Author Topic: Huolestuttavaa ihmisten kiusaamista  (Read 2678 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7036
 • Gender: Male
  • View Profile
Huolestuttavaa ihmisten kiusaamista
« on: 12. 05. 2017 15:03 »

.

Väite: Työttömän kiusaaminen on oikeasti hallituksen tavoite – ”Kiero logiikka pakottaa”

Uusi Suomi
Luotu:
12.5.2017 11:41    Liberan toiminnanjohtaja Heikki Pursiainen.

Kotimaa

Työttömyys

"Työttömän kiusaaminen on ihan selvästi Juha Sipilän (kesk.) hallituksen aktivointipolitiikan tarkoitus, katsoo ajatuspaja Liberan toiminnanjohtaja Heikki Pursiainen.

Hallitus on julkisuudessa esittänyt työttömien aktivointimallia, joka edellyttäisi työttömältä 12 työhakemuksen tekemistä kolmessa kuukaudessa eli käytännössä yhden hakemuksen kirjoittamista viikossa.

–Aika monet tuntuvat siis ajattelevan, että työttömien elämän kurjistaminen ja aivoton hakemustehtailu ovat hallituksen tyhmän politiikan sivutuotteita. Itse asiassa on todennäköisempää, että juuri ne ovat uudistusten päätarkoitus, kirjoittaa Pursiainen blogissaan.

Pursiainen katsoo, että työttömän keskeisin kannustin hakea työtä riippuu työllisen ja työttömän hyvinvointieroista: mitä suurempi hyvinvointiero on, sitä suurempi kannustin työttömällä on hakea työtä.

–Eroa voi suurentaa kahdella tavalla. Täytyy joko lisätä työllistymisestä saatavia hyötyjä tai sitten alentaa työttömän hyvinvointia, Liberan toiminnanjohtaja kertoo.

Työttömän kiusaaminen jää ekonomisti Pursiaisen mukaan ainoaksi keinoksi, sillä hyvinvointieron kasvattamiseksi hallitus ei voi kasvattaa työllisten etuja esimerkiksi veroja leikkaamalla tai heikentää merkittävästi työttömien etuja.

–Suomalaisen hyvinvointipolitiikan kiero logiikka estää leikkaamasta työttömyysturvaa. Se pakottaa hallituksen kiusaamaan työttömiä kaikkien kannalta järjettömällä tavalla, Pursiainen toteaa.

–Jäljelle jää vain työttömien hyvinvoinnin alentaminen muilla keinoilla. Byrokraattinen kiusaaminen, kyttääminen, hakemushelvetti, kursseilla ja tempputöillä kiduttaminen ovat tapoja huonontaa työttömien elintasoa alentamatta tuloja. Näin työllistymistä saadaan houkuttelevammaksi työttömyyteen verrattuna ja kannustimet terävöityvät.

Pursiainen pitää ratkaisua suomalaisen yhteiskunnan kokonaishyvinvoinnin kannalta ”todella huonona”.

–Järkevintä olisi uudistaa sosiaaliturva perusteellisesti ja vapauttaa työmarkkinat. Täytyy olla aikamoinen ihmisvihaaja, että pitää nykyistä järjestelmää parempana vaihtoehtona."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/220730-vaite-tyottoman-kiusaaminen-oikeasti-hallituksen-tavoite-kiero-logiikka-pakottaa?ref=suosituimmat

.

Vaasalaisia.info - keskustelut

Huolestuttavaa ihmisten kiusaamista
« on: 12. 05. 2017 15:03 »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7036
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Huolestuttavaa ihmisten kiusaamista
« Reply #1 on: 12. 05. 2017 17:05 »
.

A-Talkissa keskusteltiin torstaina kiivaasti hallituksen esityksistä uusista työllisyystoimista
Yksi esitys  koskee määrällistä velvoitetta työhakemusten tekemiseen liittyen. Sen mukaan jatkossa työttömän tulisi tehdä yksi hakemus viikossa, muuten työttömyyskorvaus olisi vaarassa katketa.

    Tämä on liian mekaanista, työnhaku ei mene näin.
    Hanna Rokkanen, työtön.

A-Talkissa vieraillut työtön työnhakija Hanna Rokkanen piti esitystä toimimattomana. Rokkasen mielestä Etelä-Suomessa määrällinen työpaikkojen hakeminen ei ole ongelma, mutta alueelliset erot ovat suuret avointen työpaikkojen määrässä.

Rokkanen näki mallissa aineksia "työhakemustehtailuun" eli tilanteeseen, jossa työttömät hakevat mitä tahansa töitä vain täyttääkseen kriteerit.

– Tämä on liian mekaanista, työnhaku ei mene näin, Rokkanen sanoi.

Työnvälittäjä: On näkyvissä kahtiajako työnhaussa

A-Talkissa vieraillut Opteamin toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen sanoi, että työnvälittäjän näkökulmasta on näkyvissä kahtiajakoa sen suhteen mitkä paikat kiinnostavat ja mitkä taas eivät. Opteam on henkilöstöpalveluyritys, jonka bisnestä on välittää työpaikkoja.

Vanhala-Harmasen mukaan erityisen suosittuja paikkoja ovat toimistotehtävät ja erilaiset hallinnolliset tehtävät. Näihin paikkoihin tulee toimitusjohtajan mukaan satoja hakemuksia yhtä paikkaa kohti.

Sen sijaan kaupan ala ja ravintola-ala eivät houkuttele, sanoi Vanhala-Harmanen.

– Valitettavasti törmäämme enemmän niihin, jotka ovat tietyllä lailla valinneet työttömyyden, niin kuin työttömyysuran sen sijaan, että valitsisivat työuran, Vanhala-Harmanen sanoi.

Tähän työtön Hanna Rokkanen vastasi, että tuntee lukuisia työttömiä, jotka eivät ajattele työttömyyttä urana, vaan oikeasti etsivät töitä.

Yhteisymmärrystä keskustelijoiden kesken löytyikin siinä, että työttömät eivät ole yksi yhtenäinen ryhmä, eikä ryhmää pitäisi kategorisoida.


Kuka käy läpi tuhannet, jopa miljoonat hakemukset?

A-Talkissa konkretisoitiin myös sitä hakemusmäärää, jonka rekrytoija kohtaa, jos hallituksen työnhakuvelvoite toteutuu.

On esitetty arvioita, joiden mukaan hakemusmäärä vuositasolla olisi jopa 16 miljoonaa.

– Mielestäni tällaiset määrälliset tiukat tavoitteet ovat hirveän vaikeita. Meillä on hyvin erilaisia työttömiä, sanoi SDP:n kansanedustaja Tarja Filatov.

Tähän Opteamin toimitusjohtaja Vanhala-Harmanen sanoi, että monissa yrityksissä tekoäly käy jo nyt työhakemuksia läpi."

http://yle.fi/uutiset/3-9608419

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7036
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Huolestuttavaa ihmisten kiusaamista
« Reply #2 on: 19. 08. 2017 19:07 »
.

Vasemmistolaisessa väkivallassa eli hienommin ilmaistuna totalitarismissa  kiusaaminen on lievä termi uhrit lasketaan aina miljoonissa

Kambodžan sisällissota

"Kambodžan sisällissota oli Kambodžassa vuosina 1970–1975 käyty sisällissota, jonka osapuolina olivat punaiset khmerit ja heitä tukeneet Pohjois-Vietnam ja Vietkong sekä Khmerien tasavalta ja sitä tukeneet Yhdysvallat ja Etelä-Vietnam.

Monet kambodžalaiset odottivat Phnom Penhin antautumisen jälkeen uutta rauhanaikaa. Punaiset khmerit aloittivat kuitenkin välittömästi Phnom Penhin ja muiden suurten kaupunkien tyhjentämisen. Kaupunkilaisille luvattiin nopea pääsy takaisin koteihinsa, mutta lupausta ei ollut tarkoituskaan pitää. Punaiset khmerit pitivät kaupunkilaisia epäluotettavina, ja heidät laitettiinkin työleireille eri puolille maata.

Punaiset khmerit perustivat vahvalle kansallisaatteelle pohjautuvan Demokraattisen Kamputsen, jossa valtaa pitivät Ieng Sary, Khieu Samphan ja Pol Pot. Punaisten khmerien terrorin aikana Kambodžassa kuoli jopa kaksi miljoonaa asukasta. Sisällissodan ja Demokraattisen Kamputsean ajan tarkkoja uhrilukuja ei ole olemassa.

 Sodassa arvioidaan kuolleen kuitenkin ainakin 200 000 ihmistä."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kambod%C5%BEan_sis%C3%A4llissota

Dokumenttielokuva Kambodžan tuhotusta rock and roll -sukupolvesta.

Teemalla 19.8.2017 klo 20, Areenassa 30 päivää.

"Kambodžan kadonneen rocksukupolven tarinan kertova Don't Think I've Forgotten on ainutlaatuinen, kiehtova ja kauhistuttava elokuva. Aluksi mitä coolein, lopuksi mitä järkyttävin dokumenttielokuva kertoo punakhmerien hirmuhallinnon vainoamista musiikintekijöistä ja vuonna 1975 alkaneesta kansanmurhasta, joka tuhosi kokonaisen kulttuurin. Mutta Kambodža ei unohda.

Don't Think I've Forgotten on meille länsimaisille populaarimusiikin kuluttajille aluksi hauskaa, jännää ja eksoottista katsottavaa. Phnom Penhin 1960-luvun ja 1970-luvun alun musiikkikulttuuri näyttää ja kuulostaa samalla tutulta ja oudolta. Psykedeliaa, hard rockia, surf rockia, kaihomielisiä balladeja, bailumusiikkia itämaisin maustein ja khmeriksi laulettuna. Kaikuja kadonneesta maailmasta.

Tarinan edetessä itäisen beatin ihailu väistyy suuren draaman tieltä. Punakhmerit valtasivat Phnom Penhin huhtikuussa 1975, tyhjensivät kaupungin ja ajoivat länsimaisen kulttuurin saastuttamat asukkaat työleireille. Yhtäkkiä popmuusikoista tuli kuolemaantuomittuja kansanvihollisia.

Suurimmat tähdet Sinn Sisamouth ja Ros Sereysothea tapettiin ilmeisesti ensimmäisten joukossa. Jotkut olivat paenneet ulkomaille. Laulaja Sieng Vanthy selvisi hengissä koska valehteli vankileirillä olevansa banaanikauppias. Ihmiset tapettiin, levyt tuhottiin. Musiikki loppui."

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/10/23/dont-think-ive-forgotten

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7036
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Huolestuttavaa ihmisten kiusaamista
« Reply #3 on: 19. 09. 2017 19:07 »
.

Orpon mukaan hänen lähipiiriä olisi kiusattu  ja muutenkin tulee lokaa niskaan henk koht tutkintapyyntö mv-lehden päätoimittaja Ilja Janitskinista ei etene se on pottumaisesti jumissa

Petteri Orpon vaimon tutkintapyyntö jumissa AndorrassaPetteri Orpo kertoi Facebookissa vaimoonsa kohdistuneesta häirinnästä

" Ministerin vaimosta levitettyjen väitteiden tutkinta odottaa päätöstä MV-lehden perustajan luovuttamisesta.
Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) avautui viime lauantaina vaimoonsa kohdistuneesta uhkailusta ja häirinnästä Facebook-sivuillaan.    Orpo kertoi uhkailun johtuvan valemediassa levitetyistä perättömistä tiedoista.

– Uhkailu johtuu perättömästä tiedosta, että hän olisi perustanut lakiasiaintoimistonsa avustaakseen turvapaikanhakijoita, ja siihen, että hän ryhtyi toimiin tiedon levittäjiä vastaan. Näitä tietoja jaetaan erityisesti valemedioissa, jotka eivät noudata hyvää journalistista tapaa, Orpo kirjoitti.

Orpon vaimoa koskevat väitteet esitettiin alun perin nettijulkaisu MV-lehdessä vuonna 2016. Hän on tehnyt väitteistä poliisille tutkintapyynnön, joka koskee epäiltyä kunnianloukkausta.

Jutun tutkinta on kuitenkin toistaiseksi jumissa Andorrassa. Tämä johtuu siitä, että tutkinta kohdistuu siellä tätä nykyä oleilevaan MV-lehden perustajaan Ilja Janitskiniin.

Suomi on pyytänyt Andorraa luovuttamaan Janitskinin, jota epäillään Suomessa useista muistakin rikoksista.

– Tällä hetkellä odotamme Andorran viranomaisten ja tuomioistuimen päätöstä asiassa, tutkinnanjohtaja Harri Saaristola Helsingin poliisista toteaa.

Tällä hetkellä vireillä ei ole muita Orpon vaimoon liittyviä rikostutkintoja kuin MV-lehteen liittyvä. Ministerin esikunnasta kuitenkin kerrotaan, että muualla levitetyt viestit aiotaan vielä käydä läpi viranomaisten kanssa ja katsoa, antavatko ne aihetta johonkin."

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005374715.html

.

Vaasalaisia.info - keskustelut

Re: Huolestuttavaa ihmisten kiusaamista
« Reply #3 on: 19. 09. 2017 19:07 »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7036
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Huolestuttavaa ihmisten kiusaamista
« Reply #4 on: 19. 10. 2017 14:02 »
.

Kun ns. valtamedian mielestä vääränlaiseen henkilöymään kohdistuneet epäilyt osoittautuvatkin paikkansapitämättömäksi myös media heittäytyy välinpitämättömäksi ei tullutkaan tuomiota pyh

Media meni mielikuvitusmaailmassa elävän Petri Lehtisen kelkkaan ja hekumoi – totuus ei kiinnosta

MV-lehti ainoana mediassa uskalsi puolustaa kansanedustaja Leena Merta jo ennen syyttäjän tekemää syyttämättäjättämispäätöstä!


19.10.2017 15:20, 4510 lukukertaa

MV-lehti ainoana mediassa uskalsi puolustaa kansanedustaja Leena Merta jo ennen syyttäjän tekemää syyttämättäjättämispäätöstä

Kansanedustaja Wille Rydman.

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman kirjoittaa Facebook-sivullaan:

"Edustajakollegaani Leena Mereen usean kuukauden ajan kohdistunut aiheettomaksi osoitettu mediaryöpytys ansaitsee muutaman huomion.
Meren ex-avustaja kohdisti entiseen esimieheensä mitä mielikuvituksellisimpia syytöksiä ja tehtaili niistä rikosilmoituksiakin.

Syytökset oli jo aiemmin eduskunnan omassa selvityksessä todettu perusteettomiksi. Eilen myös syyttäjä päätyi samaan johtopäätökseen.

    Media herkutteli aiheella kuitenkin usean kuukauden ajan.

    Entinen avustaja sai ladella toinen toistaan hurjempia syytöksiä niin luetuimpien lehtien palstoilla kuin katsotuimmissa tv-lähetyksissäkin.

    Nyt, kun syyttäjä päätyi samaan lopputulokseen kuin eduskunnan sisäinen selvitys aikoinaan, kuitattiin asia mediassa pikku-uutisilla.

Tapaus kuvastaa hyvin sitä, miten aseettomia poliitikot ja muut julkisuuden henkilöt ovat sellaisissa tapauksissa, joissa media ei piittaa omasta etiikastaan.

Tässäkin tapauksessa julkisuus leimasi kansanedustajan erittäin heppoisin perustein vaikka minkälaiseksi pahantekijäksi, eikä sellaisesta leimasta pääse helposti eroon, vaikka syytökset lopulta todettiinkin kaikissa instansseissa aiheettomiksi.

Julkinen rooli tekee ihmisestä hyvin haavoittuvaisen. Ei tarvita kuin yksi riittävän häikäilemätön ja pahantahtoinen ihminen, joka tavalla tai toisella päätyy edes joksikin aikaa julkisuuden henkilön lähipiiriin.Valheellisia tarinoita medialle syöttävä draamakuningatar Petri Lehtinen.

Tällainen ihminen voi alkaa kiristää julkisuuden henkilöä mitä uskomattomimmilla ”paljastuksilla”. Jos media unohtaa itsekritiikkinsä tällaisten väitteiden edessä, voi seurauksena olla täysin perusteeton ja pitkäaikaisen leiman jättävä julkinen ryöpytys, kuten tässä tapauksessa."

https://mvlehti.net/2017/10/19/media-meni-mielikuvitusmaailmassa-elavan-petri-lehtisen-kelkkaan-ja-hekumoi-totuus-ei-kiinnosta/

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7036
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Huolestuttavaa ihmisten kiusaamista
« Reply #5 on: 20. 10. 2017 16:04 »
.

Sananvapaustaistelija Ilja Janitskin vapaalle jalalle

Video: Iljan ja Rapidon jälleennäkeminen!
"Nyt on molemmilla pannat."

19.10.2017 20:12, 5646 lukukertaa

Rapido ja hänen isäntänsä Ilja Janitskin olivat erossa kaksi ja puoli kuukautta, kun Janitskin otettiin Espanjan Interpolin toimesta kiinni hänen kotoaan Andorrassa. Tänään Andorran oikeus päätti vapauttaa Janitskinin odottamaan mahdollista luovutuspäätöstä kotiarestissa.

"Suomi on vaatinut Andorraa luovuttamaan Janitskinin Suomeen kuulustelua varten – yhtään syytettä Janitskinia vastaan ei ole. Vaikka Janitskin oli tutkintavankeudessa 2,5 kuukautta, Suomesta ei saatu lähetettyä edes yhtä kuulustelijaa paikan päälle Andorraan. Suomi ei myöskään suostu kuulemaan Janitskinia esimerkiksi Skypen välityksellä, mikä olisi normaalitoimi, kun henkilö asuu pysyvästi ulkomailla. Janitskin on asunut noin viisi vuotta Espanjassa ja kohta vuoden Andorrassa.

Janitskinin tietämyksen mukaan hän on ensimmäinen ulkomaalainen, jolle on myönnetty kotiaresti, koska sen vaatimuksena on yleensä syntyperäinen andorralaisuus."

https://mvlehti.net/2017/10/19/video-iljan-ja-rapidon-jalleennakeminen/

Rapidon ja Janitskinin jälleennäkeminen oli riemullinen. Katso Mari Kososen kuvaama video:

<a href="http://www.youtube.com/v/OwpVFBAiAJU?version=3&amp;autohide=1&amp;start=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/OwpVFBAiAJU?version=3&amp;autohide=1&amp;start=1</a>

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=OwpVFBAiAJU

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7036
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Huolestuttavaa ihmisten kiusaamista
« Reply #6 on: 21. 10. 2017 08:08 »

.

Ihan mielenkiintoinen huomio voidaanko jotakuta syyttää pelkän lakiesityksen perusteella vaikka mitään itse lakia ei edes ole?

Parikkalalaista museotaksiyrittäjää epäillään rikoksesta – rikkoo lakia, joka ei ole vielä voimassa''

"Poliisi.fi tiedottaa:

Poliisiin on otettu yhteyttä Parikkalassa museoautolla tehtävästä henkilöliikenteestä.

Asia on ollut esillä myös julkisuudessa.

Poliisin tekemän esiselvityksen perusteella asiassa on syytä epäillä rikosta, jonka johdosta asiassa on aloitettu esitutkinta.

Asiaa tutkitaan luvattomana taksiliikenteen harjoittamisena.

Museoajoneuvolla saa taksiliikennelain 4 §:n 2 momentin 4 kohdan mukaan kuljettaa henkilöitä ilman taksilupaa.

Hallituksen esityksessä taksiliikennelaiksi todetaan, että museoajoneuvolla harjoitettu kuljetustoiminta on taloudelliselta merkitykseltään vähäistä ja monesti harrastusluonteista.

Poliisin tähän mennessä saaman selvityksen perusteella tutkittavana oleva kuljetustoiminnan on syytä epäillä olevan taloudelliselta merkitykseltään muuta kuin vähäistä ja muuta kuin harrastusluonteista."

https://mvlehti.net/2017/10/20/parikkalalaista-museotaksiyrittajaa-epaillaan-rikoksesta-rikkoo-lakia-joka-ei-ole-viela-voimassa/

http://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/poliisi_on_aloittanut_esitutkinnan_epaillyssa_luvattomassa_taksiliikenteen_harjoittamisessa_64704

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7036
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Huolestuttavaa ihmisten kiusaamista
« Reply #7 on: 21. 09. 2019 14:02 »
Kyllä tämä huippu-urheilu on sitten kamalaa ihmisten kiusaamista ja varsinkin kamalaa katsottavaa

"Tommy Ekblom putosi sohvalta, kun Pulttibois teki hänestä tv-sketsin – kuuli vuosien ajan kuittailua ikimuistoisesta suorituksestaan: ”Sitten juostiin kärjessä”

https://www.iltalehti.fi/yleisurheilu/a/e1543c9e-0741-4cb9-b877-9ad853a47b93

Pulttibois Tommy Ekblom

<a href="http://www.youtube.com/v/ceu5sJKeTfA?version=3&amp;autohide=1&amp;start=289" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/ceu5sJKeTfA?version=3&amp;autohide=1&amp;start=289</a>

https://www.youtube.com/watch?v=ceu5sJKeTfA&feature=youtu.be&t=289


Vaasalaisia.info - keskustelut

Re: Huolestuttavaa ihmisten kiusaamista
« Reply #7 on: 21. 09. 2019 14:02 »