Yleisöluennolla lauantaina 6.9. klo 14 taidehistorioitsija Maaria Niemi käsittelee suomalaista kuvataidetta laajemmin ja sen ytimessä on informalismin ja uusrealismin ilmaisu taiteena. Luennolla Esko Tirronen toimii esimerkkinä siitä, miten radikaalisti ja nopeasti vastakkaiset ilmaisumuodot seurasivat toisiaan. Yleisöluento sisältyy museon pääsymaksuun.
Yleisöluento Tirrosesta
lauantaina 6.9. klo 14
Kuntsin modernin taiteen museo esitteli kesänäyttelynään Esko Tirrosen (1934–2011) taidetta. Informalismin ja fotorealismin edelläkävijänä tunnetulla Tirrosella oli keskeinen rooli Suomen nykytaiteen kansainvälistymisessä ja uudistumisessa 1960-luvulta lähtien.
Kuntsin modernin taiteen museossa näyttelyssä oli kesän ajan koko Esko Tirrosen taiteellisen tuotannon kaari.
Suurin osa eskillä olleaista teoksista kuuluu Poikilon kokoelmiin, mutta teoksia on saatiin lainaan myös suomalaisista taidemuseoista ja yksityiskokoelmista. Näyttelyssä nähdään myös ne viisi teosta kuudesta, jotka olivat esillä vuoden 1962 Venetsian biennaalissa. Näistä teoksista alkoi informalismi Suomessa. Samantyyliset teokset olivat aiheuttaneet lähes skandaalin ensimmäisessä Ars-61 -näyttelyssä Helsingissä.