Miksi mitään ei tapahdu

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Miksi mitään ei tapahtu Ma. Lokakuu 3. 2005

Tein 12. syyskuuta kuntalaisaloitteen Edvin Hevonkosken patsaspuistosta. Kaupungin nettisivuilla olevan tekstin mukaan ”Aloitteen tekijä saa sähköpostilla tiedon aloitteen saapumisesta kaupungille ja viimeistään kahden viikon kuluttua tiedon siitä kuka asiaa valmistelee ja mikä on aloitteen arvioitu käsittelyaika”.

Kaksi viikkoa vastausaikaa on kymmenen työpäivää. Tämän laskuopin mukaan minun olisi pitänyt saada vastaus kuntalaisaloitteen saapumisesta ja siitä kuka asiaa hoitaa viimeistään 26 tai 27 syyskuuta. Mitään vastausta ei tähän päivään mennessä ole tullut. Esitin kuntalaisaloiteessani, että kaupunki ryhtyisi toimeen ns. Edvininpolun kunnostamiseksi niin, että taiteilijan töitä voi tarkastella joka suunnasta ja että tuhoutuneet puuveistokset korvataan uusilla muiden ITE-taiteilijoiden teoksilla.

” Esitän että kaupunginvaltuusto valitsee työryhmän ajamaan asiaa. Työryhmän jäseneksi pyydetään myös Maaseudun sivistysliiton edustaja. MSL on ilmoittanut, että se osallistuu mielellään korvaavien teosten etsintään ja auttaa valinnoissa. Yksi työryhmän edustajista on tietysti Edvin Hevonkoski. Tavoitteena tulee olla kokonaisen ITE-taiteilijoiden puiston rakentaminen Vaasaan niin että lähimmän kymmenen vuoden aikana patsaiden määrä kasvaa n. 50-100 teoksella vuodessa. Lopullisena tavoitteena on n. 1000-1500 patsaan kokonaisuus” Allekirjoitus

Tapio Parkkari

Julkaistu myös vaasalaisia.info blogissa