Billigste Strømleverandør | Forbrukslån på Dagen 20 År | Bilforsikring | Rørlegger | Inntektsforsikring | Boligalarm | Kreditkort Best i Test | Beste Mobilabonnement

Fantasiajuttuja

Viihdefantasiaa vaasalaisille

Olen parin viime päivän aikana pohtinut sitä, että tulisiko paikallisen medin suhtautua hieman varovaisemmin fantasiajuttujen julkaisemiseen Vaasan tulevasta kehityksestä? Juttu on fantasiajuttu niin pitkään kun se ei kerro mitään konkreettista.

Pohdinta käynnistyi eilen Pohjalaisessa olleesta Matkahuollon aluetta koskevasta jutusta. Tarkka lukija huomasi hyvin nopeasti, että kysymys oli vain kauppakeskuksia kehittävien yhtiöiden normaalista päivärutiinista. Samanlaisia kartoituksia tehdään joka päivä eri puolilla Suomea. Ainoa konkreettinen asia, mikä jutusta jäi jäljelle oli, että kyllä meillä on Vaasassa aivan erinomainen kehitysjohtaja.

Olemme viimeisten kolmen kuukauden aikana saaneet lukea viikkotolkulla visioita uusista upeista kauppa- ja viihtymäkeskukssista, joiden kaikkien menestyminen ja rakentaminen yhteenlaskien edellyttää noin viisinkertaisen määrän asukkaita kuin mitä Vaasassa nyt on.

Epäilijöille on tarjottu mantraa joka kuuluu: ”Kyllä isot investoijat tietävät, mitä tekevät”. Varmasti tietävätkin. Sen huomaa viimeistään siinä vaiheessa kun rakennustyöt alkavat tai eivät ala.

Jokainen fantasiajuttu herättää aina myös toiveita uusista työpaikoista ja siitä että elämä helpottuisi. Pettymys on melkoinen jos osoittautuu, että toiveiden tynnyri koliseekin tyhjyyttään. Toistaiseksi nämä jutut ovat menneet viihteen puolelle

Keskustelu

About Toimitus

Check Also

Pentti Tarpio on poissa

Tarpion elämäntyö oli StarSoft. Yritys aloitti vuonna 1987 kommandiittiyhtiönä. Vuonna 1995 yhtiömuodoksi vaihdettiin osakeyhtiö. Samalla yrityksen perustajan Pentti Tarpion pojat, Jari ja Jarto Tarpio, tulivat mukaan toimintaan osakkaina. StarSoft Oy toimi sisaryhtiönsä Kauppagalleria Wasan eli vaasalaisittain Black Jackin omistamissa tiloissa Vaasanpuistikolla.

Vastaa