Gerby

Vaasapedia
Versio hetkellä 13. marraskuuta 2014 kello 14.09 – tehnyt Toimitus (keskustelu | muokkaukset) (Kumottu muokkaus 77578, jonka teki Tenantry (keskustelu))

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Gerby on pääasiassa omakotitaloja käsittävä asuinalue Vaasassa. Se on yksi Vaasan suurimmista kaupunginosista.

Alueella sijaitsee kaksi koulua, sekä suomen- että ruotsinkielinen. Alueella on myös terveyskeskus, kauppa ja automaattihuoltoasema sekä myös Esan Grilli, mopo ikäisten keskuudessa hyvinkin tärkeä osa Gerbytä. Gerbyn maamerkkinä toimii Rapatunturi, viralliselta nimeltään Jerpyynmäki; siirtomaasta koottuja nyppylöitä on kolme, ja korkeimmalta näkyy Raippaluodon silta.

Gerby liitettiin Vaasaan vasta 1972, ollen sitä ennen Mustasaaren kuntaa. Vaasalaiset, etenkin Palosaarelaiset omistivat kesämökkejä Gerbynniemellä, Isolahden puolelta aina Gerbyn Venesatamaan saakka ja sinne. Yllättävää kyllä aika moni sen ajan mökkiläinen oli Puuvillatehtaassa töissä. Matka taittui fillarilla tai veneellä. Alueella oli myös sotilaiden harjoitusalue ja niinpä pitkät jonot "sotapoikia" marssien ja fillareilla oli jokaviikkoinen näky niillä kulmilla. Nykyään samoilla tonteilla on hulppeita omakotitaloja