Home / Tapahtumat /
Innovaatiotapahtumassa nuorten näkemys liiketoiminnasta esille

Innovaatiotapahtumassa nuorten näkemys liiketoiminnasta esille

Innovaatiotapahtumassa nuorten

näkemys liiketoiminnasta esille

Junior Achievement Challenge Vaasa 2015 on yhden päivän innovaatiotapahtuma korkeakouluopiskelijoille. Tapahtuma järjestetään lauantaina 11.4.2015 klo 9.00 – 21.00 Vaasan yliopistolla. Yksi päivä. Yksi haaste. Yksi voittaja. Lukuisia innovaatioita.

JA Challengen tavoitteena on saada nuorten osaaminen käyttöön jo opiskeluaikana ja tarjota areena koulutuksen ja liike-elämän yhteistyölle.

JA Challengen yhteistyökumppani, Vaasan kaupunki, esittää opiskelijoille haasteen, joka liittyy kaupungin toimintaan. Haaste voi liittyä markkinointiin, uusiin ideoihin, kehitykseen, palveluun tai esimerkiksi liiketoimintaprosesseihin.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä YES Pohjanmaa & Nuori Yrittäjyys ry, VES (Vaasa Entrepreneurship Society)*, Vaasan kaupunki, Vaasan yliopiston johtamisinstituutti ja Microsoft.

Päivän aikana opiskelijat luovat ryhmissä oman ehdotuksensa haasteeseen ja esittävät sen tuomaristolle. Tuomaristo valitsee ja palkitsee esitysten perusteella parhaan toteutuksen.

Päivän ohjelma:

    • 9.00 – 9.30 Avajaiset ja haasteen paljastus, Vaasan kaupungin kehitysjohtaja Susanna Slotte-Kock
    • 9.30 – 18.00 Päivän aikana opiskelijat luovat ryhmissä oman ratkaisuehdotuksensa kaupungin antamaan haasteeseen
    • 18.00 – 20.00 Ryhmät esittävät ideansa tuomaristolle
    • 20.45 Tuomaristo valitsee ja palkitsee esitysten perusteella parhaan toteutuksen

Lue lisää faceboolista

https://www.facebook.com/events/418979228263384/

Stubb ryhtyy kummiksi

Pääministeri Alexander Stubb ryhtyy Nuori Yrittäjyys ry:n kummiksi. Nuori Yrittäjyys ry on ylpeä saadessaan 7–25-vuotiaiden nuorten yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja vahvistavan toimintansa tueksi Alexander Stubbin kaltaisen yrittäjyyteen kannustavan ja nuoria innostavan roolimallin.

Nuori Yrittäjyys ry (NY) rakentaa hyvinvoivaa Suomea kannustamalla nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä ja valmistamalla heitä työelämään. 2020-luvulla Suomessa tekevät töitä tämän päivän koululaiset ja heidän osaamisestaan huolehtiminen on tärkeää. Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnan kummiksi ryhtyvä pääministeri Alexander Stubb näkee nuorten merkityksen Suomen tulevaisuudelle keskeisenä.

Suomi nousee vain työn kautta, tarvitsemme työtä ja yrittäjyyttä. Haluan kannustaa nuoria olemaan rohkeita, uskaltamaan, yrittämään ja kokeilemaan uutta. Meidän on yhdessä muutettava ilmapiiriä yrittäjämyönteisemmäksi ja vahvistettava nuorten työelämätaitoja. Olen päässyt tutustumaan Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaan nuorten yritysten kautta mm. Porissa ja Espoossa. Hyvää työtä, Stubb kiittää. 

Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnassa on tällä hetkellä mukana 52 000 lasta ja nuorta 800 koulussa ympäri maata. NY-toiminnassa nuoret oppivat käytännön työelämätaitoja kuten ongelmanratkaisukykyä ja vuorovaikutustaitoja.

Samalla vahvistetaan nuorten kykyä vastuunkantoon, heidän oma-aloitteisuuttaan, itsevarmuuttaan ja omien vahvuuksiensa tunnistamista. Toiminnan vaikuttavuudesta kertoo se, että jopa 67 % NY Vuosi yrittäjänä
-ohjelman käyneistä harkitsee oman yrityksen perustamista.

Tavoitteenamme on, että vuonna 2020 yrittäjyysohjelmiimme osallistuu Suomessa 100 000 lasta ja nuorta, mikä tarkoittaisi toimintamme ja vaikuttavuutemme tuplaantumista. Alexander Stubbin kaltaisen innostavan ja osaavan puolestapuhujan tuella tätä kunnianhimoista tavoitetta kohti on hyvä työskennellä, NY:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen iloitsee.

Pääministerin kummiuden myötä NY-ohjelmiin osallistuvilla nuorilla on mahdollisuus tavata inspiroivista kouluvierailuistaankin tunnettu Stubb. Ensimmäinen kohtaaminen on jo ensi viikolla, kun pääministeri avaa NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman Suomen finaalin Helsingin kauppakeskus Kampissa.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa