Swingin aika toim. Risto Jalonen

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Swingin aika

Merenkurkun improvinistisen taideseuran julkaisu 2007

Toimitus ja layout: Risto Jalonen ISBN 978-951-98427-5-2

Tämä kirja on eriskummallinen, mutta hienon koukeroinen ja varmasti myös puhutteleva, sillä tätä sanomisen ja esittämisen rohkeutta ei taiteilija Risto Jaloselta lie koskaan puuttunut.

Sisältöpidoltaan teos on niin monenkirjava ja tunteita herättävä etteivät kaikki luultavasti sisäistä kirjan kokonaissanomaa ja taiteilijaliiton saamattomuus saa ansaitun kylmää kyytiä, kuten myös eräät fiktiiviset henkilöhahmot. Mielenkiintoa ja tulta sekä tappuraa lisää vaasalaisia.info-osuus ja siihen soveltuvin keinoin yhdistetyt suomikeskustelu-näytteet. Kyllä on miehessä virtaa ja sitä piisaa ja hommat jos toisetkin luonnistuvat, mutta onhan myös muukin porukka taitavaa. Esim. uutena tuttavuutena kiinnostuksen herättää Zamuel Hube ja Heikki Tamminen näyttäisi olevan erittäin pätevä koristeveistäjä, Jarno Huhtanen lupaava kirjallinen kyky ja Pentti Suksen Palonsyytutkimus merkittävä ja tyylikkäästi koostettu.

Tekijöitä kirjassa on kaikkineen kaksitoista jo mainittujen lisäksi: Risto Helin, Heikki Hemminki, Panu Hemminki, Isto Jakola, Mikke Jalonen, Mauri Kessunmaa ja Veikko Takala. On siinä taas väkeä ja taas on taltioitu kulttuuriproblematiikkaakin muun ohella.

- Liisa Nylund