Proosapiiri: Kärsimyskukka

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kärsimyskukka - Tarinoita rakkaudesta

Vaasan Tyoväenopiston kirjottajaryhmä 2003

Toimittanut Olli Mäkinen

Vaasa-opiston julkaisu

Taitto: Tapio Parkkari Kansi: Risto Holtti Kustantaja: Vaasan Työväenopisto

ISBN 952-99203-0-X

Kirjoittajat: Alli Salo, Erkki Kristola, Jaakko Louhi, Marketta Vaismaa, Merja Kähtävä, Olli Mäkinen, Pirkko Kaukonen, Renny-Alexander, Risto Holtti, Tarja Autio, Tiina Seppälä ja Urpu Leena Grönroos


Suvaitsevaista rakkautta

Kirjan taitto on toteutettu sillä tyyppivirheellä, että marginaalit kirjan keskiötä vasten on jätetty huomioimatta, jolloin aukeamittain sivutekstit ovat häiritsevän lähellä toisiaan ja näin ollen aukeamat ovat ahtaita ja luettaessa kirjaa on taivuteltava, että vasemman sivun keskiöön sukeltavat rivit ovat luettavampia. Valaistuksesta riippuen myös keskiön heittämä varjo häiritsee lukemista.

Esipuheessa kirjallisuudentutkija, kriitikko ja filosofi Olli Mäkinen kertoo, että lupauduttuaan Vaasa-opiston proosaryhmän vetäjäksi hän sitten myöhemmin yritti perua lupauksensa kuultuaan, että edellisen kurssin keulahahmo oli ollut kirjailija Jorma Ojaharju, jonka romaaneja hän itse on aina ihaillut. Turhaa oli miehen rimakammo, sillä aiempiin rinnastettaessa tekstisisällöltään aivan kelpo kirjan ovat tulleet pyöräyttäneeksi Tällainen kollektiivinen paneutuminen johonkin aiheeseen on varmasti joillekin soveltuvaa kirjoittamisharjoittelua kuin myös osatekijä ammattimaisemmassa kirjoittajaksi harjaantumisessa. Itse en ole koskaan moista kokeillut, enkä tule kokeilemaan. Minä olen aina vain kirjoittanut, sen mitä kirjoittanut olen. Hyvä joka tapauksessa, että tällainenkin teos on saatu vaasalaista kirjakenttää kohentamaan. Kirjan teemana on rakkaus ja Olli Mäkinen kertoo olleensa tekstien suhteen suvaitsevainen jo siitäkin syystä, että rakkauttakin on niin monenlaista. Ja suvaitsevainenhan Olli on ollut.

-Risto Jalonen