J.Kangas: Kotirannan asemakava 45/58

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kotiranta, asemakaava vuodelta 1943/58

Gustavsron kartanon omistaja palstoitti maat ja asutukselle annettiin nimi Kotiranta-Gustavsro. Kotiranta alue liitettiin Vaasaan vuoden 1935 alusta. Siihen saakka siellä oli maanviljelykseen liittyvää asutusta, mm. navetoita ja heinälatoja, joka näkyy myös nimistössä. Yksi kalevalainenkin nimi on eksynyt joukkoon. Kotirantaa on ennen kutsuttu myös nimellä Riskusilta.

Katunimistöä:

Ainonkatu, Kalevalasta, Joukahaisen sisar.

Erottajakatu, selvittämättä

Kaartinkatu, oli ennen Suojeluskunnankatu, sen toisessa päässä sijaitsi Suojeluskunnantalo ja toisessa päässä Ahjo- työväentalo, nyk. Kotirannan työväentalo. 1940- luvulla SKDL:n valtuustoryhmä vaati kadun nimeksi "Kansankatua". Esillä oli myöskin Ahjokatu, ja kun suojeluskunnantalo purettiin, muutettiin kadun nimeksi (Puna)Kaartinkatu, koska työväentalo on punainen. Huumoria olla pitää!.

Kaupunginkatu, Riskusillan ohella toinen yhteys kaupunkiin Pitkänlahden yli. Tie nykyisen Tiklaksen lähelle rakennettiin talkoilla.

Kotirannantie,

Kujakatu,

Kustaalantie, historiallinen tie, rakennettiin Palosaaren ulkosataman tavarankuljetuksia varten valmistui 1796.

Metsäkatu,

Neitsytpolku, Kalevalasta.

Pajakatu, nimi on ilmeisesti peräisin maaseutuasutuksesta. Kalevi Hentusen kertoman mukaan kadun nimi oli aluksi Sepänkatu. Katunimitoimikunta ehdotti 1965, että nimeksi muutettaisiin Sepänkatu, koska se jo ruotsiksi on sellainen. Pajakatu sekoitetaan helposti Rajakatuun.

Pyynkatu,ainakin 40-luvulla Vapaudenkatu; milloin nimi muutettiin ja minkä tähden?

Rajakatu, kadun nimeä ehdotettiin muutettavaksi 1965 Yrjönkaduksi, koska se helposti sekoitetaan Pajakatuun. Nimellä tarkoitettaneen Mustasaaren ja Vaasan rajalla olevaa rajapyykkiä.

Riihikatu, nimi on ilmeisesti peräisin maaseutuasutuksesta.

Riskusillankatu, ei oikeastaan ole enää katu, vaan kevyen liikenteen raitti. Ennen nykyisen Kokkolantien rakentamista sen paikalla sijaitsi polku Riskusillalta nykyisen Kesoilin huoltoaseman paikkeille. Riskusillan nimi johtui siitä, että lutakkoon poljettiin aina keväisin ja syksyisin pajuja. Viimeinen, betonirakenteinen riskusilta näkyy vielä Kokkolantien sillalta katsottuna Pitkänlahdenojan yli. Tielaitos otti sillan käyttöön 1998 tehdessään kevyen liikenteen raitin Yhdystien yli. Vielä 1930- luvulla meri ulottui Pitkälahtena keväisin Riskusillalle. Nyt Riskusilta seisoo taas hylättynä uuden kiertoliittymän valmistuttua vuonna 2002. Riskusillankatu yhdistyi vanhaan Bölentiehen, josta on vielä jäljellä osa Impivaarassa ja Mustasaaren kunnan puolella. Kokkolantien rakentaminen 1960-luvun alussa hävitti suuren osan historiallista Bölentietä. Impivaaran kaavassa Bölentien nimi muutettiin Impivaarantieksi.

Sorsantie, Pitkänlahden ja Pitkänlahdenojan lintukannan mukaan.

Voikukkakuja,