Home / Kolumnit /
Asko Halme – Joku osaa laskuttaa auton naarmusta

Asko Halme – Joku osaa laskuttaa auton naarmusta

Kun lehtien ja tv.n päivittäisiä joukkomurha- ym uutisia katselee tuntuvat omat pienet vastoinkäymiset lähes viihteeltä. Silti ne harmittavat.

Kävin iltapäivällä vaihdattamassa autooni kesärenkaat ja ajoin sitten ruokaostoksille Prisman parkkialueelle. Ostokset autossa olin sitten lähtemässä kotiin.

Nykyautojen muotoilu (itselläni Citroen C-4) on sellaista että niitä ”kuolleita kulmia” kuljettajan näkökentässä on useita. Pitää käännellä päätä ahkerasti kun tausta- ja sivupeilit ei kaikkea näytä.

Nyt katsoin oikealle ja kun kukaan ei ollut 90 asteen käännöstä näille parkkiruuduille tekemässä aloitin peruuttamisen varovaisesti. Parin sekunnin päästä autoni ilman mitään tönäystä pysähtyi.

Vasen lokasuojani oli kiinni pullean japanilaisen citymaasturin takapuskuria markkeeravassa muovissa. Astuin ulos kuten vastapuolenkin farkkujalkainen 30-35 -vuotias nuorukainen.

Autossa oli venäjän rekisterikilpi mutta kaveri puhui englantía. Väitti että tulitikun pituinen ja n. 5 neliösentin pinta-alainen värilohkeama takana muovipuskurin yläpuolella oli peruuttamisestani aiheutunut.

Omassa autossani oli pelti lievästi painunut vasemman takapyörän yläpuolelta. Sanoin että mikäli olen kovin pieneen onnettomuuteen enemmän syyllistynyt voin sen vastapuolen paikkamaalauksen maksaa paikalla 10 tms. eurolla, Halusi poliisit paikalle.

Lähes tunti odoteltiin tämän suuronnettomuuteen hälyyttämää poliisipartiota autoineen. Nämä sitten totesivat että peruuttava auto on aina syyllinen. Näytin näille, että se maalivaurio oli takana paikassa johon peruuttamalla en olisi voinut osua vaan että mahdollisesti vastapuoli itse jostain lähiruudusta samaan aikaan lähtiessä peruutti autoni lokasuojaan.

Tapahtui niin nopeasti etten tilannetta voinut havaita eikä sivullisia todistajiakaan enää löytynyt. Poliisit uskoivat enemmän venäläisauton kuljettajaa ja totesivat että mikäli kiistän pitää aloittaa n. 2 vuotta kestävä oikeudenkäynti.

Poliisien kirjoittama kaavake pitää viedä vakuutusyhtiölle jolta huomenna Pietari/ Leningradiin palaava Andrey (vai Andrew ?) sitten velottaa ehkä koko autonsa uudismaalauksen 5 neliösentin sijaan.

Piruuttani katsoin löytääkö google poliisikaavakkeessa olevaa nimeä. Joku englantilainen venäläisen vaimon (?) kera löytyi. Mitä ihmettä teki Vaasassa? Hoitiko uusia ydinvoimala-asioita meistä pohjoisempana? Palkka varmaan niin huono, että pitää eläkeläisiltä huiputtaa autonsa huoltokulut.

Asko Halme

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa