Author Topic: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää  (Read 169375 times)

0 Members and 14 Guests are viewing this topic.

Offline massi

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 501
 • Gender: Male
 • ja eikun lapioimaan...
  • View Profile
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #520 on: 11. 12. 2009 18:06 »
Rahaa voi syytää triljoonia näihin hankkeisiin niinkuin afrikan nälänhätäänkin.

Mikään ei kuitenkaan muutu jollei yksilöt itse ota vastuuta ympäristöstä. Sieltä se kaikki lähtee.

Asenne ratkaisee
Muutos on tahtotila

Offline Hulttio

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 16
  • View Profile
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #521 on: 11. 12. 2009 19:07 »
Eli 110 000 000€  ja työssäkäyviä suomalaisia  noin 2.400 000, jahaa…   
Ehkä ihan älytön ajatus, tempaisinhan minä tuon tästä ihan lonkalta!

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #522 on: 11. 12. 2009 19:07 »
Eli 110 000 000€  ja työssäkäyviä suomalaisia  noin 2.400 000, jahaa…   
Ehkä ihan älytön ajatus, tempaisinhan minä tuon tästä ihan lonkalta!

Oliko se joku uutinen, että olemme nettomaksajia EU:ssa?

Globbari

 • Guest
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #523 on: 11. 12. 2009 20:08 »
Rahaa voi syytää triljoonia näihin hankkeisiin niinkuin afrikan nälänhätäänkin.

Mikään ei kuitenkaan muutu jollei yksilöt itse ota vastuuta ympäristöstä. Sieltä se kaikki lähtee.

Asenne ratkaisee


Mutta kun TV:n 5 kanavalta tuli alkuviikosta ohjelma, jossa todettiin, että maailman voi pelastaa vain kapitalistisen järjestelmän lopettaminen.

Kapiatalismi perustuu jatkuvaan kasvuun ja siinä on vielä kaiken ylimenevänä raha.
Se on tietynlainen oravanpyörä, josta ei pääse irti kuin koko järjestelmän hajottamisella.

Ohjelmassa myös luotiin uhkakuva siitä, jos nykyinen meno vain jatkuu niin maapallo tuhoutuu viimeistään 2050.

Ohjelma oli todella hyvä rokumentti koko maapallon tilasta ja perustui tieteeseen eikä siihen oltu sotkettu politiikkaa eikä uskontoa tieteen arvoa madaltamaan.

Yksilöt ovat yhtä kuin koko yhteiskunta eli ihminen on yhteiskunnallinen olio, kuten alan tiede muistuttaakin.
Tämän päivän yleinen ilmapiiri on siitä oikein hyvä esimerkki. Kun yhteiskunnan ohjausta ja muuta säätelyä on poistettu ja siirrytty uusliberalistiseen vapauteen. Tämä on johtanut yhteisöllisyyden murenemiseen, yksilöllisyyteen ja tämä näkyy nyt myös ihmisten tasolla itsekkyytenä.


Offline rehtori

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 236
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #524 on: 11. 12. 2009 20:08 »
"Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) varoitti Brysselissä, että kehitysmaiden ilmastotoimien rahoitus kasvaa ensi vuosikymmenellä dramaattisesti.
- Tämähän on hyttysen surinaa siihen nähden mitä tulevaisuudessa tullaan tarvitsemaan, Vanhanen sanoi."

verkkouutiset

Lisää velkaa vaan, onhan Suomi vauras maa - kyllä meillä on varaa maksaa toistenkin päästöt...
Quote
Valtionvelka 30.11.2009 → 63,3 mrd. €
Velka per asukas → 11 846 €
Valtiokonttori
Offline jarto

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 314
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #525 on: 11. 12. 2009 20:08 »
Ja viimeinen osa pitkää käännöstyötä:

CRU-skandaali on vain politisoituneen tieteen jäävuoren huippu, vaikka "kovien" tieteiden on viime aikoihin asti luultu olevan immuuneja (tai ainakin vastustuskykyisiä) yliopistojen vasemmistolaista puolueellisuutta ja poliittista korrektiutta vastaan. Jotkut tutkijat ovat varsin avoimia vasemmistolaisuudestaan. Vuonna 2004 generiikan tutkija Richard Lewontin kirjoitti New York Review of Books:ssa: "Suurin osa tiedemiehistä ovat vähintään liberaaleja, vaikka ei ole ollenkaan selvää miksi näin pitäisi olla. Vaikka kaiki minun tuntemani molekyylibiologit ovat osakkeenomistajia tai neuvonantajia bioteknologian yrityksissä, suurin kiista tiedeyhteisössä näyttäisi olevan, kannattaako Ralph Naderia äänestää tällä kertaa." MIT:n Kerry Emanuel, joka edustaa ilmastotieteen valtavirtaa (Al Gore viittaa hänen työhönsä ja yksi hänen kirjoistaan kutsuu senaattori James Inhofea "tieteellisesti lukutaidottomaksi" ja joka kutsuu ympäristöskeptikkoja denialisteiksi), kuitenkin varoittaa kenttäänsä seuraavasti:

"Tiedemiehet ovat kaikkein tehokkaimpia kun he tarjoavat korkealaatuista, puolueetonta tietoa, mutta heidän puolueettomuutensa on pahasti vaarantunut koska poliittinen monimuotoisuus Amerikan akateemikkojen välillä on järkyttävän pieni. He kärsivät samanlaisesta ryhmäajattelusta kuin eristäytyneet kulttuurit. Ennen kuin tämä perusteellinen ja hyvin dokumentoitu henkinen yhtenäisyys muuttuu, tiedemiehiä tullaan aina epäilemään kuulumisesta vasemmistolaiseen aivoriiheen."

Ehkä kaikkein tuomittavin CRU:n sähköposti on tämä Phil Jonesin heinäkuussa 2005 kirjoittama viesti Alabaman yliopiston ilmastotieteilijä John Christylle: "Kuten tiedät, en ole poliittinen. Jos voisin toivoa jotain, haluaisin että ilmastomuutos tapahtuisi, jotta tiede olisi todistettu oikeaksi, enkä välitä seurauksista. Tämä ei ole poliittista, vaan olen vain itsekäs." Jonesin asenne ei ehkä ole täysin poliittinen, mutta se on varmasti epätieteellinen. Poliittista taipumusta on myös vaikea kieltää kun sähköpostit palaastavat näiden tiedemiesten työskennelleen läheisesti Greenpeacen tapaisten alarmististen ryhmien kanssa, joita vakavien tutkijoiden pitäisi ehdottomasti vierastaa.

Vuotaneen materiaalin määrä on niin suuri, että voi kestää kuukausia kunnes kaikki sen aiheuttamat vaikutukset alla olevalle ilmastotieteelle on täysin sulatettu. Mutta muutama alustava johtopäätös voidaan jo tehdä. Ensinnäkin, me vieläkään emme tiedä, oliko keskiajan lämmin kausi yhtä lämmin tai lämpimämpi kuin nykyiset lämpötilat ja me emme todennäköisesti koskaan tule varmasti tietämään. Joten nykypäivän ilmastomallien varmentamisen pitäisi edetä ilman tätä puuttuvaa palaa. Toiseksi, koko sähköpostiarkiston läpilukeminen mahdollistaa erojen tekemisen CRU:n sisäpiirin välillä. Michael Mann, Phil Jones ja Lawrence Livermore:n Ben Santer ovat kiistämättä huonoja toimijoita. (Santer kirjoitti, että hän tunsi "suurta halua hakata fyysisesti" skeptikko Pat Michaels). Muut ringin jäsenet, kuten Keith Briffa, Tom Wigley ja Mike Hulme näyttävät olevan paljon tunnollisempia ja hillitympiä tiedonkäsittelyn, epävarmuustekijöiden ja julkaisemiensa johtopäätösten suhteen. Kevin Trenberth, joka on National Center for Atmospheric Research:n tutkija yksi IPCC:n materiaalin tuottajista, on jossain keskellä ja on kirjoittanut viime aikoina: "On faktaa, että emme voi selittää miksi lämmöt eivät enää nouse ja on irvokasta, että emme voi tehdä sitä." Mutta Jones myös ehdottaa yhdessä sähköpostissaan Trenberthille, että he tulevat yhdessä pitämään eri mieltä olevat ilmastotutkijat kaukana IPCC:n prosessista "vaikka heidän pitäisi määrittää uudelleen, mitä vertaisarvioitu kirjallisuus tarkoittaa!"

Media ja ilmastoaktivistit ovat jo kauan sitten kadottaneet eron siitä, ketkä ovat erittäin politisoituneita tutkijoita (kuten Jones, Mann ja NASA:n James Hansen) ja ketkä ovat vakavampia tutkijoita ja sen seurauksena CRU:n sähköpostit varjostavat koko alaa. Epäilemättä on olemassa paljon enemmänkin tämän kaltaista korruptiota muissa ilmastotieteen kuumissa kohdissa, mutta on myös olemassa paljon sitoutumattomia tiedemiehiä, jotka yrittävät tehdä tärkeää ja arvokasta työtä. Ilmastoalarmistit ja heidän median huutosakkinsa varoittavat mielellään katastrofinvaarasta, mutta ironisesti tämä episodi voi olla kääntöpiste alarmisteja vastaan. Suurin vaara tieteelliselle ilmastontutkimukselle ei koko aikana ole niinkään ollut skeptikoiden vastustavat mielipiteet, vaan se tuho mitä ympäristöyhteisön liioittelu on aiheuttanut heidän omalle asialleen.

Ilmastonmuutos on todellinen ilmiö, ja tulevaisuudessa on olemassa riski merkittävistä seurauksista Silti ilmastomuutoskampanjoijien hysteria ja heidän mieletön tuki absurdin kalleille fossiilisten polttoaineiden vähentämisille on johtanut poliittiseen umpikujaan, joka näkyy selvemmin Kioto-Kööpenhamina-prosessin kaatumisena. Olen pitkään ollut sitä mieltä, että noin 20 vuoden päästä katsomme tätä vuosituhannen vaihteen ilmastohysteriaa samaan tapaan kuin katsomme 1960-70 luvun väestönkasvuhysteriaa - ilmiönä, jonka kokoa ja vaikutuksia liioiteltiin suuresti ja jonka tarjotut ratkaisut olivat virheellisiä ja usein myös pahoja (kuten tuhansian intialaisten miesten pakkosterilisointia 1970-luvulla, pääasiassa Ford Foundationin rahallisen tuen kautta). Tänään ilmastokampanjoijat haluavat pakkosterilisoida maailman energiantuotannon ja viime päiviin asti he näyttivät olevan lähellä onnistua siinä. Mutta jo ennen Climategatea kampanja alkoi muistuttaa Broadwayn musikaalia, jota on esitetty liian pitkään, pieneneville katsojaluvuille ja vähenevälle innokkuudelle. Jonkun pitäisi kertoa huonot uutiset näille toimijoille, että on aika lopettaa ilmastoshow.

Kirjoittaja Steven F Hayward toimii American Enterprise Instituutissa, on osallistuu AEI:n Energia ja ympäristökatsauksen julkaisuun ja on julkaisijana tulevasdsa Pacific Research Instituten toimittamassa ympäristötrendien almanakassa.

Offline Hulttio

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 16
  • View Profile
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #526 on: 11. 12. 2009 21:09 »
Oliko tuo Tapsa retorista pelleilyä, ivailua tai pilkkaa?  Vai oliko se vain niin, että vahingon ilo on paras ilo!
Tämä ilmasto-uskontotouhu  alkaa mennä minulle yli hilseen.

Iltalehti:
http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/2009112110630449_k6.shtml

Uusi maailmanuskonto
Lauantai 21.11.2009 klo 05.41

Menestyvät uskonnot ovat sellaisia, joissa ihmisiä pelotellaan maailmanlopulla. Kristinusko on tehnyt sitä 2000 vuotta, ja nyt sen korvaa vihreä ympäristöuskonto.
Kun uskonnonopettajat pelottelivat lapsia vedenpaisumuksella, joka tuli ihmisten syntien tähden, nyt vihreä ympäristöuskonto pelottelee sillä tämän päivän ihmisiä.
Vanhan testamentin vedenpaisumus on jännittävä tarina. Nooa oli Jumalan mielestä ainoa vanhurskas ihminen, jonka hän halusi pelastaa vaimoineen, lapsineen, miniöineen ja eläimineen. Kaikki muut ihmiset ja eläimet hukkuivat.
Vettä satoi 40 päivää ja 40 yötä, ja lopulta Nooan arkki juuttui yli 5 000 metriä korkean Araratin huipulle. Ihmiskunta pelastui yhden vanhurskaan ansiosta.
Kristinuskon ja vihreän uskonnon tarinoita ei ole oikeus asettaa kyseenalaiseksi. Voi joutua syytteeseen jumalanpilkasta.
Nyt vihreät pelottelevat meitä vedenpaisumuksella. Napajäät sulavat ihmisten syntien tähden.
Olen testannut tätä vihreän uskonnon teoriaa Kokoomuksen naisten liitolta saamallani viskillä (Glenmorangie Nectar D'òr). Panen grogilasiin kolmen sormen paksuudelta lempijuomaani ja päälle runsaasti jäitä. Kun jäät ovat sulaneet, viskin pinta ei ole noussut, vaikka vihreä uskonto näin väittää. Toistan kokeen kymmenen kertaa ja aina sama lopputulos. Viskin pinta ei nouse ja alenee vain juomalla.
Vihreiden vedenpaisumus on yhtä luotettava tarina kuin Vanhan testamentin vedenpaisumus.
Vedenpaisumuksen pelossa vaaditaan, että meren rannalle rakennetut ydinvoimalat pitää sulkea eikä uusia saa käynnistää.
Kristinuskolla ja vihreällä uskolla on monia yhteisiä piirteitä. Konstantinus Suuri vapautti vuonna 313 kristinuskon niin, että siitä tuli pian virallinen valtionuskonto.
Kristinusko oli hallitsijalle kätevä tapa pitää kansa keisarin pelossa, köyhyydessä ja nöyryydessä.
Vihreä uskonto on kristinuskon korvike, ja nykyinen aate on luotu Stasin laboratorioissa 70-luvulla aiheuttamaan vahinkoa Saksan liittotasavallan elinkeinoelämälle. Sieltä tämä uskonto levisi Suomeen kuten sosialismi ja fasismi aikanaan.
Vallassaolijat seurasivat aikansa vihreää uskontoa, ja kun he huomasivat, ettei sille mahda mitään, he päättivät omaksua sen viralliseksi valtionuskonnoksi aivan kuten Rooman keisarit kaappasivat kristinuskon.
Vihreä uskonto on kätevä keino kansan alistamiseen. Maailmanlopulla ja vedenpaisumuksella pelotteleminen tekee siitä nöyrää. On helpompi pitää kansa köyhänä, kun sanotaan, että valo, lämpö, autoilu ja lihansyönti aiheuttavat ympäristötuhoja.
Yliopistot suosivat Vanhan testamentin veroisia uskomustieteitä, joilla todistellaan ihmiskunnan ja elämän loppua maapallolta. Maailmanlopun ennustajat saavat tutkimuksiinsa rahaa loputtomasti. Ne, jotka todistavat nämä ennusteet perättömäksi taikauskoksi, jäävät ilman tutkimusmäärärahoja.
Suomessa ilmatieteen laitoskin on omaksunut tämän vihreän uskonkiihkon ilman järkeviä todisteita. Yli 60 vuoden kokemuksella voin sanoa, että Suomessa on aina ollut sellainen sää, jollaista ei ole ollut koskaan aiemmin. Vasta kolmekymmentä vuotta kylmästä, kuumasta tai sateesta on syytetty ihmisten elämäntapaa.
 
AARNO LAITINEN
« Last Edit: 11. 12. 2009 22:10 by Hulttio »

Offline jarto

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 314
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #527 on: 12. 12. 2009 10:10 »
Kuinka paljon pitäisi huolestua, kun Kööpenhaminassa ei saa edes esittää kysymyksiä tästä tietovuodosta ja sähköposteista? Kysymykseen ei vastata vaan kutsutaan turvamies paikalle!

http://www.youtube.com/watch?v=RC-i4WAxl0k

Globbari

 • Guest
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #528 on: 12. 12. 2009 10:10 »
Iltalehti:
http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/2009112110630449_k6.shtml

Quote

Kyllä näitä kapitalismin palkkarenkiä riittää ja eivät tietenkään löydä syitä palkan maksajastaan. Nykyisellä medialla on "jumalan" valta kun sen vaihtoehdot ovat kovin vähissä.
Kolmekymmentä luvulla olivat kapitalismin vastaiset mediat oikein lailla kiellettyjä ja jälki olikin sen mukaista.

Tieteellinen ympäristömme tilan arvioiminen vie myös näiltä kapitalismin uskovaisilta argumentit pois ympäristön tilan vääristelystä. Ympäristömme tila on todella sairas ja sairauden aiheuttaja on hyvin lähellä ja jäljet näkyvät.
Tämä kaupallinen joulu on jälleen kerran oikein hyvä sairauskertomus. Sairaskertomuksen kautta, voi tarkastella sitä (markkinatalouden) kapitalismin oravan pyörää minkä vankina on tämä koko maapallo ja elävä elämä tänään.

Kapitalistisen voitontavoittelun punainen lanka on jatkuva kasvu ja jos se sitten sammuu, sammuu myös kapitalismin valo. Mutta se on selvää, että sitä vastaan tulee tämä etuoikeuksia nauttiva rahaeliitti taistelemaan palkkarenkeineen. Senkin on historia näyttänyt ja myös nykyinen finanssikriisi, jonka maksajaksi on jälleen joutunut työväenluokka.

Kaikkein pahin asia on tarkastella uskonnon kautta tieteellisiä asioita. Silloin ei ole mittaa millä asioiden tilaa voi mitata, vaan kaikki jää jumalan ja uskon varjoon.

« Last Edit: 13. 12. 2009 10:10 by Globbari »

Offline Iltavahti

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 56
  • View Profile
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #529 on: 12. 12. 2009 10:10 »
Näissä keskusteluissa ei saa arvailla nimimerkkejä.

Mitäs mieltä Reino Kolmonen on tästä Globbarin kannanotosta?

Moderaattori

 • Guest
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #530 on: 12. 12. 2009 11:11 »

http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/2009112110630449_k6.shtml

Uusi maailmanuskonto
Lauantai 21.11.2009 klo 05.41

Menestyvät uskonnot ovat sellaisia, joissa ihmisiä pelotellaan maailmanlopulla. Kristinusko on tehnyt sitä 2000 vuotta, ja nyt sen korvaa vihreä ympäristöuskonto......
AARNO LAITINEN


Miksi lainasit koko pakinan?

Lainauksissa on olemassa sitaattioikeus.  Kun lainaatte jonkun tekstiä niin älkää lainatko koko
tekstiä vaan mielestänne tärkeimmät kohdat ja sen jäkeen laittakaa linkki kyseiseen tiedostoon.

Moderaattori 3

Offline Iltavahti

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 56
  • View Profile
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #531 on: 12. 12. 2009 13:01 »
Tämänpäiväinen Ilta-Sanomat ilakoi sensuurista venäjällä:

Totuus Putinin "suorasta linjasta": Hankalat tyypit lukkojen taakse!

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1812455

Mitenkäs kaukana venäjän meiningistä on tämä Kööpenhaminan ilmastokokouksesta kuvattu sananvapauden rajoittaminen? Toimittaja Phelim McAleer heitettiin ulos kokouksesta hänen esitettyään kysymyksen professori Stephens Schneiderille!

Tässä video:

http://www.youtube.com/watch?v=RC-i4WAxl0k

Onko EU:sta tulossa Eurostoliitto?

« Last Edit: 12. 12. 2009 14:02 by Iltavahti »

Offline suoraan asiaan

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 252
  • View Profile
  • Email
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #532 on: 12. 12. 2009 14:02 »
En voi sille mitään mutta koko Climategate alkaa minusta muistuttaa yhä enemmän viheruskovaisten missiota, ainakin Suomessa. Palaan vielä aiheeseen  Oras Tynkkynen ja stainerilaisuus/antroposofia.

En ole pystynyt selvittämään onko ilmastonmuutospelottelulla/huolella, yhteys stainerilaisuuteen muun kuin yleisen huolen osalta. Selvittely jatkuu.  Täytyy muistaa että ns. eettinen sijoittaminen ja ekologinen sijoittaminen osa liikettä.

Selvittämättä on myös millä muulla tavoin globaali pääoma liittyy Climategateen.  Yhteydet tuntuvat selviltä mutta miten?

Oras Tynkkysen osalta kuvio on paljon selvempi.  O.sta on tehty vihreän liikkeen toimesta ilmastonmuutoksen apostoli, jonka tarkoituksena on kerätä huomiota ja uusia kannattajia vihreille, viis veiusaamatta siitä, onko koko ilmastonmuutoskeskustelu ylimitoitettu.

Oraksen esiintyminen lähes kaikilla tunnetuimmilla Web 2.00 areenoillla on tästä hyvä esimerkki.

Tämän sivuston googletusopas on ollut minulla kovassa käytössä ja tulokset  ovat erittäin mielenkiintoisia.  Googletamalla selviää mm. se että O.T on erittäin syvällä stainerilaisuudessa ja osallistuu aktiivisti liikeen tapahtumiin.

Tämä hiertää vaikka en vielä osaa sanoa miksi.

Googletusoopas
http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=2816.0


hakkeri

 • Guest
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #533 on: 12. 12. 2009 15:03 »
Googleta alla olevalla rimpsulla.  Laita sanojen väliin ”pipe”.  Saat sen kun painat Alt Gr ja Pipe yhtä aikaa.  Pipe löytyy vasemmsta reunasta samasta napista kuin < > tai kirjoittamalla sanojen väliin OR isoilla kirjaimillka.  Näin löydät sivut, joilla kaikki em. sanat esiintyvät.

Phelim McAleer | Stephens Schneider | global warning

Tapaus on herättänyt suurta huomiota netissä.  Varsinkin amerikkalainen ääriokeisto on nostanut tapauksen näyttävästi esille.

Bob McCarty
http://bobmccarty.com/
« Last Edit: 12. 12. 2009 16:04 by hakkeri »

Offline Vanha Myyrä

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 148
  • View Profile
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #534 on: 12. 12. 2009 16:04 »
Googleta: (tämä on hienoa, kiitos)

Phelim McAleer | Not Evil Just Wrong

Irlantilainen timittaja Phelim McAleer vaikuttaa ilmastonmuutoksen Michael Moorelta. Hän on aikaisemmin ollut napit vastakkainn mm. Al Goren kanssa. Phelim on tehnyt ilmastonmuutoksesta merkittävän täyspitkän dokumentin nimeltä: Not Evil Just Wrong

Lähtiessään Kööpenhaminaan Phelim lupasi tehdä kiusallisia kysymyksiä, jotta totuus selviäisi.  Lopputulos olikin sitten nykysensuurin historiaa:

Was the world's elites meet in Copenhagen - the Not Evil team will be there keeping them honest.
We have arrived at COP 15 - the United Nations Conference on Climate Change - where decisions are being made that will affect billions of people who need or depend upon cheap energy.

We promise to ask the Inconvenient Questions that the world's media have so far failed to do. ”

Vaikeita kysymyksiä vastattavaksi löytyy Phelimin facebook ja twitter sivuilta

Tutki Phelimin kotisivu:
http://www.noteviljustwrong.com/

Phelim McAleer
http://www.noteviljustwrong.com/film/people/phelim-mcaleer

Lue suomeksi Markus Janssonin blogista:
http://markusjansson.blogspot.com/2009/10/not-evil-just-wrong.html
« Last Edit: 12. 12. 2009 16:04 by Vanha Myyrä »

Offline O.P.Positio

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 30
  • View Profile
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #535 on: 12. 12. 2009 18:06 »
Toisinajattelijat
Ajattelin selvittää väitettä että Al Gore on ilmastomuutoshijari seuraavalla haulla: "al gore * ilmastonmuutoksella" Oletin että * (asteriski) korvaa sanat ansaita tai tienata. Tulos toi paljon mielenkiintoista, mutta kokeile itse.

Hakusanoilla  Al Gore epämiellyttävä totuus (viittaa Goren elokuvaan) tulos oli aivan päinvastainen:

”Al Gore on noussut USA:n uusvihreän liikkeen keulakuvaksi. Epämiellyttävä totuus -dokumentti on entisen varapresiden tinnäyttävä paluu parrasvaloihin.”

Vastapuoli:
”Al Goresta on tullut tämän ilmastomuutoshuijauksen ansiosta miljardööri, koska hän on näiden ilmastomuutoksella rikastuvien energiayhtiöiden osakkaana itse."

Tapion jatukset
http://tapionajatukset.com/59

Ilmastohuijaus
http://ilmastohuijaus.blogspot.com/

Alaston totuus
http://alastontotuus.blogspot.com/

CO2 raporti Atte Korhola
http://www.co2-raportti.fi/index.php?page=blogi≠ws_id=1678

Hommafoorumi
http://hommaforum.org/index.php/topic,565.0.html

Jouko Pihon kommentti 21.11.2009
Mistä tässä petoksessa on kysymys?

Kyseessä on tieteen alennustila ja tutkijoiden lahjottavuus ja epärehellisyys. Mutta kyse ei ole vain tutkijoista, koska maailmassa on kymmeniä tuhansia tiedemiehiä, jotka eivät usko ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen.

Kyse on ennen kaikkea tietyistä pankkiireista ja liikemiehistä, jotka tahkovat suunnattomia summia rahaa tämän aiheettoman ilmastohysterian varjolla. Tämä hysteria lietsoo myös sitä kehitystä, joka johtaa helpommin yhden maailmanvaltion syntyyn.

Kyse on myös maailman poliittisista johtajista, jotka ovat lähteneet tähän valhepeliin mukaan omien etujensa takia.

Kyse on myös valtamediasta, joka toistaa valhetta, koska se on joko lahjottu niin tekemään tai koska nämä edellä mainitut tahot omistavat nämä valtamediat, jolloin niiden on pakko toistaa omistajien haluamaa informaatiota, oli se oikein tai väärin.

Media ei voi olla ärhäkkä vallanpitäjien vahtikoira, niin kuin sen pitäisi neljäntenä erillisenä valtiomahtina olla, koska nykymaailmassa valtamedia ei ole juuri missään itsenäinen ja riippumaton toimija, vaan valtamedia on liiallisissa kytköksissä vallanpitäjien ja taloudellista omistusvaltaa käyttävien tahojen kanssa.

Jouko Piho
hommaafoorumi

Nyt sitten nähdään 15 minuutin kuluttua kertooko puoliyhdeksän uutiset mitään toimittajan suitsimisesta.  On johtopäätösten aika.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #536 on: 12. 12. 2009 18:06 »
En voi sille mitään mutta koko Climategate alkaa minusta muistuttaa yhä enemmän viheruskovaisten missiota, ainakin Suomessa. Palaan vielä aiheeseen  Oras Tynkkynen ja stainerilaisuus/antroposofia.
Johan nyt. Alkaa kuulostaa helluntailaisten jutuilta. Rudolf Steiner kehitti myös biodynaamisen viljelyn. Mitenkähän sekin tähän saadaan ilmastoskeptikkojen salaliittoteorioihin vielä lenkitettyä?

Yleensä kun epäillään jonkun tarkoitusperiä, olisi ensiksi selvitettävä hyötymistarkoitus. Mitä henkilökohtaista hyötyä on ilmaston ylinopeasta lämpenemisestä huolestuneille esim. Co2 kaasujen päästörajoituksista?

Mitä hyötyy pääministeri Vanhanen?

----
Ne, jotka haluavat jatkaa entiseen malliin (=skeptikot) ainakin auttavat öljy-, kivihiili-, turve- ja maakaasuteollisuutta. Siellä vasta on taloudellisia intressejä ja voimavaroja vaikka minkälaiseen lobbaukseen ja hakkerointiin.

Kummalla puolella on muuten ydinvoimateollisuus?

Offline Iltavahti

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 56
  • View Profile
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #537 on: 12. 12. 2009 18:06 »
Merkitttävää on, ettei suomalaista mediaa kiinnosta kööpenhaminassa julkisessa kokouksessa tahallisesti tehty toimittajan sananvapauden rajoittaminen! Paljon vähemmästäkin on tavallisesti palstat levitetty selälleen.

Masentavaa! Enpä olisi luullut median sitoutuneen näin syvälle ilmastohuijaukseen!

Pyhittääkö tarkoitus keinot???

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #538 on: 12. 12. 2009 18:06 »


Masentavaa! Enpä olisi luullut median sitoutuneen näin syvälle ilmastohuijaukseen!

Pyhittääkö tarkoitus keinot???


Anteeksi nyt mutta mikä ihmeen huijaus?
Mikä ihmeen tarkoitus?
Kyllä media on yrittänyt analysoida skeptikkojakin...eihän niiden joukossa alan asiantuntijoita taida olla?

Onko yksikään vakavasti otettava ilmastoalan tiedemies kyseenalaistanut itse ilmastonmuutosta?
Onko kukaan heistä kyseenalaistanut jäätikköjen sulamista ja meren pinnan nousua?

Offline O.P.Positio

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 30
  • View Profile
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #539 on: 12. 12. 2009 19:07 »
Jarto kirjoitti:
Kuinka paljon pitäisi huolestua, kun Kööpenhaminassa ei saa edes esittää kysymyksiä tästä tietovuodosta ja sähköposteista? Kysymykseen ei vastata vaan kutsutaan turvamies paikalle!

http://www.youtube.com/watch?v=RC-i4WAxl0k

Kannagttaa lukea myös mitä aikaisemmin on kirjoittu ja käydä linkit lävitse.  Se on sivistynyt tapa ymmärtää mitä kirjoittaja tarkoittaa.

Stainerin kehittämä biodynaamisella viljelyllä ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa.

Kannattajat
Biodynaamiseen viljelyyn kuuluu filosofia, joka on ammennettu Rudolf Steinerin maailmankatsomuksesta. Viljelyssä noudatetaan tarkkaa rytmiä, joka perustuu maan liikkeisiin, vuodenaikojen vaihteluun, kuunkiertoon ja vuorokausirytmiin. Toimenpiteitä kasvustolle tehdään tarkan aikataulun mukaisesti. Biodynaaminen on lyhenne sanasta biologis-dynaaminen. Vankan

Vankan biologisen ja ekologisen perustan lisäksi tälle viljelymenetelmälle on tyypillistä dynaaminen ajattelutapa. Laajennettu luonnontieteellinen näkemys auttaa hahmottamaan kokonaisuuksia ja vuorovaikutussuhteita. Biodynaamisen viljelyn ekologia ulottuu ”siniseltä planeetaltamme” aina auringon ja tähtitaivaan kosmisiin ulottuvuuksiin.

Skeptikot
Steinerin antroposofiseen hengentieteeseen yhdistyy niin antroposofinen lääketiede, steinerpedagogiikka kuin biodynaaminen viljelykin. Antroposofinen lääketiede on mielikuvitukseen perustuvaa uskomuslääkintää, steinerpedagogiikka mystisvivahteiseen ”kehityspsykologiaan” pohjautuvaa opetusta ja biodynaaminen viljely astrologiaan perustuvaa viljelyä. Biodynaamista viljelyä ei tule sekoittaa tavanomaiseen luomuviljelyyn.

Offline Iltavahti

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 56
  • View Profile
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #540 on: 12. 12. 2009 19:07 »


Masentavaa! Enpä olisi luullut median sitoutuneen näin syvälle ilmastohuijaukseen!

Pyhittääkö tarkoitus keinot???


Anteeksi nyt mutta mikä ihmeen huijaus?
Mikä ihmeen tarkoitus?
Kyllä media on yrittänyt analysoida skeptikkojakin...eihän niiden joukossa alan asiantuntijoita taida olla?

Onko yksikään vakavasti otettava ilmastoalan tiedemies kyseenalaistanut itse ilmastonmuutosta?
Onko kukaan heistä kyseenalaistanut jäätikköjen sulamista ja meren pinnan nousua?


Ympäristöasoista jonkin verran kiinnostuneena henkilönä sinun olettaisi lukeneen tämän keskustelun yhteydessä esitetyt dokumentit. Ellet, niin lue ne, ja kysy sitten uudelleen jos et vieläkään ymmärrä.

Muutakin materiaalia löytyy paljon googlettamalla jos asia sinua kiinnostaa!

hakkeri

 • Guest
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #541 on: 12. 12. 2009 19:07 »
Olen ilmeisen turhaan yrittänygt kertoa, miten tietoa voi kaivella. Täällä ei ole ymmärretty että guuggeli on työväline ja että googlettamalla tehdyt löydökset lisäävät tiedon määrää, parhaassa tapauksessa saavat aikaan epäilyn ja uuden goglettamisen jne.

Mitä siis yllämainittu toimittaja, Phelim McAleer, on tehnyt.  Ammattilainen (siis jenkeissä) googlettaa ensimmäiseksi .edu päätteiset sivustot, koska yleisen uskomuksen mukaan ne sisältävät laadukkaampaa tietoa kuin vaikkapa .com tai .net päätteiset sivustot. .edu päätteriset sivustot ovat yleensä tutkimuslaitoksia, yliopistoja, oppilaitoksia ja labroja jne.

Kokeilin siis seuraavaa:

site:.edu Phelim McAleer | Not Evil Just Wrong
tai
site:.edu Phelim McAleer | Stephens Schneider | global warning

« Last Edit: 12. 12. 2009 19:07 by hakkeri »

Offline opiskelija

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #542 on: 12. 12. 2009 19:07 »
En voi sille mitään mutta koko Climategate alkaa minusta muistuttaa yhä enemmän viheruskovaisten missiota, ainakin Suomessa. Palaan vielä aiheeseen  Oras Tynkkynen ja stainerilaisuus/antroposofia.

En ole pystynyt selvittämään onko ilmastonmuutospelottelulla/huolella, yhteys stainerilaisuuteen muun kuin yleisen huolen osalta. Selvittely jatkuu.  Täytyy muistaa että ns. eettinen sijoittaminen ja ekologinen sijoittaminen osa liikettä.

Ihan Wikipedia riittänee...

Quote
Tynkkynen varttui Jyväskylässä ja kävi Jyväskylän Jyväskylän Rudolf Steiner -koulun. 15-vuotiaana hän muutti Tampereelle opiskelemaan Steiner-lukioon, suoritti lukion jälkeen siviilipalveluksen ja aloitti tiedotusopin opintonsa Tampereen yliopistossa. Hänen gradunsa aiheena on lihavien representaatio tv-sarjoissa.[3] Tynkkysellä on lisäksi laaja sivuaine ympäristöpolitiikasta. Tynkkynen on toiminut eri lehtien avustajana ja kolumnistina sekä työskennellyt Yleisradion radiotoimituksessa.

Tampereen tiedotusopin opiskelijat ja Yleisradio tapasivat ennen kannattaa vasemmistoa vai oikeistoa...?

Offline suoraan asiaan

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 252
  • View Profile
  • Email
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #543 on: 13. 12. 2009 09:09 »
Mikä on ilmastohuijaus?

Onko se, se että tutkimustuloksia on paranneltu hälyyttävämpään suuntaan vai se että ilmastoskeptikot haluavat turvata omaan etupiiriinsä kuuluvan teollisuuden edut  vai mistä on kysymys? 

Voisiko suuren ilmastohuijauksen takana olla Wall Street ja yhdysvaltain pankkin yhteinen juonittelu.   Kun aihetta hieman penkaisee, alkaa näyttämään siltä että lehdistöä ja valtioiden johtajia kusetetaan nyt oikein kunnolla.

Paras toistaiseksi löytynyt artikkeli on tässä.  Voi käänatää sen google-kääntäjällä. Käännös on ymmärrettävissä pienen tiirailun avulla.

http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=16473

Offline Vanha Myyrä

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 148
  • View Profile
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #544 on: 13. 12. 2009 09:09 »
Tapaus  Phelim McAleer | Stephens Schneider  on tavattoman kiinnostava.  YK:n turvallisuusvirkailijat estivät irlantilaista toimittaja  Phelim McAleer`ta tekemästä kysymyksiä professori Stephens Schneider ´lle.  Tämä sananvapauden räikeä loukkaus ei ole aiheuttanut ainakaan Suomessa minkäänlaista reaktiota.

Kuvitellaan että toimittajat kyselevät tiedostilaisuudessa pääministerilta lautagatesta ja pääministerin turvamiehet katkaisevat asiaa kysyvältä toimittajalta mikrofonipiuhan.  Kertoisiko maan lehdistö asiasta lukijoilleen, kuuntelijoilleen ja katsojilleen.

Varmasti kertoisivat.

Mutta kun kysymys on monta kertaa kuohuttavammasta asiasta, on seurauksena täydellinen hiljaisuus. 

Tai siis ainakaan minä en löytänyt asiasta pienintäkään jälkeä suomalaisilta sivuilta.  Teinkö jonkun virheen kun guugletin tämän sivun oppien mukaan rimpsulla: site:.fi Phelim McAleer | Stephens Schneider   olettamukseni oli että tärkeimmät suomalaiset sivut ovat .fi  päätteiset.

Mistä tässä on kysymys?

Offline jarto

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 314
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #545 on: 13. 12. 2009 10:10 »
Sillä välin kun käänsin tuota pitkää artikkelia, tapahtui muuallakin paljon. Daily Mail:ssa on pitkä artikkeli, joka käsittelee pitkälti samoja kääntämiäni kohtia:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1235395/SPECIAL-INVESTIGATION-Climate-change-emails-row-deepens--Russians-admit-DID-send-them.html

Lisäksi artikkelissa käsitellään tutkijoiden kyseenalaista tapaa muokata lämpötilamittaustuloksia. Tässä taustaa sille:

Lämpötiloja on mitattu jo yli 100 vuoden ajan varsin systemaattisesti. Mittausasemilta saa joka tunnille lämpötilan, josta lasketaan päivittäisiä, kuukausittaisia ja vuosittaisia tilastoja. Yksi näiden tilastojen merkittävimpiä julkaisijoita on juuri tämä CRU, jonka toimintatavoista on noussut kohu sähköpostivuodon myötä.

Mittausasemista tärkeimpiä ovat ne, joilla on pitkä historia. Jos lämpötiloja on mitattu samassa paikassa yli 100 vuotta, antaa se hyvän kuvan sen paikan ilmastosta. Mittauspisteen aineiston laatuun vaikuttaa se, kuinka suuri aseman mittausvirhe on. Ja se riippuu aseman sijainnista ja muutoksista aseman ympärillä.

Kohun noustua moni alkoi hakea raakaa mittaustietoa näistä vanhoista mittausasemista ja laskea niistä omia tilastoja. Tällöin huomattiin, että maaseudulla olevissa mittausasemissa ei ilmene minkäänlaista lämpötilannousua yli 100 vuoden ajalta. Kaupungeissa olevissa mittausasemissa taas näkyy selvää lämpenemistä. Tämä johtuu Urban Heat Islands-ilmiöstä:

Kun kaupungissa tai lentokentällä sijaitseva mittausasema perustettiin yli 100 vuotta sitten, sen ympäristö oli pääasiassa maaseutua. Sitten ympärille rakentui vähitellen kaupunki, betonia, asfalttia, lämmitettyjä taloja jne. Kuvitelkaa esimerkiksi kansainvälisellä lentokentällä olevaa mittaria ja miettikää, kuinka paljon enemmän kentällä on nykyään asfalttia, rakennuksia, ilmastointilaitteiden ulkoyksiköitä, autoja jne, kuin 70 vuotta sitten.

Tätä kaupunkipisteiden mittausasemien ongelmaa pyritään huomioimaan laskennassa. Järkevää olisi tietysti tutustua jokaisen kaupungissa olevan mittauspisteen historiaan ja pyrkiä muutosten yhteydessä arvioimaan, miten muutos vaikuttaa. Tätä varten perustettiin vapaaehtoistyöhön perustuva http://www.surfacestations.org/, jossa lähdettiin etsimään joka ikinen USA:ssa oleva mittausasema ja selvittämään, mitä mahdollisia häiriötekijöitä sen ympärillä on. Projektin tuloksena oli, että mittausasemien laatu on ainakin USA:ssa valitettavan huono:

- alle 10% mittausasemista on CRN-luokituksessa 1 tai 2, jotka antavat tarkkaa lämpötilaa alle 1 asteen virherajoissa.
- 8% asemista antaa virheellistä mittaustietoa, joissa virhe on yli 5 astetta Celsiusta.
- 61% asemista antaa virheellistä mittaustietoa, jossa virhe on yli 2 astetta Celsiusta.

Tätä ongelmaa ovat tutkijat sitten ottaneet huomioon laskelmissaan. Sen sijaan, että he olisivat asema asemalta analysoineet mittauspisteen laatua tai jättäneet huonot asemat kokonaan pois, he ovat kehittäneet algoritmeja, jotka vertaavat mittausarvoja viereisten asemien arvoihin ja muuttavat näin mittaustuloksia "oikeammiksi". Ja kun nyt on asema asemalta alettu tilastoista katsoa, mitä "oikeampi" tarkoittaa, niin joudutaan toteamaan, että laskenta on taas surkeaa:

Kun kaupunkien mittauspisteet kärsivät ympärillä olevan yhteiskunnan viime vuosikymmeninä aiheuttamasta keinotekoisesta lämpenemisestä, korjataan ongelma sillä, että nostetaan maaseudun mittauspisteiden lämpötiloja vastaavasti.

Näitä esimerkkejä on alkanut pullahtaa joka puolelta maailmaa. Yksi parhaiten dokumentoitu on Darwin: http://wattsupwiththat.com/2009/12/08/the-smoking-gun-at-darwin-zero/ , jossa lämpötiloja on säädetty tuhannen kilometrin päässä olevan "naapuriaseman" perusteella.

Offline Vanha Myyrä

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 148
  • View Profile
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #546 on: 13. 12. 2009 10:10 »
Tarkistin assian uudelleen ja kirjoitin guukkeliin Phelim McAleer OR Stephens Schneider   Tämä ketjua on ainoa Suomessa juuri nyt, joka on huomioinut asian.  Voisiko joku vahvitaa tämän.

Offline Hulttio

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 16
  • View Profile
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #547 on: 13. 12. 2009 10:10 »
Osalan kommentti: http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=1072.msg79544#msg79544
Anteeksi nyt mutta mikä ihmeen huijaus?
Onko yksikään vakavasti otettava ilmastoalan tiedemies kyseenalaistanut itse ilmastonmuutosta?
Onko kukaan heistä kyseenalaistanut jäätikköjen sulamista ja meren pinnan nousua?

Tästä vastaus?

Ote: Vihreä lanka
http://www.vihrealanka.fi/forum/ilmastonmuutoshysteria-on-tuhoava-joukkoliike
Viimeaikaiset paljastukset osoittavat, että ilmastonmuutoshysteerikkoja tulee kohdella uskovaisina, ei totuuden sanansaattajina. Miten muuten on selitettävissä heidän vihaiset reaktionsa hyvin perusteltuihin epäilyihin, joiden mukaan ilmaston lämpeneminen ei ehkä olekaan ihmisen syytä?


Offline Mayvor

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 48
  • View Profile
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #549 on: 13. 12. 2009 11:11 »
« Last Edit: 13. 12. 2009 12:12 by Mayvor »

Offline suoraan asiaan

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 252
  • View Profile
  • Email
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #550 on: 13. 12. 2009 11:11 »
Se mistä täällä on vihjailtu alkaa vähitellen selvitä.  Ilmstonmuutospelottelussa on myös mahdollisuus miljardien voittojen käärimiseen ja lehdet ja maailman johtajat ovat nielaisseet syötin. Varsinainen ”labra” taitaakin sijaita Wall Streedin vihreän veran ääressä.

En kovin paljon hämmästyisi vaikka paljastuisi erttä ns. stainerilaiset pankit olisivat sijoittaneet voittojen toivossa energiayhtiöihin.

Ilmasto ja kapitalismi
Tämä puheenvuoro kannattaa ehdottomasti lukea tai kääntää googlella suomeksi.

http://climateandcapitalism.com/?p=377

Hae hakusanoilla: world carbon economy critique ja interrnational carbon market (critigue)
« Last Edit: 13. 12. 2009 11:11 by vaasalainen »

Offline Herkkumutteri

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 34
  • View Profile
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #551 on: 13. 12. 2009 14:02 »
Erittäin mielenkiintoista havaita, että vastaavaa rakentavaa ja kriittistä keskustelua ilmastoevankeliumista ei tällä hetkellä juurikaan löydy. Kiitos esim Jartolle tiedoista, käännöksista. Lähettämäsi videolinkki on uskomaton: MISSÄ on suomalaisen lehdistön kriittiinen tarkastelu aiheesta??

Olen vasta viime aikoina ymmärtänyt miten minua, ilmastoasioiden täyttä maallikkoa, on huiputettu kuusi-nolla. Turun vuosilta muistan ympäristötekniikan dosentti Jarl Alhbeckin, jota pidin kauan omituisen kriittisenä. No, mies on seurannut alaa kauan, ja tietää mistä puhuu:

Ilmakehän hiilidioksidipitoisuus ja näin ollen ihmisen toiminta vaikuttanevat jossakin määrin maapallon keskilämpötilaan, mutta allekirjoittaneen käsityken mukaan tämä vaikutus on suhteellisen pieni. Ja vaikka ihmisen vaikutus olisikin erittäin suuri, raskaan teollisuuden pakottamisella Kiinaan päästökaupan seurauksena tilanne vain pahenee, koska eurooppalaisen teollisuuden energiatehokkuus on maailman paras. Lisäksi on otettava huomioon, että europpalaisen teollisuuden muut päästöt kuin hiilidioksidi (mykkykaasut, pöly) on huipputeknologian avulla saatu kuriin, kun taas ilman laatu Kiinassa on muuttunut joka vuosi yhä surkeammaksi.

ympäristönsuojelutekniikan dosentti Jarl Ahlbeck, Åbo Akademi


http://www-1.cms.ts.fi/online/lahialue/90752.html

http://www.vihrealanka.fi/ilmasto/pelon-halventaja-jarl-ahlbeck

http://svenska.yle.fi/program/visa_blogg.php?pid=klimat&id=10000814


http://blogit.hs.fi/kysyilmastosta/?p=6

Löysinpä myös pienen keskustelun jossa mainitaan Tynkkynenkin...

http://www.ilmastofoorumi.fi/foorumi/viewtopic.php?f=11&t=317
« Last Edit: 13. 12. 2009 15:03 by Herkkumutteri »

rasvattu ajatus

 • Guest
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #552 on: 13. 12. 2009 14:02 »
Nyt ne maapallon lämpenemisestä johtuvat pakkaset alkavat. Pipoa päähän ja lämmintä mehua! Ei tästä lämpöaakllosta muuten selvitä.

Umpi Luuta

 • Guest
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #553 on: 13. 12. 2009 14:02 »
Lämpötila Joulusaarilla tänään tässä ja nyt, ja muualla maailmassa:

http://freemeteo.com/default.asp?pid=1&la=10&cn=CX

Offline suoraan asiaan

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 252
  • View Profile
  • Email
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #554 on: 13. 12. 2009 15:03 »
Mitä pidemmälle tätä asiaa vatvoo, sitä mielenkiintoisempia ja banaalimpia asioita nousee esille.  Otetaan nyt vaikka Vatikaanin propagandatemppu istuttaa puita Unkariin Tisza-joessa sijaiatsevaan saareen.  Kysymyksessä on ”hiilipäästöjen vaihto”.

Kriitikot pilkkasivat heti tuorreelttaan Vatikaanin istutuskampanjaa ja sanoivat että Vatikaanin tulisi hillitä ensisijaisesti energian kulutusta Roomassa.

Kriitikot muistuttavat että Vatikaani aloitti äskettäin halpalentojen rahoittamisen pyhille paikoille mm.Lourdesiin.  Halpalennot ovat tietysti määrälliset suuret ja niiden saastuttava vaikutus ylittää selvästi muutaman eekkerin istutuksilla saadun hyödyn.

Mielenkiintoista olisi myös tietää kuka puut lopulta omistaa.  Googletttamalla sieltä täältä vakuuttuu että aivan liian moni käärii voittoja ilmastonmuutoksen varjolla ja kukaan ei tee mitään.

http://www.boston.com/news/world/articles/2007/09/09/vatican_boosts_carbon_neutral_effort/

Googleta näillä:
makes money from climate change
makes money on climate change

« Last Edit: 13. 12. 2009 16:04 by vaasalainen »

Globbari

 • Guest
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #555 on: 13. 12. 2009 16:04 »
Mitä pidemmälle tätä asiaa vatvoo, sitä mielenkiintoisempia ja banaalimpia asioita nousee esille.  Otetaan nyt vaikka Vatikaanin propagandatemppu istuttaa puita Unkariin Tisza-joessa sijaiatsevaan saareen.  Kysymyksessä on ”hiilipäästöjen vaihto”.

Kriitikot pilkkasivat heti tuorreelttaan Vatikaanin istutuskampanjaa ja sanoivat että Vatikaanin tulisi hillitä ensisijaisesti energian kulutusta Roomassa.

Kriitikot muistuttavat että Vatikaani aloitti äskettäin halpalentojen rahoittamisen pyhille paikoille mm.Lourdesiin.  Halpalennot ovat tietysti määrälliset suuret ja niiden saastuttava vaikutus ylittää selvästi muutaman eekkerin istutuksilla saadun hyödyn.

Mielenkiintoista olisi myös tietää kuka puut lopulta omistaa.  Googletttamalla sieltä täältä vakuuttuu että aivan liian moni käärii voittoja ilmastonmuutoksen varjolla ja kukaan ei tee mitään.

http://www.boston.com/news/world/articles/2007/09/09/vatican_boosts_carbon_neutral_effort/ .


Tässä on nyt malli esimerkki kaksinaismoraalista mitä papiston ja porvaristonkin keskuudessa esiintyy. Päästöjen kauppa näyttää olevan vähän samaa ja on todettu että sekään ei vähennä päästöjen kokonais kuorumitusta.

hakkeri

 • Guest
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #556 on: 13. 12. 2009 17:05 »
Ilmastoradikalismin googletuslista:

Vihreä lanka nettilehti kertoo ilmastonmuutosradikalismista mielenkiintoisia asioita ja esittelee Hyökyaalto aktivistiryhmän.  Tänään on odotettavaissa isku/ja ”ilmastokaaoksen”   tuottajiin.

Takku-blogi määrittelee hyökyaalto aktivismin varasin selkeästi:
”Hyökyaalto on ruohonjuuritason ilmastotoiminnan verkosto, jonka jäsenet haluavat haastaa ilmastonmuutoksen perimmäiset syyt luovan ja suoran toiminnan avulla. Tuomme esille miten fossiiliset polttoaineet, taloudellinen epätasa-arvo, kapitalismi ja ilmastonmuutos liittyvät yhteen. Kannatamme oikeudenmukaisia, paikallisesti hallinnoituja ratkaisuja. Toimintamme perustuu vapaaehtoistyöhön, ja pyrkii monimuotoisuuteen ja hierarkiattomuuteen.

Hyökyaalto on osa kansainvälistä Rising Tide &#150;verkostoa, jolla on toimintaa kolmella mantereella. Muodollista jäsenyyttä ei ole &#150; kaikki jotka kannattavat periaatteitamme voivat sanoutua jäseniksi.
Elämä maapallolla voi muuttua mahdottomaksi jos ilmastonmuutos karkaa käsistä, mutta valitettavan ”

Vastaraintalinkkejä:
Yksi vastarinnan tunnetuimpia hahmoja on nimeltään Tadzio Müller. Hänen ajatuksiaan voit lukea täältä: http://turbulence.org.uk/turbulence-4/the-movement-is-dead-long-live-the-movement/

Kansainvälisestä Rising Tide verkostosta saat tietoja täältä:
http://risingtide.org.uk/

Hyökyaalto
http://www.hyokyaalto.org/

Takku
http://takku.net/article.php/20081205085837217

Kansainvälinen aktivistiryhmä majailee täällä:
http://htp.noblogs.org/

Vihreä lanka
http://www.vihrealanka.fi/node/4366

Climate change action
http://climatechangeaction.blogspot.com/

Clobal day of action
http://climatechangeaction.blogspot.com/

Climate Action  Network
http://www.climatenetwork.org/

Seuraamalla Tanskan Indymedia-sivua saat päivitettyä tietoa Kööpenhaminasta
http://indymedia.dk/action_timelines/4

Päivittäisiä toimintaohjeita
http://www.climate-justice-action.org/practical-info/action-guide/

Ohjeita mielenosoittajille Kööpenhaminassa:
http://www.climate-justice-action.org/wp-content/uploads/2009/12/ActionGuideEn_web.pdf

Googleta
climate change activism
radical climate change
climate change acrtion
climate change campaign

« Last Edit: 13. 12. 2009 18:06 by hakkeri »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #557 on: 13. 12. 2009 18:06 »

.

Kyl se on vaan uskottava että ilmasto lämpenee vaikka pakkanen kiristyy

.

Offline Svedu

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 47
  • View Profile
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #558 on: 13. 12. 2009 18:06 »
Ote: Globbari
Tässä on nyt malli esimerkki kaksinaismoraalista mitä papiston ja porvaristonkin keskuudessa esiintyy.

No, ainakin Venäjällä se on poliittisen moraalin (eikä kaksinaismoraalin)  mukaisesti ihan ok. 

Lue:
At a European meeting two weeks before the Copenhagen climate change summit, Russia made an unexpected commitment to cut carbon emissions by up to 25%
http://www.businessweek.com/globalbiz/content/nov2009/gb20091119_173387.htm
It also fails to clear up the issue of Russia's unused carbon credits, which could cause a crash on the carbon exchange market if Moscow cashes them in.

Globbari

 • Guest
Re: Ilmaston muutos maapallolla hälyttävää
« Reply #559 on: 13. 12. 2009 19:07 »
Ote: Globbari
Tässä on nyt malli esimerkki kaksinaismoraalista mitä papiston ja porvaristonkin keskuudessa esiintyy.

No, ainakin Venäjällä se on poliittisen moraalin (eikä kaksinaismoraalin)  mukaisesti ihan ok. 

Lue:
At a European meeting two weeks before the Copenhagen climate change summit, Russia made an unexpected commitment to cut carbon emissions by up to 25%
http://www.businessweek.com/globalbiz/content/nov2009/gb20091119_173387.htm
It also fails to clear up the issue of Russia's unused carbon credits, which could cause a crash on the carbon exchange market if Moscow cashes them in.


No mutta eikö se ollut hyvä esitys Venäjältä, että se vähentää hiilidioksiidipäästöjä 25%:lla.