Author Topic: Ikea Vaasaan?  (Read 118614 times)

0 Members and 13 Guests are viewing this topic.

Offline Rinnewood

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 586
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #80 on: 26. 02. 2008 20:08 »
Nettiadressi jonkun kaupan saamiseksi kuullostaa melko fanaattiselta!
Pikaisella vilkaisulla näytti hyvin naisvaltaiselta tuo allekirjoittaneiden lista, joten ehkä ymmärtää asian..?
Mutta onhan niitä adresseja kerätty paljon ihmeellisempienkin asioiden vuoksi!

Kaikkee sitä ihmiset vouhottaa, se tulee jos on tullakseen. Aika näyttää miten käy!

belurisk

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #81 on: 26. 02. 2008 21:09 »
Tulkoon Ikea Vaasaan.  Sillä varmaankin olisi Vaasalle vetovoimaisuutta lisäävä vaikutus ja nostaisi kaupan volyymejä - toisi ilmeisesti myös uusia työpaikkoja.
Esillä on ollut muitakin merkittäviä hankkeita kaupan ja ostari-/liikekeskusten ympärillä.
Linja-autoaseman, rehutehtaan ja Euromarketin ml. Milkan alueitten rakentaminen ja laajentaminen nimenomaan erilaisen vähittäiskaupan toiminnoille.  KPO/Prisma ja Kivihaka-alue  hakee myös lisää asiakasvirtoja ja tarjontaa.
Suunnitteilla on siis kymmeniätuhansia uusia liiketilaneliömetrejä.
Rakentamisen monet eri toimijat ovat varmasti haltioissaan.
Itseäni hieman kyllä epäilyttää se, että mistä nämä kaikki uusien liiketilojen asiakkaat löytyvät ja tekevät liiketoiminnasta kannattavan.  Tilojen vuokraaja taitaa hyötyä eniten - ensi alkuun.
Esille toimitiloista ja niiden kustannuksista voisi tuoda kauppatorimme pömpeleiden vuokrat 6.000 euroa/kk tai Rewel-Centerin vuokrat jostain "kioskitilasta".
Vaasan vetovoima ja ympäröivän maakunnan edut eivät välttämättä mene aivan yhteen.
Asioi ja osta Vaasassa, asua voit silti jopa 30-40 km:n säteellä.
Ilmiö on koko Suomea koskettava - laaja maa ja pitkät etäisyydet.  Tyhjiöitä ei saisi kuitenkaan jäädä.  "Kehitys kehittyy" sanoi joku poliitikko osuvasti 80-luvulla.  Kehityksen vastustajat tai epäilijät leimataan välittömästi "junasta jääneiksi"tai kyvyttömiksi ajatella positiivisesti. 
Maaseudun näivettämisen aloittivat aikoinaan keskusosuusliikkeet ja homma jatkuu.
Keskittymiseen liittyvä epäterve "ameeba-ilmiö" etenee.  Kuntaliitokset viisaasti toteutettuina huomioivat sekä alueen kokonaisuutena että keskuksen.

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #82 on: 27. 02. 2008 10:10 »Ei aina kaikkea voi laskea kävijäämäärillä pitää myös katsoa mikä on väen ostovoima ja Vaasassa ja lähiympäristössä.

Viimeisen tutkimuksen mukaan me pärjäämme parhaiten tässä vertailussa ,ei oo häpiä ;)

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #83 on: 20. 03. 2008 06:06 »
Ei käy kieltäminen, etteikö Ikean mahdollinen tulo Vaasaan lisää vaasanseudun vetovoimaisuutta ja vilkastuta myöskin alueen muutakin kaupankäyntiä. Toivoa vai sopii ettei Vaasan kaupunki virkamiestensä johdolla hurmaannu ylipanostuksiin. Tämä pelkoni lähtee siitä ajatuksesta liikkeelle, että laaditaan Ikean tänne saamiseksi sen laatuinen sopimus jossa Vaasan kaupunki sitoutuu kustannuksiin jotka ovat ikuisia.

Jos Ikea sijoitetaan alueelle jossa täytyy suorittaa suuria maapohjan parannustoimia ja alueen jatkuvaa kuivatusta, sekä huolehtia tulvasuojelusta, rakentamalla tulpapenkereet.  Silloin joudutaan sen laatuiseen jatkuvien kustannusten viidakkoon jolla ei ole näkyvissä loppua.

Tämän laatuinen alue on esimerkiksi Tuovilanjoen tulva-alueen kaavoittaminen rakennusmaaksi. Siellä pitää rakentaman laajat suojavyöhykkeet ja toimivat kuivatuspumppaamot. Näiden kaikkien rakentamiskustannusten ja ylläpidosta vastaa tietenkin Vaasan kaupungin veronmaksjat.

Toivottakaamme Ikea tervetulleeksi Vaasan, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Joten arvoisat kaupunginisät katsokaa tarkkaan mihin paperiin nimenne laitatte!

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #84 on: 20. 03. 2008 07:07 »
Lainaus Heikki Lamminmäki

Quote
Jos Ikea sijoitetaan alueelle jossa täytyy suorittaa suuria maapohjan parannustoimia ja alueen jatkuvaa kuivatusta, sekä huolehtia tulvasuojelusta, rakentamalla tulpapenkereet.  Silloin joudutaan sen laatuiseen jatkuvien kustannusten viidakkoon jolla ei ole näkyvissä loppua

Tässä onkin mielenkiintoinen pointti ajatellen nykyhetkeä ja ilmastonmuutosta,koska sademäärät ja tulvat ovat lisääntymässä kuinka paljon on ennakoitu tällaiset tapahtumat rakennuspaikkaa kun valitaan,vai onko huomioitu?

Offline sparffo

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 57
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #85 on: 21. 03. 2008 07:07 »
Mitä yhteistä näillä herroilla on?
- He ovat dollarimiljönäärejä.

Mutta millä autoilla he kurvailevat?

Kuka erottuu joukosta...

9. Michael Dell, Porsche Boxter, 2004. Hummer H2, 2005.

kuka hitto on niin tyhmä että ostaa traktorin maantiekäyttöön? :D

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #86 on: 21. 03. 2008 15:03 »

kuka hitto on niin tyhmä että ostaa traktorin maantiekäyttöön? :D

    Ei ole siis paljoa ajeltu esim. Laihian suunnassa.

    Näitä lähes valottomia rattoreita, kun roudailee valtateillä nimittäin pilvin pimein.

            Tosin omine vapaaehtoisine nopeusrajoituksineen, varusteista puhumattakaan..

Alkaaliparisto

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #87 on: 08. 04. 2008 10:10 »
Eipä ole minun silmiin tai korviin kantautunut tietoa siitä, että onko se Ikean tulo Vaasaan nyt varma. Eikö n. kuukauden kuluttua siitä uutisesta pitänyt tulla vahvistus?

Offline sähköjänis

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #88 on: 09. 05. 2008 11:11 »
Tämän päivän kauppalehdessä juttua, että Ikean toimintatapa muuttuu; jatkossa kaikki myymälät rakennetaan muiden ostoskeskusten läheisyyteen, ei ylvääseen yksinäisyyteen. Jutussa sanotaan että joku hanke jo jäihin tämän uuden politiikan takia. Samassa yhteydessä todetaan, että tämän vaikutuksia huhuttuun Vaasan hankkeeseen ei tiedetä.....

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #89 on: 13. 05. 2008 07:07 »
Luin juuri hiljattain että Vaasassa on tämä hoidettu koska alueelle tulee yrityksiä runsaasti Ikean yhteyteen, eli potentiaalia löytyy tähänkin juttuun.

Analyyssi

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #90 on: 03. 06. 2008 10:10 »
Pohjalainen:

Ikea valmis rakentamaan Vaasaan 100 000 neliötä liiketilaa
Päivitetty 03.06.2008 12:01 Julkaistu: 03.06.2008 11:48Vaasan kaupunginhallitus varasi maanantai-iltana noin 20 hehtaarin maa-alueen Ikano Retail Finland Oy:lle. Ikano Retail Finland pystyttää Ikea-tavarataloja Ruotsiin, Norjaan ja Suomeen.

Vaasan kaupungin kehitysjohtaja Jorma Pitkämäki sanoo, että Ikea voi rakentaa moottorien ja Latokartanontien väliin 100 000 neliötä liiketilaa.

- Kiinteistön pituus voi olla jopa 800 metriä ja leveys 130 metriä. Se vastaa kymmentä City-Marketia, hän havainnollistaa.

Suunnitelmien mukaan alueelle tulee Ikea-tavaratalon lisäksi kauppakeskus, johon Ikano Retail Finland etsii vuokralaiset. Kaupunki on onnistunut hankkimaan kaikki Ikean haluaman alueen maat, viimeisin kauppa lyötiin lukkoon maanantaina.

- Tästä asiasta ei tarvitse enää murehtia, nyt alueen kaavoittaminen helpottuu.

Ikea tekee alueesta lähestymissuunnitelman, jonka perusteella voidaan ryhtyä kaavoitustyöhön vielä tämän vuoden aikana.


Ihanaa leijonat, ihanaaa!! Hyvä Vaasa!! Täällä on Tekemisen Meininki!!

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #91 on: 04. 06. 2008 13:01 »
Toivotan Ikean edelleen tervetulleeksi Vaasaan, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Tämän vuoksi pitää kysyä?  Paljonko euroja pitää latoa pöytään Halmesmäen uuden hallirakenuksen lunastamiseksi ja Maalahden limpun melkein valmiin uudisrakennuksen lunastamiseen?

Ainakin nämä rakennukset pitää lunastaa Ikean ja KPO hankkeiden tieltä.

Kertoka se hänelle!

Offline T.Tyly

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 488
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #92 on: 04. 06. 2008 15:03 »
Tarkoitatko että kaksi uutta rakennusta jyrättäisiin IKEAn tieltä ja vaasalaiset veronmaksajat maksavat lystin?

Korvaus yrittäjille täytyy kattaa kaikki tappiot ja vaivannäön. Lisäksi vielä täytyy korvata kivusta ja särystä ja liiketoiminnan tappiosta.

Minäkin olen sitä mieltä, että ravirata on kaavoitettava asunnoille!

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #93 on: 05. 06. 2008 06:06 »
Tämä viesti tuli eilen klo. 21.57

On nostettava meteli
On aika ihmeellistä, ettei kukaan oikein tajua, mitä tämä kaupungin päätös Ikean kohdalla tarkoittaa. Se tarkoittaa todella, että ydinkeskusta autioituu lähes 30-40%-sesti.
 
Asunto-ministerilla on näistä muuten tarkat luvut. Päätös tarkoittaa 30-40% tyhjiä huoneistoja ja  hyljättyjä taloja  ja kiinteistöjä. Vaikutus on kohta samaa suuruusluokkaa  kuin laman aikana.

Tyhjien ja  käyttämättömien kiinteistöjen kuntoon saaminen on erittäin tuskallinen prosessi ja kestää lähes yhden sukupolven. En haluaisi maalata pirua seinälle mutta päätös on sitä luokkaa että se on revittävä auki.

Olen ymmälläni, että sini-keltainen pääoma ei ole reagoinut ja kaikki keskustan yrittäjät ovat täysin pihalla. Jos IKEA rakeannetaan niin liikenne ja kaikki traffiikki  tuplaantuu ja parkkitilojen vaatima maa-alue kasvaa tavattomiin mittoihin.

 Autokanta tulee lisääntymään ydinkeskutassa rajusti, koska kaikilla on oltava auto asioiden hoitamiseen. Liikenne puuroituu ja ihmiset muuttavat pois ruuhkien keskeltä kuten on tapahtunut muualla, missä on ollut samankalteinen kehitys.
 
Joukkoliikennettä ei ole koskaan Vaasassa saatu toimimaan. Voi jukra…mikä päätös ja millä vauhdilla. Ei minkäänlaisia liikenne- , väestöpoliittisia  ja kaupallisia  selvityksiä –  nehän on tarkoitettu muille, ei vaasalaisille.
 
Tilanne muistuttaa samaa pohjatonta huuma, mikä aikoinaan vallitsi Suomessa minkkitarhojen rakentamisen ja perustamisen kohdalla. Vaikka yhdestä päästä tarhat menivät konkurssiin, viranomaiset hyväksyivät kaikki uudet hakemukset ja syytivät hankkeisiin julkista rahaa. Seuraukset tästä villistä menosta ovat yhä näkyvissä.
.
Järkyttävintä on että ei ole olemassa mahtia joka pystyisi lyömään jarrun päälle. JJP on niin kun humalassa, ei sille järkipuheet mene perille. Aivan pöyristyttävää on, että lehdet –joille tämä asia kuuluisi – eivät reagoi ja klikkaavat ydinongelman pois, sanomalla että on vain hyvä, että Vaasaan investoidaan ja kaikki muut äänet ovat vain kateellisia.

JJP:tä suitsutetaan sanomalla että on  hyvä että edes joku aktiivisesti tekee jotakin Vaasan polesta. Voi..jessus...mikä viisaus.

Miten muuten valtuutetut ovat äänestäneeet?  Kaikki asian puolesta?  Jopa vihreät? Niinkö?
Miksei vihreiden taustavoimat ole reagoineet?
 
Se että normaali kadun tallaaja (ja sen mukaan foorumin käyttäjät)  ei  tajua, mihin tämä kaikki johtaa, on jotenkin ymmärrettävää.

Tästä asiasta olisi nostettava julmetuin meteli, mitä Vaasassa on koskaan käyty, koska mahdollisen rakentamispäätöksen seuraukset ihmiset tulevat tuntemaan nahoissan ja maksamaan piatkälle tulevaisuuteen.

Vanha P.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #94 on: 05. 06. 2008 07:07 »
Market-huuma näyttää vallanneen Vaasan kaupungin suunnittelutoimen.  Kaupungin kaavoitustoimi on vain ja  ainoastaan valjastettu kauppakeskusten kaavoituksen toteuttamiseen.  Omakotitontit joista on huutava pula Vaasan kaupungissa on unohdettu. Omakotitontteja ei vain yksinkertaisesti ole moneen vuoteen ollut edes tyydyttävästi tarjolla.  Kaupunkimme työpaikka omavaraisuus 130%  on hurja, joten ei ole mikään ihme jos naapurikuntien työikäinen väestönosa on tyytyväinen ja Vaasalaiset omakotitalojen rakentamista suunnittelevat joutuvat hakeutumaan ulos kaupungista.

Kauppakeskusten haalimisesta Vaasaan on tullut suorastaan pakkomielle. Viimeisin valtaus tapahtui kaupungin hallituksessa viime maanantaina, kun Ikealle varattiin 20 ha maata Moottoritien ja Latokartanontien väliseltä alueelta. 100 000 neliötä liiketilaa ja saman verran autopaikoitusta ei mahdu ko alueelle ilman, että uusi Yllintallin halli ja puolivalmis Maalahden limpun uudisrakennus ostetaan alta pois.  Hinta vain taitaa olla suolainen.  Lisä kustannuksia saadaan tulva-alueelle rakentamisesta, kun joudutaan rakentamaan rakennuslain edellyttämät suojapenkereet.

Vaasan kaupungin suunnittelutoimi on vain unohtanut sen tosiseikan, kun rakennetaan isoja kauppakeskuksia, niin nujerretaan asuinalueiden pikkukaupat, joissa ikääntyvä väestönosa on ollut kykenevä asioimaan. Näillä ikäihmisillä kun ei ole varaa auton omistamiseen, eikä sosiaalitoimen myöntämät Taksikortit ole tarkoitettu kauppareissuille.  Autottomuus johtaa ikäihmisten ruokakustannusten jyrkkään nousuun.

Muutenkin kohoavat autoilukustannukset syövät kauppakeskusten asiakasmääriä.  Tämä on jo nähtävissä esimerkiksi Lempäälän Ideaparkissa. Siellä arkipäivät ovat varsin hiljaisia ja kauppiaat vaihtuvat tuhkatiheään. Yksinkertainen totuus on vain, ettei kaikkialle voida muodostaa Tuuria. Viikonloppuisin tapahtuva ”soppailu” ei valitettavasti tuota yrittäjän kassaan tarpeeksi liikevoittoa, että toiminta olisi kannattavaa.  Lisäksi pitää muistaa, että lopullisesti asiakas on se joka viulut maksaa.


Analyyssi

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #95 on: 05. 06. 2008 09:09 »
Ei Heikki keskustan ruokakaupoille käy kuinkaan, kun Ikea tulee. Ei Ikea ole ruokakauppa!! :) Ja keskustan ruokakaupoilla menee hyvin. Älkää nyt sekoittako asioita.

Vaasalaisille ja muillekin on ehdottomasti vain parempi, kun tänne saadaan laadukkaampia kauppoja. Tulisipa Ikean kanssa yhdessä myös Bauhaus, Terra, ym. Jo paranisi tarjonta. Ja mitä enemmän isoja, laadukkaita kauppoja saataisiin, sitä enemmän saataisiin myös RG-Linelle, juniin ja lentokoneisiin matkustajia. Odotan vain päivää, kun ruotsalaiset palaavat Vaasaan pysyvästi ostoksille. Uskon, että Ikea, Bauhaus, Terra sen tekisivät.

Vanha P. ei oikein tiedosta sitä, että tälläiset kaupat kuten Ikea tuovat asiakkaita myös hyvin kaukaa. Siten ne lisäävät todella paljon koko alueen voluumia.

Siinä kyllä joku pienempi, saamattomampi (anteeksi sanavalinta) jää jalkoihin. Sehän on tietenkin valitettavaa. Mutta vapaassa kilpailussa tälläinen ei ole tavatonta. Parhaat selviävät, aina.

Minä ainakin otan ilomielin Ikean (mielellään myös muita isoja kauppoja) tänne. Tälläisen ansiosta saattaa lähteä liikkeelle myös muita isoja hankkeita. Kuten oli jo puhetta paikallisesta junaliikenteestä.

Kokonaan eri asia on sitten se linja-autoasemalle suunniteltu kauppakeskus, että miten se pärjää? Mikäli se on vain (tavallinen) kauppakeskus, mutta siitä puuttuu Ikean tyylinen vetovoima, niin siitä voisi Vanha P. ja Lamminmäki, keskustella. Eli aivan arkirealismilla voi huomata, että sen tarjonta syö vanhoja kauppoja ja toisinpäin.
« Last Edit: 05. 06. 2008 09:09 by Analyyssi »

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #96 on: 05. 06. 2008 12:12 »
Samoilla linjoilla Analyyssin kanssa mennään,yrittämistä kaikissa olomuodoissaan pitää olla ja tukea siis luoda puitteita menestymiselle.

Haudataan se pieni kateuden peikko joka aina silloin tällöin nostaa päätään.

Lamminmäen pelko pienien kauppojen kuivumisesta, noo onhan se toki osíttain totta, mutta se voittomarginaali muutenkin pikkú kauppiaalla on sellainen että siinä ei isoja tukkueriä ostella,vai kuinka?

Ikean tulo synnyttää uusia yrityksiä ja luo olemassa olevillekin mahdollisuuksia nyt maakunnassa terävänä että voitte tarjota Kampradille tuotteitanne koska jos joku näki hänen ostopolitiikkaansa muuta aika sitten tv stä ...melkoinen tekijä on tämä mies.

Före detta Vasabo

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #97 on: 05. 06. 2008 15:03 »
Minusta tuntuu että monikaan ei käsitä kuinka iso juttu tuo Ikean tuleminen Vaasaan voi olla .Täällä Sundsvallissa Ikea on ollut luultavasti semmoiset 30 vuotta .alunperin aika yksin tuolla pellolla semmoiset 5 kilsaa kaupungista pohjoisen suuntaan .Vuosi vuodelta sinne on tullut lisää kauppoja nyt alkaa jo olla kaikilla suurimmilla ketjuilla oma kauppansa .Siellä on bauhaussiaOnoffia,giganttia,mediamarktia,siba,experttiä,biltemaa,clasohlssonia,jyskiä,julaa,skokanonen,krautaa,byggmaxia,ja lukematon määrä pienempiä puljuja.Lehdestä luin että tämä alue työllistää melkein 5000 työntekijää.Sanoisin että uusien työpaikkojen määrä tulee tasaisesti kasvamaan sielläkin Ikean varjossa ja että niillä henkilöillä joilla on molemmat kotimaiset kielet hallussa on aika helppoa valita missä aloittavat työnsä!!

juntti

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #98 on: 05. 06. 2008 17:05 »
myös Juntti kannattaa Ikean tuloa. eikö Ikea maksa viulut ?
 Kehtooko sitä kysyä kuink on tällä kertaa ?

mie muuten tunnen Ingmar Kampraatin,
 mutta hän ei tunne minua
kiäh kiäh

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #99 on: 05. 06. 2008 18:06 »


Vanhalle P

Peukaloitako täällä mielestäsi pitäisi pyöritellä ...eiköhän tätä ole tehty jo tarpeeksi kauan.

Se nyt vaan on niin että jotain pitää tehdä että saa palkansa ansaittua ,vai kuinka?

Ja toisalta jos keskustassa jää tyhjiä liiketiloja sen takia että he tekevät seuraa Ikealle ..kyllä ne tilat nopeasti täyttyvät uusista yrittäjistä ja erilaisista yrittäjistä, kuin edeltäjänsä tekivät.

Ei työ tekemällä tästä mailmasta lopu mutta pakko tehdä...

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #100 on: 05. 06. 2008 18:06 »
Marketit ja liikenneinfra on kohtalonyhteydessä. Ilman toista ei ole toista, eikä verotuloja kunnalle.

Veikkaan, että marketit todellisuudessa kituuttavat kaikkine kuluineen verrattuna Vaasan alueelta saataviin tuloihin.

Vaasan Markettien täytyy suunnitella toistensa ja pikkuliikkeiden tuhoamista ennemmin tai myöhemmin.

Vaasasta ei ole kunnollista moottoritietä Seinäjoen kautta Tampereelle ja Porin kautta Turkuun, eikä pengertietä Uumajaan. Mistä ihmeestä ne ostajat tulee. Markettien rakentaminen tarkoittaa, että olisi pitänyt jo alkaa rakentaa moottoriteitä joka suuntaan ja heti ja laittaa lentokentän kiitorata kuntoon ja alkaa rakentaa pengertietä Uumajaan.

Ikealta saatavat verotulot pitää käyttää alueen liikenneinfran parantamiseen tai muuten IKEA ei tuota niitä verotuloja Vaasaan.

Poliitikot vannovat koko Suomen asuttuna pitämisen nimiin. Asuttuna pitäminen edellyttää, että joka puolelta Suomea pääsee nopeasti joka puolelle suoria uusia leveitä moottoriteitä pitkin. Jos moottoriteitä ei ole niin sitten pitää keskittää väestö Etelä-suomeen.

Kunnallisverot asuinkuntaan heikentää aluekeskuksien kykyjä tulla entistä vahvemmiksi. Luulisi Suomen aluekeskuksilla olevan yhdessä voimaa muuttaa laki niin, että kunnallisverot maksetaan 100 prosenttisesti työssäkäyntikuntaan jo pelkästään siksi, että aluekeskuksilla on eniten väestöä ja edustajia eduskunnassa.

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #101 on: 05. 06. 2008 21:09 »
Jos Vaasalle ei Ikea kelpaa, olen varma, että ottajia kyllä löytyisi muualta, esim. Seinäjoelta. Toivottavasti tässä ei käy samoin kuin Kristiinan ja Fennovoiman kanssa...

Offline Imhotep

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 8
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #102 on: 05. 06. 2008 21:09 »
Vaasasta ei ole kunnollista moottoritietä Seinäjoen kautta Tampereelle ja Porin kautta Turkuun, eikä pengertietä Uumajaan. Mistä ihmeestä ne ostajat tulee. Markettien rakentaminen tarkoittaa, että olisi pitänyt jo alkaa rakentaa moottoriteitä joka suuntaan ja heti ja laittaa lentokentän kiitorata kuntoon ja alkaa rakentaa pengertietä Uumajaan.

Jäikö lääkkeet ottamatta? Karkasiko mopo? Rauhoitu!

Offline Puliveivari

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 24
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #103 on: 06. 06. 2008 04:04 »
Ha..ois kannattanut rakentaa ikea vaskiluotoon, ei ne "lantut" Vaasan keskustaan asti tule, pyörähtää Ikeassa ja kurvaa takaisin landelle...

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #104 on: 06. 06. 2008 05:05 »
Pro Vaasan valtuutettu Heikki Lamminmäki tuo uutta  puhtia IKEA keskusteluun blogissa tänään julkaistussa kolumnissaan:

"Kysymykseen kuka maksaa kauppapaikkojen ”infran”? Vastaus on selkeä: Vaasan kaupungin veronmaksajat. Lisäksi suunnitellun Ikean liikepaikan alta, johon sijoittuu muutakin kuin huonekalu myyntiä, on lunastettava nyt siellä rakenteilla olevat yksityiset hankkeet. Tiettävästi Halmesmäen hallista joudutaan maksamaan 10 miljoonaa euroa ja Maalahden limpun rakennuksesta apaut 4 milliä. Kysyä pitää, onko tämä järkevää, kun näille on kuitenkin osoitettava muualta uudet rakennuspaikat, joiden kunnallistekniikan rakentaminen toteutetaan Vaasan verorahoin."

http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/744-Heikki-Lamminmaeki-pakinoi.html

« Last Edit: 06. 06. 2008 05:05 by vaasalainen »
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Canis Satrapis

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #105 on: 06. 06. 2008 15:03 »
En voi kuin ihmetell'ä tämän aiheen saamaa nuivaa vastaanottoa.  Kysymys on kuitenKIN erittäin tärkeästä asiasta. 

JOs IKEA rakennetaan sinne, minne sitä on suunniteltu, on Halmesmäen rekkaterminaali purettava (10,5 milj. euroa).  Samoin Maalahden limpun uuadisrakennus on purettava ( n. 4-5 milj euroa)

Alue vaatii lisäksi vallituksen (ehkä 300 000  - 600.000eruoia) ja 3-4 pumppaamoa ehkä 70.000 euroa kappale. 

Tuloksena saadaan IKEAlle ja KPO:n sinne sijoittamalle marketille ja kolmelle ruotsalaiselle firmalle hyvät toimitilat.

Arvaa kuka maksaa?
« Last Edit: 06. 06. 2008 16:04 by Canis Satrapis »

foliohattu

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #106 on: 06. 06. 2008 16:04 »
Heikki tuo kirjoituksessaan esiin varsin aiheellisen kysymyksen. Kuka maksaa?

Tämä on tärkeä kysymys, mutta olin lukevinani riveiltä sekä rivien välistä mielipiteen, joka olisi vahvasti IKEAn Vaasaan tuloa vastaan. Tästä olen jyrkästi eri mieltä Heikin kanssa. Avataan asiaa hieman.

Suunnitellulle paikalle sijoitettu IKEA tulee ja tappaa keskustan liikkeet?

Tämä on mielestäni varsin erikoinen väittämä. Mielestäni suunniteltu paikka on paras mahdollinen IKEAn kaltaiselle myymälälle. Liikennevirtojen ohjaamisen kannalta parempaa paikkaa en keksi.

Kaupunkiin ja kaupungista tuleville liikenneyhteydet ovat ihanteelliset tälle paikalle. Moottoritietä pitkin pääsee paikalle molemmista suunnista. Asiakasvirta on siten helposti ohjattavissa paikalle ilman, että se ruuhkauttaa merkittävästi jonkun sivummalla sijaitsevan alueen alimitoitettua tiestöä. Sijainti on myös logistisesti ihanteellinen. Oletan, että tavaraa kuljetetaan paikalle rekoilla moottoritietä pitkin - näin ollen, rekkojen ei tarvitse kurvailla ruuhkautuneen keskustan tai asuinalueiden läpi.

Keskustan kautta pääsee julkisilla tälle paikalle erittäin nopeasti ja vaivattomasti. Tilanne olisi toinen mikäli myymälä olisi esim. kaupungin Itä- tai Pohjois puolella.

Onko tämä kehitys huono asia keskustan liikkeille? Oletan, että kysymyksen esittäjät olettaisivat parhaan paikan myymälälle olevan Vaasan keskustassa. Miten ihmeessä myymälä saataisiin mahtumaan keskustaan? Mistä saataisiin riittävästi parkkipaikkoja? Miten logistiikan tai asiakkaiden liikennevirrat vaikuttavat keskustan liikenteeseen? Väitän, että tällainen järjestely olisi jo pelkästään liikennejärjestelyjen vuoksi täydellinen katastrofi.

Täällä Vaasassa ihmisten käsitys etäisyyksistä on hieman erikoinen. Ajatellaan usein, että liike on liian kaukana jos se on yli kivenheiton päässä torilta. Täytyy muistaa, että IKEAn ehdotettu sijainti Vaasan keskustasta on luokkaa muutama minuutti autolla tai bussilla. Tämän lähempänä kaupungin keskustaa tuskin sijaitsee yksikään IKEA tai sen kaltainen iso myymälä.

Takaisin kysymykseen, tappaako IKEA keskustan myymälät? Kuvitellaanpa, että IKEA olisi jo rakennettu ehdotetulle paikalle. Osaatko kuvitella sitä Vaasan IKEAan tulevaa ihmismäärää, joka tulee kaupungin ulkopuolelta? Heitä tulee olemaan paljon. Kuinka monen heistä luulet pysähtyvän ensin IKEAssa, asioivan siellä ja lähtevänsä saman tien pois samaa reittiä mistä tulivat? Minä väitän, että tästä asiakasvirrasta hyvin suuri osa tulee poikkeamaan Vaasan keskustassa. Osa ostoksilla, osa syömässä jne. Sinne on IKEAlta autolla matkaa vain muutaman minuutin verran. Tuskinpa yksikään keskustassa kauppaa tekevä on IKEAn tuloa vastaan. Kyllä he tietävät minkälaiset asiakasvirrat se tuo tullessaan.


Kuka saa ja kenelle annetaan?

Tämä on erittäin aiheellinen kysymys ja tämä tulisi käsitellä mahdollisimman avoimesti ja julkisesti. Mielestäni ei ole kaupungin ja sen veronmaksajien tehtävä lahjoa yrityksiä miljoonilla siitä hyvästä, että suostuvat harjoittamaan liiketoimintaa kaupungin alueella. Tämä ei voi olla pidemmän päälle järkevää tai kestävää kehitystä. Tällaisella korporatismilla on aina kääntöpuolensa ja vaarana on, että kourallinen virkamiehiä pääsee päättämään liikaa siitä mille yrityksille miljoonat jaetaan ja kenelle ei. Tämä vääristää kilpailua voimakkaasti ja se on lopulta aina kaupungin asukkaiden etujen vastaista.

Yrittäjien tulisi päättää Vaasaan investoimisesta liiketaloudellisin perustein. On suomalaisten veronmaksajien kannalta täysin älytöntä, että eri alueet käyvät yrityksistä huutokauppaa siten, että lupaillaan yrityksille kilvan lisää verorahoja siitä hyvästä, että tulisivat paikkakunnalle.

Nämä yrittäjille jaettavat miljoonat ovat pääsääntöisesti meidän tavallisten palkansaajien pussista otettuja. Tätä tarkoitusta varten ei tulisi mielestäni veroja kerätä.

Mitä kaupungin tulisi tehdä?

Mielestäni kaupungin tulisi avoimesti ja julkisesti selvityttää hankkeen kokonaisvaikutukset sekä hoitaa asiaan liittyvä byrokratia, lupa-asiat ja kaavoitus mahdollisimman tehokkaasti. Kaupungin byrokraattien tulisi pyrkiä tässä asiassa antamaan yrittäjälle mahdollisimman tehokasta ja suoraviivaista palvelua sen sijaan, että massiivisella byrokratialla tai kaavoituksen änkyröinnillä säikytetään yrittäjät muualle.

Tuskin IKEA haluaa tulla Vaasaan siten, että se saa alueella verojen ja tukiaisten nyhtäjän maineen. Yrityksen maine korostuu etenkin kuluttajabisneksessä mukana oleville yrityksille.

Vertaa tilannetta esim. Rabben taannoisiin verokuppauksiin. Mikäli voitot yksityistetään, mutta kustannukset ja riskit ulkoistetaan veronmaksajille - asiakkaat katovat. Tällaiset verovarojen kuppaajat unohtavat, että veronmaksajat ovat myös heidän asiakkaita. Kuluttajakäyttäytyminen on toki yksilöstä kiinni, mutta ainakin minä sekä lähipiirini kartamme Rabben omistamien yritysten asiakkuutta juuri näistä syistä. Tuskinpa IKEA haluaa Vaasassa samanlaista mainetta kuin Rabben bisneksillä on (RG Line, Kotipizza, Omena-hotellit ym).

Ehdotetun alueen raivaaminen IKEAlle siis edellyttää, että sillä nykyisin sijaitsevat yritykset siirretään muualle ja heille maksetaan siitä hyvästä korvauksia. Tilanne on tämä ja sellaisena asia hoidettakoon. Näitä kustannuksia ei kuitenkaan saisi missään nimessä kaataa vaasalaisten veronmaksajien syliin. Mikäli näin tehtäisiin, missä tulee raja vastaan? Miten toimitaan muiden yrittäjien kohdalla? Miksei minun yritykseni saa kaupungin veronmaksajilta miljoonien eurojen lahjoja? Miksei suomalaisille huonekalukauppialle myönnetä samanlaisia tukia kuin ruotsalaiselle jne.


IKEA - tervetuloa Vaasaan

Mielestäni IKEA sopii Vaasaan erittäin hyvin. Alueella sekä sen läheisyydessä on valtava asiakaspotentiaali. Alueelle sijoittumisessa on loistava liiketoiminnallinen potentiaali. Paikkakunnalle investoiminen on erittäin kannattava ajatus.

Vaasasta on mahdollista saada erittäin suuret voitot ilman, että suuri osa alkuinvestoinneista katetaan paikallisten veronmaksajien varoin.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #107 on: 06. 06. 2008 17:05 »
Tämä oli hyvä ja monilta osin perusteltu mielipide.  Se oli myös suunniteltu jo
vastakysymysten varalle.  Se ei jättänyt vastakysymyksille kovin paljoa.
Mielipide selkiytti aikalailla omaa näkemystäni.  Se tässä kismittää, että
kun kaupunki lupasi tontit kahdelle toiselle, niin lupaus ei näillä näkymin
sitten pitäisikään.  Jos lupaus ei pidä niin mikä estää Ikeaa epäilemästä,
että jos esim Veljekset Keskinen päättääkin perustaa kyläkaupan Vaasaan
niin Ikea joutuisikin sivummalle.  Eli ajan takaa yhtä sanaa.  Se on
luottamus.   Voiko meihin enää luottaa? 

Liike-elämä ei pääty tähän.  Ensi vuosikymmenellä meillä on uudet aatteet
ja vaatteet.  Jos nyt ajetaan tonttien luvalliset haltijat pois niin se antaa
viitettä tulevaan.  Vaikka valtuusto vaihtuu niin negatiivinen imago
säilyy.  Uskaltaako uusi idea enää tulla Vaasaan.  Meillä on muitakin
kaupunkeja jotka pitävät lupauksensa.  Hyvä tilaisuus voi mennä
silloin hukkaan tämän tempauksen takia.  Kannattaako? 

Jos tontti on jo varattu niin eikö voisi suunnitella toista tonttia?
Meillä Suomessa on tilaa.  Se ei ole monessa muussa maassa
ollenkaan itsestään selvyys.


Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Klaus Berg

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1527
 • Gender: Male
 • Elämä on juoksukilpailu ajan kanssa
  • View Profile
  • Blogi
  • Email
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #108 on: 06. 06. 2008 17:05 »
Tien toisella puolella tuli oltua muutama vuosi yrittäjänä. Siinä katseltiin monena keväänä kuinka vesi nousi vastapäiselle pellolle (IKEAn tuleva tonttimaa) ja jännitettiin tuleeko se tien yli meidänkin puolelle. Kerran tuli, mutta ei onneksi paljoa tullut ja selvittiin säikähdyksellä.

Kaupunkiin päin ABC aseman jälkeen on myös iso ja komea tontti. Se on jopa vähän sellainen rinnetontti jolle saisi tosi komean pytingin, siis kahteen tasoon. Varasto alas ja myymälä ylös. Sitä olen itse katsellut ja suunnitellut. Siihen se ruotsin vientituote mahtuisi ja ei tarvisi suorittaa "hölmöläisten hommia" purkamalla juuri tehtyjä rakennuksia ja maksaa niitä kahteen kertaan.Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #109 on: 06. 06. 2008 17:05 »
Jos kunta haluaa marketin niin sen pitää ensin haluta moottoritie, ihan vaan kateellisille naapurikunnille tiedoksi.

Marketeista tulee mieleen sataman rakentaminen Vaskiluotoon. Rakennettiin satama, mutta jätettiin rakentamatta satamaan kunnolliset tiet.

Takavuosina pankit rakensivat kilpaa konttoreita joka nurkalle. Missä ne konttorit nyt on, konttorit on suljettu ja henkilöstö erotettu.

Talouselämä ja kaikki järkevät kansalaiset varmasti kannattavat Suomen kaikkien kaupunkien yhdistämistä toisiinsa moottoriteillä. Moottoritien varrella olevat kunnat voisivat sitten yrittää lahjoa kuntaan marketteja ja yrityksiä.
« Last Edit: 06. 06. 2008 17:05 by Timo Rintamäki »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #110 on: 06. 06. 2008 18:06 »

 Se tässä kismittää, että kun kaupunki lupasi tontit kahdelle toiselle, niin lupaus ei näillä näkymin
sitten pitäisikään. Eikös tämä ole tuttua käytäntöä Venäjältä :)

Offline korkokengät

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 65
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #111 on: 06. 06. 2008 18:06 »
Automarketeista on huonoja kokemuksia ulkomailta.Ikean viereen tulee KPO market ja muita erikoisliikkeitä. Se tyhjentää Vaasan keskustan liikkeistä.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #112 on: 06. 06. 2008 18:06 »
Ikean viereen tulee KPO market ja muita erikoisliikkeitä.

Järkyttävää.  Siis tulisi muita erikoisliikkeitä.  Mahtaa se olla järkyttävää;)

Eihän erikoisliikkeitä sentää saa olla.  Sehän on kamalaa.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Näin On

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 451
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #113 on: 06. 06. 2008 20:08 »
IKEA ei koskaan tule Vaasaan siitä yksinkertaisesta syystä että ympyrästä. jonka focuksessa IKEA sijaitsisi, on 180 astetta vettä.
Ilman muuta Ravirata ihmisasunnoiksi

Offline luopio

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 225
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #114 on: 06. 06. 2008 20:08 »
Ikean viereen tulee KPO market ja muita erikoisliikkeitä.

Järkyttävää.  Siis tulisi muita erikoisliikkeitä.  Mahtaa se olla järkyttävää;)

Eihän erikoisliikkeitä sentää saa olla.  Sehän on kamalaa.

Pitää olla mutta keskustassa. Esim. kaihtimia ja sähköajoneuvoja pitää saada ostaa keskustasta...

Offline Rinnewood

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 586
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #115 on: 06. 06. 2008 22:10 »
IKEA ei koskaan tule Vaasaan siitä yksinkertaisesta syystä että ympyrästä. jonka focuksessa IKEA sijaitsisi, on 180 astetta vettä.
Eikös samasta syystä olisi pitänyt olla rakentamatta tuo sundsvallin ikea?
Kyllä se vaasaan tulee jos vain kaikki menee putkeen, älkää nyt hyvät ihmiset pilatko tätä(kin) tilaisuutta!!
Vaikka en huonekalujani tuolta hakisikaan niin totta mooses tuollainen vetää muutakin kiinnostusta alueellisesti. Voihan sen toki antaa seinäjoellekin..?
Ja vaikka ikea tuleekin tuonne lentokentän tuntumaan niin kyllä jokainen keskustan tai lähiön mummo hakee sen kahvipaketin ja näkkileipäpaketin lähimmästä kaupasta. Jopa siitäkin syystä että eikai ikeassakaan ihan mitä tahansa myydä kuitenkaan? Ei ne pikkukaupat mihinkään kuole vaikka tuollaisia isompiakin keskittymiä tulisi. Vaatii vain hiukan pelisilmää ja sopeutumista kauppiailtakin tiedostaa omat heikkoudet ja vahvuudet!

Canis Satrapis

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #116 on: 07. 06. 2008 08:08 »
Ei IKEA hanke siihen kaadu että sitä käsitellään täällä krittisesti.  Sen sijaan hanke toteutuesaan voi aiheuttaa suurta vahinkoa kaupungin keskustan liike-elämälle ja hankkeen toteuttaminen saattaa vaikuttaa ratkaisevasti myös muihin tekeillä oleviin hankkeisiin.

En missään tapauksessa vastusta Ikean tuloa Vaasaan mutta edellytän että asia tutkitaan perusteellisesti ja tutkimuksissa otetaan esille kaikki mahdolliset vaikutukset.  Esimerkiksi Saksan liittotasavallassa ja Ranskassa mikään tällainen suunnitelma ei toteudu ellei asiasta tehdä perusteellista selvitystä.

Ja mikä tärkeintä.  Selvityksen tarkoituksena on auttaa löytämään keinot mahdollisten haittojen kompensoimiseksi.  Eli jos tuhotaan luontoa tai vaikeutetaan liikennettä tai muiden yritysten toimintaa, on uudessa suunnitelmassa oltava mukana myös ehdotus siitä, miten haitat kompensoidaan.

Vaasassa Zei Zei Pitkämäki on valmis uhoamaan suureen ääneen kaikkien hankkeiden puolesta oli sitten kysymys millaisesta hehtaarihallista tahansa asettumatta koskaan kriittiselle kannalle.

Tavallisen kuntalaisen vinkkelistä tämä kertoo valtavasta halusta päästä kalifiksi kalifin paikalle.

Canis Satrapis muistaa hyvin kaikki PItkämäen uhot alkaen siitä kuinka Vaasasta piti tulla yksi Kiinan tärkeimmistä yhteistyöalueista aina viimeisimpään eli IKEAan.
« Last Edit: 07. 06. 2008 08:08 by Canis Satrapis »

Offline Näin On

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 451
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #117 on: 07. 06. 2008 09:09 »
Rinnewood kirjoitti:
>Ja vaikka ikea tuleekin tuonne lentokentän tuntumaan niin kyllä jokainen keskustan tai lähiön mummo hakee sen kahvipaketin ja näkkileipäpaketin lähimmästä kaupasta. Jopa siitäkin syystä että eikai ikeassakaan ihan mitä tahansa myydä kuitenkaan? Ei ne pikkukaupat mihinkään kuole vaikka tuollaisia isompiakin keskittymiä tulisi. Vaatii vain hiukan pelisilmää ja sopeutumista kauppiailtakin tiedostaa omat heikkoudet ja vahvuudet!<

Miten on?

Kuinka monta lähikauppaa mummoille ja paapille on enää jäljellä Vaasassa?

Kauppojen ja mummojen yhdistäminen tällä tavoin on selvää rasismia.  Kyllä minä (keski-ikäinen, työssä käyvä ja perheellinen) haluan ainakin käyttää lähikauppapallveluja. 

Minua huolestuttaa kovasti autojen määrän lisääntyminen  kun marketteja rakennetaan kaupunkien ulkopuolelle.  Itse Ikeasta sanoisin että mieluimmin hankin valmiin kokopuusta tehdyn kalusteen kuin kokoan sen itse lastulevystä.
Ilman muuta Ravirata ihmisasunnoiksi

dynamiitti

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #118 on: 07. 06. 2008 09:09 »
Vaasan moottoritie oli - ainakin joitain vuosia sitten - Suomen vähiten ajettu moottoritie. Kyllä kai siinä kelpaa ajella.

Huvittaa vastustajien argumentointi. Töitä on tulossa paljon ja muutenkin imua, mutta valittaa pitää. Ja ihan vain siitä syystä, että huvittaa olla kaikkea vastaan ja valittaa.

foorumihaukka

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #119 on: 07. 06. 2008 14:02 »
Onko todella niin että Halmesmäen terminaali ja Maalahden limpun uusi leipomo jyrättäisiin maan tasalle?  En oikein usko.  Eikö IKEAn tontti sijaitse etäänpänä?

Luulen että vanhaherra Lamminmäki on nyt astunut pahasti nappoon?

Jos Lamminmäen esiin nostama asia pitää kutinsa niin mitä tapahtuu jatkossa?  Eikö Halmesmäki houkuteltu Vaskiluodosta Risöhön?  Palaako Halmesmäki takaisin Vaskiluotoon ja kaikki sinne tehdyt suunnitelmat romuttuvat.

Ei sillä etteikä ko. juttu voisi pitää paikkansa Vaasassa.  Sen verran täällä on uunoja vallan kahvassa.