Takstein med Solceller | Forbrukslån Søknad | Eiendomsmegler Oslo | Halvin liittymä | Forsikringsselskap | Alarm | Billigste Kredittkort | Mobilselskaper i Norge
Home / Videot / Iqbal Ahmed Waladbagin video Vaasan luonnosta

Iqbal Ahmed Waladbagin video Vaasan luonnosta

Iqbal Ahmed Waladbagi ja Vaasan luonto

Maahanmuuttajavideo Vaasa

Julkaistu 11.10.2015

Kun kurditaustainen maahanmuuttaja kuvaa uuden kotipaikkansa luontoa, täytyy siihen olla jokin syy. Yksi syy on varmasti halu integroitus uuteen ympäristöön, ehkä myös halu jotenkin ”palkita ja kiittää paikallisia. Tietenkin myös kuvaajan omat kiinnostuksen kohteet ohjaavat hänen kuvavalintojaan.

En tiedä mitään Iqbal Ahmed Waladbag`ista enkä hänen historiaastaan, enkä ole häntä koskaan tavannut. Ahmedin luontovideo houkuttelee amatöörimäiseen psykologiseen tutlkintaan.

Jos Ahmedin kurdihistoria on sitä, mistä olemme vuosikymmenet lukeneet, niin videon kuvituksen allegoriat ovat hyvin selkeita: vapaana kimeltävä merenlahti ja taivaalla vapaana liitävät linnut. Video on paitsi ylistys Suomelle ja Vaasalle, myös universaali vapauden ylistys.

Ahmedin kuvat ovat korkealuokkaisia ja niiden komposmi on tarkkaan harkittu.itio on tarkkaan harkittu. Myös videon rytmi on tarkkaan harkittu. Hauska yklsistyiskohta on käyttää videon taustana perinteistä kurdilaista musiikkia.


Vaasan luonto.
Valokuvaaja.
viulunsoittaja: Mojteba Mirzadeh.
Klassista kurdimusiikkia

Video: Vaasa 2015

https://www.youtube.com/watch?v=PFWJy0SZeO0

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaaliehdokkaat Vaasan kauppatorilla 25.03. 2017

Vaasalaiset vaaliehdokkaat ottivat lauantaina 25.03. 2017 innokkaasti kontakteja äänestäjiin ja päin vastoin.  Keskustelu lainehti pienistä …

Vastaa