Spotpris på Strøm | Forbrukslån svar med en gang | Pris på Vinduer | Pris på Termografering | Barneforsikring | Alarm | Kredittkort med Fordeler | Billig Mobiltelefon
Home / Videot / Merimetsot tekee mitä tahtoo

Merimetsot tekee mitä tahtoo

Merimetsot valtaavat Vaasan

Merimetso (Phalacrocorax carbo) on viime vuosina Suomessakin yleistynyt musta, muodoltaan jättiläismäistä silkkiuikkua tai venytettyä kuikkaa muistuttava pelikaanilintu, jota näkee luodoilla kuivattelemassa höyheniään sukelluksen jälkeen.

Vaasan kaupunginselän Juckasgrynnanille on tänä keväänä muodostunut merimetsoyhdyskunta. Yhdyskunnassa on lintuja noin 50 paria. Lisäksi yhdyskunnan liepeillä oleskelee nuoria pesimättömiä lintuja.

Merimetso on rauhoitettu lintu. Rauhoitusmääräyksistä voidaan poiketa erityisen painavista syistä. Tällaisia syitä ovat mm. vakavat taloudelliset menetykset tai vakavat terveydelliset vaarat. Tällaisia perusteita ei juurikaan ole osoitettavissa. Toisaalta myöskään taloudelliselta kannalta järkeviä ja samalla muutoin hyväksyttäviä keinoja vaikuttaa merimetsojen käyttäytymiseen ei ole löydetty. (Ari Lähteenpää – Vaasa ennen ja Nyt)

Julkaistu 11.5.2016

Mustasurma lähestyy,mikä neuvoksi?

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaaliehdokkaat Vaasan kauppatorilla 25.03. 2017

Vaasalaiset vaaliehdokkaat ottivat lauantaina 25.03. 2017 innokkaasti kontakteja äänestäjiin ja päin vastoin.  Keskustelu lainehti pienistä …

Vastaa