Kraftpriser | Låne Penger | Verditakst | Billig Utleie | Beste Forsikring | Boligalarm Pris | Kredittkort Rabatt | Mobilselskaper
Home / Videot / Muistatko Risto Jalosen RaunioBaarin ”Vanhiksessa”?

Muistatko Risto Jalosen RaunioBaarin ”Vanhiksessa”?

Muistatko vielä ”Vanhiksen” Raunio Baarin

Löytöjä netin nurkista

Ladattu 7.10.2009

Vuodesta 1989 lähtien olen elättänyt itseni pääosin taiteellisella työskentelyllä ja se, se on ollut varsin kirjavaa, luovaa ja antoisaa.… (Risto Jalonen 2009)

Vaasalaisen multitaiteilija Risto Jalonen isännöi Vanhassa Vaasassa sijainnutta Raunio Baaria aina vuoteaen 1988(?) saakka. Baarilla oli monimerkityksellinen nimi ja myös kirjava asiakaskunta. Risto Jalonen (s. 28. lokakuuta 1957 k. 22.08. 20113) Vaasa) oli vaasalainen kuva- ja sanataiteilija

Rauniobaari Vaasapediassa

Sain kätösiin M.A.Nummisen ’’Baarienmies,, kirjan ja hups siellähän taas tämä Jalosen Ristokin luurasi. Ajattelin. ’’Voisi vaikka jotain kirjoittaa, kun kerran tuttu mies kirjasta löytyi ja teos näin ollen hyvin tänne Pohjanmaalle linkittyy.

Kirjan takakannesta lainattua: ’’M.A. Nummisen Baarien mies on uudentyyppinen romaani, veijaritarina keskiolutbaareista ja niiden asiakkaista. Veijari Numminen vie lukijan miltei tuntemattomaan maailmaan, josta paljastuu odottamattomia, ennakkokäsitysten vastaisia asioita.’’

Yksi ennakkokäsitysten vastainen asia kirjassa on Jalosen tuolloin 80-luvulla isännöimä Raunio-Baari, jonka seiniä Numminen havaitsi taideteosten koristavan ja innostui asiasta ja kun jukeboxistakin tuli hyvin omaperäistä musiikkia, niin M.A. taisi paikkaan tosissaan tykästyä.

Tykästyi kyllä moneen muuhunkin paikkaan, mutta eritoten on mainittava tämä tuolloin Vaasassa sijainnut Raunio-Baari, koska se silloin aikoinaan oli ensimmäinen keskiolutkuppila jonka seinille Suomessa taidenäyttelyjä ripustettiin.

Ansio varmasti sekin. Ei enää paljon vanhankaltaisia baareja ole, mutta taidetta asetetaan nykyisin näytille joka kapakkaan ja kahvilaan. Hyvä niin, sillä kuviahan juuri siten tuulee Maija Meikäläistenkin katsotuksi.

Seija Virtanen

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaaliehdokkaat Vaasan kauppatorilla 25.03. 2017

Vaasalaiset vaaliehdokkaat ottivat lauantaina 25.03. 2017 innokkaasti kontakteja äänestäjiin ja päin vastoin.  Keskustelu lainehti pienistä …

Vastaa