Home / Videot / herkkoo11 – Taitettu indeksi

herkkoo11 – Taitettu indeksi

Taitettu indeksi

Maassamme on laskelmien mukaan noin 1,8 miljoonaa vähäosaista. Heitä ovat yksinhuoltajat, monilapsiset perheet, pätkätyöläiset, työttömät ja eläkeläiset.

Taitettu indeksihän tarkoittaa sitä, että eläkkeitä tarkistetaan vuosittain indeksillä, jossa kuluttajahintojen paino on 80 prosenttia ja palkkojen 20 prosenttia.

Taitettu indeksi tuli voimaan vuonna 1996 ja se on koskenut kaikkia eläkkeitä vuodesta 2005.

Siitä lähtien se on nakertanut jo muutenkin pienituloisten eläkeläisten ostovoimaa ja myös lisännyt köyhyyttä ja epätasa-arvoisuutta Suomessa. Huolenaihe ei ole turha jos katsellaan tilastoja, jossa vanhusten köyhyysaste on Länsi-Euroopan korkeimpia.

Julkaistu 27.1.2016

Taitettu indeksi,väliaikainen vain sanottiin,eipä vaan meinata saada takaisin suoraksi.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaaliehdokkaat Vaasan kauppatorilla 25.03. 2017

Vaasalaiset vaaliehdokkaat ottivat lauantaina 25.03. 2017 innokkaasti kontakteja äänestäjiin ja päin vastoin.  Keskustelu lainehti pienistä …

Vastaa