Eeva kontiokari: Mietteitä - vuoden jokaiselle päivälle

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

ISBN 978-952-99063-4-5

Painettu Vaasan Multiprintissä 2007


Haikauksia siunattuja suihkauksia

Tämä aktiivisen omakustantaja Eeva Kontiokarin kirja Mietteitä on ulkoasultaan kuin suoraan jokaisen naisen selailtavaksi luotu.

Ruusuinen kansi kaikessa herkässä punaisuudessaan on kaunis ja kuin lahjaksi tarkoitettu.

Kirjan pehmeään imagoon ja sen miellyttävään selailuun passelisti on valittu huokoinen sanomalehtityyppinen paperi ja kun koko on vajaa viistoista senttiä molempiin suuntiin, niin se on suorastaan ihanteelliseti kouraan istuva, lukuisasta sivumäärästään huolimatta.

Ja keveän kansikartongin, liimauksen sekä paperilaadun johdosta kevea kuin japanilainen viuhka.

Sitä sitten kaikki vaan viuhtomaan. Kontiokarihan osaa nämä kynälijän hommat ja vaikka tässäkin sanasadossa henkisyyden jumalliset arvot korostetusti esitetään, niin vakaumuksensa jokainen pitäköön ja esittäköön sitä teoksissaan haluamallaan tavalla. Ei siitä sen enempiä. Ja onhan esimerkiksi kauniisti todettu: Ihmisen onni / on omistaa siunaus. / Taivaan armoa. Opettavainenkin Eeva on: Myönnä virheesi, / osoita vahvuutesi. / Aito Rehtiys. Filosofisuuttakin löytyy: Meistä jokainen / oman taustansa tulos, / ainutkertainen. Ajatuksen poikasta löytyy tuosta, niin kuin tästäkin: Jakaessasi / omastasi tunnet kuin / vähä kasvaisi.

Itämaiseen filosofiaan sopii myös hienosti sivunumeroinnin pois jättäminen, joka kertoo tavallaan ajasta poislasketun hetken merkityksestä.

Jokainen kokekoon kirjan tavallaan minä en enempiä opasta en ohjaa.

- Risto Jalonen