Home / Kolumnit / Aino Vaininopää – Ikäihmisetkin tarvitsevat kirjastojen palveluja

Aino Vaininopää – Ikäihmisetkin tarvitsevat kirjastojen palveluja

Ikäihmisetkin tarvitsevat kirjastojen palveluja

Maanantai 31.08.2015

Vaasan ikäneuvosto vastustaa kirjastojen lakkauttamista. Esitimme jo vuosia sitten, että eri kaupunginosiin tulee perustaa helposti saavutettavia tapaamispaikkoja ikäihmisille.

Kirjastot sopivat tähänkin tarkoitukseen erinomaisesti monenlaisine mahdollisuuksineen, joita ei vielä ole läheskään loppuun mietitty ja kehitetty. Kirjastot ovat parhaimmillaan ”jokaiselle jotakin” -tiloja. Palvelevat hyvin sellaista yhteisöllisyyttä, jota tarvitaan.

Kirjastoissa on jo nyt osaavaa henkilökuntaa ohjaamaan, opastamaan ja valvomaan seurustelunurkkauksia, lukupiirejä ja muuta harrastamista.

Juuri kirjastot ovat sopivia pienimuotoiselle harrastustoiminnalle.

Ne ovat lähellä käyttäjiään, kävelymatkan päässä. Tästä syystä ne ovat ikäihmisille sopivia avoimien ovien tiloja.

Mitkään tekosyyt tai verukkeet eivät kirjastotilojen merkitystä lähiasukkaille kaada.

Kirjastot tarvitaan ja niitä pitää kehittää. Ei lakkauttaa.

Aino Vainionpää

ikäneuvoston puheenjohtaja Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa