Jalosen ja Rabb:in musataide DVD

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Poikkeuksellista poikkitaidetta

Lähteellä ISBN 978-952-92-6643-2 Painos 220 kpl Tekijät: Risto Jalonen & Roy Rabb Jalosen taideteosten studiokuvaus: Mainoskuvaamo Heinonen Tuotanto: Musiikki Mega Vaasassaa tammikuussa 2010

Lähteellä on poikkeuksellisesti ISBN koodattu, poikkeuksellisesti sikäli, että musiikkipainotteiset tuotteet yleisesti ottaen TEOSTO -merkitään, eikä kuten tässä tapauksessa anneta kansalliskirjasto tunnusta. Näin on päässyt käymään koska Lähteellä DVD pitää sisällään merkittävissä määrin taidelaitoksissa opetuskäyttöön soveltuvaa materiaalia. Tällä musiikki ja taidepitosella DVD:llä on rapmeininki, jota on monin tavoin höystetty ja vierailijoita mahtuu joukkoon. Heistä sanallisen panoksensa antavat: Ilkka Aro, Heikki Hemminki, Esko Nikkari, Mikki Paajanen, Reima Luukkanen, Stefan Wallin ja Raimo Vahteran dokumentissa, joka ikään kuin bonuksena mukana kokonaisuudessa vielä: Tarja-Maija Sparf ja Olav Jern.

Tässä, kuten muissakin, erityisesti koskettaa Edesmenneen Esko Nikkarin rento jutustelu. Ja Veikko Takalan luonteva esiintyminen runonlausunnan yhteydessä. Hänen kätensä viittoili runon tahdissa kuin kapellimestari työssään.

Sarajevossa koskettaa sodan läheisyys. Silloin, vain 10 v. sitten, meitä jakoivat valtakunnanrajat mutta nyt Euroopan Unionin aikana, tämä kaikki olisi tapahtunut EU:n rajojen sisällä.

Lähteellä –teoksessa on yhdeksän raposuuden sisältävää moniulotteista esitystä, joiden musiikista, editoinnista, äänityksestä, filmauksesta ja tietotekniikasta vastaa Roy Rabb. Sanat, taidestillkuvat, kuvankäsittely ja ohjaus on puolestaan Risto Jalosen työsarka.

Todella hienoa.

Kari Lajunen