Veikko Takala: Uneni maisemat

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Veikko Takala: Uneni maisemat

Tikanojan taidekodin julkaisu 2002

Uneni maisemat Veikko Takalan takautuva taidenäyttely Tikanojan taidekodissa 24.2. – 7.4.2002


Surrealismin sävyttämiä unia

Tämä näyttelyn johdosta työstetty 67-sivuinen Tikanojan julkaisusarjaan kuuluva kirjanen on paljon muutakin kuin vain näyttelyluettelo. Se on samalla henkilökuva taidemaalari, piirtäjä Veikko Takalasta ja kronologinen kertomus hänen taiteensa vaihtelevista aikakausista.

Julkaisun kuvat tekevät hyvän läpileikkauksen Veikon taiteilijan taipaleesta. Ja julkaisun vaakaperspektiivimuoto palvelee hyvin sisältöä. Näyttely oli hieno kertovat kuvat ja hienoa on sekin, että sen johdosta tämä teos on synnytetty.

Sisällöstä löytyy myös näyttelybibliografia ja lukuisia valokuvia Veikosta eri yhteyksissä.

Töissään Veikko on aina ollut ja on omaehtoisella taidepolullaan. Pinnanjakajana hän on tunnettu tyylitaituri ja piirtäminen on aina ollut olennainen osa hänen kokonaistyöskentelyssään

Kirja on julkaistu Vaasassa Veikonpäivänä 9 tammikuuta 2002. Sen on toimittanut museonjohtaja Anne-Maj Salin. Tekstistä vastaa pääosin Maaria Niemi, jonka kerronta on oivallisesti kuvaavaa. Hänen lisäkseen teoksessa on kirjoittajina Anne-Maj Salin: ’’Aluksi’’, lyhyt johdanto ja Päivi Vuoljärvi: ’’Mies joka aina auttaa eikä ikinä anna periksi’’, pieni katsantokanta.

- Risto Jalonen