Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Edvinille arvonpalautus

Edvinille arvonpalautus

Toinen taide. ITE-taidetta –Pohjolan nykykansantaidetta Pohjanmaan Museossa ja Vaasan kaupunginkirjaston Teemassa 21. maaliskuuta saakka. Kuvasa Ehvin Hevonkosken 7 veljestä. Kuva avajaisista 21. 01. 2010  Kuva: Johan Hagström.


ITE-taide sai arvonpalautuksen

Pohjanmaan Museossa avattiin eilen Pohjoismainen ITE-taiteen näyttely. Näytteely on koottu kymmenien pohjoimaisten ite-taiteilijoiden töistä. Yksi näyttelyn ”tähdistä” on vaasalainen Edvin Hevonkoski (1928-2009). Hevonkoski syntyi Alavudella.

Hän oli ammatiltaan metallityöntekijä mutta jäätyään sairaseläkkeelle vuonna 1981 hän alkoi tehdä aluksi puusta ja myöhemmin metallista veistoksia. Niitä on laajasti esillä Asevelikylän Edvininpolulla.

ITE-taide kiinnostaa Pohjoismaissa ja maailmalla. Viime keväänä Göteborgin ite-näyttelyssä kävi yli 50.000 katsojaa, myös sellaisia jotka eivät aikaisemmin ole käyneet taidenäyttelyssä. Myös muutaman vuoden takainen Moskovan ite-taidenäyttely oli manestys.

Asenteen muutos, erityisesti Hevonkoskea kohtaan on Pohjanmaan Museossa melkoinen. Aikaisemmasta suhtautumisesta voit lukea täältä:

About Toimitus

Check Also

Reittien kunnossapito tärkeätä

Vaasan kaupunki käynnisti keväällä 2021 kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelman laa-timisen, jossa määritellään kävelyn edistämisen visio, …

Vastaa