Home / Tapahtumat / Jukka Relas Tikanojan taidetreffeillä

Jukka Relas Tikanojan taidetreffeillä

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

FT Jukka Relas kertoo Presidentinlinnan aarteista Taidetreffeillä 18.1.2014 Tikanojan taidekodissa.

Taidetreffeillä linnan aarteiden asiantuntijoita

Tikanojan taidekodissa esillä olevan Linnan aarteet -näyttelyn aikana järjestetään Taidetreffit kahtena lauantaina. Alkuvuoden Taidetreffeillä 18.1. ja 15.2. kuullaan Presidentinlinnan aarteiden asiantuntijoita.

Lauantaina 18.1. klo 14 alkaen esitelmöi parhaillaan peruskorjauksessa olevan Presidentinlinnan 200-vuotisesta rakennushistoriasta ja erityisesti sen sisustuksessa tehdyistä muutoksista väitellyt FT Jukka Relas. Rakennuksen ja esineistön lisäksi Relas on tutkinut Presidentinlinnan taidekokoelmaa.

Kirjoittamassaan Keisarillinen taidekokoelma Suomessa -kirjassa esitellään 1800-luvun jälkimmäisellä puoliskolla syntynyt keisarillinen taidekokoelma, joka muodostaa nykyisin Presidentinlinnan taidekokoelman rungon ja on esillä osana Linnan aarteet -näyttelyä Tikanojan taidekodissa.

Näyttelyn päätösviikonloppuna, lauantaina 15.2. paikalle saapuu näyttelyn kuraattori ja Ateneumin taidemuseon intendentti Sointu Fritze. Esitysten jälkeen on mahdollisuus kiertää Linnan aarteet -näyttely yhdessä oppaan kanssa. Molempien esitysten kielenä on suomi.

Taidetreffit sisältyvät museon pääsylipun hintaan ja ovat avoimia kaikille. Tikanojan taidekodin ystäväyhdistyksen jäsenille tilaisuudet ovat maksuttomia.<

Näyttely Linnan aarteet – taidetta Presidentinlinnasta on esillä 16.2.2014 saakka. Taidekoti on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 12–17.

TIKANOJAN TAIDEKOTI
Hovioikeudenpuistikko 4, 65100 Vaasa
www.tikanojantaidekoti.fi

Pauliina Pääkkönen
Tiedottaja | Informatör

About Toimitus

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa