Auvo Kostiainen

Vaasapedia
Versio hetkellä 6. joulukuuta 2014 kello 17.36 – tehnyt Vaasalainen (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: Kostiainen, A. 1983. Suomalaiset siirtolaiset ja politiikka. Teoksessa Suomen siirtolaisuuden historia II. Turku: Turun yliopiston historian laitos. Julkaisuja 12 Lähes 20 tietee...)

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kostiainen, A. 1983. Suomalaiset siirtolaiset ja politiikka. Teoksessa Suomen siirtolaisuuden historia II. Turku: Turun yliopiston historian laitos. Julkaisuja 12

Lähes 20 tieteellistä teosta. Lisäksi hän on osallistunu noin 10:n tieteellisen julkaisun tloimittamiseen.

Turun Yliopisto

http://www.utu.fi/fi/yksikot/hum/yksikot/yleinenhistoria/henkilokunta/opetushenkilokunta/Sivut/kostiainen.aspx

Toimin yleisen historian professorina, viran erityisalueena on Euroopan ulkopuolisten alueiden ja varsinkin Pohjois-Amerikan historia. Yleisen historian  rajat ovat kuitenkin yleisiä ja olenkin liikkunut tutkimuksellisesti ja opetuksellisesti myös monilla Euroopan ja Aasian "seuduilla". Lisäksi olen kiinnostunut esimerkiksi historiankirjoituksen historiasta ja globaalihistoriasta.

Viimeksi mainitut kysymykset ovat tulleet esiin siirtolaisuuden ja matkailun historian yhteyksissä. "Matkailen" myös suomalaisessa Matkailualan verkostoyliopistossa. Viimeksi olen ollut  kehittämässä monikulttuurisuuden opetusta ja tutkimusta Turussa Fidipro -ohjelman kautta (ks. nettisivut http://blogit.utu.fi/fidipro/about/). 

Opetukseni heijastaa kyseisiä tutkimuksen alueita ja näkökulmia, keväällä 2009 pidän luentosarjan "Poreilua suuressa kansojen padassa. Yhdysvaltain 1900-luvun historiaa".  Graduseminaari ja -ohjaus olivat pitkään yksi pääasiallisista työkentistäni, nyt olen vastuussa erityisesti oppiaineen jatko-opinnoista.  Viime vuosina olen ajautunut  monella tasolla yliopiston hallintoon ja harjoittamaan yhteistoimintaa nk. kolmannella tehtäväsektorilla.  

Julkaisutoimintani sisältää reilut kaksisataa isompaa ja pienempää tutkimusta, joukossa  kahdeksan monografiaa tai toimitettua teosta. Viimeksi vuonna 2008 ilmestyi teoksemme Touring the Past.

Uses of History in Tourism (FUNTS 2008). Tekeillä on useampikin isompi tutkimus, kunhan vain olisi aikaa tehdä ne loppuun! Esimerkiksi amerikansuomalaisista olen laatimassa yhteistä historiateosta eräiden muiden kirjoittajien kanssa. Tällä hetkellä kiinnostaa myös dna-tutkimuksen ja historiantutkimuksen yhteys. 

Auvo Kostiainen