Keskustelu käyttäjästä:Vaasalainen

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Olet tallentanut valtavan määrän hienoja kuvia Vaasasta, tänne Vaasapediaan. Oletko harkinnut lisääväsi osan niistä Wikipediaan? Ainakin kuvat Vaasan tärkeimmistä rakennuksista olisivat erittäin hyödyllisiä myös Wikipediaprojektille.

Jos haluat lisätä niitä Wikipediaan niin suosittelen että lisäät ne Wikimedia Commonsiin, jotta ne olisivat kaikenkielisten Wikipedioiden käytössä. Jos haluat että nimesi mainitaan kuvan yhteydessä, kuten täälläkin, niin voit valita "Own work, attribution required (GFDL, CC-BY 2.5)"-lisenssin. WLINK 30. kesäkuuta 2007 kello 16:15:53 (EEST)

Vastaus WLINKille
Ensinnnäkin suurkiitos siitä, että olet jämäköittänyt Vaasapediaa järjestämällä luokkia ja muutakin.
Oikeastaan tuohon kuva-asiaan pitäisi vastata Johan Hagström, joka on suurimman osan kuvista ottanut. Periaatteessa suhtaudun Wikipediaan myönteisesti. Hiukan mietin sitä, että katoaako Vaasapedia kokonaan jos kuvat/via siirtyy Wikipediaan? Tutustun asiaan.
Vaasapedia
ylläpito
Ei Vaasapedian tarvitse kadota mihinkään, kunhan vaasapedian kehittäminen ei pysähdy. Vaasapediassa on monia artikkeleita jotka eivät välttämättä täytä Wikipedian merkittävyysvaatimuksia, mutta voivat silti olla vaasalaisten kannalta kiinnostavia. Peku Sommerfeltin kirjoitusten julkaiseminen sellaisenaan ei myöskään olisi mahdollista wikipediassa, sillä wikipedia ei hyväksy suoraa kopiointia. Toivoisin kuitenkin Peku Sommerfeltin kirjoitusksiin lähdemaininnan, eli mikä lehti ja milloin julkaistu, sekä maininnan että artikkeli on suora kopio lähteestä. Peku Sommerfeltin kirjoitusksia voisi silloin käyttä jopa lähteenä wikipediassa.
Tuli myös mieleen että jos kuvien lisenssit mainaitaan täällä, niin kuka tahansa voisi ladata vaasapedian kuvia wikipediaan ja mainita sitten vaasapedian lähteeksi. Sama käytäntö on esim. vapaasti levitettävien Flickr-kuvien kanssa.
Voisin muokata wikipedian lisenssimallineita vaasapediaan sopivaksi, kunhan ehdin.
GFDL lisenssi
Cc-by-2.5 lisenssi
WLINK 1. heinäkuuta 2007 kello 19:34:22 (EEST)


Hei

Arvostan suuresti ammattimaista suhtautumistasi Vaasapediaan. Myönnän ongelmien olemassa olon ja kehittämistarpeet. Minä vastaan lähes yksin Vaasapaedian organisoinnista ja sisällön tuottamisesta. Minulla ei yksinkertaisesti ole olut aikaa syventyä wiki-maailmaan.

Vaasapedian lisäksi minulla on vaasalaisia.info hoidettavana ja lisäksi vielä pari blogia. Tästä syystä olen kovin kiitollinen jos Sinulla on aikaa auttaa esim. mallinteiden nostamisessa wikipedian tasolle. Toivon Sinulta myös yleisiä huomioita.

Kaikki mikä tulee Peku Sommerfeltiin on totta. Ongelmana on vain se, että Peku keräsi kirjoituksensa muovikassin pohjalle, silloin kun keräsi, ja kaikki päiväys yms. tioedot puuttuvat. Olen tiedostanut ongelman ja asetun joskus viikoksi Pohjalaisen arkistoon ja hoidas asian kuntoon.

Ymmärsit aivan oikein että olen hiukan huolissani siitä, että Vaasapedia tulee mainiatuksisi silloin kun sen sivuilla olevaa materiaalia käytetään muualla. Ilmeauisesti paras tapa on juuri se, että muut lataavat kuvia ja mainitsevat lähteen.

Mitä tulee Vaasapedian sisällön tasoon, olen jo alunpitäen lähtenyt siitä, että Vaasapedia tulee sisältämään sekä ensyglopedista materiaalia, että kronikkaluontoista materiaa sekä myös ns. tavallisen kansan muisteluksia. Tavoitteena on luoda vaaslainen muisti internetiin, joka toimii samalla "paikallisnationalismin" lähettiläänä. Tähän ikää ehtinyt ymmärtää miten tärkeätä on tietää juurensa.

Kaikkea hyvää Tapio PArkkari

Moi
Sain tekijänoikeusmallineet valmiiksi. Voit käydä katsomassa ne täältä. Kirjoitin myös käyttöohjeet. Ainakin uusille kuville oisi hyvä käyttää Tiedoston tiedot-mallinetta, jo latausvaiheessa. Vanhoihin kuviin malline voidaan lisätä pikkuhiljaa jälkikäteen, kunhan ehtii. Voin auttaa jälkikäteen lisäilyssä, jos tekijä(t) antaa siihen suostumuksensa. Kirjoitin että Yhdistetty GFDL ja cc-by-2.5-lisenssi on suositeltu, kuten se on Wikipediassakin. Voin tarpeentullen väsätä lisääkin tekijänoikeusmallineita.
WLINK 5. heinäkuuta 2007 kello 21:53:28 (EEST)

Hei, yritän nyt sulatella kaikkea mitä olet tehnyt. Pitkänlinjan journalistina ymmärrän täysin mistä on ksysymy ja mietin nyt vain käytäntöjä.

Terv.

T.P


Mikä mahtaa olla tuon Vapaudenpatsaan kuvasi lisenssi? Haluaisin aloittaa Wikipediassa artikkelin "Vapaudenpatsas" (tällä hetkellä viittaa Yhdysvaltoihin ja tuntee Suomesta ainoastaan Tampereen "vapaudenpatsaan").

Ymmärrän täysin, jos et halua tekijänoikeuksistasi luopua (itsekin olen puoliammattimainen valokuvaaja), ja voin ottaa tarvittavat kuvat itsekin. Otoksesi sattuu olemaan vaan ihan helvetin hyvä! Vapaudenpatsas, Hartmannin talo, ja perspektiivi täysin kohdallaan! Hieman ehkä rajaisin kuvaa, että saataisiin patsaan pystylinja "kolmannekseen".--MKr 7. kesäkuuta 2012 kello 21.30 (EEST)