Historiske Strømpriser | Forbrukslån lav Rente | Billigste Eiendomsmegler 2019 | Paras Pikavippi 2019 | Inntektsforsikring | Hjemmealarm | Kredittkort med lavest Rente | Boliglån
Home / Tapahtumat / Jakkurokki ylitti tavoittaeensa

Jakkurokki ylitti tavoittaeensa

Jakkurokki ylitti kirkkaasti kävijätavoitteensa

Lauantaina 11.6. järjestetty Jakkurokki houkutteli Laihian Jakkulaan noin 1500 elävän musiikin ystävää.

Historian ensimmäinen Jakkurokki oli asettanut kävijätavoitteekseen 1000 henkeä. Puolet tavoitteesta saavutettiin jo päivällä Herra Heinämäen Lato-orkesterin musisoidessa noin 500 lapsen ja lapsenmielisen joukolle.

Kun mm. Pelle Miljoona Unitedin ja Kuningas Pähkinä & Setä Tamun tähdittämään iltafestivaaliin vielä saapui noin 1000 musiikinystävää, kävijätavoite ylitettiin puolitoistakertaisesti. Tuhatpäinen joukko juhli nuorisoseuran talon pihapiiriin rakennetulla festivaalialueella kauniissa kesäillassa ilman järjestyshäiriöitä.

Jakkurokin järjestelyihin osallistui Laihian Nuorisoliiton ydinporukan lisäksi noin 40 henkilöä, joista suurin osa oli vapaaehtoista talkooporukkaa. Heitä lämmittää varmasti tieto siitä, että festivaalin tuotoilla pidetään vuonna 1898 rakennettu nuorisoseuran talo aktiivisena.

– Meillä täällä Laihialla elää vielä kökkähenki, ja tuntui että kaikilla kyläläisillä oli sama päämäärä ja kova halu saada tapahtuma onnistumaan, toteaa festivaalityöryhmän vetäjä Minna Niemi.

Festivaali sai rahoitusta Yhyres ry:ltä, joka toteuttaa Leader-tyyppistä kehitystä maaseudun elinvoimaisuuden säilyttämiseksi ja yhteisöllisyyden vahvistamiseksi. Rahoitus kylvettiin suotuisaan maaperään, sillä hyvän festivaalikokemuksen siivittämänä Laihialla suunnitellaan nyt paikallisen elävän musiikin yhdistyksen elvyttämistä. Monet ovat toivoneet myös Jakkurokki-festivaalille jatkoa, mutta päätöksiä ei ole vielä tehty.

Minna Niemi
rokkijakku@gmail.com

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa