Home / Kolumnit /
Heikki Mustonen, vas – Hoidetaan homma kotiin

Heikki Mustonen, vas – Hoidetaan homma kotiin

Olen ilolla pannut merkille, että eri puolueet ovat tulleet vasemmistoliiton linjoille elvyttävän talouspolitiikan suhteen.

Vasemmistoliitto on puhunut eduskuntavaalien alusajan elvyttävästä talouspolitiikasta, niin kuin myös monet talousekonomit ympäri maailmaa. Mmm. OECD:n, EU:n, jopa Yhdysvaltojen johtavat talousgurut sekä myös Suomen entinen pääministeri Jyrki Katainen ovat tähän sävyyn puhuneet! Kun asiaa on kokoomuksen ehdokkailta kysynyt, he eivät osaa vastata.

Omat teesini elvyttävään politiikkaan ovat: asunto- ja muukin rakentaminen, 8-tien täysi remontti Vaasasta Kokkolaan, vesihuollon turvaaminen Kyrönjoen pilaantumisen vuoksi, rantarata Turusta Ouluun.

Asuntorakentamisen korjausvelka on noin 15 miljardia euroa Suomessa. Nyt joudutaan purkamaan 1960-70-luvuilla rakennettuja kerrostaloja.

8-tien täysremontti luo työpaikkoja ei vain tien rakentajille vaan myös elinkeinoelämälle.

Rantarata on ollut suunnitelmissa vuosikymmeniä. Olisiko nyt aika lyödä kuokka maahan ja aloittaa toinen rata Ouluun.

Rahat tähän ”humppaan” saadaan ottamalla lainaa Euroopan pankeilta, josta sitä saa 0-korolla. Tätä lainaa saa julkinen ja myös yksityinen sektori. Saavatko myös pien- ja yksinyrittäjät, jotka työllistävät itse itsensä ja joilla olisi niin halutessaan mahdollisuus kasvaa ja palkata uusia työntekijöitä. Suuryrityksille on jo annettu tarpeeksi ”ryyppyjä”, jotta voisivat työllistää. Mihin nämä ”ryypyt” eli verohuojennukset ovat menneet?

Mikäli EK:N ja kokoomuksen mantra leikkauksista heikompiosaisilta toteutuu mukaan lukien tuloverojen alentaminen sekä vielä maltillisemmat palkankorotukset, tarkoittaa se, että palkankorotukset tulevat valtion maksettaviksi. Työttömien sekä eläkeläisten verotus on jo monin paikoin suurempi kuin työllisten. Opiskelijoiden toimeentulo on rajattu tiettyyn euromäärään. Koska suurituloiset osallistuvat talkoisiin?

Vain elvyttävällä talouspolitiikalla saadaan Suomen pyörät pyörimään sekä lisää verotuloja työllisten määrän lisääntyessä.

Heikki Mustonen (vas.)

Eduskuntavaaliehdokas Vaasa

 

 

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa