Home / Kolumnit / Kaupungin homehaitat korjattava

Kaupungin homehaitat korjattava

Vaasasta on tehtävä

homevapaa kaupunki

Vaasan kaupunki on kuluttanut melkoisia summia uudisrakentamiseen viimeisten vuosien aikana. Nyt olisi syytä jatkossa varata budjettiin korjausrakentamiseen varoja.

Homeiset rakennukset ja sisäilmaongelmaiset toimitilat eivät ole kaupungin työntekijöille tai kaupunkilaisille ollenkaan hyvä asia.

Koulujen sisäilmaongelmat ja homeisuudet ovat tuottaneet paljon ongelmia ihmisten terveydelle. Jatkossa on kiinnitettävä erityistä huomiota myös korjausrakentamisen osalta siihen, että rakentamisen valvontaa tehostetaan ja vastuutetaan.

Kaupungissamme on ns. sisäilmatyöryhmä, josta ei paljonkaan ole kuultu.

Vuoden 2016 aikana työryhmä on kokoontunut neljä kertaa, mutta mitään pöytäkirjoja ei ole luettavissa. He tekevät ilmeisesti muistioita, joita ei ole nähtävillä. Tähänkin lisää läpinäkyvyyttä.

Nyt olisi aika selkeästi käydä läpi kaikki ne rakennukset, joissa on ongelmia ja kertoa myös niissä työskenteleville, kuinka asia on.

Sairauspoissaolot ja ongelmat terveyden kanssa eivät ole leikin asia. Jotkut ovat saaneet ongelmia loppuelämänsä ajaksi. Suhtautuminen home- ym. ongelmiin ei ole ollut sillä vakavuuden tasolla, kuten asia edellyttäisi.

Kun on kulkenut hallintotalon käytävillä ja kellareissa, niin voi ihan hyvin todeta toiselle valtuutetulle, että haista home! Ja kyllä sen haistaa.

Tämä koskee myös monia muita rakennuksia kaupungissamme. Iloisen poikkeuksen tekee Palosaaren ”käyttämätön” koulu, jossa oli Vaasan koulujen puhtain sisäilma.

Jos kaupunki on pyrkimässä hiilivapaaksi kaupungiksi, niin syytä olisi myös pyrkiä homevapaaksi Vaasaksi.

HEIMO HOKKANEN (kd.)

kuntavaaliehdokas

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa