Risto Jalonen: Länsirannikon rytmit - Vaasa roll

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Risto Jalonen toimittanut Vaasan kaupungille ja WELMU ry:lle

Sivuja 28

Kustantaja: Vaasan kaupunki 1994

Ei ISBN –luokitusta

Layout, piirrustukset, kuvat, maalaukset ja teksti ellei toisin mainita – Risto Jalonen Avustivat: Tarj Huntus ja Merja Takalo Tekstin käsittely: Britt-Marie Back Kansimaalausten studiokuvaus: Unto Heinonen Painotyöt: Painotalo Varteva

Länsirannikko rokkaa jälleen

Mitä ilmeisimmin tämä Vaasa Roll on tehty tuon pari vuotta aiemmin ilmestyneen Vaasa rokit:n jatko-osaksi. nyt asiaa on kuitenkin mahdutettu paljon enemmän ja sivumäärääkin on saatu hieman kasvamaan. Vaikka ehkä säästösyistä tämä lehdykkä nyt niitattu on (edellisen ollessa liimattu), niin tasosta ei olla tingitty tuuman vertaa ja taitto on edelleen mustavalkoista vuoro- puhelua joka toimii tyylikkäästi. Jalosen ohella onnistuneesta asiasisällöstä ansaitsee erityskiitoksen Tarja Huntus, joka on kirjoittanut hienon WELMU –historiikin, Viisitoista vuotta Welmuilua ja muutaman kelvollisen bändiesittelyn.

Tällaiset pienimuotoiset painetut rocktallenteet ovat tärkeitä, että jotain näistä ympyröistä jää kirjastodokumentteina elämään. Paikalliset rock-ilmiöt ja varsinkin rock sivuilmiöt ovat usein nopeita juttuja ja siksi hienoa, että joku on saanut olleita taltioiduksi. Tälläkin kerralla Jalosen löytämä poikkitaiteellinen toteutusratkaisu antaa lisäpotkua ja värittää kokonaisuudesta mielenkiintoisen.

Loppulauseeksi Jalosen kirjoittamat lehdykän viimeiset, mustasta laatikosta, löytyvät sanat. - Blues parantaa olon, tekee hyvän mielen, mutta mitä’ tekee rock & roll ? Se potkii persuksiin.

- Jukka Mäki-Maunus