Home / Kolumnit /
Kalle Lanamäki – Yön sudet vai Putinin puudelit

Kalle Lanamäki – Yön sudet vai Putinin puudelit

Kyllä ei ole venäläistä mieltä helppo ennustaa – olettaen että Vladimir Suurella on sellainen.

Tokihan on ollut mielenkiintoista seurata, mitä kokonaisvaltainen sodankäynti tuon diktaattorin repertuaarissa käsittääkään. Valittu strategia on selkokielellä sanottuna kieroilua ja kusetusta.

Sotaopin isä Sun Zsu toki jo tuhansia vuosia sitten tähdensi kuinka tärkeää on hämätä vastustajaa estämällä tosiaikaisen tiedon leviäminen. Kun tämän ajan tiedonkulkua ei voi ilmatiiviisti estää, on oltava valmius tiedon muokkaamiseen itselle edullisesti.

Esimerkiksi näin: ”Meillä ei ole joukkoja Ukrainassa”. Keinoina ovat sotilaiden kansallistunnusten poisto, sotilaiden värvääminen ”turvayritystyöläisinä – siviileinä”, käyttämällä sisäministeriön erikoisjoukkoja, jotka eivät kuulu asevoimiin, jne.

Kun tulee kuolonuhreja, väärennetään kuolinpaikka ja -syy, estetään pääsy hautausmaille ja nimetään kaatuneiden sotilaiden omaiset terroristeiksi.

Aikoinaan propagandaa palveli ”Moskovan Tiltu”, joka huonolla suomella luki radiossa epäuskottavaa potaskaa.

Nyt uudempi versio on ”trollitehdas”, jossa sadat monia kieliä sujuvasti osaavat henkilöt viestivät hallitusvallan propagandaa netissä, televisiossa, radiossa ja printtimediassa.

Ero Tiltuun on siinä, että nyt valheita ei kokonaan keksitä, vaan valhe on sopivasti muunneltua faktatietoa. Mitä vaikeampi tarkistaa sen parempi. Tärkeää on ainakin oman kansan tiedonsaannin manipulointi.

Epätoivoiselta alkaa vaikuttaa ”helvetin enkelien” valjastaminen isänmaallisuuden kohottajiksi ja ulkoisten provokaatioiden työkaluksi.

Tässä valossa ei tunnu kovinkaan väärältä, että Putin löytyi Supon rikollislistalta näiden kytkentöjensä takia.

Tuskin voidaan ajatella, että olisi ollut jokin kunniallinen motiivi lähettää moottoroitu rikollislauma Venäjän liput liehuen Berliiniin.

Kunnioitettavia sen sijaan olivat ne venäläisveteraanit, jotka uskalsivat arvostella omiakin joukkomurhaajia Hitlerin rinnalla.

Mikäli joltakulta liikenee ymmärrystä ”yön susille”, voinee hän yhtä hyvin masinoida Bandidosit ja NBK:n pojat ajelemaan Moskovaan. Siniristilippua ei pidä tässä häväistä, mutta Karjalan vaakunalipun käyttö kyllä sopisi. Ehkäpä tällainen retki ei kuitenkaan täytä prätkäpoikien vaatimuksia ellei siinä sivussa onnistuisi muutama henkirikos.

Mistähän yön sudet saavat nimensä? Ymmärtäisin, jos heillä valtaosin olisi allansa Dneprejä, Uraleja tai tähtipyöriä – ne ovat kyllä susia; ehkä yöllä koottuja.

Kalle Lanamäki

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa