Author Topic: Vaasan Asuntomessut  (Read 244932 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tuesday

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 10
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #40 on: 29. 01. 2006 14:02 »
Mahtava juttu, että Vaasaan tulee Asuntomessut! Annan kyllä kaiken tukeni ja kannustukseni näin tärkeälle projektille. Minusta on ihan käsittämätöntä kaupungin etua ajatellen, että jotkut todellakin ovat messuja vastaan. Ja että tällaisia henkilöitä on vielä valtuustossa, ja he muka ajattelevat vaasalaisten ja kaupungin hyötyä?! Kutsuisin tuollaisia ammattivalittajiksi. Eikö kerrankin voisi tehdä jotain yhteen hiileen puhaltaen? Miksi pitää aina periaatteesta olla vastaan ja vikistä ja kiukutella niin kuin pienet lapset? Messujen rahanmeno tulee aivan satavarmasti moninkertaisesti takaisin uusina kaupunkilaisina, positiivisena imagona ja kaupungin sekä suvilahden uudistumisena. Jokainen kaupungin etua ymmärtävä tietää että asuntomessut antaa enemmän kuin ottaa.

Tonttipula on huutava tällä hetkellä, joten messut tuovat omalta osaltaan hyvän ratkaisun  tuohon ongelmaan. Toivottavasti kaupungilla herätään sitten jatkossa kaavoittamaan rohkeammin. Messuilla on kauaskantoisia positiivisia seurauksia niin Vaasan kuin Suvilahden kuin kaikkien kaupunkilaisten kannalta. Jätetään turha vinkuna, tehdään parhaamme että messut onnistuvat, ja saadaan samalla rakas kotikaupunki Vaasa upealla tavalla Suomen ja maailman kartalle!

Offline präntööläinen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #41 on: 29. 01. 2006 23:11 »
Messujen rahanmeno tulee aivan satavarmasti moninkertaisesti takaisin uusina kaupunkilaisina, positiivisena imagona ja kaupungin sekä suvilahden uudistumisena. Jokainen kaupungin etua ymmärtävä tietää että asuntomessut antaa enemmän kuin ottaa.

 ja saadaan samalla rakas kotikaupunki Vaasa upealla tavalla Suomen ja maailman kartalle!

Ihailitavaa luottamusta ja optimismia, Tuesday! Olet varmaan nähnyt laskelmat tuloista ja menoista? Missä ajassa ja kuinka monella uudella veronmaksajalla investointi maksaa itsensä takaisin? Jos se kerran "satavarmati ja moninkertaisesti" on kannattava hanke niin missä on olettamukset ja laskelmat? Mitä hankkeita se syrjäyttää?
Kaikkia kivaa vaan Vaasaan - vaikka Asuntomessuja,  mutta olisihan se kiva tietää vähän enemmän hankkeen perusteista ja talouden resursseista.

VSAHKI

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #42 on: 03. 02. 2006 11:11 »
Yleensä kun itse päätän (ja varmaan monet muutkin päättävät) asioiden tekemisestä tai tekemättä jättämisestä suoritetaan tarvittavien toimien arviointi.
Mietitään ovatko tulot>menot ja hyödyt>haitat

Asuntomessut sisältävät sekä aineellisia että aineettomia hyötyjä ja haittoja, mutta aineettomillekin asioille voidaan laskea jokin hinta.
Peräänkuuluttaisin siis päättäjiä esittämään yksinkertaisia laskelmia perusteista, miksi kannattaa järjestää asuntomessut.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #43 on: 03. 02. 2006 12:12 »
Yleensä kun itse päätän (ja varmaan monet muutkin päättävät) asioiden tekemisestä tai tekemättä jättämisestä suoritetaan tarvittavien toimien arviointi.
Mietitään ovatko tulot>menot ja hyödyt>haitat

Asuntomessut sisältävät sekä aineellisia että aineettomia hyötyjä ja haittoja, mutta aineettomillekin asioille voidaan laskea jokin hinta.
Peräänkuuluttaisin siis päättäjiä esittämään yksinkertaisia laskelmia perusteista, miksi kannattaa järjestää asuntomessut.

Samaa mieltä VSHAKIn kanssa. Joskus tulee toki tehtyä "heräteostoksia".

En vastusta Asunomessuja Vaasaan.  Olen perännyt juuri noita persuteluita ja kustannuksia. Se mitä olen saanut selville on aika köykäistä:

- n 90 % uudille asuntoaliielle muuttavista tulee yleensä omasta kunnasta
- Asuntomesut saavat paljon palstatilaa ja onnistuessaan tuovat imagohyötyä

Mitä sitten tulee kolmesta vahtoehdosta juuri tähän Schäferivikenin alueeseen niin se aiheuttaa alueena tällä aikataululla epävarmuustekijöitäongelmia:
Quote
-Ruoppaus Suvilahden koulun alapuolella alkaa toukokuussa. Se kestää kesän puoleen väliin. Heti syksyllä on tarkoitus aloittaa kunnallistekniikan rakentaminen, eli vesi ja viemärityöt. Tavoitteena on, että maaliskuussa 2007 on kunnallistekniikka valmis, eli kadut ovat pinnoitteita vailla valmiit. Huhtikuussa 2007 luovutamme tontit rakentajille. Näin jää vuosi aikaa rakentamiseen. Messut avataan 2008 heinäkuun 17. päivänä perjantaina kello 10, kuvaa aikataulua messujen tiedottaja Anni Johde..

Ruoppaukset vaativat ympäristöluvan (ns. vesilupa). Se on tullut "vireille"vasta 24.11.2005 mutta se ei vielä ole tullut käsittelyyn (lausunnoille, julkipanoon). Yleensä lupakäsittely kestää n. vuoden. Samoin kestää vuoden siitä mahdollisesti tehtävä valitus.

Pehmeälle pohjalle rakentaminen aiheuttaa ongelmia ja on kovin kallista. Karitiellä/Sorsantiellä on tuoretta esimerkkiä tästä. Maa on laskenut talojen alta ja piha-alueilla.

Jos minä olisin saanut päättä niin olisi ottanut aikalisän ja tehnyt Asuntomessut kovalle maalle, vaikka Sundomin puolelle tai Gerbynnimelle. Sikäli mikäli tarkkojen analyysien pohjalta olisimme katsoneet kannattaviksi. Nyt tuntuu olevan kyse lähinnä "heräteostosta".

juhani

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #44 on: 19. 02. 2006 11:11 »
Rahalla saa ja hevosella pääsee, lienee sanottu pidempään, kun tätä paikkaa Vaasaksi.  Monelta jää silti yhä huomaamatta hokeman varsinainen syvällinen viisaus.  Se paljastuu, kun huomaa sanojen "saa ja pääsee" aktiivisen hyvän ja myönteisen merkityksen, sekä oivaltaa niiden vastakohdan "menettämisen ja paikallaanpolkemisen"  passivisen hyödyttömyyden. Naseva ja osuva sanaparsi  ei sen puolen kertomiseen tarvitse sanaakaan.

Sananlasku pätee yhä ja tulee mieleen asuntomessujemme herättämää keskustelua seuratessa.       
Yhä pätee, että tulosta syntyy vain tekemällä mutta ei edelleenkään toki ilmaiseksi. 

On ilo lukea tekemisen edistymisestä päivän Pohjalaisesta.  On ilo huomata, että asiallisella pätevällä ja monet reunaehdot ja mielipiteet järkevästi ja oivaltavasti  huomioivalla suunnittelulla löydetyt ja epäillyt heikkoudet pystytään välttämään, tai peräti kääntämään eduksi.  Uskon että tämänlaatuisella kehitystyöllä suunnitelman vastustajistakin tulee puolustajia. 

Yhden häiskän hatunheilutus ei toki paljoja merkitse, mutta uskon että kiitokseeni ja onnitteluuni ilmeisen pätevälle projektiporukalle yhtyy suuri osa hiljaisista Vaasalaisista.   
Offline serafim

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 156
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #45 on: 19. 02. 2006 19:07 »
Kiva kun pääsee Asuntomessujen myötä hiihtämään Öjbergetille ja luistelemaan merenjäälle. Ja vielä pukukoppi Ahvensaaren. Hissejä Suvilahteen. Lisää messuja Vaasaan niin asiat hoituvat. Saisko sen Alskatintien kanssa samalla levennettyä?

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #46 on: 10. 03. 2006 05:05 »
aasan kaupunki on aloittanut lähiliikuntaprojektin Suvilahden asuntomessualueella ja sen välittömässä ympäristössä. Suvilahden uimapaikan yhteyteen on lähiliikuntaprojektiin liittyen suunnitteilla rakennus, joka voisi olla eri liikunta- ja harrastusseurojen käytössä, sanoo Vaasan asuntomessujen projektipäällikkö Keijo Ullakko.

Rakennuksen käytöstä kiinnostuneita seuroja ovat olleet mm. Vaasan Kanoottikerho ja Leijasurffaajat. Myös retkiluistelua harrastavat ovat kiinnostuneita kehittämään lajinsa harrastusmahdollisuutta Sundominlahdella. Kiinnostuneita ovat myös avantouimaseura Pingviinit ja  Vaasan Kanoottikerho.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Näin On

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 451
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #47 on: 10. 03. 2006 13:01 »
Siis sauna ja kerhorakennus Suvilahden uimarannalle?  Hieno ajatus.  Rakennus tulisi toimimaan kanootttiseuran, leijasurffaajien, matkaluistelijoiden ja mahdollisesti Pingviinien tukikohtana.  Heno avantouimakaeskus nostaisi valtavasti alueen statusta.

Mutta miksi tyytyä pieneen, miksei heti kunnolla isoon?  Rakaennetaan kunnon talviuimala, missä on tilaa vaikka avantouinnin mm-kilpailuille.  Sen verran iso lätäkkö heti, että kanoottiseuralaiset voivat järjestää siellä talvikajakki-kilpailuja ja kalastamisesta kiinnostuneet voi heitellä uisinta.

Think it BIG, sanoisi amerikansetä.
Ilman muuta Ravirata ihmisasunnoiksi

doctor

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #48 on: 10. 03. 2006 19:07 »
Hetkinen. Onko muka Suvilahteen tulossa uusi uimaranta?  Ettei vain olisi kyse Ahvensaaresta? Siellä on  niin matalaa että ei sinne mitään talviuimapaikkaa voi tehdä kun meri on jäässä pohjaa myöten.

Quote
Pingviinit on kuitenkin ketjun heikoi lenkki, sillä yhdistyksen jäsenistö on kovin homogeeninen ja asia vaatii vähintään ylimääräisen vuosikokouksen
.
Sivistyssanoja on syytä käyttää vain jos on varma niiden merkityksestä.

Mitä varten muuten puhutaan Suvilahdesta vaikka tarkoitetaan alueita, joiden toiminnot ovat Schäferinvikissä, Kuparisaaressa ja Ahvensaaressa.

Offline marda

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 1
  • View Profile
Lähiliikuntaprojekti
« Reply #49 on: 13. 03. 2006 07:07 »
Asuntomessujen lisäksi saamme lähiliikuntaprojektin.

Jippii?
Kukas senkin kustannukset maksaa?


doctor

 • Guest
Re: Lähiliikuntaprojekti
« Reply #50 on: 13. 03. 2006 22:10 »
Asuntomessujen lisäksi saamme lähiliikuntaprojektin.

Jippii?
Kukas senkin kustannukset maksaa?

Asuntomessuilta ei rahat lopu. Siinä on "isot pojat" takana. Satoja tuhansiahan myönneetiin jälkikättenkin ja pelkkiin toimistokuluihin on 650 000 € tälle vuodelle. Kyllä niillä pikku liikuntaporjektitkin hoidellaan, jotta luodaan messuille sopivaa PR:ää. Ei valiteta niin kovaa jos käykin ilmi, että pojat on tyrineet ja messut peruuntuu.

Niin kukas maksaa kaiken lystin?

Offline Orvokki

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
  • View Profile
Re: Lähiliikuntaprojekti
« Reply #51 on: 14. 03. 2006 11:11 »

Asuntomessuilta ei rahat lopu. Siinä on "isot pojat" takana. Satoja tuhansiahan myönneetiin jälkikättenkin ja pelkkiin toimistokuluihin on 650 000 € tälle vuodelle. Kyllä niillä pikku liikuntaporjektitkin hoidellaan, jotta luodaan messuille sopivaa PR:ää. Ei valiteta niin kovaa jos käykin ilmi, että pojat on tyrineet ja messut peruuntuu.

Niin kukas maksaa kaiken lystin?

Asuntomessuista säästyvät rahat voidaan sitten käyttää toivottavasti mm. Vaasa-lisään, kun huomataan, ettei hanke ehdi toteutua.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #52 on: 18. 03. 2006 08:08 »
Aikataulusta. Helmikuun 9. sai Vaasa kirjeen Vesiluvasta (= ruoppaus ja maansiirto messualueella) päättävältä Länsi-Suomen ympäristövirastolta, jossa todettiin että
Hakemukseen liitetty selvitys on puutteelinen Hakijaa pyydetään täydentämään hakemustaan.
1)....9).


Täydennyksille asetettiin määräjaksi 16.3.2006,  muuten asia raukeaa.

Alustavat täydennykset saatiin toimitettua juuri määräpäiväksi. Kunnolliset täydennykset (mm. sedimenttinäytteet) luvattiin toimittaa jahka valmistuvat.

Normaalisti vesiluvan saaminen kestää n. vuoden. Julkisuudessa on kuitenkin esitetty arvio, että maansiirtotöihin päästäisiin toukokuussa. Melkoinen ristiriita kun lupa-anomuskin on vielä puutteellinen.

Päätös Asuntomessuista tehtiin 2004 syksyllä ja olisi voinut kuvitella, että se vesilupa-asia olisi pantu kiireen vilkkaa työn alle. Outoa, että edes anomus ei ole vielä valmis 15.3.2006.

Kaupungilla on kesään asti mahdollisuus ilman sanktioita perääntyä koko hankkeesta.


Kyseessä on kallis projekti. Yhtä asuntoa kohti tuleva tonttikustannus tulee olemaan huikea. Vielä ei ole kerrottu montako M€ hanke tulisi maksamaan. Tämä siirtää monen muun hankkeen aloitusta vuosilla. Kaupngin taloustillanne ei ole hyvä. Olen huolissani tilanteesta.


foliohattu

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #53 on: 18. 03. 2006 09:09 »
Oletteko miettineet sitä miten paljon negatiivista julkisuutta Vaasalle tulisi siitä, että asuntomessujen toteutus kaatuisi liian kankeaan byrokratiaan ja poliittiseen vastaanhangoittelemiseen?

Minkälaisen kuvan se antaisi kaupungista niille, jotka harkitsevat muuttoa Vaasaan, mutta haluavat asumiselta enemmän kuin Pikipruukilla on tarjota?

En yhtään vähättele pelkoja kustannuksista. Onhan se niin, että jos rahaa laitetaan jonnekin, on tuo sama raha sitten pois jostain muusta.

Sen sijaan, että täällä maalailtaisiin pienellä porukalla piruja seinille - olisi hienoa jos projektia hoitavat voisivat tulla meille kertomaan messuista tyyliin "missä mennään ja mitä maksaa".

Asuntomessut kiinnostavat minua positiivisessa mielessä erittäin suuresti. Toivottavasti sellaiset saadaan aikaiseksi. Vaikka olen joidenkin standardien mukaan hyvätuloinen, tulee Vaasan(kin) asuntomessut olemaan täysin maksukykyni ulottumattomissa. Täytyy siis tyytyä katsoja asemaan ja hakea ideoita oman talon rakentamiseen - jahka sille nyt Vaasasta tontti joskus löytyy.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #54 on: 18. 03. 2006 10:10 »
Oletteko miettineet sitä miten paljon negatiivista julkisuutta Vaasalle tulisi siitä, että asuntomessujen toteutus kaatuisi liian kankeaan byrokratiaan ja poliittiseen vastaanhangoittelemiseen?
Mitä jos se kaatuukin epärealistiseen aikatauluun?

Yksikään poliittinen elin ei ole viivästyttänyt hanketta. Kaavoitusta+vesi/rantarakentamista ohjaava lainsäädäntö on ollut voimassa pitkään. Jos lainsäädäntö katsotan byrokratiaksi niin siitä pitää syyttää eduskuntaa - jos joitan nyt on syytettävä. Yhteiseksi parhaaksihan niitä lakeja säädellään.

Faktojen esiintuominen voi tietysti olla "pirujen maalaamista seinille" mutta joitakin voi kiinnostaa missä mennään nyt. Jos hanke jostain syystä kariutuu niin ei "syyllisiä" yleensä ensiksi etsitä peilistä.

Asuntomessuissa alkaa olla samoja piirteitä kuin haudatussa Sepänkylän ohitustiessä. Siinä tarvittiin monimutkainen manööveri kansanedustajasirkuksineen, jotta ei-kenekään-haluamasta hankkeesta päästiin kasvot säilyttäen eroon.


Offline Vaasalainen_81

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 3
 • Gender: Female
 • Elämä on!
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #55 on: 22. 03. 2006 21:09 »
Onko asuntomessut jo niin varmat? vähän epäilen kyllä...

Offline Tuesday

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 10
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #56 on: 26. 03. 2006 11:11 »
Jahas, jarrumiehiä taas liikkeellä, moi vaan.


Tottakai kaikki maksaa, sehän nyt on itsestäänselvyys. Messujen eteen on jo nyt tehty niin hirveästi töitä, että hulluutta olis alkaa perumaan. Siinähän sitä vasta rahaa hukkaan menis, ja kaupan päälle vielä tulis ääriimmäisen huonoa mainetta kaupungille. Tai ehkä korkeintaan nämä jarrumiehet saisivat naurella partoihinsa "gjeh gjeh, saatiinhan taas yksi kaupungin hanke kaatumaan, kun mollattiin eikä viittitty ainakaan sen puolesta puhua.." Heidän ivallinen onnensa olisi kuitenkin Vaasalle suuri menetys.

Minä olen ymmärtänyt, ettei kaikki messutalot ole mitään ökyhintaisia? Eikös Vaasan messuilla nimenomaan haluta tarjota mattimeikäläisillekin kattoa pään päälle. Vaasan messujen suunnitelmat ovat hienot ja perusteelliset, ja jatkuvasti paiskivat töitä niiden eteen. Olen itse käynyt messutoimistossa katsomassa ja juttelemassa, ja vaikuttunut olen.

Ollaan nyt vaan onnellisia tästä hyvästä. Onko se niin .... vaikeaa?

Offline Vaasalainen_81

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 3
 • Gender: Female
 • Elämä on!
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #57 on: 27. 03. 2006 19:07 »
Kattelaan nyt... Ei sitä koskaan tiedä mitä tapahtuu! Itse en usko ennen kuin näen!

Offline Sandviken

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
 • Gender: Female
 • Hietalahti - Vaasan helmi
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #58 on: 27. 03. 2006 21:09 »
Kyllä tuo aikataulu epärealistiselta näyttää. Varmaan joudutaan perumaan koko homma ja hyvä onkin. Mutta syyhän on heissä itsessään.

Olisin onnellinen jos Hietalahden Villan ranta säilyisi ilman mutatäyttöjä. Se on minun Mansikkapaikkani.

Olen sitä mieltä, että ensiksi  lapsille ruokaa (aamu/iltapäiväpalat poistettu), kouluavustajia lisää (vähennetty), ip-kerhotunnit takaisin (lopetettu kokonaan) ja koululaisille kyniä. Sitten vasta jos rahaa jää niin tällaisiin isojen poikien miljoonaprojekteihin rahaa.

Mikä ihme se Matkakeskuskin on? Kuka sitäkin tarvitsee? Paljonko se maksaa? Kai nyt bussilta junalle jaksaa kävellä? Lähellä on.

Voi meidän poikia.

Petri

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #59 on: 29. 03. 2006 20:08 »
No Asuntomessut ja lasten iltapäiväkerhot ovat varmasti täysin eri hallinnonalojen asioita. Itselläni ei ole mitään mitään messuja vastaan, mutta kummastelen nopeasti aikataulua ja sen pitävyyttä. Epäilen vahvasti, että messuja ei saada toteutettua nykyisellä aikataululla varsinkin kun lupapäätöksiäkin puuttuu vielä.

Myös sijoituspaikka on hieman erikoinen. Vaasassa varmasti halutaan markkinoida merenläheisyyttä, mutta tonteista tulee erittäin hintavia, koska merentäyttäminen ei todellakaan ole edullista toimintaa. Viime aikojen asuntomessut ovat olleet enemmän luksustasoisen asumisen esittelyä ja sama linja jatkunee myös Vaasassa. Suvilahden elementtitalot  ja messualue - siitä saadaan mielenkiintoinen yhdistelmä.

Offline Sandviken

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
 • Gender: Female
 • Hietalahti - Vaasan helmi
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #60 on: 03. 04. 2006 21:09 »
Eräs tyttöporukkamme jäsen tiesi kertoa "varmaa" tietoa, että Asuntomessuista on jo hiljaisesti luovuttu Isojen Poikien keskuudessa. Hänellä on "läheiset" suhteet erääseen, joka on hyvin perillä asioista. Jotakin lupaa ei saada ajoissa. Nyt vain etsitään kasvot säilyttävää peruuntumistietä. (Varmaan syntipukkia?)

No, niille rahoille on kyllä parempaakin käyttöä, ainakin tyttöparlamenttimme mielestä.

Petri

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #61 on: 04. 04. 2006 06:06 »
Et viitsisi paljastaa tietojen lähdettä? Siis tätä vaikutusvaltaista henkilöä, joka on näin sanonut.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #62 on: 04. 04. 2006 08:08 »
Asuntomessujen pidosta kesällä 2008 on tehty (jälkeenpäin) laillisessa järjestyksessä päätökset. Päätös messujen hakemisesta tehtiin 2004 syksyllä (edellisen vaalikauden kaupunginhallituksen toimesta) ilman kustannusselvitystä. Sitä ei ole vieläkään esitetty. Viime vuodelle myönnettiin jälkikäteen määräraha ja tälle vuodelle asianmukaisesti talousarvioon) eri momenteille (muistaakseni mm. 650 000 € toimistokuluihin). 


Nyt alkaa näyttää siltä että Asuntomessut eivät voi millään ehtiä valmiiksi kesäksi 2008. Lupa-asiat ovat pahasti viivästyneet.

Ennen kuin aletaan rakentamaan rantaan/meren päälle, niin tarvitaan ainakin kaksi olennaista lupaa:

1) Vesilain mukainen ympäristölupa (ns. "vesilupa")
2) Asemakaava

Kun nämä luvat on kunnossa, voidaan aloittaa maapohjan/tonttien perustaminen, katuverkon rakentaminen yms. Nämä luvat ovat vasta alkuvaiheissa. Syitä näiden viivästymiseen en tiedä.

Asemaakaavan voi päättää kaupunki (valtuusto) itse Maankäyttö- ja rakennuslain tarkoin säätelemissä puitteissa. Siihen voi siis oma organisaatio yksin suoraan vaikuttaa.  Kaavamuutosehdotus onkin asetettu:
- Vaasan Asuntomessualueen asemakaava ja tonttijako on julkisesti nähtävillä 22.3.-26.4.2006 ajan Kaupunkisuunnitteluvirastossa. Siihen odotetaan nyt siis huomautuksia ja muistutuksia. Niiden käsittelyn jälkeen kaupunginhallituksessa kaavamuutos tulee valtuuston päätettäväksi. Lainvoiman se voi saada aikaisintaan kesällä. Riski siitä että joku asiasta valittaa on aina olemassa ja näin kaavan vahvistuminen viivästyisi useilla kuukausilla. (Mustikkamaan tapauksessa valittaja oli valtiovalta)

Ongelmallisempi lupa on tuo "vesilupa"koska se tehdään ympäristölupavirastossa Helsingissä ja siellä on pitkä jono lupa-asioissa.

Vaikka siis kaava olisi valmis niin lapiota ei rantamutaan saa iskeä ennen vesilupaa.
Vaasan kaupunki sai lähetettyä lupa-anomusasiakirjat vuoden 2005 lopulla ja ne on kirjattu Ympäristölupavirastossa 1.12.2005. Rantamudissa möyriminen (entinen likaviemärin purkupaikka) vaatii mm. tarkat sedimenttitutkimukset.

Helmikuussa 2006 pyysi Ympäristölupavirasto 9 kohdalta lisäselvityksiä, uhalla että asia muuten raukeaa. Puutteelliset selvitykset saatiin lähetettyä juuri määräpäivänä 15.3.  vasta sitten kun selvitykset on toimitettu voi koko Vesilupaprosessi alkaa. Se alkaa tiedoksiantokuulutuksella ja sitä ei ole vielä siis tehty. Yleensä arvioidaan vesiluvan käsittelyn kestävän noin vuoden ( ja mahdollisen valituksen käsittelyn toisen vuoden).

Vesilupaprosessia voi seurata täällä http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=7624&lan=fi
Linkistä löytyy asuntomessujamme koskeva lupaprosessi kohdasta

Vaasan kaupunki/ Vesialueen täyttäminen ja louhospenkereen rakentaminen Kaupunginselälle    1.12.2005    LSY-2005-Y-370


Kun diaarikoodi (LSY-2005-Y-370) muuttuu siniseksi, on lupa-asiakirjat otettu käsittelyyn ja tiedoksiantokuulutus tehty.  Tätä ei ole vielä tänään 4.4.2006 tapahtunut. Lisäselvityksiä kaupungilta ilmeisesti edelleen odotetaan jotta lupa-anomus voidaan ottaa käsittelyyn?

Jos aikataulu todettaisiin mahdottomaksi niin ilman kustannusseuraamuksia Suomen Asuntomessut Oy:n taholta voidaan vuoden 2008 messuista vielä luopua heinäkuun 2006 aikana.


Petri

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #63 on: 04. 04. 2006 15:03 »
Väkisinkin herää kysymys, että miten asia voi olla näin pahasti juosten kustu? Eikö Vaasan kaupungin virkamiehillä ole osaamista / tietotaitoa näistä yleisistä säädöksistä?

Onko joku unohtanut tehdä jotain vai mistä voi olla kysymys? Mikäli kyseessä on osaamisen puute / unohdus niin voisi varmaan olla paikallaan laittaa kyseinen viranhaltija toisiin tehtäviin tai vapauttaa kaupungin palveluksesta.

P. Wirtanen

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #64 on: 04. 04. 2006 16:04 »
laitetaan messualue sinne mistä ne kivenlohkareet pitäisi ajaa suvilahteen, säästetään aikaa ja rahaa.

Offline serafim

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 156
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #65 on: 04. 04. 2006 19:07 »
laitetaan messualue sinne mistä ne kivenlohkareet pitäisi ajaa suvilahteen, säästetään aikaa ja rahaa.
A.I Wirtanen sai Nobelin. Heureka! Miksei myös P.Wirtanen! Siinähän se ratkaisu on! Jos vuori ei tule luoksesi niin mene itse vuoren luo! Siellähän on kovaa maata ja kiva louhosjärvi ranta-asumiseen.  Vbl teki louhos-asuntomessuista aprillijutun (asunnot luola-asuntoja kalliossa ) mutta olisi siinä järkeäkin...

Jos nyt ihan ulkopuolisena rakennusmesrtarina asia tarkkailee niin eihän tuossa mitään järkeä olekaan. Rakennella mutasaaria merelle ja ajella suunnattomat määrät kiveä mudan tilalle merenpohjaan. Kun kerran kovaakin maata on. Hölmäläisten hommaa eikä hyvää tule - ja meidän kaikkien rahoilla.Hong Kongin rannassa ymmärtäisi...siellä maasta on pulaa
« Last Edit: 06. 04. 2006 07:07 by serafim »

P. Wirtanen

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #66 on: 05. 04. 2006 16:04 »
kiitos serafim, nobelisti jatkaa, b-vaihtoehto:
Laitetaan messut pystyyn yhdessä Laihian kanssa; Laihian puolelle kunnan imagoon sopivat edullisesti rakennetut jokamiehen talot, joita ihan oikeasti messuyleisö joka vuosi kaipaa, ja Vaasan puolelle ne komeat juhlamalli-ökytalot, joihin kellään tavallisella palkansaajalla ei oikeasti ole varaa.
Mielummin kai haluaa nähdä terassilta ilta-auringossa lainehtivan viljavan pellon kuin suvilahden haisevan kaislikon. Saataisiin samalla Vaasaan oma "westend".
Eikä messualueen parkkipaikat olisi ongelma tai kustanustekijä, autot pellolle riviin.

Offline pave

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 66
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #67 on: 05. 04. 2006 19:07 »
No kylläpä pojat on taas katkeria. Jäikö lukuhommat vähille, ja nyt sitten pitää panna "varakkaat kyykkyyn"

Offline serafim

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 156
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #68 on: 06. 04. 2006 07:07 »
"pieni palkka, pieni v-tutus on työmiehen suola" väitetään Ehnrootin joskus laukaisseen...
Tosivarakkaille on Vaasasta löytynyt edustavia tontteja. Ovat itse maksaneet kaiken. Niitä läytyy Isolahden-Gerbyn-Västervikin rannoilta.

Sitten löytyy niitä, joita on onnistanut verovaroin kustannettujen merenläheisten tonttien jaossa. Näitä löytyy Suvilahden Patteriniemestä. Iltakävelyllä voi käydä katselemassa porttien nimikylttejä ja arvailla kuinka tonttijako on tehty... Suunnitellut omarantaiset ok-talot messualuille ovat vähissä - keillehän ne menisi ja mihin hintaan? 5-10% todellisesta hinnasta?

Petri

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #69 on: 07. 04. 2006 15:03 »
Messualueen tontit tulevat jakoon toukokuussa. Alueelle pitäisi tämän tiedon mukaan päästä rakentamaan keväällä 2007. Katsotaan nyt kuitenkin tuleeko koko messuja.

doctor

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #70 on: 07. 04. 2006 17:05 »
Eikö kaavassa vasta päätetä mihinkä tontit tulee ja kuinka paljon mitäkin rakennusta.. Kuinka siis tontit jaetaan ennen sitä? Mitä jos tonttien paikat ja määrä muuttuu kaavakäsittelyssä?  Koska tontin saaneelle on luvattu päästä tontilleen rakentamaan? Kuka tuon aikataulun on tehnyt? Tuntuu ulkopuolisesta oudolta touhulta.

P. Wirtanen

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #71 on: 08. 04. 2006 07:07 »
Nyt pitäisi ymmärtää luopua Suvilahti-suunnitelmasta, koska aika loppuu kesken. Mutta asuntomessuista ei saa luopua, järkevä aluevalinta pitää vain tehdä. Gerbynniemi on liikenteellisesti täysin mahdoton vaihtoehto, Sundom taitaa jäädä ainoaksi vaihtoehdoksi jos meren rantaan pitää päästä.

starman

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #72 on: 10. 04. 2006 02:02 »
Tästä asuntomessujen mahdollisesta peruuntumisestako johtuu se, että kaupungin johtotehtävissä olevat hakevat kilpaa muita töitä ja pakoon Vaasasta.
Toivottavasti seuraavaksi kaupunginjohtajaksi valitaan joku syntyperäinen Vaasalainen tai pitkään vaasassa asunut henkilö, joka tuntee Vaasan kodikseen, eikä keikkajohtajaa, jota ei kiinnosta oikeasti muutakuin virka ja siitä saatava palkka ja meriitit. (Tämä ei ole kuitenkaan mikään Lumioon kohdistuva epäluottamuskommentti, koska hän ei ole minun mielestäni hoitanut hommaansa huonostikaan.)

Offline serafim

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 156
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #73 on: 10. 04. 2006 22:10 »
Vesilupaprosessia voi seurata täällä http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=7624&lan=fi
Linkistä löytyy asuntomessujamme koskeva lupaprosessi kohdasta

Vaasan kaupunki/ Vesialueen täyttäminen ja louhospenkereen rakentaminen Kaupunginselälle    1.12.2005    LSY-2005-Y-370


Kun diaarikoodi (LSY-2005-Y-370) muuttuu siniseksi, on lupa-asiakirjat otettu käsittelyyn ja tiedoksiantokuulutus tehty.  Tätä ei ole vielä tänään 4.4.2006 tapahtunut. Lisäselvityksiä kaupungilta ilmeisesti edelleen odotetaan jotta lupa-anomus voidaan ottaa käsittelyyn?

Jos aikataulu todettaisiin mahdottomaksi niin ilman kustannusseuraamuksia Suomen Asuntomessut Oy:n taholta voidaan vuoden 2008 messuista vielä luopua heinäkuun 2006 aikana.
Ei näytä olevan vieläkään tuo lupa-anomus vireillä. Jos ehtii lähteä heinäkuuhun mennessä uppoavasta Messulaivasta niin...ei tule syytetyksi tumpuloinnsita.

juhani

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #74 on: 11. 04. 2006 09:09 »
Tästä(kin) aiheesta kirjoitettuja mielipiteitä lukiessa oppii enemmän ihmismielestä kuin itse aiheesta.

Huomaa, miten normaalit eloon ja oloon kohtuullisen tyytyväiset ihmiset - jotka toki muodostavat suuren enemmistön myös vaasalaisista ja viimekädessä mahdollistavat kaiken sen hyvän mitä tehdään - optimistisina luottavat asioiden hoituvan asiallisesti ja siksi kommentoivat harvoin ja kiihkotta. 

Selvästi enin osa kirjoituksista tulee "hevosmiesten tietotoimistosta" jossa muutosvastarinta on ikuinen pääuutinen.  Siellä käyttökelpoinen energia tuhlataan estämiseen haittaamiseen tai ainakin viivyttämiseen.  Siellä luultu kuultu ja kuvitelu, syyttävä ja syyllistävä, asiaan kuulumaton ja desimaalipilkun jälkeinen ovat parasta ja tukevinta antia. Kommentaatoreista ahkerimmat tavoittelevat  ajan pysäyttämistä ja realistisimmat mahdolisuutta "minähän sanoin" jälkiviisasteluun.   

Asiantila sekä etenkin kannaottojen tarkoitus ja merkitys on syytä huomata ja antaa mokomille "uutisille" vain niiden ansaitsema arvo. Näin välttyy myös vaipumasta turhaan epätoivoon kaiken keksityn ja kerrotun surkeuden ja vääryyden edessä.   
Tämä tulisi palkattujen virkamiestemme erityisesti muistaa, ettei runsas asiaton räyskytys aiheuttaisi turhaa lisäkuormaa tai muuttuisi peräti turhaksi stressiksi työtehtäviä haittaamaan. 

Mikäli itse asia kiinnostaa, voi siitä ajoittain lukea lehdistä tai kysellä asuntomessujen valmitelelussa hyvään vauhtiin päässeestä kaupungin toimistosta.  Ehkä joku välittäisi välittää tietoa luulojen joukkoon tännekin ?

Offline serafim

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 156
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #75 on: 11. 04. 2006 14:02 »
Mikäli itse asia kiinnostaa, voi siitä ajoittain lukea lehdistä tai kysellä asuntomessujen valmitelelussa hyvään vauhtiin päässeestä kaupungin toimistosta.  Ehkä joku välittäisi välittää tietoa luulojen joukkoon tännekin ?
Paras vastaus olisi lupa-anomuksen kuntoon saattaminen ja Asuntomessujen aikataulun julksitaminen. Myö kustannusarvio kiinnostaisi. Asuntoneliön perustamiskustannusten hinta?

Petri

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #76 on: 26. 04. 2006 16:04 »
SAK:n propagandajulkaisu tuli tänään postissa ja siinä oli juttua myös Asuntomessuista. Keijo Ullakko vahvistaa, että tonttien haku alkaa 15.5 ja alueen kaavaluonnos käsitellään valtuustossa 29.5. Hänen mukaansa myös luvat ovat kunnossa ja maanrakennustyöt aloitetaan välittömästi kun lupa on saatu ja ne olisivat valmiita tänä syksynä.

Puhuukohan Ullakko nyt täyttä palturia, koska ainakaan vielä kyllä vesilupaprosessi ei ole mennyt käsittelyyn tämän mukaan:

http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=7624&lan=fi


Offline serafim

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 156
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #77 on: 26. 04. 2006 18:06 »
Suurin osa kaavaillusta messualueesta on vanhan rantaviivan meren puolella. Sinne ei liene asiaa möyrimään ennen vesiluvan myöntämistä.
Ullakko tekee ansiokasta työtä eikä kai voi mitään sille, että tekninen virasto ei pysty vesilupa-anomusta saattaan edes lupaprosessin alkuun.

Ennustus: Ullakko palaa  Kuntayhtymän johtajaksi kun ensiksi on kesäkuussa luovuttu koko Asuntomessuista. Nyt varmaan vorkamiesportaassa toivotaan kovasti, että kaavasta joku valittaa, jotta löydetään syntipukki ja syy messujen peruuntumiseen.

Kun katselee kesken olevien vesilupaprosessien määrää http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=7624&lan=fi
 niin ei voi olla muuta mahdollisuutta kuin, että messuaikataulu kusee ja pahasti. Hyvä kun ehtisi vuodeksi 2010 mutta sehän on jo varattu...

Messut pidettäköön siis seuraavana vapaana vuotena (2012?) ja P.Wirtasen viitoittamalla tavalla, eli Sundomin louhosaluella. Näin säästyy aikaa, rahaa ja tupakkaa.
Offline Orvokki

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
  • View Profile
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #78 on: 26. 04. 2006 19:07 »
Puhuukohan Ullakko nyt täyttä palturia, koska ainakaan vielä kyllä vesilupaprosessi ei ole mennyt käsittelyyn tämän mukaan:

http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=7624&lan=fi

Vesilupakäsittely on parhaillaan menossa Länsi-Suomen ympäristölupavirastossa. Uskon, että asia viipyy joko sen takia, että kaupunki ei ole saanut toimitettua kaikkia tarvittavia lisäselvityksiä tai sitten yksinkertaisesti siitä syystä, että kyseessä on niin laaja asia ja alueen totaalinen muuttaminen, että kaikkien selvitysten ym. läpikäyminen vain vie aikaa. Käsittääkseni seuraava vaihe olisi, että kun lupavirasto on kaupungin lähettämät paperit käsitellyt ja riittäväksi todennut, tulee asia nähtäville (varmaan kuukauden ajaksi), jolloin jokainen voi sanoa sanottavansa asiaan. Sitten lupavirasto käy kaikki nämä lausunnot läpi ja vasta tämän jälkeen päättää, myöntääkö sen kuvan kyseisiin muutostöihin. Jos lupa heltiää niin siitä voi sitten toki vielä joku valittaa... Eli pitkä taival on vielä edessä.

Asuntomessutoimiston alkuperäisen suunnitelman mukaanhan töihin pitäisi päästä viimeistään toukokuussa. Jo nyt on selvää, että näin ei tule käymään. Jos olisin Ullakko, en lähtisi jakamaan tontteja ihan vielä.

Petri

 • Guest
Re: Vaasan Asuntomessut
« Reply #79 on: 26. 04. 2006 19:07 »
Ympäristölupavirasto on pyytänyt Vaasan kaupungilta lisäselvityksiä ja niiden antamisen määräaika on jo mennyt umpeen. Kaupunki ei ole niitä ilmeisesti toimittanut, koska asiakaan ei ole liikahtanut yhtään eteen päin?