Sata vuotta lasten päivähoitoa Vaasassa 1898 – 1998

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

ISBN 952-5149-16-1

Tuula Ahonpää ja Merja Paavola-Kinnunen Vaasan sosiaalilautakunnan julkaisu 1998

Lasten päivähoito on tärkeää. Useimmille vanhemmille elämän määrätyssä vaiheessa se on töissä käynnin välttämättömyys toimenkuvan johdosta. Ja yhä olennaisemmaksi osaksi perhe-elämää se ajan virrassa on muotoutunut. Tämän vuoksi on hienoa, että kansiin on saatettu päivähoidon historia täällä kotikaupungissamme. Esipuheen kirjaan on kirjoittanut päivähoito-osaston osastopäällikkö Sinikka Starck ja sosiaalilautakunta on painattanut kirjansa Ykkösoffset Oy.ssä.

Nykyisestä Kustaanlinnan päiväkodista toiminta Vaasassa on alkunsa saanut. Tuolloin, vuonna 1898, paikkaa kutsuttiin kansanlastentarhaksi. Paljon on tekemiset ja tekemisen tavat noista ajoista muuttuneet ja kuinka tämä muutos on tapahtunut sen tarkasti kirjaavat Tuula Ahonpää ja Merja Paavola-Kinnunen.

Kirja kotihoidon tukea ja päivähoitopaikkojen määrää kuvaavine vuosi- grafiikoineen, johtaja- sekä kunnalliskertomusluetteloineen ynnä muine tarkkoine tallennetietoineen on tärkeää dokumentoitua päivähoitohistoriaa.. Runsas mustavalkokuvitus antaa osaltaan ilmettä ja kertoo kulloisenkin ajan päivähoitopaikoista. Kuvissahan lapset ovat pääosissa ja heistä heijastuu sitten se ajan kuvakin.

-Risto Jalonen