Home / Kolumnit /
Farzad Moghaddam pour – Maahanmuutomme salaisuus

Farzad Moghaddam pour – Maahanmuutomme salaisuus

Farzad Moghaddam pour – Maahanmuuttomme salaisuus

Maahanmuuttopolitiikka on entistä enemmän jakanut kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien mielipiteitä, mikä varmasti aiheuttaa lähitulevaisuudessa ristiriitaa yhteiskunnassa.

Suomen maahanmuuttopolitiikka on ollut niin hämärä ja ristiriitainen, että maahanmuuttajia itse on mietityttänyt, kun toimenpiteet ja faktat eivät täsmää.

Jotkut taas eivät ymmärrä, että jos Suomella ei ole varaa ottaa lisää pakolaisia, miksi sitten tekee niin. Jos Suomen valtiolla on kansainvälisten sopimusten tähden otettava jonkin verran humanitäärisiä pakolaisia, niin miksi pidättelee turvapaikan hakijoita monta vuotta ja maksaa heidän elinkustannuksensa, vaikka vain osa saa oleskeluluvan?

Mitä on jutun juju ja ketkä hyötyvät tästä epäilyttävästä politiikasta? Asian ymmärtäminen on niin vaikeaa, että saattaa johtaa yhteiskunnan monimutkaisiin ongelmiin.

Sehän on selvä, että Suomella ei ole varsinkaan tänä päivänä resurssia hoitaa maahanmuuttajien asioita kunnolla, ja siksi maahanmuuttajatkin kärsivät siitä, koska ei voi olettaa, että kaikki tänne päässeet ovat laiskoja ja talouspakolaisia.

Suomen maahanmuuttopolitiikka on harhauttanut jopa maahanmuuttajia. Usein kuulee väitteen, että Suomen valtio hyötyy heistä, muuten ei kukaan voisi pakottaa Suomea ottamaan lisää ja lisää pakolaisia.

Kun mainittuja asioita miettii tarkemmin, mieleeni välähtää muutamia pistäviä kysymyksiä.

Ensiksi, miksi valtio, joka pyörii veronmaksajien rahoilla, ottaa vastuun asiasta, johon ei ole resurssia? Toiseksi, miksi turvapaikanhakijoiden hakemuksien käsittely venyy niin monta vuotta, vaikka usein vastaus on kielteinen? Kenen pitää maksaa näiden ihmisten kustannukset ja miksi? Tuleeko kalliimmaksi, jos palkataan lisäkäsittelijöitä, jolloin turvapaikanhakijatkin säästävät aikaansa vai yritetäänkö turhaan ja epätoivoisesti antaa miellyttävä kuva Suomesta?

Tajuavatko Suomen viranomaiset, että vaikka tekisivät mitä turvapaikanhakijoille, ei heissä herää kiitollisuutta tätä maata ja kansaa kohtaan, jos vastaus on kielteinen?

Oivaltavatko maahanmuuttoviraston päättäjät kuinka paljon 3-5 vuotta merkitsee kouluikäiselle lapselle tai teini-ikäiselle?

Miksi Suomi törsää kansansa rahoja ja vielä ostaa itselleen vihaa ja kirosanoja, jos kerran tietää ketkä ansaitsevat Suomesta oleskeluluvan ja ketkä eivät?

Yllä mainitut asiat johtavat siihen, että Suomen kehno maahanmuuttopolitiikka saattaa monet ihmiset loukkuun. Samalla suomalaisten taskuista maksetaan kovaa hintaa asiasta, joka ei tuota kummallekaan osapuolelle kuin vihaa ja inhoa.<

Farzad Moghaddam pour
Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa