Hietalahti - Vaasan helmi
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #195 on: 01. 06. 2006 21:09 »
Otsoilla muokataan yleistä mielipiteitä. Kissakokoinen otsikko väitti "Vain Osala vastusti Asuntomessuja". Sehän ei edes pitänyt jutun kanssa yhtä. Osala ei siis vastustanut Asuntomessuja vaan esitti niiden siirtämistä parempaan paikkaan. Siinä on vissi ero. Tuo on iltapäivälehdistön tasoista toimituspolitiikkaa. Ei maakuntalehden arvolle sopivaa. Vaasa-lehti aikoinaan kovasti kritsoi Neuvostoliiton sananvapauden puutetta. Propagandassa aletaan lähestyä Pravdan tasoa.

Tyhmä kansa uksoo painettuun sanaan ja leimaa sitten...mikä lienee lehden selvä tarkoituskin.

Ryhmäpakosta kirjoitti Vbl että ainakin Rkp ja kokoomus oli siihen joutunut turvautumaan. Eihän sitä käytetä jos ollaan yhtä mieltä muutenkin. Sehän tarkoittaa, että Osala ei olisi edes ollut yksin ilman tuota henkistä väkivaltaa.

Aikamoista mediapeliä. Uskon kuitenkin edelleen siihen että noita messuja emme (lupatumpuloinnin takia) onneksi täällä näe ja Villan ranta pelastuu.

Offline sähköjänis

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #196 on: 02. 06. 2006 06:06 »
Sähköjänis: kuka on valittanut?

Ei tietenkään kukaan. Ja uskon, että sinä et sitä tee.

Olen pettynyt omaan "edustajaani". Hän oli kyllä antanut ymmärtää vastustavansa.

Tervetuloa demokratiaan. Ryhmäpäätös on sitä. Kukin valtuustokandidaatti (ja eduskunta-) pyrkiessään valtuustoon jonkun poliittisen ryhmän jäsenenä sitoutuu ryhmän aatteisiin. Ja näissä niin kuin muissakin ryhmissä, on olemassa nokkimisjärjestys.

Valtuuston kanta ei heijasta minun tuttavieni kantoja asiasta. Eikä omaani.

Minun ja minun ystävieni kantoja valtuuston päätös heijastaa 100:lla prosentilla.
« Last Edit: 02. 06. 2006 06:06 by sähköjänis »

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #197 on: 02. 06. 2006 07:07 »
On se hassua, että joillekin veden äärellä asuminen voi olla noin iso tabu. Eikö todellakaan rantarakentamista ja vapaita rantoja voida millään yhdistää ? Itse näen, että kehittyvässä kaupungissa täytyy olla molempia sopivassa suhteessa.

No sentään Seinäjoella näkyy Kyrkösjärven rannan kaavoitus edistyvän... Oliskohan vaasalaisillakin aihetta käydä tutustumassa suunnitelmiin ?

doctor

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #198 on: 02. 06. 2006 15:03 »
Sehän tässä nyt typerää onkin. Muutaman vuoden on toitotettu ympäri maata kuinka ranta-asuminen on POP. Sitten täälläkin herätään.
Ymmärrän kyllä jotenkin kun niitä ranta-asuntoja tehdään Maksamaalle ja Åminneen mutta en tuhasien ihmisten taajamien rannoille.
Muutama ökymökki rannalla - mitähän sillä kuvitellaan voitettavan? Korvaako se todella ikusen rantamenetyksen?

Offline mattijateppo

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 18
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #199 on: 03. 06. 2006 11:11 »
Ihmettelempä vaan, että mikä tässä asuntomessukaavassa nyt niin muka mättää. 1. Liito-oravat on huomioitu, 2. Suvilahtelaiset ovat tyytyväisiä, koska palvelut pysyvät ja jopa paranevat, 3. Kaava muuttaa vain muutaman sadan metrin pätkän rantaa pöheiköstä hoidetuksi alueeksi, 4. Uudet saaret takaavat uuden merellisemmän rantaraitin. Tärkeimpänä kuitenkin pidän sitä että Suvilahtelaiset lapset saavat käydä ala-asteensa lähiympäristössään ja koko Suvilahden imago asuinalueena paranee. Lisäetua Vaasalle on myös että Vaasa saa turisteja ja pienen yllykkeen lisärakentamiseen sekä vanhojen kiinteistöjen saneeraamiseen. Tästä seurauksena ei voi olla muuta kuin lisää työpaikkoja ja kun vielä asuntomessut onnistuessaan voisivat nostaa Vaasan mainetta hyvänä asuinkaupunkina.