Home / Kolumnit /
Joakim Strand – Pohjanmaa mallina Suomelle

Joakim Strand – Pohjanmaa mallina Suomelle

Haluan aloittaa ensimmäisen kolumnini tällä palstalla kiittämällä nöyrästi siitä valtavasta tuesta, jonka eduskuntavaaleissa sain. Laaja tuki antoi paljon energiaa ja myös vahvan mandaatin kehittää seutuamme ja sitä kautta koko maata – kiitos!

Olen näinä ensimmäisinä viikkoina kansanedustajana käyttänyt suurimman osan ajastani luomalla kontakteja eri puolueiden poliitikoihin, virkamiehiin sekä erinäisiin taustavaikuttajiin. Tulen liikkumaan paljon kentällä ja toivon, että myös minuun päin ollaan aktiivisesti yhteydessä.

Viime viikolla kävin tutustumassa mm. vientivetoisen Kokkolan seudun kemian- sekä veneteollisuuteen ja tapasin vaasalaisia opiskelijoita sekä seutumme yrittäjiä Helsingissä.

Mielenkiintoinen kokemus oli myös vastaanottaa vetoomus turkistarhauksen kieltämiseksi Suomessa. Sain kunnian olla yli tuhannen aktivistin ja mielenosoittajan vihellyskonsertin ja buuausten kohteena, kun kerroin eduskuntaryhmämme tukevan turkistarhauksen kehittämistä Suomessa.

Kaikkien muiden paikalla olleiden puolueiden edustajat flirttailivat aktiivisesti aktivistien kanssa. Mielestäni ei ole kovinkaan suoraselkeistä, mikäli linja on eri riippuen siitä, ollaanko Pohjanmaalla vai Helsingissä. Turkistarhaus työllistää tuhansia ihmisiä ja tuo viennin kautta Suomeen lähes miljardi euroa.

Kyseisen elinkeinon kieltäminen Suomessa johtaisi vain ja ainoastaan siihen, että tuotanto siirtyy Kiinaan, jossa eläimillä on huomattavasti huonommat olot kuin täällä.

Mielestäni olisi myös reilua, että jokainen, joka haluaa vähentää maamme vientiä, myös kertoisi, mitkä koulut tai terveyskeskukset olisi suljettava vähentyneiden verotulojen seurauksena. Pienenä kansakuntana meidän olisi viisasta suunnatta energiamme mieluummin työllisyyttä ja vientiä edistävään toimintaan.

Mielestäni Juha Sipilän paperi ”Ratkaisujen Suomi – Neuvottelutulos strategisesta hallitusohjelmasta” tuokin aika hyvin esiin joitain toimenpiteitä työllisyyden ja kilpailukyvyn vahvistamiseksi.

Paperissa on hyviä mainintoja mm. sääntelyn purkamisesta sekä korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyön vahvistamisesta innovaatioiden kaupallistamiseksi. Osaaminen on tarkoitus koota kansainvälisesti kilpailukykyisiksi keskittymiksi.

Meidän on siis syytä odottaa hallitukselta konkreettisia tutkimus-, kehitys- sekä infrapanostuksia Vaasan seudulle, jossa tänä päivänä sijaitsee Pohjois-Euroopan johtava energiateknologian keskittymä.

Toivon vilpittömästi – ja tulen tekemään hartiavoimin töitä sen eteen – että Sipilä ja kumppanit ymmärtävät korkean teollisen jalostusarvon merkityksen hyvinvoinnin rakentamisessa. Olisinkin kaivannut huomattavasti syvällisempää pohdintaa ja kirjauksia juuri korkeaan osaamiseen perustuvan modernin teollisuuden toimintaedellytysten kehittämisestä, ottaen huomioon, että ”strategisessa ohjelmassa” puhutaan yksityiskohtaisesti esimerkiksi hevosen lannan käytön sallimisesta energiatuotannossa.

Töitä täällä tulee siis riittämään, ja ylpeänä voimme esittää monipuolista Pohjanmaata mallina muulle Suomelle.

Joakim Strand (r.)

kansanedustaja Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa